Dodaj do ulubionych

Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno?

13.02.07, 12:33
Witam

Szukam osób które zakupiły mieszkana w pierwszym etapie inwestycji do oddania
grudzień 2007.
Interesuje mnie jakie mieli odczucia co developera.

Chętenie też poznam przyszłych sąsiadów:)

Czekam na posty.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 15.02.07, 20:15
      Chyba jestem jedynym lokatorem tego bloku, może znajdzie się ktoś jeszcze?

Pozdrawiam:)
      • Gość: Kostek Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: 217.96.21.* 22.03.07, 10:08
        Czołem !
        Zakupiłem w grudniu, parter (87 m2), tam na "okrągłym rogu" (jakkolwiek
        idiotycznie to brzmi :-) ).

Pozdr.
        Kostek
    • Gość: bond30 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: 217.153.224.* 28.02.07, 13:37
      Witam przyszły sąsiedzie

My zakupiliśmy mieszkanie na trzecim piętrze. Chcieliśmy mieć kominek ale
      developer się nie zgodził. Zanim kupiliśmy to mieszkanie to powiedział że nie
      będzie problemu z kominkiem stąd to trzecie piętro.
      Narazie budowa idzie do przodu.
      Mamy nadzieję że będziemy w kontakcie w razie jakiś problemów będzie łatwiej
      rozwiązywać. Może ktoś się dołączy ??
      Pozdrawiamy
      • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 01.03.07, 16:19
        Witam również:)

My mamy mieszkanko na 2 piętrze od strony stadionu, więc może jesteście nad nami:)
        Co do kominka z tego co wiem to developerzy niezgadzają się na kominki ze
        względów bezpieczeństwa, a, że deweloper obiecał ustnie nie na piśmie to i odmówił.

My wybraliśmy tą inwestycje ze względu na lokalizacje, obrzeża Piaseczna a nie
        sam ciasny środek, więc wydaje nam się, żę jest to dobra inwestycja.

Co do budowy dosyć często tam zaglądam i zmiany są widoczne, posiadam również
        małą dokumentację fotograficzną.

Ja obstaję za tym żeby się łaczyć, zawsze w grupie raźniej. Co do dewelopera
        narazie żadnych zaszczeżeń (ale to się zawsze zminia jak w kalejdoskopie).

Pozdrawienia

• duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 01.03.07, 16:23
          W sobotę 3 marca będziemy na budowie, napewno zrobimy kolejne fotografie postepu
          budowy.

Jeżeli ktoś będzie potrzebował fotografię mogę wysłać na maila.

Pozdrawiam
          Piotrek
          • bond30 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 01.03.07, 20:13
            Witamy

My też mamy mieszkanie od strony stadionu, narożne na III p.
            Być może się spotkamy, ponieważ też doglądamy postepy prac prawie co tydzień a
            w sobotę pewnie będziemy zeby sprawdzić elektryka.

Pozdrawiamy
            Mariusz i Agata

• duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 01.03.07, 21:15
              To jedziemy w tej samej sprawie.
              Musimy zaplanować rozłozkład gniazd wtykowych. Ekipa elektryków pojawi się na
              budowie dopiero w poniedziałek 5 marca, i chemy na ten dzień przekazać im plan.

Czy u was dokładnie rozlokowano elektrykę według waszego planu? podobno trzeba
              wszytkiego dopilnowywać.

Pozdrawiamy
              Piotrek I Madzia

Ps. Dozobaczenia w sobote.
              • bond30 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 02.03.07, 17:10
                Witamy
                My przekazaliśmy projekt tydzień temu według naszego planu.
                Teraz trzeba dobrze pilnować żeby zrealizowali go prawidłowo, bo to nam zależy
                żeby np. internet był w każdym pokoju a nie jak na projekcie tylko w jednym.
                Teraz elektryka, potem hydraulika...
                Pozdrawiamy
                • Gość: Kostek Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: 217.96.21.* 22.03.07, 10:23
                  Sąsiedzie, a możesz dać namiary na kogoś w sprawie tej elektryki ? Kontaktować
                  się z developerem czy kimś innym ? Mam na myśli gniazdka internetowe i TV.

Pozdr.
                  Kostek
                  • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 22.03.07, 10:45
                    Witam

Jeżeli mieszkanie jest na paterze to chyba już za późno ponieważ oni już kładą
                    na 2 piętrze, ale podobno mogą dokonać jakiś zmian.

Ja kontaktowałem się bezpośrednio z elektrykami, fajni ludzie wkońcu górale,
                    tel. 695-588-031.
                    Jeżeli wcześniej nie dało się im indywidualnego planu elektryki to kładą
                    standardowo. Każdy dodatkowy punkt to wydatek 40 zł.

Pozdrowienia i witamy nowego sąsiada:)
                    • Gość: Kostek Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: 217.96.21.* 22.03.07, 11:13
                      Dzięki !
                      Jeśli za późno to nie pozostanie mi nic innego jak WiFi, żeby przynajmniej
                      gniazda i okablowanie TV zamontowali..., ale jak sie nie uda to też nie bedzie
                      tragedii :-)

Pozdr.
                      Kostek
      • Gość: Loża szyderców Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 01:18
        Kupisz sobie w lerła elektryczny.
        A jak byś metr drzewa tam wtachał i gdzie położył...

Nie rozumiem takich ludzi.
    • femme_maman Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 03.03.07, 22:44
      Witamy się :)
      Miło nam Was poznać.
      Będziemy Waszymi sąsiadami z pierwszego piętra. Mamy nadzieję, że budynek
      oddadzą wcześniej niż w grudniu. Byliśmy dziś na budowie i praca wre. Niestety
      nie udało się nam wejść, bo nie byliśmy przygotowani na aż takie błoto :)
      Co do dewelopera, narazie jesteśmy zadowoleni choć na nasze poprawki w
      rozkładzie ścianek działowych PAN ARCHITEKT kręcił nosem, bo preferuje duże
      przestrzenie, a my chcieliśmy dodatkowy pokój dla dzieci. Niestety nie mamy za
      dużo czasu, żeby sprawdzać na bieżąco jakość wykonania i interesuje nas czy
      ktoś z naszych Szanownych Sąsiadów miał już okazję sprawdzić jakość wykonania i
      zgodność z indywidualnym planem instalacji elektrycznych.
      Pozdrawiamy serdecznie
      Sąsiedzi z "wieży"
      • bond30 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 04.03.07, 23:36
        Witam nowego sąsiada
        W sobotę pomimo błota jakoś się przebiliśmy i udało sie wejść.
        Prace rzeczywiście idą do przodu.
        Elektryk już zaczął kłaść okablowanie(wieżę pewnie skończy w tym tygodniu)
        Bez problemu naniósł nasze poprawki w elektryce (dodatkowe punkty - koszt 35
        zł/punkt)

Sąsiedzie - co robisz z drugą małą łazienką?
        Zostaje czy przerabiasz ją na pomieszczenie gospodarcze?

Pzd - wieża III piętro
        • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 05.03.07, 11:14
          Witamy kolejnego sąsiada:)

My również w sobotę przebiliśmy się przez to błoto i oglądaliśmy postępy w budowie.
          Mamy już zaplanowany rozkład instalacj elektrycznej, napewno nie mieściemy się w
          planowanym rozkładzie przez inwestora.
          Dobra informacja 35 zł. punkt, więc może trochę ograniczę.

Widziałem, że w wieży na dole została już położona instalacjia, nawet schludnie
          to wygląda, widać że nie partaczą.

Z postępu prac wynika, że niedługo będą ocieplać i tynkować naszą stronę. Jeżeli
          temperatury będą dodatnie, to przy dobrych wiatrach może wydadzą nam mieszkania
          dużo wcześniej.

Minusem jest brak piwnicy bądź komurek lokatorskich, więc dobrym pomysłem jest
          pomieszczenie gospodarcze w mieszkaniu.

Ja na swoim metrazu zaplanowałem garderobę i mam zgłowy wszelkie wielkie szafy w
          sypialni.

Pozdrawiam

Ps. Witamy nowych sąsiadów!!!

Piotrek i Madzia
        • femme_maman Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 05.03.07, 11:16
          Drugą łazienkę, tę przy wejściu, powiększyliśmy kosztem garderoby na korytarzu
          i planujemy zrobić tam kabinę prysznicową. Co prawda pomieszczenie gospodarcze
          też by się przydało, ale postawiliśmy na dwie łazienki. Zobaczymy jak się
          sprawdzi taki układ.
          Pzdr
          • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 07.03.07, 23:12
            Witam

Jutro w końcu mamy spotkanie z elektrykiem.

Na poniedziałkowe umówioną rozmowę ekipa nie dotarła, dzisiaj się dowiedzieliśmy
            dlaczego. Szef ekipy miał imieniny a, że to góral to i był usilnie zmęczony.

Przejeżdżałem dzisiaj obok budowy i widziałem że potynkowali kolejną stronę
            budynku, więc praca idzie do przodu. Oby tak dalej!!!

Pozdrawiam.
            • Gość: misia Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.07, 08:58
              Witam,
              mamy mieszkanko na parterze, jesteśmy po rozliczeniu się z elektrykim ,
              ceny niestety trochę się zwiększyły z 35 zł za punkt na 40, a to dodatkowe
              metry kabla, a to ogrzewanie podłogowe, instalacja głośnikowa i cena za całość
              się prawie podwoiła, no ale cóż zrobić .
              Po dzisiejszej wizycie na budowie jestem całkiem zadowolona, piony
              kanalizacyjne i wentylacyjne zrobione .
              Mam nadzieję że dalej będą tak szybko budować i kolejny etap nie opóźni odbioru.

Pozdrawiam.
              • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 13.03.07, 10:35
                Witam

Byłem wczoraj na budowie, wszytko się zminia z dnia na dzień. w części budynków
                już tynkują ściany, elewacja zewnętrzna nabiera już kolaorów.

Jutro oddaje projekt do realizacji przez elektryków, co do cen masz racje każdy
                dodatkowy punkt to koszt 40 zł.

Piony kanalizacji i odpowietrzenia są juz gotowe.

Jutro mam wizyte u dewelopera, chcę porozmawiać o kanalizacji i o ekipie
                wylewającej szlichtę. Mam własny projekt i potrzebuje zmian.
                Czerpiąc z doświadczenia innych, proponuje częste wizyty na budowie, jeżeli
                chcecie mieć mieszkanie wedle własnej koncepcj należy dokładnie tego pilnować bo
                ekipy robią po swojemu.

Pozdrawiam nowych sąsiadów:)

Piotr i Magda
              • bond30 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 13.03.07, 22:14
                Witam Wszystkich

Fajnie, że grono wirtualnych sąsiadów się powiększa.
                Ja byłem dzisiaj na budowie i rzeczywiście zaczyna być kolorowo, elektryki
                jeszcze nie mamy położonej są tylko wykute dziury pod puszki. Mam nadzieję, że
                cena już się nie zwiększy.
                Miałem okazję spotkać się z inwestorem wykonawczym na budowie zapewniał, że
                prace idą ok i nie opóźnią odbioru a może nawet przyspieszą.

Pozdrawiam
                • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 16.03.07, 11:43
                  W poniedziałek wchodzą juz z okablowanie do mojego mieszkania.
                  Ekipa elektryków wydaje się być ok.

Czy może ktoś orjętuje się na temat hydraulików?
                  Chcemy dokonać pewnych zmian odnośnie kanalizacji, oraz zmiany odpływów.

Byłem wczoraj na budowie, prace idą jak spłatka, widziałem już mieszkania
                  otynkowane, dobrze to wygląda.

Jeżeli widzieliście kolor elewacj co sądzicie na temat koloru brzoskwiniowego?
                  A i jeszcze jedno czy może ktoś się orjętuje czy na teren naszych budynków
                  będzie ogrodzony i będzie wydzielony kawałek zieleni na mały plac zabaw dla dzieci?

Pozdrawiam

• Gość: Misia Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.07, 13:48
                    ten różowy kolor to grunt pod farbę na elewacji, też mnie to zaskoczyło więc
                    zapytałam , bo budynek ma być w innym kolorze.
                    co do ogrodzenia, to ma być,a domofon w furtce ogrodzenia , plac zabaw będzie
                    dla dzieci dopiero po zakończeniu inwestycji bo powstanie za tymi nowymi
                    blokami, podobno ma być też miejsce na "grila"

pozdrawiam
                    • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 16.03.07, 15:31
                      Czyli ten rażąca brzoskwinia zniknie? Ja to się smiałem, że jak zostanie ten
                      kolor to będzie nasz blok widoczny z daleka:)

Co do ogrodzenia się cieszę i miejsca dla dzieci, a jeżeli będzie miejsce na
                      grilla to już luksus!!!
                      • bond30 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 16.03.07, 15:44
                        Jeżeli chodzi o elektryków to są OK. Nanosiliśmy jeszcze ostatnie poprawki i
                        nie robili żadnych problemów (wkońcu górale):)
                        Z tego co wiem to plac zabaw ma być przy drugim etapie inwestycji.
                        Jak tak będzie szybko szło to może odbierzemy mieszkania we wrześniu.
                        Pytałam o hydraulików ale narazie mam się wstrzymać, ponieważ jeszcze nie
                        wiedzieli kto im będzie robił. Też mam kilka rzeczy do zmiany. Trzeba się
                        dowiadywać na bieżąco.

Pozdrawiam
                        • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 19.03.07, 13:20
                          Witam

Jednak chyba zostaje elewacja w kolorze brzoskwinki.
                          Na stronie www.fotodom.pl/ załączyłem fotki z budowy można zobaczyć jak
                          się nasz budynek zminia, może ma ktoś fotografie od samego początku budowy to
                          prosił bym na maila duru79@gazeta.pl.

Pozdrawiam
                          • Gość: gość Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: 83.238.160.* 19.03.07, 14:49
                            To życzę Wam wielu sportowych wrażeń z okien, sezon masówek sportowych trwa od
                            marca do jesieni
                            • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 19.03.07, 22:00
                              Jeżeli chodzi o sport to czasem wolę oglądać niż brać czynny udział, więclatem
                              piwko balkonik i kibicowanie...
                              a jeżeli chodzi o balkon czy widzieliście już zamontowane barjerki? My dzisiaj
                              widzieliśmy to dzieło sztuki wykonane z ocynkowanych rurek, jesteśmy ciekawi co
                              wy sądzicie o tym co nam zamontowali?

My chyba jesteśmy zawiedzeni:(

• Gość: julka Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: 217.153.224.* 01.08.07, 01:36
                                Jeżeli chodzi o zamontowane barjerki (balustrady) to zostaną tak jak są, nawet
                                nie będą pomalowane.
                                Blok stracił dużo na wizerunku. A jeszcze jak każdy pomaluje na inny kolor to
                                będzie "kolorowo".
                                Na folderach możemy tylko zobaczyć super balkony, po części w zabudowie.
                                Brawo dla pomysłodawców, brak gustu i nowoczesności.
          • Gość: kostek Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: 217.96.21.* 22.03.07, 10:14
            My w tej łazience zaplanowaliśmy miejsce na komputer, hmm...może zostawie
            muszlę klozetową ;-)
            Pomieszczenie jest w sam raz na biurko i fotel, jednak przy sporym zasilaczu w
            kompie może być z deczka ciepło :-)
            • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 22.03.07, 10:46
              Do kostka:

Witam

Jeżeli mieszkanie jest na paterze to chyba już za późno ponieważ oni już kładą
              na 2 piętrze, ale podobno mogą dokonać jakiś zmian.

Ja kontaktowałem się bezpośrednio z elektrykami, fajni ludzie wkońcu górale,
              tel. 695-588-031.
              Jeżeli wcześniej nie dało się im indywidualnego planu elektryki to kładą
              standardowo. Każdy dodatkowy punkt to wydatek 40 zł.

Pozdrowienia i witamy nowego sąsiada:)
              • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 27.03.07, 15:26
                Nadal jakoś nie mogę przetrawic tych poręczy na balkonach:( Czy podzielacie moje
                zdanie?
                • bond30 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 27.03.07, 21:21
                  Powoli także dochodzimy do wniosku, że ktos nie ma gustu (chyba, że to kwestia
                  kosztów).
                  Na zdjęciu wyglądało ładniej.
                  Na finiszu developer sie opuszcza. Miejmy nadzieję, że jeśli chodzi o blok juz
                  nas niczym nie zaskoczy.
                  P.S.
                  Nas zaskoczył swoim zmiennym zdaniem odnosnie przebudów scianek

Pzd M&A
                  • Gość: Kostek Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: 217.96.21.* 28.03.07, 08:43
                    A mnie cięzko powiedzieć, widziałem blok tylko raz, w grudniu gdy kupowałem.
                    Jestem z Tomaszowa Maz. i jakoś chwilowo nie chce mi się jechać do Piaseczna i
                    sprawdzić :-)
                    Poza tym ja mam inną skalę odniesienia, prawdopodobnie w porównaniu z blokiem w
                    którym obecnie mieszkam (wielka szara płyta) będzie to cud inżynierii
                    budowlanej.

Pozdr.
                    Kostek
                    • Gość: Kostek Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: 217.96.21.* 28.03.07, 08:45
                      Tzn. tak mi się wydaje że inną skalę, nie wiem w jakich przybytkach mieszkają
                      koledzy :-)
                      • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 28.03.07, 09:43
                        Moim zdaniem co do barierek jest to cięcie kosztów, na rynku nie ma już
                        materiałów a balkony miały być zabudowane, więc ewidentne cięcie kosztów.

Wczoraj byłem na budowie i znowu spotkałem prezesa nadal twierdzi, że będzie
                        budynek oddany wcześniej a co do barierek to że to jest zamysł artystyczny.

Kostek jak nie widziałeś bloku to fotki są zamieszczone na stronie
                        www.fotodom.pl pod nazwą: Przedsiębiorstwo Inwestycyjne SC Majowy Zakątek.

Dziaj dołącze fotografie barierek i obecny kolor bloku.

Pozdrawiam
                        Piotrek i Madzia
    • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 28.03.07, 12:52
      Pozdrowionka dla całej obsługi administacyjnej z biura Majowego Zakątka:) a
      szczególnie podziękąwnia za żetelność w pracy Pani Agnieszki.
      • bond30 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 28.03.07, 18:54
        Witam Piotrze
        dołaczam sie do podziekowań dla Pani Agnieszki.
        Wiem, ze Pani Ania tez robi dla nas wszystko co w jej mocy - ale nie zmienia to
        faktu, ze nie chca mi scianek w małej łazience postawic a w duzej lazience nie
        chca przesunac w bok zeby zyskac 0,5 metra.
        Mam nadzieje, ze nie zmienie zdania (na razie jeszcze dobrego) na temat
        developera.
        • Gość: Kostek i Diorka Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: 217.96.21.* 29.03.07, 08:28
          Czołem !
          Wybiegając ciut w przyszłość, chociaż termin oddania bloku jeszcze odległy: jak
          z dostępnością i kosztem ekipy remontowej w Wa-wie, wie może ktoś ?

Pozdr.
          Kostek i Diorka (+ Denis) :-)
          • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 29.03.07, 10:07
            Jeżeli chesz mieć zrobione mieszkanie pożądnie i nie zapłacić cen Warszawskich
            odezwij się na priva dam Ci namiary na osobę godną zaufania i złątą rączkę. Z
            czystym sumieniem mogę polecić.

Pozdrawiam
            duru79@gazeta.pl
            • majowyzakatek Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 10.04.07, 21:02
              Witam sąsiadów...
              Coś ucichło na forum majowego, jak wrażenia co do budynku??
              Mi osobiście najbardziej podobają się tynki, normalnie stolnica, a i klatki
              zaczęli murować z klinkieru, też przyjemnie. A co do balkonów to mam wrażenie
              ze nie ma co nażekać, jak zdołałem poznać Pana Prezesa, to chyba nie pozwoli
              wypuścić ich w takim stanie, więc jestem o nie spokojny, i myślę że jak je
              pomalują i wykończą to będą do zniesienia. Martwi mnie natomiast przerwa między
              podłogą balkonu, a barierką bo przerwa jest duża i boję się, że małe dziecko
              czy chodźby garnek z bigosem ;) może się przesmyknąć. Może ktoś wie czy będzie
              jakieś dodatkowe zabezpieczenie czy tak już zostanie.
              pozdrawiam wszystkich sąsiadów
              • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 11.04.07, 12:30
                Wczoraj byłem na budowie i z dnia na dzień kolor elewacji mi się podoba. Po
                zakończeniu wszystkich prac budowlanych budynek nabieże odpowiedniego wyglądu.

Co do barierek, może i z czasem się przyzwyczaje i wydaje mi się, że co do ich
                krztałtu i wyglądu już nic się nie zmini bo o to pytałem Pana Prezesa, ale
                zawsze jestem dobrej myśli.

Również bardzo mi się spodobały wizja klatek wejściowych murowanych z klinkieru,
                jeżeli całe osiedle łacznie z II etapem zostanie ogrodzona również płotem z
                klinkieru będzie całkiem całkim.

Pozdawiam
                • djsuski Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 23.04.07, 19:22
                  Witam Forumowiczów

Mam pytania skierowane do wszystkich Forumowiczów , ale pozwoliłem sobie dokleić
                  się do postu duru79. Przyglądam się tej inwestycji od jakiegoś czasu i próbuje
                  znaleźć jakieś informacje dotyczące dewelopera i jego przeszłości. Znajduję
                  tymczasem w 2006 kilka wzmianek a potem dyskusja sprowadza się na temat koloru
                  elewacji i barierek. Czy nie zastanawiała Was przeszłość developera? Panowie
                  którzy są udziałowcami istniejącej nadal spółki z o.o. - Dinero zakładają spółkę
                  cywilną żeby wybudować to osiedle. Nie jest to forma zbyt popularna wśród
                  developerów.
                  Interesuje mnie czy ktoś ma opinie prawników o umowie przedwstępnej. Wzór który
                  dostałem z biura, mój prawnik ocenił jako bardzo wątpliwej jakości poczynając od
                  samego nagłówka, który dla spółki cywilnej powinien wyglądać inaczej.
                  Przedstawiałem już kilka "deweloperskich kwiatków" i tę umowę ocenił najniżej.
                  Interesujący jest zapis o zaznajomieniu się z gruntami będącymi przedmiotem
                  umowy co jest niespotykane w innych umowach i wygląda jak zabezpieczenie się
                  dewelopera przed czymś co w sprawie tych gruntów może wyniknąć.
                  Generalnie byłbym wdzięczny za podzielenie się wszelkimi informacjami
                  dotyczącymi developera i inwestycji ale raczej od strony prawnej. Bardzo mocno
                  zastanawiam się nad zakupem mieszkania w II etapie. Zdecydowanie wolałbym
                  mieszkać w bloku o głupim kolorze i balkonach niż ścigać Panów wspólników za
                  niedotrzymanie umowy, którzy jak znam życie nie mają grosza przy duszy wedle
                  papierów.
                  Aha, i jeszcze coś, nie jestem ekonomista ale s.c. nie ma chyba jako takiego
                  Prezesa? Czy się mylę?

Z góry dziękuję za przekazanie jakichkolwiek informacji, które może mają
                  Forumowicze przecierający ten szlak przede mną.

Pozdrawiam
                  • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 23.04.07, 21:58
                    Witam

Co do umowy? To o której umowie mówisz? Każdy kto tu pisze jest właścicielem
                    mieszkania w I etapie budowy, a Ty to etap II.

Zapis o zaznajomieniu się z gruntami uważam za stosowny gdyż każdy powinien
                    sprawdzić KW. Jeżeli dawałeś umowę prawnikowi który stwierdził, że jest
                    najgorsza czy zaznajomił się z KW bo z tego co mówisz chyba nie. W KW występują
                    roszczenia i tym można się zainteresować i sprawdzić roszczenia.

Nie wiem czy umowa odnośnie II etapu zmieniła się w porównaniu do naszej umowy,
                    po prostu jej nie widziałem. Zawsze możemy porównać przesyłając mi skan umowy na
                    adres mailowy duru79@gazeta.pl.

Co do zainteresowania walorami i kolorystyką i sposobem wykończenia jest również
                    jak najbardziej na miejscu. Płacę nie małe kwoty za m2 więc lubię sprawdzić postępy.

Dzisiaj byłem na budowie i widziałem kolejne postępy. Zaczynają ocieplać już
                    wieżę, tynki położone na klatkach i w mieszkaniach , praca cały czas do przodu w
                    porównaniu do innych inwestycji, które rozpoczęły się razem z Majowym Zakątkiem
                    jak Central Park inwestycja Piekut, oraz inwestycja na Piłsudskiego Arche mają
                    termin zakończenia na grudzień 2007 co jak widać chyba im się nie uda patrząc na
                    postępy według naszej budowy.

Jeszcze jedno co zauważyłem zostały założone drzwi wejściowe do poszczególnych
                    lokali mieszkalnych, kolor mahoń ale a kolory kwestia gustu, lecz jest pewna
                    zmiana co do umowy przedwstępnej, załącznik nr 1 Założenia
                    materiałowo-konstrukcyjne i techniczne dla budynku widnieje zapis w punkcie 17
                    Drzwi wejściowe do lokalu – wzmocnione, z zamkiem atestowanym i wizjerem i:

Wzmocnione to są, zamek ma atest ale wizjerów to te drzwi nie maja. Myślę, że to
                    chyba nie powinno mieć miejsca.

Z poważaniem
                    Duru79
                    • Gość: DJ Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: *.spray.net.pl 26.04.07, 16:50
                      hej sasiedzi!!!my też się troszkę denewujemy tym mieszkankiem od strony prawnej
                      czy naprawde jesteście pewni tego dewelopera i czy wiecie coś na temat oplat
                      jakie nas czekają po odbiorze mieszkania i ceny czynszu bo przez pierwszy rok
                      mamy placic deweloperowi??
                      • Gość: piasecznianin Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 18:04
                        dalczego dinero nie buduje pod swoją marką?
                        oto jest pytanie....
                        • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 17.05.07, 15:23
                          Witam

Wkońcu znalazłem czas aby odwiedzić nasze forum, chyba ostatnio dyskusja
                          zamarła. Jeżeli chodzi o obawy można wszytko sprawdzić. Więc niech każdy poda
                          swoje spostrzeżenia, obawy oraz to co udało się ustalić.

budowa lei do przodu i należało by się zainteresować wszelkimmi dopłatami.

Pozdrawiam
                          • bond30 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 17.05.07, 19:29
                            Jakie dopłaty masz na myśli oprócz notariusza??

P.S. Bedą wizjery w drzwiach

Pzd M
                  • mmka2 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 15.06.07, 13:09
                    co do rzetelnosci i terminowosci developera przed posdisaniem ostatecznego aktu
                    notarialnego nie mam zastrzezen, ale to co dzieje sie potem przeszlo moje
                    najczarniejsze wyobrazenia. developer zmenil sie o 180 stopni. nie reaguje na
                    reklamacje, na prosby, nie odpowiada na pisma. wychodzi z zalozenia, ze nie ich
                    mieszkanie - nie ich problem!!! uwazajcie wiec i zycze powodzenia w walce o
                    naprawianie usterek po oddaniu mieszkan!!!
                    • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 21.06.07, 11:53
                      Jeżeli możesz to proszę o dokładne opisanie sytuacji.

Co do kolejnego pytania czy ktoś się orjentuje jak będzie wyglądać przebiek
                      drogi Piaseczno-Góra Kalwaria? Wiem, że jeden z naszych wspólokatorów sprzedaje
                      własnie z tego powodu mieszkanie.

Z tego co wyszukałem w internecie to stan prac nad drogą krajową numer 79
                      wygląda następująco

Przedsięwzięcie polega na rozbudowie istniejącej jednojezdniowej drogi krajowej
                      nr 79 do dwujezdniowej drogi klasy GP na odcinku od skrzyżowania z ulicą
                      Energetyczną w Piasecznie do Góry Kalwarii oraz budowie dwujezdniowej obwodnicy
                      Góry Kalwarii w ciągu dróg krajowych nr 79 i 50. Wzdłuż drogi nr 79, stosownie
                      do potrzeb wynikających z istniejącego zagospodarowania, projektowana jest
                      dodatkowo droga dla obsługi ruchu lokalnego.

Powiązania z drogami publicznymi na odcinku do przebudowy:
                      - węzeł z drogą wojewódzką nr 721 (ul. Okulickiego);
                      - węzeł z drogą powiatową nr 01316 (ul. Chyliczkowska);
                      - jednopoziomowe skrzyżowanie z ul. Żeromskiego (niepełne relacje);
                      - węzeł z drogą wojewódzką nr 722 (ul. Sportowa);
                      - jednopoziomowe skrzyżowania z drogami wojewódzkimi nr 873 i nr 734;
                      - jednopoziomowe skrzyżowania z drogami powiatowymi nr 01325 i 01315, nr 01318,
                      oraz 01313 i 01317;
                      - przejazd nad drogą krajową nr 79 w ciągu ul. Sportowej w m. Baniocha.

Główne parametry: długość odcinka: 22,4 km, klasa drogi - GP, przekrój
                      dwujezdniowy - 2 x 2 pasy ruchu.

Harmonogram prac przygotowawczych i realizacji - aktualny stan:
                      - Decyzje o ustaleniu lokalizacji drogi (z rygorem) uzyskano w dniu 03.03.2006
                      r. (decyzja stała się ostateczna z dniem 29.09.2006 r.).
                      - Wykup terenu - w pasie drogowym jest 896 działek, z czego 2 działki nabyto
                      aktami notarialnymi. Do uzyskania prawa do dysponowania terenem pozostało 894
                      działki. Przewidywany termin uzyskania prawa do dysponowania terenem - 31.12.2008 r.
                      - W trakcie opracowania jest projekt budowlany. Zakończenie prac projektowych –
                      czerwiec 2008 r.
                      - Uzyskanie pozwolenia na budowę - 02.2009 r.
                      - Realizacja - 03.2009 r. – 06.2011 r.

Czas realizacj od marca 2009 do czerwca 2011 r. znając nasze realia napewnoo nie
                      jest realny.

Z tego co wiem mieszkańcy Zalesia Górne już oprotestowali daną inwestycję, więc
                      cała sprawa administracyjna może się przedłużać. Jeżeleli zostanie przedłuzony
                      odcinek ul. Sportowej do drogi 79 zastanawia mnie jaki będzie stały ruch przez
                      tą ulicę?

Jeżeli ktoś ma jakieś wieści na ten temat to czekam na spostrzeżenia?

Pozdrawiam
                      Piotr

• Gość: podejżliwy Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: 83.238.15.* 21.06.07, 11:55
                      O proszę, nie wiem dlaczego ale śmierdzi mi tu konkurencją... Ale może się
                      mylę, może trochę szczegółów, bo to co napisałaś jest bardzo ogólnikowe i
                      rozmyte, podaj trochę przykładów reklamacji o których napisałaś to będziemy
                      wiedzieli na co uważać, a tak to uważajcie bo są niedobrzy i tyle.
                      pozdrawiam majowych
                      • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 21.06.07, 12:09
                        Zgadzam się z przedmówcą, może nie z tym, że mamy doczynienia z konkurencją a
                        może z tym, że powinnaś nam opisać jakie są twoje zastrzeżenia i jakie
                        reklamacje zostały złożone i nie poprawione przez developera?
                      • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 21.06.07, 12:14
                        Jeszce jedno w poniedziałek byłem na majowym zakątku, już będą kończyć z
                        wylewkami więc będą wchodzić hydraulicy i podłączać grzejniki.

Zgodnie z umową do łazienek musimy dostarczać własne grzejniki zakupione przez
                        właścicieli lokali mieszkalnych.

Należy, się dowiedzieć jaką moc maja mieć grzejniki łazienkowe i zapoznać sie z
                        rozstawem. Potem moga być kłopoty z dopasowaniem. Rozmawiałem z szefem ekipy
                        hydraulików i i takie dane odnośnie wybranych grzejników muszą być mu znane
                        wcześniej. Jedynie co moc grzejników jest taka sama dla wszytkich.

Pozdrawiam.
                        • Gość: Kostek Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: 217.96.21.* 26.06.07, 10:50
                          Czołem, w sprawie grzejników należy się kontaktować z developerem czy
                          bezpośrednio z szefem hydraulików ? Jeśli z szefem, to czy numer tel. można
                          uzyskać u developera ?

Pozdr.
                          Kostek
                          • Gość: Dar40 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: *.aster.pl 01.07.07, 21:02
                            witajcie forumowicze.ja tez chcialbym sie cos dowiedziec na temat tych
                            grzejnikow w lazience.pozdro sasiad z 1 pietra.
                            • Gość: kostek Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: 217.96.21.* 06.07.07, 15:42
                              Dzwoniłem do developera i dowiedziałem się że powoli, ale bez pośpiechu można
                              kupować kaloryfery i podawać majstrowi rozstaw. Co do mocy, to można w sklepie
                              podać powierzchnie łazienki i oni już coś doradzą.

Pozdr.
                              kostek
                      • mmka2 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 21.06.07, 12:49
                        Może to wygladac na konkurencje, ale wierz mi tak nie jest, jestem poprostu
                        rozczarowana i bezsilna wlascicielka mieszkania zakupionego od tego Developera.
                        Jestem przekonana, ze tak samo bys sie czul(a) jaby w kilka miesiecy po
                        zamieszkaniu, zaczlo ci kapac na glowe, zle zamontowane drzwi nie dawaly sie
                        otwierac, zalewalo ci garaz etc., a monity nie przynoisly skutku. jedna z
                        relamacji mieszkancow calego osiedla zalatwiano ponad pol roku!!! zycze Wam aby
                        pomimo naszych klopotow okazalo sie, ze jestescie szczesciarzami i ze Wasze
                        wymarzone mieszkania sa pozbawione wad!!!
                        • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 21.06.07, 14:16
                          Kiedy wasze mieszkania zostały oddane? Która to inwestycja i czy budowe waszej
                          inwestycji budowała juz spółka po przekrztałceniu w Przedsiębiorstwo Inwestycyjne?

Jak narazie nasza budowa idzie do przodu z jednej strony to dobrze z drugiej
                          pospiech tez nie jest wskazany w zależności jak na to patrzymy.

Jak możesz podać więcej informacji będziemy wdzieczni, pomoże nam to w
                          przyszłości przy odbiorze technicznym lokali.

• bond30 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 23.06.07, 00:14
                          mmka2 - nie strasz z tymi niedoróbkami.
                          Widziałem ,że po zimie na ostatnim pietrze były wiercone w suficie (stropie)
                          otwory odprowadzajace nadmiar wody. Ciekawe jak zostały zabezpieczone?
                          Domyślam się,że developer (2 lub 3 prezesów + biuro) czyta nasze forum i mam
                          nadzieje, że potem nie będzie chciał spotykać się z "niezadowolonymi"
                          właścicielami mieszkań ostatnich (i nie tylko) pięter w sądzie.

Prace są odpowiednio jak na razie nadzorowane.
                          Jest super porządek po każdym wykonanym etapie prac.
                          Każda ekipa - jak na razie - wywiazuje się ok

Bądźmy dobrej myśli

Pzd
                          • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 25.06.07, 13:56
                            Ja również zgadzam się z bond30 odnośnie stosunku wykonanych prac przez
                            developera. Ekipy wywiązują się z terminami. Mieszkania są w należytym pożadku,
                            po kazdej ekipie są posprzątane. Kontak z biurem jest bardzo dobry. Wszytkich
                            informacji można się dowiedzieć od Pań pracujących u developera.

moim skromnym zdaniem wystarczy odrobine samozaintertesowania i wszytko będzie
                            ok. Ja prace nad swoim mieszkaniem stale nadzoruje więc jestem bardzo zadwolony.

Co do tego czy developer wyrazi chęć spotykania się w sadzie nie zależy od tego
                            co napiszemy na forum. Proponuję, żeby nie zakładać już spotkań w sądzie nie
                            musi przecież tak być i mam nadzieje że nie będzie do tego podstaw.

Ja do tej pory polecam wykonastwo tego developera.

Pozdrawiam
                            • mmka2 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 25.06.07, 14:53
                              Milo posluchac Waszych wspanialych opinii o Developerze, ja tez takie mialam
                              jak nie bylam wlascicielem mieszkania. Pomoc, zainteresowanie i terminy byly
                              wzorcowe. No ale czas zmienil wszystko...
                              • bond30 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 25.06.07, 19:45
                                Bądźmy dobrej myśli.

Mamy czasy takie jakie mamy .........chyba jeszcze są ludzie i firmy uczciwe

Pzd
                              • Gość: basterkiton Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: *.chello.pl 09.10.07, 15:49
                                Witam
                                Mam pytanko odnośnie grzejników w łazience.Wczoraj dostarczyłam
                                grzejnik szefowi ekipy hydraulicznej i Pan oznajmił mi,ze jeżeli nie
                                zakupiłam zaworów to u niego one kosztują 120pln,czy ktos z Was tez
                                płacił za te zawory?
                                • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 14.10.07, 17:33
                                  To prwda za zakup zaworów chcą 120 zł., ja zakupiłem takie w całym komplecie za
                                  około 65 zł. N
                                  Nie jest powiedziane, że muimy wykupić od hydraulika ale jak sie nie ma czasu to
                                  można i zakupić od fachowców.

A w którym miejscu już są hydraulicy bo u mnie w mieszkaniu grzejnik został
                                  założony jakieś 2 miesięce temu.

• Gość: basterkiton Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: *.chello.pl 17.10.07, 22:30
                                    Witam
                                    Niestety nie wiem na jakim etapie jest ekipa hydraulikow, wydaje mi
                                    sie ,ze nie sa one zakladane po kolei. Przywiozlem grzejnik tydzien
                                    temu i maja go niebawem zamontowac.Duru ,a na ktorym pietrze masz to
                                    mieszkanko bo chyba bedziemy sasiadami z pionu :-)
                                    Pozdrawiam
                                    • duru79 Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? 19.10.07, 11:01
                                      Moje jest na 2 piętrze, obecnie dwa z 2 i 3 po 65 m2 sa do sprzedaży.

Cikawy jestem jak wyglądają już klatki schodowe i balustrady, ostatnio jak byłem
                                      to klatki były wyłożone terakotą ale były zabezpieczone kartonami i praktycznie
                                      nie było niczego widac:(

A tak przy okazji miło poznać sąsiada:)

Pozdrawiam
                        • Gość: Anonim Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 00:21
                          I tu pojawia się problem, bo mówisz że już mieszkasz a z pierwszej ręki wiem że to pierwsza inwestycja tego developera.
                          • Gość: ale jak to?? Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: *.play-internet.pl 25.08.11, 15:09
                            No chyba się mylisz. A co z budynkami przy ul. 1 Maja 21 i 1 Maja 17 ??? Kto je wybudował??? Chyba twoja pierwsza ręka troszeczkę nie ogarnia i ty chyba też.
                            • Gość: wastom ławeczki IP: *.free.aero2.net.pl 14.09.11, 12:38
                              Wreszcie ktoś postawił nam eleganckie ławeczki, z ich wyglądu wynika że może to Urząd Miasta (podobne są na mieście). Mam nadzieję, że nie będą one miejscem pielgrzymek notorycznych smakoszy piwa oraz sanktuarium rozważań o polityce z puszeczką w ręku.
                              • Gość: kate Re: ławeczki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.09.11, 21:17
                                a ja mam nadzieje ze doczekamy sie kiedys oswietlenia naszej ul sportowej/al.kalin
                                • Gość: wastom oświetlenie ulicy IP: *.free.aero2.net.pl 15.09.11, 07:59
                                  Ponoć są jakieś zawirowania formalne między deweloperem a miastem. Inwestycja z Al.Kalin jeszcze do końca nie jest oddana. Tak twierdzi moja znajoma z z wydz infrastruktury. Wiem, jednak, że przez dziury w budżecie Miasta, nawet jak już się uporają z dokumentacją, to miasto będzie pewnie odwlekać sprawę na "później".
                                  • Gość: ??????? co z tym placem zabaw? IP: *.play-internet.pl 15.09.11, 13:49
                                    Co jest z tym placem zabaw? Jak nasz zarząd lub administrator chce nam go powiększyć? Zabierając miejsca parkingowe? Nie godzę się na to! Przedszkole niech sobie szuka placyku gdzie indziej albo niech przed swoim blokiem na al. Kalin zabiorą z 4 miejsca parkingowe i tam zrobią własny plac zabaw.

Mam wrażenie że nasz deweloper opowiadał że nasz plac zabaw to też plac zabaw Al. Kalin i tego bloku chyba nr17 a teraz my mamy się dogadywać żeby im placyk udostępnić? Nikt z kupujących tam mieszkania tym sobie głowy nie psuł. Jak już to niech płacą sowicie, to będzie można wreszcie może kasa na zrobienie tych naszych chol...nych wind, które częściej są zepsute niż sprawne!!!!

Wydaje mi się że chyba zarząd musi coś zrobić i jakoś dogadać się z okalającymi nasz blokami co do współpracy (patrz współfinansowania) niektórych spraw będących naszymi wspólnymi bo nie chcę być np.: dobrym wujkiem i za moje pieniądze odśnieżać Al. Kalin drogę kiedy znów przyjdą spore opady śniegu jak w latach ubiegłych. Chyba, że nas o tym nie informują i wszystko jest już dogadane???????????
                                    • Gość: hawk Re: co z tym placem zabaw? IP: *.182.108.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.09.11, 14:06
                                      Po pierwsze pisz składniej bo ciężko Cie zrozumieć. Po drugie, od kiedy to jest droga osiedlowa, że musisz płacić za jej odśnieżanie z własnej kieszeni? Jest do droga gminna jak wszystkie otaczające Majowy Zakątek oraz Aleję Kalin więc koszty odśnieżania ponosi miasto. Co do miejsc parkingowych to nie widzę problemu, by ich kosztem zrobić plac zabaw. Miejsc parkingowych jest dosyć a miejsca na plac zabaw nie. Poza tym miejsca parkingowe również należą do miasta więc najpierw trzeba dostać pozwolenie na ich przebudowę. Co do przedszkola to uważam ,że na odpowiednich warunkach można by im udostępnić plac zabaw. Jeśli mają się dokładać do kosztów amortyzacji sprzętów, zakupu zabawek oraz rozbudowy to czemu nie?
                                      • Gość: ??????? Re: co z tym placem zabaw? IP: *.opera-mini.net 15.09.11, 21:34
                                        a czytaleś wczorajszego maila od tej babeczki z przedszkola?
                                        • Gość: DDD Re: co z tym placem zabaw? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 10:13
                                          A MOŻESZ GO WKLEIĆ BO NIE WSZYSCY GO DOSTALI
                                          • Gość: ???????? Re: co z tym placem zabaw? wklejona treść maila IP: *.play-internet.pl 16.09.11, 14:48
                                            Poniżej treść maila. Może nie dostali go jedynie "krnąbni" (swoją drogą ciekawe skąd ta Pani wzięła mój adres mailowy - od dłuższego czasu maile od administratora przychodzą w cywilizowany sposób tj. taki że nie widać jaka grupa go dostała). Z treści tego maila o ile rozumiem pewne decyzje zostały już podjęte - chodzi mi o rozbudowę placu zabaw kosztem parkingu.

Szanowni Państwo

Jestem właścicielką nowo otwartego Niepublicznego Punktu Przedszkolnego „Akademia Przedszkolaka Time4Kids” przy Alei Kalin. W związku z zaistniałą sytuacją odnośnie placu zabaw chciałabym wyjaśnić kilka kwestii. W rozmowie z Zarządem Wspólnoty Mieszkaniowej Osiedla Majowy Zakątek w sprawie możliwości korzystania z placu zabaw przez uczęszczające do Punktu Przedszkolnego dzieci, ustalone zostały wstępne warunki współpracy, m.in. te zaproponowane przez Zarząd.  Z ustaleń wynika:
                                            1.W zamian za możliwość użytkowania placu zabaw przez 2 godziny dziennie (około godz. 10.30-11.30 oraz godz.14.30-15.30) opłata 200zł. Przy wyborze godzin kierowałam się obserwacją, w jakich godzinach najmniejsza ilość dzieci uczęszcza na plac zabaw.
                                            2.Zakup zabawki - otrzymałam informację, że domek byłby najbardziej potrzebny (pojawił się również pomysł zakupu karuzeli, ale niestety na chwilę obecną nie ma wystarczająco dużo miejsca aby ją wstawić)
                                            3.Na wiosnę przyszłego roku planowana jest rozbudowa placu zabaw, w której również zadeklarowałam swój udział. W planach jest powiększenie placu, wyrównanie terenu, posadzenie roślinności oraz zakup zabawek spełniających wszelkie normy bezpieczeństwa.
                                            4.Plac zabaw w żadnym wypadku NIE BĘDZIE zamykany w tych godzinach dla innych dzieci.
                                            5.Planowana ilość dzieci uczęszczających do punktu przedszkolnego to 20 osób.
                                            6.Jeśli chodzi o okresowe prace renowacyjne placu zabaw, jestem otwarta na propozycje, gdyż zdaję sobie sprawę z tego, że zabawki też się psują czy zużywają.
                                            Pojawił się pomysł współpracy ze Wspólnotą Mieszkaniową Osiedla Aleja Kalin (gdy już się utworzy), aby również wzięli udział w rozbudowie i ponieśli część kosztów przybudowy.
                                            Z informacji które posiadam wynika, że w sprawie placu zabaw ma być zorganizowane zebranie, na którym również chętnie się pojawię, jeśli otrzymam taką możliwość.  
                                            Bardzo chciałabym poznać Państwa opinię na ten temat. Chętnie również  odpowiem na wszelkie pytania.

Pozdrawiam
                                            Katarzyna Lechańska

Akademia Przedszkolaka Time4Kids

Katarzyna Lechańska
                                            tel. 664990000
                                            time4kids@time4kids.pl

time4kids.pl
                                            • Gość: Mieszkańcy Alei K. Re: co z tym placem zabaw? wklejona treść maila IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 15:11
                                              Witam Droga Pani.
                                              Odnoście 4 punktu Pani elaboratu. Nas Mieszkańców Alei Kalin nikt nie powiadomił o zamknięciu placu zabaw dla naszych pociech. Pewnego dnia rodzice chcący wejść na jego teren pocałowali klamkę...:-) Można było wywiesić małeogłoszenie lub informację. Ale po co.... Plac zabaw na wiosnę ma być przebudowany a w zamian Państwo z Majowego chcecie abyśmy udostępnili Wam 6 miejsc parkingowych, z naszego parkingu od ulicy 17 stycznia. Czy to jest logiczne i trzyma się kupy, mówiąć kolokwialnie. Z parkingu możecie już korzystać , bo nie jest w żaden sposób ogrodzony w przeciwieństwie do placu zabaw, który jest zamykany na klucz. I my mamy sie dokładać do waszej hordy dzieci. Na naszym osiedlu jest nieco ponad 50 mieszkań. A u Was dwa razy więcj plus Pani przedszkole czy Punkt przedszkolny czy jakkolwiek to Pani nazwie. Może lepiej będzie dla nas aby nie partycypować w kosztach a stworzyć w przeciwnym krańcu drugi plac zabaw.
                                              Poprostu wiewiórki nam donoszą aby z Państwa wspólnotą zbytnio nie zacieśniać kontaktów, bo jesteście poprostu probelmowi. Chociażby sprawa z zatrudnieniem osób do administrowania Waszą wspólnotą. Dobry gospodarz wydaje tyle ile musi i nie wyrzuca pieniędzy w błoto. Stan konta w zyskach i stratach mu się zgadza a pieniądze nie wyciekają nie potrzebnie. Mamy różne zdania na temat wchodzenia z Państwa Wspólnotą w jakieś przedsięwzięcia. Pozdrawiamy
                                        • Gość: hawk Re: co z tym placem zabaw? IP: *.205.115.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.09.11, 11:32
                                          czytałem i uwazam, że wszystko jest do ustalenia.
                                      • Gość: KALINY Re: co z tym placem zabaw? IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 16:17
                                        Dziękujemy. Chyba nie skorzystamy z Waszej dobroci serca coś mi się zdaje. Mam nadzieję że będziecie się sami żreć o pieniądze z punktem przedszkolnym. My chcemy egzystować w spokojnej wspólnocie.A wogóle co to znaczy na odpowiednich warunkach udostępnić nam możecie plac zabaw. Czy wiesz Przedmówco Drogi że jakiś Mądry człowiek z Waszej wspólnoty zaproponował, że my oddamy Wam 6 miejsc parkingowych kosztem powiększenia placu zabaw. Ale zapomniał dodać że z miejsc parkingowych możecie teraz także korzystać bo nie są ogrodzone, natomiast plac zabaw jest dla naszych dzieci zamknięty. Sensownie to brzmi.:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                        • Gość: sasiad_majowy parkowanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.11, 22:16
                                          drodzy sąsiedzi z alei kalin, widze ze jestescie obecni na tym forum, zatem kieruję do was prośbę - nie parkuje na drodze pomiedzy waszym osiedlem a naszym, bo zaparkowane samochody utrudniają mijanie się z samochodami jadącymi z naprzeciwka ale przede wszystkim utrudniają wyjazd z garaży podziemnych
                                          • Gość: Lokator aleja kali Re: parkowanie IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 13:47
                                            Popieram jak bajbardziej. nasza rodzina parkuje na miejscach parkingowych. Ja nie widzę problemu. PODPISUJĘ SIĘ POD TYM POSTULATEM RĄCZKAMI I NÓŻKAMI !!!!! :-))
                                            Nakłaniam sąsiadów do parkowania od ulicy tam gdzie są wyznaczone miejsca parkingowe. Ale kompletnie nie rozumiem sytuacji gdzie sąsiad wykupił miejsce parkingowe a i tak stawia samovhód pod oknem, bo ...? bo boi się że mu go ukradną???. Nie wiem, może należy postawić znak zakazu ????????????
                                        • Gość: WNIOSKI, ja z Maj Re: co z tym placem zabaw? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.11.11, 08:47
                                          Konkludując, tam gdzie zaczyna się kaska, tam kończą się dobre maniery... Tak mówiły nam kilku ludziom z Majowego Zakątka "zajączki".
                                          Myślę, bo nie mogę mówić za wszystkich gdyż nikt mnie do tego nie upoważnił w odróżnieniu jak mniemam do wydawało by się trzonu - może Zarządu wspólnoty z Alei Kalin który podpisuje się :"Mieszkańcy Alei K", więc powiadam myślę, że nie szczególnie zależy i nam na silnej zażyłości z Państwem a jedynie na unormowaniu paru wspólnych spraw takich spraw jak: wspólna droga między blokami, ew. odśnieżanie zimą i może ten nieszczęsny plac zabaw. No chyba że chowamy głowę w piasek i Każdy sobie. Zaczniemy głupią wojnę poprzez drobne złośliwości - tylko do czego to doprowadzi.
                                          Drodzy "Mieszkańcy Alei K" - skąd tylke w Was JADU!!!

Szanowni Goście z Al. Kalin chcieliby zjeść ciastko i mieć ciastko.
                                          Deweloper różne rzeczy obiecywał - zwykle te które ludzie chcieliśmy usłyszeć...
                                          Wielu z Kalinowców zapewne nie pytało - widziało że przy osiedlu jest plac zabaw więc uznało, że szlachetny deweloper już go im zbudował - a teraz nasuwają się pytania i zaskoczenie: czyja działka, kto piasek wymieni, kto zapłaci za ew. przegląd UDTu i inne takie tam które wynikają w trakcie. Najlepiej nich zrobią to CI z MAJOWEGO!!! Dla informacji Szanownych Kalinowców, plac zabaw zawsze od ponad dwóch lat był zamykany a nie tylko wtedy gdy Wy się zaczęliście osiedlać.
                                          Jak należy tytułować grupę dzieci z Al. Kalin skoro na Majowym jest cyt.: "Horda".
                                          Co do piesków: Przyznam, że nie widziałem jeszcze żadnego mieszkańca czy to z 17stki, z bloku 21 lub Al. Kalin, który by sprzątał po swoim pupilu.

Porozmawiajcie o problemach między sobą ja mam nadzieję że wszelkie poważne decyzje dotyczące placu zabaw, porozumień bądź też nie - między naszymi wspólnotami i inne sprawy my omówimy na naszym rocznym spotkaniu z początkiem roku.

Powtarzam Drodzy "Mieszkańcy Alei K" - skąd tylke w Was JADU!!!

Miłego dnia, Pozdrawiam,

Póki co pozytywnie do życia nastawiony mieszkaniec MZ
                                          • Gość: Kalinowcy Re: co z tym placem zabaw? IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 13:53
                                            Nie ma w nas jadu tylko nie chcemy być rolowani. Chcemy mieć czytelnośc w funduszach przekazywanych "ewentualnie" na "wspólny" plac zabaw. Ale nasze wiewiórki doniosły nam że u Państwa jest problem z rzetelnością wydawania pieniędzy, więc nie mamy gwarancji że nasze pieniążki będą wykorzystywane zgodnie z ich przeznaczeniam. To nie jad ale zapobiegliwość !!!!!!!
                                            pozdrawiamy.
                                            • Gość: mieszkaniec Re: co z tym placem zabaw? IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 14:43
                                              To jak wam tak wiewiórki donoszą to wydzielcie sobie miejsce na własnej działce i tam wybudujcie plac zabaw i nic wam do tego jak jest zarządzana nasza wspólnota bo większości od kliku lat pasuje. Pamiętacie, że mamy ustrój demokracji i zarząd wybierany jest w trybie głosowania. Jeżeli jest tak źle to dlaczego jest nadal? Kilku osobom nie podoba się nasz zarząd ale tylko mieszkańcy Majowego Zakątka wiedzą dlaczego i od początku próbują na wszelkie sposoby podważać ich działania. Zachęcam do przeczytania całego wątku. Więc rozliczajcie swój zarząd a nie nasz, bo nie macie o tym bladego pojęcia.

To, że wam developer coś naobiecywał to już nie nasza wina. Trzeba było zajrzeć do planu zagospodarowania terenu. Jak my kupowaliśmy mieszkania to nam developer obiecywał nie tylko plac zabaw ale też grillowanie:) i gdzie jest? Swoją złość kierujecie nie do tych co trzeba. Mam dziecko, które od początku bawi się na placu zabaw i zawsze po zabawie każdy z rodziców zamykał furtkę na kluczyk.

Domeną Polaków jest brak możliwości pójścia na kompromis, więc nie wyzywajmy się na forum tylko rozwiążmy problem. Tu nie chodzi o to czyja wspólnota ma rację a kto co na ko go napisał. Tu chodzi o nasze dzieci. Nauczmy ich współpracy a nie nienawiści. Bo co kolejnym krokiem będzie zakaz zabawy z dziećmi z majowego czy z kalin. Nie widzicie, że to paranoja?

To, że developer nie wydzielił wam miejsca na plac zabaw i wmawiał klientom Kalin, że plac jest dostępny dla obu wspólnot to mówił nie prawdę. Czy dojdziecie do porozumienia z developerem nie sądzę, bo to już nie jest jego własność.

Może wspólnymi siłami uzyskajmy od gminy zgodę na powiększenie placu zabaw przez wydzielenie do tego dodatkowego terenu, koszt adaptacji zwiększonej powierzchni pokryje Al. kalin, żeby było sprawiedliwie, a koszty utrzymania podzielimy na dwie wspólnoty?

Co do drogi nie ma wasza-nasza - jest gminna i żadnej wspólnocie do tego. Jeżeli gmina nie będzie miała funduszy na odśnieżanie to w czynie społecznym schwycicie za łopaty.
                                              • Gość: Niezadowolona Re: co z tym placem zabaw? IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.11, 18:48
                                                Cytat: Może wspólnymi siłami uzyskajmy od gminy zgodę na powiększenie placu zabaw przez wydzielenie do tego dodatkowego terenu, koszt adaptacji zwiększonej powierzchni pokryje Al. kalin, żeby było sprawiedliwie, a koszty utrzymania podzielimy na dwie wspólnot." Z tym się wyjątkowo zgadzam, ale proszę NIE KŁAMAĆ ŻE PLAC ZABAW BYŁ ZAMYKANY OD ZAWSZE NA KLUCZ. Jeśli będziecie Państwo szczerzy to może uda nam się znaleść kompromis. Deweloper powiedziął wprost : WSPÓLNOTA Z MAJOWEGO JEST PAZERNA NA PIENIĄDZE !!!!!! JEST WSPÓLNOTĄ NIEWIARYGODNĄ!!! Boimy się współpracy z Wami. Poprostu się boimy.

• Gość: gość Re: co z tym placem zabaw? IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.11, 21:31
                                                  Jak pamiętam a mam dziecko w wieku zabawy na placu zabaw to zamykałem za sobą plac.

"Deweloper powiedziął wprost : WSPÓLNOTA Z MAJOWEGO JEST PAZERNA NA PIENIĄDZE !!!!!! JEST WSPÓLNOTĄ NIEWIARYGODNĄ!!! Boimy się współpracy z Wami. Po prostu się boimy."

Developer wam powiedział, że wspólnota jest pazerna? To dopiero obiektywna strona tematu. Biedny developer, którego naciąga wspólnota.

A przekazał wam, że windy nie działają, że barierka do zejścia do hali garażowej odpadała kilkukrotnie (I etap), wyjście na dach jest wykonane z połamanej dykty. Czy wspomniał o zamontowaniu zwalonych term do ogrzewania i wspólnota miała przez ponad rok problem z ciepłą wodą? Czy wspomniał o wykonaniu kominów wentylacyjnych nie zgodnie z normą, przez co mamy problemy z wentylacją, czy wspomniał o wilgoci w mieszkaniach i grzybie na oknach? Czy wspomniał o przeciekach u jednego z mieszkańców ostatniego piętra?

Pewnie mu się zapomniało powiedzieć, że wspólnota doprowadziła do wymiany badziewnych urządzeń na koszt developera bo do tego jest zobowiązany gwarancja jak i rękojmią.

Sami wiecie, że wam też coś obiecał - plac zabaw do którego nie miał prawa. Wcześniej już ktoś piał, że nam obiecywał jeszcze grillowanie.

Zobaczymy jak u was zaczną wychodzić usterki czy będziecie też tacy oszczędni w sporach z Developerem? Najpierw popytajcie na innych wspólnotach jaki jest Pan developer, daleko nie macie dwie ulice dalej.

A już sformułowania, że się nas boicie to jakaś żenada. W końcu komu zależy na placu zabaw nam czy wam?

Ja nie mam z tym problemu bo to chodzi o dzieci a nie kłótnie dorosłych. Obiecuję, że nie zamknę placu zabaw przed dziećmi z Al. Kalin!!!

• Gość: majowa deweloper Przedsiębiorstwo Inwestycyjne?deweloper IP: *.opera-mini.net 06.12.11, 08:13
                                                  Mam małe pytanko, Deweloper to brzmi enigmatycznie - czy możesz powiedzieć który to o tej pazerności ''majowego'' wam opowiadał? Jest ich tam dwóch wspólników SZYMCZAK i MIRKOWSKI + jeden chyba cichy ''inwestor''. Obstawiam SZYMCZAKA - nie myle się? Prawda?
                                                  • Gość: kalinika Re: deweloper Przedsiębiorstwo Inwestycyjne?dewel IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.11, 18:27
                                                    Obstawiać możesz. Zakłady bukmacherskie zapraszaja jak równiez tory wyścigów konnych. Moze trafisz fuksa.......
                                                  • Gość: majowa Re: deweloper Przedsiębiorstwo Inwestycyjne? IP: *.play-internet.pl 13.12.11, 22:17

To narobilas Szymczakowi "czarnego " PR. Dziś oczernia kalinowcom nas, czyli majowy zakątek a jutro, jak osmielicie sie egzekwowac gwarancje lub jego obietnice to bedzie oczerniac was Akacjowemu zakątkówi. Powodzenia i miłego wieczoru :-D
                                                  • Gość: Akacjowa Re: deweloper Przedsiębiorstwo Inwestycyjne? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.12, 16:07
                                                    Witam wszystkich mieszkanców Majowych i Kalinowych.

Mam pytanko, co sądzicie o tym developerze (obiektywnie po kilku latach od zamieszkania). Czy patrząc na wszytskie za i przeciw kupilibyście mieszkanie od nich czy nie. Bo ja właśnie zastanawiam się nad zakupem akacjowego małego mieszkanka i chciałabym wiedzieć, czy uciekać od nich jak najdalej czy mimo wszystkich negatywów reasumując nie sa tacy źli.

Mam znajomych, którzy kupili kilka lat temu mieszk. w Piasecznie od Arche i wiem, że na początku walczyli z deweloperem strasznie, każda poprawka była robiona dopiero po awanturze u Pań w biurze, ale teraz po dłuzszym czasie sa w sumie zadowoleni.

Czy Wy tez tak macie, czy nawet teraz nie polecilibyście ich?
                                                    bardzo proszę o odpowiedź, bo to nasze pierwsze M i nie chcielibyśmy utopić kasy (nawet nie swojej :-( tylko banku) w czymś 5 piętrowym co grozi zawaleniem z kilka lat.
                                                    Please pomóżcie.

Pozdrawiam Was serdecznie i wiosennie czekając na opinie.

• Gość: marzena Re: deweloper Przedsiębiorstwo Inwestycyjne? IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.13, 12:37
                                                    witam.
                                                    Czy Państwo zdecydowaliście się na zakup od PI na Akacjowym Zakątku? .

my kupiliśmy .
                                          • Gość: kalinowiec Re: co z tym placem zabaw? IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 14:27
                                            Witam
                                            Mam jedno pytanie. I życzę sobie prostej szczerej odpowiedzi.
                                            Czy zanim powstało osiedle Aleja kalin, to kto składał się na zamykany plac zabaw należący do Majowego Zakątka?????????? Kto dotychczas się składał na przeglądy, wymianę piasku, naprawę zabawek?????? Mieszkańcy Majowego, Czy dopiero teraz się Państwo obudzili, że są frajerzy których można obciążyć tymi kosztami, bez ponoszenia własnych??????????
                                            • Gość: gość Re: co z tym placem zabaw? IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 14:48
                                              facet weź się wyluzuj. Zrozum, że w tym kraju jest określenie własności, a Al. Kalin nie ma własności ani możliwości korzystania z cudzej własności. Plac zabaw jest własnością Wspólnoty Mieszkaniowej "Majowy Zakątek".

Dlaczego takiej agresji nie zastosowałeś do developera który wybudował Ci mieszkanie? Czy wtedy nie dochodziłeś do pytań o plac zabaw?

Czy w taki sposób chcesz się dogadać czy agresją udowodnić, że masz rację?

• Gość: gość Re: co z tym placem zabaw? IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 14:50
                                                Dodam, że napisałem do kalinowca:)

Boję się, że już niedługo na naszej wspólnocie pojawi się Pani Elżbieta Jaworowicz:)

Czy nie przypomina wam to PAWLAKA I KARGULA? trzy palce!!
                                                • Gość: kl Re: co z tym placem zabaw? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 16:46
                                                  :-)
                                                  • abarth9 Re: co z tym placem zabaw? 28.11.11, 19:34
                                                    Witam Serdecznie wszystkich - Majowych i Kalinowych.

Jetem mieszkańcem Kalinów. Mam wielka prośbę do sąsiadów z bloku. Nie poruszajcie na razie tematu placu zabaw puki nie będzie formalnie wspólnoty. Może to tylko doprowadzić do tego, że zanim przystąpimy do rozmów o w/w sprawie to już wszyscy będą do siebie wrogo nastawieni. Tego chyba nie chcemy.
                                                    Co do wspólnoty majowych to prawda, nic nam do tego. Czy są zadowoleni czy nie to już ich sprawa. Będziemy mieli własną to zobaczymy czy spełnia nasze oczekiwania czy też nie.
                                                    Z tego co wiem to plac zbudowany został przez majowych i zawsze był zamknięty.
                                                    Mam nadzieje, że jakoś się jednak dogadamy. Plac się powiększy i wszystkie dzieciaki będą mogły korzystać do woli.( Ja osobiście ich jeszcze nie mam, ale w przyszłości będę miał i chciałbym żeby bawiły się w większej grupie).
                                                    Mieszkamy tak blisko siebie, ze musimy nauczyć się z sobą żyć, a nie się kłucić bo to doprowadzi tylko i wyłącznie do wspomnianego Kargula i Pawlaka.
                                                    Co do "niejasno" wydawanych funduszy to na pewno jest sposób na monitorowanie kosztów. Wszystko się da zrobić.
                                                    Tak więc podsumowując temat placu zabaw. Mieszkańcy kalinów. Jeśli macie jakieś postulaty, propozycję, obawy albo wręcz przeciwskazania to zgłoście je do "reprezentanta klatki". Wkrótce będzie spotkanie (poprzednio wyznaczony termin został przesunięty o parę dni) i trzeba będzie to obgadać, a sprawę placu zabaw potraktować priorytetowo.

Co do drugiej sprawy, czyli parkowania to myślę, że temat jest już rozwiązany. Mianowicie, już wkrótce będzie znak zakazu i po sprawie.
                                                    Sam muszę się przyznać, że parkuję tam samochód. Całymi dniami siedzę za "kółkiem" i według mnie nie ma aż tak wielkiego problemu z wyjazdem z obydwu garaży. Jest to kwestia skręcenia kierownicy o jeden raz więcej. Co do wyjazdu to uważam że jest nawet lepiej gdyż samochody jadące czy to z góry czy z dołu muszą jechać wolniej. Przytoczę tu pewne zdarzenie jakie miało miejsce na w Piasecznie na osiedlu na którym mieszkałem wcześniej. Samochody parkowały podobnie jak tu z tym że była to zwykła ulica ,a wyjazd był z bramy osiedlowej. Oczywiście trzeba było uważać ale było dość bezpiecznie. Natomiast znalazł się jeden mieszkaniec, któremu tak to przeszkadzało, że dzwonił po straż miejską, czego efektem było postawienie zakazu i parę mandatów. Ulica stała się szersza, prosta, długa i prosiło się żeby "nadepnąć". Tak więc zaczęło się bicie rekordów prędkości pod bramą. Pech chciał, że owy Pan wyjeżdżając do pracy trafił na jednego z "szybkich i wściekłych". Tak więc czerwona honda wpadła z duża prędkością na wyjeżdżającego (zadowolonego) Pana i skasowała mu piękne żółte kangoo.
                                                    Tak więc oby to i tu się nie zaczęło. Zrobią przelot na 17 stycznia i będzie tzw. pasztet.
                                                    Ja z racji tego że jestem człowiekiem ugodowym oczywiście się dostosuję i zmienię miejsce parkowania. Mam nadzieję, ze moi sąsiedzi również tak uczynią powiedzmy w geście przyjaźni między-sąsiedzkiej.

Tak już reasumując. Sąsiedzi z kalinów. Forum to nie miejsce na takie " kłutnie ". Jeszcze raz zachęcam do kontaktu z "przedstawicielami klatek".

Pozdrawiam serdecznie WSZYSTKICH SĄSIADÓW
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: co z tym placem zabaw? IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 19:42
                                                    Dziękuję za tą wypowiedź, w końcu głos rozsądku.

• Gość: Pikuś Re: co z tym placem zabaw? IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.11, 18:52
                                                A Od kiedy jest własnością wspólnoty majowego??? Od miesiąca, dwóch a ile kochaniutki sąsiedzie stoją budynki Majowego zakątka. Dziwne że dopiero teraz deweloper Wam przekazał akt własności. Może chciał mieć z Wami spokój i dla swojego Swietego spokoju oddał wam akt własności pod ten plac zabaw. Gdzies tu jest drugie dno...... :-)
                                                • Gość: gość Re: co z tym placem zabaw? IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.11, 21:36
                                                  Co do wypowiedzi o drugi dno, to mam wrażenie, że developer uruchomił marketing szeptany przed obroną własnego imienia, w końcu potencjalni klienci kolejnego zakątka czytają forum internetowe.

Ale odpowiem budynki majowego zakątka etap I były oddane w 2007 roku. Plac zabaw został wykonany po zakończeniu II etapu. Jeszcze Ci dodam, że z tego co wiem bo była o tym mowa na zebraniach, że developer trochę się ociągał z wykonaniem tego placu chcąc obciążyć kosztami wspólnotę.

Jeszcze jakieś pytania?
                                                  • Gość: majowy majowy Re: co z tym placem zabaw? IP: *.play-internet.pl 03.12.11, 09:26
                                                    Witam Sąsiadów
                                                    Z placu zabaw moje dziecko korzysta od samego początku czyli odo momentu oddania do użytku
                                                    od zawsze furtka była zamykana na klucz aż do momentu pojawienia sie dzieci z alei kalin
                                                    Wiele osób z z majowego stwierdziło ze nie będziemy blokować dostępu do placyku dla dzieci ponieważ one nie sa niczemu winne Wszystko było ok. do momentu kiedy z placyku miało zacząć korzystać przedszkole i od tego momentu znowu pojawił się konflikt
                                                  • Gość: z Kalin Re: co z tym placem zabaw? IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 12:56
                                                    Z marketingiem szeptanym może to prawda. W każdym razie żadna ze stron nie jest kryształowa. Prawda zawsze leży gdzieś po środku, niestety. Dziękuję bardzo za odpowiedź. Więc z tego co mówisz Sąsiedzie wynika Jednak że deweloper wybudował ten plac zabaw, ociągał się czy nie chcąc Państwa obciążyć, ale placyk wykonał, ogrodził, zapewnił wyposażenie. Więc chyba nieco na wyrost było stwierdzenie mieszkańca lub mieszkańców z Majowego aby teraz sprawiedliwie nas z Kalin obciążyć kosztami rozbudowy placu zabaw (" a potem niech słono za niego płacą"), bo plac juz istniejąćy założyli i sfinansowali "wyłacznie" Majowi ? I zgadzam się z tym że my się na placu nie będziemy bawić tylko nasze latorośle. Postaramy się dojść do porozumienia. Ale na obecnym etapie zajmujemy się dzieleniem skóry na niedzwiedziu. Na razie nie zlikwidowano miejsc parkingowych, nie ma żadnej decyzji o powiększeniu placu.... Do wiosny przyszłego roku jeszcze długo i nie wiadomo NIC jak na razie. Pozdrawiam
                                                  • Gość: majowa Re: co z tym placem zabaw? IP: *.opera-mini.net 06.12.11, 07:57
                                                    a czy sprawiedliwe jest że benzna jest po 5,40? Najchętniej oddałabym ten placyk Kalinowcom, niech sobie sprawiedliwie porządzą. Wtedy jak wnioskuję z wielu wypowiedzi będzie sprawiedliwie, za darmo i dobrze dla wszystkich. Może wtedy mniej będą się nas obawiać Kalinowcy.
                                                • Gość: Zosia Re: co z tym placem zabaw? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 07.01.12, 23:10
                                                  Hej. Ktos tu mówił o tym że plac zabaw nie będzie zamykany dla dzieci z Kalin??? Troszkę Wam te zapewnienia nie wychodzą. A punkt przedszkolny na razie nie funkcjonuje na pełnych obrotach... Wieć chyba jednak dzieci z Kalin mają zakaz wstepu. Smutne. No cóz............
                                    • Gość: Mieszkańcy Al Kali Re: co z tym placem zabaw? IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 16:10
                                      1. Przecież właścicielka przedszkola sama się z wami układała w sprawie tego placu zabaw. My nie mamy nic do tego. zRESZTĄ UWAŻAMY ŻE TO PRZEDSZKOLE W TYM MIEJSCU TO PORONIONY POMYSŁ.
                                      2. Nam deweloper mówił że ten plac zabaw ma być wspólny i Majowego zakątka i Alei kalin.
                                      3. Za co Baranku mamy płacić Wam sowicie??? Zebyście mogli odśnieżać ulicę od Alei Kalin. A może Wy powinniście nam płacić żebysmy mogli za te pieniądze wynając firmę do sprzątania kupy po Waszych psach i petach wyrzucanych przez Waszych mieszkańców na naszą ulicę od Alei Kalin.
                                      4. Waszych dzieciiaków jest więcej niż naszych. U Was więcej dwukrotnie jest mieszkań niż u Nas.
                                      5. Też nie chcemy być DOBRYMI WUJKAMI I PLACIC ZA SZKODY WYRZĄDZONE PRZEZ WASZE DZIECI NA PLACU ZABAW. ANI SPRZĄTAĆ NA WŁASNY KOSZT ODCHODÓW WASZYCH PSÓW ZOSTAWONYCH POD NASZYMI OKNAMI, ORAZ PETÓW WYRZUCANYCH PRZEZ OKNA CZY BALKONY WASZYCH KULTURALNYCH :-)))) MIESZKAŃCÓW Z MAJOWEGO.
                            • Gość: Anonim Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: *.bethere.co.uk 17.09.11, 18:37
                              Mówiąc inwestycja miałem na myśli ciąg tych budynków, zresztą mieszkam tam i jest wszystko w jak najlepszym porządku
                            • Gość: Anonim Re: Majowy Zakątek ul. 1-go maja Piaseczno? IP: *.bethere.co.uk 17.09.11, 18:47
                              Zresztą Majowy Zakątek przy ul. 1-go maja jak głosi temat to własnie te budynki, 21 i 17, a ta ostatnia inwestycja nazywa się Aleja Kalin, a Akacjowy Zakątek nie ma jeszcze surowego stanu, więc gratuluję, odrazu widać że nic nie wiesz.
            • Gość: modo rozliczenie IP: 94.75.85.* 16.03.11, 18:25
              Czy ktoś z was dostał rozliczenie roczne? Czy wszystko na nich gra, czy może ja coś zawaliłem, że mam mega niedopłate?
              • Gość: gosc Re: rozliczenie IP: 94.75.85.* 16.03.11, 19:34
                ja mam -700zl. Z tego co widzę to wszystko zależy od rzeczywistego zużycia wody i ciepła względem prognozy. Ale pewnie nie jesteśmy jedyni którzy mają niedopłatę, ciekawe czy komuś udało się wyjść na 0 ?
                • Gość: gość Re: rozliczenie IP: 94.75.85.* 16.03.11, 21:10
                  dla pocieszenia 1200 dopłaty, nie dziwi mnie więc podwyżka czynszu o prawie 100 za miesiąc
                  • Gość: I etap Re: rozliczenie IP: 91.210.238.* 17.03.11, 10:28
                    Już dawno powinniśmy podnieść czynsz, ale zawsze było nam za drogo. Ja mam dopłatę 700 zł., mam nadzieje, że za kolejny rok już będzie to uwzględnione.

Stanowczo wolę płacić więcej co miesiąc niż w marcu aż tyle dopłacać. I nie słuchajcie krzykaczy, że jest za drogo, im zawsze będzie bardzo drogo!!!

• Gość: gosc Podjazd dla niepełnosprawnych IP: 94.75.85.* 17.03.11, 12:08
                      Witam sąsiadów

Co sądzicie o pomyśle aby wszyscy mieszkańcy zafundowali demontaż winy i zbudowanie podjazdu dla górnej części 2 etapu?

Czy nie lepiej/taniej byłoby "natrząsnąć" jej serwis gwarancyjny i "zmusić" do skutecznej naprawy, ewentualnie wymienić windę na taką która jest dobrej jakości? Nie sądzę aby potrzebne było wtedy aż 40 tys zł
                    • Gość: do I etap Re: rozliczenie IP: 195.164.0.* 17.03.11, 12:49
                      Po pierwsze nie wiem dlaczego mówisz na sąsiadów krzykacze i dlaczego z taką nienawiścią, jedna i słuszna linia myślenia już dawno odeszła i każdy ma prawo wyrazić swoje przemyślenia jak chce, po drugie nikt ci nie broni płacić co miesiąc więcej, po trzecie to płacimy za sprzątanie hali garażowej, która ciągle wygląda jak chlew "jak nie widać różnicy to po co przepłacać??" może zacząć od kosztów stałych co??
                      • Gość: Nienawiść:)? Re: rozliczenie IP: 91.210.238.* 17.03.11, 13:25
                        A gdzie się dopatrujesz nienawiści ?

Każdy ma prawo wyrazić swoje przemyślenia w sposób cywilizowany i kulturalny, a nie drzeć ryja, bo wydaje się nam, że im głośniej tym więcej mam racji a tak to nie działa.

Tylko głupota chce zakrzyczeć merytorykę.
                        • Gość: glosujemy na NIE głosujemy na NIE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.11, 10:05
                          apel do wszystkich członków wspolnoty
                          na uchwałe nr 1
                          o udzielenie absolutorium zarządowi głosujemy NIE
                          w ten sposob zmienimy ich moze na uczciwszych przedstawicieli
                          • Gość: stasiek Re: głosujemy na NIE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.11, 13:35
                            no ok, a jak zaglosujemy na NIE, to co sie dalej dzieje?
                            • Gość: gość Re: głosujemy na NIE IP: *.play-internet.pl 23.03.11, 19:06
                              nic, wybieramy nowy zarząd(mamy już chętnych)stary przekazuje nam dokumentację robimy audyt, mieszkańcy dostają raport z audytu, robimy przetargi na nowe firmy dla nas świadczące usługi i jest czysto i pięknie.
                          • Gość: alternatywy 4 Re: głosujemy na NIE IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 20:06
                            Co z tego jak zagłosujesz na NIE jak i tak Zarzad zrobi swoje. Zapoznaj się z uchwala 7 art. 1 pkt 3. Lub z ostatnim ogolnym wyslanym mailem, który napisal pewien Pan.

• Gość: :) A kto się zgłosił na nowego członka zarządu? IP: 91.210.238.* 24.03.11, 14:30
                              Jak w temacie?

Mam nadzieję, że ta Pani co tak się odgrażała ostatnio na forum:) dopiero będzie miło i sympatycznie a jak sprawnie!
                              • Gość: gosc Re: A kto się zgłosił na nowego członka zarządu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.11, 17:04
                                jak nada tempa administratorowi, to moze bedziemy wkoncu zadowoleni....
                                jedno jest pewne trzeba przerwac pasmo tych niecheci i dopuscic do glosu kogos nowego i swiezego
                        • Gość: do wpisu nienawisc Re: rozliczenie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.11, 17:10
                          ty głupoto
                          a kto sie tu drze albo krzyczy...!!!!
                          kazdy pisze cio mysli
                          ty lepiej nic nie pisz bo nie myslisz, inni musza to za ciebie robic
                          • Gość: elka zebranie IP: *.play-internet.pl 25.03.11, 23:12
                            nie ma sensu chodzic na te zebrania - wiocha, krzyki, przepychanki, brak dialogu, nic konstruktywnego sie nie wnosi, same narzekania, typowa polska natura, przykre to
                            • Gość: nienawiść? Re: zebranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 08:48
                              "ty głupoto
                              a kto sie tu drze albo krzyczy...!!!!
                              kazdy pisze cio mysli
                              ty lepiej nic nie pisz bo nie myslisz, inni musza to za ciebie robic "

Nie pisałem o krzykach na forum tylko na zebraniach jak wczoraj, jak widzisz tylko się ośmieszasz.

Ja nikogo nie wyzywam i nie obrażam a twój sam początek od pierwszego zdania świadczy o poziomie kultury i ilorazu inteligencji.

Świadectwo i tak sami sobie wystawiamy, to zachowanie typowe dla naszego nardu czyli siła argumentu to siła poziomu decybeli wydalanych z swoich gardeł a nie poziom merytoryczny.

Żenada - ludzie czas wracać na wieś:)

• Gość: do nienawiść Re: zebranie IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 11:22
                                jak ci naród nie odpowiada to proponuje oddać obywatelstwo i przenieść się na białoruś bo tam jest ciągle jedna słuszna wizja i myślę że taki inteligient by się odnalazł, jeżeli coś mi nie odpowiada to myślę, że mogę o tym powiedzieć, a argumentów na zebraniu było aż nadto.
                                • Gość: zdegustowana Re: zebranie IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 20:00
                                  Tu nie chodzi nawet o to, że członkowie naszej Wspólnoty mający się za ludzi wykształconych i inteligentnych krzyczą i zadają pytania wcale nie czekając na odpowiedź, ale bardziej o to, że NIE ROZUMIEJĄ JAK SIĘ DO NICH MÓWI PO POLSKU!!! Zadają pytanie, Zarząd i Administrator odpowiadają, a oni dalej to samo pytanie! No dosłownie gorzej niż w podstawówce. Należałoby się cofnąć do rozwiązywania testów maturalnych z polskiego na rozumienie tego, co ktoś nam chce przekazać!
                                  I jeszcze jedno: jednak jest coś takiego jak TYPOWA POLSKA MENTALNOŚĆ, co ujawnia się w tym mianowicie, że jak ja nie mam, to nikt nie ma prawa mieć - mówię tu o nieśmiertelnej kwestii tarasu nad garażem C użytkowanym przez mieszkańców jednego czy dwóch mieszkań. Jak oni używają to JA TEŻ CHCĘ!!! A jak ja nie mogę TO ONI TEŻ NIE MAJĄ PRAWA UZYWAĆ!!! Niskie to! A tacy to my niby kulturalni i mający się za kwiat inteligencji polskiej...
                                  • Gość: :) Re: zebranie IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 21:24
                                    A tej pani co tak dużo w mailach się czepiała w sposób nie za grzeczny to jakoś na zebraniu nie było! Pewnie, łatwiej mialowo opitalać niz komuś spojrzeć w oczy :)
                                    • Gość: ta Pani Re: zebranie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.03.11, 22:24
                                      "A tej pani co tak dużo w mailach się czepiała w sposób nie za grzeczny to jakoś
                                      na zebraniu nie było! Pewnie, łatwiej mialowo opitalać niz komuś spojrzeć w oczy :)"

w oczy to ja A+Z zaglądam codziennie
                                      nie musze byle komu sie tlumaczyc ale dla ciebie zrobie wyjatek...
                                      moj maz byl i to chyba wystarczy i aktywnie bral udzial w tej farsie.....!!!!!
                                      wyslij mi mala maly czlowieczku a juz do ciebie napewno nie wysle
                                      ale strach sie podpisac z imienia i nazweiska bo wstyd! w sumie sie nie dziwie
                                      • Gość: do tej pani Re: zebranie IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 23:20
                                        A w sumie po co "ta pani" wysyła swoje maile do zarządu DW wszystkich? Żeby się pochwalić swoim, oględnie mówiąc, niekluturalnym i niegrzecznym zachowaniem...?
                                        • Gość: irena Re: zebranie IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 17:50
                                          jesli chcesz cos powiedziec tej pani to zrob to prosto w oczy, tchorzu...
                                          jesli nie, to siedz pod stolem i przestan szczekac
                                          to forum o wspolnocie a nie czat dla bezosobowych
                                          • Gość: :) Re: zebranie IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 19:51
                                            A Ty irenko co, obrończyni Częstochowy? To podaj nazwisko i nr lokalu najlepiej i wtedy na pewno poczujesz się cudownie otoczona kochanymi i wcale nie chamskimi sąsiadami, mieszkańcami naszej najlepszej pod Słońcem Wspólnoty. Ja po prostu zauważyłam tylko nieobecność wspomnianej pani z pretensjami na spotkaniu Wspólnoty i wyraziłam przekonanie, że łatwiej szczekać pisemnie niż patrząc komuś w oczy w obecności wielu osób umieć UDOWODNIĆ swoje "racje". No, ale skoro argumentów brak... :)
                                            A poza tym po co mówić w oczy skoro ona swoim brakiem wychowania pragnęła podzielić się z nami wszystkimi... Chwaliła się???
                                            • Gość: Do Irenki Re: zebranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 20:03
                                              Kochana sąsiadko co za popis wielkiej kultury wyzywać sąsiada od psów - brawo.

A co do Pani Karoliny czy to nie ona pisała wielkie posty na tym forum bądź rozsyłała te bezmyślne meile. Przecież to nasza kochana sąsiadka, odgrażała się jak to poznamy jej oblicze na zebraniu i przedstawi jakieś niesamowite fakty jak z super ekspresu:) a stało się jak stało, nie pokazała się, nie pokazała twarzy a i nie zebrała podpisów na odwołanie zarządu.

Wielki szacunek do sąsiada o przypomnieniu wspaniałego poematu z Dnia Świra to całkowicie obrazuje naszą wspólnotę.

Popieram zdanie większości - żenada !!!
                                              • Gość: II etap Re: zebranie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.11, 20:39
                                                Drodzy sąsiedzi skupcie się na interesujących nas faktach i wspólnych interesach, po co w kółko maglowac temat jakiejs tam sąsiadki, mnie osobiście zależy aby było wszystko dopilnowane posprzatane i ceny ustalone na najdogodniejszym poziomie.

Fakt faktem sprawa tarasu budzi spore kontrowersje i przedstawiciele Zarządu powinni nam wszystkim to jak najszybciej wytłumaczyć, bo skoro został on ogrodzony i dostęp do niego mają jedynie 4 lokale to należałoby zdjąc go z pozycji częć wspólna, bo nie powinnismy płacić za jego utrzymanie

to są tematy które powinnismy omawiac.
                                                • Gość: Do II etapu Re: zebranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 20:51
                                                  Zgadzam się, i tak tylko te 4 lokale mają możliwość wejścia bezpośredniego ze swoich lokali na ten taras.

Można go wyłączyć z części wspólnej i kosztami utrzymania obciążyć osoby użytkujące. To jest najkorzystniejsze rozwiązanie. Tylko trzeba mieć świadomość tego, że nie spowoduje to znacznego obniżenie czynszu.

• Gość: ja Re: zebranie IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 21:04
                                                  po co maglować temat o sąsiadce?? a no po to aby odwrócić uwagę o meritum sprawy, czyli bałaganu i nieszczęsnego tarasu, przecież to idealny temat żeby się nim zająć a inne sprawy może same się wyciszą. rozumiem że teras nie przeszkadza mieszkańcom którzy nie mają okien na nieszczęsny dach garażu, bo niby dlaczego miałoby to ich interesować. pozwólmy zdecydować zainteresowanym czy chcą mieć pod oknami wybieg dla dzieci. jeżeli można zmienić ogrodzenie bo jednym przeszkadza głośno działająca brama to myślę, że można załatwić sprawę tarasu tak samo.
                                                  i proponuje ograniczyć szczucie się na wzajem i normalnie to przedyskutować między zainteresowanymi stronami.
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: zebranie IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 14:27
                                                    Sprawa samowolnie zbudowanych komórek piwnicznych w garażu I etapu, a sprawa tarasu to dwie zupełnie różne rzeczy. Piwnice to była SAMOWOLA BUDOWLANA i uważam, że dobrze się stało, że zostały rozebrane, natomiast taras to co innego: istniał od początku. Tylko my, zawistni sąsiedzi-polacy pełną gębą- nie chcemy pozwolić, by korzystał z niego ktoś, jeśli my nie możemy. Typowa postawa psa ogrodnika!!!
                                                  • Gość: mama Re: zebranie IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 14:35
                                                    >pozwólmy zdecydować zainteresowanym czy chcą mieć pod oknami wybieg dla dzieci. jeżeli można zmienić ogrodzenie bo jednym przeszkadza głośno działająca brama to myślę, że można załatwić sprawę tarasu tak samo.

Tylko, ze dzieci to nie przedmiot, który można wymienić!!! A jak wyjrzysz przez okno na ulicę i tam akurat głośno się będą bawić dzieci to też będziesz chciał je usunąć? Jak się mieszka między ludźmi to trzeba się przyzwyczaić, że słyszy się więcej niż by się chciało (oj czasem dużo dużo więcej!), a jak się chce mieć ciszę ze świergotem ptaszków, to trzeba sobie kupić domek w lesie!
                                            • Gość: irena Re: zebranie IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 20:37
                                              Ta obronczyni czestochowy! Siedze i czytam te wasze bzdury,chyba wam sie musi ostro nudzic....
                                  • Gość: do zdegustowana Re: zebranie IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 23:49
                                    jakbyś miała zdegustowana okna na ten "nieśmiertelny" taras i musiała całe lato znosić krzyki dzieciaków i oglądać opasłe i blade ciała ich rodziców to też byś się denerwowała ... i te wielkie gacie...
                                    to dopiero byłabyś zdegustowana
                                    • Gość: do zdegustowana Re: zebranie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.03.11, 17:13
                                      sądząc po wypowiedzi albo użytkujesz albo się kolegujesz z tymi co użytkują taras
                                      a jak głosowałaś w przypadku piwnic
                                      jak dziś pamiętam wypowiedz Jarka "jak wszyscy nie mogą mieć to nikt nie będzie miał" i co przeprowadził batalie i zniknęły piwnice....
                                      a teraz sam kręci, zamówił zwykłe barierki żeby było taniej, a potem jego brat malował żeby wskazywało że to dewelopera zamówienie...
                                      też mi sprytny oszust