Dodaj do ulubionych

TERENIX - osiedle "Przy Lesie 2" szukam sąsiadów

IP: 157.25.119.* 03.06.03, 17:09
Cześć szukam przyszłych sąsiadów. Kupiłam mieszkanie na nowym osiedlu
TERENIX'u, w budynku A. Jak myślicie czy skończą inwestycje przed czasem, tak
by zdobyć akt notarialny przed końcem roku? Odezwijcie się.
Pozdrowionka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbigi & Lui Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.it.pl 06.06.03, 10:49
      Witam.
      My rowniez zdecydowalismy sie na tego developera i na ta lokalizacje ;-)
      Wlasnie dzisiaj wplacilismy "zaliczke".
      I szykujemy sie do podpisania umowy przedwstepnej.
      Bedziemy mieszkac rowniez w budynku "A"
      Co do terminu realizacji .. hm trudno powiedziec..z tego co mowia beda chcieli
      zakonczyc na czas...ale roznie to bywa :-(
      pozdrawiam
      Zbigi
      • Gość: Ann Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: 157.25.119.* 06.06.03, 15:56
        Cześć! Fajnie, że się odezwaliście. Super będziemy sąsiadami. My już
        podpisaliśmy umowę przedwstępną, teraz zostaje tylko płacenie rat. Jeżeli można
        spytać to, w której klatce kupiliście mieszkanie bo my w 3-ciej, może będziemy
        sąsiadami drzwi w drzwi? :)
        Pozdrowionka.
        • Gość: Zbigi & Lui Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.it.pl 09.06.03, 13:46
          Nasze mieszkanko jest w 2 klatce ;-)
          Pozdrawiamy przyszlych sasiadow ;-)
          Zbigi & Lui
          • Gość: dk Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: 217.96.30.* 11.06.03, 11:38
            Czesc. Pytanko Czy wam tez zalezy na jak najszybszym oddaniu mieszkan?
            Przejezdzalem wczoraj obok budowy i widac wyrazny postep na zewnatrz budynków a
            z tego co wiem duzo tez dzieje sie wewnątrz. Jeden z prezesów kilka tygodni
            temu twierdzil ze realny jest termin oddania nawet w pazdzierniku. Jezeli tak
            bedzie dalej to zastanawiam sie czy realny jest akt notarialny w tym roku?
            Wiecie ile to moze trwac?
            • Gość: Zbigi & Lui Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.it.pl 12.06.03, 10:56
              My rowniez chcialibysmy,aby mieszkanko zostalo oddane jak
              najszybciej...ale z tego co sie orientuje raczej nie ma
              szans na akt notarialny w tym roku :-(
              Prace rzeczywiscie posuwaja sie dosc szybko..choc
              realizacja budynku "A" jest co nie co z tylu za "B" w
              ktorym ostatnio wstawione byly juz wszyskie okna (no i
              byl dach) w przeciwienstwie do "A" gdzie prace nad dachem
              byly w toku (zeszly tydzien)..ale Nam rowniez powiedziano
              ze realne jest oddanie budynku dla lokatorow (nie mylic z
              oddaniem przez gmine do uzytkowania) na przelomie
              pazdziernika i listopada.
              Pozdrawiamy ;-)
      • Gość: Gosia Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: 195.217.253.* 08.07.03, 16:41
        O Terenixie dowiedzialam sie wczoraj. Czy ktos moze ich sprawdzal? Czy sa
        solidni?
        G.
        • Gość: Zbigi Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.it.pl 08.07.03, 16:53
          Poczytaj posty ludzi ktorzy sie tu wypowiadaja.
          Wydaje sie ze to solidny developer..ale "nie chwalmy dnia
          przed zachodem slonca".
          W kazdym razie oddali juz 2 osiedla.i raczej nie widac na
          forum negatywnych opinii a to o czyms swiadczy..
          Co do sprawdzania..dzis sie dowiedzilem ze sprawdzil go
          moj Bank w ktorym chce zaciagnac kredyt..i radca prawny
          wydal pozytywna opinie..o ile taka informacja jest dla
          Ciebie przydatna..
          pozdrawiam
    • Gość: Norbert i Edyta Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: 212.160.130.* 09.06.03, 10:50
      Witam,
      co prawda ja kupilem mieszkanie w B. ale postanowilem
      sie dolaczyc do watku. Bedziemy z zona mieszkac pod nr 2.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: Marcin Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.pseinfo.pl / localhost 21.07.03, 15:21
        Witam sąsiada :), co prawda będę mieszkał z Żonką pod 3 jednak to tylko jedno
        piętro, bardzo jest mi miło poznać. Swoją drogą zastanawiam się dlaczego
        mieszkanie na 1 piętrze tak długo nie cieszyło się zainteresowaniem? Parter
        sprzedany, 2 3 itd też a pierwsze przez cały czas czekało. Nie wiem czy
        zrobiłem dobrze, że się na nie zdecydowałem i podpisałem deklarację. Developer
        jest ok, jednak to zawsze bardzo blisko tej ulicy, jeśli jak mówicie wkrótce
        mogą tamtędy śmigać autobusy to może nie być za ciekawie.

Marcin
        • Gość: Norbert i Edyta Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: 212.160.130.* 21.07.03, 16:14
          Witamy, witamy serdecznie.
          Powiem, ze chcielismy kupic na 1 pietrze, ale roznica w cenie,
          jesli sie nie myle wynosila ok 30k, wiec odpuscilismy.
          Partery sa na tyle wysokie, ze mozna spokojnie mowic, ze sie
          mieszka na 1 pietrze ;-)
          Bylismy w sobote na budowie i powiem, ze dobrze jest,
          w srodku juz jest cala instalacja, zaczynali montowac parapety wewnetrzne,
          klatki otynkowane, cala instalacja co+ogrzewanie+internet+ ... zrobiona,
          brakuje jeszcze tylko wylewek i drzwi :-)
          Pozdrawiamy i do zobaczenia.
          Edyta i Norbert
          • Gość: Norbert i Edyta Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: 212.160.130.* 22.07.03, 11:35
            Gość portalu: Norbert i Edyta napisał(a):

> Powiem, ze chcielismy kupic na 1 pietrze, ale roznica w cenie,
            > jesli sie nie myle wynosila ok 30k, wiec odpuscilismy.

no i sie pomylilem, roznica w cenie wynosila ok. 10k a nie 30.

• Gość: JOL Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: incolnx* / 192.168.1.* 24.07.03, 08:24
              Witam sąsiadów, ja będę mieszkał pod 7 ...
              Pozdrawiam
              Jacek
              • Gość: Norbert i Edyta Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: 212.160.130.* 24.07.03, 19:41
                Witamy, witamy przyszlego sasiada :-)
          • Gość: Marcin Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.pseinfo.pl / localhost 29.07.03, 14:14
            Czyli mieszkacie na parterze, fajnie :)), ja też byłem na budowie w sobotkę i
            muszę przyznać że solidnie pracują chopaki, oby tak dalej :)). Powiedzcie mi co
            wiecie na temat internetu, wiem że ktoś tam zakłada go ale nie wiem nic więcej,
            tzn jakiego rzędu są to koszty, jakiej przepustowości jest łącze itd.
            Dodzwoniłem się do firmy która zakłada sieć, podano mi stronkę internetową w
            celu uzyskania bliższych informacji ale skucha :))), oprócz kosztów nic :).
            Może coś wiecie więcej na ten temat :), będę wdzięczny.

Pozdrawiam sąsiedzi :))

Marcin
            • Gość: Norbert Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: 212.160.130.* 04.08.03, 15:20
              Witam,
              odnosnie internetu, to nic narazie nie wiadomo,
              zreszta, z tego, ze akurat oni nas okablowali, to jeszcze nic nie wynika,
              nikt nas nie zmusi do korzystania z uslug akurat tego providera,
              przynajmniej ja nic takiego nie mialem w umowie, a to, ze akurat oni
              polozyli kabel ? Dostali od nas pozwolenie na pismie? Nie.
              Wiec jesli nie beda konkurencyjni, to z nich zrezygnujemy.
              Pozdrawiamy sasiadow
              Edyta i Norbert
    • Gość: Aga Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.murator.com.pl 11.06.03, 14:46
      Hej! My też będziemy tam mieszkać!!!! Strasznie się cieszymy już dziś. Na pewno
      oddadza wcześniej, bo Terenix zawsze oddawał wcześniej mieszkania, a poza tym
      robota idzie aż miło, w sumie niewiele im zostało: tynki i instalacje
      wewnętrzne. Będziemy mieszkać w budynku B i mam nadzieję, że sąsiedzi będą
      fajni. My jesteśmy nieszkodliwi: mamy dzieci, ale już duże, psa ale małego i
      niekłopotliwego i zdrowe podejście do życia, co znaczy że lubimy świat i innych
      ludzi.
    • Gość: Aga Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.murator.com.pl 11.06.03, 15:06
      Jeśli chodzi o Terenix, to ci którzy mieszkają już od dawna w mieszkaniach
      przez nich zbudowanych, chwalą sobie tego dewelopera. Właściwie mają uwagi do
      nieistotnych spraw, np. psujący się domofon, czy akustyczne mieszkania.
      Wszystko to kwestia dogadania się, jasne że mieszkania budowane teraz są
      akustyczne, a jeśli do tego ludzie nie szanują spokoju innych i nie
      przestrzegaja pewnych norm życia społecznego, to w każdym mieszkaniu mogą
      obrzydzić żywot i akustyka nie ma tu nic do rzeczy. Mam nadzieję, że na naszym
      osiedlu nie będzie chamstwa typu: wypuszczanie rotweilera bez smyczy, imprezy
      po 22.00 przy sprzęcie rozgłoszonym na maxa, mordobicie i awantury. Takie
      sytuacje są nie do zniesienia.
    • Gość: JOL Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: incolnx* / 192.168.1.* 12.06.03, 10:10
      Witam sąsiadów i serdecznie pozdrawiam !!! Ja również kupiłem mieszkanie na tym
      osiedlu ( w budynku A ), w wyższej części ... Udało mi się już podpisać aneks
      na zmiany w instalacji i rozmieszczeniu ścianek działowych. Mam nadzieję, że
      faktycznie oddadzą mieszkania w październiku ...
      • Gość: Aga Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.murator.com.pl 12.06.03, 16:50
        Gość portalu: JOL napisał(a):

> Witam sąsiadów i serdecznie pozdrawiam !!! Ja również kupiłem mieszkanie na
        tym
        >
        > osiedlu ( w budynku A ), w wyższej części ... Udało mi się już podpisać aneks
        > na zmiany w instalacji i rozmieszczeniu ścianek działowych. Mam nadzieję, że
        > faktycznie oddadzą mieszkania w październiku ...

My też zmieniliśmy chory układ ścianek działowych i rozkład instalacji
        elektrycznej. Co prawda za każde dodatkowe gniazdo przyszło nam płacić słono,
        ale przynajmniej zmian w układzie architektonicznym nie trzeba było opłacać.
        mój kolega słono zapłacił za takie zmiany około 1500 złotych, oczywiście u
        innego dewelopera.
    • Gość: JOL Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: incolnx* / 192.168.1.* 12.06.03, 14:03
      I jeszcze jedna sprawa - z rozmowy z developerem dowiedziałem się, że to czy
      teren będzie chroniony zależy od decyzji mieszkańców ... ja jestem za ochroną.
      A Wy?
      Pozdrawiam
      • Gość: Zbigi & Lui Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.it.pl 12.06.03, 14:10
        Tez tak slyszalem..jednakze ze wzgledu na koszty mysle ze
        nic z tego nie bedzie. :-(
        Ochrona kosztowalaby srednio ok. 100PLN na miesiac na
        mieszkanie..wiec malo to nie jest przy zalozeniu ze
        czynsz za 44 metrowe miszkanie ma wynosic ok 300PLN :-(
        Ale o tym zadecydujea mieszkancy..moze bardziej pozadane
        byloby zainstaowanie domofonu przy wejsciu na teren
        osiedla -> wowczas teren bylby praktycznie caly czas
        zamkniety..[choc glownie zalezaloby to od samymch
        mieszkancow i konsekwentnego zamykania furtki]
        pozdrawiam
        Zbigi & Lui

• Gość: dk Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: 217.96.30.* 12.06.03, 15:06
          Wlasnie jak jest z tym domofonem przy wejsciu na osiedle? W postch na temat
          poprzednich osiedli Terenixu czytalem ze go nie ma, a jesli chodzi o nasze to
          nie pytalem u developera, a w standardzie wykonczenia nic o tym nie ma. 100 zl
          za ochrone od mieszkania to wg mnie tez sporo, tym bardziej ze slyszalem wiele
          negatywnych opinii o firmach ktore swiadza takie uslugi, ale mysle ze kwestie
          ochrony wyjasnimy pozniej. Mam nadziej ze uda nam sie stworzyc fajna (czyt.
          zgrana) wspolnote. Co myslicie na temat jakieś strony WWW, oczywiscie z forum.
          Pozdrawiam
          • Gość: Tad Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.acn.waw.pl 12.10.03, 12:11
            100 złotych miesięczie: dużo i mało. Jeśli policzysz 1200 złotych rocznie za
            spokój, to chyba nie dużo... Ponowne wyposażanie mieszkania kosztować będzie
            duuużo więcej. Ja jestem ZA. (mieszkam teraz na strzeżonym)
    • Gość: Aga Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.murator.com.pl 12.06.03, 16:45
      To chyba nie możliwe że aż 100 złotych, bo teraz mieszkam kilkaset metrów
      dalej i za ochronę plus sprzątanie (codziennie) klatek i wind do miesięcznej
      opłaty za mieszkanie doliczne jest 50 złotych. Także myslę, że to przesada z tą
      stówą.
    • Gość: Aga Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.murator.com.pl 12.06.03, 16:47
      Przecież wszystkie osiedla dookoła mają ochronę więc my też powinniśmy ją mieć,
      tak naprawdę to dopóki Terenix będzie administrował osiedlem będziemy zależni
      od nich, potem po utworzeniu wspólnoty decyzja należy do nas.
    • Gość: Aga Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.murator.com.pl 12.06.03, 16:48
      No to kto podejmie się zrobienia naszej strony z forum? Obiecuję, że będę
      częstym gościem.
      • Gość: dk Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: 217.96.30.* 12.06.03, 17:07
        Znam taką osobę. Mianowicie Ann, która założyła ten wątek i jeszcze nawiasem
        mowiac to razem kupujemy tam mieszkanie. Tylko nie wiem czy uda jej sie znależć
        teraz czas na stronkę, ale co sie odwlecze to nie uciecze. A może znajda sie
        inni chętni. A po za tym to jakos malo nas sasiadów. Z tego co wiem to juz
        chyba wszystkie mieszkania sprzedali
    • Gość: JOL Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: incolnx* / 192.168.1.* 13.06.03, 08:23
      ... no właśnie ... 100 za ochronę to przesada - mój szwagier na podobnym
      osiedlu płaci 40zł !!! Wydaje mi się, że warto mieć strzeżony teren ... co do
      strony - świetny pomysł. Co prawda nie bardzo się znam na stronie technicznej
      obsługi internetu, ale może jakieś wspólne sztywne łącze, czy coś takiego ?
      • Gość: Ann Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsiad IP: 157.25.119.* 13.06.03, 10:44
        Cześć!
        Jeśli chodzi o ochronę to poprostu trzeba będzie się zorientować w cenach.
        Domofony przy bramie to fajna sprawa. Poza tym słyszałam, że czasami ta ochrona
        jest mało warta, nawet nie sprawdzają ludzi przy bramie tylko wpuszczają na
        teren. Jeżeli się zdecydujemy na ochronę to trzeba bedzie pożądnie ich
        sprawdzić czy są solidni. Jeżeli chodzi o stronkę naszego osiedla to uznaliśmy
        z dk, że to super pomysł, więc sprubuję się tym zająć. Może ktoś jeszcze zna
        się na tych sprawach? Pomysły mile widziane. :)
        Pozdrowionka dla sąsiadów :)
        • Gość: Zbigi Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.03, 22:29
          Witam,
          co do ceny ochrony to tak stwierdzil developer..wychodzi duzo,poniewaz jest
          malo mieszkan ..75 to naprawde niewiele..przy zalozeniu ze potrzeba 3
          ochroniazy na dobe => 3 etaty..kazdy min 1000PLN "do reki" wiec ok.1500 brutto
          + inne koszty pracodawcy a wiec min 4500 PLN miesiecznie... co daje min
          60PLN ..ale jak sami widzicie to jest dosc "oszczedna" kalkulacja.... ;-)
          A jak bedzie w rzeczywistosci? Zobaczymy ..

Kwestia stronki z forum..pomysl super (jak najbardziej popieram ;-)
          Pozdrawiam
          Zbigi
    • Gość: Zbigi & Lui TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' Postep prac IP: *.it.pl 16.06.03, 10:21
      Witam,
      Bylismy dzis na rannkiem na budowie..i trzeba przyznac ze
      prace posuwaja sie w niezlym tempie.
      W budynku "A" pojawil sie dach, w budynku "B" jest juz
      nawet zalozona dachowka bitumiczna.
      Dodatkowo rowniez w "A" sa zalozone prawie wszystkie okna
      (poza czescia wyzsza oraz II klatka) no i zaczynaja juz
      ocieplac sciany w budunku "B"..wiec nie jest zle ;-)
      Pozdrawiam
      • Gość: JOL Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' Postep prac IP: incolnx* / 192.168.1.* 16.06.03, 10:53
        To świetnie ! Przyznam, że zależy mi na wcześniejszym odbiorze mieszkania ...
        • Gość: Zbigi Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' Postep prac IP: *.it.pl 16.06.03, 13:09
          ja rowniez mam nadzieje ze wyrobia sie w terminie...
          ale jesli uda im sie oddac mieszkanka do
          zagospodarowywania (a podobno jest taka szansa:-) na
          przelomie pazdziernika/listopada to bedzie super!
          Zobaczymy!
          pozdrawiam
      • Gość: DK Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' Postep prac IP: 217.96.30.* 16.06.03, 13:49
        CZESC
        Ja tez bylem dzisiaj na budowie. Rzeczywiscie postep jest duzy i szybki.
        Zaczeli tynkowac wewnatrz mieszkanie. Z tym tynkowaniem to sa okolo 1 miesiace
        do przodu jak dobrze sobie przypominam rozmowe z jednym z prezesow na temat
        terminow poszczegowlnych robote. Takze jest chyba niezle. Pozdrawiam
        • Gość: Norbert i Edyta Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' Postep prac IP: 212.160.130.* 17.06.03, 01:26
          Nasze juz otynkowane :-)
          zostal jeszcze kawalek scianki w korytarzu.
          A co do ochrony, to jestesmy jak najbardziej
          ZA. Domofony na bramie + na klatce, to minimum,
          jesli nie chcemy aby nasz blok stal sie miejscem
          schadzek, etc. Moze jestem przewrazliwiony
          ale obecnie mieszkam na Gibalaku, w starej czesci
          Woli, gdzie melina na melinie i widze, co sie tam dzieje.
          Pozdrawiam sasiadow :-)
          • Gość: kuza Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' Postep prac IP: 193.109.127.* 17.06.03, 10:52
            witam,
            interesuje sie powaznie ta iwestycją, jak oceniacie współprace z developerem
            Terenixem? czy są alastyczni? wywiazują sie z terminów?
            z góry wiekie dzieki za info pod adres kuza76@poczta.fm
            • Gość: dk Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' Postep prac IP: 217.96.30.* 17.06.03, 11:08
              czesc
              Jesli chodzi o wywiazywanie sie z terminow to z poprzednich postow wynika, ze
              jest wszystko ok. Jesli chodzi o inwestycje Przy Lesie 2 to wszystkow wskazuje
              ze zostanieni oddana przed czasem.
      • nkustra Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' Postep prac 14.08.03, 10:10
        Witamy,
        byl moze ktos z Was ostatnio na budowie ?
        Jak tam postepy prac ?
        Pozdrawiamy serdecznie
        Edyta i Norbert
        • dkor Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' Postep prac 14.08.03, 10:53
          Witam
          Na budowie byłem w ostatnią sobotę. Oglądałem budynki niestety tylko z
          zewnątrz. Widać postęp roboty, pracownicy tynkuja budynki i wykańczaja dachy.
          Było ich sporo na placu budowy. Nie mogę sie doczekać kiedy uda mi sie wreszcie
          wejść do wewnątrz mieszkanka, niebyłem w nim chyba już około 3 miesiecy, a w
          soboty też jak dojade to bramy już pozamykane. Może ktos wie jak wyglada postęp
          robót wewnątrz bloków. Mnie najbardziej interesuje ostatnia klatka w bloku A.
          Może ktoś ma jakieś ciekawe informacje od Terenixu. Pozdrawiam Wszystkich
          DK
          • Gość: Zbigi Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' Postep prac IP: *.it.pl 14.08.03, 11:38
            Ja rowniez bylem w sobote...i rowniez jedynie z zewnatrz :-( ..
            ale to co udalo sie zauwazyc przez otwarte drzwi do mieszkan, to ze wiekszosc z
            nich (bud.A - blizej Odkrytej) byla juz wytynkowana.
            Tak wiec postep znaczny..
            Zastnawia mnie jedynie dlaczego "wieze" sa wciaz nieotynkowane ani na zewnatrz
            ani w srodku..? ale generalnie rowniez cieszy mnie fakt ze robote wre ;-)
            pozdrawiam
    • Gość: marta Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 11:45
      witam wszystkich!
      dopiero dzis przypadkiem natrafiłam na nasze male forum:) podpisuje sie
      wszystkimi konczynami pod pomyslem stworzenia wlasnej stronki, oczywiscie z
      forum!
      dzieki wam dowiedzialam sie sporo o postepie prac - nie bylam tam juz od
      dluzszego czasu. moj "apartament" stal juz 2 miesiace temu, ale czas po temu
      najwyzszy, by wybrac sie tam i sprawdzic jak zmieniono scianki i instalacje.
      mam nadzieje, ze tymczasem bedziemy sie spotykac na tym prowizorycznym forum!
      pozdrawiam i milego dnia:)
      • Gość: G@Z TERENIX -akt notarialny IP: 193.41.113.* 17.06.03, 11:49
        Witam,

Czy ktoś z Was podpisywał umowę przedwstępną w postaci aktu notarialnego z
        Terenixem?
        • Gość: JOL Re: TERENIX -akt notarialny IP: incolnx* / 192.168.1.* 18.06.03, 09:26
          Ja nie ... mam nadzieję, że nie popełniłem błędu ...
          Pozdrawiam
        • Gość: dk Re: TERENIX -akt notarialny IP: 217.96.30.* 18.06.03, 10:20
          Ja tez nie, choc miałem przez chwilę taki pomysł. Właściwie to nawet nie wiem
          jak sie no to zapatrują w Terenixie.
        • Gość: Zbigi & Lui Re: TERENIX -akt notarialny IP: *.it.pl 18.06.03, 12:13
          My tez nie...
          pozdrawiam
          • Gość: G@Z Re: TERENIX -akt notarialny IP: 193.41.113.* 18.06.03, 15:11
            Przeważnie nikt nie zawiera umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego -
            nawet nie myślałem o tym dopóki nie przeczytałem artykułu w Rzepie (z dnia 16
            czerwca, dodatek Nieruchomości). Sam się waham. W Terenixie problemów nie
            robią - przynajmniej tak mówili, ale stwierdzili też, że taką formę zawierania
            umowy od początku istnienia firmy wybrało 1 - 2 osoby - oczywiście
            niekoniecznie im wierzymy. Ale problemem są koszty, ok. 1500 zł. Ze słów
            znajomego prawnika wynika, że zawarcie umowy w ten sposób (notarialnie) daje
            nam możliwość, taką, że idziemy do sądu z umową i pokazując umowę sąd zmusza
            developera do wykonania umowy, a bez formy notarialnej możemy dochodzić tylko i
            wyłącznie kar umownych zawartych w naszych umowach przedwstępnych.
            Przy okazji -czy ktoś z Szanownych Przyszłych Sąsiadów negocjował (zmieniał)
            warunki umowy? Czekam na info.
            • Gość: JOL Re: TERENIX -akt notarialny IP: incolnx* / 192.168.1.* 18.06.03, 16:10
              Tak. Np. zapis o zwrocie pieniędzy ( po rezygnacji z kupna ) dopiero po
              znalezieniu kolejnego kupca na mieszkanie ... zgodzili się, ale nie pamiętam
              dokładnie - musiałbym zerknąć w umowę - jaki termin wpisaliśmy ... no i parę
              innych drobiazgów ...
            • Gość: Zbigi & Lui Re: TERENIX -akt notarialny IP: *.it.pl 18.06.03, 16:19
              Co do umowy przedwstepnej podpisywanej u notariusza to
              rowniez slyszalem ze tak jest "bezpieczniej"..tylko te
              koszty.. :-( Mysle i mam taka nadzieje ;-) ze poziom
              zaawansowania oraz tempo prac daje najlepsza gwarancje na
              to ze nie bedzie trzeba nikgo zmuszac do wywiazania sie z
              umowy.
              Co do negocjacji warunkow umowy przedwstepnej to my
              zminialismy pare rzeczy i nie robiono nam zadnych problemow.
              Chodzio glownie o formalne zapisy np. ze cena metra nie
              podlega zmianie w przypadku zmiany stawek VAT na
              materialy budowlane oraz orientacyjna wysokosc oplat za
              tzw."eksploatacje miejsca parkingowego" itp.
              pozdrawiam
    • Gość: JOL Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 21:49
      ... a przy okazji - czy ktoś z sąsiadów ma dzieci w wieku 10 - 12 lat? Pytam,
      bo ja mam i ciekawi mnie czy będą mieć kolegów ... no i raźniej by im było
      chodzić do nowej szkoły...
      Pozdrawiam
      • Gość: Ann Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: 157.25.119.* 23.06.03, 10:44
        Co do umowy, my również negocjowaliśmy umowę, na niektóre rzeczy sie nie
        zgodzili, ale sporo dało się zmienić.
        A tak wogóle to byliśmy na budowie, praca wre i ocieplają już budynki i tynkują
        i malują to co otynkowane. :)
        Pozdrowionka
        • Gość: marta Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 09:44
          "moja" część (wysoki pion w budynku B) nie miała jeszcze w zeszłym tygodniu
          nawet okien... ale rzeczywiście prace posuwają się naprzód dość żwawo:)
          pozdrawiam:)
          • Gość: n1215 Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: 195.136.36.* 24.06.03, 14:54
            Czy ktos z was kupil mieszkanie od ul. Odkrytej - co otym sadzicie?
            • Gość: dk Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: 217.96.30.* 24.06.03, 15:06
              Pytasz czy ktoś kupił mieszkanie na ul Odkrytej wogóle czy konkretnie w
              inwestycji, której dotyczy ten wątek??
              Pozdrawiam
              • Gość: n1215 Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: 195.136.36.* 25.06.03, 08:54
                Oczywiscie w tej inwestycji - w Terenixie.
                • Gość: G Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: 213.158.197.* 25.06.03, 10:11
                  Witam,
                  coś mi się wydaje, że niedługo po Odkrytej będą jeździć autobusy - przynajmniej
                  zatoczki przystankowe są już zrobione. Obawiam się, że Odkryta zostanie
                  przedłużona aż do Aluzyjnej i ogromnego osiedla JW Construction.
                  Jednak nie znam planów technicznych przyszłych inwestycji na Tarchominie a to
                  tylko moje przypuszczenia. Może być więc głośno.

P.S. mieszkam zaraz obok na osiedlu Mostostalu - po przeciwnej stornie Babilonu.

Pozdrawiam,
                  Grzegorz
                  • Gość: Norbert Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: 195.94.220.* 25.06.03, 11:21
                    Miedzy nami a Falbetem jest miejsce na zatoczke, pewnie przesuna petle.
                    Norbert
                    • Gość: marta Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 15:42
                      oby tylko przedłużanie tras autobusowych nie oznaczało dalszego postępu
                      inwestycji, bo to źle wróżyłoby temu skrawkowi lasu, jaki się ostał pomiędzy
                      nami a jw construction... i tak juz tarchomin i nowodwory z pól uprawnych(!)
                      zmieniły sie w blokowisko... ale jakie ładne zielone "osiedle przy lesie"
                      powstaje dzięki temu!
                      pozdrawiam i zyczę miłego popołudnia:)
                      • Gość: n1215 Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: 195.136.36.* 26.06.03, 14:52
                        Co sadzicie o tresci umowy przedwstepnej z Terenixem.
                        • Gość: klaudiusz Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 22:08
                          Witam przyszłych sąsiadów

Jutro chciałbym podpisać deklarację zakupu mieszkania w bud. B, ale nie podoba
                          mi się umowa przedwstępna i nie wiem co robić. Czy ktoś może mi coś doradzić?
                          Pozdrawiam
                          Klaudiusz
                          • Gość: Zbigi Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: *.it.pl 02.07.03, 10:07
                            Jesli chodzi o umowe to probuj negocjowac...choc
                            zaprzyjazniony prawnik powiedzial mi ze nie jest wcale
                            taka najgorsza..choc zapis o ewentualnym zwrocie kasy w
                            przypadku rezygnacji (uzaleznionym od wplaty nowego
                            klienta na to samo mieszkanie) nie jest napewno
                            najszczesliwszy.. :-(

A wiec powodzenia w negocjacjach.

Pozdrawiam

PS. To w budynku B sa jeszcze wolne mieszkania???.. nam
                            miesiac temu powiedziano ze pozostal jedynie lokal na 1
                            pietrze w wyzszej czesci..
                            • Gość: n1215 Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: 195.136.36.* 02.07.03, 11:08
                              Wczoraj jeszcze chyba byly - 3 pokojowe od strony lasu.
                              • Gość: Zbigi Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: *.it.pl 02.07.03, 11:12
                                ..fakt..mozliwie..mialo nie byc tych 2-pokojowych..ok.44
                                mkw...o 3 pokojowe sie nie dowiadywalem..
                                Swoja droga ciekawe ile wogole mieszkan nie zostalo
                                jeszcze sprzedanych.
                                pozdrawiam
                                Zbigi
                                • Gość: n1215 Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: 195.136.36.* 02.07.03, 15:01
                                  Chyba niezbyt wiele bo niestety veny wyzsze niz pierwotnie oglaszali i raczej
                                  niechetnie obnizaja. Ale moze sie myle.
                                  • Gość: Zbigi Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: *.it.pl 02.07.03, 15:38
                                    Witam,
                                    Jesli chodzi o ceny to pisza ze juz od 2850PLN z VATEm..i
                                    to jest prawda..tyle z tego co sie orientuje kosztuja
                                    ponad 50-metrowe mieszkania na poddaszu....
                                    Na pietrach I-III cena 2900PLN..ale netto :-(
                                    Rzeczywisicie wprowadza to male zamieszanie ze w ofercie
                                    jest napisane z VATem..a potem wszystkie ceny netto
                                    (patrz www.tabelaofert.pl)
                                    Pozdrawiam
                                    Zbigi
                                    • Gość: n1215 Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: 195.136.36.* 02.07.03, 16:23
                                      Ja wiem o przedziale cenowym 3000-3500 brutto.
                                      • Gość: Zbigi Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: *.it.pl 02.07.03, 16:34
                                        masz racje zgodnie, z tym co zamiescili na stronie

terenix.pl/ceny_new.htm
                                        ceny ksztaltuja sie w podanych przez Ciebie granicach..

choc na www.tabelaofert.pl oferuja mieszkania w cenach ok
                                        2900PLN netto wiec jak zwykle prawda lezy gdzies po
                                        srodku.. ;-)
                                        pozdrawiam
                                    • Gość: Ann Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: *.visp.energis.pl 07.07.03, 20:19
                                      Ceny na www.tabelaofert.pl są błędne, co wiem z doświadczenia bo kupiłam
                                      przecież mieszkanie w Terenixie. Poza tym pan Iwo mówił, że terenix zgłaszał
                                      uwagi na temat zmiany błednych informacji w tabeli ofert, w momencie, gdy
                                      dopiero byliśmy zainteresowani kupnem u nich mieszkania. Ceny sa mniej więcej w
                                      granicach 3050-3200 zł/m2 dokładnie nie pamiętam.
                                      Pozdrawiam.
                                      • Gość: n1215 Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: 195.136.36.* 08.07.03, 08:38
                                        3050-3500 zl.
                                        • Gość: marta Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.03, 09:19
                                          a ja słyszałam nawet o cenie 3600PLN/m mieszkania na najwyższych kondygnacjach
                                          z widokiem na Wisłę...
                                          pozdrawiam:)
      • Gość: Aga Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.murator.com.pl 22.07.03, 13:46
        Gość portalu: JOL napisał(a):

> ... a przy okazji - czy ktoś z sąsiadów ma dzieci w wieku 10 - 12 lat? Pytam,
        > bo ja mam i ciekawi mnie czy będą mieć kolegów ... no i raźniej by im było
        > chodzić do nowej szkoły...
        > Pozdrawiam
        Mam dzieci w tym wieku: córkę 14 lat i syna 11 lat. Też się martwiliśmy, że nie
        będą miały kolegów. Ale chodzą do gimnazjum Jana Pawła II na Strumykowej i do
        SP na Erazma z Rotterdamu. Nie chciałam przenosić syna do nowej szkoły, bo już
        dosyć tych przenosin. W ciągu ostatnich czterech lat z powodu naszych
        przeprowadzek zmieniał szkołe trzy razy.
        • Gość: JOL Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: incolnx* / 192.168.1.* 24.07.03, 08:28
          Ja również cieszę się, że moje dzieciaki będą mieć towarzystwo ... My
          przeprowadzamy się z Góry Kalwarii i myślę, że do zakończenia roku szkolnego
          2003/2004 będę dzieciaki woził do szkoły w Górze, ale od nowego roku szkolnego
          przepiszę je do nowej szkoły ...
          Pozdrawiam
          Jacek
    • Gość: Zbigi Czy ktos byl moze ostatnio na budowie? IP: *.it.pl 01.07.03, 08:48
      i podzieli sie spostrzezeniami odnosnie postepu prac?
      Pozdrawiam
      Zbigi
      • Gość: dk Re: Czy ktos byl moze ostatnio na budowie? IP: 217.96.30.* 01.07.03, 12:39
        Cz
        Bylismy w sobote i chcielismy sie dostac do naszego mieszkania w ostatniej
        klatce bloku tego od ulicy,celem pomierzenia czegos tam, ale nam sie nie udalo
        przez panow tynkarzy ktorzy tynkowali klatke schodowa. Bylo cos kolo poludnia i
        sporo ludzi sie uwijalo na budowie. Sciany szczytowe obu budynkow byly juz
        otynkowane i ekipy zaczynaly ocieplac na zewnatrz oba budynki. Przybylo gontu
        na dachach, barierek na balkonach. Ogolnie sie buduje.
        Pozdrawiam
        dk
        • Gość: Zbigi Re: Czy ktos byl moze ostatnio na budowie? IP: *.it.pl 01.07.03, 13:01
          Witam,
          Dzieki za info..
          Jakos nie bardzo mialem czas zaby zerknac na budowe przez
          ostatnie 1,5 tygodnia..
          Super ze prace ida pelna para ;-)
          Pozdrawiam
          Zbigi

• Gość: dk Re: TERENIX - Instalacja Sieci IP: 217.96.30.* 08.07.03, 14:35
      Czy z Wami tez kontaktowal sie przedstawiciel firmy instalującej siec w sprawie
      rozmieszczenia gniazdka? Do tej pory wydawało mi sie ze nie bedzie na naszym
      osiedlu sieci, a o ewentualny Internet trzeba bedzie sie zatroszczyc we wlasnym
      zakresie.
      • Gość: Zbigi Re: TERENIX - Instalacja Sieci IP: *.it.pl 08.07.03, 15:25
        Ze mna nikt sie nie kontaktowal.
        W piatek bylem na budowie,a takze w administracji i nikt
        nie wspominal o takiej ewentualnosci.
        Nawet sie spytalem jak bedzie z ta siecia (aby pozniej
        nie prowadzic kabli np. z duzego pokoju do malego), ze na
        razie nic mu na ten tema nie wiadomo.. :-(
        Ale generalnie wydaje mi sie ze kable pod siec ciagna
        razem z inna instalacja np.telefoniczna ..a pozniej
        ewentualnie dostawca podpina sie jedynie do istniejacej
        "pajeczyny"
        pozdrawiam
        • Gość: dk Re: TERENIX - Instalacja Sieci IP: 217.96.30.* 08.07.03, 15:42
          Rozmaiałem z Iwo z Terenixu i sprawa wyglada nastepujaca: -po pierwsze to jest
          bardzo "swieża", wczoraj firma ktora to robi dostala plany mieszkan i ma
          kontaktowac sie z przyszlymi mieszkancami w sprawie rozmieszczenia gniazdek, -
          instalacja ta jest zupełnie oddzielna od pozostalych tj. RTV i telefonicznej,-
          fima nazywa sie Internet Home Systems, - kabluja osiedle a potem mieszkancy
          decyduja sie czy chca korzystac z Internetu, oplata 79zl (inforamcja ze strony
          WWW tej firmy. Ja przy podpisywaniu umowy nic nie wiedzialem o instalacji sieci
          komputerowej (nie mam nic napisane w załaczniku Standard...) wiec pewnie
          Terenix tez niedawno sie zdecydowal na tą instalacje. A tak wogole to jaki
          postep na budowie?? Pozdrawiam
          • Gość: Zbigi Re: TERENIX - Instalacja Sieci IP: *.it.pl 08.07.03, 15:55
            Tempo prac naprawde niezle.
            W piatek weszli z tynkami do budnku A -> 2 klatka.
            Budynek B podobno jest juz wytynkowany wewnatrz. No i jak
            widac ocieplony z zewnatrz w 50% (2 sciany) z czego
            sciana szczytowa jest zrobiona "na gotowo" tzn. juz
            pomalowana na docelowy zielonkawy kolorek.
            Dodatkowo trwaly prace na dachu.
            Generalnie jest niezle..a nawet dobrze ;-)
            pozdrawiam
            PS.Dzieki za info odnosnie Sieci.
          • Gość: Aga Re: TERENIX - Instalacja Sieci IP: *.murator.com.pl 22.07.03, 13:49
            A dlaczego jakaś nieznana firma ma nas okablować? przecież monopolistą na
            tamtych osiedlach jest Aster City. Ani z internetem, ani z kablówką nie ma
            problemu i ztego co widzę ceny też niższe.
            • Gość: dk Re: TERENIX - Instalacja Sieci IP: 217.96.30.* 22.07.03, 14:49
              Czesc
              Monopolista to bardzo zle brzmi, wiec napewno dobrze ze pojawil sie ktos inny.
              Aster City to siec telewizji kablowej i ten sam kabel wykorzystuja
              do "przesylania" internetu. Instalacja ktora zaklada ta nieznana firma (we
              wwczesniejszym watku napislalem jak sie nazywa) jest zupelanie oddzielan
              instalacja i to jest dla mnie najwiekszy plus tego wszystkiego. Bedzie mozna wg
              mnie stworzyc na osiedlu wewnetrzna siec LAN. Z tego co przeczytalem na stronie
              tej firmy od Internetu, w ich ofercie dla deweloperow to chyba za darmo kabluja
              osiedla a potem mieszkancy decyduja czy chca korzystac z Interentu i zaczynaj
              placic abonameent w wysokosci 79 zl. Nie wiem jakie sa ceny za kablowke i
              abonament Internetowy w Aster City. Jak wiesz to napisz. Jak nie bedziesz
              chciala aby internet dostarczala ci nieznana firma to zdecydujesz sie na Aster
              City i juz. Napewno dobrze miec wybor, no nie.? A po zatym to firma (ta
              nieznana) kabluje w technologi Fast Eternet. Dokladnie nie wiem ale
              Internet "po kablowce" napewno jest wolniejszy. Ja sie osobiscie ciesze z tej
              instalacji. Moze nie od razu ale napewno zdecyduje sie na Internet od nich.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Aga Re: TERENIX - Instalacja Sieci IP: *.murator.com.pl 29.07.03, 11:33
                Nie zgodze się z tobą, mamy Internet przez kablówkę i śmiga aż miło, a
                przesyłamy naprawdę ogromne pliki graficzne. Nigdy też nie było probelmu z
                awariami, raz mi się zdarzyło, że podczas odkurzania wyciągnęłam wtyczkę i
                włączyłam ją w gniazdo radiowe,a nie w telewizyjne, więc Internet nie działał,
                wezwałam pomoc. Panowie z Aster City przyszli jeszcze tego samego dnia,
                naprawili, tak samo z kablówką. Płacę przez ten rok 160 złotych ale mam w tym
                kablówkę z HBO, i dodatkowo rozłożony na raty koszt modemu. Po roku będę płacić
                około 80 złotych. Dla mnie liczy się oprócz ceny, jakość usług, niezawodność,
                gwarancja ewentualnych napraw. Nie wiem, czy taka niewielka firma może nam to
                zagwarantować. A i jeszcze zapomniałam, że Aster zakłada też stacjonarne
                telefony, miałam założyć ale czekam aż przeprowadzę się na swoje. I ten kto ma
                Internet płaci za telefon mniej, chyba warto.
      • Gość: Norbert i Edyta Re: TERENIX - Instalacja Sieci IP: 212.160.130.* 08.07.03, 23:47
        Gość portalu: dk napisał(a):

> Czy z Wami tez kontaktowal sie przedstawiciel firmy instalującej siec w
        sprawie
        tak, do mnie dzisiaj zadzwonil i tak mnie zaskoczyl, ze nawet sie o szczegoly
        nie wypytalem ;-)
        Norbert
        • Gość: Aga Re: TERENIX - Instalacja Sieci IP: *.murator.com.pl 29.07.03, 11:36
          Gość portalu: Norbert i Edyta napisał(a):

> Gość portalu: dk napisał(a):
          >
          > > Czy z Wami tez kontaktowal sie przedstawiciel firmy instalującej siec w
          > sprawie
          > tak, do mnie dzisiaj zadzwonil i tak mnie zaskoczyl, ze nawet sie o szczegoly
          > nie wypytalem ;-)
          > Norbert

No właśnie tak mnie zaskoczył, że ja też nie wypytałam o szczegóły, a kiedy
          zażądałam pełnej oferty od nich obiecali że prześlą mi e-mailem i do dziś
          czekam. Trochę mi się to nie podoba.
          • Gość: InternetHS Re: TERENIX - Instalacja Sieci IP: 195.94.198.* 07.08.03, 22:39
            Gość portalu: Aga napisał(a):

> Gość portalu: Norbert i Edyta napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: dk napisał(a):
            > >
            > > > Czy z Wami tez kontaktowal sie przedstawiciel firmy instalującej siec
            > w
            > > sprawie
            > > tak, do mnie dzisiaj zadzwonil i tak mnie zaskoczyl, ze nawet sie o szczeg
            > oly
            > > nie wypytalem ;-)
            > > Norbert
            >
            > No właśnie tak mnie zaskoczył, że ja też nie wypytałam o szczegóły, a kiedy
            > zażądałam pełnej oferty od nich obiecali że prześlą mi e-mailem i do dziś
            > czekam. Trochę mi się to nie podoba.

Witam,

Osoby zainteresowane internetem zapraszam do odwiedzenia strony
            www.interneths.pl Jeżeli interesują Państwa bardziej szczegółowe informacje
            proszę o e-mail lub telefon.

Pozdrawiam,

Paweł Krajewski
            tel. +48 (22) 819 01 50
            e-mail: office@interneths.pl
    • Gość: Zbigi Instalacja Gazowa IP: *.it.pl 11.07.03, 08:20
      Witam,
      czy ktos z Was Szanowni Sasiedzi orientuje sie moze w
      jaki sposob bedzie prowadzona instalacja gazowa?
      Tzn. czy bedzie wpuszczona w sciany czy raczej nie i rury
      gazowe beda nie zabudowane? :-(
      Czy mozna (w przypadku gdy rury nie sa w scianach)
      dokonac ich zabudowy??(czy ze wzgledow bezpieczenstwa
      jest to nie mozliwe?)
      Pozdrawiam
      • Gość: dk Re: Instalacja Gazowa IP: 217.96.30.* 11.07.03, 09:42
        Witam
        Z moich wiadomosci wynika, ze rura z gazem napewno nie bedzie wpuszczona w
        sciane. Tak mowia przepisy. Przepisowa w tej materi osbiscie nie czytalem ale
        tak wynika z roznych rozmow ze zabudowa ich jest nie dozwolona. Jak sie
        dowiadywalem o drodze tej rury w moim mieszkaniu to nie bedzie ona
        uciazliwa.Moim zdaniem zabudowanie takiej rury moze byc niebezpieczne, lepiej
        patrzec na nia i wczesnije wyczuc ewentualna nieszczelnosc niz dopuscic przez
        zabudowe do zebrania sie gazu w jakiejs mniejzej objetosci.
        Pozdrawiam
        • Gość: Zbigi Re: Instalacja Gazowa IP: *.it.pl 11.07.03, 10:23
          Dzieki za info.Tego sie obawialem.
          Szczerze mowiac to nie bardzo wiem jak instalacja bedzie
          prowadzona u mnie w kuchni..ale ustawienie kuchni gazowej
          mniej wiecej na srodku sciany a nie w rogu sugeruje ze
          moze poprowadznie jej moze byc jednak dosc uciazliwe.. :-(
          No chyba zeby zmienic szybko plan instalacji..
          pozdrawiam

• Gość: dk Re: Instalacja Gazowa IP: 217.96.30.* 11.07.03, 10:40

Rury z gazem powinny przebiegac pod sufitem po scianie, a nastepnie pionowo w
            dół w miejscu gdzie jest zaprojektowana kuchnia gazowa. Tak przynajmnije mowil
            Iwo, ale mowił to z pamięci, a zjego pamiecia czasami nie jest najlepiej.
            Kupiles moze mieszkanie dwu pokojowe ok 45 m2?? Jak tak to moze byc w nich taki
            przebieg rury gazowej ze wchodzi ona bezposrednio z klatki do kuchni, nie
            zachaczajac o przedpokoj. Ale jak bedzie to sie przekonamy. Nie bylem na
            budowie chyba ze dwa tygodnie i albo jeszcze dzisiaj albo jutro jade zobaczyc
            bo ciekaw jestem bardzo jak to wyglada. Ostatnio jak bylem to nie moglem sie
            dostac do mieszkania bo tynkowali klatki.
            Pozrawiam.
            • Gość: Zbigi Re: Instalacja Gazowa IP: *.it.pl 11.07.03, 10:54
              Dokladnie,tak. lokal 22 (budynek A,IIIp.) ok 45 mkw.
              ja bylem na budowie tydzien temu(pisalem na forum),ale o
              tym gazie to dopiero przypomnialo mi sie wczoraj..
              Poki co instalacja gazowa nie byla rozprowadzona dlatego
              nie przyszlo mi do glowy pytac..Z tym ze rura bedzie szla
              pod sufitem to no problem...troche bieda z tym
              pionem..mialem nadzieje ze jesli juz to przynajmniej pion
              puszcza gdzies w rogu..a potem ewentualnie tuz nad
              podlaga ..choc jest to rozwiazanie beznadziejene ze
              wzgledow bezpieczenstwa.
              A tak to troche bedzie trzeba sie nabiedzic z projektem
              mebli do kuchni aby wszystko mialo jakies rece i
              nogi..tym bardziej ze kuchnia ma juz w sobie wneke (lufty
              wentylacyjne) przez co polowa mebli i tak bedzie musiala
              byc glebsza o prawie 20 cm ..
              pozdrawiam
              • Gość: Norbert i Edyta Re: Instalacja Gazowa IP: 212.160.130.* 23.07.03, 13:46
                > nie przyszlo mi do glowy pytac..Z tym ze rura bedzie szla
                > pod sufitem to no problem...troche bieda z tym

faktycznie rura biegnie pod sufitem, a potem pionowo w dol,
                ale u nas (B2) biegnie w narozniku, wiec nie bedzie jej prawie widac,
                da sie ja jakos zaslonic
                Pozdrawiamy
                Norbert i Edyta

Ps. u nas juz tylko wylewki brakuje, kaloryferow i drzwi :-)
                • Gość: Zbigi Re: Instalacja Gazowa IP: *.it.pl 23.07.03, 16:28
                  Rozmawialismy o tym z wykonawca i nie bardzo chca isc na jakiekolwiek ustepstwa
                  tlumaczac sie ze nie chce miec potem problemow z odbiorem instlacji przez
                  gazownie. Powiedzial ze staraja sie robic tak by byla jak najmniej widoczna?!?
                  A potem (po odebraniu przez gazownie) mozna ewentualnie przerabiac sobie na
                  wlasna reke..i potem ewentualnie samemu martwic sie o odbior :-(
                  Tak wiec zobacze jak im to wyjdzie i najwyzej potem bede probowal to
                  przerabiac..(choc zawor zgodnie z przepisami musi znajdowac sie na wys. ok 1m w
                  miejscu latwo-dostepnym...a to ciezko bedzie ukryc :-(
                  Rowniez pozdrawiam serdecznie.
                  Zbigi

> faktycznie rura biegnie pod sufitem, a potem pionowo w dol,
                  > ale u nas (B2) biegnie w narozniku, wiec nie bedzie jej prawie widac,
                  > da sie ja jakos zaslonic
                  > Pozdrawiamy
                  > Norbert i Edyta
                  >
                  > Ps. u nas juz tylko wylewki brakuje, kaloryferow i drzwi :-)
                  • Gość: Norbert i Edyta Re: Instalacja Gazowa IP: 212.160.130.* 24.07.03, 14:22
                    Gość portalu: Zbigi napisał(a):

> Tak wiec zobacze jak im to wyjdzie i najwyzej potem bede probowal to
                    > przerabiac..(choc zawor zgodnie z przepisami musi znajdowac sie na wys. ok 1m
                    w
                    >
                    > miejscu latwo-dostepnym...a to ciezko bedzie ukryc :-(

mozna by to zaslonic nadbudowujac te rure plyta kart-gips
                    i zrobic wneke na sam zawor

N&E
                    • Gość: Zbigi Re: Instalacja Gazowa IP: *.it.pl 24.07.03, 14:41
                      Tez tak myslalem, choc nie wiem czy po zabudowaniu nie bedzie problemow ze
                      strony gazowni.Zobaczymy.
                      Jesli bedzie bardzo tragicznie to bede sie martwil jak to zabudowac te rury..
                      Pozdrawiam
                      Zbigi

> Gość portalu: Zbigi napisał(a):
                      >
                      > > Tak wiec zobacze jak im to wyjdzie i najwyzej potem bede probowal to
                      > > przerabiac..(choc zawor zgodnie z przepisami musi znajdowac sie na wys. ok
                      > 1m
                      > w
                      > >
                      > > miejscu latwo-dostepnym...a to ciezko bedzie ukryc :-(
                      >
                      > mozna by to zaslonic nadbudowujac te rure plyta kart-gips
                      > i zrobic wneke na sam zawor
                      >
                      > N&E
    • Gość: Marlena TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.sloneczny.pl 15.07.03, 16:36
      Znalazlam jakiegos maila chyba z czerwca, w ktorym ktos napisal, ze na osiedlu
      przy lesie 2 zostalo juz tylko jedno mieszkanie na pierwszym pietrze - to chyba
      nieprawda, poniewaz ja tydzien temu zarezerwowalam sobie dwupokojowe mieszkanie
      na trzecim pietrze. Bede wiec Wasza nowa sasiadka :-).

Mam pytanie: Czy ktos sprawdzal wpisy do ksiegi wieczystej tej inwestycji? Ja
      bylam w sadzie, gdzie po godzinie czekania dowiedzialam sie, ze ta ksiega
      gdzies zaginela :-(. Ale beda jej szukac :-).
      • Gość: dk Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: 217.96.30.* 15.07.03, 16:51
        Czesc
        Ksero ksiegi (a chyba raczej jej strony,bo jeszcze zadnej ksiegi na oczy nie
        widzialem) dołaczaja do umowy przedwstepnej. Jak ja podpisywale umowe to nie
        bylo w ksiedzie nic niepokojacego. W ktorym bloku zarezerwowalas mieszkanie?
        Mieszkania 2pok rozchodzily im sie jak cieple buleczki, ale dokladnie nie wiem,
        moze ktos zrezynowal. Jak bylem tam moze z miesiac temu to mowili ze zostalo im
        kilka sztuk. A tak wogole to jak idzie robota, bo nie mialem czasu zeby sie
        wybrac w weekend.?
        • Gość: Ann Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.visp.energis.pl 15.07.03, 20:43
          Czesc, no właśnie czy ktos był ostatnio na budowie? Widziałam tylko z zewnątrz
          a jak tam w budynkach, czy ktoś wie?
          Pozdrawiam
      • Gość: Zbigi Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.it.pl 16.07.03, 11:11
        To chyba ja pisalem. W kazdym razie chodzilo mi o to ze zostalo 1 mieszkanie 2
        pok. w budynku B (blizej lasu),w budynku A bylo jeszcze kilka.

Wypis z Ksiegi wieczystej jest dolaczany do Umowy przedwstepnej.
        Ja mialem dolaczony wypis z dnia.09.06.2003 i nie bylo zadnych niepokojacych
        wpisow w dziale dot.hipoteki.

Pozdrawiam
        Zbigi
        • Gość: Aga Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' już zielone!! IP: *.murator.com.pl 25.07.03, 11:27
          Mamy już zielone ściany!!!
          • Gość: Aga Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' już zielone! IP: *.murator.com.pl 25.07.03, 11:28
            Ciekawe czy luksfery dzielące balkony tez będą zielone?
            • Gość: Zbigi Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' już zielone! IP: *.it.pl 25.07.03, 12:21
              Wnioskujac po ich poprzednich osiedlach, luksfery beda jasno zielone.
              Co do scian.. fakt, bylem 1,5 tyg. temu,budynek "B" byl prawie wykonczony.
              No i podobno obecnie trwa "wykonczeniowka" w srodku.
              Niestety budynek "A" jest co nieco w tyle :-( ale mam nadzieje ze to sie
              niedlugo zmieni ;-) i tez bede mogl powiedziec ze mam juz "zieloen sciany" ;-)
              pozdrawiam
              Zbigi
          • Gość: Emi Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' już zielone! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 09:13
            Cześć Aga!
            Właśnie wczoraj byłam i faktycznie z jednej strony budynek B jest już zielony.
            Rozumiem, że masz mieszkanko w budynku B. A możesz zdradzić w której klatce?
            My mamy w 3.
            Pozdrawiam!
            • Gość: Aga Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' już zielone! IP: *.murator.com.pl 29.07.03, 11:39
              Gość portalu: Emi napisał(a):

> Cześć Aga!
              > Właśnie wczoraj byłam i faktycznie z jednej strony budynek B jest już zielony.
              > Rozumiem, że masz mieszkanko w budynku B. A możesz zdradzić w której klatce?
              > My mamy w 3.
              > Pozdrawiam!

nasze jest w drugiej ;-))) Jezu jak się cieszę, że już niedługo!!!
              • Gość: Aga Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' kaloryfer IP: *.murator.com.pl 31.07.03, 12:00
                to kiepsko, tak jak myslałam nad pralką, czyli po tej stronie nic już zrobić
                nie można, a myślałam, że dam wielkie lustro na całą ścianę ;-(((
                • Gość: omil Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' kaloryfer IP: 157.25.31.* 05.08.03, 13:20
                  zawsze można spróbować przewiesić kaloryfer :-)
                  • Gość: Aga Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' kaloryfer IP: *.murator.com.pl 06.08.03, 16:12
                    Z tym kaloryferem nie będzie łatwo. Przeniesienie kaloryfera wiąże się z kuciem
                    ścian, chyba że puszczę rurki po ścianie. A poza tym zależy gdzie będzie
                    przyłącze czy od dołu, czy z boku. Idę na budowę!!!!!!!!!!! Nie zniosę tej
                    niepewności. Najchętniej wyrzuciałabym ten kaloryfer i zrobiłabym ogrzewanie
                    podłogowe.
            • Gość: Aga Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' już zielone! IP: *.murator.com.pl 29.07.03, 11:41
              Czy ktoś wie, gdzie w łazience będzie kaloryfer i czy wogóle będzie?
              • Gość: Norbert i Edyta Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' już zielone! IP: 212.160.130.* 29.07.03, 21:44

> Czy ktoś wie, gdzie w łazience będzie kaloryfer i czy wogóle będzie?

w naszym mieszkaniu na scianie z drzwiami,
                po lewej stronie, nad miejscem na pralke

N&E
              • Gość: Ann Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' już zielone! IP: *.visp.energis.pl 31.07.03, 00:41

> Czy ktoś wie, gdzie w łazience będzie kaloryfer i czy wogóle będzie?

A my zmieniliśmy miejsce grzejnika. U nas będzie nad wanną, na prawo od
                umywalki.
                Pozdrowionka :)
            • Gość: Aga Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' wnętrza IP: *.murator.com.pl 29.07.03, 11:43
              Będziemy mieli twardy orzech do zgryzienia, nie dość że w kuchni wystaje komin
              na 27 cm, w przedpokoju jeden z filarów to jeszcze w łazience wnęka na wannę
              wąska jak cholera, chyba zrobię kabinę...
            • Gość: Aga Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' wnętrza IP: *.murator.com.pl 29.07.03, 11:46
              Dobrze chociaż że nie zapomnieli o wnęce na szafę w przedpokoju, jak patrzę na
              plan swojego mieszkania, to mam mieszane uczucia, z jednej strony się cieszę, a
              z drugiej widzę mnóstwo problemów, jak to baba ;-)) Może napiszmy o firmach
              wykonawczych i polecajmy sobie te godne polecenia? Może znacie kogoś, kto
              podjąłby się zaprojektowania mebli do kuchni?
              • Gość: Zbigi Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' wnętrza IP: *.it.pl 29.07.03, 12:02
                Witam,
                Ja mam podobne dylematy.. ;-) w kuchni wystaja lufty ..na min 20 cm..w duzym
                pokoju zas filar konstrukcyjny (choc to akurat mi nie przeszkadza)... natomiast
                jesli chodzi o lazienke to poki co nie mma zastrzezen..;-)

Co do mebelkow to polecam narzadko (nie najlepsze ale zawsze cos) ze strony
                ikei (www.ikea.com.pl) pozwala ono na zaplanowanie mebelkow do kuchni (wraz z
                wizualizacja 3D). Jak napisalem, narzadko to nie jest idealne ale pozwala
                przynajmniej "przetestowac" kilka wariantow ustawien mebli a to juz cos
                (masz do wyboru kilka rodzajow szafek - stojacych i wiszacych,okapy,sprzet AGD
                itp)
                pozdrawiam
                Zbigi

> Dobrze chociaż że nie zapomnieli o wnęce na szafę w przedpokoju, jak patrzę
                na
                > plan swojego mieszkania, to mam mieszane uczucia, z jednej strony się cieszę,
                a
                >
                > z drugiej widzę mnóstwo problemów, jak to baba ;-)) Może napiszmy o firmach
                > wykonawczych i polecajmy sobie te godne polecenia? Może znacie kogoś, kto
                > podjąłby się zaprojektowania mebli do kuchni?
                • Gość: Aga Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' wnętrza IP: *.murator.com.pl 29.07.03, 13:29
                  Zbigi masz całkowitą rację, tym bardziej, że śledzę od pewnego czasu opinie
                  ludzi którzy zamawiali projekty i meble kuchenne w salonach specjalistycznych i
                  strasznie narzekali na nierzetelność, brakoróbstwo i nieterminowość. A
                  dodatkowo meble nie były najlepszej jakości i efekt końcowy pozostawiał wiele
                  do życzenia. Wystarczy przejrzeć nawet to forum. A meble z IKEA ciesza się
                  opinią mebli ze średniej półki, niezbyt drogich i w miarę dobrych. No i ile
                  możliwości. Chyba tez się na nie zdecyduję.
                  • Gość: Norbert i Edyta Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' wnętrza IP: 212.160.130.* 29.07.03, 22:52
                    Witam,
                    jeśli chcecie sie pobawic w wizualizacje mieszkania,
                    to polecam programik ze strony www.kitchendraw.com/POL/index.htm
                    Mozna w nim stworzyc naprawde fajna wizualizacje mieszkania.
                    Norbert
                    • Gość: Zbigi Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' wnętrza IP: *.it.pl 30.07.03, 12:25
                      Rzeczywsicie KITCHENDRAW jest o niebo lepszy o tego co proponuje IKEA.. ;-)
                      Zwlaszcza jak sie go potraktuje "crackiem" ;-)
                      pozdrawiam
                      Zbigi
                      • Gość: Norbert i Edyta Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' wnętrza IP: 212.160.130.* 30.07.03, 14:15
                        Gość portalu: Zbigi napisał(a):

> Rzeczywsicie KITCHENDRAW jest o niebo lepszy o tego co proponuje IKEA.. ;-)
                        > Zwlaszcza jak sie go potraktuje "crackiem" ;-)

nawet bez cracka masz 30 minut aktywnej pracy - czyli co najmniej ruszania
                        myszką w programie - polecam dociągnąć biblioteki - otworzą się przed Tobą
                        nowe możliwości ;-)
                        Pozdrawiam
                        Norbert
            • Gość: Aga Re: TERENIX - co nowego na osiedlu IP: *.murator.com.pl 19.08.03, 16:00
              Czy ktoś wie, jak bardzo zaawansowane są prace na osiedlu? Czy klatki schodowe
              są robione czy jeszcze nie? A co z zewnętrznymi drzwiami?
            • Gość: JOL Re: TERENIX - ponownie internet IP: incolnx* / 192.168.1.* 28.08.03, 10:16
              Kochani,
              wczoraj nawiedził mnie telefonicznie pan z firmy, o której już pisaliście ...
              otrzymałem propozycję abonamentu na poziomie 70-paru złotych ... dowiedziałem
              się, że instalacja jednego gniazdka jest za darmo pod warunkiem kontynuowania
              usług przez tą firmę ... jeżeli zmienię operatora to instalacja już założona
              będzie kosztowała mnie jednorazowo 250zł!
              Chciałbym dowiedzieć się czy ktoś z Was zdecydował się na tą firmę i już się
              okablował ? Mam podjąć decyzję do piątku i przyznam się, że się waham ...
              kolejny kabel w mieszkaniu ... w szczególności, że nie było wcześniej mowy o
              internecie i zadecydowałem o dodatkowych gniazdkach telefonicznych i antenowych
              w pokojach ...
              Pozdrawiam
              Jacek
    • Gość: Zbigi Zapis w ksiedze wieczystej - o co chodzi?!?!? IP: *.it.pl 31.07.03, 08:55
      Wczoraj doszukalem sie ze w dziale IV(Hipoteki) jet zapis:

"UWAGA! Zarejestrowano wniosek NR.. z dnia 04.04.2003
      Skrocony opis: Wnisoek o ustanowienie roszczenia."
      czy cos w tym stylu. O co w tym chodzi???
      Taki zapis sugeruje ze w dziale tym pojawia sie jakies dodatkowe wpisy odnosnie
      obciazenia hipoteki dzialki
      pzodrawiam
      • Gość: Aga Re: Zapis w ksiedze wieczystej - o co chodzi?!?!? IP: *.murator.com.pl 31.07.03, 12:02
        O matko, Zbigi nie strasz!!!
        • Gość: G@Z Re: Zapis w ksiedze wieczystej - o co chodzi?!?!? IP: *.itpp.pl 31.07.03, 12:40
          Witam. Spokojnie z tym wpisem. Była to pierwsza rzecz o którą się zapytałem.
          Wyjaśnienie pokrętne ale nie bez podstaw. Chodzi o to, że jeżeli ktoś realizuje
          książeczkę mieszkaniową (PKO BP), a chce uruchomić przelew wcześniej niż po
          otrzymaniu aktu notarialnego (tak wymaga ten "cudowny" bank) musi w jakiś tam
          bliżej mi nie znany sposób (notariusz?) dokonać takiego wpisu, który stanowi
          coś w rodzaju zabezpieczenia.
          • Gość: Zbigi Re: Zapis w ksiedze wieczystej - o co chodzi?!?!? IP: *.it.pl 31.07.03, 12:49
            Ok. Dzieki za rozwianie watpliwosci...gdzies juz o czyms takim czytalem..ale w
            pierwszej chwili troche sie przestraszylem...ze jednak cos kombinuja..
            pozdrawiam
            Zbigi

> Witam. Spokojnie z tym wpisem. Była to pierwsza rzecz o którą się zapytałem.
            > Wyjaśnienie pokrętne ale nie bez podstaw. Chodzi o to, że jeżeli ktoś
            realizuje
            >
            > książeczkę mieszkaniową (PKO BP), a chce uruchomić przelew wcześniej niż po
            > otrzymaniu aktu notarialnego (tak wymaga ten "cudowny" bank) musi w jakiś tam
            > bliżej mi nie znany sposób (notariusz?) dokonać takiego wpisu, który stanowi
            > coś w rodzaju zabezpieczenia.
            • Gość: Max Re: Zapis w ksiedze wieczystej - o co chodzi?!?!? IP: *.pseinfo.pl / localhost 04.08.03, 13:58
              Witajcie sąsiedzi :)

Był ktoś z was ostatnio na budowie? Ocieplili już obydwa budynki?

Pozdrawiam
              Max
              • Gość: Aga Re: dwie wieże IP: *.murator.com.pl 04.08.03, 14:25
                ocieplili dwa małe bloki, dwie wieże stoją i czekają...
              • Gość: Norbert i Edyta Re: Zapis w ksiedze wieczystej - o co chodzi?!?!? IP: 212.160.130.* 04.08.03, 15:23
                Gość portalu: Max napisał(a):
                > Był ktoś z was ostatnio na budowie? Ocieplili już obydwa budynki?

Witamy,
                bylismy w sobote w okolicach, ocieplali B od strony drogi
                i nawet niezle im to szlo.
                Pozdrawiamy
                Edyta i Norbert
                • Gość: Max Postępy IP: *.pseinfo.pl / localhost 05.08.03, 09:27
                  Ciekawe czy coś ruszyli z tynkowaniem w budynku A?

Pozdrawiam
                  Max
                  • Gość: Zbigi Re: Postępy IP: *.it.pl 05.08.03, 10:29
                    Jak bylem dwa tygodnie temu w srodku to zaczynali klasc tynki na parterze w
                    bud."A" .Wiec jest sznasa ze cos sie przez te 2 tygodnie ruszylo...mam
                    nadzieje..
                    Pozdrawiam

> Ciekawe czy coś ruszyli z tynkowaniem w budynku A?
                    >
                    > Pozdrawiam
                    > Max
    • Gość: Amelka Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 20:37
      mysle o kupnie mieszkanka na Waszym osiedlu, w tej wyzszej czesci od strony
      ulicy. Niepokoi mnie tylko troche ta kolumna (slup) w pokoju i ten dziwne
      ulozony przedpokoj. Macie na to jakis pomysl? Obawiam sie, ze nie da
      sie "wmontowac" slupa w szafe-bo za daleko sciany. Cos wymysleliscie w tym
      wzgledzie? Bede zobowiazana za podpowiedz
      Serdecznie pozdrawiam
      • Gość: Marcin Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.pseinfo.pl / localhost 06.08.03, 10:34
        Witaj

O ile mi wiadomo, to nie ma chyba już mieszkań wolnych od strony ulicy. A może
        ktoś zrezygnował? Możesz napisać coś więcej, tzn które piętro itd

Pozdrawiam
        Marcin
        • Gość: Amelka TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 11:10
          hmm.... a o jakie mieszkanko ich pytales? jedno czy dwupokojowe. Ja o
          jednopokojowe. Zarezerwowalam.
          • Gość: Ta, co żałuje Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.murator.com.pl 06.08.03, 14:37
            Amelka kup dwa pokoje, jak ci się rodzina powiększy będziesz żałować ;-))
            • Gość: Amelka TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: 212.69.73.* 06.08.03, 15:33
              no wiesz..:)) jak spotkam krolewicza z ktorym bede powiekszac ta rodzine to ow
              krolewicz bedzie mial zamek i wtedy sprzedam mieszkanko:))))
              • Gość: Ta, co... Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.murator.com.pl 06.08.03, 16:10
                Amelka, nie licz na to! Królewicz chętnie przesiądzie się na Twojego konia
                (mechanicznego) i wprowadzi się do Twojego pałacu. A poza tym fajnie jest mieć
                salon i sypialnię jednocześnie, a może uda się coś wygrodzić z tego co
                zarezerwowałaś?
                • Gość: Aga Re: TERENIX - rewolucja w łazience IP: *.murator.com.pl 06.08.03, 16:19
                  Szlaczek mnie jasny trafia jak patrze na tą klitkę, która będzie moją łazienką.
                  Wąska, niewiarygodnie wąska nisza na wannę. Tu zmieści się tylko standard
                  70x160 to maximum. Do tego wystający na 30 cm komin. Przyłącze pralki i nad nią
                  kaloryfer - no pięknie, że aż w dołku ściska, do tego całkiem niewykorzystany
                  zaułek za ścianą. Zrobię tak: wanna won, w niszy kibelek na stelażu, na ściance
                  wystającej kabina 90x90, po prawej stronie zabudowana pralka, szafka na chemięi
                  umywalka wpuszczana w blat, tylko co z tym cholernym kaloryferem? Nie wiem jak
                  ja to przeżyję!!!!!
                • Gość: Aga Re: TERENIX - rewolucja w łazience IP: *.murator.com.pl 06.08.03, 16:20
                  Napiszcie jak macie inne pomysły, może zrewiduję własne...
                  • Gość: dk Re: TERENIX - rewolucja w łazience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 09:39
                    Wiec tak bedzie u nas: prawa sciana-we wnece kibel na stelazu, moze scianka z
                    kilku luksfer. Lewa sciana- pralka, umywalka na półpostumencie, i grzejnik,
                    ktorego podłączenie zmienilismy. Na scianie na wprost wanna najprawdopodabniej
                    narożna. Nad pralka szafka wiszaca. Na lewej scianie pomiedzy wanną a
                    luksferami może szafka stojąca. Na sicianie na wprost nad wanna planujemy
                    lustro wmurowane (duzo jest takich pokazanych w nowym Leroy Merlin (chyba tak
                    sie pisze)na Ursusie),ale nie wiemy jeszcze czy mozna takie montowac w nowy
                    (czyli osiadajacy) budynek. Narazie to wiekszy problem mamy z kuchnią.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Aga Re: TERENIX - rewolucja w łazience IP: *.murator.com.pl 08.08.03, 16:20
                      Z lustrem nie będzie problemu jeśli zostanie przyklejone na odpowiedni
                      elastyczny klej, wtedy wytrzyma naprężenia wysychającego tynku. Zastanówcie się
                      jednak, bo lustro nad wanną owszem ładnie wygląda ale trzeba je wciąż myć,
                      ponieważ widać każdą kroplę wody, która na nim zaschła. I jeszcze jedno, to
                      musi być specjalne lustro do łazienki odporne na parę wodną. Ale w Leroy Merlin
                      takie chyba mają, lepiej zapytać. Są też preparaty, które powodują, że lustro
                      nie zachodzi mgłą podczas kąpieli.
    • Gość: Mario Re: TERENIX - osiedle 'Przy Lesie 2' szukam sąsia IP: *.nfosigw.gov.pl / 192.168.1.* 10.08.03, 20:43
      Witam. Ja mam zamiar kupic mieszkanie u tego Developera. jesli mozecie to mi
      napiszcie coś o nim. Czy ktoś juz mieszka w którymś z budynków przez niego
      wybudowanych.

Z góry dziękuję