Dodaj do ulubionych

zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś

IP: 195.47.201.* 08.11.07, 09:47
Jak kilka miesięcy temu chciałam kupić jakies lokum to otrzymywałam
oferty po 8-12 tyś za metr (takiego 70-80 metrowego mieszkania na
Mokotowie Służewcu Ursynowie.

Co myślą sobie teraz Ci co skusili się na zakup w tamtych cenach. Ja
od tygodnia mama upust z 7500 na 7000, az boję się zawrzeć umowe , a
nóż widelec za tydzień dwa bedzie 6500??? Ale to już osttsnie
mieszkanko w tej inwestycji....
Obserwuj wątek
    • misiatek Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś 08.11.07, 10:02
      skoro zostało jedno, to jaka to wyprzedaż?
      często ostatnie, najgorsze schodzą taniej żeby zamknąć inwestycję
      • Gość: jarek Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś IP: *.wro.vectranet.pl 08.11.07, 10:32

> skoro zostało jedno, to jaka to wyprzedaż?

kolega zdaje sie ironicznie przytoczył to zdanie o ostatniej sztuce
        jako ścieme devlopera ;)
        • misiatek Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś 08.11.07, 11:00
          no chyba że tak :))
          ale faktycznie lepiej byłoby znać nazwę inwestycji żeby to ocenić
    • Gość: janek Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś IP: 193.24.24.* 08.11.07, 10:50
      A jaka to investycja , bo cos slabo widze te twoje ceny
      • mufffa Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś 08.11.07, 11:00
        po prostu wczęsniej otrzymywał oferty z Mokotowa, ale poznani się na
        nim że groszem nie śmierdzi i teraz podsyłają mu ząbki ;-)))
      • Gość: DEVU Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś IP: 193.24.24.* 08.11.07, 11:01
        Ja tez proszę o informacje dotyczące tej inwestycji . Za 6-7 tys
        chętnie kupię . / mokotów , ochota , śródmieście , wola , żoliborz /
        • Gość: koral777 Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś IP: 195.47.201.* 08.11.07, 11:36
          Włodarzewska na Stegnach 4 pokojowe ok 80 m za 6900 m 2 oddanie
          kiedyś tam w 2008 roku
          JW Construction - czy jakkolwiek sie to pisze

bardziej mnie zastanawia podejście tych co kupili w podobnej
          lokalizacji za 1000-2000 z m 2 więcej kilka mieś temu.

Ja się obawiam kupić za 6900 że za mieś , dwa będzie po 6000.
          • Gość: Bemowiak Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 11:50
            Po pierwsze, od kiedy ul. Włodarzewska jest na Stegnach, po drugie
            to całkiem spore mieszkanie, często zdarzają się upusty na takie
            lokale, np. może być na parterze albo koło śmietnika, po trzecie to
            JW nie buduje na Włodarzewskej ani na Stegnach.

Życzę powodzenia...

• Gość: koral Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś IP: 195.47.201.* 08.11.07, 12:01
              Włodarzewska ma Zielony Zakątek na Stegnach na ulicy Pory, !!! A JW
              cos... tion na górnym Mokotowie przy Metrze Wilanowska, pisałam
              ogólnie o cenach mieszkań na Ursynowie Mokotowie Służewcu.

Bo tam mnie zakup interesuje

Hubertus na Służewcu, Simur i Edbud na Ursynowie jeszcze trzymają
              ceną 9000 brutto za tak duże mieszkania!!!
              • Gość: dziadek Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś IP: *.171.92.97.crowley.pl 08.11.07, 12:12
                Włodarzewska powinna to nazwac Zielone Zadupie (cywilizacyjne) a nie
                Zakątek.
                • Gość: koral Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś IP: 195.47.201.* 08.11.07, 12:23
                  Ze Stegien jest wszędzie blisko, wychowałam się na Sadybie. Wolę te
                  miejsce niż jakikolwiek tarchomin, bemowo, olszynki, zabki itp, nie
                  wiem jak miałybybyć naprawdę zielone. Fakt tam zaczynają dosyć mocno
                  ćkać budynki jeden na drugim, ale zadupiem bym tego miejsca nie
                  nazwała!
                  • Gość: dziadek Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś IP: *.171.92.97.crowley.pl 08.11.07, 14:31
                    Nie pisałem o Stegnach, lecz o konkretnej lokalizacji przy ul.
                    Pory.Nazwałem ją cywilizacyjnym zadupiem z powodu braku
                    infrastruktury handlowo-usługowej, oraz upośledzenia
                    komunikacyjnego - tylko żółwie zatrzymują się w okolicy i to na
                    żądanie.Ze zdobyczy cywilizacyjnych nie brak jedynie korków,warkotu
                    silników i smrodu spalin.
                    • Gość: ee tam... Do Sobieskiego jest max 5 min. piechotą IP: *.aster.pl 13.11.07, 18:17
                      z Sobieskiego do centrum jakieś 7 przystanków (6km). Dojazd
                      samochodem świetny, a co do infrastruktury handlowo usługowej to
                      faktycznie póki co w promieniu 500 m. dwa sklepy, ale we wszystkich
                      nowobudowanych przy Pory budynkach partery przeznaczone są właśnie
                      na działalność handlowo- usługową. Do tego tor łyżwiarski, korty
                      tenisowe, ścieżka rowerowa. W kwestii smrodu i hałasu, nie uważam
                      żeby druga linia zabudowy ok. 150 m. od Sikorskiego (zwłaszcza przy
                      oknach z widokiem na tor lub od strony łąk) czyniła to miejsce
                      jakość szczególnie uciążliwym w stosunku do średniej w Warszawskiej
                      (patrz inwestycje położone w takiej samej odległości od Wołoskiej o
                      budynkach przy KENie nie wspominając). Do zalet należy zaliczyć brak
                      blokersów i meneli wszechobecnych na górnym i dolnym Mokotowie.
                      aha.. podobno dla terenów pod skarpą jest już plan zagospodarowania
                      przestrzennego przewidujący zabudowę mieszkaniową o niskiej
                      intensywności, usługi itp. więc ten budynek Włodarzewskiej jest
                      raczej ostatnim tych gabarytów w najbliższej okolicy.
              • Gość: Misiatek Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 12:27
                Ta okolica na Stegnach nie jest za ciekawa.
                A co do pytania: ci co wcześniej kupili drożej nic nie zrobią :))
                Takie jest ryzyko, a patrząc inaczej cena za możliwość większego wyboru, bo
                kupując na początku sprzedaży możemy wybrać najlepsze (dla nas) mieszkanie, zaś
                pod koniec bierzemy to co zostało.
                • fido1979 Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś 08.11.07, 16:58
                  Gość portalu: Misiatek napisał(a):

> A co do pytania: ci co wcześniej kupili drożej nic nie zrobią :))
                  > Takie jest ryzyko, a patrząc inaczej cena za możliwość większego

We Wrocławiu UOKiK wziął się za umowy developerskie i nakzał
                  pozmieniać kary za odstąpienie do 1,5%, więc...
    • Gość: mgmg Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś IP: *.aster.pl 08.11.07, 12:22
      ostatnie - czyli albo z widokiem na śmietnik, albo na piętrze, nad
      sklepem nocnym? na które się skusisz, w tej szalonej wyprzedaży?
      • Gość: koral Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś IP: 195.47.201.* 08.11.07, 12:34
        ok widzę że zawsze musi być jakieś ale - 6 i 7 p, więc ani nie
        bezpośrednio nad sklepem, a do śmietnika i tak by bylo daleko.jeden
        z 4 pokoi jest na pewno skopany le na biurko z kompem wystarczy.
        • Gość: Misiatek Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 12:45
          Ale po co właściwie piszesz?
          Jak mieszkanie ci się podoba to bierz je :))
          Jak średnio się podoba albo wcale to poczekaj - może stanieje.
          Jak stanieje już po zakupie - ciesz się że masz takie które ci się podoba, bo
          przy niższej cenie ktoś mógłby cię ubiec.
          • Gość: figo fago Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś IP: 153.95.95.* 08.11.07, 14:02
            Hmm, ale co zrobią ci, którzy kupili drożej kilka miesięcy temu w
            tej samej inwestycji! Myślę, że musimy bardziej zgłębić to
            zagadnienie. Podbijam wątek.
            • Gość: :) Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś IP: 193.24.24.* 08.11.07, 14:28
              Pozostaje im tylko palnac sobie w łep i za pieniadze z polisy na
              życie splacic mieszkanie , tak aby ich dzieci nie mosialy tego za
              nich robic
              • Gość: bbb Re: zaczynają się wyprzedaże mieszkań po 6-7 tyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 15:38
                taka cena w tej lokalizacji to żadna okazja, tam nic nie ma poza 6 pasami ulicy
                i inwestycjami Baranowitza, Polnordu, Maripolu i popłuczyn Wersalu. odległości
                między budynkami takie że można się przywitać z sąsiadem przez okno.
                po drugie większość mieszkań można tam było kupić nawet taniej (kilka miesięcy temu)
                pzdr
            • fido1979 ale niektórzy piszą głupoty, że "koniec" 08.11.07, 17:03
              Gość portalu: figo fago napisał(a):

> Hmm, ale co zrobią ci, którzy kupili drożej kilka miesięcy temu w
              > tej samej inwestycji! Myślę, że musimy bardziej zgłębić to
              > zagadnienie. Podbijam wątek.

We Wrocławiu UOKiK wziął się za umowy developerskie i nakzał
              pozmieniać kary za odstąpienie do 1,5%, więc...

• Gość: jarek Re: ale niektórzy piszą głupoty, że "koniec" IP: *.wro.vectranet.pl 13.11.07, 19:34
                > pozmieniać kary za odstąpienie do 1,5%, więc...

ale 1.5% czego ?
                wplaconej kwoty ?
                wartosci inwestycji ?
                • fido1979 Re: ale niektórzy piszą głupoty, że "koniec" 13.11.07, 23:21
                  Gość portalu: jarek napisał(a):

> ale 1.5% czego ?
                  > wplaconej kwoty ?
                  > wartosci inwestycji ?

Nawet niech to będzie ceny w umowie, to z 300000 robi nam
                  się "tylko" 4500, a przecież trudno pisać o jakiejkolwiek obniżce
                  mniejszej niż 1,5%. Pod "obniżką" rozumiemy coś większego, jak dla
                  mnie to conajmniej 5%, a wtedy 3,5% jesteś do przodu. Owszem, są
                  koszty kredytu itd., ale chodzi o sam fakt, że developer nie może
                  już do końca inwestycji być taki pewny. Wcześniej, gdy było to 5-
                  10%, to za kogoś kto odstąpił miał np. 15000-30000 (zakładam od
                  umownej wartości 300 tys.). A zatem developer nowemu nabywcy mógł
                  sprzedać taniej o nawet 30000 i był na "0".
                  • Gość: jarek Re: ale niektórzy piszą głupoty, że "koniec" IP: *.wro.vectranet.pl 14.11.07, 23:34
                    tak .to niewiele. gdyby ta wiedza sie upowszechniła to maly zjazd
                    skończył by sie bardzo duzym zjazdem .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka