GoĹÄ: Piotrek IP: *.jmdi.pl 23.11.07, 20:30 Witam, Jak w temacie. Co sądzicie o tej inwestycji. Deweloper raczej mało znany. Kończą pod koniec 2008 roku a jeszcze połowa mieszkań do sprzedania. Pozdrawiam, Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Ola Cena nie akceptowalna wiec tyle wolnych jest... IP: *.acn.waw.pl 24.11.07, 00:30 bezposrednio a jak wezmiesz pod uwage oferty z drugiej reki, ktorych sie pozbyc chca "inwestorzy" ;) co kupili od ddewelop i teraz w panice sprzedaja to wolnych jest z 80% Ciekawe co zrobi deweloper jak jeszcze z pol roku niewiele sprzeda. Radze poczekac musi byc jakas "promocja" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomo Re: Cena nie akceptowalna wiec tyle wolnych jest. IP: *.merinet.pl 24.11.07, 13:05 Powód jest chyba inny. Przecież obok będzie przebiegał łącznik autostrady z trasą AK. Chcielibyście mieszkać w takim miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ola Ludzie nie czytaja umow a tym bardziej nie IP: *.acn.waw.pl 24.11.07, 13:14 interesuja sie przyszlym otoczeniem (takie mamy spoleczenstwo "ciemne") wiec nie sadze zeby trasa miala glowny wplyw (zapewne jakis ma). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: Ludzie nie czytaja umow a tym bardziej nie IP: *.chello.pl 26.11.07, 11:13 Oj Olu myślę, że się mylisz. Jeśli ktoś ma wydać kilkaset tysięcy i zaciągnąć kredyt na 30 lat to raczej interesuje go czy będzie miał pod nosem autostradę, tak jak w przypadku tego osiedla. Natomiast w 100% zgadzam się z Tobą, że ludzie nie czytają umów. Co więcej czasem przychodzą po poradę, tłumaczy się im, że umowa jest do bani, że mają takie i takie zagrożenia, a ludzie "Aha, ale jakoś to będzie" i i tak podpisują totalnie niekorzystne umowy, a potem jak coś się dzieje, to przybiegają z powrotem i wtedy jest płacz i lament i "Pani Mecenas proszę coś zrobić" a wtedy już zazwyczaj jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: raf Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.07, 20:17 u mnie po kryterium "lokalizacja" ta inwestycja odpadła. Co jak co ale kupowac cokolwiek obok czego dosłownie pod oknami będzie highway to istne szaleństwo no chyba, że ktoś to lubi :) to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zales Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.eranet.pl 03.12.07, 21:42 sprzedane to dawno juz jest prawie wszystko. Pierwszego dnia w maju sie rozeszło. zanim powstanie częsc S8 to jeszcze dużo wody w wiśle przepłynie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zajzar Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.acn.waw.pl 06.01.08, 14:21 Ciekawe:) Nawet sam developer temu zaprzecza co piszesz: www.sadybemowskie.pl. Co do obslugi w samym biurze to kobieta jest wprawdzie mila, ale kompletnie nie zna umowy albo udaje ze nie zna. Nie potrafi udzielic zadnej konrketnej odopowiedzi albo udziela ich blednie. Nawet doradcow finansowych z ktorymi wspolpracuja myli! Zamiast EasyFinance poleca OpenFinance wreczajac mi wizytowke tej pierwszej firmy (sic!). Profesjonalizm 0 z dwoma minusami.... O autostradzie rzecz jasna nie wspomina. Dzieki forumowiczom mozna sie czegos dowiedziec. Zapytana czy mozna negocjowac cene odpowiada niechetnie, a powinno jej zalezec bo zostanie z reka w nocniku i z garazami za 30.000PLN!!! obowiazkowymi. W obliczu tego co piszecie to powinni dorzucac jes za darmo razem z loggia;) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
archongtv Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 05.03.08, 15:23 Poszukuje osob ktore zakupily tam mieszkanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
marjena16 Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 07.03.08, 13:41 Planuję kupić mieszkanie w inwestycji Narwik. Umowę mam podpisywać w następnym tygodniu. Otrzymałam 5% rabatu na mieszkanie oraz zgodę na niewykupywanie garażu. Sprawdzałam developera i wydaje się być wierzytelny chociaż rzeczywiście nie jest dobrze znany. Proszę o informację od osób, które juz kupili mieszkanie w tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: raf Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.08, 19:42 jest bardzo dobry, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rysiek Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.acn.waw.pl 07.03.08, 15:49 Zales kupił... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sadownik Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 16:43 Szczegolnie "Sady" sa fajne. Szkoda tylko, ze wlasnie pily je tna pod przyszla autostrade, he,he,he.... a powaznie, jesli masz szacunek dla wlasnych pieniedzy, to pojedz na miejsce i zobacz gdzie buduja - bedziesz wiedzial dlaczego ludzie tego nie chca kupowac. pzdr. Sadownik Odpowiedz Link Zgłoś
archongtv Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 09.03.08, 13:09 To zaden wyznacznik - polecam strone siskomu i dokladne przeanalizowanie po pierwsze przebiegu trasy a po drugie analizy glosnosci drogi. Droga bedzie polozona w 5,5-4m dole z nasypami i jesli bedzie nadal za glosno ustawione maja byc 4m bariery dzwiekoszczelne lub bariery gorne (tworzacy tunel). Raport zaklada, ze w odleglosci 65-95m (w zaleznosci od glebokosci) glosnosc drogi ma byc na poziomie 47dB, czyli tyle ile tam jest obecnie. P.S. Pod adresem sadybemowskie.info zalozylem forum, serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych :) Na dniach uzupelnei kategorie i dzialy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rysiek Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.acn.waw.pl 09.03.08, 13:13 A smród spalin z białoruskich TIR-ów zabiorą odpowiednio silne wyciągi. Grunt to optymizm... Odpowiedz Link Zgłoś
archongtv Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 09.03.08, 18:51 Rysiek nie rozumiem - skoro nie podoba Ci sie to miejsce, to po co sie wypowiadasz? No chyba, ze reprezentujesz innego dewelopera i probujesz tutaj odgonic klientow :) P.S. A gdzie w Warszawie (nie na obrzezach) jest czyste powietrze? Aktualnie w kazdym miejscu gdzie powstaja nowe bloki jest/bedzie leciala jakas wieksza ulica. Jesli liczysz na czyste powietrze to proponuje zamieszkac daleko poza Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sadownik Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 21:33 archongtv napisał: "Rysiek nie rozumiem - skoro nie podoba Ci sie to miejsce, to po co sie wypowiadasz? No chyba, ze reprezentujesz innego dewelopera i probujesz tutaj odgonic klientow :) > P.S. A gdzie w Warszawie (nie na obrzezach) jest czyste powietrze? Aktualnie w kazdym miejscu gdzie powstaja nowe bloki jest/bedzie leciala jakas wieksza ulica. Jesli liczysz na czyste powietrze to proponuje zamieszkac daleko poza Warszawa." Archongtv, czytaj ze zrozumieniem. Gosc wypowiada sie, bo autor postu postawil pytanie "co o tym sadzimy". Forum jest po to, aby pokazywac te elementy inwestycji, ktorych nie zobaczysz w folderze developera:-) Nikt rozsadny nie szuka czystego powietrza w Warszawie. Porownanie wiekszosci innych ruchliwych ulic w Warszawie do tego miejsca nie ma sensu, bo tutaj bedzie autostradowy ruch CALODOBOWY. Jak ktos chce zobaczyc namiastke tego, to niech nie patrzy na wyliczanki decybelowe tylko uda sie noca w okolice trasy AK i sam odpowie sobie, czy w lecie przy otwartym oknie bedzie dobrze sie spalo. Wiekszosc wiatrow jest z kierunkow pd-zach. Ta inwestycja, to jakas kpina z potencjalnego klienta Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gdf Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.ptim.net.pl 09.03.08, 20:22 Gość portalu: Rysiek napisał(a): > A smród spalin z białoruskich TIR-ów zabiorą odpowiednio silne > wyciągi. Grunt to optymizm... Smród hałas to MAŁY PIKUŚ. Spaliny są RAKOTWÓRCZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
archongtv Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 09.03.08, 23:15 Powtorze swoja poprzednia wypowiedz - gdzie w Warszawie nie ma duzej ulicy, trasy albo nie bedzie trasy? Wszedzie gdzie szukalismy mieszkania, cos jest albo bedzie. Niestety, takie zycie. My akurat kupujemy mieszkanie z drugiej strony budynku od Dywizjonu, wiec jak dla mnie tam bedzie ok. Aktualnie mieszkam przy duzej ulicy z tramwajami na 5tym pietrze i da sie zyc. Co do samej lokalizacji sadów, to oprócz niezłej ceny, mysle ze warto zaliczyc komunikacje i niezla infrastrukture, szkoly, sklepy, lasy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rob Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.acn.waw.pl 10.03.08, 00:05 tylko ze tu bedziesz miał tiry, tiry i jeszcze raz tiry przez 24h a to nie to samo co tramwaj albo skoda na warszawskiej ulicy. Bloki szybko zszarzeja od pyłu no i powietrze nie bedzie najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
next-anna Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 10.03.08, 02:21 A jaka ma być odległosc miedzy trasą a budynkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
archongtv Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 10.03.08, 09:15 Z tego co sie zorientowalismy,jakies 35m,ale to wszystko za pewne wyjdzie w praniu.Z naszego mieszkania w (duzej) oddali widac jak wycinaja drzewa.W tym miejscu trasa ma isc na poziomie -5.5-4m (chociaz ktos mowil o -6) w nasypie.Siskom zaklada tez 4m bariery i ewentualnie bariery gorne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rysiek Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: 80.188.205.* 10.03.08, 15:59 Masakra. 35 metrów. Kogoś powinni wsadzić za wydanie pozwolenia na budowę tego kołchozu... Odpowiedz Link Zgłoś
archongtv Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 14.03.08, 12:44 Zapraszam na forum sadybemowskie.info wszystkich zainteresowanych i przede wszystkim przyszlych mieszkancow :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.aster.pl 15.03.08, 12:57 a sa jacys? 0 watkow 0 zarejestrowanych osob 0 postow Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mewa Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: 212.75.100.* 15.03.08, 13:58 Szkoda mi wszystkich, którzy tam kupią mieszkania: obok trasy S8 od południa, od pólnocy linia tramwajowa, a od wschodu widok na wiadukt na Powstańców Śląskich. Zawsze wydawało mi się, że nawet ludzie przeciętni wykażą się minimum rozsądku przy inwestycji życia. A tu proszę - okazuje się, że nie stanowi to problemu. Chciałem przestrzec, że na zakupie tam strata jest murowana - nawet jeśli teraz developer trochę spusci (super promocja), to potem przy odsprzedaży stratu murowana, tym bardziej, że kryzys na rynku nieruchomości to już fakt. mewa Odpowiedz Link Zgłoś
archongtv Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 15.03.08, 21:29 Gość portalu: mewa napisał(a): > Szkoda mi wszystkich, którzy tam kupią mieszkania: obok trasy S8 od > południa, od pólnocy linia tramwajowa, a od wschodu widok na wiadukt > na Powstańców Śląskich. > Trasa - akurat od naszego mieszkania jest daleko i bedzie na poziomie -1,5 wiec wedlug mnie bedzie nie zauwazalna (wiem jak to jest mieszkac przy ruchliwej ulicy). Natomiast odleglosc od wiaduktu..Przepraszam, ale to jest ponad kilometr a po drodze jest masa budynkow :P Tramwaj - Też z 150-200m. To jest Warszawa, a nie Kampinos. > Zawsze wydawało mi się, że nawet ludzie przeciętni wykażą się > minimum rozsądku przy inwestycji życia. A tu proszę - okazuje się, > że nie stanowi to problemu. > > Chciałem przestrzec, że na zakupie tam strata jest murowana - nawet > jeśli teraz developer trochę spusci (super promocja), to potem przy > odsprzedaży stratu murowana, tym bardziej, że kryzys na rynku > nieruchomości to już fakt. > > mewa > Tego nie skomentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
archongtv Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 15.03.08, 21:27 Dlatego zapraszam ;) Jestem na razie ja zarejestrowany i szukam sasiadow :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: irmina Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 12:49 witam,tez mysle nad kupieniem mieszkania w jednym z tych budynkow. bylam,ogladalam i podoba mi sie,tylko yez mama watpliwosci co do trasy:czy nie bedzie halasu i totalnych spalin. Odpowiedz Link Zgłoś
archongtv Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 26.03.08, 14:38 To zależy od której strony. Na pewno najlepiej jest jak najbliżej dywizjonu. Wtedy odgradza Cie cały budynek + bariery dźwiękoszczelne + nasyp (trasa ma iść na -2 lub -1,5 poziomie). Też się obawialiśmy trasy, ale tak na prawdę teraz wszędzie coś będzie, więc tego się nie uniknie. Zapraszam ciągle na sadybemowskie.info - poszukuje mieszkańców :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Czesiek Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.acn.waw.pl 26.03.08, 18:28 Liczba użytkowników...4. Oj, żeby tylko developer się nie przewrócił przy takiej sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
archongtv Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 26.03.08, 18:37 Tak sie sklada ze to moje prywatne forum jako przyszlego mieszkanca :)Rozumiem ze masz kontakt ze wszystkimi ktorzy zakupili tam mieszkanie i mi z checia udostepnisz maile do nich :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hg Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.ptim.net.pl 11.10.08, 12:22 > Powtorze swoja poprzednia wypowiedz - gdzie w Warszawie nie ma duzej ulicy, > trasy albo nie bedzie trasy? Wszedzie gdzie szukalismy mieszkania, cos jest alb > o > bedzie. Niestety, takie zycie Takie życie przyjezdnego ciemnogrodu, co myśli, że za tablicą Warszawa nic juz nie ma. Ja dojeżdżam do centrum w 19-25 minut - zawsze, bez korków i bez przesiadek. www.pruszkow.pl/pdf/album.pdfwww.longbridge.pl www.janpul.pl www.hirny.pl www.ebb.pl i in.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: radzix jak z cenami w tej inwestycji? IP: *.aster.pl 20.04.08, 19:53 ile placiliscie? mozna sie targowac? czy cena zalezy od lokalizacj (strony) budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: karola Re: jak z cenami w tej inwestycji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 23:07 na gratka.pl są podane ceny - są one zależne od lokalizacji mieszkania. ps. ja z bólem serca zrezygnowałam z tej inwestycji - z powodu tej nieszczęsnej ekspresówki..piszę, ze z bólem, bo do gustu przypadło mi fajne, ustawne i niedrogie mieszkanko..w ogóle uważam, ze ceny tam nie sa wysokie - ale to pewnie z powodu bliskości przyszłej drogi. gdyby nie planowano tam S8 ceny byłyby pewnie dużo wyższe, gdyż poza tym mankamentem okolica jest fajna, sama inwestycja też wygląda na bardzo ciekawą..Teraz wydrukowałam sobie mapkę z przebiegiem s8, s7 itd i przy wyborze mieszkania dokonuję od razu selekcji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lech Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.chello.pl 27.08.08, 11:26 Witam, Fajne mieszkania i cena tez do zaakceptowania . Droga S8 moze byc tez duzym atutem jezeli trzeba byc mobilnym ;-). Bylem z ciekawosci na budowie i widzac po robocie i materialach (zuzyte opakowania zbiorcze ) sadze ze nieoszczedzaja na pozniejszych lokatorach. Wyglada to dosc solidnie.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czech Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 21:25 Witam Dzial Sprzedazy na forum:-) Solidnie to wyglada, ale budowa autostrady. 80% wiatrow w Polsce, to zachod i pd-zach - zadne wykopy, ani ekrany na smrod nie pomoga. Milego mieszkania w "sadach":-)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: geograf Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 10:03 ja tam wiem, że wiatry w Polsce z północnego zachodu i z zachodu wieją, ale widać Panie Czech, żeś się gegry w Czechach uczył, tam to może nawet i ze wschodu mocno wieje. Czym się różni trasa AK od np. ulicy Górczewskiej? Ano tym, że Górczewska nie jest w wykopie i nie ma ekranów, są za to co chwile światła, z których samochody startują z piskiem opon i chmurami spalin. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: raf Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.u.itsa.pl 07.10.08, 10:20 > Czym się różni trasa AK od np. > ulicy Górczewskiej? Tym, że Górczewską jeżdżą samochody rano i po południu z ludźmi do pracy a autostradą (a nie żadną trasą AK) TIRY cały tydzień 24h na dobę z zachodu na wschód i z powrotem. Szkoda gadać - kupujcie tylko potem mi nie protestujcie, że nie mogę jeździć autostradą kiedy chce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czech Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.08, 10:24 no to masz Pan bardzo plytka wiedze jak na geografa (zapewne pobierana na zaocznych zajeciach od niewyspanego wykladowcy), a to zobowiazuje, ale jest szansa szybko ja uzupelnic, bo od czego mamy wikipedie: "Polska leży w strefie wiatrów zmiennych z przewagą wiatrów zachodnich (północno-zachodnich i południowo-zachodnich), których udział stanowi ok. 60%. Wiatry wschodnie wieją głównie zimą, rzadsze są natomiast wiatry wiejące z południa i północy)" Gorczewska idzie ruch lokalny, a autostrada pojdzie caly tranzyt nonstop + wyscigi motocyklowe:-). Lokalizacja nadaje sie jedynie na tani wynajem dla niewymagajacych osob lub miejsce spotkan z kochanka. Zreszta obecna sytuacja na rynku mieszkaniowym, powinna tego typu gnioty inwestycyjne wyelimitowac trwale z ofert, bo takie propozycje obrazaja normalnie myslacych ludzi, ktorzy zmuszeni sa ulokowac oszczednosci zycia w mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rob Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.acn.waw.pl 11.10.08, 23:17 osiedla dobrze skomunikowane : lh5.ggpht.com/mb.waw.pl/SOf6n0ICvOI/AAAAAAAAjeU/CePJwu0sgdI/s800/dsc05728a.jpg lh3.ggpht.com/mb.waw.pl/SOf8djFRTpI/AAAAAAAAjh4/rLpfQ2_DGb4/s800/dsc05738.jpg lh4.ggpht.com/mb.waw.pl/SOf9UbpDIwI/AAAAAAAAjjo/aUbap435ORQ/s800/dsc05743.jpg jjsegit.smugmug.com/photos/387411087_RhND2-XL.jpg :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: raf Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.08, 12:39 tylko z czym skommunikowane ;) ? 1. z Poznaniem (wjazd lazurową) 2. z Broniewskiego (wjazd lazurowa, zjazd Broniewskiego) - tu chyba lepiej Powstańców pojechać 3. z Białołęką (wjazd lazurowa zjazd za Grotem) powyższe to główne kierunki komunikacji tej części Warszawy ze światem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adr Re: Inwestycja Sady Bemowskie - Dywizjonu 303 IP: *.ptim.net.pl 13.10.08, 21:08 To gówn...na iwestycja - nie wiem kto da się na to nabrac.Z przeprowadzonych badań wynika (słynne oddziaływanie na środowisko), że ruch tamtędy to blisko 5000 pojazdów na godzinę w dzień i coś 700 pojazdów na godzinę w noc.Nie bardzo wierzę w te obliczenia zwłaszcza jak się spojrzy na układ komunikacyjny okolic Warszawy - i ten skrót to nie tylko autostrada-łącznik pomiędzy A2 a wylotem na Gdańsk, Ogrodniki i Bóg wie co jeszcze ale i dawno oczekiwany łącznik pomiędzy zachodnią a południową Warszawą.Przewiduję tam mniejsze natężenie ruchu ale to tylko z powodu ślimaczego tempa poruszania się pojazdów w notorycznym korku. W każdym bądź razie ruch całodobowy gwarantowany i spaliny całodobowo też. Odpowiedz Link Zgłoś