Dodaj do ulubionych

Stokłosy - Metro- Włodarzewska

IP: *.bp.com.pl 09.09.03, 09:01
Ciągle szukam sąsiadów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 09.09.03, 12:36
      Ja kupiłam tam mieszkanko... tak więc będę Twoją sąsiadką ;-)
      • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 09.09.03, 13:37
        Miło mi, które piętro? ja 10. Jakie dotychczasowe spostrzeżenia dotyczace firmy
        i budowy? Pozdrawiam
        • Gość: Kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 09.09.03, 14:21
          To ja będę mieszkała troszeczkę niżej bo na piętrze 8... Co do spostrzeżeń, to
          pojechałam w niedzielę obejrzeć plac budowy i muszę przyznać że trochę się
          przeraziłam... tam nie ma żadnych maszyn, materiałów... Mam nadzieję, że to
          sytuacja przejściowa ... A przy okazji mam pytanko... Kiedyś mówiono mi, iż
          otrzymamy szczegółowe plany mieszkań. Z tego co pamiętam termin jaki
          usłyszałam ,to był sierpień... czy może wiesz coś na ten temat?
          • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 09.09.03, 15:50
            Co do braku robotników na budowie, tez się jakiś czas temu zaniepokoiłem, w
            zwiazku z czym zadzwoniłem do Włodarzewskiej. Okazuje się, że zamknięty jest I
            etap budowy tj. budowa ścian szczelinowych ( przeciw drganiom z metra ) W
            ziązku z tym, iz tego typu ściany buduje firma specjalistyczna, w tej chwili
            jest taka sytuacja, że od poniedziałku - czyli od wczoraj miał wejść generalny
            wykonawca, rozpoczynając II etap. Będę dzisiaj na budowie, jutro napiszę.
            Szczegółowe plany mieszkań są juz od dawna. Poprosiłem Panią z działu
            technicznego i przesłała mi faxem. Okazało się, że moje mieszkanie "powiększyło
            sie " o około 1 m. W sumie jednak jestem z tego zadowolony. Z kuchni robie
            sobie sypialnię, a to właśnie w kuchni przybył ten metr. Pozdrawiam
            • Gość: Kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 09.09.03, 16:17
              Dzięki za info.... będę musiała w takim razie również zadzwonić... (choć trochę
              jestem zdziwiona gdyż wcześniej uzyskałam informację że te plany mają nam
              wysyłać do domu) Również chciałam pozmieniać trochę wygląd mojego M, ale nie
              wiedziałam że można przestawiać piony
              pozdrawiam
              • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 09.09.03, 16:35
                Przerobienie kuchni na pokój nie wymaga przestawiania "pionów". Moja
                modernizacja po prostu polegać będzie na likwidacji pewnych ścian działowych,
                przesunięciu odpływu i dopływu wody w inne miejsce i jeszcze paru innych
                drobiazgach. Teraz na prawdę można wiele. Wiem, bo dokładnie rok temu
                urządzałem nowe mieszkanie w innym mieście.
                Pozdrowionka
                Ps. Pracujemy chyba w jednej branży!
                • Gość: Kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 10.09.03, 11:39
                  ja jestem całkowitym laikiem w tej kwestii i prawdę mówiąc nie mam jeszcze do
                  końca wizji jak ma moje mieszkanko wyglądać, ale czas zacząć ćwiczyć
                  wyobraźnię ;-)
                  Pozdrawiam
                  PS To znaczy...???

Gość portalu: Max napisał(a):

> Przerobienie kuchni na pokój nie wymaga przestawiania "pionów". Moja
                  > modernizacja po prostu polegać będzie na likwidacji pewnych ścian działowych,
                  > przesunięciu odpływu i dopływu wody w inne miejsce i jeszcze paru innych
                  > drobiazgach. Teraz na prawdę można wiele. Wiem, bo dokładnie rok temu
                  > urządzałem nowe mieszkanie w innym mieście.
                  > Pozdrowionka
                  > Ps. Pracujemy chyba w jednej branży!

• Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 10.09.03, 11:43
                    tzn. Bank
                    • Gość: kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 10.09.03, 11:49
                      W takim razie jest to podobna branża, a po czym to wywnioskowałeś?
                      PS Czy byłeś może na budowie?
                      • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 10.09.03, 12:01
                        To bardzo proste - po adresie z jakiego nadajesz maile. Na budowie wczoraj
                        jednak nie byłem. Na pewno bedę dzisiaj, jutro napiszę co sie dzieje. Pozdrawiam
                        • Gość: kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 10.09.03, 12:21
                          Ups... nie zwróciłam na to uwagi ;-)
            • Gość: mm Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 22:17
              Witam. Ja bede sasiadka z 6-tego pietra. Tez mialam pomysl, zeby z kuchni
              zrobic sypialnie, a z kolei w pokoju dziennym umiescic aneks kuchenny, lecz
              przypuszczalam, ze to zbyt trudne do realizacji. Dlatego bardzo mnie ucieszyla
              Twoja opinia na ten temat. Dotychczas wplacilam troche wiecej od Ciebie.
              pozdrawiam

> Co do braku robotników na budowie, tez się jakiś czas temu zaniepokoiłem, w
              > zwiazku z czym zadzwoniłem do Włodarzewskiej. Okazuje się, że zamknięty jest
              I
              > etap budowy tj. budowa ścian szczelinowych ( przeciw drganiom z metra ) W
              > ziązku z tym, iz tego typu ściany buduje firma specjalistyczna, w tej chwili
              > jest taka sytuacja, że od poniedziałku - czyli od wczoraj miał wejść
              generalny
              > wykonawca, rozpoczynając II etap. Będę dzisiaj na budowie, jutro napiszę.
              > Szczegółowe plany mieszkań są juz od dawna. Poprosiłem Panią z działu
              > technicznego i przesłała mi faxem. Okazało się, że moje
              mieszkanie "powiększyło
              >
              > sie " o około 1 m. W sumie jednak jestem z tego zadowolony. Z kuchni robie
              > sobie sypialnię, a to właśnie w kuchni przybył ten metr. Pozdrawiam
        • Gość: ryba grono IP: *.acn.waw.pl 16.07.05, 00:02
          Tak sobie mysle, ze na tej gazecie to trudno sie znalezc. Przynajmniej ja mam
          jakies trudnosci. Mieszkam tez w tym budynku i zalozylem grono tematyczne na
          dosc popularnym grono.net. Mam nadzieje, ze tam sie wszystko przeniesie -
          przynajmniej mi wydaje sie, ze tak bedzie latwiej. Pozdrawiam.
          link: grono.net/user/pubcomm-showone.jsp?id=20968
          • Gość: anita Re: grono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 16:26
            czesc probowalam sie zalowgowac ale tam trzeba mniec zaproszenie
            • Gość: Marek Re: grono IP: *.chello.pl 17.07.05, 17:32
              Proszę o umożliwienie mi uczestnictwa w gronie naszych miesazkanców.
              • Gość: ryba Re: grono IP: *.acn.waw.pl 17.07.05, 22:33
                To fakt, trzeba byc zarejestrowanym w grono.net. I chyba tylko na podstawie
                zaproszen. Piszcie do mnie maile a ja Wam powysylam zaproszenia.
                marcin_ryba@go2.pl
                • Gość: herbacy Re: grono IP: *.mbms.com.pl 09.08.05, 16:23
                  ja juz jestem :) czekam na reszte
              • Gość: Oztry W. Re: grono IP: *.mbms.com.pl 09.08.05, 16:29
                Wiem ze Ryba wyjechal na jakis czas i pewnie nie bedzie w necie wiec dla
                zniecierpliwionych podaje adres gdzie nalezy przeslac swoj mail a ja juz wysle
                zaproszenie. Pozdrawiam i zachecam do otwartych dyskusji ;)
                WRC300@poczta.onet.pl
      • Gość: agnieszkapp1 Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska-kilka pytań IP: *.wasa / 217.153.134.* 05.09.05, 12:16
        Witam wszystkich tych, którzy już mieszkają i tych, którzy interesują sie nową
        inwestycją, którą będzie realizować Włodarzewska na wiosne przyszłego
        roku-chodzi o Metro Bis.
        Tak sie składa, że jestem zainteresowana kupnem mieszkania w nowej inwestycji i
        mam do was kilka pytań. W miare mozliwości proszę Was o pomoc.
        1. Chce kupić mieszkanie na 6 lub 7 pietrze od Al. Ken-czy ktoś z Was mieszka na
        tych piętrach i może mi powiedzieć, czy jest głośno od ulicy?
        2. Czy Włodarzewska oddała mieszkania w terminie?
        3. Ile płacicie czynszu za m2 mieszkania?
        4. Na co powinnam zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy?
        To pierwsze pyatnia które mi sie nasuwają w tej chwili ale jak będzicie mieli
        jeszcze jakieś cenne uwagi, będe wdzięczna za informacje.
        Pozdrawiam wszystkich mieszkańców.
        • Gość: Ewa Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska-kilka pytań IP: 193.111.233.* 07.09.05, 13:07
          Ad.1. tak, jest glosno, od podworka zreszta takze, jednak lepszy halas ulicy
          niz sasiadow imprezujacych w ogrodku i wystawiajacych cuchnace grile
          Ad.2. nie
          Ad.3 8,24 za 1m2
          Ad.4 nie wiem, jak teraz wyglada ich umowa, wiec nie umiem pomoc. W kazdym
          razie złych dla Ciebie zapisow na pewno nie pozwola ci zmienic
    • mlody211 Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska 10.09.03, 02:50

> Ciągle szukam sąsiadów.

Czesc, moja siostra kupil mieszkanie na 6 pietrze (moze myle budynki ale tam
      jest chyba tylko 7 pieter mieszkalnych, wyzej sa biura); powiem jemu ze moze
      poznac sasiadow.

Czy chodzi o ten budynek?

www.wlodarzewska.com.pl/stoklosy.html
      Pozdrawiam
      • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 10.09.03, 08:20
        Tak , to jest ten budynek. Zapraszam do wymiany poglądów. Pozdrawiam.
    • Gość: Ewa Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.skandia.de 10.09.03, 11:05
      witam, ja tez kupilam tam mieszkanie- 8 pietro
      • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 10.09.03, 11:30
        Jaki wkład finansowy macie w tej chwili wniesiony? Ja mam 35%, w tym miesiącu
        kolejna rata.
        • Gość: Kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 10.09.03, 11:50
          Ja trochę więcej, a kolejna rata za miesiąc
          • Gość: Iwona:-> Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 13:05
            Ja wpłaciłam 45% za miesiąc muszę wpłacić kolejną ratę
      • Gość: Kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 10.09.03, 11:33
        Miło poznać sąsiadkę

Pozdrawiam
        • Gość: Vod Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.neostrada.pl / 10.0.40.* 10.09.03, 13:35
          Dziś środa a na budowie przez ostatnie trzy dni hulał tylko wiatr. Dobrze
          byłoby gdyby mieszkańcy dowiedzieli się kto jest głównym wykonawcą a następnie
          wykonali do nich mały telefonik z zapytaniem dlaczego budowa się opóźnia.
          vod
          • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 11.09.03, 11:18
            Tak jak obiecałem, byłem wczoraj na budowie. Rzeczywiście nic się nie dzieje!!!!
            A więc - telefon. Zdążyłem jescze zastać panie w dziale technicznym. Otóż: z
            zapewnień jakie usłyszałem, właśnie wczoraj nastąpiło przekazanie placu budowy
            kolejnej ekipie tj. generalnemu wykonawcy. Pani powiedziała, że dzisiaj powinni
            wejść na budowę. Tyle! Sprawdzę dzisiaj, powiadomię jutro. Pozdrawiam.
            Ps. W kwestii modernizacji wnętrza mam spore doświadczenie i służę radą.
            • Gość: Vodnik Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.neostrada.pl / 10.0.40.* 11.09.03, 13:27

> kolejnej ekipie tj. generalnemu wykonawcy. Pani powiedziała, że dzisiaj
              powinni
              >
              > wejść na budowę.

jeśli weszli to zaraz potem wyszli bo na budowie pustki.
              • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 12.09.03, 08:24
                Byłem wczoraj na budowie. Pusto. Proponuje wszystkim aby też dzwonili do firmy -
                niech czują nasze zainteresowanie budową! Przypominam numer: 6599119.
                pozdrawiam.
                • Gość: kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 12.09.03, 11:40
                  Ja wczoraj rozmawiała z Panią z Działu Technicznego i usłyszałam że teraz
                  wchodzi generalny wykonawca, niestety nie widziałam Waszych wypowiedzi na
                  forum, nie miałam więc pojęcia że wchodzi, ale jakoś mu to nie wychodzi ;-(
                  • Gość: Ewa Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.skandia.de 12.09.03, 13:22
                    O kurcze:( to fatalnie na naszej budowie skoro nic się nie dzieje- zazraz
                    dzwonię do nich- ciekawe co mi powiedzą.
                    A ktos pytał ile wplacilismy- ja 40% reszta w styczniu
                  • Gość: Ewa Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.skandia.de 12.09.03, 13:48
                    Telefonowałam- pan powiedział, że wykonawca wchodzi od wczoraj a od poowy
                    przyszłego tygodnia rozpocznie prace. Wykonawca to Invest Industrial czy jakoś
                    tak. Pan techniczny powiedział, że jesteśmy niecierpliwi i ma po 30 telefonow
                    od przyszłych mieszkanców z pytaniem co się dzieje. Zapewnia, że w tym roku
                    będą 3 kondygnacje.
                    • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 12.09.03, 14:09
                      Mnie powiedział to samo....
                      • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 15.09.03, 08:56
                        Mam pytanie: czy ktoś z Was ubiegał sie o kredyt na finansowanie budowy? Czy
                        bank nie robił problemów w związku z bardzo wczesnym stadium budowy? Generalnie
                        chodzi mi o stosunek banków do Firmy Włodarzewska ? Czy jest dobrze postrzegana?
                        • Gość: spooon Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.netlogon.liu.se 15.09.03, 12:37
                          witam wszystkich,
                          kupilem mieszkanko na 9 pietrze i bardzo mi milo poznac przyszlych sasiadow :).
                          bardzo zaintereswal mnie pomysl Maxa zeby z kuchni zrobic sypialnie. total sie
                          na tym nie znam wiec prosiblbym o rade jak sie do tego zabrac. bylbym rowniez
                          bardzo wdzieczny gdybyscie pisali co jakis czas co sie dzieje na budowie (nie
                          ma mnie w Polsce i nie moge sam tego sprawdzic). pozdrowienia dla wszystkich
                          • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 15.09.03, 16:11
                            Bardzo chętnie udzielę rad i moge pomóc w ewentualnej aranżacji wnetrza. Napisz
                            jakiego typu masz mieszkanie? podaje też mój adres: maxfaktor3@wp.pl
                            Pozdrawiam
                            • Gość: spooon Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.netlogon.liu.se 16.09.03, 16:22
                              hej Max,
                              wlasnie wyslalem o Ciebie maila. z gory dzieki za kazdy komenarz.
                              pozdrawiam
                              • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.03, 15:26
                                Witam wszystkich. Wiadomość z ostatniej chwili: pół godziny temu byłem na
                                budowie. Budowlańcy właśnie izolują ( chyba smołą ) dolna powierzchnię dziury.
                                Coś się dzieje. Baraki postawione na budowie sporo osób. Pozdrawiam. ps.
                                Dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że nie ma Cie teraz w kraju ( w mailu do
                                Ciebie proponowałem spotkanie)Kiedy wracasz? Nza odległość trudno doradzać a
                                mam kilka pomysłów. Pozdrawiam.
                                • Gość: Lorena Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.acn.pl / *.acn.pl 17.09.03, 18:58
                                  Jak smołują to znaczy, że izolują fundamenty abizolem, potem zrobią drenaż
                                  zewnętrzny i obsypkę, a potem to już z górki, a właściwie po zrobieniu
                                  kanalizacji to w górę, nasze pięterka (moja mama nadzoruje inne budowy i mi
                                  powiedziała).
                                  Ja mam mieszkanie nr 70 na 7 piętrze
                                  pozdrawiam sąsiadów
                                • Gość: spooon Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.netlogon.liu.se 19.09.03, 11:03
                                  hej Max,
                                  bede w Polsce w pod koniec pazdziernika. wtedy, jesli mozna odezwe sie do
                                  Ciebie. jeszcze raz dzieki za pomoc i zrozumienie!!! jesli wszyscy sasiedzi sa
                                  tacy w porzadku jak Ty (a mysle ze sa)to nasz blok bedzie najlepszym miejscem
                                  do mieszkania w calej Warszawie :) pozdrawiam
                        • Gość: Iwona:-> Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 12:59
                          Brałam kredyt na mieszkanie w Banku Przemyslowo-Handlowym. nie robili problemów
                          odnośnie zaawansowania prac ani Włodarzewskiej.Kerdyt załatwiałam przez biuro
                          pośredniczące w udzielaniu kredytów.
                      • Gość: Vodnik Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.neostrada.pl / 10.0.40.* 15.09.03, 09:56
                        cos sie ruszylo. wlasnie ustawiają baraki dla budowlańców.
                        • Gość: Kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 15.09.03, 11:20
                          o.... to super, czyli jest nadzieja.....
                          • Gość: spooon Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.netlogon.liu.se 15.09.03, 12:44
                            witam wszystkich,
                            kupilem mieszkanko na 9 pietrze i bardzo mi milo poznac przyszlych sasiadow :).
                            bardzo zaintereswal mnie pomysl Maxa zeby z kuchni zrobic sypialnie. total sie
                            na tym nie znam wiec prosiblbym o rade jak sie do tego zabrac. bylbym rowniez
                            bardzo wdzieczny gdybyscie pisali co jakis czas co sie dzieje na budowie (nie
                            ma mnie w Polsce i nie moge sam tego sprawdzic). pozdrowienia dla wszystkich

• Gość: Iwona:-> Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 14:11
      witam-sąsiadka z 8-pietra.Pozdrawiam.
      • Gość: dziudes Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.03, 22:44
        Witam Sąsiadów!
        Ja mam 35m na 9 piętrze. I kredycik do 2017 roku:-)!!!
        Pozdrawiam
        dziudes
        • Gość: dziudes Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT-e IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 21:38
          Witam Sąsiadów!
          Czy ktoś może wie, kiedy ma wejść VAT na materiały budowlane i jak to się
          będzie miało do ceny naszych mieszkań?
          Pozdrawiam
          dziudes
          • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.bp.com.pl 25.09.03, 08:33
            VAT na materiały budowlane i VAT na zakup mieszkań to dwie różne rzeczy.
            Niestety różne źródła podają różne informacje, wynika z tego że nie podjeto
            jeszcze ostatecznej decyzji. Z ostatnich informacji przeze mnie przeczytanych
            wynika, że zakupy np. wyposażenia mieszkań należy zrobic - po starej cenie - do
            maja 2004.
            Pozdrawiam
            • Gość: dziudes Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: 212.69.73.* 25.09.03, 10:46
              W paragrafie 4 pkt 1 i 2 są zapisy mówiące, że w przypadku każdej podwyżki
              odatku (nie tylko na sprzedaż nowych mieszkań) cena może wzrosnąć. Czy też może
              coś mylę?
              Pozdrawiam
              dziudes
              • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.bp.com.pl 25.09.03, 11:29
                Niestety się nie mylisz. Wyżej przytoczyłem jedynie ogólna interpretację
                podatku VAT z podziałem na materiały budowlane i na zakup mieszkania, natomiast
                w naszej umowie takie rozgraniczenie nie nastapiło. A więc wynika z tego, iż w
                przypadku zmiany podatku VAT od maja 2004 ( zakładajac ten termin ) wszelkie
                wpłaty na mieszkanie będą przyjmowane juz w nowej cenie.Wynika z tego, że
                należałoby sie spieszyc i wpłacic całość do maja. Taka jest moja interpretacja,
                zastrzegam jednak, że jest ich wiele.
                Pozdrawiam.
                Ps. Dzisiaj z paroma osobami spotykamy sie na budowie, moze ktoś chce dołączyć?
                • Gość: Michał Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 13:27
                  Witam wszystkich sąsiadów!!! Również kupiłem mieszkanko w tej inwestycji, na X
                  piętrze.
                  Co do podatku VAT, to w swojej umowie zrobiłem takie rozgraniczenie, w
                  przeciwnym razie mogliby podwyższać cenę w zasadzie przy jakimkolwiek wzroście
                  VAT-u.
                  O której godzinie dzisiaj spotykacie się przy budowie i gdzie konkretnie?
                  Pozdrawiam serdecznie
                  • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.bp.com.pl 25.09.03, 13:32
                    Spotykamy sie o 18.15 przy budowie od strony KEN
                    • Gość: Michał Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 13:37
                      Dzięki, jak zdążę, to na pewno się pojawię.
                      Do zobaczenia.
                      • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.bp.com.pl 25.09.03, 13:41
                        jesteśmy chyba bliskimi sąsiadami! Jaki masz nr mieszkania? Ja 109.
                        • Gość: Michał Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 13:56
                          Tym bardziej jest mi miło. Ja mam 115, od strony podwórka
                • Gość: mm Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 22:45
                  Jakis czas temu dowiadywalam sie u naszego dewelopera w sprawie VATu na
                  materialy budowlane. Uslyszalam, ze nie ma on wplywu na cene mieszkania, co
                  wydawalo mi sie logiczne i tego sie spodziewalam, lecz wobec roznych opinii w
                  internecie zaczelam miec watpliwosci. Ale potwierdzenie od dewelopera mnie
                  uspokoilo. pozdrawiam
            • Gość: EM Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: 213.17.175.* 25.09.03, 10:58
              Witam,

bardzo mi miło poznać wszystkich Sąsiadów. Ja również kupiłam mieszkanie w tym
              bloku. Cieszę się, ze zebrała się nas już taka spora grupka :-))

Bardzo mnie interesuje kwestia VAT od materiałów budowlanych, czy mogę wiedzieć
              (to pytanie do Maxa), gdzie czytałeś o tym, że zakupy – wyposażenie mieszkań
              należy zrobić do maja 2004?

Pozdrawiam serdecznie,
              EM
              • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.bp.com.pl 25.09.03, 11:18
                polecam lekturę środowego dodatku do Wyborczej - Nieruchomości i Dom. Właśnie
                we wczorajszej Wyborczej znalazłem ciekawy artykuł na temat VAT.
                • Gość: EM Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: 213.17.175.* 25.09.03, 11:33
                  OK, dzizęki, na pewno zajrzę.

Właśnie przed chwilką zadzwoniłam do Włodarzewskiej:
                  - generalny wykonawca to Invest Industrial
                  - zaawansowanie prac w naszym bloku wynosi: na pewno 35%, choć muszę dodać, że
                  informacji tej udzielał mi Pan, który pracuje we Włodarzewskiej od dwóch dni,
                  zatem jeśli okarze się błędna, to sorry...
                  - właśnie wysyłane są do wszystkich przyszłych właścicieli mieszkań plany
                  mieszkań, prawdopodobnie w przyszłym tygodniu je otrzymamy.

To tyle z wiadomości, które udało mi się od nich uzyskać.
        • Gość: Gosia Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.ncr.com 25.09.03, 16:06
          Hej,
          Ja tez bede na 9 pietrze, milo czytac Wasza dyskusje, mam nadzieje ze bedziemy
          w kontakcie, widze ze dzis (25 wrzesnia) jakies spotkanie organizujecie, ja
          niestety nie moge, ale jak bedziecie powtarzac to prosze o maila
          (malgosia627@poczta.onet.pl), na budowie juz ok, bylam wczoraj na rowerze,
          wszedl nowy wykonawca i zaczyna sie cos dziac.

Wiec do uslyszenia/zobaczenia, pozdrawiam i napiszcie jak bylo na spotkaniu!
          • Gość: dziudes Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - spotkanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 18:13
            Witam Sąsiadów ponownie!
            Niestety, troszkę za późno się zorientowałem i na spotkaniu nie byłem - żałuję.
            Proszę o info o następnych tego typu inicjatywach na dziudes@poczta.onet.pl
            Pozdrawiam
            dziudes
            • Gość: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - spotkanie IP: *.bp.com.pl 26.09.03, 08:06
              Witam wszystkich.
              Spotkanie sie odbyło - co prawda w grupie niewielkiej - ale to początki.
              Umówiliśmy sie wstępnie na kolejne - w przyszłym tygodniu. Oczywiście
              powiadomię wszystkich kiedy , gdzie i o której. Pozdrawiam. Miłego dnia.
              • Gość: Gosia Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - spotkanie IP: *.ncr.com 26.09.03, 08:46
                Czesc,

Ciesze sie ze juz cos organizujemy. Ja bardzo chetnie sie spotkam, a wiec do
                zobaczenia wkrotce,
                pozdrawiam!
                • Gość: Kasia Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - spotkanie IP: *.pekao-fs.com.pl 26.09.03, 11:08
                  nie chcę zapeszać, ale wszystko wskazuje na to, że będziemy bardzo zgranymi
                  sąsiadami ... jeszcze rok do wprowadzenia, a my już organizujemy spotkania ;-)
                  Wczorajsze było naprawdę bardzo sympatyczne a jeśli uda się nam spotkanie w
                  jeszcze większym gronie, będzie super

Pozdrawiam,
                  Kasia
                  • Gość: EM Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - spotkanie IP: 213.17.175.* 26.09.03, 11:31
                    Kasiu,

uchylisz rąbka tajemnicy co wczoraj "wydebatowaliście" :-)) i na kiedy
                    ustaliliscie nastęny termin spotkania? Może na następne uda się przybyć
                    większej liczbie osób?

Pozdrawiam,
                    EM
                    • Gość: Kasia Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - spotkanie IP: *.pekao-fs.com.pl 26.09.03, 11:51
                      oczywiscie rozmawialismy o naszych mieszkaniach ;-)))
                      ustaliliśmy że spotkamy sie w następnym tygodniu, ale jeszcze bez określenia
                      którego dnia... A co byście powiedzieli gdyby to było również w czwartek???

• Gość: max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - spotkanie IP: *.bp.com.pl 26.09.03, 11:55
                        to moze ustalmy - niech to bedzie kolejny czwartek. ( jak obiady u króla??)
                        Proponuje godzine 18.00 przed budowa od strony KEN. Prosze o opinie nt. tego
                        terminu.Pozdrawiam
                        • Gość: spooon spotkanie - fajny pomysl IP: *.netlogon.liu.se 26.09.03, 12:44
                          fajny pomysl z tymi spotkaniami, jak tylko bede mogl to tez sie pojawie, jednak
                          nie bedzie to wczesniej niz za mesiac :). jesli ktos bedzie cos organizowal
                          niech to rozglasza to tu na tym forum wszem i wobec... swoja droga zaczynam
                          miec nadzieje, ze nasz blok nie bedzie zbiorem anominowych ludzi, ktorzy nic o
                          sobie nie wiedza, nie znaja sie i maja sie gleboko w d... pozdrawiam wszystkich
                          sasiadow!!!!
                          ps napiszcie co tam widzielscie na tej budowie podczas ostatniego spotkania
                        • Gość: Iwona:-> Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 13:09
                          Pozdrawiam przuszłych Sąsiadów !Bardzo mi przykro że dowiedziałam się za późno
                          o wczorajszym spotkaniu i nie mogłam być. Bardzo chiałabym poznać Wszystkich.
                          Jeśli spotkanie odbędzie się w następny czwartek niestety nie będę mogła być,
                          ale może uda się w kolejne ( na pewno takie będą!). Hej!
                        • Gość: Gosia spotkanie IP: *.ncr.com 26.09.03, 13:54
                          Ja bardzo chetnie, w czwartek o 18, bedziemy w kazdym razie w kontakcie,
                          pozdrawiam!
                          • Gość: Max Re: spotkanie IP: *.bp.com.pl 26.09.03, 14:31
                            Starajmy sie utrzymywac ten wątek i zamieszczac tu nasze bieżące spostrzeżenia.
                            Nie dopuszczajmy aby hasło Stokłosy-metro Włodarzewska " zeszło " na kolejną
                            stronę. Wtedy może "ujść" uwadze!
                            A więc zakładamy kolejne spotkanie w czwartek 2 października o godz. 18.00
                            Serdecznie pozdrawiam wszystkich i życze miłego weekendu!!!!
                            Max
                            Ps. Na wczorajszym spotkaniu omawialismy nasze wspólne pomysły na urządzenie
                            mieszkań. Myślę, że dzięki wspólnym pomysłom, uda się wzajemna pomoc w tym
                            temacie bez korzystania z drogich usług architekta wnętrz. Ten temat więc
                            bedzie się pojawiał bardzo często, tym bardziej, iż swoje projekty modyfikacji
                            wnętrza, niebawem trzeba bedzie dostarczyc do Włodarzewskiej.
                            • Gość: Iwona:-> Re: spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 14:42
                              Popieram umieszczanie aktualnych informacji na tematy dotyczące naszego
                              przyszłego domu, teminów kolejnych spotkań( i nie tylko !).Czy dużo osób
                              doatało już plany mieszkań?
                              • Gość: Max Re: spotkanie IP: *.bp.com.pl 26.09.03, 14:47
                                Plan mieszkania - ten szczegółowy - odebrałem sam a właściwie przesłano mi go
                                faxem juz dosyć dawno - ok. 2 miesiące temu. Na forum natomiast przeczytałem,
                                że Włodarzewska ma je wysyłac do wszystkich pocztą. Jeszcze nie dostałem.
                              • Gość: EM Re: spotkanie IP: 213.17.175.* 26.09.03, 15:18
                                Witam Wszystkich,

dzwoniłam do Włodzrzewskiej, mają przesłać nam te plany w przyszłym tygodniu.
                                Zatem musimy się chyba uzbroić w cierpliwość jeszcze do końca przyszłego
                                tygodnia, albo... osobiśćie pofatygować się do biura i je odebrać.

Jednakże życzę Wam wszystkim, aby brak planów naszych mieszkań nie przyćmił
                                zbiżającego się weekendu.

Pozdrawiam,
                                EM
                                • Gość: lorena Re: spotkanie IP: *.acn.pl / *.acn.pl 26.09.03, 19:34
                                  ja też dowiedzialam sie dopiero dzisiaj o tym spotkaniu, ale oczywiscie
                                  postaram sie byc w przyszly czwartek, w koncu bede miala okazje miec wlasnych
                                  sasiadow a nie tylko tych u rodzicow.
                                  lorena
                                  • Gość: dziudes Re: spotkanie IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 12:58
                                    Witam Sąsiadów!
                                    Mam nadzieję, że uda mi się stawić w wyznaczonym miejsce o wyznaczonej porze.
                                    Czy będą jakieś znaki rozpoznawcze lub umówione hasło?:-)
                                    Pozdrawiam
                                    dziudes
                                    • Gość: Max Re: spotkanie IP: *.bp.com.pl 29.09.03, 08:35
                                      Miłego tygodnia życze. Max

Znakiem rozpoznawczym będzie " zgromadzenie" około 4-6 osób przed budową od
                                      strony KEN. O tej porze nie ma tam zbyt wielu ludzi , myślę więc, że łatwo się
                                      rozpoznamy ( trzy osoby - w tym ja - juz się znają )
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: Kasia Re: spotkanie IP: *.pekao-fs.com.pl 29.09.03, 09:39
                                        Witam Wszystkich w poniedziałkowy poranek....
                                        Mnie również się wydaje, że nie powinno być problemów .... ostatnio przy
                                        budowie od strony KEN stały
                                        tylko dwie osoby i byli to Nasi...
                                        To jak? Pozostaje godz 18 Tak? .... no i może damy kwadrans akademicki tym,
                                        którzy się nie wyrobią....

Pozdrawiam,
                                        Kasia

• Gość: Gosia postepy w budowie.. IP: *.ncr.com 29.09.03, 11:24
                                          Czesc,
                                          Mam mile wiadomosci jesli chodzi o postepy budowy - bylam wczoraj przy
                                          Stoklosy - juz na wylanym betonie kladzione sa kratki, oczywiscie to niewiele w
                                          stosunku do calosci, ale widac ze cos sie dzieje..
                                          Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia,
                                          G.
                                          • Gość: Max Re: postepy w budowie.. IP: *.bp.com.pl 30.09.03, 10:02
                                            Byłem wczoraj na budowie. Pomimo dosyć późnej pory, na budowie pracowało sporo
                                            osób. Widoczne są postępy. A więc - oby tak dalej.
                                            Do zobaczenia w czwartek o 18.00
                                            Pozdrawiam
                                            • Gość: Max Re: postepy w budowie.. IP: *.bp.com.pl 01.10.03, 08:42
                                              Witam wszystkich. Przypominam o jutrzejszym spotkaniu na budowie. Godzina 18.00
                                              przy budowie od strony KEN. JEZELI TO MOZLIWE, PROSZE POTWIERDZAĆ OBECNOŚĆ.
                                              MAX
                                              • Gość: EM Re: postepy w budowie.. IP: 213.17.175.* 01.10.03, 10:31
                                                Witam serdecznie po dłuższej przerwie. Ja jutro też się pojawię na spotkaniu. A
                                                tak suma sumarum, to ile nas będzie jutro? Czy komuś udało się to policzyć?

Pozdrawiam,
                                                EM
                                                • Gość: Max Re: postepy w budowie.. IP: *.bp.com.pl 01.10.03, 11:22
                                                  Na pierwszym spotkaniu były trzy osoby.Z zainteresowania jakie tu widać wynika,
                                                  że może być ok 8-10 osób.Zobaczymy
                                                  • Gość: dziudes Re: postepy w budowie.. IP: 212.69.73.* 01.10.03, 11:26
                                                    Czwartek, 18.00, od strony KEN. Do zobaczenia!
                                                    dziudes
                                                  • Gość: Kasia Re: postepy w budowie.. IP: *.pekao-fs.com.pl 01.10.03, 14:04
                                                    ... ja również będę więc do zobaczenia
                                                    Pozdrawiam,
                                                    Kasia
                                                  • Gość: Iwona:-> Re: postepy w budowie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 15:17
                                                    WITAM WSZYSTKICH!Ja również z dużym prawdopodobieństwem pojawię się.Pozdrawiam.
                                                  • Gość: lorena Re: postepy w budowie.. IP: *.acn.pl / *.acn.pl 01.10.03, 15:42
                                                    ja tez pewnie bede, a wiec do zobaczenia lorena
                                                  • Gość: Max Re: postepy w budowie.. IP: *.bp.com.pl 02.10.03, 08:37
                                                    Witam wszystkich. Przypominam, że spotykamy się dzisiaj o 18.00 na budowie. (
                                                    od strony KEN.)
                                                  • Gość: Gosia Re: postepy w budowie.. IP: *.ncr.com 02.10.03, 08:50
                                                    Czesc,
                                                    Dostalam wczoraj plan mieszkania - Wy pewnie tez - szkoda ze nie mozna zmienic
                                                    polozenia kuchni, no ale pewnie jakies inne fajne pomysly dotyczace urzadzenia
                                                    przyjda nam dzis do glowy..
                                                    Wiec do zobaczenia o 18, pozdrawiam!
                                                  • Gość: EM Re: postepy w budowie.. IP: 213.17.175.* 02.10.03, 15:51
                                                    Zaraz znikniemy z pierwszej strony, więc dla uratowania sytuacji ten liścik.
                                                    Pozdrawiam,
                                                    EM
                                                  • Gość: Kasia Re: postepy w budowie.. IP: *.pekao-fs.com.pl 03.10.03, 08:36
                                                    Wiatam Wszystkich w ten prawie słoneczny poranek ;-)))
                                                  • Gość: Ania Re: postepy w budowie.. IP: *.pl.ibm.com / *.de.ibm.com 03.10.03, 09:58
                                                    No i opowiadajcie jak było wczoraj. Ja tym razem niestety nie mogłam dołączyć.
                                                    Pozdrawiam i "do następnego razu" :)
                                                  • Gość: Kasia Re: postepy w budowie.. IP: *.pekao-fs.com.pl 03.10.03, 10:21
                                                    oczywiście było fajnie Ustaliliśmy że w naszym bloku będzie jak w
                                                    filmie Alternatywy 4 czyli spotkania w świetlicy, część artystyczna itd ;-)
                                                    Wstępnie też umówiliśmy sie na kolejne spotkanko na środę 15 października

Pozdrawiam,
                                                    Kasia

• Gość: Max Re: postepy w budowie.. IP: *.bp.com.pl 03.10.03, 10:57
                                                    Dodam jeszcze, że było osiem osób, czyli jest nas coraz więcej :)
                                                  • Gość: Max Re: postepy w budowie.. IP: *.bp.com.pl 03.10.03, 15:22
                                                    Co prawda nie grozi nam jeszcze " zejście" z pierwszej strony ale ponieważ
                                                    dzisiaj, za chwilę, tracę na jakiś czas kontakt z wirtualnym światem, ratuję
                                                    sytuację już teraz.
                                                    Życzę wszystkim udanego weekendu i do "przeczytania" w poniedziałek.
                                                  • Gość: Gosia Re: postepy w budowie.. IP: *.ncr.com 03.10.03, 16:07
                                                    Witam,
                                                    Na spotkaniu bylo rzeczywiscie bardzo milo, warto sie powoli zapoznawac z
                                                    ursynowskimi knajpkami..

milego weekendu, pozdrawiam wszystkich, no i czekam na nasze sasiedzkie maile;-
                                                    )
                                                  • Gość: Iwona:-> Re: postepy w budowie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.03, 16:14
                                                    Również życzę udanego weekendu choć sama spędzę go pracowicie.
                                                  • Gość: dziudes Aranżacja wnętrz IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 02:06
                                                    Witam Sąsiadów!
                                                    Żałuję, że nie mogłem być do końca spotkania, cieszę się, że mamy już termin
                                                    następnego. Czy ktoś z Was ma może jakiś program komputerowy do aranżacji
                                                    wnętrz? JeśLi mógby go użyczyć, byłbym wdzięczny.
                                                    Pozdrawiam!
                                                    dziudes
                                                  • Gość: lorena Re: postepy w budowie.. IP: *.acn.pl / *.acn.pl 04.10.03, 17:09
                                                    troche pozniej, ale tak to w pracy bywa przeslalm wam na poczte emaile, a tych
                                                    co nie mieli prosze o podanie na lorentyna@gazeta.pl, a zwrotnie dostaną te
                                                    ustalone wczesniej
                                                    lorena
                                                  • Gość: Max Re: postepy w budowie.. IP: *.bp.com.pl 06.10.03, 08:59
                                                    Miłego tygodnia dla wszystkich Sąsiadów.....
                                                  • Gość: Kasia Re: postepy w budowie.. IP: *.pekao-fs.com.pl 06.10.03, 10:49
                                                    i.... więcej słońca, mniej deszczu ;-)
                                                  • Gość: Iwona:-> Re: postepy w budowie.. IP: *.acn.pl / *.acn.pl 06.10.03, 17:23
                                                    Witam w sloneczny wczesny wieczór.Bylam okolo 17.oo na naszej budowie - nadal
                                                    pracowali tam robotnicy.Pozdrawiam wszystkich!
                                                  • Gość: Gosia Re: postepy w budowie.. IP: *.ncr.com 07.10.03, 08:46
                                                    Witam,
                                                    Dzieki Iwona za wiadomosci, dobrze wiedziec ze na budowie cos sie dzieje..
                                                    Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w nastepnym tygodniu.
                                                  • Gość: Gosia R. Re: postepy w budowie.. IP: 157.25.119.* 09.10.03, 09:04
                                                    Witam Cieplo Milych Sasiadow! dopiero dzisiaj Was "odkrylam", ale lepiej pozno
                                                    niz wcale. Bardzo sie ciesze,ze organizujecie spotkania. Chetnie do Was dolacze.

Pozdrawiam.
                                                    Gosia R., 6p.,lok.52
                            • Gość: spooon kiedy następne spotkanie? IP: *.ryd.student.liu.se 07.10.03, 12:36
                              witam wszystkich,
                              jesli ktos moglby mi napisac kiedy planujecie nastepne spotkanie to bede bardzo
                              zobowiazany...
                              pozdrawiam

• Gość: spooon setny wpis IP: *.ryd.student.liu.se 07.10.03, 12:47
                                to juz setny wpis w naszym watku!!! niech nasza aktywnosc nie gasnie :)
                                • Gość: Max Re: setny wpis IP: *.bp.com.pl 07.10.03, 13:42
                                  Moje gratulacje z tego powodu : )
                                  Następne spotkanie zaplanowaliśmy na srodę 15 października o godzinie 18.00 tym
                                  razem pod Galerią Ursynów - przy stacji metra Natolin. Potwierdzenie tego
                                  spotkania,oczywiście będzie w terminie późniejszym.
                                  • Gość: Kasia Re: setny wpis IP: *.pekao-fs.com.pl 08.10.03, 09:22
                                    podciągam wątem
                                    Miłego dnia,
                                    Kasia
                                    • Gość: Iwona:-> Re: setny wpis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 13:49
                                      Również życzę miłego dnia.Iwona
                                  • Gość: Gosia Re: setny wpis IP: *.ncr.com 09.10.03, 08:54
                                    Czesc,

Sporo piszemy - ponad 100 wpisow..
                                    Ciekawa jestem czy ktos ostatnio byl w okolicach budowy?
                                    Ja dzis zalatwiam kolejne formalnosci z bankiem, wiec mam nadzieje ze prace sie
                                    posuwaja..
                                    Pozdrawiam serdecznie!
                                  • Gość: spooon Re: setny wpis IP: *.ryd.student.liu.se 10.10.03, 12:53

> Moje gratulacje z tego powodu : )
                                    > Następne spotkanie zaplanowaliśmy na srodę 15 października o godzinie 18.00
                                    tym
                                    >
                                    > razem pod Galerią Ursynów - przy stacji metra Natolin. Potwierdzenie tego
                                    > spotkania,oczywiście będzie w terminie późniejszym.

hej,
                                    wielka szkoda, ale nie bedzie mnie tego dnia w Warszawie :( wracam tydzien
                                    pozniej i sie nie zalapie... mam nadzieje, ze za ktoryms razem uda mi sie
                                    wreszcie do Was dolaczyc!!! pozdrawiam
                              • Gość: Kasia Re: kiedy następne spotkanie? IP: *.pekao-fs.com.pl 07.10.03, 14:25
                                na następne spotkanie umówiliśmy się na środę 15... tym razem dla odmiany przy
                                metrze Natolin od strony Galerii Ursynów
                                pozdrawiam
                              • Gość: Max Re: kiedy następne spotkanie? IP: *.bp.com.pl 10.10.03, 08:38
                                Ratuję sytuację. Ostatni moment na zachowanie naszego wątku na pierwszej
                                stronie. Miłego dnia dla wszystkich.
                                • Gość: Iwona:-> informacje techniczne IP: *.acn.pl / *.acn.pl 10.10.03, 18:12
                                  Bylam w czwartek w siedzibie Wlodarzewskiej w dziale technicznym .
                                  Zaawansowanie prac- podobno 22%-fundamenty, sciana szczelinowa, obecnie prace
                                  na poziomie zerowym. Mozna tam zobaczyc wzory drzwi wewnetrznych i
                                  zewnetrznych, które nam oferuje Wlodarzewska. Pierwsze- standardowe , drugie
                                  ponizej standardu, ale mozna dokonac zamany( za doplata) na drzwi Gerdy. Nie
                                  bylo wzoru, ani nie wiadomo jeszcze jaka bedzie dokladna cena( w poprzednich
                                  inwestycjach okolo 1.300-1.500 zl).W dziale technicznym mozna takze zobaczyc
                                  rysunki okien w poszczególnych pomieszczeniach, dowiedziec sie jakie maja
                                  wymiary, jak sie otwieraja.Odleglosc parapetów od podlogi 0.8m. Pozdrawiam
                                  Iwona.
                                  • Gość: Iwona:-> Re: informacje techniczne IP: *.acn.pl / *.acn.pl 10.10.03, 18:16
                                    P.S. Wlasnie zorientowalam sie, ze nadalam 113 wiadomosc. Nie jestem przesadna
                                    ale na wszelki wypadek nadaje 114. Hej!
                                    • Gość: Max Re: informacje techniczne IP: *.bp.com.pl 13.10.03, 12:42
                                      Witam wszystkich. Mam dwie informacje: pierwsza dotyczy naszego środowego
                                      spotkania. Ponieważ zapraszałem wszystkich do siebie na herbatę, ta informacja
                                      bedzie miała znaczenia co do miejsca spotkania ewentualnie jego przełożenia.
                                      Niestety z powodu wyjazdu służbowego nie moge sie z Wami spotkać w środę.
                                      Proponuje przesunięcie terminu na piątek godzine 17.00 też pod Galerią Ursynów.
                                      Jeżeli jednak zdecydujecie, że spotkacie sie w środę, to - myślę - lepszym
                                      miejscem dla Was będzie okolica budowy. Oczywiście równolegle powiadomie
                                      wszystkich do których mam adresy o przełożeniu spotkania. Bardzo prosze o
                                      wypowiedzi i decyzję kto będzie mógł byc w piątek!
                                      Druga sprawa - bardzo miła - rosną mury naszego domu. Właśnie przed chwilą
                                      byłem na budowie i praca wre! Mury - oczywiście na razie z poziomu zerowego -
                                      rosna w górę.
                                      Miłego tygodnia i czekam na Wasze decyzje.
                                      max
                                      • Gość: Gosia R. Re: informacje techniczne IP: 157.25.119.* 13.10.03, 13:18
                                        Jesli nie macie nic przeciwko, proponowalabym spotkanie 20.10. W piatek 17.10
                                        nie ma mnie w Warszawie, a nie chcialabym zeby ominela mnie kolejna narada
                                        wojenna ;). Na wszelki wypadek podaje moj adres e-mailowy:
                                        rogonia@poczta.onet.pl

Pozdrawiam cieplo w ten chlodny dzien.
                                        Gosia R.

> Witam wszystkich. Mam dwie informacje: pierwsza dotyczy naszego środowego
                                        > spotkania. Ponieważ zapraszałem wszystkich do siebie na herbatę, ta
                                        informacja
                                        > bedzie miała znaczenia co do miejsca spotkania ewentualnie jego przełożenia.
                                        > Niestety z powodu wyjazdu służbowego nie moge sie z Wami spotkać w środę.
                                        > Proponuje przesunięcie terminu na piątek godzine 17.00 też pod Galerią
                                        Ursynów.
                                        >
                                        > Jeżeli jednak zdecydujecie, że spotkacie sie w środę, to - myślę - lepszym
                                        > miejscem dla Was będzie okolica budowy. Oczywiście równolegle powiadomie
                                        > wszystkich do których mam adresy o przełożeniu spotkania. Bardzo prosze o
                                        > wypowiedzi i decyzję kto będzie mógł byc w piątek!
                                        > Druga sprawa - bardzo miła - rosną mury naszego domu. Właśnie przed chwilą
                                        > byłem na budowie i praca wre! Mury - oczywiście na razie z poziomu zerowego -
                                        > rosna w górę.
                                        > Miłego tygodnia i czekam na Wasze decyzje.
                                        > max
                              • Gość: Ewa rośnie:) IP: *.skandia.de 03.12.03, 09:12
                                byłam wczoraj na budowie - już jest parter!
                              • Gość: Ewa Re: kiedy następne spotkanie? IP: *.skandia.de 20.01.04, 14:24
                                Moze zaczniemy sie spotykac i budowac z nimi nasz domek, bo przez tydzien
                                prawie nic tam nie uroslo:(. Byłam wczoraj jest moze z 10cm wyzej niz tydzien
                                temu:( Jak na moj gust nie wrozy to dobrze
    • Gość: Darek Protest przeciw pseudo-autostradzie w miescie IP: *.kompakt.pl 09.10.03, 09:39
      www1.gazeta.pl/warszawa/1,34896,1697044.html
      Przeciwnicy przekształcenia Trasy AK w trasę ekspresową i połączenia jej z
      autostradą zapowiadają ogromną demonstrację pod Ministerstwem Infrastruktury

Wczoraj protestujący zebrali się w szkole przy ul. Włościańskiej. Spotkanie
      zorganizował żoliborski radny Jerzy Lipka. Zamierza on powołać Komitet na rzecz
      Obwodnicy. - Domagamy się budowy takiej drogi wokół Warszawy, nie godzimy się
      na wpuszczanie ruchu z autostrady w środek miasta - grzmiał radny Lipka.

Plany generalnej dyrekcji dróg zakładają, że równocześnie z budową autostrady
      od strony Łodzi do Konotopy (na granicy Piastowa i Ursusa) powstanie jej
      połączenie przez Bemowo do Trasy AK. Ta ostatnia, a także jej przedłużenie
      Trasa Toruńska zostaną zmodernizowane. Na czym ma polegać przebudowa trasy?
      Most Grota zostanie poszerzony o jeden pas w każdą stronę (w sumie w każdym
      kierunku będzie pięć pasów); zostaną odbudowane (lub zbudowane) wiadukty
      głównych jezdni po prawej stronie Wisły od ul. Modlińskiej aż do Łabiszyńskiej;
      w okolicach osiedli Potok i Ruda trasa zostanie częściowo przykryta ekranami
      akustycznymi (tzw. konstrukcja półtunelowa) arteria zyska nową nawierzchnię.

Wielu mieszkańców uważa jednak, że te inwestycje doprowadzą do degradacji
      okolicy. - Już teraz przy Włościańskiej od trasy dobiega olbrzymi hałas.
      Przecież po wybudowaniu tu drogi ekspresowej będzie jeszcze gorzej -
      denerwowała się jedna z mieszkanek Żoliborza.

Protestujących poparł mieszkający niedaleko trasy poseł Antoni Macierewicz,
      który jako jedyny z parlamentarzystów warszawskich przyjął zaproszenie na
      spotkanie. - Wspólnie z mieszkańcami będę walczył przeciwko budowie tej drogi.
      Wykorzystam do tego wszystkie środki, jakie przysługują posłowi - zapowiedział.

21 października przeciwnicy budowy trasy ekspresowej na Żoliborzu razem z
      protestującymi przeciw przecięciu drogą szybkiego ruchu Ursynowa będą
      protestować pod Ministerstwem Infrastruktury.
      • Gość: Gosia Re: Protest przeciw pseudo-autostradzie w miescie IP: *.ncr.com 10.10.03, 12:14
        czesc,
        A gdzie Darku mialaby isc ta droga szybkiego ruchu na Ursynowie?
        pozdrawiam serdecznie,
        G.
        • Gość: Darek Re: Protest przeciw pseudo-autostradzie w miescie IP: *.kompakt.pl 14.10.03, 14:45
          ul. J. Płaskowickiej. Ale hałas i smrod rozchodzilby sie na caly Ursynow
    • Gość: M UWAGA ! IP: 212.76.52.* 10.10.03, 15:43
      Uważajcie na prezesa Zawadzkiego. U mnie na Stryjeńskich przekręcił sporo kasy.
      Zostawił budynek z długiem 1 800 000 ( milion osimset ) . Kredyt wziął już po
      oddaniu budynku. Doliczył ponad 10 % do cen ( wyszło 2 lata temu po 4000 zł/m
      kw. ) Naprodukował dodatkowo faktur dla firmy w której miał udziały.
      Jednym słowem pilnujcie go !!!
      • Gość: Iwona:-> Re: UWAGA ! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 10.10.03, 17:42
        Witam. Mam pytanie do M. Czy w tym czasie Wlodarzewska byla jeszcze
        spóldzielnia czy juz developerem?Kiedy kazano wam zrobic doplate?W jakiej
        firmie mial/ma udzialy? Z góry dziekuje za informacje.Iwona
        • Gość: M Re: UWAGA ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 18:07
          Była spółdzielnią. Firma o której pisałem to ( prawie napewno )
          Przedsiębiorstwo Budownictwa Ogólnego - Centrum ( ale głowy nie dam ).
          Oprócz tego wystawił rachunek na 1 mln złotych jakiejś agaencji za rzekome
          pośrednictwo w sprzedazy lokali, chociaż nik o tym nic nie słyszał. Oprócz tego
          sam sobie sprzedał działkę za kilka milionów złotych i wiele wiele innych.
          A czy teraz Włodarzewska jest developerem ?
        • Gość: M Re: UWAGA ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 18:10
          W kwestii dopłat - jako końcowe rozliczenie - oczywiście zgodnie z umowa jak to
          w spółdzielni. Ale juz po rozliczeniu i [po przekazaniu facet wziął ok. 2
          milionów kredytu.
          Pozdrawiam
          • Gość: Iwona:-> Re: UWAGA ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.03, 20:58
            Bardzo dziękuję za cenne informacje. Obecnie Włodarzewska jest developerem- ale
            ma ten sam zarząd. Pozdrawiam.
            • Gość: Max Re: UWAGA ! IP: *.bp.com.pl 13.10.03, 12:47
              Wyżej zamieściłem informacje o zmianie terminu spotkania.
              • Gość: EM Re: UWAGA ! IP: 213.17.175.* 13.10.03, 14:26
                Ja niestety w piątek też nie mogę. Przychylam się do propozycji Gosi R, tzn.
                spotkanie w poniedziałek. A może jeszcze lepiej by było przełożyć nasze
                spotkanie na środę 22 października, skoro już ustliliśmy, że środy będą pasować
                większości osób.
                Pozdrawiam,
                EM
                • Gość: Gosia spotkanie IP: *.ncr.com 13.10.03, 15:36
                  Czesc,
                  ja tez jestem za przyszla sroda, lub tez przyszlym poniedzialkiem..

Dobrze ze prace sie posuwaja, czy wiecie moze na ile % banki, ktore nie
                  wspolpracuja z Wlodarzewska wyceniaja teraz zaawansowanie prac?

Pozdrawiam serdecznie,
                  G.
                  • Gość: Ania Re: spotkanie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.10.03, 18:22
                    Przyszła środa brzmi ok, tym razem postaram się być :)
                    • Gość: Iwona:-> Re: spotkanie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.10.03, 20:05
                      BARDZO PROSZE NIE w srode 23.10. Poniedzialek jest OK.Pozdrawiam.
                      • Gość: Iwona:-> Re: spotkanie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.10.03, 20:08
                        W poprzednim liscie wkradla sie pomylka oczywiscie chodzi mi o srode 22.10.-
                        prosba aktualna.Hej!
                        • Gość: Kasia Re: spotkanie IP: *.pekao-fs.com.pl 14.10.03, 08:21
                          ja również wolałabym poniedziałek...
                          Pozdrawiam Wszystkich
                          Kasia
                  • Gość: Iwona:-> Re: spotkanie IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 14.10.03, 08:26
                    Wg. Włodarzewskiej zaawansowanie prac ok.22%-jak wcześniej pisałam. Będę w tym
                    tygodniu uruchamiać transzę to dowiem się jak bank zapatruje się na
                    zaawansowanie prac.Pozdrawiam.
                    • Gość: Ania Re: spotkanie IP: *.pl.ibm.com / *.de.ibm.com 14.10.03, 09:03
                      Czy w takim razie mogę uważać, że ostateczna data spotkania to poniedziałek,
                      20.10? :)

Pozdrawiam,
                      • Gość: Kasia Re: spotkanie IP: *.pekao-fs.com.pl 14.10.03, 09:32
                        a czy ktoś nie może w poniedziałek???
                      • Gość: EM Re: spotkanie IP: 213.17.175.* 14.10.03, 11:33
                        A o której godzinie w poniedziałek i w którym miejscu?
                        • Gość: Iwona:-> Re: spotkanie IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 14.10.03, 12:33
                          EM !Ponieważ Tobie nie bardzo pasował poniedziałek może wyznaczysz godzinę i
                          miejsce, które najbardziej Ci będzie odpowiadał