GoĹÄ: Max IP: *.bp.com.pl 09.09.03, 09:01 Ciągle szukam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Kasia Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 09.09.03, 12:36 Ja kupiłam tam mieszkanko... tak więc będę Twoją sąsiadką ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 09.09.03, 13:37 Miło mi, które piętro? ja 10. Jakie dotychczasowe spostrzeżenia dotyczace firmy i budowy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 09.09.03, 14:21 To ja będę mieszkała troszeczkę niżej bo na piętrze 8... Co do spostrzeżeń, to pojechałam w niedzielę obejrzeć plac budowy i muszę przyznać że trochę się przeraziłam... tam nie ma żadnych maszyn, materiałów... Mam nadzieję, że to sytuacja przejściowa ... A przy okazji mam pytanko... Kiedyś mówiono mi, iż otrzymamy szczegółowe plany mieszkań. Z tego co pamiętam termin jaki usłyszałam ,to był sierpień... czy może wiesz coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 09.09.03, 15:50 Co do braku robotników na budowie, tez się jakiś czas temu zaniepokoiłem, w zwiazku z czym zadzwoniłem do Włodarzewskiej. Okazuje się, że zamknięty jest I etap budowy tj. budowa ścian szczelinowych ( przeciw drganiom z metra ) W ziązku z tym, iz tego typu ściany buduje firma specjalistyczna, w tej chwili jest taka sytuacja, że od poniedziałku - czyli od wczoraj miał wejść generalny wykonawca, rozpoczynając II etap. Będę dzisiaj na budowie, jutro napiszę. Szczegółowe plany mieszkań są juz od dawna. Poprosiłem Panią z działu technicznego i przesłała mi faxem. Okazało się, że moje mieszkanie "powiększyło sie " o około 1 m. W sumie jednak jestem z tego zadowolony. Z kuchni robie sobie sypialnię, a to właśnie w kuchni przybył ten metr. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 09.09.03, 16:17 Dzięki za info.... będę musiała w takim razie również zadzwonić... (choć trochę jestem zdziwiona gdyż wcześniej uzyskałam informację że te plany mają nam wysyłać do domu) Również chciałam pozmieniać trochę wygląd mojego M, ale nie wiedziałam że można przestawiać piony pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 09.09.03, 16:35 Przerobienie kuchni na pokój nie wymaga przestawiania "pionów". Moja modernizacja po prostu polegać będzie na likwidacji pewnych ścian działowych, przesunięciu odpływu i dopływu wody w inne miejsce i jeszcze paru innych drobiazgach. Teraz na prawdę można wiele. Wiem, bo dokładnie rok temu urządzałem nowe mieszkanie w innym mieście. Pozdrowionka Ps. Pracujemy chyba w jednej branży! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 10.09.03, 11:39 ja jestem całkowitym laikiem w tej kwestii i prawdę mówiąc nie mam jeszcze do końca wizji jak ma moje mieszkanko wyglądać, ale czas zacząć ćwiczyć wyobraźnię ;-) Pozdrawiam PS To znaczy...??? Gość portalu: Max napisał(a): > Przerobienie kuchni na pokój nie wymaga przestawiania "pionów". Moja > modernizacja po prostu polegać będzie na likwidacji pewnych ścian działowych, > przesunięciu odpływu i dopływu wody w inne miejsce i jeszcze paru innych > drobiazgach. Teraz na prawdę można wiele. Wiem, bo dokładnie rok temu > urządzałem nowe mieszkanie w innym mieście. > Pozdrowionka > Ps. Pracujemy chyba w jednej branży! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 10.09.03, 11:43 tzn. Bank Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 10.09.03, 11:49 W takim razie jest to podobna branża, a po czym to wywnioskowałeś? PS Czy byłeś może na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 10.09.03, 12:01 To bardzo proste - po adresie z jakiego nadajesz maile. Na budowie wczoraj jednak nie byłem. Na pewno bedę dzisiaj, jutro napiszę co sie dzieje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 10.09.03, 12:21 Ups... nie zwróciłam na to uwagi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 22:17 Witam. Ja bede sasiadka z 6-tego pietra. Tez mialam pomysl, zeby z kuchni zrobic sypialnie, a z kolei w pokoju dziennym umiescic aneks kuchenny, lecz przypuszczalam, ze to zbyt trudne do realizacji. Dlatego bardzo mnie ucieszyla Twoja opinia na ten temat. Dotychczas wplacilam troche wiecej od Ciebie. pozdrawiam Gość portalu: Max napisał(a): > Co do braku robotników na budowie, tez się jakiś czas temu zaniepokoiłem, w > zwiazku z czym zadzwoniłem do Włodarzewskiej. Okazuje się, że zamknięty jest I > etap budowy tj. budowa ścian szczelinowych ( przeciw drganiom z metra ) W > ziązku z tym, iz tego typu ściany buduje firma specjalistyczna, w tej chwili > jest taka sytuacja, że od poniedziałku - czyli od wczoraj miał wejść generalny > wykonawca, rozpoczynając II etap. Będę dzisiaj na budowie, jutro napiszę. > Szczegółowe plany mieszkań są juz od dawna. Poprosiłem Panią z działu > technicznego i przesłała mi faxem. Okazało się, że moje mieszkanie "powiększyło > > sie " o około 1 m. W sumie jednak jestem z tego zadowolony. Z kuchni robie > sobie sypialnię, a to właśnie w kuchni przybył ten metr. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ryba grono IP: *.acn.waw.pl 16.07.05, 00:02 Tak sobie mysle, ze na tej gazecie to trudno sie znalezc. Przynajmniej ja mam jakies trudnosci. Mieszkam tez w tym budynku i zalozylem grono tematyczne na dosc popularnym grono.net. Mam nadzieje, ze tam sie wszystko przeniesie - przynajmniej mi wydaje sie, ze tak bedzie latwiej. Pozdrawiam. link: grono.net/user/pubcomm-showone.jsp?id=20968 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anita Re: grono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 16:26 czesc probowalam sie zalowgowac ale tam trzeba mniec zaproszenie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Re: grono IP: *.chello.pl 17.07.05, 17:32 Proszę o umożliwienie mi uczestnictwa w gronie naszych miesazkanców. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ryba Re: grono IP: *.acn.waw.pl 17.07.05, 22:33 To fakt, trzeba byc zarejestrowanym w grono.net. I chyba tylko na podstawie zaproszen. Piszcie do mnie maile a ja Wam powysylam zaproszenia. marcin_ryba@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: herbacy Re: grono IP: *.mbms.com.pl 09.08.05, 16:23 ja juz jestem :) czekam na reszte Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oztry W. Re: grono IP: *.mbms.com.pl 09.08.05, 16:29 Wiem ze Ryba wyjechal na jakis czas i pewnie nie bedzie w necie wiec dla zniecierpliwionych podaje adres gdzie nalezy przeslac swoj mail a ja juz wysle zaproszenie. Pozdrawiam i zachecam do otwartych dyskusji ;) WRC300@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agnieszkapp1 Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska-kilka pytań IP: *.wasa / 217.153.134.* 05.09.05, 12:16 Witam wszystkich tych, którzy już mieszkają i tych, którzy interesują sie nową inwestycją, którą będzie realizować Włodarzewska na wiosne przyszłego roku-chodzi o Metro Bis. Tak sie składa, że jestem zainteresowana kupnem mieszkania w nowej inwestycji i mam do was kilka pytań. W miare mozliwości proszę Was o pomoc. 1. Chce kupić mieszkanie na 6 lub 7 pietrze od Al. Ken-czy ktoś z Was mieszka na tych piętrach i może mi powiedzieć, czy jest głośno od ulicy? 2. Czy Włodarzewska oddała mieszkania w terminie? 3. Ile płacicie czynszu za m2 mieszkania? 4. Na co powinnam zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy? To pierwsze pyatnia które mi sie nasuwają w tej chwili ale jak będzicie mieli jeszcze jakieś cenne uwagi, będe wdzięczna za informacje. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska-kilka pytań IP: 193.111.233.* 07.09.05, 13:07 Ad.1. tak, jest glosno, od podworka zreszta takze, jednak lepszy halas ulicy niz sasiadow imprezujacych w ogrodku i wystawiajacych cuchnace grile Ad.2. nie Ad.3 8,24 za 1m2 Ad.4 nie wiem, jak teraz wyglada ich umowa, wiec nie umiem pomoc. W kazdym razie złych dla Ciebie zapisow na pewno nie pozwola ci zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
mlody211 Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska 10.09.03, 02:50 Gość portalu: Max napisał(a): > Ciągle szukam sąsiadów. Czesc, moja siostra kupil mieszkanie na 6 pietrze (moze myle budynki ale tam jest chyba tylko 7 pieter mieszkalnych, wyzej sa biura); powiem jemu ze moze poznac sasiadow. Czy chodzi o ten budynek? www.wlodarzewska.com.pl/stoklosy.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 10.09.03, 08:20 Tak , to jest ten budynek. Zapraszam do wymiany poglądów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.skandia.de 10.09.03, 11:05 witam, ja tez kupilam tam mieszkanie- 8 pietro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 10.09.03, 11:30 Jaki wkład finansowy macie w tej chwili wniesiony? Ja mam 35%, w tym miesiącu kolejna rata. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 10.09.03, 11:50 Ja trochę więcej, a kolejna rata za miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 13:05 Ja wpłaciłam 45% za miesiąc muszę wpłacić kolejną ratę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 10.09.03, 11:33 Miło poznać sąsiadkę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vod Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.neostrada.pl / 10.0.40.* 10.09.03, 13:35 Dziś środa a na budowie przez ostatnie trzy dni hulał tylko wiatr. Dobrze byłoby gdyby mieszkańcy dowiedzieli się kto jest głównym wykonawcą a następnie wykonali do nich mały telefonik z zapytaniem dlaczego budowa się opóźnia. vod Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 11.09.03, 11:18 Tak jak obiecałem, byłem wczoraj na budowie. Rzeczywiście nic się nie dzieje!!!! A więc - telefon. Zdążyłem jescze zastać panie w dziale technicznym. Otóż: z zapewnień jakie usłyszałem, właśnie wczoraj nastąpiło przekazanie placu budowy kolejnej ekipie tj. generalnemu wykonawcy. Pani powiedziała, że dzisiaj powinni wejść na budowę. Tyle! Sprawdzę dzisiaj, powiadomię jutro. Pozdrawiam. Ps. W kwestii modernizacji wnętrza mam spore doświadczenie i służę radą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vodnik Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.neostrada.pl / 10.0.40.* 11.09.03, 13:27 > kolejnej ekipie tj. generalnemu wykonawcy. Pani powiedziała, że dzisiaj powinni > > wejść na budowę. jeśli weszli to zaraz potem wyszli bo na budowie pustki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 12.09.03, 08:24 Byłem wczoraj na budowie. Pusto. Proponuje wszystkim aby też dzwonili do firmy - niech czują nasze zainteresowanie budową! Przypominam numer: 6599119. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 12.09.03, 11:40 Ja wczoraj rozmawiała z Panią z Działu Technicznego i usłyszałam że teraz wchodzi generalny wykonawca, niestety nie widziałam Waszych wypowiedzi na forum, nie miałam więc pojęcia że wchodzi, ale jakoś mu to nie wychodzi ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.skandia.de 12.09.03, 13:22 O kurcze:( to fatalnie na naszej budowie skoro nic się nie dzieje- zazraz dzwonię do nich- ciekawe co mi powiedzą. A ktos pytał ile wplacilismy- ja 40% reszta w styczniu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.skandia.de 12.09.03, 13:48 Telefonowałam- pan powiedział, że wykonawca wchodzi od wczoraj a od poowy przyszłego tygodnia rozpocznie prace. Wykonawca to Invest Industrial czy jakoś tak. Pan techniczny powiedział, że jesteśmy niecierpliwi i ma po 30 telefonow od przyszłych mieszkanców z pytaniem co się dzieje. Zapewnia, że w tym roku będą 3 kondygnacje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 12.09.03, 14:09 Mnie powiedział to samo.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 15.09.03, 08:56 Mam pytanie: czy ktoś z Was ubiegał sie o kredyt na finansowanie budowy? Czy bank nie robił problemów w związku z bardzo wczesnym stadium budowy? Generalnie chodzi mi o stosunek banków do Firmy Włodarzewska ? Czy jest dobrze postrzegana? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: spooon Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.netlogon.liu.se 15.09.03, 12:37 witam wszystkich, kupilem mieszkanko na 9 pietrze i bardzo mi milo poznac przyszlych sasiadow :). bardzo zaintereswal mnie pomysl Maxa zeby z kuchni zrobic sypialnie. total sie na tym nie znam wiec prosiblbym o rade jak sie do tego zabrac. bylbym rowniez bardzo wdzieczny gdybyscie pisali co jakis czas co sie dzieje na budowie (nie ma mnie w Polsce i nie moge sam tego sprawdzic). pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.bp.com.pl 15.09.03, 16:11 Bardzo chętnie udzielę rad i moge pomóc w ewentualnej aranżacji wnetrza. Napisz jakiego typu masz mieszkanie? podaje też mój adres: maxfaktor3@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: spooon Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.netlogon.liu.se 16.09.03, 16:22 hej Max, wlasnie wyslalem o Ciebie maila. z gory dzieki za kazdy komenarz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.03, 15:26 Witam wszystkich. Wiadomość z ostatniej chwili: pół godziny temu byłem na budowie. Budowlańcy właśnie izolują ( chyba smołą ) dolna powierzchnię dziury. Coś się dzieje. Baraki postawione na budowie sporo osób. Pozdrawiam. ps. Dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że nie ma Cie teraz w kraju ( w mailu do Ciebie proponowałem spotkanie)Kiedy wracasz? Nza odległość trudno doradzać a mam kilka pomysłów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lorena Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.acn.pl / *.acn.pl 17.09.03, 18:58 Jak smołują to znaczy, że izolują fundamenty abizolem, potem zrobią drenaż zewnętrzny i obsypkę, a potem to już z górki, a właściwie po zrobieniu kanalizacji to w górę, nasze pięterka (moja mama nadzoruje inne budowy i mi powiedziała). Ja mam mieszkanie nr 70 na 7 piętrze pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: spooon Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.netlogon.liu.se 19.09.03, 11:03 hej Max, bede w Polsce w pod koniec pazdziernika. wtedy, jesli mozna odezwe sie do Ciebie. jeszcze raz dzieki za pomoc i zrozumienie!!! jesli wszyscy sasiedzi sa tacy w porzadku jak Ty (a mysle ze sa)to nasz blok bedzie najlepszym miejscem do mieszkania w calej Warszawie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 12:59 Brałam kredyt na mieszkanie w Banku Przemyslowo-Handlowym. nie robili problemów odnośnie zaawansowania prac ani Włodarzewskiej.Kerdyt załatwiałam przez biuro pośredniczące w udzielaniu kredytów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vodnik Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.neostrada.pl / 10.0.40.* 15.09.03, 09:56 cos sie ruszylo. wlasnie ustawiają baraki dla budowlańców. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kas Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.pekao-fs.com.pl 15.09.03, 11:20 o.... to super, czyli jest nadzieja..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: spooon Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.netlogon.liu.se 15.09.03, 12:44 witam wszystkich, kupilem mieszkanko na 9 pietrze i bardzo mi milo poznac przyszlych sasiadow :). bardzo zaintereswal mnie pomysl Maxa zeby z kuchni zrobic sypialnie. total sie na tym nie znam wiec prosiblbym o rade jak sie do tego zabrac. bylbym rowniez bardzo wdzieczny gdybyscie pisali co jakis czas co sie dzieje na budowie (nie ma mnie w Polsce i nie moge sam tego sprawdzic). pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 14:11 witam-sąsiadka z 8-pietra.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dziudes Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.03, 22:44 Witam Sąsiadów! Ja mam 35m na 9 piętrze. I kredycik do 2017 roku:-)!!! Pozdrawiam dziudes Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dziudes Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT-e IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 21:38 Witam Sąsiadów! Czy ktoś może wie, kiedy ma wejść VAT na materiały budowlane i jak to się będzie miało do ceny naszych mieszkań? Pozdrawiam dziudes Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.bp.com.pl 25.09.03, 08:33 VAT na materiały budowlane i VAT na zakup mieszkań to dwie różne rzeczy. Niestety różne źródła podają różne informacje, wynika z tego że nie podjeto jeszcze ostatecznej decyzji. Z ostatnich informacji przeze mnie przeczytanych wynika, że zakupy np. wyposażenia mieszkań należy zrobic - po starej cenie - do maja 2004. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dziudes Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: 212.69.73.* 25.09.03, 10:46 W paragrafie 4 pkt 1 i 2 są zapisy mówiące, że w przypadku każdej podwyżki odatku (nie tylko na sprzedaż nowych mieszkań) cena może wzrosnąć. Czy też może coś mylę? Pozdrawiam dziudes Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.bp.com.pl 25.09.03, 11:29 Niestety się nie mylisz. Wyżej przytoczyłem jedynie ogólna interpretację podatku VAT z podziałem na materiały budowlane i na zakup mieszkania, natomiast w naszej umowie takie rozgraniczenie nie nastapiło. A więc wynika z tego, iż w przypadku zmiany podatku VAT od maja 2004 ( zakładajac ten termin ) wszelkie wpłaty na mieszkanie będą przyjmowane juz w nowej cenie.Wynika z tego, że należałoby sie spieszyc i wpłacic całość do maja. Taka jest moja interpretacja, zastrzegam jednak, że jest ich wiele. Pozdrawiam. Ps. Dzisiaj z paroma osobami spotykamy sie na budowie, moze ktoś chce dołączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michał Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 13:27 Witam wszystkich sąsiadów!!! Również kupiłem mieszkanko w tej inwestycji, na X piętrze. Co do podatku VAT, to w swojej umowie zrobiłem takie rozgraniczenie, w przeciwnym razie mogliby podwyższać cenę w zasadzie przy jakimkolwiek wzroście VAT-u. O której godzinie dzisiaj spotykacie się przy budowie i gdzie konkretnie? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.bp.com.pl 25.09.03, 13:32 Spotykamy sie o 18.15 przy budowie od strony KEN Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michał Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 13:37 Dzięki, jak zdążę, to na pewno się pojawię. Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.bp.com.pl 25.09.03, 13:41 jesteśmy chyba bliskimi sąsiadami! Jaki masz nr mieszkania? Ja 109. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michał Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 13:56 Tym bardziej jest mi miło. Ja mam 115, od strony podwórka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 22:45 Jakis czas temu dowiadywalam sie u naszego dewelopera w sprawie VATu na materialy budowlane. Uslyszalam, ze nie ma on wplywu na cene mieszkania, co wydawalo mi sie logiczne i tego sie spodziewalam, lecz wobec roznych opinii w internecie zaczelam miec watpliwosci. Ale potwierdzenie od dewelopera mnie uspokoilo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EM Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: 213.17.175.* 25.09.03, 10:58 Witam, bardzo mi miło poznać wszystkich Sąsiadów. Ja również kupiłam mieszkanie w tym bloku. Cieszę się, ze zebrała się nas już taka spora grupka :-)) Bardzo mnie interesuje kwestia VAT od materiałów budowlanych, czy mogę wiedzieć (to pytanie do Maxa), gdzie czytałeś o tym, że zakupy – wyposażenie mieszkań należy zrobić do maja 2004? Pozdrawiam serdecznie, EM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: *.bp.com.pl 25.09.03, 11:18 polecam lekturę środowego dodatku do Wyborczej - Nieruchomości i Dom. Właśnie we wczorajszej Wyborczej znalazłem ciekawy artykuł na temat VAT. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EM Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - a co z VAT- IP: 213.17.175.* 25.09.03, 11:33 OK, dzizęki, na pewno zajrzę. Właśnie przed chwilką zadzwoniłam do Włodarzewskiej: - generalny wykonawca to Invest Industrial - zaawansowanie prac w naszym bloku wynosi: na pewno 35%, choć muszę dodać, że informacji tej udzielał mi Pan, który pracuje we Włodarzewskiej od dwóch dni, zatem jeśli okarze się błędna, to sorry... - właśnie wysyłane są do wszystkich przyszłych właścicieli mieszkań plany mieszkań, prawdopodobnie w przyszłym tygodniu je otrzymamy. To tyle z wiadomości, które udało mi się od nich uzyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska IP: *.ncr.com 25.09.03, 16:06 Hej, Ja tez bede na 9 pietrze, milo czytac Wasza dyskusje, mam nadzieje ze bedziemy w kontakcie, widze ze dzis (25 wrzesnia) jakies spotkanie organizujecie, ja niestety nie moge, ale jak bedziecie powtarzac to prosze o maila (malgosia627@poczta.onet.pl), na budowie juz ok, bylam wczoraj na rowerze, wszedl nowy wykonawca i zaczyna sie cos dziac. Wiec do uslyszenia/zobaczenia, pozdrawiam i napiszcie jak bylo na spotkaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dziudes Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - spotkanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 18:13 Witam Sąsiadów ponownie! Niestety, troszkę za późno się zorientowałem i na spotkaniu nie byłem - żałuję. Proszę o info o następnych tego typu inicjatywach na dziudes@poczta.onet.pl Pozdrawiam dziudes Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - spotkanie IP: *.bp.com.pl 26.09.03, 08:06 Witam wszystkich. Spotkanie sie odbyło - co prawda w grupie niewielkiej - ale to początki. Umówiliśmy sie wstępnie na kolejne - w przyszłym tygodniu. Oczywiście powiadomię wszystkich kiedy , gdzie i o której. Pozdrawiam. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - spotkanie IP: *.ncr.com 26.09.03, 08:46 Czesc, Ciesze sie ze juz cos organizujemy. Ja bardzo chetnie sie spotkam, a wiec do zobaczenia wkrotce, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - spotkanie IP: *.pekao-fs.com.pl 26.09.03, 11:08 nie chcę zapeszać, ale wszystko wskazuje na to, że będziemy bardzo zgranymi sąsiadami ... jeszcze rok do wprowadzenia, a my już organizujemy spotkania ;-) Wczorajsze było naprawdę bardzo sympatyczne a jeśli uda się nam spotkanie w jeszcze większym gronie, będzie super Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EM Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - spotkanie IP: 213.17.175.* 26.09.03, 11:31 Kasiu, uchylisz rąbka tajemnicy co wczoraj "wydebatowaliście" :-)) i na kiedy ustaliliscie nastęny termin spotkania? Może na następne uda się przybyć większej liczbie osób? Pozdrawiam, EM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - spotkanie IP: *.pekao-fs.com.pl 26.09.03, 11:51 oczywiscie rozmawialismy o naszych mieszkaniach ;-))) ustaliliśmy że spotkamy sie w następnym tygodniu, ale jeszcze bez określenia którego dnia... A co byście powiedzieli gdyby to było również w czwartek??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: max Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - spotkanie IP: *.bp.com.pl 26.09.03, 11:55 to moze ustalmy - niech to bedzie kolejny czwartek. ( jak obiady u króla??) Proponuje godzine 18.00 przed budowa od strony KEN. Prosze o opinie nt. tego terminu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: spooon spotkanie - fajny pomysl IP: *.netlogon.liu.se 26.09.03, 12:44 fajny pomysl z tymi spotkaniami, jak tylko bede mogl to tez sie pojawie, jednak nie bedzie to wczesniej niz za mesiac :). jesli ktos bedzie cos organizowal niech to rozglasza to tu na tym forum wszem i wobec... swoja droga zaczynam miec nadzieje, ze nasz blok nie bedzie zbiorem anominowych ludzi, ktorzy nic o sobie nie wiedza, nie znaja sie i maja sie gleboko w d... pozdrawiam wszystkich sasiadow!!!! ps napiszcie co tam widzielscie na tej budowie podczas ostatniego spotkania Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> Re: Stokłosy - Metro- Włodarzewska - spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 13:09 Pozdrawiam przuszłych Sąsiadów !Bardzo mi przykro że dowiedziałam się za późno o wczorajszym spotkaniu i nie mogłam być. Bardzo chiałabym poznać Wszystkich. Jeśli spotkanie odbędzie się w następny czwartek niestety nie będę mogła być, ale może uda się w kolejne ( na pewno takie będą!). Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia spotkanie IP: *.ncr.com 26.09.03, 13:54 Ja bardzo chetnie, w czwartek o 18, bedziemy w kazdym razie w kontakcie, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: spotkanie IP: *.bp.com.pl 26.09.03, 14:31 Starajmy sie utrzymywac ten wątek i zamieszczac tu nasze bieżące spostrzeżenia. Nie dopuszczajmy aby hasło Stokłosy-metro Włodarzewska " zeszło " na kolejną stronę. Wtedy może "ujść" uwadze! A więc zakładamy kolejne spotkanie w czwartek 2 października o godz. 18.00 Serdecznie pozdrawiam wszystkich i życze miłego weekendu!!!! Max Ps. Na wczorajszym spotkaniu omawialismy nasze wspólne pomysły na urządzenie mieszkań. Myślę, że dzięki wspólnym pomysłom, uda się wzajemna pomoc w tym temacie bez korzystania z drogich usług architekta wnętrz. Ten temat więc bedzie się pojawiał bardzo często, tym bardziej, iż swoje projekty modyfikacji wnętrza, niebawem trzeba bedzie dostarczyc do Włodarzewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> Re: spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 14:42 Popieram umieszczanie aktualnych informacji na tematy dotyczące naszego przyszłego domu, teminów kolejnych spotkań( i nie tylko !).Czy dużo osób doatało już plany mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: spotkanie IP: *.bp.com.pl 26.09.03, 14:47 Plan mieszkania - ten szczegółowy - odebrałem sam a właściwie przesłano mi go faxem juz dosyć dawno - ok. 2 miesiące temu. Na forum natomiast przeczytałem, że Włodarzewska ma je wysyłac do wszystkich pocztą. Jeszcze nie dostałem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EM Re: spotkanie IP: 213.17.175.* 26.09.03, 15:18 Witam Wszystkich, dzwoniłam do Włodzrzewskiej, mają przesłać nam te plany w przyszłym tygodniu. Zatem musimy się chyba uzbroić w cierpliwość jeszcze do końca przyszłego tygodnia, albo... osobiśćie pofatygować się do biura i je odebrać. Jednakże życzę Wam wszystkim, aby brak planów naszych mieszkań nie przyćmił zbiżającego się weekendu. Pozdrawiam, EM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lorena Re: spotkanie IP: *.acn.pl / *.acn.pl 26.09.03, 19:34 ja też dowiedzialam sie dopiero dzisiaj o tym spotkaniu, ale oczywiscie postaram sie byc w przyszly czwartek, w koncu bede miala okazje miec wlasnych sasiadow a nie tylko tych u rodzicow. lorena Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dziudes Re: spotkanie IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 12:58 Witam Sąsiadów! Mam nadzieję, że uda mi się stawić w wyznaczonym miejsce o wyznaczonej porze. Czy będą jakieś znaki rozpoznawcze lub umówione hasło?:-) Pozdrawiam dziudes Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: spotkanie IP: *.bp.com.pl 29.09.03, 08:35 Miłego tygodnia życze. Max Znakiem rozpoznawczym będzie " zgromadzenie" około 4-6 osób przed budową od strony KEN. O tej porze nie ma tam zbyt wielu ludzi , myślę więc, że łatwo się rozpoznamy ( trzy osoby - w tym ja - juz się znają ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: spotkanie IP: *.pekao-fs.com.pl 29.09.03, 09:39 Witam Wszystkich w poniedziałkowy poranek.... Mnie również się wydaje, że nie powinno być problemów .... ostatnio przy budowie od strony KEN stały tylko dwie osoby i byli to Nasi... To jak? Pozostaje godz 18 Tak? .... no i może damy kwadrans akademicki tym, którzy się nie wyrobią.... Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia postepy w budowie.. IP: *.ncr.com 29.09.03, 11:24 Czesc, Mam mile wiadomosci jesli chodzi o postepy budowy - bylam wczoraj przy Stoklosy - juz na wylanym betonie kladzione sa kratki, oczywiscie to niewiele w stosunku do calosci, ale widac ze cos sie dzieje.. Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia, G. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: postepy w budowie.. IP: *.bp.com.pl 30.09.03, 10:02 Byłem wczoraj na budowie. Pomimo dosyć późnej pory, na budowie pracowało sporo osób. Widoczne są postępy. A więc - oby tak dalej. Do zobaczenia w czwartek o 18.00 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: postepy w budowie.. IP: *.bp.com.pl 01.10.03, 08:42 Witam wszystkich. Przypominam o jutrzejszym spotkaniu na budowie. Godzina 18.00 przy budowie od strony KEN. JEZELI TO MOZLIWE, PROSZE POTWIERDZAĆ OBECNOŚĆ. MAX Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EM Re: postepy w budowie.. IP: 213.17.175.* 01.10.03, 10:31 Witam serdecznie po dłuższej przerwie. Ja jutro też się pojawię na spotkaniu. A tak suma sumarum, to ile nas będzie jutro? Czy komuś udało się to policzyć? Pozdrawiam, EM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: postepy w budowie.. IP: *.bp.com.pl 01.10.03, 11:22 Na pierwszym spotkaniu były trzy osoby.Z zainteresowania jakie tu widać wynika, że może być ok 8-10 osób.Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dziudes Re: postepy w budowie.. IP: 212.69.73.* 01.10.03, 11:26 Czwartek, 18.00, od strony KEN. Do zobaczenia! dziudes Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: postepy w budowie.. IP: *.pekao-fs.com.pl 01.10.03, 14:04 ... ja również będę więc do zobaczenia Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> Re: postepy w budowie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 15:17 WITAM WSZYSTKICH!Ja również z dużym prawdopodobieństwem pojawię się.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lorena Re: postepy w budowie.. IP: *.acn.pl / *.acn.pl 01.10.03, 15:42 ja tez pewnie bede, a wiec do zobaczenia lorena Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: postepy w budowie.. IP: *.bp.com.pl 02.10.03, 08:37 Witam wszystkich. Przypominam, że spotykamy się dzisiaj o 18.00 na budowie. ( od strony KEN.) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia Re: postepy w budowie.. IP: *.ncr.com 02.10.03, 08:50 Czesc, Dostalam wczoraj plan mieszkania - Wy pewnie tez - szkoda ze nie mozna zmienic polozenia kuchni, no ale pewnie jakies inne fajne pomysly dotyczace urzadzenia przyjda nam dzis do glowy.. Wiec do zobaczenia o 18, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EM Re: postepy w budowie.. IP: 213.17.175.* 02.10.03, 15:51 Zaraz znikniemy z pierwszej strony, więc dla uratowania sytuacji ten liścik. Pozdrawiam, EM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: postepy w budowie.. IP: *.pekao-fs.com.pl 03.10.03, 08:36 Wiatam Wszystkich w ten prawie słoneczny poranek ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: postepy w budowie.. IP: *.pl.ibm.com / *.de.ibm.com 03.10.03, 09:58 No i opowiadajcie jak było wczoraj. Ja tym razem niestety nie mogłam dołączyć. Pozdrawiam i "do następnego razu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: postepy w budowie.. IP: *.pekao-fs.com.pl 03.10.03, 10:21 oczywiście było fajnie Ustaliliśmy że w naszym bloku będzie jak w filmie Alternatywy 4 czyli spotkania w świetlicy, część artystyczna itd ;-) Wstępnie też umówiliśmy sie na kolejne spotkanko na środę 15 października Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: postepy w budowie.. IP: *.bp.com.pl 03.10.03, 10:57 Dodam jeszcze, że było osiem osób, czyli jest nas coraz więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: postepy w budowie.. IP: *.bp.com.pl 03.10.03, 15:22 Co prawda nie grozi nam jeszcze " zejście" z pierwszej strony ale ponieważ dzisiaj, za chwilę, tracę na jakiś czas kontakt z wirtualnym światem, ratuję sytuację już teraz. Życzę wszystkim udanego weekendu i do "przeczytania" w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia Re: postepy w budowie.. IP: *.ncr.com 03.10.03, 16:07 Witam, Na spotkaniu bylo rzeczywiscie bardzo milo, warto sie powoli zapoznawac z ursynowskimi knajpkami.. milego weekendu, pozdrawiam wszystkich, no i czekam na nasze sasiedzkie maile;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> Re: postepy w budowie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.03, 16:14 Również życzę udanego weekendu choć sama spędzę go pracowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dziudes Aranżacja wnętrz IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 02:06 Witam Sąsiadów! Żałuję, że nie mogłem być do końca spotkania, cieszę się, że mamy już termin następnego. Czy ktoś z Was ma może jakiś program komputerowy do aranżacji wnętrz? JeśLi mógby go użyczyć, byłbym wdzięczny. Pozdrawiam! dziudes Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lorena Re: postepy w budowie.. IP: *.acn.pl / *.acn.pl 04.10.03, 17:09 troche pozniej, ale tak to w pracy bywa przeslalm wam na poczte emaile, a tych co nie mieli prosze o podanie na lorentyna@gazeta.pl, a zwrotnie dostaną te ustalone wczesniej lorena Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: postepy w budowie.. IP: *.bp.com.pl 06.10.03, 08:59 Miłego tygodnia dla wszystkich Sąsiadów..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: postepy w budowie.. IP: *.pekao-fs.com.pl 06.10.03, 10:49 i.... więcej słońca, mniej deszczu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> Re: postepy w budowie.. IP: *.acn.pl / *.acn.pl 06.10.03, 17:23 Witam w sloneczny wczesny wieczór.Bylam okolo 17.oo na naszej budowie - nadal pracowali tam robotnicy.Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia Re: postepy w budowie.. IP: *.ncr.com 07.10.03, 08:46 Witam, Dzieki Iwona za wiadomosci, dobrze wiedziec ze na budowie cos sie dzieje.. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w nastepnym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia R. Re: postepy w budowie.. IP: 157.25.119.* 09.10.03, 09:04 Witam Cieplo Milych Sasiadow! dopiero dzisiaj Was "odkrylam", ale lepiej pozno niz wcale. Bardzo sie ciesze,ze organizujecie spotkania. Chetnie do Was dolacze. Pozdrawiam. Gosia R., 6p.,lok.52 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: spooon kiedy następne spotkanie? IP: *.ryd.student.liu.se 07.10.03, 12:36 witam wszystkich, jesli ktos moglby mi napisac kiedy planujecie nastepne spotkanie to bede bardzo zobowiazany... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: spooon setny wpis IP: *.ryd.student.liu.se 07.10.03, 12:47 to juz setny wpis w naszym watku!!! niech nasza aktywnosc nie gasnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: setny wpis IP: *.bp.com.pl 07.10.03, 13:42 Moje gratulacje z tego powodu : ) Następne spotkanie zaplanowaliśmy na srodę 15 października o godzinie 18.00 tym razem pod Galerią Ursynów - przy stacji metra Natolin. Potwierdzenie tego spotkania,oczywiście będzie w terminie późniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: setny wpis IP: *.pekao-fs.com.pl 08.10.03, 09:22 podciągam wątem Miłego dnia, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> Re: setny wpis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 13:49 Również życzę miłego dnia.Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia Re: setny wpis IP: *.ncr.com 09.10.03, 08:54 Czesc, Sporo piszemy - ponad 100 wpisow.. Ciekawa jestem czy ktos ostatnio byl w okolicach budowy? Ja dzis zalatwiam kolejne formalnosci z bankiem, wiec mam nadzieje ze prace sie posuwaja.. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: spooon Re: setny wpis IP: *.ryd.student.liu.se 10.10.03, 12:53 Gość portalu: Max napisał(a): > Moje gratulacje z tego powodu : ) > Następne spotkanie zaplanowaliśmy na srodę 15 października o godzinie 18.00 tym > > razem pod Galerią Ursynów - przy stacji metra Natolin. Potwierdzenie tego > spotkania,oczywiście będzie w terminie późniejszym. hej, wielka szkoda, ale nie bedzie mnie tego dnia w Warszawie :( wracam tydzien pozniej i sie nie zalapie... mam nadzieje, ze za ktoryms razem uda mi sie wreszcie do Was dolaczyc!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: kiedy następne spotkanie? IP: *.pekao-fs.com.pl 07.10.03, 14:25 na następne spotkanie umówiliśmy się na środę 15... tym razem dla odmiany przy metrze Natolin od strony Galerii Ursynów pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: kiedy następne spotkanie? IP: *.bp.com.pl 10.10.03, 08:38 Ratuję sytuację. Ostatni moment na zachowanie naszego wątku na pierwszej stronie. Miłego dnia dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> informacje techniczne IP: *.acn.pl / *.acn.pl 10.10.03, 18:12 Bylam w czwartek w siedzibie Wlodarzewskiej w dziale technicznym . Zaawansowanie prac- podobno 22%-fundamenty, sciana szczelinowa, obecnie prace na poziomie zerowym. Mozna tam zobaczyc wzory drzwi wewnetrznych i zewnetrznych, które nam oferuje Wlodarzewska. Pierwsze- standardowe , drugie ponizej standardu, ale mozna dokonac zamany( za doplata) na drzwi Gerdy. Nie bylo wzoru, ani nie wiadomo jeszcze jaka bedzie dokladna cena( w poprzednich inwestycjach okolo 1.300-1.500 zl).W dziale technicznym mozna takze zobaczyc rysunki okien w poszczególnych pomieszczeniach, dowiedziec sie jakie maja wymiary, jak sie otwieraja.Odleglosc parapetów od podlogi 0.8m. Pozdrawiam Iwona. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> Re: informacje techniczne IP: *.acn.pl / *.acn.pl 10.10.03, 18:16 P.S. Wlasnie zorientowalam sie, ze nadalam 113 wiadomosc. Nie jestem przesadna ale na wszelki wypadek nadaje 114. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: informacje techniczne IP: *.bp.com.pl 13.10.03, 12:42 Witam wszystkich. Mam dwie informacje: pierwsza dotyczy naszego środowego spotkania. Ponieważ zapraszałem wszystkich do siebie na herbatę, ta informacja bedzie miała znaczenia co do miejsca spotkania ewentualnie jego przełożenia. Niestety z powodu wyjazdu służbowego nie moge sie z Wami spotkać w środę. Proponuje przesunięcie terminu na piątek godzine 17.00 też pod Galerią Ursynów. Jeżeli jednak zdecydujecie, że spotkacie sie w środę, to - myślę - lepszym miejscem dla Was będzie okolica budowy. Oczywiście równolegle powiadomie wszystkich do których mam adresy o przełożeniu spotkania. Bardzo prosze o wypowiedzi i decyzję kto będzie mógł byc w piątek! Druga sprawa - bardzo miła - rosną mury naszego domu. Właśnie przed chwilą byłem na budowie i praca wre! Mury - oczywiście na razie z poziomu zerowego - rosna w górę. Miłego tygodnia i czekam na Wasze decyzje. max Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia R. Re: informacje techniczne IP: 157.25.119.* 13.10.03, 13:18 Jesli nie macie nic przeciwko, proponowalabym spotkanie 20.10. W piatek 17.10 nie ma mnie w Warszawie, a nie chcialabym zeby ominela mnie kolejna narada wojenna ;). Na wszelki wypadek podaje moj adres e-mailowy: rogonia@poczta.onet.pl Pozdrawiam cieplo w ten chlodny dzien. Gosia R. Gość portalu: Max napisał(a): > Witam wszystkich. Mam dwie informacje: pierwsza dotyczy naszego środowego > spotkania. Ponieważ zapraszałem wszystkich do siebie na herbatę, ta informacja > bedzie miała znaczenia co do miejsca spotkania ewentualnie jego przełożenia. > Niestety z powodu wyjazdu służbowego nie moge sie z Wami spotkać w środę. > Proponuje przesunięcie terminu na piątek godzine 17.00 też pod Galerią Ursynów. > > Jeżeli jednak zdecydujecie, że spotkacie sie w środę, to - myślę - lepszym > miejscem dla Was będzie okolica budowy. Oczywiście równolegle powiadomie > wszystkich do których mam adresy o przełożeniu spotkania. Bardzo prosze o > wypowiedzi i decyzję kto będzie mógł byc w piątek! > Druga sprawa - bardzo miła - rosną mury naszego domu. Właśnie przed chwilą > byłem na budowie i praca wre! Mury - oczywiście na razie z poziomu zerowego - > rosna w górę. > Miłego tygodnia i czekam na Wasze decyzje. > max Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa rośnie:) IP: *.skandia.de 03.12.03, 09:12 byłam wczoraj na budowie - już jest parter! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: kiedy następne spotkanie? IP: *.skandia.de 20.01.04, 14:24 Moze zaczniemy sie spotykac i budowac z nimi nasz domek, bo przez tydzien prawie nic tam nie uroslo:(. Byłam wczoraj jest moze z 10cm wyzej niz tydzien temu:( Jak na moj gust nie wrozy to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Darek Protest przeciw pseudo-autostradzie w miescie IP: *.kompakt.pl 09.10.03, 09:39 www1.gazeta.pl/warszawa/1,34896,1697044.html Przeciwnicy przekształcenia Trasy AK w trasę ekspresową i połączenia jej z autostradą zapowiadają ogromną demonstrację pod Ministerstwem Infrastruktury Wczoraj protestujący zebrali się w szkole przy ul. Włościańskiej. Spotkanie zorganizował żoliborski radny Jerzy Lipka. Zamierza on powołać Komitet na rzecz Obwodnicy. - Domagamy się budowy takiej drogi wokół Warszawy, nie godzimy się na wpuszczanie ruchu z autostrady w środek miasta - grzmiał radny Lipka. Plany generalnej dyrekcji dróg zakładają, że równocześnie z budową autostrady od strony Łodzi do Konotopy (na granicy Piastowa i Ursusa) powstanie jej połączenie przez Bemowo do Trasy AK. Ta ostatnia, a także jej przedłużenie Trasa Toruńska zostaną zmodernizowane. Na czym ma polegać przebudowa trasy? Most Grota zostanie poszerzony o jeden pas w każdą stronę (w sumie w każdym kierunku będzie pięć pasów); zostaną odbudowane (lub zbudowane) wiadukty głównych jezdni po prawej stronie Wisły od ul. Modlińskiej aż do Łabiszyńskiej; w okolicach osiedli Potok i Ruda trasa zostanie częściowo przykryta ekranami akustycznymi (tzw. konstrukcja półtunelowa) arteria zyska nową nawierzchnię. Wielu mieszkańców uważa jednak, że te inwestycje doprowadzą do degradacji okolicy. - Już teraz przy Włościańskiej od trasy dobiega olbrzymi hałas. Przecież po wybudowaniu tu drogi ekspresowej będzie jeszcze gorzej - denerwowała się jedna z mieszkanek Żoliborza. Protestujących poparł mieszkający niedaleko trasy poseł Antoni Macierewicz, który jako jedyny z parlamentarzystów warszawskich przyjął zaproszenie na spotkanie. - Wspólnie z mieszkańcami będę walczył przeciwko budowie tej drogi. Wykorzystam do tego wszystkie środki, jakie przysługują posłowi - zapowiedział. 21 października przeciwnicy budowy trasy ekspresowej na Żoliborzu razem z protestującymi przeciw przecięciu drogą szybkiego ruchu Ursynowa będą protestować pod Ministerstwem Infrastruktury. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia Re: Protest przeciw pseudo-autostradzie w miescie IP: *.ncr.com 10.10.03, 12:14 czesc, A gdzie Darku mialaby isc ta droga szybkiego ruchu na Ursynowie? pozdrawiam serdecznie, G. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Darek Re: Protest przeciw pseudo-autostradzie w miescie IP: *.kompakt.pl 14.10.03, 14:45 ul. J. Płaskowickiej. Ale hałas i smrod rozchodzilby sie na caly Ursynow Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M UWAGA ! IP: 212.76.52.* 10.10.03, 15:43 Uważajcie na prezesa Zawadzkiego. U mnie na Stryjeńskich przekręcił sporo kasy. Zostawił budynek z długiem 1 800 000 ( milion osimset ) . Kredyt wziął już po oddaniu budynku. Doliczył ponad 10 % do cen ( wyszło 2 lata temu po 4000 zł/m kw. ) Naprodukował dodatkowo faktur dla firmy w której miał udziały. Jednym słowem pilnujcie go !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> Re: UWAGA ! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 10.10.03, 17:42 Witam. Mam pytanie do M. Czy w tym czasie Wlodarzewska byla jeszcze spóldzielnia czy juz developerem?Kiedy kazano wam zrobic doplate?W jakiej firmie mial/ma udzialy? Z góry dziekuje za informacje.Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M Re: UWAGA ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 18:07 Była spółdzielnią. Firma o której pisałem to ( prawie napewno ) Przedsiębiorstwo Budownictwa Ogólnego - Centrum ( ale głowy nie dam ). Oprócz tego wystawił rachunek na 1 mln złotych jakiejś agaencji za rzekome pośrednictwo w sprzedazy lokali, chociaż nik o tym nic nie słyszał. Oprócz tego sam sobie sprzedał działkę za kilka milionów złotych i wiele wiele innych. A czy teraz Włodarzewska jest developerem ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M Re: UWAGA ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 18:10 W kwestii dopłat - jako końcowe rozliczenie - oczywiście zgodnie z umowa jak to w spółdzielni. Ale juz po rozliczeniu i [po przekazaniu facet wziął ok. 2 milionów kredytu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> Re: UWAGA ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.03, 20:58 Bardzo dziękuję za cenne informacje. Obecnie Włodarzewska jest developerem- ale ma ten sam zarząd. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Max Re: UWAGA ! IP: *.bp.com.pl 13.10.03, 12:47 Wyżej zamieściłem informacje o zmianie terminu spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EM Re: UWAGA ! IP: 213.17.175.* 13.10.03, 14:26 Ja niestety w piątek też nie mogę. Przychylam się do propozycji Gosi R, tzn. spotkanie w poniedziałek. A może jeszcze lepiej by było przełożyć nasze spotkanie na środę 22 października, skoro już ustliliśmy, że środy będą pasować większości osób. Pozdrawiam, EM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia spotkanie IP: *.ncr.com 13.10.03, 15:36 Czesc, ja tez jestem za przyszla sroda, lub tez przyszlym poniedzialkiem.. Dobrze ze prace sie posuwaja, czy wiecie moze na ile % banki, ktore nie wspolpracuja z Wlodarzewska wyceniaja teraz zaawansowanie prac? Pozdrawiam serdecznie, G. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: spotkanie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.10.03, 18:22 Przyszła środa brzmi ok, tym razem postaram się być :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> Re: spotkanie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.10.03, 20:05 BARDZO PROSZE NIE w srode 23.10. Poniedzialek jest OK.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> Re: spotkanie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.10.03, 20:08 W poprzednim liscie wkradla sie pomylka oczywiscie chodzi mi o srode 22.10.- prosba aktualna.Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: spotkanie IP: *.pekao-fs.com.pl 14.10.03, 08:21 ja również wolałabym poniedziałek... Pozdrawiam Wszystkich Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> Re: spotkanie IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 14.10.03, 08:26 Wg. Włodarzewskiej zaawansowanie prac ok.22%-jak wcześniej pisałam. Będę w tym tygodniu uruchamiać transzę to dowiem się jak bank zapatruje się na zaawansowanie prac.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: spotkanie IP: *.pl.ibm.com / *.de.ibm.com 14.10.03, 09:03 Czy w takim razie mogę uważać, że ostateczna data spotkania to poniedziałek, 20.10? :) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: spotkanie IP: *.pekao-fs.com.pl 14.10.03, 09:32 a czy ktoś nie może w poniedziałek??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EM Re: spotkanie IP: 213.17.175.* 14.10.03, 11:33 A o której godzinie w poniedziałek i w którym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona:-> Re: spotkanie IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 14.10.03, 12:33 EM !Ponieważ Tobie nie bardzo pasował poniedziałek może wyznaczysz godzinę i miejsce, które najbardziej Ci będzie odpowiadał Odpowiedz Link Zgłoś