Dodaj do ulubionych

Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.11.03, 00:24
Witajcie.Powoli finalizuję zakup mieszkania na Lazurowej 183,budynek B.Szukam
moich przyszłych bliższych i dalszych sąsiadów.Proponuję się
poznać.Pozdrawiam wszystkich i czekam na kontakt Tomek.Mój mail:
tomaszr@plusnet.pl
Obserwuj wątek
    • renate Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 11.11.03, 14:29
      Witam
      Kupiliśmy mieszkanie w budynku A.
      Chcielibyśmy wymienic się spostrzeżeniami i uwagami dot. budowy lub developer'a
      Jeśli masz jakieś pytania lub uwagi to napisz na forum.
      Jezeli na ten temat cos bedziemy wiedziec, to chętnie odpowiemy.
      Zastanawiamy się nad kwestią garaży (do wyburzenia) i zakupem przez Corpores
      dwóch działek. Czy brałeś może kredyt na mieszkanie i czy podpisywałeś umowe w
      formie aktu notarialnego.
      Pozdrawiamy
      - RN
      • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 12.11.03, 19:11
        Nie brałem jeszcze kredytu i umowę prawdopodobnie podpiszę już niedługo w
        formie aktu notarialnego.Co do tych działek nie wiem kiedy zostaną przez gminę
        sprzedane Corporesowi.Pozdrawiam Tomek
      • Gość: Piotrek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 19:54
        Czesc Ja kupilem mieszkanie nr 40 na 3 pietrze. Co do formy umowy to jako akt
        teraz nie jest to chyba jeszcze mozliwe. Na 2 niefortunne dzialki Corpores ma
        prawo pierwokupu (widzialem pisma z Gminy), a wiec spie spokojnie (zreszta te
        dzialki to i tak sa pod bud. B). Poki co jestem mile zaskakiwany. Roboty ida
        OK, aktualnie zakladaja mi wode... A Wy z ktorego pietra?
        • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 16.11.03, 14:53
          Witam i cieszę się,że możemy się poznać.Ja kupuję mieszkanie B32 (I
          piętro).Prace na budowie rzeczywiście idą ładnie i tempo jest dobre.Na bieżąco
          się tym interesuje i czasem robię zdjęcia.Widać szybki postęp prac.Budynek B
          też jest już zewnętrznie kończony (tynkowanie i malowanie).W środku trwa
          murowanie i układanie instalacji elektrycznych.Pozdrawiam.Tomek
      • Gość: Tomek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.ey.com.pl / *.ey.com.pl 17.11.03, 11:30
        Renate,

Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na Lazurowej II. Mieszkanie 3 pokojowe,
        70m2, nie wiem, czy to budynek A, czy B. Chcialbym sie dowiedziec, czy warto,
        jesli chodzi o developera - solidny? Uczciwy? Na forum sa watpliwosci odnosnie
        wlasnosci do jednej z dzialek - wiesz moze o co chodzi? Przy jednym z budynkow
        sa ochydne stare garaze (wlasnie tym moim) - wyburza je? No i ktoredy bedzie
        przebiegac ta autostrada?

Z gory dziekuje za pomoc

Tomek
        • renate Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 17.11.03, 14:52
          Witam
          Budynek B bedzie oddany poznej (ok czerwca 2004)
          Developer wydaje sie byc solidny - budowa od czerwca 03 idzie dosc sprawnie
          i szybko. Co do autostrady ma isc w okolicach ul. Dywizjonu 303
          Garaze maja zostac wyburzone, prawdopod. gdy developer kupi dzialke na ktorej
          stoja
          Ja kupilam mieszkanie w bloku A
          Pozdrawim RB
        • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 19.11.03, 13:37
          Witaj Tomku (zresztą mój imienniku).Na którym piętrze te mieszkanie 70m2 masz
          zamiar kupić i w której klatce?Ja kupuje na 1 piętrze klatka 3.To jest budynek
          B.Pozdrawiam Tomek (Tomaszr0)
      • Gość: Margot Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 217.11.134.* 27.08.04, 14:01
        Hej, co prawda nie zakupiłam na tym osiedlu mieszkania, jestem właściwie przed
        podjęciem decyzji o zakupie, jeśli chodzi o lokalizacje właśnie. ale za to
        udało mi się przebrnąć przez kwestię kredytową. polecono mi pewną firmę i
        wierzcie mi poszło bez żadnego ale, chociaż na początku miałam masę
        wątpliwości. Wiem jedno, mieszkanie muszę kupić, oczywiście na kredyt, niestety
        zwykle to limit czasu powodował, że nie mogłam biegać i szukać.
        jeśli, ktoś z Was chce sobie oszczędzić bieganiny od banku do banku, to mogę na
        priv podać kontakt do firmy, która zdejmuje ten problem z głowy.
        Będzie mi też miło, jak ktoś poleci mi ciekawe osiedle, na którym można zakupić
        mieszkanie. Interesuje mnie nowe.
        Zostawiam maila i czekam na info.

margot78@interia.pl
        • Gość: kaja Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 21:10
          bede wdzieczna za namiary tej frmy kaja_z@gazeta.pl
    • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 21.11.03, 11:21
      Czy mamy tak mało przyszłych mieszkańców osiedla (podobno prawie wszystkie
      mieszkania zostały sprzedane czyli ok 100) czy też prawie nikt nie zagląda na
      to forum?Dlatego serdecznie jeszcze raz pozdrawiam Was jako dotychczasowych
      zainteresowanych.Dziś jadę zobaczyć co dzieje się nowego na budowie.Tomek
      • Gość: mmx Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 21.11.03, 18:29
        Witam,
        Byłem na budowie dzisiaj, no i przybyło sporo od ostatniej wizyty 10 dni temu.
        Kupiłem mieszkanie w budynku A. Chyba wszystko jest OK.

MMX
        • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 22.11.03, 17:05
          Witaj MMX.Cieszę się,że budowa się posuwa.Ostatnio spieszą się aby wykończyć
          budynki z zewnątrz przed zimą.Tomek
          • Gość: MMX Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 23.11.03, 22:00
            Dokładnie, ale wewnątrz budynku (przynajmniej A) też trwają prace - kończone są instalacje, tynki na klatkach itp. Garaże też już na wykończeniu.
            Musimy pomyśleć o internecie, poszukać jakiejś dobrej oferty, albo pokombinować coś samemu, można to zrobić dość tanio i przy powiedzmy 30-40 chętnych, opłata miesięczna może być w granicach 50 zł.
            MMX
            • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 24.11.03, 10:02
              Dobry pomysł z poszukiwaniem dostawcy netu już teraz.Przyjmijmy wstępnie,że
              będzie ok 50 chętnych z naszego osiedla.Rozpoczynamy poszukiwania.Jak coś
              znajdziesz daj znać.Mój mail:tomaszr@NOSPAM.gazeta.pl lub
              tomaszr@plusnetKROPKApl.Pozdrawiam Tomek
              • Gość: MMX Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.ssmb.com 24.11.03, 13:09
                Dobrych dostawców jest sporo na rynku, jednak zgodę na instalację i tak musimy
                uzyskać od administratora (będzie nim Corporess).
                O ile się nie mylę, to będzie okablowanie pod lokalny LAN i to znacznie
                obniżyłoby koszty instalacji.
                MMX
                • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 26.11.03, 22:13
                  Ze zgodą to zapewne nie będzie problemu.Budynki mają być okablowane.Jeżeli MMX
                  możesz to rozejrzyj się.Ja też to zrobię.W razie czego czekam na maila.Tomek
      • Gość: Honorata Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.net-serwis.pl 08.12.03, 22:13
        Pozdrawiam przyszlych sasiadow. Kupilam mieszkanie nr 54 w bloku B - klatka IV.
        Moj e-mail: hatka@idea.net.pl
        Zalozenie strony to dobry pomysl - sporo osiedli ma takie strony, mniej lub
        bardziej atrakcyjne. Zawsze to lepszy sposob kontaktu niz przez forum gazety.
    • Gość: Bono Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.sggw.waw.pl 27.11.03, 10:03
      Ja też jestem w trakcie finalizowania zakupu mieszkania w budynku B nr 43.
      Musze wpłacić pierwszą ratę, żeby umowa nabrała ważności, ale nie mam jeszcze
      zgody banku co do kredytu. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie ok. Pozdrowienia
      dla wszystkich przyszłych lokatorów. badii@o2.pl
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 213.241.23.* 27.11.03, 13:07
      Witajcie !Ja też zakupiłem mieszkanie w tym magicznym miejscu. Od zawsze
      chciałem mieszkac własnie w tej okolicy. Co do umowy , to notarialnie będzie
      to można zrobic dopiero po przekazaniu budynku do użytku. Ja nabyłem
      mieszkanie w bud A (42) III piętro. Z developera jestem bardzo zadowolony , są
      rzeczowi i sprawiają wrazenie solidnych. Z internetem dziwnie to wygląda bo
      wg.informacji od developera jest jakas firma , która ma się tym zająć. Nie
      wiem tez kto będzie dostarczał TV kablową. Podpytywałem także o ochrone
      osiedla i z tego co mówił Pan Henryk to ma być po oddaniu osiedla powołana
      wspólnota i to ona będzie decydowała. Mysle ,że warto o tym pomysleć już
      teraz, bo słysząłem że w tych małych blokach było już kilka włamań. Do tego na
      Bemowie (mieszkam na Powst.Sląskich) doość powszechne sa włamy do aut w garażu
      podziemnym i to tez warto porzemyślec już teraz. Z tego co wiem jestem w
      grupie weteranów , bowiem mam umowe kupna nr.9 :-))) Całą budowe uwieczniam
      dość regularnie cyfrówką i dysponuję obszernym archiwum od momentu jak były
      tam ledwo co zaczątki fundamentów.
      Może kiedyś spotkamy się w celu wstępnego zapoznania i pogadania :-)

marcin

m.sobesto@radiopin.pl
      • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 27.11.03, 14:11
        Witajcie w naszej grupce.Cieszę się,ze jest nas coraz więcej.Co do netu to wiem
        tylko o położeniu instalacji.A co do ochrony to rzeczywiście my jako wspólnota
        będziemy o tym decydować.Obie sprawy są bardzo ważne ale wydaje mi się,że o
        ochronie będzie można porozmawiać rzeczowo jak bedzie budowa oddana do
        użytku.Wtedy wybierzemy agencję ochrony-może wspólną dla nas i TBSów obok?Co do
        naszego spotkania w pełni popieram.Ja wyrażam pełne tym zainteresowanie.Czekam
        na propozycję terminu i miejsca.Piszcie na
        maila:tomaszr0@NOSPAM.gazeta.pl .Umowę przedwstępną też można podpisać w formie
        aktu notarialnego.Pozdrawiam Tomek
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 02.12.03, 14:03
      W sobotę odwiedziłem teren budowy. trochę jestem rozczarowany , bo w ciągu 2
      tygodni tak na pierwszy rzut oka,niewiele się zmieniło. W bud. A zaczęli
      wstawiac drzwi i układane są inst.wodn.kanal. Byłem tez świadkiem jak
      przyjechał facet który ma instalowac autmatykę w kotłowni. Niemniej nie
      wiadomo dokładnie , kiedy kotłownia ruszy. Zresztą trudno ,tez uzyskac jasną
      odpowiedź kiedy blok będzie gotowy (chodzi o A). Ale dowiedziałem się ,że
      będzie jeszcze budowany jednen budynek , za TBS , bliżej torów kolejowych.
      Prace mają ruszyć na wiosnę , blok ma być 4 - ro piętrowy - 60 mieszkań.
      Zwiedzięlm tez garaż , prezentuje się dobrze. Obecnie prowadzone są tam prace
      instalacyjno - elektryczne.

pozdrawki
      • Gość: Bono Warunki umowy? IP: 212.160.138.* 02.12.03, 14:35
        Witajcie. Wiecie, co zapłaciłem juz pierwszą ratę, ale dziś doszukałem sie na
        portalu wypowiedzi róznych ludzi z przełomu lipca i sierpnia, którzy
        negocjowali warunki umowy z corporesem. Ja przyznam się, że podpisałem umowę
        która mi przygotowali i poza terminami wpłaty kolejnych rat nic nie zmieniałem.
        Chciałbym sie upewnic, czy czegoś przez niedopatrzenie nie zawaliłem. Jakie są
        wasze doświadczenia co do samej umowy i warunków w niej zawartych, czy były tam
        jakieś bardzo niekorzystne zaspisy?
        Dzieki za opowiedź
    • Gość: Jacek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wspiz.edu.pl 03.12.03, 12:09
      Hej,
      Pozdrawiam wszystkich przyszlych sasiadow. Bylem dzis na budowie - ruch jest
      duzy, nawet juz zaczeli tynkowac mieszkania w srodku.
      Moj mail - condorek@go2.pl - czekam na kontakt od sasiadow.
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 03.12.03, 12:50
      Dodajmy ,że tynkowanie trwa w bud B , w A juz dawno to zostało zrobione :-)
    • Gość: Krzysiek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 212.76.52.* 03.12.03, 14:04
      Hej,
      Ja właśnie jutro podpisuje umowe. :-)
      Kontakt do mnie ramzes77@gazeta.pl
      • Gość: Piotrek Oddanie bud. A IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 21:30
        Czesc tu Piotrek z 40 w A. Slyszalem, ze oddanie (do wykonczenia) ma byc
        juz nawet w styczniu/lutym. Popieram pomysl spotkania - musimy miec duza grupe
        zeby wygrywac boje z Harlejowcami z Fortu :) Co do ochrony to tez jestem
        pewien, ze musimy ja miec. moj majl: piotr.wozniak@eu.effem.com
        • Gość: sp-lkh Re: Oddanie bud. A IP: 195.136.44.* 05.12.03, 09:28
          Nie wiem co o tym myśleć, bo z tego co mówil kier.budowy to raczej po koniec
          lotego najwcześniej. Ale trzymam kciuki by było tak jak mówisz. Niemniej musi
          wczęsniej ruszyć kotłownia, muszą zamknąc klatki schodowe itd.
          • tomaszr0 Re: Oddanie bud. A 05.12.03, 23:56
            Pozdrowienia dla Wszystkich.Wreszcie od 2 dni jestem już właścicielem
            notarialnym (umowa przedwstępna) mieszkania w bloku B nr 32.Podobno kotłownia
            ruszy jeszcze w grudniu (wieść od Prezesa).Cieszę się,że jest zainteresowanie
            naszym spotkaniem.Co powiecie wstępnie o: np. Sylwestrze (na Woli jest fajny
            lokal i są miejsca po 190 zł/osoby na imprezę sylwestrową)lub początek
            stycznia?Moglibyśmy wspólnie się poznać i porozmawiać.Może macie inne
            pomysły.Czekam na nie.Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.Tomek
            mail:tomasz@NOSPAM.gazeta.pl
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 06.12.03, 10:42
      Pomysł ze spotkaniem jest bardzo ok ! Ale jak dla mnie sylwester odpada ,
      wybieram sie w tym okresie na narty :-)
      Natomiast dziś za chwilę wybieram sie na budowę, jak zawsze każda wizyta to
      także kilka nowych zdjęc do archiwum.A Moze ktoś z Was jest komputerowo
      zdolniejszy niż przeciętnie i można by już teraz zrobić stronę www naszego
      osiedla a potem ją uzupełniac itd. Takową ma np.osiedla PKO development przy
      Careffurze i całkiem fajnie to sieprezentuje.
      No to lecę na budowę , napisze wieczorem co i jak !
      marcin
      m.sobesto@radiopin.pl
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 06.12.03, 23:32
      Witajacie !

Na budowie dziś było więcej zwiedzających niz pracujących :-) prace ppowoli do
      przody , chyba w tym tygodniu zacznie sie montowanie drzwi w klatce 2 - giej w
      budynku A (chodzi o drzwi w lokalach) widziałem już zgromadzone futryny i
      drzwi.
      • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 08.12.03, 10:53
        Witajcie.Zacząłem się rozglądać za możliwością założenia naszej strony
        internetowej.Pozdrawiam Tomek
        • Gość: iwona Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 08.12.03, 21:45
          Milo mi, być może zostaniemy sąsiadami. Jutro podpisujemy umowę prawdopodobnie
          jako jedni z ostatnich. Będziemy mieszkańcami bloku B, III klatka m 41.
          Podpowiedzcie nam jakie są możliwości negocjacji ceny mieszkania, na co zwrócić
          uwagę przy podpisywaniu umowy. Czy ktoś z was przebudowywał trochę mieszkanie -
          jakie są tego koszty i z kim się to zalatwia? Zależy nam na szybkiej odpowiedzi
          z uwagi na zbliżający się termin podpisania umowy. Wahamy się w dalszym ciagu
          ponieważ Corpores nie zadbał o ostatnich kupujących i nie zabezpieczył nam
          miejsca garażowego i piwnicy. Podaję swój adres mailowy: iwonka400@op.pl
          • Gość: Bogusław Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 212.160.138.* 10.12.03, 10:38
            Witaj.
            Wygląda na to , iz będziemy sąsiadami z jednej klatki (drzwi w drzwi). My (ja i
            żona) kupilismy lokal nr 43. Jeśli chodzi o cenę to można się trochę
            potargować, nam opuścili 50zł na m kw. Gdy podpisywaliśmy umowę, to nie było
            ścianek działowych w naszym mieszkanku, więc połączyliśmy sobie toalete z
            łazienką (to nic nie kosztowało). Nie wiem jak jest tam teraz, chyba musze się
            wybrać na budowę.
            Pozdrawiam przyszłą soąsiadkę.
            badii@o2.pl
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 09.12.03, 01:01
      Hej !
      Iwono ! Obawiam się,że niełatwo będzie negocjowac teraz cenę , bo po prostu
      mieszkania sie sprzedały! Kiedy zaczynała sie sprzedac , kwiecień , wtedy można
      było dośc rozsadnie sobie negocjować , wybór mieszkan był prawie full , miejsce
      w garażu wybrałem sobie dokładnie takie jakie chciałem. No ale wtedy ledwo co
      były fundamenty. Potem jak bloki rosły to i sprzedaż ruszyła z kopyta. Wiem ,
      że teraz jest wiele zapytań o mieszkania i dlatego Corporess dostał zgodę na
      postawienie jeszcze jednego bloku. Ale będzie ten 3 - ci gotowy za ponad rok.
      Co do wykończeniówki , to jasne , że można , jeszcze nie w każdym mieszkaniu są
      postawione ścianki działowe. i wtedy mozesz poprosić o inny układ i to co
      będzie mozłiwe to Ci zrobią , jeżeli tak jak pisałem nie ma ścianek już
      postawionych. Najlepiej ustalac to w biurze z Panem henrykiem i potem tylko na
      samej budowie z kierownikiem , majac gotowy rysunek. Widziałem jakis czas temu
      Pan , który rysował przed oczami kierownika jakby chciuał. Przecież ten
      cżłowiek nie jest w stanie spamiętac tego wszystkiego. Dlatego ryzunek z
      dokładnym planem jest najlepszym pomysłem. Chciałem tez dodać , że jeżeli u
      kogoś nie zrobione jeszcze elektryki , to warto przemysłeć tę sprawę , ja sobie
      zamówiłem wiecej gniazdek i podejśc pod TV kablowa i internet , tak by potem
      kable nie szwędały sie po kątach. Ale nie wiem , czy aby prace elektryczne nie
      zostały w mieszkaniach już zakonczone. Sorki za literówki , ale czasem szybciej
      myśle niż piszę :-) Co do strony internetowej , super !!!! Chętnie przyłączę
      sie do prac , choć chyba marny ze mnie specjalista w tej dziedzinie.
      Nasze spotkanie proponawałbym moze zrobić po Nowym Roku ..wiecie co ..chyba
      mógłbym to tak zrobić iż spokalibyśmy sie w takiej fajnej knajpce Zielnik , mój
      kolega jest tego właścicielem razem z Magdą Gesler. Dam znać co i jak . ale tak
      jak pisałem moze po sylwestrze :-)
      Dodam jeszcze , że byłem na koncercie Papa Dance , dopiero co wróciłem ...hmm
      lata minęła ..jeszcze kilka lat temu to byłby ociacha ..a teraz ..jak napisali
      w przekroju ..KULTOWA RZECZ ...ALE CZASY ...
      No to tyle ..piszcie ..piszecie

marcin
      m.sobesto@radiopin.pl
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 09.12.03, 01:04
      Jak przeczytałem ile nasadziłem literówek ..ale obciach ..przepraszam ..za
      szybko piszę ....brrrr

m
    • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 10.12.03, 21:50
      Cześć.Pozdrawiam ponownie Wszystkich naszych Sąsiadów.Przypominam o pomyśle
      naszego wspólnego spotkania.Jak widzę zapewne niezły byłby termin w początkach
      2004 roku.Proszę Was o propozycje terminów i miejsc.Przypominam swój mail
      tomaszr0@NOSPAM.gazeta.pl
      Czekam na jakieś sugestie
      Tomek (B32)
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 10.12.03, 23:34
      Sprawdziłem możliwość spotkania w Zielniku , ni ema problemu ...hmm umówmy
      się ,że kawę i coś do niej na dobry początek zapewnia sąsiad z A 42 :-)))
      oczywiście po 4 stycznia 2004
      marcin
      • Gość: Iwona Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 11.12.03, 22:48
        Odnośnie spotkania jestesmy za. To niezły pomysł.
        • Gość: Iwona Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 11.12.03, 23:07
          Zapomniałam dodać, że umowę podpisaliśmy. Zostały do sprzedania jeszcze dwa
          mieszkania.
      • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 16.12.03, 23:38
        Witajcie.Co powiecie na nasze spotkanie w piątek 9.01.2004 w Zielniku?Może inne
        propozycje?Pozdrawiam Tomek (B32)
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 14.12.03, 22:38
      Po kolejnej sobotniej wizycie na budowie pragnę donieść ,że dalej sukcesywnie
      instalowane są drzwi wejściowe w kolejnych mieszkaniach , trwa układanie
      płytek na balkonach , przyłączany był gaz do kotłowni. W tym tygodniu mają
      rozpocząć się prace związane z układaniem instalacji grzewczej - rury ,
      kaloryfery. Od piątku aż do 5 - tego stycznia będzie przerwa w pracach
      budowlanych , trochę jak na moje oko , za dużo robią sobie wolnego.
    • Gość: "Malina" Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 212.160.138.* 15.12.03, 11:48
      Witam Was "SĄSIEDZI" :)
      Kupiłam mieszkanie w budynku B (nr 43). Chętnie WAS poznam. Może zorganizujemy
      jakieś spotkanie?
      Pozdrawiam. E.J.
      • Gość: Malina Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 212.160.138.* 15.12.03, 12:04
        Dopiero teraz przeczytałam wszystklie listy od Was:) Widzę, że jestem daleko "w
        tyle". Spotkanie juz dawno zaplanowane.... Ciesze się - miło Was będzie poznać.
        Jak już wspomniałam kupilismy mieszkanie w budynku B - lokal 43. W tym tyg.
        wpłacamy drugą ratę....
        Mój email: ejuda@poczta.onet.pl
        Pozdrawiam
        E.J.
        • Gość: Iwona Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 213.241.19.* 15.12.03, 15:59
          Witaj Malina widzę że będziemy sąsiadkami z vis a vis. Pozdrawiam
    • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 17.12.03, 00:05
      Założyłem prywatne forum:Forum Osiedla Lazurowa 183
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15810
      Pozdrawiam i zapraszam
      Tomek (B32)
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 19.12.03, 10:56
      Witajcie :-) oto najnowsze wiadomości z pierwszej ręki. Wczoraj byłem w biurze
      i miałem okazję porozmawiać z Prezesem i mam takie informacje , szczególnie
      dobre dla mieszkańców budynku A :
      rozpoczęły się odbiory techniczne kotłowni , po świątecznej przerwie i po
      założeniu kompletnej instalacji grzewczej , początkiem stycznia rozpocznie się
      już ogrzewanie budynku A. Trwają wylewki i jeżeli faktycznie powiedzmy w
      połowie stycznia będzie już działało ogrzewanie , wówczas od lutego rozpoczną
      się prace wykończeniowe wewnątrz. A to oznacza ,że lokatorzy będą mogli pod
      koniec lutego rozpoczynać prace wykończeniowe w lokalach. Czyli jest szansa ,
      jeżeli komuś zależy na czasie iż w połowie marca będzie można zacząć mieszkać.
      Z tego co mówił Prezes nie będzie jeszcze można się zameldowac , bo to kwestia
      ostatecznego odbioru , aktów notarialnych itd. Przy okazji mam pytanie : może
      wiecie jak to jest czy w momencie kiedy np. ktoś zamieszka powiedzmy pod
      koniec marca i będzie już infrastruktura telefoniczna , można wnioskować o
      podłączenie telefonu czy dopiero można to zrobic jak się ma akt notarialny,
      czy wystarczy sama umowa kupna ? Czy wiecie ile może wynosić koszt aktu
      notarialnego dla 50 metrowego mieszkania ? Czy jeśli bedzie się to odbywało
      zbiorowo , czyli wszyscy właściciele otrzymają akty notarialne w jednym
      temrinie od jednego notariusza będzie taniej , byc może w
      przypadku "hurtowego" załatwiania takiej operacji są możliwe zniżki ? Pytań
      jest wiele , sądzę że jak sie spotkamy początkiem stycznia będzie okazja
      obgadać to na spokojnie. Czy 10 stycznia powiedzmy wczesne popołudnie byłoby
      ok ? Zrobię wtedy rezerwację w zielniku ! No i co z nasza strona www ? dobrze
      by było sobie o tym też pogadać , można by już wrzucić tam fotki z budowy i
      regularnie zamieszczać wszystkie nowości. To tyle na razie. pozdrawki
      marcin
      • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 19.12.03, 15:56
        Pozdrowienia.Wszystkim składam najserdeczniejsze życzenia: spokojnych i mile
        spędzonych Świąt Bożego Narodzenia,uroczystego i udanego Nowego Roku 2004,
        szybkiego, o czasie i bezproblemowego oddania budynków A i B na naszym
        osiedlu,oraz zachowania wszelkich możliwych ulg,Vat'ów itp. w najbardziej
        odpowiadającej nam wysokości.Tego życzę Wam wszystkim i sobie.Pozdrawiam Tomek
        (B32)
        Termin 10.01.2004 do południa,miejsce Zielnik-pasuje (gdzie to dokładnie?)
        • Gość: Piotrek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 16:04
          Spotkanie OK, gdzie ten Zielnik??
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 21.12.03, 19:48
      Witajcie ! Zielnik miesci sie na ul.Odyńca.A teraz chyba ostatnie wieści z
      budowy w tym roku. Otóż z dużą radoscią donoszę iż w sobotę odkryłem, że w
      budynku A zostały załozone dzwi wejściowe do obu klatek i tym samym budynek
      jest zamknięty. Z informacji od kończących pracę w tym roku ekip dowiedziałem
      się ,że w większości mieszkań w budynku A zostały założone kaloryfery. Wg tego
      co usłyszałem początkiem stycznia ruszy ktołownia i rozpocznie się juz
      ogrzewanie budynku A :-))) !
      Tyle na razie , co do spotkania w Zielniku dam znać po 5 stycznia po powrocie
      z nart. Życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji świąt i Nowego Roku , w
      którym zamieszkamy już w naszym osiedlu :-)

marcin
    • Gość: nnb Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 17:22
      Witam Wszystkich uczestników forum
      Mam pytanie :
      czy moze ktos sprawdzał ostatnio Księgę Wieczystą działki na której
      budowane sa bloki ?
      Mysle, że pomysł strony WWW to dobry pomysł
      Sprawdzam obecnie darmowe serwery i spróbuję coś wymyślić
      Jeśli ktoś ma jakieś pomysły czekam na e-mail : nnb@gazeta.pl
      Pozdrawiam Wszystkich NNB
      • Gość: nnb Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.03, 12:50
        Witam ponownie
        Znalazlem miejsce dla naszej strony na darmowym serwerze
        Narazie strona jest w budowie - wystarczy ją uaktualnić
        Zapraszam wszystkich na
        www.lazurowa183.republika.pl
        Chętnie zajmę się rozbudową Naszej strony.
        Sugestie i uwagi można przesyłać na
        nnb@gazeta.pl lub lazurowa183@op.pl

Pozdrawiam i Zycze Dosiego Roku !
        - nnb
        • Gość: Bono Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 212.160.138.* 29.12.03, 10:10
          Nieźle nieźle, coś zaczyna się dziać. Myśle, że szczegóły co do zawartości
          samej strony internetowej uda nam sie ustalić na spotkaniu, które ma się odbyć
          już w styczniu.
          Pozdrowienia dla sąsiadów.
          • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 31.12.03, 09:58
            Witajcie.Pragnę Was wszystkim pozdrowić sylwestrowo-noworocznie.Wspaniałej
            zabawy, spełnionych życzeń, udanego mieszkania i spełnienia wielu innych małych
            i dużych marzeń.Jak tam nasze spotkanie już niedługo w następną sobotę?
            Pozdrawiam Tomek
            • Gość: Iwona Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 02.01.04, 21:29
              W Nowym 2004 Roku życzymy wszystkim naszym przyszłym sąsiadom dużo zdrówka i
              spełnienia marzeń, a przede wszystkim spokojnego i terminowego odebrania
              naszych nowych mieszkanek. Odnośnie spotkania zaplanowanego na 10 stycznia to
              nam pasuje po południu, bo niestety wyjątkowo w sobotę pracujemy, chyba że
              odpowiada Wam 11 stycznia przed południem?
              • Gość: Piotrek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 22:50
                Sobota po poludniu OK, potwierdzam bud. A zamkniety na cztery spusty.
                Ogrzewanie od pocz. stycznia AHOJ!
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.acn.pl 04.01.04, 09:55
      Hello :-))) !
      10 stycznia po południu powiadacie.Tzn o której dokładniej. Bo zrobię
      rezerwację. No i ile osób by wchodziło w grę ? Umówmy się,że czekam na
      zgłoszenia do środy 7 stycznia do 15 - stej. Najlepiej mailem :
      m.sobesto@wp.pl. I wtedy napiszę na forum co i jak. Pozdrawki !
      marcin
      • Gość: iwona Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 05.01.04, 22:18
        Chciałam Was zawiadomić że w Wigilię zmarł na zawał pan Henryk Przepióra, z
        którym zapewne większość z Was załatwiała w siedzibie Corporesu kupno
        mieszkania.
        • Gość: nnb Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.pytong.com 06.01.04, 13:26
          Zapraszam na nieco zmodyfikową stronę
          www.lazurowa183.republika.pl
          Odnośnie spotkania może być sobota albo niedziela (powalbym sobotę)
          Do zobaczenia
          Pozdrawiam - nnb
        • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 06.01.04, 15:13
          Witajcie.To bardzo przykra wiadomość,że odszedł już na zawsze Pan Henryk z
          Corporesa.Większość spraw załatwiałem z nim łącznie z przygotowaniem do
          podpisania umowy i samą wizytą u notariusza.Wielka szkoda i żal.Tomek
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 07.01.04, 11:42
      Witajcie. jak na razie zgłosiły sie 4 osoby , ale jak napisąłem już w mailu,
      Zielnik odpada, jest tego dnia cały zarezerwowany bo mają jakies wesele , wiec
      musimy zmienic miejsce spotkania , może coś bliżej osidla . Co do pory to może
      15 - sta lub 16 -sta. Co do strony to przyniose na cdrommie dokumentacje
      foto , mam zdjęcia robione od kwietnia 2003 , kiedy były prawie same
      fundamenty.
      Czekam na wiesci
      • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 07.01.04, 23:24
        Witajcie.Proponuje np. spotkanie w klubie PLASTIC na ulicy Górczewskiej 131/135
        w sobotę,godziny popołudniowe.Może macie inne propozycje?Pozdrawiam Tomek
        • Gość: Malina SPOTKANIE IP: 212.160.138.* 08.01.04, 10:41
          Witajcie:)
          Może być i PLASTIC:) Ciekawie brzmi:)
          Ale ja proponuję spotkać się tradycyjnie na Starówce. Jest tam duzo fajnych
          miejsc, a jak się zdecydujecie to ja mogę zarezerwować miejsca w "Kopmanii
          Piwnej" - ul.Podwale 25. Co Wy na to? Sobota godz. 16.00?
          Pozdrawiam.
          Malina
          • Gość: iwona Re: SPOTKANIE IP: 213.241.19.* 08.01.04, 11:48
            Witajcie, zastanawiam się tylko czy nie będzie problemu z miejscami na Starówce
            w sobotnie popołudnie. A może restauracyjka "Don Carlos" przy ul. Morcinka (od
            Powstańców Śląskich)w sobotę godz 16-17.
            • Gość: sp-lkh Re: SPOTKANIE IP: *.acn.pl 08.01.04, 20:01
              jak dla mnie spoko !
            • tomaszr0 Re: SPOTKANIE 08.01.04, 23:43
              Witam.Może być "Don Carlos" przy ul. Morcinka.Proponuję godzinę 16.
              Pozdrawiam Tomek
              • Gość: Malina SPOTKANIE IP: 212.160.138.* 09.01.04, 10:17
                Ok. Niech bedzie DON CARLOS. Sobota 16.00. Pozdrawiam.
                Do zobaczenia.
                • Gość: Malina Re: SPOTKANIE IP: 212.160.138.* 09.01.04, 10:37
                  Czy możecie podać mi dokładny adres tej knajpy? Jak tam trafić?
                  Pozdr. Malina
                  • Gość: iwona Re: SPOTKANIE IP: 213.241.19.* 09.01.04, 13:11
                    • Gość: iwona Re: SPOTKANIE IP: 213.241.19.* 09.01.04, 13:31
                      Restauracja Don Carlos znajduje się na osiedlu Bemowo przy ul. Gustawa Morcinka
                      5/3. Dojazd do niej jest od ul. Powstańców Śląskich jadąc od kierunku Bielan w
                      stronę Górczewskiej. Trzeba minąć skrzyżowanie z Carrefourem i skręcić w
                      pierwszą w prawo uliczkę (będzie specjalny pas do skrętu w prawo).Przejeżdża
                      się obok banku Millennium i jedzie się prosto na taki mały dziedziniec w
                      otoczeniu małych domków z czerwonymi dachami. Tam można zaparkować samochód.
                      Wejście do restauracji znajduje się nie na samym dziedzińcu a z boku jednego z
                      budynków. Zamówiłam stolik na 6 osób na sobotę na 16 00. Czy wystarczającą
                      ilość miejsc zamówiłam?
                      • Gość: Honorata Re: SPOTKANIE IP: 194.9.223.* 09.01.04, 14:47
                        Wiem,ze jest juz dosc pozno, ale tez chetnie poznalibysmy sasiadow :). My to
                        znaczy: Ania i Jacek z B72 oraz Honorata z B54. Znajdzie sie jeszcze miejsce?
                        • Gość: Malina Re: SPOTKANIE IP: 212.160.138.* 09.01.04, 16:15
                          Ciesze sie, że jest więcej chętnych. Wygląda na to, że 6 miejsc to za mało:) Ja
                          bedę z mężem.
                          Do zobaczenia jutro.
                          Pozdrawiam.
                          Ewelina
                          • tomaszr0 Re: SPOTKANIE 09.01.04, 16:56
                            Witam.Więc do jutra.Ja też będę jeszcze z sąsiadką z A7.Pozdrawiam Tomek
    • Gość: sp-lkh Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: 195.136.44.* 09.01.04, 17:17
      Witajcie , ja bedę sam , przyniosę zgodnie z obietnica zdjęcia na cd rommie od
      kwietnia. Gdyby ktoś z Was tez reflektował mogę zrobić wiecej kopii.
      marcin A42
      • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 09.01.04, 22:14
        Ja jestem zainteresowany.Pozdrawiam,do jutra.Tomek (B32)
      • Gość: iwona Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 09.01.04, 23:17
        Ja też jestem zainteresowana CD romem
    • tomaszr0 Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów 13.01.04, 22:43
      Witajcie Drodzy Forumowicze i Sąsiedzi.Jakiś brak ruchu na forum.Piszmy
      częściej aby nasze "Lazurowe" forum było na pierwszej stronie.Pozdrawiam Was
      wszystkich.Jakie macie wrażenia z naszego I spotkania(mam nadzieję,że za jakiś
      miesiąc zorganizujemy następne)?Ja bardzo miłe i cieszę się,że mogliśmy się
      poznać.Zdjęcia z historii budowy świetne.Fajnie popatrzeć jak było na początku
      a jak wygląda teraz nasza budowa.Tomek (B32)
      • Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.citicorp.com 14.01.04, 11:45
        Witam,

Czy był ktoś ostatnio na budowie?
        Nie mam możliwości osobiście sprawdzić co się dzieje (do końca tygodnia).
        Ciekawe czy działa ogrzewanie w 'A' i wylewają podłogi i w ogóle jaki jest
        postęp prac?
        Jeśli ktoś był to prosiłbym o informacje. Dzięki z góry, Marek
        • Gość: nnb Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.pytong.com 14.01.04, 12:55
          Wiatm wszystkich.

Zapraszam na strone www.lazurowa183.republika.pl.
          W miare mozliwosci i wolnego czasu ja uaktualniam
          Sa juz prawie wszystkie zdjecia i ksiega gosci.
          W tym tygodniu postaram sie ja jeszcze rozbudowac.
          Pozdrawiam - Norbert (nnb)
          • Gość: Piotrek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.soc.eu.mars / 217.96.29.* 16.01.04, 17:16
            Ja dzis bylem rano. Rura z zaprawa do wylewek byla w rogowej klatce A czyli
            mieszkania okolo 40tki. To by teraz jeszcze winda i.. jazda.
            Zaluje, ze nie bylem na spotkaniu. Bylem chory i mam zwolnienie :), ale na
            wiosne i tak sie zrobi ognisko w krzakach w Forcie :)
            • Gość: Marek Re: Corpores Lazurowa II szukam sąsiadów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 16.01.04, 19:53
              Ja też byłem dzisiaj. Niestety nie mogłem wejść do A z powodu świeżych wylewek i płytek. Ogrzewanie ma być za dobry tydzień.
              Windy niestety będą trochę później (może w marcu), aby nie uległy dewastacji podczas remontów.
              Dowiedziałem się że w A mieszkania do adaptacji można będzie prawdopodobnie odbierać pod koniec lutego.
              Pozdrawiam, Marek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka