Dodaj do ulubionych

Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu mieszkań

IP: 89.108.248.* 30.01.09, 21:34
Już kiedyś była taka czarna lista deweloperów na tym forum,ale chyba zniknął
ten wątek,więc go wznawiam. NIE KUPUJCIE MIESZKAŃ OD INVEST SW z Milanówka.
Do tej pory wybudowali w Grodzisku Maz. Osiedle Mongolie i Róże oraz
Jaśminowa. Teraz ich nowa inwestycja powstaje w Ożarowie Maz. Budują nie
myśląc jak się będzie potem ludziom mieszkało, tylko tak by najtańszym kosztem
było. Oszczędzają na wszystkim,a sami nazywają to wysokim standardem. Wszystko
co można paprzą,o poprawki nie można się doprosić, a jak już są to tylko
prowizorka, która nic nie zmienia. I tak kilka przykładów: w blokach oddanych
wiosną ubiegłego roku jest już mnóstwo usterek, zgłoszenia których Invest
zbywa, lub poprawia bez efektów. Bloki i otoczenie są wybudowane z mnóstwem
niedoróbek, lub jakby zapomniano pewnych rzeczy dokończyć, np. wyciszenie
mieszkań spaprane, w efekcie jest gorzej niż w blokach z wielkiej płyty; w
mieszkaniach grzyb, w garażach stojąca woda. Kostka, brama wjazdowa, drzwi
garażowe i klatkowe wszystko jeszcze nowe a już szwankuje. Problem z miejscami
parkingowymi w obu lokalizacjach. No i niespodzianki typu Biedronka pod
mieszkaniami a miały być małe sklepiki czy furtki, które przy wysokich
temperaturach nie otwierają się)a zlokalizowane są 2m od balkonów, ogromne
podjazdy na wysokości okien jak w sklepie czy przychodni zrobione dla 6
schodków w bloku bez windy. Bloki stoją okna w okna w odległości paru metrów
od siebie. Teren wokół bloków oddany bez wyrównania, tu wyżej tu niżej, trawę
posiali, ale że po terenie rozwieźli glinę to nie wszędzie trawa się przyjęła
i zamiast niej są albo ogromne kałuże lub wyschnięte pozostałości po nich.
Ułożenie kostki pozostawia wiele do życzenia. Problemy z wentylacją, ciepłą
woda, niesprawne piece, wyposażenie inne niż w planach. Duże tego.
Wyegzekwowanie czegokolwiek u nich to bardzo długa droga, choć mam jeszcze
nadzieję, że nie nieskończona. ZDECYDOWANIE NIE KUPUJCIE
Obserwuj wątek
    • Gość: puma Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz IP: *.centertel.pl 14.02.09, 08:15
      W nerodevelopment też
    • Gość: Zuda Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.09, 10:49
      Ja myślę,że nie są wcale źli. Mam porównanie z innymi deweloperami i przy nich
      Invest wypada na prawdę dobrze. Poprawki zrobili mi wszystkie, choć przyznam, że
      trzeba było poczekać. Ale zrobili. Poprzedni deweloper nawet nie chciał
      wysłuchać naszych uwag i miał wszystko w nosie. Nasze mieszkanie jest fajne i
      dzisiaj cieszymy się z naszego wyboru. Tylko sąsiedzi...Niektórzy poniżej krytyki!!
      • Gość: ? Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 13:35
        Heh czyżby pracownik dewelopera próbował ratować reputację?
      • klient-2 Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz 20.03.09, 12:10
        Ja też nie uważam tego developera za tragicznego, tak jak go tu co poniektórzy
        oceniają. Moi znajomi kupili od nich mieszkanie, są zadowoleni. Jak pokazali mi
        mieszkanie, bardzo mi się podobało.
    • Gość: jar jur Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 09:38
      Kupiłem mieszkanie po wynajm na Jaśminowej I takiego Kingsizu z
      1984 rku w wspólnocie to jeszcze nie widziałem .Mam sześc mieszkań
      pod wynajm w Warszawie i jest ok.Natomist w Grodzisku wszyscy do
      wszystkich mają pretensje . Ludzie podzielili się na dwie
      grupy "Aktywistów" i pozostałych . "Pozostali siedzą w szufladach i
      cicho siedzą A AKtywiści szaleją - to przeszkadza im wózek dziecięcy
      żle zaparkowany ,to drzwi zamknięte lub niezamknięte , raz za
      gorąco , raz za zimno . parkowanie samochodów gdzie popadnie -
      chociaż śą wolne miejsca śmieci raz sortowane drugiraz
      niesortowane.Wspólnota wymienia zarządców co chwilę - wszystko im
      nie pasuje Wiocha
      • Gość: wodzu Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 11:54
        Zgadza się! zdecydowana większość mieszkańców Jaśminowej to
        nieporozumienie i powinna zostać na wsi tam skąd pochodzi. Brak
        jakiegokolwiek zgrania i dialogu sąsiedzkiego. A najgorsze jak do
        zarządu dostaną się młodzi gniewni. trochę władzy i ludziom odbija.
        • Gość: antywiewiór Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.10, 15:47
          Co siedzi w tych ludziach ,żeby robić sobie kupy na parkingu pod
          samochodami , obrzucać jajkami samochody ( co z tego że to TAXI),
          które zaparkowały nie na tym miejscu co potrzeba . Gdzie oni byli
          wychowani ? Co nimi kieruje ? - Chęć zaistnienia , pokazanie kto tu
          rządzi ? Młodzi gniewni, chamscy, bez żadnych zachamowań , pokolenie
          ludzi , którym się wszystko należy
          • Gość: - zalamka Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz IP: *.pkin.pl 25.02.10, 12:12
            Nie radze kupowanie mieszkania od tej badziewnej firmy!! po 2 latach użytkowania
            budynki się rozpadają!!! MASAKRA!! pleśń, grzyb, brak ocieplenia KOSZMAR!!!!
            • Gość: mieszkaniec_jasmin Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz IP: *.cst.tpsa.pl 08.07.10, 12:40
              witam

Co do developera i inspektora Gminy który odbiera budynki do
              użytkowania w Grodzisku Maz. myśle, że nadaje się to do prokuratury.
              Osiedle nie wybudowane zgodnie z projektem a jednak przyjęte do
              użytkowania - odprowadzenie wody deszczowej - brak , przerwy w
              izolacji budynków co skutkuje przemiękaniem wody do środka i grzyb ,
              źle wykonana wentylacja. Prawdopodobnie wspólnota będzie sie sądzić
              z developerem jeśli tego nie poprawi.
              Developer stosuje prostą sztuczkę skłucania ludzi ,aby odciągnać od
              siebie uwagę, oraz próbuje ośmieszać i osłabiać wiarygodność kogoś
              kto wytyka im błędy wręcz go ośmieszając. Podtyka polecanego
              zarządce , który jest najprościej mówiac oszustem , naciągającym
              ludzi .
              Jeden plus , ze mieszkanie wybudowane i całkiem przyjemnie sie
              mieszka w cichej okolicy. Mam nadzieje , ze jak zrobią deszcówkę na
              ulicy to developer zrobi deszczówkę na osiedlu i podepnie do tej
              miejskiej oaz poprawi izolacje budynków.
              • orcherowa Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz 02.09.10, 22:25
                Witam.A ja planuję na tym osiedlu kupić mieszkanie. Jak ma się sprawa blisko biegnacych torów kolejowych i odgłosu przejeżdzających pociągów?
                • Gość: xxxxxxxxxxxxxx Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.10, 18:04
                  Troszkę słychać, zwłaszcza jak są okna otwarte. Gdy są zamknięte to mniej, taki stłumiony szum. Chociaż same okna mogły by być szczelniejsze. Gdyby zastosowano tańsze plastiki to prawdopodobnie nic by nie było słychać.
        • Gość: xxxxxxxxxxxxxx Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.10, 17:54
          Pochodzę z wiochy i wcale nie obrzucam nikogo łajnem bo jego parkowanie mi przeszkadza, czy też wózek na klatce. To że zarząd jest do d.... to jedno a że ludzie woleli się podporządkowywać to drugie. Pochodzenie nie ma tu znaczenia. Osobiście tez się już nie odzywam bo i poco. Nie ma sensu.
      • Gość: Zum Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.10, 09:03
        Zgadza się. Sąsiadka chciała zostawiać wózek na parterze, to została objechana, że może go sobie zanieść na górę. Większość ludzi na tym osiedlu jest całkeim spoko, ale reszta - DNO!!! A ci najgłośniej krzyczą. Ja na ulicy udaję że ich nie znam.
    • Gość: Tomek Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz IP: *.subscribers.sferia.net 02.11.11, 09:05
      No cóż deweloper - jak sama nazwa wskazuje dewelopuje swoje własne pieniądze. masz 1oo % racji Inwest SW z Katarzyną Michalską i jej prezesem to grupa zaliczana do tzw. "solidnych deweloperów". Mają pozew na prawie 2 000 000 zł i wyrok sądu zabraniający zmniejszenie kapitału zakładowego z uwagi na pozew jednej ze Wspólnot gdzie budowali mieszkania. Skala usterek i wad budowlanych jest spora - stąd pozew do Sądu Okręgowego w Warszawie i decyzja Sądu o wpisach do hipotek dewlopera. Teraz mają koniec finansowania inwestycji - bank im nie pożyczy chyba że naiwni klienci wpłacą pieniądze na budowy mieszkań które mogą byc niedokończone/nieoddane do użytku - ryzyko dla klientów jest duże.
      Przestrzegam
      Tomek
      • Gość: MISIEK Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 23:34
        GRUPA INWEST CZY HM INWEST NIE MAJĄ Z NIMI NIC WSPÓLNEGO BO CI TO PISZĄ SIE PRZEZ V
        • Gość: Grodziszczanin Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz IP: 217.96.20.* 30.12.11, 09:58
          Kto kupuje od nich mieszkania niech sie dobrze przyjrzy i lepiej spokojnie podejdzie do zakupu bo w firmie obniżyli kapitał (mimo rozszczeń) a dodatkowo jak pisał kolega maja blokady na hipotekach ze wzgledu na sprawe. Wiec patrzcie co kupujcie a najlepiej nie kupujcie bo oprocz mieszkania jeszcze dostaniecie dług(rozczenie).
          • Gość: Grodziszczanin Re: Czarna lista- INVEST SW nie kupujcie tu miesz IP: 217.96.20.* 02.01.12, 14:53
            Tak tylko w temacie żeby wszystko było jasne bo sformułowanie nie kupujcie nie było trafne z mojej strony i zbyt ogólnikowe, bo przeciez mają w ofercie napewno sporo dobrych ofert. Po prostu bardzo dobrze i skrupulatnie sprawdzajcie ofertę z rynku pierwotnego co kupujecie, co jest na hipotece itd. W ten sposób nie bedziecie mieli ewentualnych problemów.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka