Dodaj do ulubionych

cena lokalu a bezobciążeniowe wyodrębnienie lokalu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 13:50
Witam
Byłem w biurze sprzedaży jedengo w większych deweloperów i to co usłyszałem od sprzedawcy troszkę mnie zdziwiło. Powiedział że jeśli obniżą cenę poniżej pewnego poziomu (rodzina na swoim) to bank nie zgodzi się na bezobciążeniowe wyodrębnienie lokalu - mimo że płaciłbym gotówką. Czy to prawda czy tylko chwyt sprzedażowy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Antek Re: cena lokalu a bezobciążeniowe wyodrębnienie l IP: *.sgh.waw.pl 15.05.09, 14:21
      Chodzi pewnie o to, że oni mają kredyt zabezpieczony tym mieszkaniem i jeżeli
      zechcą sprzedać je taniej to bank wierzyciel nie zgodzi się na sprzedaż bez
      dodatkowego zabezpieczenia z ich strony.
      • Gość: kris4724 Re: cena lokalu a bezobciążeniowe wyodrębnienie l IP: *.core.ynet.pl 15.05.09, 14:50
        z tego co wiem deweloper musi wykazać dla banku sprzedaż, to jest najważniejsze.
        Oczywiście im wyższa cena tym większy zysk dewelopera. Bank będzie przede
        wszystkim chciał odzyskać swoje pieniądze, a zatem będzie mu zależało na
        sprzedaży, chyba że cena za którą chcesz kupić nie pokrywa kosztów kredytu,
        jednym słowem jeśli chcesz zejść z np. 18000 na 7000 to słowa dewelopera mogą
        być prawdą, jeśli schodzisz z 8-9 tys do 7 to deweloper "wciska kit". Chce po
        prostu na tobie zarobić więcej. Olej go i idz gdzie indziej. Jeszcze sam do
        ciebie zadzwoni. To co się dzieje na rynku w tej chwili to koszmar dewelopera,
        sprzedaż niemal stoi.
        • Gość: monty Re: cena lokalu a bezobciążeniowe wyodrębnienie l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 12:33
          Deweloper twardo stoi przy swoim. Nawet nie ma ma mowy o "darmowym" miejscu postojowym i komórce. Dziwna ta strategia. Swoją drogą taka cena minimalna (uzgodniona z bankiem) może być hamulcem przed szybszym spadkiem cen i pobudzeniem sprzedaży. Ale to wiecznie trwać nie może...
          • Gość: J Re: cena lokalu a bezobciążeniowe wyodrębnienie l IP: *.era.pl 05.06.09, 16:37
            a co to za developer? Czyżby nie zaczynający się na "O..."
            bo ja też to słyszałem i jak dla mnie to ściema. Oczywiście sprzedać
            taniej nie muszą, więc można poczekać
            • madrekate Re: cena lokalu a bezobciążeniowe wyodrębnienie l 18.06.09, 19:07
              ... na "O"?? OJEJKU?!;)
              • Gość: J-33 Re: cena lokalu a bezobciążeniowe wyodrębnienie l IP: *.chello.pl 12.07.09, 10:43
                Jest to możliwe jeżeli na inwestycji jest hipoteka - założyli w
                umowie kredytowej sprzedaż za określoną cenę i mają problem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka