kania_08 01.12.08, 11:40 Witam mam pytanie czy mozna iść juz na chorobowe w pierwszych miesiacach ciązy. Słyszałam ze nie chetnie do tego podchodza ginekolodzy, ze lepiej isc do rodzinnego jak to jest... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwusia87.0 Re: chorobowe w pierwszych miesiacach ciazy 04.12.08, 22:02 Mi ginekolog od reki wypisal zwolnienie..duzo pewnie dalo to,ze mialam zagrozona ciaze do 5 miesiaca,ale ciagle jak u niego bylam mowilam,ze sie zle czuje,ze mam migrne,zgage itd, no i pozniej juz sam wypisywal.sprobuj najpierw z gin,a pozniej idz do pediatry. Odpowiedz Link
tonika11 Re: chorobowe w pierwszych miesiacach ciazy 08.12.08, 18:04 Jesli są podstawy do tego by korzystac ze zwolnienia chorobowego (jak wynika z nazwy), to ginekolog nie moze odmówić i pewnie nie byloby tego pytania. Otóz odpowiadam na pytanie: tak, mozna isć w pierwszych miesiacach ciązy na zwolnienie jesli ciąża jest zagrożona, praca odbywa sie w trudnych warunkach lub kobieta ma szczególne dolegliwości utrudniajace prace lub czyniące ją niemożliwym. w przypadku gdy kobieta nie ma ochoty pracować z lenistwa NIE MOZNA isc na zwolnienie i słusznie ginekolodzy odmawiają symulantkom. Odpowiedz Link
kania_08 Re: chorobowe w pierwszych miesiacach ciazy 11.12.08, 11:13 Jka sie pracuje na dwie zmiany w stresujących warunkach tak to jest u prywaciarzy to chyba nie chodiz tu o lenistwo.... Odpowiedz Link
witch-0 Re: chorobowe w pierwszych miesiacach ciazy 04.03.09, 12:37 to idz do gina wystawi ci bez problemu a na drugą zmiane nie możesz pracować zabrania tego prawo chroniące nas kobiety w stanie błogosławionym Odpowiedz Link