Dodaj do ulubionych

Kto z nami na bornholm?

01.04.06, 15:02
Hej dwie mało zaawansowane rowerzystki planują wyprawę na bornholm w majowy
weekend. Może ktos ma ochotę się przyłączyć?
Obserwuj wątek
    • pawelm11 Re: Kto z nami na bornholm? 03.04.06, 10:20
      No może sie skusze ;-D chociaż to zależy od pogody. Na ile dni chcecie jechac i
      jakimi rowerkami?
      • goska_kikiewicz Re: Kto z nami na bornholm? 03.04.06, 16:48
        myslimy o 3-4 dniach, rowerki nic szczególnego jako ze jestesmy mało
        zaawansowane :), gorskie generalnie
        • euchird Re: Kto z nami na bornholm? 04.04.06, 08:29
          Witam, ile km dziennie jeździcie - przy założeniu, że na bagażniku znajdzie się
          jakaś torba?? Pozdrawiam
    • robertrobert1 Re: Kto z nami na bornholm? 04.04.06, 18:56
      A jaki ta wyprawa bedzie miala charakter? Czy zamierzacie znalezc kwatere i
      cale 3-4 dni przesiedziec w jednym miejscu czy bierzecie namiot i kazda nocke
      bedziecie spedzac w innym miejscu wyspy?
      • goska_kikiewicz Re: Kto z nami na bornholm? 04.04.06, 19:24
        Namiot chyba odpada zimno bedzie. Mysle o noclegu w kawaterach - zmiennym.
        Zakładam ze mozemy sie poruszać ok 50 km dziennie. Chcemy objechać wyspe
        dookoła. Noclegi postaram sie wkrotce wstpenie załatwiac
        • robertrobert1 Re: Kto z nami na bornholm? 05.04.06, 06:34
          Jesli chcesz poruszac sie po wyspie to i ja bym sie przylaczyl ale z nocowaniem
          na kwaterach nie bardzo mi pasuje. Na chlodne noce mam cieply spiwor a na
          chlodne poranki goraca czekolade. Reszte wygod zostawiam w domu.
          • pawelm11 Re: Kto z nami na bornholm? 05.04.06, 09:17
            To co Robercie jedziemy ;-D? z namiotami a dziewczyny bedą nas wspierac na
            trasie...a tak poważnie to muszę sobie sprawic namiocik i chyba byłbym gotowy
            P
            • cann Re: Kto z nami na bornholm? 05.04.06, 13:28
              przyłączyłabym się i też szukam towarzyszy, jednak weekend majowy odpada..
              jeśli ktoś chce jechac w terminie poźniejszym (w grę wchodzi spanie oczywiście
              na polach nam. - na kwatery mnie nie stać:)i jakieś max 7 dni łącznie z
              dojazdem na wysepkę. planuje troszkę większy nacisk na spędzenie czasu na
              siodełku..bo taki cel mej podróży:)
              • robertrobert1 Re: Kto z nami na bornholm? 05.04.06, 20:27
                cann napisała:

> jednak weekend majowy odpada..

Szkoda bo to dla pracujacych wysmienita pora aby odpoczac i za duzo przy tym
                dni wolnych niewukorzystac.

> (w grę wchodzi spanie oczywiście
                > na polach nam. - na kwatery mnie nie stać:)

Bornholm to Dania a w Danii kwatery sa duzo kosztowniejsze niz w Polsce. Tak
                wiec namiot jest sensownym rozwiazaniem.

i jakieś max 7 dni łącznie z
                > dojazdem na wysepkę.

Tyle w zupelnosci wystarczy.

>planuje troszkę większy nacisk na spędzenie czasu na
                > siodełku..bo taki cel mej podróży:)

A i tak wyjdzie nie wiecej niz 50 km dziennie.

• cann Re: Kto z nami na bornholm? 06.04.06, 11:37
                  pora weekendu majowego byłaby wyśmienita a owszem, ale właśnie ze względu na
                  pracę u mnie odpadła:)taki niestety jej charakter, ze musze byc i juz.
                  Postawiliście już w 100% na ten wlasnie termin? skad jestescie?
                  • goska_kikiewicz Re: Kto z nami na bornholm? 06.04.06, 15:04
                    Odpsuje choc nie wiem czy pytanie kierowane do mnie :). Nadal nie jestem zbyt
                    przychylna pomysłowi z namiotem ale we will see. Weekend majowy bo wtedy pracy
                    nie mamy. Fajnie ze takie zainteresowanie wspolna podróżą :)
                    • pawelm11 Re: Kto z nami na bornholm? 06.04.06, 15:56
                      a może na Gotlandie troche wieksza wyspa i troche wiecej pedałowania ;-D
                      P
                    • robertrobert1 Re: Kto z nami na bornholm? 06.04.06, 22:27
                      Jak na razie pogoda na wyspie nie specjalnie sie nadaje do rekreacyjnego
                      rowerowania.

polish.wunderground.com/global/stations/06190.html
                      Zreszta jak pokazuje historia to w maju zdecydowanie nie mozna sie ani opalic
                      ani wygrzac na sloncu stare kosci.

polish.wunderground.com/NORMS/DisplayIntlNORMS.asp?CityCode=06190&Units=both

A moze bysmy sie tak udali w cieplejsze rejony? Np do polskiego bieguna ciepla
                      czyli np w Kotline Klodzka?
                      • goska_kikiewicz Re: Kto z nami na bornholm? 22.04.06, 14:10
                        Jedziemy jednak bedziemy od 30 do 2 wieczorkiem moze jakoś się spotkamy,
                        pozdrawiam wszystkich rowerzystow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka