Dodaj do ulubionych

Rowerem po Polsce- Zapraszam

21.06.07, 08:43
Mam ostatnio troszkę wolnego, rozpoczęły się wakacje, szukam kogoś do ok 7-10
dniowej wyprawy po Polsce. Mam na imię Grzesiek lat 32 pochodzę z
lubelszczyzny. Mam doświadczenie w takich wyprawach rowerowych.
Zainteresowanych zapraszam na gg: 530 39 41 lub na meil: grzesiek29l@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • grzesiek29l Re: Rowerem po Polsce- Zapraszam 24.06.07, 10:33
      Nikt nie ma ochoty na tygodniową wyprawę po Polsce ?
      • marryana Re: Rowerem po Polsce- Zapraszam 25.06.07, 16:09
        nie wiem czy ..no jakiego towarzysza lub towarzyszki oczekujesz..bo jesli po
        prostu chcesz jechac to może i ja mogłabym .nie jestem oczywiście wyczynowcem i
        nie lubie waznych administracyjnie drog..wole cos bocznego,acha mam na imie
        Grażyna lubie rower mam 53 lata odpisz na <rower2-54@o2.pl>bo nie wiem czy ten
        adres powyżej jeszcze jest aktualny..
        • oskar58 Re: Rowerem po Polsce- Zapraszam 25.06.07, 20:25
          Marryana, skąd jesteś? Ostatnio prześladuje mnie pech. Co się wybiorę na
          wycieczką rowerową, to kończy się to glebowaniem moich towarzyszek (to tzw.
          wysypka rewerowa) i obrazą, bo nie mogę sie powstrzymać od komentarza. Nie
          planuję wycieczek tygodniowych, ale na jeden, dwa dni (sobotę i niedzielę)
          zawsze troche czasu wygospodaruję. Oskar
          • marryana Re: Rowerem po Polsce- Zapraszam 25.06.07, 21:00
            ..no własnie zapomniałam o tej ważnej sprawie-jestem spod Gorzowa.Lubie jazdę po
            lasach,mam tu Przepiękną puszczę gorzowska-stary po pruski las z wieloma
            tajemnicami związanymi z historia II wojny...no tak ale nie wiadomo,gdzie ty
            mieszkasz..to pomysl bo może chcesz zwiedzić moje okolice?...
            • oskar58 Re: Rowerem po Polsce- Zapraszam 26.06.07, 12:22
              Mieszkam w Krakowie. Tu też mamy ciekawe tereny dla wszystkich rowerów i
              rowerzystów. I płasko i górsko, ze wszystkimi stopniami trudności. Sam trenuję
              teraz do wyprawy do północnych Włoch, od Wenecji do Mediolanu, Genui i Pizy i z
              powrotem, taka pętla przez dwa tygodnie w środku września z dziennym
              przebiegiem od 70 do 100 km. W ubiegłym roku przejechałem Toskanię i Korsykę
              dookoła. Oczywiście nie trzeba przypominać, że sam. Lubie lasy, mamy ich w
              Małopolsce sporo, ale ostatnio polubiłem północne Włochy. Pozdrawiam. Oskar
              • marryana Re: Rowerem po Polsce- Zapraszam 26.06.07, 15:12
                ....moje jazdy rowerowe są mniej wyczynowe,za to bardziej nastawione na przyrodę
                i ciekawostki historyczne...tu nie brakuje miejsc owianych tajemnicą..ale
                człowiek-jeśli ma ku temu możliwości -powinien wybiegac poza to ,co mu
                znane...najważniejsze, to nie gnuśnieć i szukać wciąż nowego ..nowe miejsca to
                także nowi ludzie , którzy mogą nam otworzyć oczy na inne widzenie świata...może
                lepsze od naszego..a może takie same...a może porostu inne a przez to też
                ciekawe..pozdrawiam.
    • grzesiek29l Re: Rowerem po Polsce- Zapraszam 25.06.07, 19:50
      Na początku lipca (od 5 do ok. 12 ) chcę wyruszyć na wyprawę rowerową po
      Polsce. Doświadczenie w takich wyjazdach mam, interesują mnie trasy ok. 80-100
      km dziennie, spanie w zależności od tego jak ustalimy, albo namioty albo
      agroturystyka. Plan trasy jest mniej więcej taki, oczywiście mogą być zmiany,
      jeśli będzie taka potrzeba
      1. Lublin- Zwierzyniec
      2. Zwierzyniec – Jarosław
      3. Jarosław – Przemyśl (Krasiczyn)
      4. Przemyśl – Lubaczów (Łukawiec)
      5. Lubaczów - Krasnobród
      6. Krasnobód – Zamość – Krasnystaw
      7. Krasnystaw – Lublin

To jest taki ogólny zarys wyprawy.
      • marryana Re: Rowerem po Polsce- Zapraszam 25.06.07, 21:08
        ..aż przykro ..ale nie wyrobie sie na taka-co by nie było-nagłą i niełatwą
        wyprawe.....musiałabym miec nieco wiecej czasu na przygotowanie..ale gdybyś
        chcial zwiedzić moje strony , mogę tobie tutaj pare rzeczy pokazac...mieszkam
        koło Gorzowa.
      • fiambala Re: Rowerem po Polsce- Zapraszam 25.06.07, 22:24
        Brzmi naprawdę dobrze, tym bardziej, że w Lublinie spędziłam kilka lat. Ale ja
        mam urlop dopiero pod koniec lipca...
        • grzesiek29l Re: Rowerem po Polsce- Zapraszam 26.06.07, 08:00
          fiambala napisz do mnie na meila
    • cyklista83 Re: Rowerem po Polsce- Zapraszam 08.07.07, 22:28
      No właśnie! bardzo chętnie wybrałbym się na jakąś 1-2 tygodniową wyprawę.
      Będę miał czas dopiero pod koniec lipca/ początek sierpnia, albo dopiero we
      wrześniu. Miałem zamiar wybrać się nad morze (pociągiem) i jechać trasą wzdłuż
      morza. (np. Świnoujście- Hel , albo Kołobrzeg - Hel ). Myślałem o
      agroturystyce, ale nad morzem pewnie ciężko będzie o nocleg, zwłaszcza na jedną
      noc w jednym miejscu. Pozostaje (chyba ?) namiot i pole namiotowe / las, plaża
      na DZIKo.

Czy ktoś reflektowałby na taką wyprawę?

Ja jestem z Warszawy . Kraków, Lublin, Gorzów, Warszawa 4 różne miasta więc i
      tak trzeba by szukać kompromisu. A może to będzie dla każdego coś nowego.

:)
      • cyklista83 Re: Rowerem po Polsce- Zapraszam 08.07.07, 22:37
        miało być " a morze, to będzie dla każdego coś nowego"

mój gg 3557505
        mail cyklista83@NOSPAM.gazeta.pl ( ale dziwny adres, nie? :-? )
        mam 24 lata, a nie 83 jeśli były wątpliwości ;-)
        wybiorę się chętnie z każdym ( 4-120 lat +/- ) byle nie narzucał zbyt dużego
        tempa (apel zwłaszcza do tych >65 lat ( mówię poważnie, bardzo często, gdy
        jadę sobie ścieżką rowerową, wyprzedzają mnie dziadkowie na kolarzówkach,
        ubrani w sportowe ciuchy :-0 )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka