Dodaj do ulubionych

Wątek kulinarny.

31.08.11, 19:23
Dzisjaj była samorobna tortilla na modłe meksykańską. Posmażona, mielona wołowina, puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy i sos meksykański ze słoika ale kilka łyżek tylko. Na placku tortilli salata lodowa pokrojona, cebula i pomidor, zawiniete i podgrzane w piekarniku- pychasmile
Obserwuj wątek
    • felek_flaszka Re: Wątek kulinarny. 31.08.11, 19:34
      Mniam!
      Dzisiaj zjadłem opakowanie wędzonego łososia bo jutro kończył mu się termin ważności smile
      Z cytryną, kaparami i świeżo mielonym pieprzem i świeżym chlebem grubo posmarowanym masłem. Zmrożonej wódki do tego bardzo brakowało.
    • n_x Re: Wątek kulinarny. 31.08.11, 22:23
      nna_geras napisała:

      > Dzisjaj była samorobna tortilla na modłe meksykańską. Posmażona, mielona wołowi
      > na, puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy i sos meksykański ze słoika ale k
      > ilka łyżek tylko. Na placku tortilli salata lodowa pokrojona, cebula i pomidor,
      > zawiniete i podgrzane w piekarniku- pychasmile

      zajebiste! skorzystam z pomysłu na bank.
      u mnie dzisiaj rosół, bo to jedyne co moje chore dzieci zjedzą. drugiego nie było, bo mnie tez rozłożyło i nie chciało mi sie w kuchni stac.
    • anna_geras Re: Wątek kulinarny. 17.09.11, 16:44
      Są takie pomidory, który mają obłędny smaksmile nie mogę się powstrzymać i wpierdalam w takich ilościach,że az strach. Najlepiej smakują z chrupiącą bułką,serem, szczypiorkiem, solą i pieprzem ziołowymsmile popite piwem oczywiściesmile)
      • kred-ka Re: Wątek kulinarny. 17.09.11, 17:38
        anna_geras napisała:

        > Dlaczego to nie moze trawac cały rok?

        No własnie ! Dlaczego? Dni mają już niestety policzone, stykną góra do połowy października. Potem już tylko pomidorowy shit aż do wakacji.
      • lezka_z_posen Re: Wątek kulinarny. 08.10.11, 17:34
        anna_geras napisała:

        > Zajebisty bigos ukręciłam dzisiaj. Z kiszonej kapuchy, mięcha, grzybów suszonyc
        > h dopiero co, i suszonych śliweksmile do tego będzie pajda chleba z masłemsmile

        pycha, wielko wielbicielko bigosu jest moja osobasmile
          • dymiacy_piecyk Re: Wątek kulinarny. 20.10.11, 21:34
            Jestem nieco opóźniony w tym wątku, teraz zajrzałem na sam przód, ten o tortillach, mięsie, fasoli i kukurydzy. My z narzeczoną raczymy się kebabami własnej produkcji, robionymi w pszennych plackach, zwanych we Włoszech piadine.

            UWAGA! W dalszej części wpisu będzie lokowanie produktu!

            Kluczowe dla potrawy są:
            - pierś kury pocięta na drobne kawałki i obsmażona w przprawie kebab-gyros Prymata
            - sos czosnkowy zrobiony z najonezu, jogurtu, zgniecionego czosnku i przyprawy tzatziki Prymata
            Do tego idą warzywa, marchew zerżnięta na tarce, takoż potraktowana kapusta biała, drobno posiekana cebula i pokrojone w cienkie plasterki pomidory i ogórki.
            Robi się to tak, że placek podgrzewa się na patelni, na kropli oleju, ale nie za bardzo, bo będzie się łamał przy zwijaniu. Placek kładziemy na arkuszu folii aluminiowej, smarujemy sosem i kładziemy mięso. Na to ładujemy warzywa, na wierzch znów sos i zawijamy w folię. Wpierdalamy ze smakiem.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka