Dodaj do ulubionych

Wątek kulinarny.

31.08.11, 19:23
Dzisjaj była samorobna tortilla na modłe meksykańską. Posmażona, mielona wołowina, puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy i sos meksykański ze słoika ale kilka łyżek tylko. Na placku tortilli salata lodowa pokrojona, cebula i pomidor, zawiniete i podgrzane w piekarniku- pychasmile
Obserwuj wątek
    • felek_flaszka Re: Wątek kulinarny. 31.08.11, 19:34
      Mniam!
      Dzisiaj zjadłem opakowanie wędzonego łososia bo jutro kończył mu się termin ważności smile
      Z cytryną, kaparami i świeżo mielonym pieprzem i świeżym chlebem grubo posmarowanym masłem. Zmrożonej wódki do tego bardzo brakowało.
      • anna_geras Re: Wątek kulinarny. 31.08.11, 19:38
        felek_flaszka napisał:

        > Mniam!
        > Dzisiaj zjadłem opakowanie wędzonego łososia bo jutro kończył mu się termin waż
        > ności smile
        > Z cytryną, kaparami i świeżo mielonym pieprzem i świeżym chlebem grubo posmarow
        > anym masłem. Zmrożonej wódki do tego bardzo brakowało.

        nic w piwniczce nie było??
        • felek_flaszka Re: Wątek kulinarny. 31.08.11, 19:43
          Tylko puste butelki!
          • lezka_z_posen Re: Wątek kulinarny. 31.08.11, 19:48
            felek_flaszka napisał:

            > Tylko puste butelki!

            ktos sie wlamal i wychlal?smile
            • felek_flaszka Re: Wątek kulinarny. 31.08.11, 19:55
              Tak, znam go wink
              • lezka_z_posen Re: Wątek kulinarny. 31.08.11, 19:59
                felek_flaszka napisał:

                > Tak, znam go wink

                waz felek spawe na policje zgloswink)
                • lezka_z_posen Re: Wątek kulinarny. 31.08.11, 20:00
                  lezka_z_posen napisała:

                  > felek_flaszka napisał:
                  >
                  > > Tak, znam go wink
                  >
                  > waz felek spawe na policje zgloswink)

                  przeciez nieczego Ci nie udowodniawink
    • n_x Re: Wątek kulinarny. 31.08.11, 22:23
      nna_geras napisała:

      > Dzisjaj była samorobna tortilla na modłe meksykańską. Posmażona, mielona wołowi
      > na, puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy i sos meksykański ze słoika ale k
      > ilka łyżek tylko. Na placku tortilli salata lodowa pokrojona, cebula i pomidor,
      > zawiniete i podgrzane w piekarniku- pychasmile

      zajebiste! skorzystam z pomysłu na bank.
      u mnie dzisiaj rosół, bo to jedyne co moje chore dzieci zjedzą. drugiego nie było, bo mnie tez rozłożyło i nie chciało mi sie w kuchni stac.
      • anna_geras Re: Wątek kulinarny. 31.08.11, 22:26
        ja tez w razie niedyspozycji zapodaje rosół, nie wiem czy dziala ale zapodajęsmile
        • lezka_z_posen Re: Wątek kulinarny. 31.08.11, 22:29
          anna_geras napisała:

          > ja tez w razie niedyspozycji zapodaje rosół, nie wiem czy dziala ale zapodajęsmile

          rosol jest dobry na wszystko - sprawdzonewink
        • n_x Re: Wątek kulinarny. 31.08.11, 22:31
          moja mama twierdzi ze działa a ja jej wierzę wink poza tym moje marudne obecnie dzieci nic innego nie wezmą do ust.
          • anna_geras Re: Wątek kulinarny. 31.08.11, 22:34
            n_x napisała:

            > moja mama twierdzi ze działa a ja jej wierzę wink poza tym moje marudne obecnie d
            > zieci nic innego nie wezmą do ust.

            coś w tym jest, moja jak coś jej nie gra to tez o rosłól prosi.
            • n_x Re: Wątek kulinarny. 31.08.11, 22:39
              mnie pomaga na kaca - ma działanie wszechstronne wink
              • kred-ka Re: Wątek kulinarny. 31.08.11, 23:09
                Zgadza się. Rosół ma moc wink Moje bachory też uwielbiają, ale ja tylko w dzień ugotowania. Nigdy nie zjem odgrzewanego.
    • anna_geras Re: Wątek kulinarny. 17.09.11, 16:44
      Są takie pomidory, który mają obłędny smaksmile nie mogę się powstrzymać i wpierdalam w takich ilościach,że az strach. Najlepiej smakują z chrupiącą bułką,serem, szczypiorkiem, solą i pieprzem ziołowymsmile popite piwem oczywiściesmile)
    • anna_geras Re: Wątek kulinarny. 17.09.11, 16:45
      Dlaczego to nie moze trawac cały rok??
      • kred-ka Re: Wątek kulinarny. 17.09.11, 17:38
        anna_geras napisała:

        > Dlaczego to nie moze trawac cały rok?

        No własnie ! Dlaczego? Dni mają już niestety policzone, stykną góra do połowy października. Potem już tylko pomidorowy shit aż do wakacji.
    • anna_geras Re: Wątek kulinarny. 17.09.11, 19:49
      Na kolację sałatka "gyros" z sosem tysiaca wysp ze sloika - troche chemiczny ale wchodzismile
    • anna_geras Re: Wątek kulinarny. 08.10.11, 17:26
      Zajebisty bigos ukręciłam dzisiaj. Z kiszonej kapuchy, mięcha, grzybów suszonych dopiero co, i suszonych śliweksmile do tego będzie pajda chleba z masłemsmile
      • lezka_z_posen Re: Wątek kulinarny. 08.10.11, 17:34
        anna_geras napisała:

        > Zajebisty bigos ukręciłam dzisiaj. Z kiszonej kapuchy, mięcha, grzybów suszonyc
        > h dopiero co, i suszonych śliweksmile do tego będzie pajda chleba z masłemsmile

        pycha, wielko wielbicielko bigosu jest moja osobasmile
        • anna_geras Re: Wątek kulinarny. 20.10.11, 20:35
          Pisałam już o mojej miłości greckiego (greckich?) antipasti? Uwielbiam pieczarki faszerowane serkiem i papryczki zielone albo czerowne, w lidlu są dobresmile
          • dymiacy_piecyk Re: Wątek kulinarny. 20.10.11, 21:34
            Jestem nieco opóźniony w tym wątku, teraz zajrzałem na sam przód, ten o tortillach, mięsie, fasoli i kukurydzy. My z narzeczoną raczymy się kebabami własnej produkcji, robionymi w pszennych plackach, zwanych we Włoszech piadine.

            UWAGA! W dalszej części wpisu będzie lokowanie produktu!

            Kluczowe dla potrawy są:
            - pierś kury pocięta na drobne kawałki i obsmażona w przprawie kebab-gyros Prymata
            - sos czosnkowy zrobiony z najonezu, jogurtu, zgniecionego czosnku i przyprawy tzatziki Prymata
            Do tego idą warzywa, marchew zerżnięta na tarce, takoż potraktowana kapusta biała, drobno posiekana cebula i pokrojone w cienkie plasterki pomidory i ogórki.
            Robi się to tak, że placek podgrzewa się na patelni, na kropli oleju, ale nie za bardzo, bo będzie się łamał przy zwijaniu. Placek kładziemy na arkuszu folii aluminiowej, smarujemy sosem i kładziemy mięso. Na to ładujemy warzywa, na wierzch znów sos i zawijamy w folię. Wpierdalamy ze smakiem.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka