Dodaj do ulubionych

Pijecie coś?

08.10.11, 17:32
Ja zaopatrzyłam się w 5 specyków po 5 dniach abstynencjismile Od niedzieli znowu nie jaram ćmików,więc i na picie nie było melodiismile kolejna przerwa w paleniu, które kocham jednak. Myślę,że do sylwestra na pewno. Nie wiem o co chodzi ale przerwy są mi potrzebne. Jak się przejaram, a na to wystarczy miesiąc palenia niecałej paczki dziennie, to mam dość i muszę odetchnąć. Wiem już,że palić będę zawsze z przerwami inosmile
Obserwuj wątek
    • lezka_z_posen Re: Pijecie coś? 08.10.11, 17:38
      ja przy sobocie zgodzilam to i owo (chata wolna, chlop w brnie).pewnie to objaw niebezpieczny, ale zauwazylam, najbardziej mi smakuja % w samotnosciwinkz miech chyba napojow wyskowkowych nie spozywalam, zobaczymy, jak dzis zadzialajowink
    • lezka_z_posen Re: Pijecie coś? 08.10.11, 17:41
      i wez gieras te cmiki rzuc w cholere - prawdziwe damy nie capio fajkamiwink
      • anna_geras Re: Pijecie coś? 08.10.11, 17:52
        lezka_z_posen napisała:

> i wez gieras te cmiki rzuc w cholere - prawdziwe damy nie capio fajkamiwink

damą to ja chiba ja chiba nigdy nie byłam i już nie będęsmile a z tym moim paleniem to dziwnie jest bo nawet jak mam faze "ćmików" to palę tylko wieczoremsmile zadnego cmika rano, w pracy, szkole - nie ma opcji.za to jak juz wróce na chate, zjem kolacje co jest podstawą, palenie na pusty żołaj nie wchodzi w gre, to wtedy jeden za drugim. Mam nadzieje,że aż tak nie capięsmile rano pryśnić, czyste ciuchy i znowu udaję niepalącąsmile
        • felek_flaszka Re: Pijecie coś? 08.10.11, 19:21
          10 specyków nabytych w Intermarche w Wołowie w promocji po 1,33 w drodze powrotnej z grzybów. Dostałem też w prezencie śliwowicę Łącką (70%), ale to dopiero jutro jak wygramy wybory wink
          • anna_geras Re: Pijecie coś? 08.10.11, 19:31
            felek_flaszka napisał:

> 10 specyków nabytych w Intermarche w Wołowie w promocji po 1,33
            omajgadsmile ale cena, nie wiem czy bym się na 100 sztuk nie szrpnęłasmile

w drodze powrot
            > nej z grzybów.
            czy widzisz Felek to co ja,że dopiero na przełomie wrzesnia i pazdziernika sypnęło grzybami?

Dostałem też w prezencie śliwowicę Łącką (70%), ale to dopiero
            > jutro jak wygramy wybory wink
            jutro się napiję tak czy inaczejsmile
            • felek_flaszka Re: Pijecie coś? 08.10.11, 20:52
              Promocja była bo do 16.10.2011 mają termin ważności, chyba setce nie dałabyś rady. Ale chyba 16 nie wybuchną. Z grzybami różnie, teraz było średnio, ale tydzień temu w lubuskim udało się zebrać całkime sporo. Ale ogólnie jakaś spóźniona grzybowa wegetacja.
              Jutro śliwowica będzie albo z radości albo z rozpaczy.
              • anna_geras Re: Pijecie coś? 22.10.11, 19:45
                Jak tam Felek po specykach? Brzuch nie bolał?smile u mnie tradycyjnie 5 sztuk na sobootę ale nie wiem ile pociągnę, bo ostatnio z przemeczenia + jesienna aura zasypiam ze specykiem w łapie, przed telewizoremsmile
                • lezka_z_posen Re: Pijecie coś? 22.10.11, 19:48
                  kompot z jablek.w ogole ostatnio melodii na % nie mam, na browar za zimno, do wódy potrzebne mile towarzystwo, wiec poki co - kompotsmile
                  • anna_geras Re: Pijecie coś? 22.10.11, 19:50
                    lezka_z_posen napisała:

> kompot z jablek.w ogole ostatnio melodii na % nie mam, na browar za zimno, do w
                    > ódy potrzebne mile towarzystwo, wiec poki co - kompotsmile

gdzie zimno? przed blokiem nie musisz pićsmile
                    • lezka_z_posen Re: Pijecie coś? 22.10.11, 19:52
                      ale jak do sklepu ide, to zimno i w sklepie weny na zakup browaru nie mamsmile
                      • anna_geras Re: Pijecie coś? 22.10.11, 20:01
                        lezka_z_posen napisała:

> ale jak do sklepu ide, to zimno i w sklepie weny na zakup browaru nie mamsmile
                        Lordzik działa jeszcze? U mnie na dzielni ostatnio powstał nowy sklep, ochoczo poszłam zbadać ceny alku a tu zonk rokusmile to sklep spożywczy alkoholu nietsmile
                        • lezka_z_posen Re: Pijecie coś? 22.10.11, 20:06
                          lordzik dziala, nie zasypia, 24h czuwaniasmileostatnio przycielam nowosc - "grejfrutowke lubelska" - skusze sie na bank, bo cytrynowke z tej stajni bardzo uwazamwink
                        • lezka_z_posen Re: Pijecie coś? 22.10.11, 20:07
                          a moze w spozywczaku na koncesje czekajo?wink
                          • anna_geras Re: Pijecie coś? 22.10.11, 20:09
                            lezka_z_posen napisała:

> a moze w spozywczaku na koncesje czekajo?wink

koncesji nie dostali i nie dostaną, wspólnota się nie zgodziła. Ciekawe kiedy padną.
                            • felek_flaszka Re: Pijecie coś? 23.10.11, 00:22
                              Specyk dobry był, skończył się dokładnie 16 października czyli wtedy gdy miał się zepsuć.
                              Dzisiaj pijemy czerwone wino marki Coty bułgarskie ale dobre bo tanie i dobre.
                              Pod nieśmiertelne " Nie ma róży bez ognia" na Kino Polska
    • lezka_z_posen zubr ciemnozloty:) 27.10.11, 13:07
      probowaliscie?warzony specjalnie na jesienno - zimowe wieczory - woltaz 6,9%wink
      www.superdelikatesy.pl/produkt,1000867,piwo-%C5%BCubr-ciemnozloty-0-5l--puszka.html
      wczoraj zostalam poczestowana, dla mnie deko za slodki, ale sprobowac trzeba, bo to seria limitowanawink
      • anna_geras Re: zubr ciemnozloty:) 30.10.11, 19:56
        lezka_z_posen napisała:

> probowaliscie?warzony specjalnie na jesienno - zimowe wieczory - woltaz 6,9%wink
        > www.superdelikatesy.pl/produkt,1000867,piwo-%C5%BCubr-ciemnozloty-0-5l--puszka.html
        > wczoraj zostalam poczestowana, dla mnie deko za slodki, ale sprobowac trzeba, b
        > o to seria limitowanawink

nabyłam, chłodzi sięsmile
        • lezka_z_posen Re: zubr ciemnozloty:) 30.10.11, 20:00
          oczekuje na recenzjewink
          • anna_geras Re: zubr ciemnozloty:) 30.10.11, 21:36
            lezka_z_posen napisała:

> oczekuje na recenzjewink

bez smaku ten browar jakiś takismile
            • lezka_z_posen Re: zubr ciemnozloty:) 30.10.11, 21:44
              anna_geras napisała:

> lezka_z_posen napisała:
              >
              > > oczekuje na recenzjewink
              >
              > bez smaku ten browar jakiś takismile

u nasz (w sensiei dpch i ja) zdania podzielone byly:ja-za slodki, dpch-ale gorzkiwinkczyli chyba nalezy podsumowac jako - chujowywink
              • anna_geras Re: zubr ciemnozloty:) 30.10.11, 21:52
                lezka_z_posen napisała:

> anna_geras napisała:
                >
                > > lezka_z_posen napisała:
                > >
                > > > oczekuje na recenzjewink
                > >
                > > bez smaku ten browar jakiś takismile
                >
                > u nasz (w sensiei dpch i ja) zdania podzielone byly:ja-za slodki, dpch-ale gorz
                > kiwinkczyli chyba nalezy podsumowac jako - chujowywink

słodko-gorzkismile do tego mało wyrazisty.
    • anna_geras Re: Pijecie coś? 28.10.11, 21:40
      Skromne 2 specjale pod kabanosy peperoni i czerwoną paprykę pokrojoną w paski.
      • lezka_z_posen Re: Pijecie coś? 28.10.11, 21:49
        anna_geras napisała:

> Skromne 2 specjale pod kabanosy peperoni i czerwoną paprykę pokrojoną w paski.

"po naleweczce" - z pigwy konkretnie, bardzo dobra, domowa produkcja sasiada.fajnie grzeje w rurewink
        • felek_flaszka Re: Pijecie coś? 30.10.11, 22:24
          Białe wino marki Coty ze słonecznej Bugarii, jako podkład był program z pioesenkami Cohena na TVP Kultura z 1978 r. Wystąpili miedzy innymi Wilhelmi, Kora (ładnie wtedy wygladała) Porter, Zembaty itd. Zabawne, że wszyscy jarali ćmiki jak w palarni, pewnie żeby wygladać bardziej poetycko,
    • anna_geras Re: Pijecie coś? 05.11.11, 19:01
      Cały tydzień o suchym pysku,wiec dzisiaj 6 specyków w planie, póki co czeci lecismile mam nadzieje,ze nie nie zasnę o 20:00smile
      • dymiacy_piecyk Re: Pijecie coś? 05.11.11, 19:05
        Ja też sześć, pękły na razie dwa. Szkoda, że nie specyki. Niestety, we Włoszech wszystkie piwa smakują tak samo.
        • anna_geras Re: Pijecie coś? 05.11.11, 19:10
          dymiacy_piecyk napisał:

> Ja też sześć, pękły na razie dwa. Szkoda, że nie specyki. Niestety, we Włoszech
          > wszystkie piwa smakują tak samo.

dobra liczbasmile polskich sklepów tam nie macie;?
          • dymiacy_piecyk Re: Pijecie coś? 05.11.11, 19:21
            Jest polski sklep, ale z drugiej strony Modeny, musiałbym jechać 60 km w jedną stronę. Aż tak mi się polskiego piwa nie chce. Ale w tutejszej biedronce, czyli Eurospin jest piwo zrobione w naszym Van Purze. Na co dzień chleję wino za półtora euro, ale dziś nie miałem coś smaka na winiawę, stąd browar.
            • anna_geras Re: Pijecie coś? 05.11.11, 19:23
              dymiacy_piecyk napisał:

le dziś nie miałem coś smaka na winiawę, stąd browar.

bo wino imo to na dłuższą mete kwas w zołądku jest, nie ma to jak browar jednak.
              • dymiacy_piecyk Re: Pijecie coś? 05.11.11, 19:34
                No coś jest w tym kwasie. Zwłaszcza, że jak siadam do wina, to dwa flakony muszę obalić, żeby coś poczuć.
                • lezka_z_posen Re: Pijecie coś? 05.11.11, 21:01
                  dymiacy_piecyk napisał:

> No coś jest w tym kwasie. Zwłaszcza, że jak siadam do wina, to dwa flakony musz
                  > ę obalić, żeby coś poczuć.

wino jest zgagogenne, ja do dobrego obiadu/kolacji wypic lampke lub 2 lubie, ale zeby sie "wyluzowac" i poczuc motyle, to po wino nie siegam.
        • lezka_z_posen Re: Pijecie coś? 05.11.11, 19:32
          dymiacy_piecyk napisał:

> Ja też sześć, pękły na razie dwa. Szkoda, że nie specyki.

powinienes miec nicka dymiacy_specykwink
          • dymiacy_piecyk Re: Pijecie coś? 05.11.11, 19:37
            lezka_z_posen napisała:

> dymiacy_piecyk napisał:
            >
            > > Ja też sześć, pękły na razie dwa. Szkoda, że nie specyki.
            >
            > powinienes miec nicka dymiacy_specykwink

Jak spędzałem wakacje na łódce na Mazurach, to w achterpiku zawsze mieliśmy skrzynkę specyka. Od tych czasów (a zaczęło się to kilkanaście lat temu) datuje się mój afekt do Specjala.
            • anna_geras Re: Pijecie coś? 05.11.11, 20:54
              dymiacy_piecyk napisał:

>
              > > dymiacy_piecyk napisał:
              > >
              > > > Ja też sześć, pękły na razie dwa. Szkoda, że nie specyki.
              > >
              > > powinienes miec nicka dymiacy_specykwink
              >
              > Jak spędzałem wakacje na łódce na Mazurach, to w achterpiku zawsze mieliśmy skr
              > zynkę specyka. Od tych czasów (a zaczęło się to kilkanaście lat temu) datuje si
              > ę mój afekt do Specjala.
              >
              moja skrzynka od specyka od dawna kurzy się w garażu, chyba się starzejęsmile albo coś mi się pojebałósmile
              • dymiacy_piecyk Re: Pijecie coś? 05.11.11, 21:16
                moja skrzynka od specyka od dawna kurzy się w garażu, chyba się starzejęsmile albo
                > coś mi się pojebałósmile
                >
                Mojej osobie podobają się obyczaje panujące w Niemcach. Tam każdy obywatel ma na kwadracie skrzynkę od piwa, skrzynkę od mineralnej i skrzynkę napojową. Wkłada się toto do bagażnika, jedzie do sklepu i zmienia na pełne. Raz w życiu się zakupuje i nie trzeba się martwić o kaucję za flaszki, czy kratki.
                • anna_geras Re: Pijecie coś? 05.11.11, 21:18
                  dymiacy_piecyk napisał:

> moja skrzynka od specyka od dawna kurzy się w garażu, chyba się starzejęsmile alb
                  > o
                  > > coś mi się pojebałósmile
                  > >
                  > Mojej osobie podobają się obyczaje panujące w Niemcach. Tam każdy obywatel ma n
                  > a kwadracie skrzynkę od piwa, skrzynkę od mineralnej i skrzynkę napojową. Wkład
                  > a się toto do bagażnika, jedzie do sklepu i zmienia na pełne. Raz w życiu się z
                  > akupuje i nie trzeba się martwić o kaucję za flaszki, czy kratki.
                  >

do tego trzeba jeszce pamiec dobrą mieć bo ja ciagle zapominalam skrzynkę do bagażnika załadowaćsmile wode i napoje w z grzewkach kupuje ale do tego na szczescie nie trzeba flaszek na wymianesmile
                  • dymiacy_piecyk Re: Pijecie coś? 05.11.11, 21:22
                    > do tego trzeba jeszce pamiec dobrą mieć bo ja ciagle zapominalam skrzynkę do ba
                    > gażnika załadowaćsmile wode i napoje w z grzewkach kupuje ale do tego na szczescie
                    > nie trzeba flaszek na wymianesmile

Włosi też wszystko w zgrzewkach walą, w szkle jest jedynie browar. Ale, uwaga - browar we Włochach wyłącznie we flaszkach 0,66. Natomiast Niemcy mają perfekcyjny system obrotu szklanymi opakowaniami. Nie ma szans, żeby ktoś wywalił dobre szkło do kubła.
    • lezka_z_posen tara grzaniec:) 07.11.11, 17:14
      oczywisicie seria limitowanawink
      grzaniec home made z miodem, imbirem, gozdzikami rzecz jasna lepszy, ale ten jak na grzanca chemicznego niezly - ja bardzo lubie przyprawy korzenne, wiec pewnie dlatego mi smakuje.princessa piernikowa wypuszczana w okresie przedsiwtecznym tez sie delektujewink
      "rozgrzewajaca moc, korzenna nuta" - z ta moca - 5,8% - to sie nie popisali, grzaniec powinien byc mocniejszy, w koncu procenty ulatuja wraz z podgrzewaniemwink
      • lezka_z_posen tatra nie tara.nt 07.11.11, 17:19
      • anna_geras Re: tara grzaniec:) 07.11.11, 20:54
        lezka_z_posen napisała:

>
        > grzaniec powinien byc mocniejszy, w koncu procenty ulatuja wraz z podgrzewaniem
        > wink

trzeba było dolać spirytusu do pełnasmile ja hierbate z cytryno robiesmile
        • lezka_z_posen Re: tara grzaniec:) 07.11.11, 21:02
          anna_geras napisała:

>
          > >
          > > grzaniec powinien byc mocniejszy, w koncu procenty ulatuja wraz z podgrze
          > waniem
          > > wink
          >
          > trzeba było dolać spirytusu do pełnasmile ja hierbate z cytryno robiesmile

spirytus t tylko saute robiewinka hierbata - brr- nie biEre do ust.
    • lezka_z_posen Re: Pijecie coś? 15.09.12, 20:33
      j.w.
      w mojej nowej (4-ty miech idzie) robocie zageszczenie palaczy i pijOkow na metr kwadratoy jest zatrwazajacewinkwlasnie dochodze do siebie po "spotkaniu towarzyskim" w piatekwink
      • dymiacy_piecyk Re: Pijecie coś? 15.09.12, 21:45
        Do tej pory jeszcze nic. Właśnie skończyłem wieczorną porcję ćwiczeń, teraz otworzę Beck'sa. Rzadki we Włoszech przypadek niezłego piwa w przyzwoitej cenie. To znaczy na ogół Beck's kosztuje nieprzyzwoicie, ale jest promocja.
        • dymiacy_piecyk Re: Pijecie coś? 19.10.12, 18:53
          Jak w temacie, coś dziś? W mojej włoskiej biedronce jest promocja na czerwone wytrawne, Sangiovese di Romagna się nazywa. Jedyne 1,27 eura za flakon. Nabyłem dwa, pierwsze już rozpijam.

W niedzielę wróciliśmy z Polski, gdzie przez 10 dni wypiłem więcej, niż przez pół roku we Włoszech. Chwilę, w związku z tym, trwała aklimatyzacja. Ale już jest OK. Inna sprawa, że we Wrocławiu piłem głównie wyroby pewnej fabryki z Poznania.
          • anna_geras Re: Pijecie coś? 19.10.12, 21:46
            Ja tradycyjnie specyki rozpijamsmile a wBierdonce dobre wina zwsze w dobrej cenie mają. Ogólnie ostatnio do Biedry się przekonałam. Nasrane tych sklepów mają a każdej kolejki do kasy. Jeszcze gdyby specjale w dobrej cenie mielismile
            • dymiacy_piecyk Re: Pijecie coś? 19.10.12, 22:07
              Czekam, kiedy Sepcyki pojawią się też poza Pomorzem. W PiP można od dawna kupić Lecha Pilsa, a teraz widziałem we wrocławskich sklepach te Tyskie, co jest do tej pory jedynie na Ślunsku można było dostać. Polska czeka na Specyka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka