Dodaj do ulubionych

Zmiana czasu.

29.10.11, 21:36
No to śpimy godzinę dłużej, uwielbiam zmianę a tą stronę. Psy mogą troche pocisnąć ale ja mam nadzieje spaś co najmniej do 8:00 smile nowego czasu oczywiscie.
Obserwuj wątek
    • kazzol Re: Zmiana czasu. 29.10.11, 21:59
      trzeba korzystać, bo pewnie przyjdzie taki czas, że zabiorą te zamiany czasu i chuj z tego będzie smile ukraincy już pogonili takie cyrki i mają jeden czas roczny

na wiki piszo tak:

Przeprowadzana dwa razy w Polsce zmiana czasu jest bardzo kosztowna i skomplikowana od na przykład wprowadzania dodatkowego dnia w lutym w roku przestępnym – na przykład w transporcie kolejowym pociągi, które są na trasie od godziny 2 muszą stanąć na godzinę (na najbliższym dworcu kolejowym na którym mają postój handlowy), aby jechać dalej zgodnie z rozkładem jazdy. Natomiast przy zmianie czasu z zimowego na letni, wszystkie pociągi, które są na trasie od godziny 2, są opóźniane o co najwyżej godzinę. Przestawienie się z czasu letniego na zimowy sprawia kłopoty również w systemach informatycznych (kłopoty przeliczania przy przechowywaniu i wyświetlaniu czasu w zależności od pory roku).

pewnie dlatego PKP jest tak stratna smile
      • anna_geras Re: Zmiana czasu. 29.10.11, 22:04
        Ja mam nadzieje,ze jak zrezygnują ze zmian czasu to ostatnia zmiana bedzie na zimowy i zakończę ten cyrk śpiąc godzinę dłużejsmile
        • dymiacy_piecyk Re: Zmiana czasu. 29.10.11, 23:31
          Mnie zawsze faszerowano wiedzą, że zmiana czasu, to kolosalne oszczędności w energetyce, a postoje pociągów to niejako produkt uboczny. Ukraińcy mogą sobie wprowadzać jeden czas, ale obawiam się, że my jesteśmy związani jakimiś traktatami europejskimi. Ja uwielbiam marcową zmianę czasu, bo z dnia na dzień robi się o godzinę dłużej jasno. I to wiosną.
          • anna_geras Re: Zmiana czasu. 29.10.11, 23:35
            dymiacy_piecyk napisał:

> Mnie zawsze faszerowano wiedzą, że zmiana czasu, to kolosalne oszczędności w en
            > ergetyce, a postoje pociągów to niejako produkt uboczny. Ukraińcy mogą sobie wp
            > rowadzać jeden czas, ale obawiam się, że my jesteśmy związani jakimiś traktatam
            > i europejskimi. Ja uwielbiam marcową zmianę czasu, bo z dnia na dzień robi się
            > o godzinę dłużej jasno. I to wiosną.

jak mi ktoś skraca spanie o godzinę o chodze w konkretnym wkurwem chyba z miesiącsmile a tą "dodatkową" godzinę jutro rano będę przeżywać jak mrówka okressmile
            • dymiacy_piecyk Re: Zmiana czasu. 29.10.11, 23:38
              jak mi ktoś skraca spanie o godzinę o chodze w konkretnym wkurwem

No ale przecież to niedziela?
              • anna_geras Re: Zmiana czasu. 29.10.11, 23:42
                dymiacy_piecyk napisał:

> jak mi ktoś skraca spanie o godzinę o chodze w konkretnym wkurwem
                >
                > No ale przecież to niedziela?
                >
                w jeden dzień ni chuja się nie przestawiam i cierpię długo. Za to od jutro mam luż i godzinę gratissmile wiem,ze to bez sensu ale tak to odczuwam, uwielbiam spać poprostu.
    • n_x Re: Zmiana czasu. 30.10.11, 07:52
      moje dzieci są zaprogramowane na jeden czas i bez względu na zmiany chodzą spać i budzą się o tej samej porze. wolę tę zmianę czasu, w letniej moje dzieci chodzą poźniej spać co mnie wkurwia i męczy.
      • anna_geras Re: Zmiana czasu. 30.10.11, 08:23
        To było zajebiście miłe, obudzić się i cofnąć zegarek o godzinęsmile szkoda,że nie można tak codzienniesmile
        • lezka_z_posen Re: Zmiana czasu. 30.10.11, 09:20
          ja wstalam o 8h starego czasu czyi o 7- juz mi pomidorowa "na piecu" dochodzi, a doipiero po 9-tejwink
    • anna_geras Re: Zmiana czasu. 03.11.11, 21:23
      Coś się przestawić nie mogę, o tej godzinie ziewam jak pojebanasmile
      • lezka_z_posen Re: Zmiana czasu. 04.11.11, 08:07
        anna_geras napisała:

> Coś się przestawić nie mogę, o tej godzinie ziewam jak pojebanasmile

w ogole moj rganizm nie odczuwa jakiejs zmiany czasu - tylko dusza sie raduje, ze szybko ciemnosci zapadajowink
        • anna_geras Re: Zmiana czasu. 04.11.11, 08:46
          lezka_z_posen napisała:

> anna_geras napisała:
          >
          > > Coś się przestawić nie mogę, o tej godzinie ziewam jak pojebanasmile
          >
          > w ogole moj rganizm nie odczuwa jakiejs zmiany czasu - tylko dusza sie raduje,
          > ze szybko ciemnosci zapadajowink

ja rano tej godziny nie odczuwam ale wieczorem już taksmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka