Dodaj do ulubionych

Zarobki młodszego konsultanta SAP w 2010 r.

29.05.10, 19:04
Witajcie !
Jakie mogą być orientacyjnie zarobki na takim stanowisku ?
Na forum są podobne tematy ale z 2006 roku, czy coś się zmieniło ?
Zastanawiam się jak wygląda teraz sytuacja rynkowa i czy dostaję dobrą pensję
i czy nowi młodsi konsultanci nie zarabiają więcej niż ja ;-)
Dzięki wszystkim za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • mlody_remek Re: Zarobki młodszego konsultanta SAP w 2010 r. 30.12.10, 17:49
      Zależy od systemu płacowego jaki przyjęła dana firma consultingowa. Jeżeli jest to model pensji zasadniczej bez premii projektowej to dla młodszego konsultanta widełki mogą być na poziomie 2500-3500 brutto. Jeżeli jest system premiowy to wszystko zależy od zaangażowania w projekty.

Definicja 'młodszy konsultant' też jest płynna... można siedzieć w biurze i szkolić się z SAPowskich szkoleń, a można też być wartością dodaną dla firmy i zdobywać wiedzę uczestnicząc we wdrożeniach i korzystając z wiedzy starszych kolegów i koleżanek. Wszystko zależy od podejścia i tego czym aktualnie się zajmujesz i co sobą reprezentujesz.
      • patata Re: Zarobki młodszego konsultanta SAP w 2010 r. 27.01.11, 20:24
        Odpowiedz moze byc tylko jedna:

TAK INNI ZARABIAJA WIECEJ,
        ale jest tez pare osob ktore zarabiaja mniej.

pozdrawiam
        Michal
        • mlody_remek Re: Zarobki młodszego konsultanta SAP w 2010 r. 03.10.14, 19:42
          Gdzieś mi w oko wpadł ten post z 2010. Teraz mogę śmiało napisać, że zarobki są zależne od zaangażowania, dobrych wyborów i szefa <lol>

Od pensji na poziomie 2600 brutto w 2009 do pensji 7500 brutto (+ premie projektowe 4500). Mogę tylko napisać, że warto było trzymać się tej ścieżki... choć nie raz było ciężko, a hotel był jak dom.

Pozdrawiam !
          • zimnojestzimne Re: Zarobki młodszego konsultanta SAP w 2010 r. 06.11.14, 17:53
            Czy aktualna pensja również dotyczy stanowiska młodszego konsultanta (jak w tytule wątku)?

Pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka