Dodaj do ulubionych

Czy to może być ciąża.?

17.02.16, 17:58
Od 12 lutego do wczoraj spedzałam czas z moim narzeczonym. Mieszkamy osobno, on w Niemczech, a ja w Polsce, widzimy się raz na 3-4 tygodnie. Ostatnia miesiączka skończyła mi się 10 lutego, dziś zaczęło mnie coś boleć w okolicy macicy nad kością łonową, nie wiem od czego, nigdy w taki sposób brzuch mnie nie bolał, ale nie jest jakoś bardzo uciążliwy, da się wytrzymać, nie krwawie, śluz jest lepki i biały. Czy możliwe, że jestem w ciąży? A może to jakaś choroba.?
Obserwuj wątek
    • anna_zarzycka Re: Czy to może być ciąża.? 20.02.16, 00:15
      Witam,
      Jeśli chodzi o ustalenie ciąży to konieczna jest wizyta u ginekologa, także jeśli chodzi o diagnozowanie bólu. Informacje dotyczące cech charakterystycznych śluzu, które Pani podaje wymagają interpretacji w kontekście wielu innych danych związanych z Pani cyklem miesięcznym ? ile trwają miesiączki, czy są regularne, czy regularnie obserwuje Pani śluz, czy używa Pani środków higieny intymnej, ktore wpływają na zmianę struktury śluzu. Obserwacja śluzu jest jedną z metod określania dni płodnych i niepłodnych i zakłada codzienną obserwację śluzu pod względem odczucia stopnia wilgotności w przedsionku pochwy i na wargach sromowych i konsystencję i wygląd śluzu (i tu zarówno jego barwę jak i rozciągłość, kurczliwość). Także sama obecność śluzu jest naturalna (to w kontekście Pani pytania o chorobę), jednak inne objawy jak dodatkowo odczuwany ból trzeba diagnozować.
      Pozdrawiam serdecznie Anna Zarzycka
    • hejd Re: Czy to może być ciąża.? 29.05.16, 22:48
      Witam. Ostatnio kochalam sie z moim chlopakiem w dni plodne,troche sie spuscil we mnie,poczym zaraz wyciagnal ,po kilku dniach podczas podcierania zauwazylam na papierze w sluzie troche krwi na drugi dzien to samo, wczoraj zrobilam dwa testy wyszły negatywne, a dzisiaj swedzi mnie brzuch i piersi,okres powinnam dostac w przyszlym tygodniu,czy jest możliwość ze to ciaza? Bardzo prosze.o odpowiedz.
    • patricia_wilsa Re: Czy to może być ciąża.? 29.12.18, 14:11
      Dzień dobry, powiedz mi jak się masz? Mam podobną sytuację. Ale tak naprawdę chciałbym być w ciąży.
    • justynadabrowska60 Re: Czy to może być ciąża.? 15.03.19, 14:00
      Warto zrobić test ciążowy
      • staraczka25 Re: Czy to może być ciąża.? 25.03.19, 10:26
        Jeżeli test ciążowy nie wyjdzie bo może być jeszcze za wcześnie na wykonanie testu ciążowego w domu. Możesz zrobić BETA HCG to jest badanie robione w laboratorium pobierają krew i na drugi dzień można odebrać wynik. Jest to najpewniejsze badanie i z tego co ja wiem nie myli się.
    • serduszko32 Re: Czy to może być ciąża.? 29.07.19, 19:28
      Podstawą do stwierdzenia ciąży jest wykonanie testu ciążowego. W jaki sposób się zabezpieczacie ? Może diafragma caya z naturalnej płodności byłaby dla Was dobra ? to nie hormony, wszystko naturalne, wygodne i bezpieczne. Jak się okazało ?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka