Dodaj do ulubionych

Jakie odszkodowanie OC w Kaliszu?

03.06.13, 12:45
15.05 miałem wypadek samochodowy w swojej miejscowości. jechałem prawidłowo po prawej stronie rowerem, a samochód skręcając w prawo nie zauważył mnie i uderzył. w skutek wypadku zostało wezwane pogotowie i przyjechała policja. Rower od razu poszedł do kasacji. Ja doznałem licznych uszkodzeń ciała: złamanie prawego przedramienia z przemieszczeniem, skręcenie stawu skokowego prawego, dwa żebra połamane, rana otwarta głowy, liczne otarcia, siniaki. w szpitalu spędziłem kilka dni, wszyscy byliśmy trzeźwi. kierowca od razu przyznał się do winy.
No i mam kilka pytań do was. Jakiego odszkodowania mogę się domagać (jestem ubezpieczony w PZU)? pracuje fizycznie na budowie (mam umowę) i wypadek wpłynął na moją kondycję. mogę coś z tym zrobić? czy komisja lekarska weźmię to pod uwagę?
Obserwuj wątek
    • juliakro Re: Jakie odszkodowanie OC w Kaliszu? 03.06.13, 17:04
      Z tego co Pan opisuje, ewidentnie należy się panu odszkodowanie. Może Pan je otrzymać z PZU ( tak jak Pan wcześniej pisał ) oraz może Pan otrzymać z OC sprawcy. Odszkodowanie o jakie może się Pan ubiegać to:
      - zwrot kosztów leczenia,
      - zwrot kosztów rehabilitacji,
      - zwrot kosztów dojazdu,
      - zwrot kosztów roweru,
      - odszkodowanie za poniesione szkody,
      - zadośćuczynienie za ból i wyrządzoną krzywdę,
      - można udowodnić niezdolność Pana do pracy,
      Jeśli jest Pan zainteresowany, to znajomy zajmuje się pozyskiwaniem odszkodowań, mogę przeslać namiar.
    • tomasz7gol Re: Jakie odszkodowanie OC w Kaliszu? 04.06.13, 13:13
      Nie jestem przekonany co do agentów firm odszkodowawczych czy kancelarii, zabiorą 3/4 wynagrodzenia, za pracę, którą sam mogę wykonać???
    • dpdo Re: Jakie odszkodowanie OC w Kaliszu? 05.06.13, 14:36
      witam, reprezentuję Kancelarią Prawną "DPDO", która pomaga poszkodowanym w dochodzeniu swoich roszczeń. Działamy na terenie całego kraju. Pomagamy na każdym etapie sprawy i staramy się kompleksowo obsługiwać wszystkich Klientów. Proponujemy Panu profesjonalną pomoc prawną w dochodzeniu maksymalnego odszkodowania. Nasza prowizja to 15% od uzyskanej kwoty odszkodowania. Przekazując sprawę profesjonalnemu podmiotowi zwiększa Pan wysokość otrzymanego odszkodowania oraz ma pewność, że będziemy starali się uzyskać maksymalną dla Pana kwotę, zarówno z Pana polisy, jak i polisy OC sprawcy. Jeśli chce Pan bliższych informacji, proszę o kontakt kancelaria@dpdo.pl
    • compens Re: Jakie odszkodowanie OC w Kaliszu? 12.06.13, 15:30
      Witam Pana,
      Compens - kancelaria odszkodowań proponuje proste warunki współpracy, brak jakichkolwiek opłat wstępnych, tylko prowizja od uzyskanego odszkodowania, ma Pan to zagwarantowane w umowie. Niestety samemu dochodzić odszkodowania jest niezmiernie trudno, firmy ubezpieczeniowe będą Pan zbywać i wynajdywać wszelakie kruczki prawne aby dostał Pan jak najmniej. O wiele korzystniej jest skontaktować się z nami, po przesłaniu dokumentów na adres: kontakt@compens.pl dokonamy kompleksowej, bezpłatnej analizy prawnej i wyliczymy konkretne odszkodowanie jakie się Panu należy. Po wykonaniu analizy nie będzie Pan musiał skorzystać z naszych usług, ale będzie Pan wiedział dokładnie jakie odszkodowanie oraz ile się Panu należy. Zapraszam serdecznie do kontaktu. Michał Stanisz e-mail:kontakt@compens.pl tel. 726-76-16-15
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka