kulik65
01.12.10, 19:48
Jak żyje już tyle lat w tym mieście to jeszcze takiej kampanii nienawiści nie widziałem. Od kiedy to w naszym mieście wyznanie prawosławne jest czymś złym. I to w dodatku m,in z ust wszechmiłujacych księży. Szlak mnie jasny na miejscu trafia jak słyszę że w jednym z kościołów argumentem za głosowanie na Andruszkiewicza w wyborach, jest argument że Siniakowicz NIE JEST CZYSTEJ KRWI!!! Co przodkowie prawosławni w oczy kola, może zróbmy getto dla prawosławnych? Co dalej, wytykanie palcami, szydzenie z dzieci, a może rzucanie kamieniami w prawosławne okna?
W życiu nie zaufam burmistrzowi którego „ludzie” puszczają plotki, że jak Siniakowicz wygra to pozmienia ulice na radziecko brzmiące, w urzędzie będą witać sie po rosyjsku. Jakim to trzeba być cymbałem żeby uwierzyć w coś takiego... i jakim żeby cos takiego wymyślić. Ludzie zmienimy język urzędowy, na rosyjski. będziemy pisać cyrylicą, wszędzie będą aleje Gagarina i Lenina i to wszystko jak Siniakowicz zostanie burmistrzem, może jeszcze krowy przestaną dawać mleko, a kury znosić jajka. Średniowiecze umysłowe i nic więcej.
Ktoś chyba zapomniał że gdyby zacząć dopatrywać się czystości krwi, to niewiele osób by ten test przeszło. Może Pan Andruszkiewicz i jego świta jest czystej krwi? Jakieś tam wypowiedzi o jedności to można w bajki włożyć. Trzeba było Pani Andruszkiewicz wydać oficjalne ogłoszenie potępiające tych którzy takie plotki głoszą, zdecydowanie potępiające.