Dodaj do ulubionych

Siemiatycze-puste miasteczko, ludzie stąd uciekają

24.09.13, 11:58
"Historie rodzinnych rozstań w Siemiatyczach. Bez szans na pracę, bez środków do życia - ludzie stamtąd uciekają. Najpopularniejszy kierunek - Bruksela. Jest już nawet z nią stałe połączenie autobusowe. Niektórzy, jak zarobią, wracają - ale co raz więcej osób wybiera emigracje. W Brukseli podobno myślą, że Siemiatycze to stolica Polski - w Siemiatyczach panuje przekonanie, że - jak tak dalej pójdzie - to miasto zupełnie opustoszeje".

www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/puste-miasteczko,356997.html
Obserwuj wątek
    • obserwer11 Re: Siemiatycze-puste miasteczko, ludzie stąd uci 07.10.13, 07:42
      Przykład : Troje dorosłych mojej Siostry, 1 w Białymstoku w wynajętym mieszkaniu, 2 w Hajnówce, chodzi bardziej o pracę. / niekoniecznie Bruksela, kiedy małe dzieci /
      • siemiatycze Re: Siemiatycze-puste miasteczko, ludzie stąd uci 10.10.13, 17:18
        obserwer11 napisał:

> Przykład : Troje dorosłych mojej Siostry, 1 w Białymstoku w wynajętym mieszkani
        > u, 2 w Hajnówce, chodzi bardziej o pracę. / niekoniecznie Bruksela, kiedy małe
        > dzieci /

Zaprawdę powiadasz Obserwerze. Praca w Siemiatyczach jeśli jest to tylko za grosze, z których i tak obrywane są dziwne kwoty za coś tam. Pracownik traktowany jest jak śmieć. Sam bym stąd wyjechał gdybym był młodszy...
        • obserwer11 Re: Siemiatycze-puste miasteczko, ludzie stąd uci 11.10.13, 05:58
          Sam widzisz, wysuwsz właściwe wnioski a ja jestem mieszkańcem podlaskiej wioski
          • siemiatycze Re: Siemiatycze-puste miasteczko, ludzie stąd uci 12.10.13, 08:12
            Jedno jest pewne: Belgowie uznają w Siemiatyczach stolicę Polski...
            I sam nie wiem już, śmiać się czy płakać..?
            • obserwer11 Re: Siemiatycze-puste miasteczko, ludzie stąd uci 12.10.13, 15:21
              Życie jest krótkie, śmiejmy się ze wszystkiego !!!
            • ulgosia Re: Siemiatycze-puste miasteczko, ludzie stąd uci 12.10.13, 22:15
              Bez wątpienia polscy :) Belgowie są tego zdania....Belgowie z Podlasia szczególnie którzy za bosów się tu maja...
              • siemiatycze Re: Siemiatycze-puste miasteczko, ludzie stąd uci 12.10.13, 22:42
                W końcu Ty wiesz to najlepiej :) Przecież sama stąd uciekłaś dawno temu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka