Dodaj do ulubionych

Wypieki...

29.03.18, 16:29
Wyglad tego ciasta mnie zainspirowal?
Drożdżowe ciasto z prażonymi jabłkami

www.przyslijprzepis.pl/przepis/drozdzowe-ciasto-z-prazonymi-jablkami-9
Ten przepis mnie zainspirowal, chociaz przymierzalam sie do innego wypieku:
a mianowicie BUSTRENGO wszystkie skladniki mam na niego, tylko zeby troche
jeszcze checi bylo;


www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/25/e2b90261c8215adb4a7124e2d48b10a9e522576e.jpeg
Tak ono wyglada
a tutaj jak sie go robi;Składniki: Na około 8-10 porcji
100 g kaszy kukurydzianej
200 g mąki pszennej-przesianej
100 g bułki tartej
100 g cukru pudru
500 ml mleka
3 jaja
100 g płynnego miodu
50 ml oliwy
100 g rodzynek
100 g suszonych fig
500 g twardych jabłek
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
skórka z 2 pomarańczy
skórka z 2 cytryn
1 łyżeczka soli
masło do wysmarowania formy
____________________________________________________________________
** Do dużej miski wsypałam przesianą mąkę pszenną, kaszę kukurydzianą,
bułkę tartą i cukier.
**Składniki wymieszałam.
W drugiej misce ubiłam jajka i dodałam do nich miód.
**olej, mleko,
**Składniki starannie wymieszałam i wlałam mieszaninę do miski z suchymi składnikami.
**Masy połączyłam ze sobą.
**Dodałam cynamon i sól.
**Cytryny i pomarańcze dokładnie sparzyłam i starłam skórki na tarce.
**Dodałam pokrojone figi i rodzynki.
**I pokrojone w grubą kostkę jabłka.
**Łyżką wymieszałam masę i wlałam
** do posmarowanej masłem tortownicy o średnicy 28 cm.
**Wstawiłam do rozgrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika
**i piekłam około 50 minut.
**Przed podaniem posypałam ciasto cukrem pudrem.

Ciasto robi sie bez uzycia miksera, grudki mile widziane.
Jest bardzo wilgotny - wyglada jak zakalec, ale taki ma byc.
Obserwuj wątek
    • maria88 Re: Wypieki... 29.03.18, 17:14
      Zasada wykonanie podobna do muffinek.
      Może kiedys spróbuję zrobić.Dzieki za przepis.
      A ja znalazłam na szybkie TIRAMISU.
      50 dag twarozku mascapone,
      13dag podłuznych biszkoptów,
      3 łyzki cukru,
      1 łyzka kakao,
      3 zółtka,
      5 łyzek rumu,
      125 ml mocnej, wystudzonej kawy.
      Duże płaskie naczynie wylozyc biszkoptami a następnie nasączyć rumem i kawą.
      Zółtka i cukier połączyć i ubić na puszystą masę mikserem.
      Wymieszać z serkiem marscapone.
      Powstały krem wylozyć na biszkopty i
      w miare równomiernie rozsmarować.
      Wierzch deseru posypać łyżką kakao.
        • lusia_janusia Re: Wypieki...Bustrengo 29.03.18, 18:26
          BUSTRENGO CIASTO Z KASZY KUKURYDZIANEJ JABŁEK I FIG
          Juz siedzi w piecu i sie piecze, zrobilam z calej porcji,
          to sie podziele z Kendo, jak bedzie chcila po niego przyjechac.


          U nas jutro czerwona kartka w kalendarzu.

          www.przyslijprzepis.pl/przepis/bustrengo-ciasto-z-kaszy-kukurydzianej-jablek-i-fig
          • lusia_janusia Re: Wypieki..drozdzowka 31.03.18, 09:13

            https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05ff00990720.jpg

            To mojej tradycji stalo sie zadosc i drozdzowka juz gotowa,
            z jablkiem i skorkami pomaranczy + kruszonka, pyszna , bo dawno nie pieklam
            takiej.

            Ciekawe czy u Kendo smakowala?, bo sie podzielilam wypiekiem.
            • kendo Re: Wypieki..drozdzowka 31.03.18, 09:49
              lusia_janusia napisała:

              >
              > https://naforum.zap
> odaj.net/thumbs/05ff00990720.jpg
              >
              > To mojej tradycji stalo sie zadosc i drozdzowka juz gotowa,
              > z jablkiem i skorkami pomaranczy + kruszonka, pyszna , bo dawno nie pieklam
              > takiej.
              >
              > Ciekawe czy u Kendo smakowala?, bo sie podzielilam wypiekiem.
              >

              super wyglada i tak samo smakuje,
              dziecie wczoraj bylo i nie chcialo wzias,
              nie jada nic slodkiego
              Xystos po sniadaniu zjadl i dla niego za slodkie,pewnie ten kawalek z duzo kruszonki i jablkiem sie trafil,
              dla mnie super smakuje,

              natomiast to wloskie,OK,sprobowalysmy i nie bedzie reprisu..
                    • kendo Re: Wypieki..drozdzowka 31.03.18, 17:31
                      dziewczyny sie "rospiekly"
                      dzis chcialam po obiedzie upiec piernika,ale pancio nie chcialo,wiec nie to nie...

                      *Lusia
                      wlasnie nie zmienilam jeszcze programu w mikrofali i na kolacje zrobie z serem kozim,mam go akurat,takie krotkie podpieczenie...
                      a mam z glogu marmelade i z borowek,to bedzie super smakowac...mniammmm
                        • kendo Re: Wypieki..drozdzowe 14.06.18, 09:16
                          wczoraj po dwoch latach
                          pieklam rogale z kielbaskami i podsmazana cebula
                          tu rosna sobie
                          https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b097ba4432b8.jpg

                          oraz z pozostalej czesci bulki byle jak pokrojone
                          https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c90827f4081.jpg

                          mikro dostosowane do roznych funkcji,
                          wiec musze dopasowac jeszcze odpowiednia temp.do wypiekow..
                          ale w smaku wszystkie wypieki wyszly wypieczone i smaczne
                          • lusia_janusia Re: Wypieki..drozdzowe 14.06.18, 18:22
                            *Kendo, to masz teraz pole do popisu,
                            byle checi i pomysly na wypieki dopisaly.
                            Rogaliki przed wlozeniem do pieczenia, mozna posmarowac roztopionym maslem,
                            albo plynna margaryna, to by mialy ladny zloty kolor, bo jajkiem tez mozna,
                            ale jak to z kielbaska to za duzo dobrego.
                            • kendo Re: Wypieki na zimno 20.06.18, 18:53
                              *LUsia
                              mialam kratke do piekarnika w piwnicy,
                              jest za dluga i bede musiala kupic,jak bedzie ten wymiar...

                              zrobilam na srodek lata takie slodkosci
                              www.ica.se/recept/jordgubbscheesecake-med-kakbotten-724065/
                              z mala modyfikacja,
                              uzylam degestive ciastka,i udekorowalam truskawkami na wierzchu,
                              schladza sie,
                              jak truskawki nie opadna zrobie mu fotke..
                                    • kendo Re:bulki upieczone 28.06.18, 20:27
                                      https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c4db33db9b0.jpg

                                      musze znalesc odpowiednie miejsce do ich fotografowania w kuchni,
                                      sa juz upieczone,a przestawione w inne miejsce przy swietle nie oddaja tego koloru jakie sa w zeczywistosci..
                                      zapewniam,wyszly przepyszne,bardzo dawno co je pieklam...
                                        • kendo Re:bulki upieczone 29.06.18, 08:01
                                          lusia_janusia napisała:

                                          > Apetyczne bulki pod tym katem swiatla wygladaja na
                                          > rumiane.
                                          >
                                          >
                                          dziekuje,
                                          wlasnie zjadlam taka na sniadanie ze szynka i bialym serem i zolta papryka,
                                          zaraz kawusie popije i do pralni polece,
                                          musze koniecznie prac-yfffff
                                          • kendo Re:cisato bez pieczenia, 01.08.18, 15:57
                                            https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f9023a0b4ad.jpg

                                            kiedys Lusia zapodala linka do blogga,gdzie bylo mase recept,
                                            miedzy innymi i ta na to ciasto,
                                            szarlotka bez pieczenia,
                                            w sumie mozna z kazdym owocem zrobic,
                                            tu z brzoskwinia,wczoraja zrobilam,bo wiecozrami chce sie zawsze cos slodkiego..
                                            • kendo zamiast buleczki cynamonowej 04.10.18, 14:24

                                              taka propozycje podali dzis w gazecie
                                              mittkok.expressen.se/recept/kanelbullekladdkaka-enkelt-recept/
                                              moze i warto test zrobic,,
                                              chodzi o smak buleczkowy,
                                              przeczytalam jeszcze raz recepte,i nie ma tam zadnego proszku do pieczenia,
                                              ciekawe jak po upieczeniu to smakuje,czy w zeby sie nie bedzie kleic zakalec??
                                                  • kendo Re: buleczki cynamonowe recepta z gazety 05.10.18, 09:09
                                                    *Lusia
                                                    szkoda,ze buleczek nie widac,
                                                    a niemal zapach ich poczulam,(cos sie pokickalo z tinypikiem)

                                                    *Jaga
                                                    mittkok.expressen.se/recept/kanelbullar/
                                                    na tym filmiku
                                                    jest pokazany caly proces robienia buleczk cynamonowych,

                                                    obejzyj go i zobaczysz,jak prosto je zrobic,

                                                    zycze udanego zwijania
                                                  • kendo Re: szwedzki sernik z serka wiejskiego 13.11.18, 17:27
                                                    jest tu podobny do polskiego,
                                                    nie peiklam z tej recepty,wiec nie wiem jak smakuje
                                                    jutro 14 XI jest dzien sernika,ktory byl pieczony od bardzo dzawna,
                                                    tradycja bylo,zaczynac go nabierac od srodka

                                                    www.aftonbladet.se/matdryck/a/gP96mL/ostkaka--gott-och-enkelt-recept-med-keso
                                                    2 ägg

                                                    0,5 dl socker

                                                    500 g keso

                                                    0,5 dl mandel

                                                    1 bittermandel

                                                    0,5 dl vetemjöl

                                                    2,5 dl mjölk, 3%

                                                    1. Sätt ugnen på 175 grader.

                                                    2. Vispa ägg och socker så det blir pösigt.

                                                    3. Skålla, skala och hacka mandeln.

                                                    4. Blanda ner keso, mandelhack, mjöl och mjölk i äggfluffet.

                                                    5. Riv ner bittermandeln i smeten, gärna med ett zestjärn.

                                                    6. Smörj en ugnsform, cirka 20 cm i diameter, med smör och häll i smeten.

                                                    7. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

                                                    8. Servera ostkakan ljummen med vispad grädde och sylt.
                                                    jak zrobie test przetlumacze recepte.
                                                  • kendo Re:wypieki Adwent2019 01.03.19, 19:10
                                                    dzis Lusia zlozyla odwiedziny ,
                                                    zamiast paczkow przybyla z tmi wypiekami
                                                    https://i68.tinypic.com/2qi5ufk.jpg

                                                    na odzielnym talerzyku marchewkowe ciasto,
                                                    jeden kawaleczk musiam od razu zdegustowac,
                                                    na drugi talerzyky drozdzowe rogaliki w dwoch wydaniach nadziane smaczna marmelada wlasnego smazenia z czaenej pozeczki i jablka
                                                    oczywiscie wszystko pychotaaaaaaaaaaaa,lepsze/zdrowsze od paczkow
                                                  • maria88 Re:wypieki Adwent2019 01.03.19, 20:39
                                                    Slinka mi leci na te Wasze bułeczki i rogaliczki.
                                                    Muszę zdobyć się na maszynę do wyrabiania ciasta drożdżowego.
                                                    Po ostatnim upadku mam problem z prawą ręką w nadgarstku.
                                                    To bardzo zdrowe słodkosci.
                                                  • lusia_janusia Re:wypieki III.2019 02.03.19, 07:47
                                                    i68.tinypic.com/2qi5ufk.jpg
                                                    Przewaznie jak nawypiekam to sie dziele z Kendo.

                                                    *maria88, to prawda, jakos ostatnio wole zjesc wlasnego wypieku
                                                    drozdowke niz kupowac w cukierniach ich delicje; ze spulchniaczami ,
                                                    dosmaczakami i innymi chemikaljami.

                                                    Jagi buleczki jak na pierwszy wypiek wygladaja wspaniale i pewnie
                                                    tez tak smakuja.
                                                    oi63.tinypic.com/30rr2g1.jpg
                                                    U nas jest w sprzedazy gotowy juz proszek ktory sie utrzepie z mlekiem zimnym
                                                    i nadziewa taki buleczki i rogaliki lub do innych wypiekow, czesto go uzywam.

                                                    Rozne przepisy w necie na zrobienie samemu takiego nadzienia, tez
                                                    go sama robilam, ale z czasem czlowiek robi sie wygodnicki.
                                                  • kendo Re:wypieki III.2019 02.03.19, 15:42
                                                    *Jagus
                                                    buleczki cudooooooooooooooooooooo,pewnie tez i tak samo smakuja..

                                                    *Mario
                                                    drozdowe ciasta co najmniej trzeba z 10 min.wyrabiac by buleczki smakoway,
                                                    maszyna wlasnie potrzebna,chyba ze mala porcje sie zarobi to mozna jakos pougniatac albo porzucac po stolnicy,..
                                                  • lusia_janusia Re:wypieki IV.2019 15.04.19, 08:14
                                                    www.ica.se/recept/pasktarta-cheesecake-725181/
                                                    Wszystkie skladniki mam, ale dzisiaj
                                                    inne plany, wiec chyba blizej niedzieli bym upiekla i wyprobowala przepis.
                                                    Lemon curd tez robie sama, ale z nim chcialam upiec nadziewane buleczki,
                                                    to podwojna porcje lemona dorobie.

                                                    Tak dziwnie tutaj jest piatek czerwona kartka w kalendarzu sobota
                                                    zwykla wolna a niedziela i poniedzialek swieto.
                                                  • kendo Re:wypieki IV.2019 17.04.19, 08:57
                                                    lusia_janusia napisała:

                                                    > i65.tinypic.com/11hyomr.jpg
                                                    > Kendo dziekuje,
                                                    > pasuja te zajaczki w tym miejscu,
                                                    > ale chyba dlugo nie beda tam staly, a smaczne sa to
                                                    > szybko sie uplennia.

                                                    ustawilam je tylko do zesji zdjeciowej,
                                                    i zaraz zamrozilam zostawiajac tylko dwa..
                                                    pyszne sa.
                                                  • kendo Re:wypieki IV.2019 17.04.19, 19:20
                                                    jaga_22 napisała:

                                                    > Śliczne zajączki upiekłaś Kendula.
                                                    >

                                                    to Lusia napiekla i podzielia´la sie ze mna..
                                                    jak wyjme do jedzenia zrobie zdjecie troszke inaczej by wyrazniej jez widac.

                                                    *jagus,
                                                    zapewniam,pysznie smakuja,
                                                    moze troszke inny smak bo na "suchych drozdzach"
                                                  • kendo Re:jagodowa paj 14.06.19, 11:57
                                                    www.aftonbladet.se/matdryck/a/LVGnR/blabarspaj
                                                    jak test zrobie to przetlumacze,
                                                    a inaczej niecoerpliwy moze sobie sam przetlumaczyc na translate...
                                                  • lusia_janusia Re:bulki grahamowe 23.06.19, 11:01
                                                    https://i64.tinypic.com/fogfop.jpg

                                                    Do bulek dodaje lyzke namoczonego siemienia lnianego
                                                    b.mi smakuje to polczenie i dodalam rowniez inne maki
                                                    po pol decylitra.

                                                    Pieke je okolo 18 minut na srodkowej polce, tylko sam proces
                                                    rosniecia ciasta jest dlugi, ale sie oplaca poswiecic ten czas.
                                                  • kallisto wypieki mlodej mamy 25.03.20, 15:22
                                                    Chcialam napisac o tym jak to sie moja mlodsza corka wyrobila w pieczeniu. Siedzac w domu z dzidza zajela sie poznawaniem kuchni od strony smakolykow nie tylko obiadowych ale tez roznych delicji. Bardzo ja podziwiam i tez troche zazdroszcze tymbardziej,ze ja juz calkiem wylaczylam sie z pieczenia.... Nie ma to jak zrobic przerwe to powrot potem jest ciezki i jak juz sie za cos wzielam to nie wyszlo.
                                                    Ale do rzeczy, moja corka praktykuje w zdrowych wypiekach np sernik bez sera na spodzie z owsianych platkow, brawnie z batatów lub z fasoli, ciasto czekoladowe z kaszy manny i musu jogurtowego na sztywno. No pieknie i smakowicie to wyglada. Malo tego wychodza jej wszytskie cukiernicze wyroby na drozdzach. Nauczyla mnie (!) piec chałkę, sama piecze bulki i chleby. Szybko jej to idzie, ale to chyba dlatego,ze robi to z przyjemnoscia i fantazja.
                                                    Pamietam,ze tez pieklyscie drozdzowe wyroby, az mi wstyd,ale doiero sie ucze, tzn. tu nie ma czego sie uczyc tylko albo ma sie reke lub nie. O dziwo chałka wyszla pyszna i rogaliki z nadzieniem. Teraz juz nie bede oblizywac sie na Wasze wypieki, bo sama czasem cos uklece smile
                                                  • kendo Re: wypieki mlodej mamy 25.03.20, 19:39
                                                    o,widzisz Sloo,
                                                    rodzic sie uczy czasami od swego dziecka,
                                                    a Corka ma hobby do pieczenia i dlatego
                                                    tak smakowiecie wszystko Jej wychodzi.

                                                    drozdzowki sa zawsze najlatwiejsze do wypieku..
                                                    powodzenia w pieczeniu i czekamy na fotki .
                                                  • lusia_janusia Re: wypieki mlodej mamy 26.03.20, 07:52
                                                    Gratuluja Kallisto corce zaciecia i smacznego hobby, a Ty masz
                                                    okazje podpatrzyc kilka ciekawych przepisow, ktore nam tutaj
                                                    zapodasz wraz ze zdjeciem - ostatnim finiszem.

                                                    Ja pieke jak zwykle, ale odkad zmienilam komputer to nie umiem
                                                    zamieszczac zdjeci i tak jest.
                                                  • kendo Re: dzisiejsze wypieki 13.06.20, 17:30
                                                    serniczek,zdziebko opadl,ale smaczny,

                                                    drozdzowka z dzemem malinowo-jablkowym,z kruszonka
                                                    maliny w lesie zbieralam,jablka z ogrodu,'
                                                    dzem zapomniany byl od roku 2013 i calkiem ladnie sie zachowal
                                                    bedzie na dlugo na soboty i niedziele do poobieniej kawki czy herbaty
                                                  • kallisto Re: dzisiejsze wypieki 14.06.20, 09:51
                                                    Dziewczyny az mi wstyd, ale co zrobic kiedy z rytmu wypiekow wypadlam🤪 zeby jeszcze mi sie udawaly i zeby nie bylo to takie praco j czadochlonne to pewnie bym cos uklecila, a tak to mi sie nie chce.
                                                    Wiem te, że jak już bym się wzięła to bym upiekła, ale do tego brak chęci robi swoje.
                                                  • dorka556 Re: dzisiejsze wypieki 14.06.20, 11:29
                                                    Nie lubię gotować, ale lubię piec. Niestety jeszcze bardziej lubię jeść. Nie pomaga zamrażanie ciasta i tak zaraz wyjmę. Piekę tylko wtedy, gdy spodziewam się gości. W piątek ma przyjechać syn z Gdańska. On lubi murzynka, ja jogurtowe, oboje lubimy sernik. Jeszcze nie wiem co upiekę. Najlepiej by było sprawdzić kcal i upiec to ciasto, które ma ich najmniej.
                                                    Hej, przy okazji wątku o wypiekach, moja ciekawość została zaspokojona. Kallisto pamiętam Ciebie pod nickiem Slo-oko.
                                                  • kallisto Re: dzisiejsze wypieki 14.06.20, 11:38
                                                    Dobra masz pamięć Dorus😊😊😊

                                                    Czy to murzynek czy sernik czy jogurtowiec to chyba podobna ilość kalorii. W kazdymm jest masło, jaja i mąka . Mam przepis na "styropianek", ktory jest jak sernik, ale w skladzie sa 3 duze kubki gestego jogurtu. Co prawda spod to kruche ciasto, ale w samej masie nie ma masla i maki.
                                                  • kendo Re: dzisiejsze wypieki 15.06.20, 08:00
                                                    *Lusia,
                                                    no za jednym zamachem dwa ciasta upieklam,
                                                    zamrozilam po powrocie do domu i bede na sobote/niedziele sie delektowac smakiem,
                                                    dziecie tez sobie troszke wzielo..

                                                    drozdowke pieke tylko z dwiema lyzkami cukru,do kruszonki jednak trzeba dac,coby smakowalo,no i drzemik wlasnej roboty,to wiemy ile tam cukru jest,
                                                    pozatem sernik bez maki pieke na 5 jajkach z budyniem i 2-3 kaszy mammy i niecala szklanke cukru na 1/2 kg sera,oczywiscie maslo/troche smietany,

                                                    *DOrka
                                                    z gotowaniem u mnie roznie bywa,
                                                    jak cos nowego chce wysmakowac,to chetnie przygotuje.
                                                  • jaga_22 Re: dzisiejsze wypieki 15.06.20, 09:34
                                                    Ja na 1kg. sera z kubełka ,dodaję ubite 5 żółtek
                                                    ze szklanką cukru,do tego 2 budynie i pół kostki masła,albo śmietanę 36 % i na koniec daję
                                                    ubite białka.Pod spód kruche ciasto,trochę samo podpiekam,żeby nie było zakalca.
                                                  • kendo Re: dzisiejsze wypieki 16.06.20, 15:01
                                                    *Jagus,
                                                    trz ubijam jajka i piane mieszam pozniej,
                                                    ale nie na zadnym spodzie,
                                                    od razu do formy wlewam..

                                                    *Lusia tez lubie cytrynowy smak sernika,
                                                    nastepnym razem wlasnie taki zrobie.
                                                  • kendo Re: dzisiejsze wypieki 19.06.20, 16:18
                                                    *Lusia,
                                                    o jejku,tyle masz do chodzenia w miescie i dziczejesz??

                                                    ja dzis sobie zrobilam torcika z truskawkami z racji,
                                                    ze to srodek lata,
                                                    taki po prostu najlatwiejszy,mialam ciasto na plaskiej formie pieczone to majonezowe i zmieszalam bita smietane/sos waniljowy-zrobilam gesciejszy/do tego wkroilam truskawki,
                                                    przelozylam warstwy,
                                                    na okolo pomazalam sama bita smietana z waniljowym gestym sosem i oblozylam truskawkami,
                                                    acha utralam jeszcze skorke cytrynowa do masy..

                                                    drugi torcik -to chlebowy,
                                                    chcialm sie pozbyc tego chlebka co kiedys kupilam,
                                                    piersza warstwe zrobilam :z pasztem z kiszonym ogorkiem + zdziebko crem fresch
                                                    druga:szynka z pomidorem + krem fresch
                                                    trzecia:jajko z majonezem,
                                                    oczywiscie wszystko drobno pokrojone i wymieszane z majonezem zmieszanym z crem fresch,z przyprawami
                                                    dekoracja z szynki gotowanej/plasterkow cytryny i listkow pietruszki oblozone plastrami ogorka,

                                                    bede to chyba jadla "ruski rok"
                                                  • kendo Re: dzisiejsze wypieki 20.06.20, 12:40
                                                    *Lusia,
                                                    dokladnie z nudow sobie "odrabie kawaleczek slodkosci czy chlebowaca"

                                                    *Kallisto,
                                                    dekoracja byla suta z krewetkami i chyba nwet lososia w plasterkach w kwiatki pozawijalam..
                                                  • kallisto Re: dzisiejsze wypieki 05.07.20, 11:20
                                                    I smacznego Pysiu. Poznałaś nadzienie? Wiśnia zmieszaną z porzeczką. Ostatnie moje słodkie przetwory.
                                                    Niebawem będę robić nowe, najpierw wiśnie, jest baaardzo dużo, czekamy aż beda bardzo dojrzałe.
                                                  • kendo Re: dzisiejsze wypieki 06.07.20, 06:09
                                                    *Kallisto,
                                                    oby szpaki czy sroki nie ogolocily drzewa z wisni,
                                                    powies moze jakies CD plytki,to ich blask odstraszy je moze,
                                                    rogaliczki apetycznie sie prezetuja i smakuja chyba wybornie,
                                                    lubie wisniowe nadzienia

                                                    ja wczoraj bylam u dzieciecia,
                                                    upieklam sobie bulek,3 blachy,
                                                    bedzie na jakis czas.
                                                    ze tez kolor ich zawsze mi na zdjeciu jaki blady pokazuje
                                                    a slicznie sie wypiekly i smakuja pysznie,
                                                    bede przeplac z polskim chlebem grachamowym
                                                  • kallisto Re: dzisiejsze wypieki 06.07.20, 18:24
                                                    Bułeczek nigdy nie piekłam, bo.najlepiej upiec na śniadanie, tylko trzeba znowu dużo czasu poświęcić, bo rośnie i etc.
                                                    Kendus szpaki wiśni nie jedzą, chyba są dla nich zbyt kwaśne Co i dobrze😁
                                                  • kendo Re: dzisiejsze wypieki 07.07.20, 09:38
                                                    dziekuje za buleczki,
                                                    *Kallisto,w necie jest gdzies przepis,ze zarabiasz ciasto na noc,stoi w lodowce i rano pieczesz na sniadanie buleczki,
                                                    nie testalam tej recepty,wiec nie wiem czy sie udadza,

                                                    *Jaga
                                                    no apetycznie wygladaja,
                                                    moje tez w taki kolorze ,tylko tos moja komorka nie chce ujawnic prawidlowych kolorow.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka