lusia_janusia
14.06.19, 08:35
6 porcji
1 1/2 kg cienkich żeber (żeberka zapasowe)
4 dl wody
2 cebule zolte
3 łyżki płynnego miodu
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka drobno posiekanej skórki pomarańczowej
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Oto jak
50 minut
Ustaw piekarnik na 150 stopni.
Umieść żebra w płycie z wysokimi krawędziami. Przelej wodę i rozłóż cebulę. Sól i pieprz.
Przykryj formę folią i piecz w piekarniku przez około 30 minut.
Wyjmij i polej łopatę. Podnieś temperaturę piekarnika do 200 stopni.
Wymieszać miód, koncentrat pomidorowy i skórkę pomarańczową.
Przetrzyj żebra i wcieraj mieszaninę. Glazuruj w środku piekarnika przez około 30 minut.
Google tlumaczyl..
---Smacznego--