Dodaj do ulubionych

Tarasy, balkony, ogrody c. D.

31.08.23, 16:23
Kendo mogłam?😁

Pokaże Wam jak w obecnej chwili wyglądają moje kwiaty, cześć rośnie pięknie, cześć wyrzuciłam bo padały. To co jednak zostało co dzień mnie zachwyca uroda i kolorami. Są wciąż bujne, chryzantema zaczyna otwierać pączki, może trochę postoi .

A tu dostep do poprzedniego watką
forum.gazeta.pl/forum/w,11086,137897266,137897266,tarasy_altany_balkony_ogrody.html
Obserwuj wątek
    • kallisto Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 31.08.23, 16:27
      A tutaj ma drabince sztuczny bluszcz, prawdziwy nie chciał rosnąć. Może podałam go odżywka go kwitnących i może spaliłam. Trzmielina krzew petarda, nic z nim robic nigdy nie trzeba, zobaczymy czy polubi być u mnie.
      A ten u dołu rośnie jak przysłowiowy wariat, opanował pół szerokości balkonu.
      Pada mi choinka, przelałam ja wodą😱 choinki lubią wilgoć ale nie żeby stać w wodzie. Chyba mało pakowała a jak tak lałam w nią wodę w upały, no to mam teraz….😡 bardzo mi jej będzie szkoda, chyba ze miała dość donicy?🧐
    • lusia_janusia Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 31.08.23, 19:54
      Kallisto, dobrze ze rozpromienilas poczatek nowego watku zdjeciem
      pieknie kwitnacych Twoich kwiatow, chryzantema postoi do pierwszego
      przymrozku, jak bedziesz obrywala przekwitle kwiatki to bedzie dalej kwitla.
      • lusia_janusia Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 31.08.23, 19:58
        Moj komputer zaczal sie sam obslugiwac, otwiera sie kiedy chce,
        dopiero po moim wpisie wyswietlil mi sie 2 wpis Kallisto.
        Faktycznie, szkoda tej choinki bo juz byla odpowiedniej wielkosci
        zeby ja na B,Narodzenie przystrajac.
        • kallisto Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 31.08.23, 20:23
          Sama jestem zadziwiona dlaczego jedne są bujne, a drugie ani drgnęły.

Nie wiem czy choinka doczeka świat, no tak mi jej szkoda…..
          • kendo Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 01.09.23, 07:00
            slicznosci kwitnace na balkonie masz Kallisto,
            moze nie lubialam za duzo wody podczas upalow?
            trzymam za nia kciuki by sie odrodzila.
            przesusz ziemie w donicy
            • jaga_22 Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 01.09.23, 13:29
              O! mój ulubiony wątek.Bardzo się cieszę,jak kwiatki rosną,
              rozkwitają i nie dają się chorobom.Bardzo ładnie jeszcze masz na balkonie Kalisto.
              Więcej już nie kupię świerczka,bo mój też przepadł,być może przez to,że
              parę m-cy przez remont balkonów stał w domu.
              Pomału przekwitają,już nie są takie ładne u mnie.Róża przekwitła.
              Zauważyłam,że też masz takie kwiatki w donicy,tylko okazalsze,ostatnie zdjęcie.
              • kendo Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 01.09.23, 15:27
                no prosze,Jagusi sa takie same
                kwiatki,jak u kallisto,
                to pierwsze zdjecie,ladne ma listki ten kwiatek
                roza moze jeszcze dac paczki i zdaza sie rozwinac kwiaty
                • kallisto Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 01.09.23, 18:15
                  Nie wiem czy róże długo kwitną czy ich sezon juz się kończy Jaguś?
                  Piekna masz zecto begonie, anten zielonolistny w białej doniczce to co to za kwiatek?
                  • jaga_22 Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 01.09.23, 19:36
                    Kalisto,to Gwiazda Betlejemska,została kupiona malutka na święta B.N za 5zł.
                    Poprzednią miałam 2 lata.
                    • kallisto Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 01.09.23, 20:18
                      Niesamowita i to latem tak gęsta i zielona, piekna.
                      • kendo Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 02.09.23, 08:57
                        jestem ciekawa gwiazdy betlejemskien na BN,
                        Jagus,pokazesz zdjecie czy kwitnie,

obie macie slinczni na ukwieconych balkonach,
                        roza wydaje mi sie,ze powinna jeszcze zakwitnac..
                        • lusia_janusia Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 02.09.23, 09:10
                          Kallisto i Jaga maja "zielone place ", tak sie tutaj mowi,
                          jak posadzone, posiane ladnie rosnie i kwitnie.

Tez jestem ciekawa czy gwiazda betlejemska zakwitnie,
                          chyba nie lubi duzo swiatla zeby zakwitla, tzn,dostala czerwone listeczki,
                          U nas juz w roznych kolorach sprzedawali; bialym, kremowym, i ciemno
                          czerwonym.
                          • kendo Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 02.09.23, 09:15
                            Lusia,tez masz zielone paluszki,
                            w tym roku,postawilas na kuchenne ziola i pelasie w ladnym kolorze i tez sie dobrze ladnie rozwijaja.
                            • jaga_22 Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 02.09.23, 13:42
                              Aby zakwitnąć powinna mieć jakiś czas zaciemnione.W zimie stoi w sypialni,
                              a tam mało kiedy światło palę,bo telewizor włączony.
                              To ta gwiazda z grudnia,a obok poprzednia dwuletnia latem.Kwitnącą jak znajdę to pokażę,bo się schowała.
                              • kallisto Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 02.09.23, 14:33
                                I siedze na tarasie, slonko już nie opala ale przyjemnie grzeje. Czasem jakiś pajączek usiądzie na nodze😁
                                • kallisto Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 02.09.23, 18:10
                                  Kilka zdjec, kotek Adi, różyczka i w tle dwa pieski Dżeki i Toto.
                                  • kallisto Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 02.09.23, 18:11
                                    I zawilce, z pszczółka, i motyli kwiat z motylami.
                                    • kallisto Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 02.09.23, 19:07
                                      Nasze wnuki borykają na nowoczesnych stopkach. Dawno temu snopki ustawiane widłami, w środku otwór na wylot. Niejednokrotnie bawiłam się w takich stopkach, dzisiejsze dzieci zadowolone są ze mogą jedynie na nich poskakać.

I ognisko i kiełbaska.
                                      • kallisto Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 02.09.23, 19:08
                                        I kwiatuszki
                                        • kendo Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 02.09.23, 20:02
                                          Jagus,
                                          dzieki za podpowiedz o B N kwiatku,
                                          test zrobie ze swoja jak kupie,
                                          wyniose do garazu i niech stoi,
                                          ale chyba podlewalas ja od czasu do czasu?,i tak sobie listeczki czerwone sie robily?

Kallisto,no sliczne zdjecia ,
                                          tu tez takie bale zwijaja juz po skoszeniu trawy..
                                          dzieciaki maja frajde
                                          a psiunek widac,ze slodki..
                                          • kendo Re: Tarasy, balkony, ogrody c. D. 02.09.23, 20:17
                                            a to u Lusi na balkonie,
                                            troche juz inaczej poustawiane,
                                            by pozniej bylo latwiej sprzatnac na koniec jesien,
                                            • kendo Re: z rabatki zbiory.. 10.09.23, 20:51
                                              zebralam pare platkow z nagietki i sie beda suszyc,
                                              lawendowe kwiatki jeszcze w cieniu sie pokazaly to zerwalam na ususzenie bukiecika mini,
                                              no i te jesienne kwiatki,ktorych nie znam nazwy,ladnie kwitba.

tez pitruszka byla pare galazek tylko,pokroilam do suszenia..
                                              • kallisto Re: z rabatki zbiory.. 10.09.23, 21:01
                                                No proszę jakie fajne mikrozbiory😊

Byliśmy na popołudniowym spacerze, wciąż ciepło. Mijaliśmy obficie owocujące jarzębiny, gdyby rosły gdzieś na obrzeżach to nazrywalabym i pokazałabym wnuczkom jak robic korale. Poza tym chciałabym spróbować jarzębiny takiej z cukru czy z zalewy? W czym się ja konserwuje?
                                                • kendo Re: z rabatki zbiory.. 10.09.23, 21:15
                                                  tez wiele razy myslalam o tym by cos podobnrgo zrobic,
                                                  ale jakos nigdy "nie dijrzalam do tego"
                                                  • lusia_janusia Re: z rabatki zbiory.. 11.09.23, 09:42
                                                    Podobno jarzebiny jest wiele sortow i z jednego wlasnie
                                                    przetwaza sie na soki, marmelady itp,
                                                    Sok z jarzebiny uzywalam do herbaty, nie doszukalam sie
                                                    specjalnego smaku, jakis taki nijaki, a to bylo dawno, to moze
                                                    juz i zapomnialam?.
                                                    W necie na pewno jest kilka przepisow .
                                                  • kendo Re: z rabatki zbiory.. 11.09.23, 09:56
                                                    chyba bym sie zdecydowla kupic juz gotowy ze sklepu,
                                                    z wagi,ze wiele sortow tego drzewa i mozna sie moze zatruc kiedy sie zbierze nie z tego
                                                  • kendo Re: z ogrodu 21.09.23, 13:45

tak sobie siedze na altanie i patrze przed siebie,
                                                    jak robocik kosi trawe,jezdzadz w te i z powrotem,

zywoplot rowno sciety/niebo niebieskie pomiedzy drzewami-czeresnie,widac i co do szczescia potrzeba?

a i bambus leciutko sie kolysze jak wiaterkiem delikatnie powieje.
                                                  • lusia_janusia Re: z ogrodu 21.09.23, 14:56
                                                    Kendo, ale sielsko spedzasz czas, z opowiednimi widokami.
                                                  • jaga_22 Re: z ogrodu 21.09.23, 15:00
                                                    Kendo,a to wasz trawnik?
                                                    Przypomniała mi się gwiazda,poprzednia stała w sypialni,ja w sypialni nie grzeję,
                                                    jeszcze balkon uchylam.
                                                    Niestety w listopadzie była zielona,pod koniec grudnia tylko parę listków poczerwieniało,dlatego mąż kupił malutką,którą mam teraz na balkonie.
                                                    Żółte liście oberwałam.

I o jarzębinie
                                                    Czy jarzębinę trzeba Przemrozić?

Najważniejsze, co trzeba wiedzieć o jarzębinie, to że nie wolno jeść jej owoców na surowo. Wszystko przez zawarty w nich trujący kwas parasorbowy. Wystarczy jednak potraktować jarzębinę niską lub wysoką temperaturą, aby straciła trujące właściwości. To oznacza, że jarzębinę trzeba przemrozić lub zanurzyć we wrzątku

www.recepta.pl/artykuly/jarzebina-owoc-jarzebiny-wlasciwosci-i-zastosowanie
                                                  • kendo Re: z ogrodu 21.09.23, 20:20
                                                    Lusia,sielsko mialam jak odpoczywalam miedzy pracka,
                                                    zostaly kamyczki do posortowania,

Jagusia masz slicznie na balkonie
                                                    a gwiazda faktycznie gesto dostala listeczkow,
                                                    ciekawe czy poczerwienieja na grudzien
                                                  • kendo Re: czosnek uprawiany w doniczce 28.09.23, 10:09
                                                    na parapecie okiennym w domu
                                                    www.expressen.se/leva-och-bo/tradgard/odla/odla-vitlok-kruka-inomhus/
                                                    nigdy nie probowalam
                                                    ale teraz zrobie eksperyment,
                                                    pisa ze zabki moga byc mniejsze,
                                                    niz uprawia sie go w ogrodzie
                                                    www.expressen.se/leva-och-bo/tradgard/odla/odla-vitlok-kruka-inomhus/
                                                  • kallisto Re: czosnek uprawiany w doniczce 28.09.23, 11:46
                                                    a mnie nie urósł kiedy miałam w balkonowej donicy. Bardziej marny niż marny a szkoda, bardzo bardzo dużo używam czosnku do potraw.
                                                  • kendo Re: czosnek uprawiany w doniczce 28.09.23, 12:25
                                                    tez kiedys mialam na balkonie
                                                    i byl marny,
                                                    potrzebuje jednak byc wsadzony do gruntu w grzadce..
                                                    moze u dzieciecia w rabatce powsadzam miedzy kwiatkami..
                                                  • lusia_janusia Re: czosnek uprawiany w doniczce 28.09.23, 12:43
                                                    Dobra mysl Kendo, na rabatce bedzie sobie rosl.
                                                  • kendo Re: czosnek uprawiany w doniczce 29.09.23, 09:29
                                                    wczoraj sily wyladowywalam na te kamole,podczas kiedy pod chatka powietrze sie wymienialo,
                                                    bylo slonce i cieplo...
                                                    kacik do opalania ostanio stal sie takim ,ze wszystko sie na niego odkladalo,
                                                    zrobilam porzadek przez dwa dni,
                                                    jeszcze tylko taki ostani finisz zrobie,
                                                    ale jak bedzie cieplo,w nastepna sobote,ma byc +19C,
                                                    bo teraz juz chlodniej podczas dnia tylko +15C -+17 C
                                                    wywozilam taczka na komunalna strone,
                                                    gdzie murek z kamieni jest i tam je ukladalam,rzycalam..

duzo lawendy sie ponasiewalo,
                                                    bede musial sobie w doniczki powsadzac i wiosna na balkonie ustawic,
                                                    nagietka ,ktora rosla miedzy kamieniami,
                                                    pozrywalam kwiatki i susza sie na herbatke nagietkowa.
                                                  • lusia_janusia Re: czosnek uprawiany w doniczce 29.09.23, 09:52
                                                    Kendo, gdybym byla sprawna w nodze to zajelo by nam to jeden
                                                    porzadny sloneczny dzien i finish.

A tak po prawdzie przy pogodzie lapac slonce i za kazdym razem
                                                    w jednym z kacikow cos zrobic i bedzie zamierzony efekt.
                                                  • kendo Re: czosnek uprawiany w doniczce 29.09.23, 10:14
                                                    Lusia,nie ma sprawy,
                                                    robilam w swoim tepie,
                                                    ale wczoraj dziecie juz mnie do domu przywolalo o 17 godz.
                                                    bylo jeszcze cieplo i slonecznie,
                                                    w domu juz pod prysznic /troche z Toba w tel.porozmawialam i w Tv nic nie bylo,
                                                    poszlam z ksiazka do lozka,usnelam szybko..
                                                  • kallisto Re: czosnek uprawiany w doniczce 29.09.23, 12:10
                                                    Toś się Kendusia napracowałaś, ale jaki efekt? Każda zmiana nawet na najmniejszym skraweczku przynosi nam coś nowego i fajnego.
                                                    Też bym robiła gdybym miała ogródek,ale nie mamsad
                                                  • kendo Re: czosnek uprawiany w doniczce 29.09.23, 15:39
                                                    dokladnie Kallisto,
                                                    wczoraj bylam padnieta,
                                                    te wielkie kamole,
                                                    ktore rowerm przytaszylam bedac z psiunami na spacerach i ukladalam sobie sciezki /ekologiczne-naturalne/w ogrodzie,
                                                    dziecieciu sie to nie podobalo,wiec pozmienial
                                                  • kallisto Re: czosnek uprawiany w doniczce 29.09.23, 16:23
                                                    tak to jest, że młodsze pokolenia mają inne gusta. Co nam to nie im się podoba, oni lubią surowo, minimalistycznie, szaro.
                                                    Obecnie tendencja na dekorowanie domów jest biel, beż, szarości. Pięknie to wygląda lecz czasem za chłodno, za sterylnie. Poza tym pięknie jest gdy się czegoś nie używa, nie funkcjonuje się w pomieszczeniach. Na co dzień nie da się trzymać ładu w 100 %.
                                                  • kendo Re: czosnek uprawiany w doniczce 30.09.23, 09:33
                                                    dokladnie Kallisto,
                                                    moje dziecie = minimalista,
                                                    jak w domu tak i w ogrodzie,
                                                    myasli bardziej praktyczniej niej estetyczniej w sensie jakims przedmiotem wzbogacic wnetrze pomieszczenia czy ogrodu.
                                                  • kallisto Re: czosnek uprawiany w doniczce 30.09.23, 10:44
                                                    U nas dzisiaj bardzo słonecznie acz chłodniej, na długi lecz cienki rękawek.
                                                    Moje roślinki balkonowe wciąż piękne, myślałam ze chryzantemka będzie bardziej bogata a ona już ma suche kwiatuszki.
                                                    Ten trzeci na zdjęciu kwiat jak krzewił jest nie do zdarcia, rozrasta się jak szalony.
                                                  • kallisto Re: czosnek uprawiany w doniczce 30.09.23, 10:46
                                                    Lubie przyglądać się z bliska mikro kwiatuszkom. Kwiatostany stworzone przez setki drobniutkich plateczkow.
                                                    A ten zielony uważałam kiedyś za chwast, wyplewiałam go z działki, tym czasem jest śliczny i wdzięczny, okrywa to co brzydkie.
                                                  • maria88 Re: czosnek uprawiany w doniczce 30.09.23, 12:38
                                                    Ladne macie kwiatuszki moge tylko popatrzec.
                                                    Ten stale kwitnacy u KALISTO to chyba petunia.
                                                  • kallisto Re: czosnek uprawiany w doniczce 30.09.23, 12:43
                                                    to surfinia Mario, petunia chyba nie jest klejąca po uschnięciu kwiatka. W tej jak obrywam suchotniki to klei mi się do palców.
                                                    Chciałam petunie na wiosnę ale nie było ładnych kolorów to kupiłam surfinię,one maja tendencję doz wieszania się, petunie rozrastają się w górę i na boki, ale nie zwisa.
                                                  • jaga_22 Re: czosnek uprawiany w doniczce 30.09.23, 12:46
                                                    Już raz pisałam,ale musiałam resetować,bo był jakiś błąd i wszystko znikło.
                                                    Też lubię małe kwiatuszki.A petunia wiśniowa daje dużo koloru na balkonie.
                                                    Mam roślinkę,którą chciałam wyrzucić na wiosnę.Została i powolutku wychodzą listeczki,pewnie typowo jesienna? koło niej wyrosły palemki z nasionka big_grin
                                                  • kallisto Re: czosnek uprawiany w doniczce 30.09.23, 15:07
                                                    Zawsze zachwycają mnie Twoje kompozycje kwiatowe.
                                                    A ta krzewinka chciała Ci podziękować za danie szansy do zycia, wypuszcza listki , a Ty będziesz cieszyć się jego urodą😊
                                                  • jaga_22 Re: czosnek uprawiany w doniczce 30.09.23, 16:33
                                                    Prawdopodobnie to jest trzmielina,a jest ich kilkadziesiąt odmian.
                                                    Poszukałam dawne kwiaty i faktycznie podobne miałam na małym balkonie.
                                                    A te białe,to nie wiem,ale krótko miałam.

www.drzewa.com.pl/porady-i-inspiracje/trzmielina-uprawa-pielegnacja-wymagania-b.html
                                                  • kallisto Re: czosnek uprawiany w doniczce 30.09.23, 16:36
                                                    Jagus po młodych listkach nie było można poznać. Mam taka sama. Dlaczego wtedy u Ciebie miała listki a potem zmarniala?
                                                  • maria88 Re: czosnek uprawiany w doniczce 30.09.23, 17:22
                                                    Ten u JAGI bialo kwitnacy na okragłej podpórce to własnie
                                                    Stephanidus ktory bardzo mi sie podoba i może kupię.
                                                  • kendo Re: przy oknie salonu pieknosci 03.11.23, 17:43
                                                    mi sie spodobaly te skrzyneczki z kwiatkami
                                                  • jaga_22 Re: przy oknie salonu pieknosci 03.11.23, 18:57
                                                    To Stefanotis i chyba wiem dlaczego u mnie nie był długo.Zapewne go przesadziłam,a on potrzebuje kwaśną ziemię.

home.morele.net/ogrod-i-balkon/kwiat-stefanotis-czym-jest-poznaj-tajniki-uprawy-tego-domowego-pnacza/

Też lubię takie kwiatki Kendo.Oj wszystkie lubię big_grin

https://i.pinimg.com/564x/ee/25/c9/ee25c9352936d22cb19573c6e5d7da7c.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: przy oknie salonu pieknosci 03.11.23, 22:02
                                                    Tez lubie kwiaty, ale w domu mam tylko 2 okna
                                                    1 Francuski balkon, i drzwi oszklone balkonowe, to nie ma
                                                    za wiele miejsca na ekspozycj kwiatowe.

Ten u Jagi kwiat bialy kwitnacy, to chyba pachnie mdlo- migrenowo?.
                                                    No ciekawe czy Jaga juz spi?, bo kocio ma sobie wygodnie .
                                                  • jaga_22 Re: przy oknie salonu pieknosci 04.11.23, 08:12
                                                    Spać to ja poszłam przed 23-cią,nawet dobrze spałam,ale od 4-tej już nie śpię wink
                                                  • kendo Re: przy oknie salonu pieknosci 04.11.23, 08:37
                                                    sliczne kocio kolysnake mruczal do spania,

tez lubie pelno kwiato w mieszkaniu,
                                                    jednak przez alergie dlugi czas ich nie milalam,
                                                    teraz powoli kupuje i testam czy nie uczula,
                                                    niektore juz wiem,
                                                    a ostaniego to musialam sie pozbyc,bo nawet stojac blisko niego uczulal mnie,
                                                    u Lusi jakos sie trzyma...
                                                  • kallisto Re: przy oknie salonu pieknosci 04.11.23, 09:50
                                                    a ja bym chciała dokupić jakieś kwiatki do domu i nigdzie ładnych nie ma.
                                                    wyprosiłam od teściowej szczepki hoji, jak się ukorzeni będą wkładać do ziemi. Tę którą mam teraz jest mało atrakcyjna, brzydka kolor zieleni i słabo rośnie. Hoje zawsze pięknie mi rosły. Potem mi się znudziły i zaczęłam się wyzbywać, a to przecież takie wdzięczne kwiaty, zupełnie niewymagające, pięknie rosną nie grymaszą i nawet kwitną.
                                                  • maria88 Re: przy oknie salonu pieknosci 05.11.23, 16:52
                                                    No Kochane i ja mam wiadomość.
                                                    W ub.roku chyba o tej porze kupiłam malutkiego białego grudnika.
                                                    Lecz po kilku dniach kwiatki odpadły.
                                                    Przestał cały rok na parapecie podlewany sporadycznie.
                                                    Zamierzałam go przesadzić a on od kilku dni ma sporo pąków.
                                                    Przeniosłam go z parapetu do pokoju i stale drżę
                                                    żeby zakwitł i nie zgubił kwiatów.
                                                    Odnosnie pielegnacji grudnika wszystko przeczytałam
                                                    ale zobaczymy. Będe pisała.
                                                  • kallisto Re: przy oknie salonu pieknosci 05.11.23, 17:44
                                                    Mario jak grudnia ma pączki to będzie kwitł, będziesz cieszyć się jego wdziękiem.
                                                    Mój balkon opustoszał. Zostały trzy donice z dorośnie rosnącymi zielonymi. Jutro pokaże na zdjęciach. Zmieniłam tez aranż i czekam do wiosny żeby czymś upstrzyc😁
                                                  • kallisto Re: przy oknie salonu pieknosci 06.11.23, 11:34
                                                    Popatrzcie tylko jak rośnie mi zieleniec na balkonie. Jak zacznie marniec to się chyba popłacze😱 pewnie do pierwszych przymrozków a potem zaczną ginąc, ale póki co jeszcze ładnie oddają swoją krasę. Na parapecie już nie mam kwiatów prócz komarzycy która zabiorę do domu. Tez bardzo bardzo marnie rosnie nawet po przesadzeniu do nowej ziemi. Nie mam pojęcia obco z niektórymi kwiatami chodzi ze nie chcą wybijać.
                                                  • maria88 Re: przy oknie salonu pieknosci 06.11.23, 13:26
                                                    Masz pięknie, zieloniutko, bardzo mi sie podoba.
                                                  • jaga_22 Re: przy oknie salonu pieknosci 06.11.23, 16:16
                                                    Faktycznie Kalisto,jeszcze masz bardzo ładnie i zielono na balkonie,
                                                    ja już powyrzucałam niektóre .Jutro zrobię fotkę,może wyjrzy słoneczko wink
                                                  • kallisto Re: przy oknie salonu pieknosci 06.11.23, 18:30
                                                    Chętnie zabrałabym je do domu ale to nie domowe rośliny i duże donicesad
                                                  • kendo Re: przy oknie salonu pieknosci 07.11.23, 08:32
                                                    sliczniutko /zieloniutko na balkonie,
                                                    podoba mi sie .
                                                  • jaga_22 Re: przy oknie salonu pieknosci 07.11.23, 11:30
                                                    Słonko było i się zmyło,ale jeszcze zdążyłam zrobić zdjęcia.
                                                  • kallisto Re: przy oknie salonu pieknosci 07.11.23, 12:33
                                                    Jaguś też jeszcze zielono u Ciebie? Piękne różnobarwne wrzoście i ta różyczka urodziwa i wszystko chce jeszcze rosnąć mimo chłodu? Super smile
                                                  • lusia_janusia Re: przy oknie salonu pieknosci 07.11.23, 12:52
                                                    Kallisto, Jaga, co jeden balkon to piekniejszy,
                                                    zielenszy i kwitnace kwiaty - piekne balkony macie.
                                                  • maria88 Re: przy oknie salonu pieknosci 13.11.23, 08:21
                                                    poranny.pl/grudnik-nie-kwitnie-lub-zrzuca-paki-wystarczy-ze-zadbasz-o-kilka-rzeczy-a-obsypie-sie-kwiatami-sprawdz-jak-pielegnowac-ten-kwiat/ar/c9-15928419
                                                    wkleiłam linka bo tam jest fotka jak wyglada teraz mój biały grudnik
                                                  • kendo Re: przy oknie salonu pieknosci 13.11.23, 09:35
                                                    sliczny kolor Mario,
                                                    poczytalam przy okazji o roznych kwiatkach..

mam grudniaka kwitnacego na jasno rozowy kolor,
                                                    ciekawe czy zakwitnie tez w tym roku
                                                  • lusia_janusia Re: przy oknie salonu pieknosci 13.11.23, 09:39
                                                    Maria88. pieknie wyglada rzadko spotykalny kolor.
                                                  • kallisto Re: przy oknie salonu pieknosci 13.11.23, 16:46
                                                    prześliczny kwiatek, tym bardziej gdy tak obficie kwitnie. Niech Ci rośnie i umila jesienne chwile swoim pięknem Mario.
                                                  • kallisto Re: przy oknie salonu pieknosci 07.12.23, 16:11
                                                    Żal patrzeć na rośliny balkonowe, Mróz je zniszczył.
                                                    Czy Wasze balkony są zapadane śniegiem?
                                                  • kendo Re: przy oknie salonu pieknosci 08.12.23, 09:17
                                                    te nie oszklone na pewno zasypane,
                                                    zalezy z ktorej strony sniezek sypal,
                                                    ja mam oszklony balkon i na "poreczy balkonowej" byla prawie 10cm czapa sniegu,inaczej miala bym go na nim.
                                                  • lusia_janusia Re: przy oknie salonu pieknosci 08.12.23, 09:25
                                                    Takie sa uroki zimy, ze sniegu nalezy sie spodziewac
                                                    z kazdej strony, a ze swojego balkonu snieg zgarnialam
                                                    i wyrzucalam za balkon na podworko, na juz zgarnieta
                                                    halde sniegu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka