Dodaj do ulubionych

Książki z górnej półki C.d.

17.09.23, 16:17
Skracam wątek książkowy😊
forum.gazeta.pl/forum/w,11086,91380637,91380637,ksiazki_z_gornej_polki.html
No właśnie nie bardzo przepadam za romansidlami szczególnie współczesnymi i szczególnie gdy pisze o nich pisarka kobieta. Co prawda rozkochiwalam się w romansidlach Rodziewiczownej, która spłatała miłość pomiędzy bogatym a biedna albo na odwrót ale język w tych książkach przyćmiewał wątek.

A propo Rodziewiczowny, dzisiaj na TVP 1 😡😡 będzie pierwszy odcinek Dewajtisa. Zamierzam oglądać mimo, ze nagrała serial kłamliwa TVP.
Obserwuj wątek
    • kendo Danielle Steel "Duch" 17.09.23, 19:02
      orginalny tytul "the ghost",
      nastepna powiesc tej samej autorki..

usz..ciekawe jak sie bedzie czytac w w lozeczku noca...
      • kendo Re: Danielle Steel "Duch" 17.09.23, 19:04
        zapmnialamdopisac,wlasnie Polonia mnie zaprosila do siebie by obejzec ten film,
        mam przeciez Kallisto od Ciebie ta ksiazke "Dewajtisa"
        fajnie sie czytalo.
        ale ni pojde ogladc,to pora taka juz niemal lozkowa i nie chce im glowy zawracac swa osoba.
        • kallisto Re: Danielle Steel "Duch" 17.09.23, 19:43
          A Ty u siebie nie odbierasz TVP?
          • kallisto Re: Danielle Steel "Duch" 17.09.23, 20:42
            No muszę napisać swoją opinię o serialu TVP „Dewajtisie”, jaka telewizja taki film budżetowy, byle jak nagrany. Wystarczyło mi 15 minut żeby stwierdzić ze jak zwykle ta telewizja nie popisała się dobra produkcja. Normalni aktorzy juz dawno nie grają dla tych oszołomów. Gra aktorska beznadziejna, brak dobrych dialogów, zarys historyczny, treść zastępują zdjecia.
            Nowe produkcje tej telewizji wciąż porównuje do Lalki, Dni i nocy. Tam coś się działo szczególnie u Niechcicow. Wiem ze kolejnych odcinków oglądać nie będę. Niestety mam taka wadę fabryczna, film musi być dobry i wciągnąć mnie od początku. A tak liczyłam ze w końcu obejrzę film na podstawie powieści……
            • kallisto Re: Danielle Steel "Duch" 17.09.23, 20:45
              Współcześni młodzi aktorzy nie zdążyli nabyć aktorskiego szlifu, ja słyszę i widzę po scenach, ze to nie to, ani mowa staropolska ani język ani zwyczaje z tamtych lat nie jest pokazany. Młodzież gra współcześnie, nic w tym ich graniu nie jest przekonujące……
              • kendo Re: Danielle Steel "Duch" 18.09.23, 08:20
                dziekuje Kallisto za recensje,
                szkoda,ze produkcja filmu nie udana,
                bo fabula powiesci naprawde dobra wedlug mnie,
                dobrze,ze nie poszlam obejzec fimu,
                nie mam paraboli ani dekodera by ogladac polskie stacje telewizyjne..
                zrezygnowalismy ,ikiedy przeprowadzilismy sie na mieszkanie,
                na balkonie za duzo miejsca talerz by zajmowal,

pozycze ksiazke dla Lusi by poczytala sobie,
                • kallisto Re: Danielle Steel "Duch" 18.09.23, 10:54
                  Nic nie straciłaś Kendo, choć kto wie może Tobie by się spodobał.
                  Był taki serial "Winni" (chyba taki tytuł ) strasznie prymitywnie nagrany, innym podobał się bardzo, mnie nie.
                  • lusia_janusia Re: M.Rodziewiczowna "Dewajtis" 18.09.23, 18:04
                    kallisto napisała:

> Nic nie straciłaś Kendo, choć kto wie może Tobie by się spodobał.
                    > Był taki serial "Winni" (chyba taki tytuł ) strasznie prymitywnie nagrany, inny
                    > m podobał się bardzo, mnie nie.

Kendo pozyczyla mi ksiazke "Dewajtis" wg ktorej zostal nakrecony
                    film, poczytam, ale nie beda mogla go porownac z ksiazka, moze
                    to nic straconego jak pisze Kallisto, ze produkcja filmu jest miernie nakrecona.
                    • kendo Re: M.Rodziewiczowna "Dewajtis" 19.09.23, 08:43
                      ciekawe co powie Polonia-magisterka,
                      bo tak mnie goraco zapraszala by wspolnie obejzec,

Lusia,moze bedzie na Youtubie?
                      • lusia_janusia Re: M.Rodziewiczowna "Dewajtis" 19.09.23, 09:40
                        Jeszcze nie rozpoczelam czytania, jak sie wczoraj obrobilam
                        ze swoich obowiazkow, to byl juz wieczor, siwatla sztuczne,
                        nie bardzo przy takim swietle mi sie czyta.
                  • kendo Re: Danielle Steel "Duch" 01.10.23, 16:03
                    takie przyjemne w czytaniu romansidlo,
                    gdzie rozwodnik i rozwodka dochodza do wniosku,
                    ze musza "wyjsc ze swej skorupy zolwiej"
                    by zaczac nowe zycie,
                    oboje niespodziewanie zostali sami,
                    dzieki odnalezionym pamietkom ,zrozumia co jest w zyciu warte.

wzielam inna z piwnicy ksiazki,
                    cykne fotke i zobaczymy jak sie bedzie czytac..
                    • kendo Re: Josephine Cox"Zlota klatka" 01.10.23, 16:39
                      www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/opj3Oj/josephine-cox-ar-dod--blev-82-ar-gammal...cyt...
                      Josephine Cox to jedna z angielskich autorek powieści rozrywkowych, która odniosła największy sukces, stale pojawiająca się na wszystkich listach bestsellerów. Pisze w tej samej tradycji co Catherine Cookson.
                      Pisać zaczęła późno, bo w wieku 43 lat. Mimo to Josephine Cox napisała ponad 60 książek, które sprzedały się w ponad 20 milionach egzemplarzy na całym świecie. Teraz nie żyje – podaje BBC.

Cox była jedną z najlepiej sprzedających się autorek w Wielkiej Brytanii i zmarła 17 lipca.
                      „Pracowałem pilnie”

Dyrektor generalny wydawcy książek Harper Collins, Charlie Redmayne, twierdzi, że zmarła po cichu, a w komentarzu stwierdza także, że Josephine Cox była jedną z „najbardziej lubianych autorek” wydawcy.

– Pracowała sumiennie i z największym zaangażowaniem – kontynuuje Redmayne.

Książki „Vi möts igen” i „W końcu miłość wygrywa” zostały opublikowane w języku szwedzkim, a Cox jest również opisywany jako ciepła osoba, która troszczy się o swoich czytelników. Często odpowiadała na listy czytelników

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka