kendo 08.01.04, 19:07 witam choc wieczornie ale cieplutko.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megxx Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 08.01.04, 19:17 Witam, u mnie to cieplutko jest w domu, na zewnątrz -11. A co będzie dalej? Może faktycznie cieplej? Odpowiedz Link
kendo Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 08.01.04, 19:20 Megxx ale macie fajnie z mrozikiem byl u nas pare dni tak do -6 stopni a teraz odwilz i +stopni na dworze..... osobiscie czuje sie lepiej,jak jest -stopni na dworze.... pozdrawiam ciepluni w takim razie.... zyczac milego wieczoru.... Odpowiedz Link
megxx Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 08.01.04, 19:52 Minusowa temperatura może być, ale gdy nie ma dużej wilgotności powietrza, rano było przenikliwie zimno. Suchy mróz jest zdrowy. Pozdrawiam wieczorową porą. Odpowiedz Link
kendo Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 08.01.04, 19:59 jak wilgotne powietrze to piekna czadz wystepuje,,,, lubie patrzec na takie zjawiska przyrody....choc jest przenikliwe zimno... u nas czasami przy -5 stopnia wieja wiatry polnocne i wtedy dopiero jest zimno,,,potorjnie... Odpowiedz Link
megxx Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 08.01.04, 20:08 Zima w tym roku jeszcze nam nie dokuczyła zbytnio, ale innym może tak, gdzieś się głęboko pochowali albo zapadli w sen zimowy. Może się uczą do sesji, albo zapracowują na upragnine wakacje. Albo przygladają nam się, nie pokazując swojej obecności, jak anioły, które są obok, pomagają, a my nawet po wyraźnych skutkach nie umiemy im uwierzyć. Odpowiedz Link
kendo Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 08.01.04, 20:31 moze i tak jest,,,, zycze waszystkim szczesliwego zakonczenia egzaminow/spraw.... i wracajcie do Nas zima bez sniegu,taka ciap,ciap, napawa mnie pesymizmem .... Odpowiedz Link
aniouek1 Dziendoberek Szufludkowie :) 15.01.04, 09:44 witam kawką, herbatką imbirową i obdzielam zyczeniami dobrego, milego dnia dosmaczonymi życzliwymi uśmiechami... Bierzcie ile Komu trzeba i unieść zdoła ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
megxx Nareszcie Aniouku! 15.01.04, 10:42 Milutko Cię widzieć tu ponownie. Tym razem cierpliwie czekałam bez paniki. Łykam Twoją herbatkę z wielką radością. Dzisiaj w ogóle mam bardzo dobry dzień (Twój list Aniouku kolejnym tego dowodem), oby był taki aż do jutra i dalej. Tegoż samego wszystkim życzę. Odpowiedz Link
kendo Re: Nareszcie Aniouku! 15.01.04, 10:47 Ja tez milutko pozdrawiam Was ze sloneczkiem skandynawskim i mrozikiem,,,,, herbatka imbirowa pasuje perfekt do dnia dzisiejszego, wiec popijam ja razem z Wami i ciesze sie Wasza obecnoscia w "szufladuni"..... trzymajcie sie milunio.... Odpowiedz Link
jtka Re: Nareszcie Aniouku! 15.01.04, 17:57 witam cieplow ten plucjowy dzień)) plucha po kolana ,jak nie po łokcie)) ale co tam... Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Nareszcie Aniouku! 15.01.04, 18:16 jtka napisała: > witam cieplow ten plucjowy dzień)) plucha po kolana ,jak nie po łokcie)) > ale co tam... Racja! NIC TO! Kto ma fruwać i w ciaprai nie utonie! Odpowiedz Link
slo-onko Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 22.01.04, 08:44 i znowu bede bezlitosna zaczynam czochrac zaspane czuprynki, te czarne, blondi, rude, mysie i kudłate wstawac spioszki, poooooobuuuudka))))) Odpowiedz Link
megxx Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 22.01.04, 09:07 Witajcie! Całkiem dobrze dzisiaj mi się wstawało.(Ach ta radość rozpoczętego urlopu). Miłego dnia dla wszystkich! Odpowiedz Link
kendo Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 22.01.04, 10:44 ale,dobre,,,, wstalam,wsalam rozczochrana jak zwykle, kazdy klaczek w swoja strone,,,, ciekawe,jak Megxx nowa fryzurka kolorowa sie zachowuje,,,, mam nadzieje,ze kolor nie zostal na podusi..... hi,hi, pozdrawiam ze skandynawskim sloneczkiem ,jak narazie,,,,PA;.. Odpowiedz Link
kasikk witam :)) 22.01.04, 11:52 za oknem śnieżek prószy... słoneczko nieśmiało zza chmur wygląda ) nic, tylko na spacer się wybrać, a ja musze gnić tutaj do wieczora ( oj! musze coś wymysleć, żeby nie musieć ) Megxx, jak tam fryz się zachowuje?? nadal zadowolona?? i powiem szczerze, zazdroszczę Ci tego urlopu... już mam dość i też chcę!! Kenduś, czy Ty aby tego słoneczka nie podesłałaś do mnie?? ) Odpowiedz Link
kendo Re: witam :)) 22.01.04, 11:59 Kasikkczku sloneczko wyslalam specyjalnie dla Ciebi, bys dzionek pieknie zaczela..... a rowniez to zasluga Slo-oneczka, ktore nas wita tak wczesnie ostanio...... o! ja mam urlopik caly rok hi,hi, a nieraz to az mi sie niechce zyc, ale ostanio cos sie odmienilo bo chce mi sie gdzies poleciec, tam gdzie bedzie sloneczko prazylo,,,,,,, Odpowiedz Link
kasikk Re: witam :)) 22.01.04, 12:20 To może się zamienimy, bo ja wolę jakoś te miejsca, gdzie nie grzeje za bardzo ) chyba zimę wolę ) Odpowiedz Link
megxx Melduję, że 22.01.04, 13:11 minęło 24 godziny a kolor jeszcze ciągle tam, gdzie go położono. Dodam, że mam też tą samą fryzurę, którą pani ułożyła. Zazwyczaj mam codziennie inną(takie mam zdolne włosy-bardziej one, niż ja decydują co nam się ułoży). Zastanawiam się, czy wytrzyma do jutra, czy wieczorem poddam farbę działaniu wody. Wolałabym to zrobić jutro rano, ale wcześnie wyjeżdżam i do tego mrozy zapowiadają. O mniejszym lub większym zadowoleniu z fryzury mogę powiedzieć za jakiś czas, całe szczęście, że teraz są modne proste włosy. Niektórzy nawet prostownice kupują, a ja mam nieskończenie proste, niepodatne na skręt, modelowanie itp. Ale nie myślcie, że w związku z tym noszę fryz na jeża lub proste, długie. Dla skomplikowania sobie życia mam włosy trochę dłuższe niż krótkie i trochę krótsze niż półdługie. A jutro wybieram się w okolice Zakopanego(ale niestety nie na narty- w ogóle przestałam jeździć odkąd wyszłam za mąż, czyli wiele lat temu), podobno mróz i duży śnieg, mam nadzieję, że kuligi się udadzą. Odpowiedz Link
kasikk Re: Melduję, że 22.01.04, 13:28 Łeee!! ja też chcę w góry!! ;..{ Megxx, przynajmniej napisz jak było, dobrze?? tyle mi tylko zostało... nici z wyjazdu... ( Odpowiedz Link
kendo Re: Melduję, że 22.01.04, 16:56 Magxx to pieknego urlopowania zycze, uwazaj na "konczyny dolne/gorne" bys lecac lapiac"orla" niepolamala,bo w Zakopanem cieszka sprawa z lekarskim pogotowiem,,,, wczasy zima chyba bym nie zamienila (na cieplejsze kraje,) bo lubie zime,a zwlasza taka,jak obecnie jest... za duzy szok temperatury ciala po powrocie , ale jesienia/latem to bym chciala gdzies poleciec w ciepelko dla przedluzenia lata/jesien.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 29.01.04, 08:37 skrzyyyyyypuuu skrzyyyyyyp, skrzyyyyypuuu skrzzzyyyyypp jako ten cichutek sie zakradam, zeby zobaczyc kto juz wstal a kto jeszcze spi? przyjemnego czwartku spioszki Odpowiedz Link
kendo Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 29.01.04, 10:37 a ja juz wstalam i witam Was rowniez milunio a u nas sypie wciaz chyba aniolki u gory bawia sie w wojne poduszkowa i pierze pada z gory..... do pozniej,,,miejcie sobie odbrze,,, Odpowiedz Link
slo-onko Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 29.01.04, 20:21 ale cisza od poludnia, nie ma sie nawet do kogo usmiechnac Odpowiedz Link
aniouek1 kolejny C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 05.02.04, 00:19 Dobranocka na dobrydzionek Ludkowie... oby - łaskawa nocka - sny, wymarzone sny przyniosła Kazdemu... Odpowiedz Link
marucha1 Re: kolejny C * Z * W * A * R * T * E * K * zimo 05.02.04, 09:45 Dzien dobry.Widze,ze ja tu dzis pierwszy bladym switem dzionek dla Was witam.Milo mi straszecznie i musze Wam cos powiedziec - Smutno mi dzis jakosik. Milego dnia dobre duszki. Odpowiedz Link
slo-onko Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 05.02.04, 10:21 dzien dobry ale sie dzis wyspalam mimo, ze nie bylam z Wami na nocnej imprezce (dwa dni w jednym) Odpowiedz Link
kasikk Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 05.02.04, 13:05 witam cieplutko ) słonko się schowało u mnie i od dwóch dni nawet noska zza chmurzysk nie wyściubi ( aż nie mogę uwierzyć, że to wiosna idzie ale idzie i to wielkimi krokami PRZEBIŚNIEG mi zakwitł w ogródku pierwszą bieluśką główkę zobaczyłam dzisiaj rano i... nie mogę się doczekać na następne ) Odpowiedz Link
kendo Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 05.02.04, 13:34 Witajcie,witajajcie a ja dzis bawie sie garami,,,,, naszlo nas na miesko czerwone,a to przez slubnego,,,, ze tez te chopy lubia takie jedzenie ,usch,,,, (napisze w kuchni) no,ale i ja tez wpadlam do sklepu po drodze, bo bylam rano u fryzjera, co domnie niepodobne tak wczesnie z domku wychodzic, no,ale pojechalam,zrobila mnie do ludzi podobna bo grzywke juz taka dluga mialam, ze swiata nie widzialm,i moglo by sie zdazyc, ze wyszlam z domu i nie trafilam do niego,,,,, ale teraz juz widze wszystko,nawet slubnego.... psiuna mnie poznala w kazdym badz razie,gdy do domu wrocilam to znaczy ,ze wygladam normalnie..... trzymajcie sie cieplunio,,,zycze Wam milego popoludnia..... Odpowiedz Link
megxx Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 05.02.04, 14:58 Witajcie, czy to nadchodząca wiosna tak nas gna do działań, tacyśmy bardzo zajęci. Kto wie jak załączyć hamulec? Po co ten pośpiech! Świata nie przegonimy, a sami zaślepieni pędem nie widzimy tego co warte zobaczenia i łapiemy zadyszkę. Niestety muszę lecieć!(muszę-powinnam przyznać się wolę, wybieram....ale łatwiej zrzucić wszystko na zewnętrzny przymus). Tak mnie naszło dzisiaj. Odpowiedz Link
kendo Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 05.02.04, 19:24 zabiegane dziewczatka i zapracowane ja juz po kolacji.... oczywiscie galarete jadlam hm,,,,mniam,mniam,,,, zaspokoilam "pragnienia smak" i starczy mi na dlugi czas.... milego wieczoru wszystkim.... Odpowiedz Link
megxx Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 05.02.04, 20:03 ja też zamierzam galaretę na kolację spałaszować(i wcale nie zmałpowałam) Odpowiedz Link
kendo Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 05.02.04, 20:13 Megxx ja tez nie zmalpowalam hi,hi, to zycze Ci smacznego.... jutro na sniadanko tez zpapusiam mniam,mniammmm,,,,, Odpowiedz Link
aniouek1 ale tu ciiicho....spokojnie.... cos sie staneło? 05.02.04, 23:26 Ludkowie...śpicie już? Odpowiedz Link
megxx Hej hej wstawać! 12.02.04, 07:34 Mróz ściska, wiem, wiem pod kołderka najmilej, poleżcie jeszcze chwilę (kto może). A tego, kto już oczy przetarł, na kawkę budzącą zapraszam. Miłego dnia. Odpowiedz Link
rzulw Hej pora spać :)) 12.02.04, 08:53 Witam Was "dobranockowo" Miłego czwartku wszystkim życzę Odpowiedz Link
aniouek1 JEDNI SIĘ BUDZĄ, INNI SPAĆ SIE KŁADĄ 12.02.04, 09:25 dobranockowego dnia Rzulwiku i snów pieknych i dobrych Megxx, bardzo dziękuję za kawkę niezbędną bym mogła mieć oczy otwarte Wielu cudnych niespodzianek przy okazji Dnia Zakochanych Wszystkim serduszkowo życzę i... zmykam do pracusiowania Odpowiedz Link
rzulw Re: JEDNI SIĘ BUDZĄ, INNI SPAĆ SIE KŁADĄ 12.02.04, 09:39 aniouek1 napisała: > dobranockowego dnia Rzulwiku i snów pieknych i dobrych dzięki > > Megxx, bardzo dziękuję za kawkę niezbędną bym mogła mieć oczy otwarte > > Wielu cudnych niespodzianek przy okazji Dnia Zakochanych Wszystkim serduszkowo > życzę i... zmykam do pracusiowania .... to dziś? eeszszsz... idę spać Odpowiedz Link
aniouek1 ......może Ci się przyśni, wyśni? 12.02.04, 09:46 rzulw napisał: > .... to dziś? eeszszsz... idę spać odwróć podkóweczkę i...zasypiaj z uśmiechem Odpowiedz Link
kendo Re: ......może Ci się przyśni, wyśni? 12.02.04, 10:20 niech sie niektorym sny spelniaja a tym obudzonym pieknego dnia zycze,,,, Odpowiedz Link
kasikk dobry wieczór :)) 12.02.04, 18:56 witam cieplutko, chociaż za oknem mrozek króluje ) wykąpana i pachnąca zdaję relację: pomalowane!! sufit bielutki - ostatni "szlif" był dziś a ściany - lekki kremik jest tak ładnie... a najbardziej mnie cieszy, że to "tymi rencami" i nie ważne, że bąbel i bolą plecy jestem tak zadowolona i dumna z M. i z siebie!! musiałam sie pochwalić :} Odpowiedz Link
kendo Re: dobry wieczór :)) 12.02.04, 19:33 tosiane dzieciaczki=kochane dzieciaczki Kasikku i M jestescie,,,,dzielne mroweczki prawda jaka to wielka radosc z juz widocznego efetku..... nierozochoccie sie za bardzo bo nowe pomysly Wam sie pojawia ,,,,, i nigdy nie bedziecie gotowi... a pozniej jak sie meble poustawia na miejsce to pelna radosc,,,, odpoczywaj Kasikku i M ,zasluzylas sobie dzielnie na to.... babelki sie zgoja ,zostanie tylko mile wspomnienie .... mrozikowo u nas caly dzien-4 stopnie a teraz napewno bardziej .... usch jutro juz piatek niewiem czemu o nim mysle nigdy nie robilo mi to roznicy bo przeciez w domciu siedze itak.... dziwne jakies mnie nastroje nawiedzaja.... miejcie sobie milunio/cieplunio,,,,, Odpowiedz Link
slo-onko Re: dobry wieczór :)) 12.02.04, 19:43 Dzien dobry we wstretnie zimny czwartek jednak prawda: idzie luty-okoj buty(( a na jutro zapowiadaja slizgawice, ja tak nie chce (((((((( Odpowiedz Link
kasikk Re: dobry wieczór :)) 12.02.04, 20:02 no to slooneczko, masz tylko jedno wyjście - promyczkami musisz pogłaskać ślizgawicę, żeby już śliska nie była ) Odpowiedz Link
megxx Kasikku-głęboki ukłon 12.02.04, 20:05 Skłaniam nisko głowę, podziwiam Cię za Twą pracę. Miłego wieczoru(pewnie mimo ustawiania rzeczy) życzę. A dla Was dobrego nastroju i luzu przed jutrzejszym 13 piątkiem Odpowiedz Link
kasikk Re: Megxx... fakt...piątek i 13-tego ! 12.02.04, 20:39 ale trzeba myśleć pozytywnie Aniouku, ja mam zawsze szczęście 13-tego ) Odpowiedz Link
kendo Re: dobry wieczór :)) 12.02.04, 20:07 Slo-oneczko chowalo sie u mnie caly dzien za chmurkami..... a terz dobrze ,ze w Szufladuni " zswiecilo.... slyszalam,ze zapowiadaja jakies ocieplenie w kraju.... a jak bedzie slisko to tylko lyzwy i gimnastyka porananna zapewniona oplajstrowac sie poduszeczkami wkolo, tak na wszelki wypadek.... ja nie umie na lyzwach nawet ustac prosto,a Wy ???? dalibyscie rade ujechac choc kawaleczek???? milego wieczoru Sloneczko.... Odpowiedz Link
kasikk Re: dobry wieczór :)) 12.02.04, 20:28 ja już bardzo dawno nie jeździłam, ale z chęcią bym się wybrała na łyżwy nie martw się Kenduniu, łatwo się nauczyć - tylko trzeba mieć chęć ) Odpowiedz Link
aniouek1 Re: dobry wieczór :)) 12.02.04, 20:33 kasikk napisała: > ja już bardzo dawno nie jeździłam, ale z chęcią bym się wybrała na łyżwy > nie martw się Kenduniu, łatwo się nauczyć - tylko trzeba mieć chęć ) łyżwy i lodowisko też trzeba mieć... no i poduszki oczywiście Odpowiedz Link
kasikk Re: dobry wieczór :)) 12.02.04, 20:38 i poduszki ) jeśli ktoś boi się obić pupę ) Odpowiedz Link
kasikk Re: dobry wieczór :)) 12.02.04, 20:42 a to może być ciekawe ) z przyjaciółką nazywamy to "trwały makijaż zmieniający kolory", jeśli pojawi się na oku ) Odpowiedz Link
aniouek1 Re: dobry wieczór :)) 12.02.04, 20:55 kasikk napisała: > a to może być ciekawe ) > z przyjaciółką nazywamy to "trwały makijaż zmieniający kolory", jeśli pojawi > się na oku ) ...lepiej niech się nie pojawia nigdzie i nikomu... Odpowiedz Link
kendo Re: dobry wieczór :)) 12.02.04, 21:03 powiem Wam, mam bardzo lekko ,zeby nabyc sie sniakow... wytarczy,ze psiuna z radosci machnie ogonem,,,,)) i jest to lato to wyobrazcie sobie jak moje nozeta wygladaja od jego oznak radosci "ogonowej")))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: dobry wieczór :))na lodowisku 12.02.04, 20:58 kiedys nalozylam lyzwy to bylo w dziecinstwie ale me nozeta kazda w inna strone chciala isc,,,)))))) lepszy rezultat na nartach biegowych osiagnelam bo nawet mi dobrze szlo )) Odpowiedz Link
slo-onko Re: dobry wieczór :)) 12.02.04, 20:59 na lyzwach jedzialm w dziecinstwie i nawet nie zle mi to szlo. ale niestety jutro poslizgam sie autem i niestety u nas jutro zapowiadaja slizgawice a ocieplenie w kraju dopiero od soboty dzieki Kendus za dobry wieczor tez wszystkim, ktorzy tu sa zycze milego wieczoru a tym, ktorych tu nie ma tez niech dobrze spia aaaaa co taaaaam Odpowiedz Link
aniouek1 wygląda na to, że.... 12.02.04, 21:16 zanim zaczniemy się ślizgać i przemalowywać to i owo, to... zdobędziemy 11-tysięcznik w Szuflandii! I co Wy na to? Odpowiedz Link
kendo Re: wygląda na to, że.... 12.02.04, 21:26 to bedzie,,,,, klawo/kaczo/byczo i indyczo hi,hi,hi,hi,hi, zycze tez juz niektorym spioszkom pieknej noy i cudnych snow.... Odpowiedz Link
kendo Re: wygląda na to, że.... 12.02.04, 21:59 i co ??? nikt niechce dokonczyc, czy zaczac nowego tysiaca??? Odpowiedz Link
kendo Re: wygląda na to, że....to ja bede ta szczesliwa 12.02.04, 23:51 i dokoncze "tysiaca" o! a dziewcztka pewno na lyzwy poszly i maja gdzies,,,,, przyjda do Szufladuni jak pupy i kolana i noski obtluka/pomarzna spijcie slodziutko i snijcie cudowne sny....PA;.. Odpowiedz Link
slo-onko Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 19.02.04, 08:35 zapraszam na czwartkowe paczusie oczywiscie nie kaloryczne jesli ktos nie lubi lub nie moze, to sa takie specjalne dietetyczne siadajcie i zajadajcie Odpowiedz Link
aniouek1 do Slooneczka pączków ja dokładam faworki 19.02.04, 09:50 i karnawałowe róże. Też są pychotki... spróbujcie sami i wiecie co? Są - jak dla mnie - znacznie "bezpieczniejszym" zadaniem niż pączki... TŁUSTY CZWARTEK Ludkowie! Jak go zwykliście świętować? Odpowiedz Link
slo-onko Re: do Slooneczka pączków ja dokładam faworki 19.02.04, 10:09 co roku zapraszam swoich rodzicow i swoich tesciow. a wtedy smaze kooooope faworkow (lub chrustow jak kto woli). a bacie jak to abcie znosza koooope paczkow. i wtedy objadamy sie do syta )))) Odpowiedz Link
kasikk Re: do Slooneczka pączków ja dokładam faworki 19.02.04, 11:21 o rany!! ja nie mam takich zdolności kulinarnych - ani pączki, ani faworki nie są moją mocną stroną za to lubię jeść ;P Odpowiedz Link
kendo Re: do Slooneczka pączków ja dokładam faworki 19.02.04, 11:52 i ja tez lubie papusiac te pychotki......... a tym razem nie bede miala polskich buuuuuuuuuuuuu.,,,, te szwedzkie to FU(((( ale moze kupie favorki bo zaraz do sklepu sie wybieram.... pozdrawiam pysznosciowo/paczkowo/favorkowo mniam,mniam,,,,,,,,,, Odpowiedz Link
kasikk Re: a samej zrobić to nie rere? ;) 19.02.04, 14:27 nie bardzo, bo ja nie mam zdolności, a kenduś?? nie wiem ) Odpowiedz Link
kendo Re: a samej zrobić to nie rere? ;) 19.02.04, 14:31 ja sie odwaze,,, juz sie motywuje do zabrania sie ))))))))))) ale chyba pod wieczur dopiero dojrzeje hi,hi, pozniej wam napisze Odpowiedz Link
megxx Witajcie w Tłusty Czwartek 19.02.04, 15:29 Towarzyszą mi wyrzuty sumienia(kaloryczne)a i tak zjadam kolejnego pączka. W tym roku ze sklepu. Rodzinna specjalistka(teściowa) tym razem nie przyjechała i nie mam domowych pączków.(Ja gdybym spróbowała zrobić sama, to byłyby gorsze niż ze sklepu Nie mogłam zaglądnąć do Szuflandii, ale nie z powodu wyjazdu, ale kłopotów z dostępem do netu.(Na wakacjach był komputer.)Mam nadzieję, że już wszystko wróci do normy. Dzisiaj jemy tłustości bezkarnie, a od jutra dieta(hihi)i tak do śledzika.... Smacznego. Czy u Was znane jest ciągnięcie za ucho z okrzykiem :"comber"? Tak bawiliśmy się w Tłusty Czwartek w dzieciństwie, ale nie wiem o co w tym chodziło. Odpowiedz Link
kasikk Re: Witajcie w Tłusty Czwartek 19.02.04, 22:10 no właśnie, co z tym combrem, bo ciekawa jestem?? może ktoś wie?? Odpowiedz Link
kendo Re: Witajcie w Tłusty Czwartek 19.02.04, 22:33 i cos czytalam niedawno, jakowas wzmianke o =comber= ze to zwiazane bylo przy zabawach kuligowych przy karnawale i chyba objadaniu sie ale nie jestem pewna co z czym..... Odpowiedz Link
aniouek1 dobrego, miłego czwartku Ludkowie :) 26.02.04, 10:23 i wszystkiego dobrego, miłego Wszystkim w tym czwartku Odpowiedz Link
kendo Re: dobrego, miłego czwartku Ludkowie :) 26.02.04, 12:50 a nas zasypalo na bialo, padalo cala noc i sieguje w dalszym ciagu, odwilzowo ale cieplo. pozdrawiam cieplunio zyczac milusnskiego dnia.... Odpowiedz Link
kasikk witam 26.02.04, 18:50 chociaż czwartek nie był miły, to dziękuję za życzenia i mam nadzieję, że innym lepiej się udał ) Odpowiedz Link
kendo Re: witam 26.02.04, 20:24 o taaaaaaaaak dzionek udany pograzylam sie w czytaniu dzis "Moja zakazana twarz"autor Latifa o rzyciu kobiet w islamskim duchu.... czasami wstrzasajace opisy.... pogoda byla super ,bo sniegowalo obficie czasami w okienko spojrzalam jak geste platy z nieba spadaly.... Odpowiedz Link
kasikk jakoś 26.02.04, 20:57 pusto dziś w szufladzie... gdzieście się pochowali?? szufladowcy ) Odpowiedz Link
jtka pewnie.. 26.02.04, 21:03 opychają się po postowaniu wczorajszym i nie mają kiedy "cóś" napisać Odpowiedz Link
kendo Re: pewnie.. 26.02.04, 21:09 no i jestem, niczym sie nie opychalam a probowalam o! zaraz lece na Vistule opinie wydac mojej degustacji.....)))))) Odpowiedz Link
kendo Re: pewnie.. 26.02.04, 21:32 z tego co wiem to Megaxx prcusiuje i Anioutek tez jeno my ostaly..... ale poranne dziewczatka nawet i rankiem ostanio nie zagladaja..(((((((( Odpowiedz Link
aniouek1 ciiiiiiiiiiiiichooooooooooo............. 04.03.04, 01:45 dobranocka na dobrydzionek Ludkowie Odpowiedz Link
kendo Re: ciiiiiiiiiiiiichooooooooooo............. 04.03.04, 10:41 u mnie ptaszyny sie ciesza niezmiernie robiac duzy koncert"nawolawczy", szukaja frenetycznie ziarenek, sloneczko/mrozikowo ale przyjemnie,,, zycze cudownego dnia i dobrego humoru ) Odpowiedz Link
megxx Re: cicho nadal......... 04.03.04, 17:18 A ta cholera zima uparła się i zostaje nadal. Sypie, sypie, mrozi......... A ja przecież jestem znacznie bardziej na południe niż Kendo i ciągle zima... Ale mimo to cieszę się każdą minutką dłuższego dnia, nawet bez słońca. Odpowiedz Link
aniouek1 poczekaj jeszcze troszku, zjawi się z pewnością 04.03.04, 17:51 i...zaskoczy Cie, że JUŻ przyszła, bo jak wszystko z TEGO GATUNKU zjawi sie pewno nie w porę hihihi Czego Wy chcecie od pani Zimy? Czyż nie jest piekna i póki co... to przecież jest w sobie właściwym czasie Prosze bardzo... zapraszam na imbirową herbatę z miodem jeśli Ktoś lubi miód Odpowiedz Link
aniouek1 :(((((((((( 04.03.04, 19:24 Nikt nie chce mojej herbaty imbirowej a nawet miodu nikt nie chce.... Idę sobie... już muuuszę. Może jeszcze póxniej wróce? Jak tylko będę móc to wróce i już! Odpowiedz Link
mala20033 Re: :(((((((((( 04.03.04, 19:55 Ja jak zwykle wieczorowa pora..dzis psine odwiozlam do kliniki na badania przedoperacyjne..bidule..Mala Odpowiedz Link
kasikk Re: :(((((((((( 04.03.04, 20:54 uuuu... Maleńka nie martw się, na pewno będzie dobrze ja mam teraz w domu kota-kaftanowca ) nosi kaftanik po operacji, a już dziś zrzucili do spółki z drugim kocim zbójem regał z książkami dobrze, że nic im się nie stało... anioueczku, ja po prostu trochę spokoju potrzebuję, a to same niepokoje zewsząd... jeszcze dzisiaj dzień jakiś taki "pod górkę"... Odpowiedz Link
kendo Re: :(((((((((( 04.03.04, 21:53 a tu sie dzieje hi,hi, ladne kocie-kicie w kaftaniku hi,hi, rgaly wywracaja ale sie masz Kasikku,no widzisz i kaftanik "bezpieczenstwa nie pomogl" hi,hi, prawda,bylaby nowa tragedia,jakby zostali przygnieceni usch nawet nie mysle,,,,ale psoniki.... Malenka porap puzniej psiunka za uchem bedzie dobrze zobaczysz.... zwierzaczki szybko dochodza do siebie po operacji Odpowiedz Link
aniouek1 przyznam Wam się do czegoś... 04.03.04, 22:21 czasem mi się zdarza, że... chcę być ptakiem, który może szeroko rozłożyć skrzydła i pomknąć między ziemią a niebem ...na przełaj... a czasem taką sobie ...małą wiewiórką w jakiejś dziupli małej...czy choćby szarą myszką w jakimś łaskawym myszkom przytulisku... Śmieszne, nie śmieszne - nie wiem jak dla Kogo. Dla mnie... prawdziwe, choć wiem, że to ...niby tak mało, a jednak... zbyt dużo... Właściwie lubię swoją skórę, ale czasami... bywa i tak, że choć na chwilę chciałabym być ptakiem, albo wiewiórką czy choćby szarą myszką Odpowiedz Link
kendo Re: przyznam Wam się do czegoś... 04.03.04, 22:28 ptaszkiem to bym chciala byc codziennie hmmm,,,,,ale jak to zrobic???? przewaznie jestem jak myszka szara o! Odpowiedz Link
kasikk Re: przyznam Wam się do czegoś... 04.03.04, 22:42 mnie dobrze w ludzkiej skórze za to chciałabym czasem zmienić miejsce tak za klaśnięciem w dłonie przenieść się gdzieś indziej... Odpowiedz Link
kendo Re: przyznam Wam się do czegoś... 04.03.04, 22:48 tak,Kasikku ale jak to zrobic,by klasnac w dlonie i juz jestesmy tam gdzie chcemy????? Odpowiedz Link
kasikk Re: przyznam Wam się do czegoś... 04.03.04, 22:51 nie mam pojęcia, jak to zrobić ale chciałabym umieć oj, przydałoby mi się, bo wszędzie się spóźniam Odpowiedz Link
kendo Re: przyznam Wam się do czegoś... 04.03.04, 23:00 hi,hi, ja raczej z punktualnosc to zyje OK, wole przyjsc za wczwsnie i czekac,jak sie spuznic.... ale leniwiec ze mnie straszeczny a zwlaszcza w tym tygodniu,,,, Odpowiedz Link
kasikk Re: przyznam Wam się do czegoś... 04.03.04, 23:04 ja mam złe planowanie - zawsze wydaje mi się, że zdążę zrobić więcej niż mi się udaje i stąd to spóźnianie ) a leniuch i tak jestem Odpowiedz Link
aniouek1 dobrego milego dnia Ludkowie :) 11.03.04, 10:17 Nadal piękna w biel przystrojona pani Zima strer rządów trzyma, a słoneczko dodaje jej blasku i jest po prostu ślicznie. Pachnie kawą, spokojem, ciszą, wspomnieniami i marzeniami... A co u Was słychować Ludkowie? Odpowiedz Link
kendo Re: dobrego milego dnia Ludkowie :) 11.03.04, 10:21 myslalam,ze bede pierwsza dzisiaj... za kawusie przeslicznie dziekuje, "czarna perla" przytupuje,na spacerek chce..... ja zas bede dzisprobowac nowy deserek, co jak bedzie papusny to zostawia recepte w kuchni na stole... musze niestety uciekac... zycze Wam Szufladunie sloneczka i usmiechu cieplego...PA;.. PS;..a dzis ten sam problem z wysylaniem postow co wczoraj wrrrrr" Odpowiedz Link
aniouek1 już wieczór Ludkowie, już wieczór :) 11.03.04, 20:10 dzionek jakoś tak cichutenko i spokojniutko minął... W Szuflandii też jakoś pustawo dzisiaj. Dobrze, że Kendo i Rb13 zajrzeli choć na chwilkę... Gdzie Wszyscy jesteście? Pokażcie się choć słówkiem jakimś pojedynczym, jeśli na układanie słówek w zdania nie macie sił albo czasu... proooszę Odpowiedz Link
kendo Re: już wieczór Ludkowie, już wieczór :) 11.03.04, 20:38 Labedziku juz jestem,,,,dzionek mi sie pokrzyzowal i wypadlam z rytmu + komp mie calkiem rozlaczyl na laczach, pozniej znow linki zle pisalam ...usch....alem miala dzionek.... przeczytalam na razie ostani temat o uswiadamianiu dzieciorkow w szkole... duzo tego do czytania.... ale postaram sie wypowiedziec co ja o tym wszystkim mysle... Odpowiedz Link
slo-onko Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy....... 11.03.04, 21:01 ...............ciemny, zakonczony, przezyty, jestem szczesliwa Odpowiedz Link
kendo Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy...... 11.03.04, 21:04 a tak Sloneczko umieralas .....cieszy mnie , ze wszystko dobrze sie skonczylo... Odpowiedz Link
mala20033 Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 11.03.04, 23:02 Dobry jest ten dzionek..psiun wrocil z kliniki po operacji..a teraz smacznie spi..Mala Odpowiedz Link
kasikk już ostatni C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 18.03.04, 07:17 a u mnie dziś od rana samego tak wiosennie że postanowiłam napisać do Was teraz ) udanego dnia życzę i czajniczek nastawiam z gwizdkiem żeby wszyscy włyszeli, że tu poranne kawy i herbaty się podaje ) Odpowiedz Link
megxx Re: już ostatni C * Z * W * A * R * T * E * K * z 18.03.04, 10:10 Właśnie kawa była mi potrzebna. Słońce, takie ostre, trochę mnie przydławiło swym blaskiem, ale już wracam powoli z każdym łykiem kawy do formy. Odpowiedz Link
kendo Re: już ostatni C * Z * W * A * R * T * E * K * z 18.03.04, 10:18 kawunia zbawienna na obudzenie sie sloneczka takiego Wam zycze, jak u mnie teraz jest.... przepieknie i gwarnie od ptaszyn.... milusinskiego dnia.)) Odpowiedz Link
altu Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 18.03.04, 13:49 że czwartek, to się zgodze... ALe już wiosenny... Wiecie jak pięknie jest na dworze? słońce swieci, ptaszki śpiewają, motylki już fruwają.. cudnie jest... tak pięknie jest... i temperatura jakoś taka wysoka się robi... Ach.. wiosna się zbliża.. jeszcze parę dni... Odpowiedz Link
kendo Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 18.03.04, 14:39 witaj Altu dawno temu co sie "widzialysmy" pewnie bylas niedziwiadkiem zimowym i dopiero sie ze snu zimowego obudzilas ????) Odpowiedz Link
kendo Re: dobrywieczór Ludkowie :) 18.03.04, 20:30 i niema nikogo !!!!!!!! cicho, jeno Anioueczek przyszedl.... ja dzis drzewka swoje poskracalam na wysokosc i juz, beda niziutkie.... pieknie bylo dzis u mnie, ze do domciu obiadek nie chccialo mi sie isc gotowac... milego wieczora wszystkim Odpowiedz Link
kasikk Re: dobrywieczór Ludkowie :) 18.03.04, 20:54 a dobry... nareszcie w domku i znów wypompowana... ale przynajmniej ciepło i ładnie na zewnątrz ) pozdrawiam wszystkie duszyczki ) Odpowiedz Link
kendo Re: dobrywieczór Ludkowie :) 18.03.04, 21:10 nareszcie Kasiczek "przyczlapala" milego wieczoru zycze Odpowiedz Link
kasikk Re: dobrywieczór Ludkowie :) 18.03.04, 21:15 a dziękuję ) jakoś najgorszy nie jest ) Odpowiedz Link
kasikk Re: dobrywieczór Ludkowie :) 18.03.04, 21:38 to nie optymizm to raczej już głupawka jestem tak zmęczona, że nic mnie nie wzruszy już chyba ) Odpowiedz Link
kendo Re: dobrywieczór Ludkowie :) 18.03.04, 21:54 oj! Kasikku alem sie osmiala z "glupawki" dawno tego wyrazenia nie slyszalam hi,hi, moze sie w pracy zdziebko unormuje wkrotce ??? zycze Ci tego... Odpowiedz Link
kasikk Re: dobrywieczór Ludkowie :) 18.03.04, 22:02 mam nadzieję, bo zwariuję... nie wiadomo czego chcą od ciebie... ale nie będę narzekać - przynajmniej mam pracę Odpowiedz Link
kendo Re: dobrywieczór Ludkowie :) 18.03.04, 22:06 jak jestem w kraju , wiel ludzi narzeka na swa prace,ze sa zle traktowni, boja sie ludziska zaprotestowac , bo zaraz maja propozycje zwolnienia... wydaje mi sie ,ze pracodawca wykorzystuje ta sytuacje i "jezdzi po pracownikach ", jak chce.... Odpowiedz Link
kendo Re: czwartek zimowy............. 23.12.04, 09:59 przypominajacy jeszcze jesien po wczarajszym sniegu ani sladu((((((((( zapowiadaja,ze swieta z deszczem beda((((((( **spokojnego bezstresowego czwartku. Odpowiedz Link
kasikk Re: czwartek zimowy............. 23.12.04, 14:38 "zimowiący" przynajmniej ) śnieg leży, nawet pada, ale... jakoś za ciepło?? pozdrawiam cieplutko ) Odpowiedz Link
kendo Re: czwartek zimowy............. 23.12.04, 18:39 milych poczynan swiatecznych.... ja juz gotowa) jutro wszystko na stol "wywalam i pozeram")))))))))))))))))))) **milego wieczoru Odpowiedz Link
kendo Re: czwartek zimowy............. 30.12.04, 10:13 i blizej juz konca roku... bedziemy oczekiwac na nowe wzmagania oby byly jak najmilesze i wszystkie byly do konca dprowadzone z szczesliwym finalem zycze cudnego dnia) Odpowiedz Link
aniajerzyk Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 30.12.04, 15:20 PIEKNEGO I PEŁNEGO DOBRYCH NIESPODZIANEK NOWEGO ROKU ZYCZĘ WSZYSTKIM SZUFLUDKOM!!!! Odezwę się już całkiem niedługo...Papulek! Odpowiedz Link
kendo Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 30.12.04, 16:21 aniajerzyk napisała: > PIEKNEGO I PEŁNEGO DOBRYCH NIESPODZIANEK NOWEGO ROKU ZYCZĘ WSZYSTKIM > SZUFLUDKOM!!!! > Odezwę się już całkiem niedługo...Papulek! wow!!!!!!!! napiekniejsza niespodzianka dnia skarbie, zycze Ci rowniez tego co sobie zycze i oby 2005 byl naprawde szczesliwym rokiem dla nas) bedziemy czekac na Cie) Odpowiedz Link
kasikk Re: C * Z * W * A * R * T * E * K * zimowy 30.12.04, 18:08 wszystkiego cudnego aniu ) dziekuję za życzenie a czwartek nieubłaganie zbliża się do... piatku?? Odpowiedz Link
megxx Re:na zimowy nie wyglada 06.01.05, 07:54 Witam Was, by powiedzieć dobranoc. Wstanę koło południa, może za oknem coś przejaśni się? Trzymajcie sie ciepło i radośnie, mimo ponurości za oknem. Odpowiedz Link
kasikk Re:na zimowy nie wyglada 06.01.05, 08:37 witam, witam ) szaro i pada i w ogóle jakoś... niemiło... żeby słonko wyjrzało chociaż na chwilę... ale i tak życzę miłego dnia ) Odpowiedz Link
kendo Re:na zimowy nie wyglada 06.01.05, 10:02 juz dmucham w wasza strone, by promyczki slonca dotarly do wsza, piekny poranek mnie przywital i takiego wam zycze) Odpowiedz Link