aniouek1 22.02.05, 22:10 bardzowato wazny. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11087&w=10930855&a=10930855 Dziekuje Wam Szufludkowie, ze JESTESCIE, ze tworzycie NASZA SZUFLANDIE Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mir-elka Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... 22.02.05, 22:16 Gratuluję Aniouku To naprawdę piękny dzień. Kiedyś, dawno, na początku, trafiłam tu ... i bardzo, bardzo pomogła mi rozmowa Pewnie już nie pamiętasz... ale ja pamiętam. I zaglądam często. Jeszcze raz serdeczności Dla wszystkich, że potrafiliście stworzyć ten piękny świat M. Odpowiedz Link
aniouek1 pamietam!!!! Mir-elko... jakze ja sie ciesze, 22.02.05, 22:21 ze jestes, ze pamietasz, ze zagladasz Odpowiedz Link
kasikk Re: pamietam!!!! Mir-elko... jakze ja sie ciesze, 22.02.05, 22:54 aniele miły, zaglądaj do nas częściej, to i ruch w interesie będzie bo przecież pańskie oko konia tuczy ) Odpowiedz Link
aniouek1 staram sie Kasiczku na ile tylko moge 22.02.05, 23:24 to sie staram, ale... mimo ze sie bardzo staram nie zawsze mi sie udaje tak jak mi sie marzy... tak bywa... poki co...tak bywa, ze... dosc ciezkawo, jakby po grudzie i wciaz pod gorke ale... NIC TO... najwazniejsze ze BEDZIE DOBRZE.... MUSI BYC DOBRZE i juz! Odpowiedz Link
mir-elka Aniouku... 22.02.05, 23:44 martwisz mnie BĘDZIE DOBRZE. NA PEWNO. I już Trzymam kciuki. Za to 'dobrze'. I za... 'z górki'. M. Odpowiedz Link
kendo Re: Aniouku... 23.02.05, 09:43 ojejjjjjjjjjjjjjjjj... przegapilam swietowanie ,az mi wstyd( niemniej ciesze sie bardzo widzac "szefowa".... trzymamy sie jak potrafimy....choc garstka nas zostala.... witaj mir-elko zagladaj tu czesciej) Odpowiedz Link
marucha1 3-cie urodziny szufladki 22.02.06, 10:02 Przyjaciele moi, dzis mamy swieto! NASZY szufladka ma juz 3 latka. Dziekuje Wam bardzo,ze jestescie.Zapraszam....Bedzie kawka,pyszna,aromatyczna....Bedzie ciasto i moze nawet Aniouek upiecze nam torta? Ja postaram sie o szampana.Przychodzcie wszyscy.Szufladka jest NASZA.Dziekuje Wam,ze jestescie. Marucha Odpowiedz Link
kendo Re: 3-cie urodziny szufladki 22.02.06, 10:45 ech...,ja takiej okazji niepopuszcze, tam gdzie Szufladunie otwarte do swietowania to i ja jestem pierwsza w szeregu) lubie wszelkie slodkosc zapijane kawcia i szampanem... mam nadzieje,ze dzis bedzie sie tu wieczorkiem dzialo) milo jest byc w Szufladuni, mili Wszyscy jestescie,szkoda tylko,ze ostanio tak rzadko tu bywacie. GRATULACIE ANIOUECZKU...USCISKI I CALUSKI. Odpowiedz Link
aniouek1 Szufludkowie mili...tak mi cieplutko w serduszku 22.02.06, 12:04 że jesteście, że pamiętacie...Dziękuję dziękuję Wam za wszystko dobro, które w Szuflandii rozmnażacie i przemnażacie rozdawaniem. Odpowiedz Link
aniouek1 ...a wieczorkiem z Maruchą zapraszamy wspólnie na 22.02.06, 12:08 świąteczny bankiet i będzie tort i szampan będzie i kawka, herbatka, a kto woli to... śledzie też będą i gruszki w marynacie i świece i muzyka z poezją zmieszana jako danie główne O! i JUŻ! Odpowiedz Link
majenka3 3cie urodziny :-) 22.02.06, 12:23 Pozwolisz Aniouku, ze juz teraz pogratuluje Tobie i Wszystkim tego jubileuszu pieknego ! Niech to miejsce będzie taką enklawą dobrych mysli jak zawsze - zaglądam tu z przyjemnościa... Postaram sie wpaść i wieczorem na porcyjkę poezji zanurzoną w marynacie z gruszek Odpowiedz Link
kendo Re: 3cie urodziny :-) 22.02.06, 12:35 wieczor zapowiada sie nader interesujaco) bede oczywiscie. Odpowiedz Link
aniouek1 cieszę się! cieszę się! cieszę się! <jupi>!!!!!!!! 22.02.06, 12:51 przypominajcie wszystkim, którzy zapomnieli, a tym, którzy nie wiedzą dajcie znać, że...bankietowo będzie w szufladzie i, że ..."Vistuli" nie zabraknie Mam nadzieję, że "Poduchy" też będą i "Pogaduchy" nie zawiodą ))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: cieszę się! cieszę się! cieszę się! <jupi 22.02.06, 19:23 moze bedziemy skac z bankietu na bankiet) Odpowiedz Link
kendo Re: juz czas na bankiecik 22.02.06, 19:58 prosze sie czestowac co fantazja podpowie, wszystko znajdziecie by upoic smakolykami Wasze podniebienia) szapanki w kieliszkach juz babelkuje... wznosze toast za Szufladunie i Adminke ) niech nam w zdrowi/szczeciu dlugo zyje))))))))))))))))) PS;.. chcialam napisac niektore wyrazy duzymi literami i niestety musialam pozmieniac,bo gazeta objasnila,ze za duzo Duzych liter Odpowiedz Link
kendo Re: juz czas na bankiecik 22.02.06, 20:26 dla odwagi chyba wypije szampanika by weselej sie czekalo na reszte gosci, zakasze kawiorkiem na grzaneczce...hmmmmmmmmmm..pychotka) Odpowiedz Link
kendo Re: juz czas na bankiecik 22.02.06, 20:42 o!..moze sprobuje jeszcze tego koreczka....mniam...ale smakowitosci, trzeba chyba dla Maruchy jaks tacke mala naszykowac i schowac, obiecal,ze wpadnie pozniej ech..jeszcze lyczek szampana i zaraz wracam..) Odpowiedz Link
aniouek1 Kenduniu...jesteś bajkowa! 22.02.06, 20:50 masz rację...coś obiecała schowaj A z bąbelkami lepiej ostrożniutko bo Ci się nóżki poplaczą o sieci i nie wiadomo gdzie Cię nam przyjdzie szukać i gdzie się odnajdziesz jak odlecisz hihihi Odpowiedz Link
aniouek1 Mala...nie urwij mi głowy ale...nie mogłam sobie 22.02.06, 20:54 odmówić tego, by nie wypaplać co widziała i słyszałam bo to takie...piękne! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10835&w=37305817 O! i JUŻ! Odpowiedz Link
kendo Re: Mala...nie urwij mi głowy ale...nie mogłam so 22.02.06, 21:19 nie,nozki mi sie niepokreca, zawsze wypijam tylko jeden kieliszek szampana,bo po wiecej czuje sie zle) ale Z Toba chetnie pobankietuje) Odpowiedz Link
kendo Re: na bankiecie:) 22.02.06, 21:23 wiesz Aniele? poprosilam babeczki z frakcji szwedzkiej by pomogly przetlumaczyc "wyspy szczesliwe" ciekawam jakie niuanse wpisza i czy odda ten sam nastroj . Odpowiedz Link
kendo Re: na bankiecie:) 22.02.06, 21:31 a to moze teraz posmakujemy slodkosci)))))))) o! taramisu czy jak to sie zwie?pychotka..... prosze nie patrzec na porcje..,nic mi nie bedzie,ewentualnie w waleczek sie oblozy, to spodnie nie beda spadac, zaoszczedze na zakupie szelek))))))))))))) Odpowiedz Link
aniouek1 to może jeszcze torcikowej małmazyi 22.02.06, 21:33 dla oszczednościach na szelkach? Odpowiedz Link
kendo Re: to może jeszcze torcikowej małmazyi 22.02.06, 22:01 aniouek1 napisała: > dla oszczednościach na szelkach? > oczywiscie Aniele... ze mna ,jak z dzieckiem,za lapke i wszedzie dam sie poprowadzic,gdzie znajduja sie lakocie) Odpowiedz Link
aniouek1 ja tamtejszego języka nie znam 22.02.06, 21:35 to i niuansów odczytać nie zdołam, ale...może być interesująco - że tak powiem - znając ociupinkę mentalność i to, że...język także zaczyna się w głowie Odpowiedz Link
kendo Re: ja tamtejszego języka nie znam 22.02.06, 22:03 Aniele, z tymi niuansami najgorzej, nieraz chce sie cos powiedziec "tresciwego" i wszystko traci sie w tlumaczeniu: (( Odpowiedz Link
aniouek1 traci jak traci ale...całkiem sie nie można 22.02.06, 22:09 porozumiec, kiedy międzysłowia każdy pojmuje inaczej, a ja mam wrażenie, że...Oni zupełnie miedzysłowii nie zauważają, nie widzą, nie czują - po prostu myślą i czytają, słuychają i mówią inaczej...i to nie chodzi o odmienność brzmieniowo językową Odpowiedz Link
aniouek1 Kendo...ja już Ci chyba niegdyś tłumaczyłam, że... 22.02.06, 21:38 "Vistula" to...nie tylko ruchoma woda ale i...mocniejszy nieco trunek po którym ludkom kręci się w głowie a i ziemia pod nogami ruszać się potrafi jak się z ilością nie utrafi tak...w sam raz, a jeszcze lepiej - mniej niż zbyt wiele Odpowiedz Link
kendo Re: Kendo...ja już Ci chyba niegdyś tłumaczyłam, 22.02.06, 22:05 tak,pamietam o tym trunku, nie mialam przyjemnosci go smakowac) biale trunki zawsze robie mieszanke z jakims tonikiem i moge przesiedzec cala noc przy takiej szkanicy) tzn.jedna czesc trunku a 10 czesci tonik i kostki lodu jeszcze) Odpowiedz Link
aniouek1 i Ty o sobie mówisz "Vistulanka"? 22.02.06, 22:18 przy takich proporcjach to raczej "Tonikowiankalodowa" z lekka nutką Vistuli Odpowiedz Link
kendo Re: i Ty o sobie mówisz "Vistulanka"? 22.02.06, 22:22 aniouek1 napisała: > przy takich proporcjach to raczej "Tonikowiankalodowa" z lekka nutką Vistuli dokladnie tak chyba powinno brzmiec, ale to slubne zakladalo Vistule,wiec tak juz zostalo, nie podobala mi sie nazwa zpoczatku,teraz sie przyzwyczailam. Odpowiedz Link
aniouek1 hihihi...właśnie Marucha przypomniał, że... 22.02.06, 22:31 Vistula nazywały się też onegdaj...kombajny zbożowe! Hohoho...nie byle co taki kombajn! Odpowiedz Link
jtka Re: Gratulacje:-) 22.02.06, 22:18 Gratuluje ludkom Szuflandii ,że tak długo piszą w swych szufladkach i życze , by pisali jeszcze więcej i dłużej)))) szkoda,że z tortem się nie wyrobiłam bo tu już powoli każdy posnął w swej przegródce Odpowiedz Link
aniouek1 nie martw się zdążeniem! 22.02.06, 22:21 najważniejsze, że JESTEŚ, a teraz bardzo proszę: w jedną łapkę placuszek Maruchowego biszkopta, w drugą łapkę łyżeczkę i pomachaj troszeczku nad torcika składaniem w brzuszeczku Szampanikiem zapijaj...poleci gładko - zobaczysz! Odpowiedz Link
jtka Re: nie martw się zdążeniem! 22.02.06, 22:22 nie protestuje , przycupnę , najem sie i słodko zasnę wtedy dziękuję za zaproszenie)))))))) Odpowiedz Link
marucha1 Re: Gratulacje:-) 22.02.06, 22:22 No i jestem jak obiecalem ale tu slysze,ze do podusi juz niektorych pognalo? A ja tu z szampanem stoje no i co to bedzie? Moze jakies kanapeczki gdzies sie zapodzialy? Cos tu o jakich koreczkach slyszalem i nawet kawiorkiem ktos mi polaskotal smaczek...A co do "Vistuli" to o ile dobrze pamietam to byl tez taki kombajn zbozowy co tak wlasnie sie wabil )) Odpowiedz Link
aniouek1 Kendusia zachomikowała - mówiąc, że dla Ciebie 22.02.06, 22:26 kanapeczki i inne pyszności, a co do szampana to...nic późno a w sam raz, akurat dobra pora Odpowiedz Link
kendo Re: Gratulacje:-) 22.02.06, 22:26 o! i przybyl nasz Marucha, juz tace wyciagam ze schowka, prosze,czestuj sie do woli i zapijaj ....pozniej przybadz do kominka bo tam wlasnie sie przenioslysmy, wyciagniesz sie wygodnie w fotelu i bedzie milunio. Odpowiedz Link
marucha1 Re: Gratulacje:-) 22.02.06, 22:28 Dziekuje....kochane jestescie,ze o mnie nie zapomnialyscie.A gdzie ten kominek? Odpowiedz Link
marucha1 Re: Gratulacje:-) 22.02.06, 22:30 Dziekuje....cos przekasze i idziemy na szampana do kominka Odpowiedz Link
kendo Re: Gratulacje:-) 22.02.06, 22:32 ciesze sie... niestresaj,poczekamy za Toba,jak niepotrwa to wiecznosc) Odpowiedz Link
marucha1 Re: Gratulacje:-) 22.02.06, 22:33 Jejku! Jeszcze nic nie pilem a tu mnie juz w glowie szumi od biegania po watkach.....Moze przycupnijmy gdzies na momencik? Odpowiedz Link
kendo Re: Gratulacje:-) 22.02.06, 22:35 no dobrze....dzis spelniam marzenia wybieraj,gdzie w ktorym kaciku chcesz przycupnac?) Odpowiedz Link
kasikk Re: Gratulacje:-) 22.02.06, 22:36 ja też zaglądam i gratulacje na anioukowe rączęta składam przepraszam, że tak późno, ale jeden "sysak" mnie wysysał ) no i dlatego nie mogę szampana... buuuuuuuu... sto lat anioueczku Odpowiedz Link
kendo Re: Gratulacje:-) 22.02.06, 22:38 wow,kasikk tez nareszcie przyszla.... dla Ciebie bezalkocholowe czaka ,czestuj sie i miej wesolo. a Skrzacika usciskaj i wycaluj odemnie Odpowiedz Link
mir-elka dobry wieczór... 22.02.06, 22:44 gratulacje Aniouku, dziękuję Wam wszystkim za to, że jesteście I za to miejsce do którego się wraca... Az trudno mi uwierzyc, ale odszukałam swoj pierwszy wpis, przyszłam tu 8 marca 2003 roku o trzeciej nad ranem Jeszcze raz gratulacje! Odpowiedz Link
aniouek1 Mir-elko .....jak fajniusieńko, że jesteś! 22.02.06, 22:47 cudnie! Dziekuję, dziękuję! dziękuję i...smoki cmoki O! i JUZ! i czestuj się na co smaczek i...nie bojaj się...tu żaden liścik nie zginie, bo...wszystkie są pod szczególną ochronę w specjalnych skryteczkach ze specjalnymi szyfrowymi zamkami błyskawicznymi Odpowiedz Link
kendo Re: dobry wieczór... 22.02.06, 22:47 oj mirelko, ja bym nie potrafila znalesc swego wpisu pierwszego, pamietam jednak,ze wpadlam tu z jakimis ciasteczkami)i zostalam) milo miec Cie tutaj Odpowiedz Link
mir-elka dzięki... 22.02.06, 22:55 Anioukowi, szufladkom i suwaczkom poruszam się tu pewnie, a wszystko jest łatwe Przyniosłam ze sobą trochę łakoci i wiosenny kwiatek dla Aniouka, dla nas wszystkich... Cieszę się, że jesteście Odpowiedz Link
aniouek1 faworki!!!!!!!!! i hiacynt!!!!!! 22.02.06, 23:49 pyszności, pachności...cuuuuuudo! Hihihi...specjalnie zakamuflowałam coby na jutrzejsze poprawinki urodzinowe było Dziękuję Mir-elko...bardzo dziękuję. mam nadzieję, że przyjdziesz jutro i RAZEM będzieMY częstowały Szufludków faworkami na przemian z aromatem hiacyntowym Odpowiedz Link
aniouek1 tu są tu tu są faworki...nie czujecie hiacyntu??? 23.02.06, 08:14 ale cudnie pachnie....hiacynt zmieszany z wanilia faworkową...wprost... niebo w gębie i w nosku równocześnie też jest bosko Odpowiedz Link
aniouek1 od NAS wycałuj od NAS! 22.02.06, 22:44 bo Skrzacik też taki ociupinke NASZ przecie - prawda? ...bądź tak miła Kasiczku i nie zaprzeczaj Odpowiedz Link
marucha1 Zapalmy swieczuszke Kajtusiowi.. 22.02.06, 22:54 Taka symboliczna......Zeby byla przy nas w tym dniu. Odpowiedz Link
aniouek1 mnie się myśli, że tak Ona przy nas 22.02.06, 22:57 jak my przy Niej jesteśmy i nie tylko w tym dniu ale w różnych chwilach i smutnych i radosnych....jak w życiu bywa...przekładaniec Odpowiedz Link
kendo Re: od NAS wycałuj od NAS! 22.02.06, 22:56 oczywiscie ,ze jests nasz wspolny) musze juz powiedziec Wam dobranoc, dziekuje za mily wieczor i do jutra) Odpowiedz Link
kasikk Re: od NAS wycałuj od NAS! 22.02.06, 23:03 Skrzacik śpi i mam nadzieję, że do rana już... jutro go ucałuję od ciotek i wujków internetowych Odpowiedz Link
marucha1 Re: od NAS wycałuj od NAS! 22.02.06, 23:06 Ale nie zapomnij.Skrzaciki lubieja caluski. Odpowiedz Link
kasikk Re: hihihi :)))) 22.02.06, 23:12 nie zapomnę ) ooo! aniouek się frywolny zrobił ;P to chyba po szmpOnie Odpowiedz Link
kendo Re: hihihi :)))) 22.02.06, 23:16 tak,pomieszala sobie swietny drink z Vistula i zaczyna nam byc wesolutka szefowa) ale traz juz naprawde zmykam do mojej poduni jaskowej) miejcie sobie dobrze PA;.. Odpowiedz Link
marucha1 Re: hihihi :)))) 22.02.06, 23:18 Aniouki tez bywaja wesole. A ja chyba zaraz za Toba pojde sie przywitac z podusia. Odpowiedz Link
aniouek1 a co to za dziwnowatość? 22.02.06, 23:22 wesolutka jestem bo JESTEŚCIE a nie że drinkowałam. Uch...przypomniały mi się dobre czasy kiedy to nie można było zakrętu wyrobić w biegusianiu pomiędzy wątkami i nie wiadomo było czy się goni czy ucieka hihihi )) Odpowiedz Link
aniouek1 Kasiczku...no...a...czy to grzech, że i ja 22.02.06, 23:18 całuski lubię? Lubię bo...gdyby było inaczej aniouki by wymarły O! i JUZ! Odpowiedz Link
marucha1 Re: Kasiczku...no...a...czy to grzech, że i ja 22.02.06, 23:21 No i tego by nam jeszcze brakowalo. NIECH ZYJA ANIOUKI! Odpowiedz Link
aniouek1 niech zyją Szufludki!!!!! 22.02.06, 23:27 i 100 lat cudne Duszki szufladowe i niech Wam samo dobro będzie i piękno wszędzie gdziekolwiek jesteście i cokolwiek robicie - dużo dużo i jeszcze więcej radości i pomyślności wszelakiej Wam życze Odpowiedz Link
kasikk Re: Kasiczku...no...a...czy to grzech, że i ja 22.02.06, 23:22 a czy ja mówie, że grzech? i kto nie lubi całusków, no kto?? ja tez poproszę, bo też lubię ;P Odpowiedz Link
aniouek1 już się robi!!!!!!!!!!!!! 22.02.06, 23:23 cmoki-smoki-cmoki-smoki-cmoki-smoki-już-lecom-do Ciebie-łap!!!!!!!!! Odpowiedz Link
kasikk Re: już się robi!!!!!!!!!!!!! 22.02.06, 23:25 dziękuję pięknie i odcmokuję ********* ale juz chyba pójde sprawdzić, jak tam się moja podusia czuje oczka mi się kleją... Odpowiedz Link
marucha1 Dobranoc Szufludki, 22.02.06, 23:26 samych kolorowych snow Wam zycze.Ide zobaczyc sie z podusia.Dawno jej nie widzialem Od samego rana. Buziaczki,przytulaczki i dziekuje za to,ze jestescie. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Dobranoc Szufludki... 22.02.06, 23:42 dobranoc cudne Duszki i samych pięknych, dobrych snów, a cisza niech Wam kołysankę nuci o ...wyspach szczęśliwych, bo...one prawdziwie są Odpowiedz Link
kendo Re: Dobranoc Szufludki... 23.02.06, 10:42 o!! jak pieknie sie wczoraj dobranockowaliscie z buziczkami na szczesliwej wyspie) Odpowiedz Link
aniouek1 dziękuję Wszystkim, którzy ze mną 22.02.07, 07:44 wytrzymali tyle latek w Szuflandii i przewietrzali szufladę, odkurzali różniaste jej zakątki kiedy ja sama nie mogłam tego robić, no bo...to znaczy też, że nie tylko dla mnie jest szuflada ważna. Dziękuję, że dla Was także ważna jest Odpowiedz Link
marucha1 Re: dziękuję Wszystkim, którzy ze mną 22.02.07, 10:14 Witam Cie Aniouku, Jest wazna....jest BARDZO wazna.Jestem pewien,ze wielu uczynila wiele dobrego.Gdyby te wszystkie cudne slowa ktore tu mieszkaja wylaly sie na ten swiat....Moze stalby sie bardziej znosny? Moze piekniejszy? Moze bardziej wart tego by BYC.Tak wlasnie jak dla mnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kendo Re: dziękuję Wszystkim, którzy ze mną 22.02.07, 10:25 napisze tak, przepchalam sie przez zaspy/pod wiatr lodowaty i jestem,dziekujac Wam wszystkim ze jestescie,,,,, niech dalej Szufladki sie otwieraja.... miejcie sobie udany kazdy dzionek. Odpowiedz Link
megxx Re: dziękuję 22.02.07, 16:24 i ja dziękuję Tobie Aniołku i Wam wszystkim którzy tu bywacie. Szuflada towarzyszy mi w przełomowym okresie mojego życia. Dawała nie raz schronienie zasmuconej duszy, była miejscem gdzie mogłam okazać swoją radość i swoje przemyślenia. I pewnie nie raz jeszcze będzie mi bardzo potrzebna. Dobrze, że jest. Dzięki. Odpowiedz Link
marucha1 Re: dziękuję 22.02.07, 16:40 Masz racje megxx.....Szuflada jest jak wyspa serc w oceanie obojetnosci. Odpowiedz Link
aniouek1 Meguuuuś !!! 22.02.07, 16:40 ja Tobie dziękuję bardzowato ze JESTES ze zagladasz, wietrzysz szuflade i odkurzasz i prosze Cie rob to jak najczesciej mozesz. Przyznaję, że bardzo lubie czytać Twoje wpisy i takie...odśrodeczkowe przemyśliwania. Dziekuję szczególnie za nie. Są refleksyjne i nasycone mądrością życia,a przy tym pełne dobroci... Dziękuję i proszę o więcej Odpowiedz Link
marucha1 Swiatelko do nieba 22.02.07, 17:47 Moze w dmiu urodzin szufladki zapalimy malenkie swiatelko dla Kajtusia? Swiatelko nadziej...Nadziej,ze spotkamy sie wszyscy tam gdzie czeka na nas Kajtus i wszyscy nasi bliscy i nie zapomniani. Odpowiedz Link
aniouek1 pali się...światełko do nieba dla Kajtuni 22.02.07, 23:22 skocz.pl/dlakajtulo Odpowiedz Link
aniouek1 Szufludkowie mili przepraszam Was bardzowato, że 22.02.07, 20:20 nie mogę dzisiaj z Wami pogaduszyć w Szuflandii, ale proszę bardzo wniknijcie w skocz.pl/torcikowy-raj Mam nadzieję, że Każdy tam znajdzie to - co lubi Odpowiedz Link
kendo Re: Szufludkowie mili przepraszam Was bardzowato, 22.02.07, 20:33 ranyyyyyyyyyyyyyyyy,jakie slodkosci, wybralam dla nas taki,mysle,ze bedza rowniez w nim orzechy voila.pl/j3n6q/index.php?5 prosze czestujcie sie.. Odpowiedz Link
marucha1 Re: Szufludkowie mili przepraszam Was bardzowato, 22.02.07, 22:22 Pycha Kendo....dobrze wybralas.Ale wiesz....jadlem kiedys taki tort z polnocnych stron....duuuuuzo mrozonych truskawek i chyba to byl taki krem z bitej smietany.To byla jakas finska specjalnosc.Moze znasz.Dobre to bylo ale juz nie pamietam jak byl robiony. Odpowiedz Link
kendo Re: Szufludkowie mili przepraszam Was bardzowato, 23.02.07, 10:37 czy te truskawki byly w kremie/bitej smietanie i zawijane w rulade?? sa tu podobne wypieki.... a moim favorytem sa wszystkie slodkosci z orzechami,nawet rolady z masa orzechowa,a ciasto wymieszane rowniez z orzechami,mnaim,mniammmm Odpowiedz Link
kendo Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... więc upup 16.02.08, 11:01 oczywiscie niezapomnimy o tym dniu, uprasza sie wszystkich bylych pisaczy o pozostawienie swgo wpisu) udanego weekendu zycze. Odpowiedz Link
aniouek1 ta jojku! Ludkowie! to już tuż tuż 22go lutego! 21.02.08, 22:58 Dziewczątka kochane, Skarby Wy Szufladdkowe, Duszki cudne - dziękuję! dziękuję! dziękuję! ze jesteście i troskliwie o szufladkę dbacie. Rety! - strach pomyśleć co by się stanęło gdyby Wam cierpliwości nie starczyło i pamiętania. Dziękuję Wam ogromniasto i bardzowato i...wszystkimi siłami moimi Odpowiedz Link
kendo Re: ta jojku! Ludkowie! to już tuż tuż 22go luteg 22.02.08, 10:07 wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!!!!!!!!!!!!!!!!! szefostwo sie przywitalo, bardzo mnie to cieszy) no zycze by forum zylo dalej, pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link
marucha1 Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 22.02.09, 07:55 To bardzo wazny dzien.Juz 6 lat mija jak otworzylem NASZA szufladke i znalazlem w niej tyle skarbow.One wciaz trwaja.Nie przeminely.To taka zaczarowana szufladka.Skarbow przybywa a w szufladce wciaz jest miejsce na nowe.Ciesze sie na kazdy nastepny dzien.Na wszystkie dni.Dziekuje za wzsystko.Za kazdy najmniejszy okruszek w NASZEJ szufladce.Za kazda iskierke nadziei.Za kazde slowo.To naprawde zaczarowana szufladka. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 24.02.09, 02:44 marucha1 napisał: > To bardzo wazny dzien.Juz 6 lat mija jak otworzylem NASZA szufladke > i znalazlem w niej tyle skarbow.One wciaz trwaja.Nie przeminely.To > taka zaczarowana szufladka.Skarbow przybywa a w szufladce wciaz jest > miejsce na nowe.Ciesze sie na kazdy nastepny dzien.Na wszystkie > dni.Dziekuje za wzsystko.Za kazdy najmniejszy okruszek w NASZEJ > szufladce.Za kazda iskierke nadziei.Za kazde slowo.To naprawde > zaczarowana szufladka. a Ty czarodziejem jesteś. Pamiętałam, pamiętałam, pamiętałam tylko się nie poskładałam w czasie i tylko dlatego, że nie wyrobiłam "na zakręcie" kłaniam się teraz dopiero. Ech...muszę wracać do musów pracusiowych. Dobrej nocki i snów samych pięknych. P.S. też nie tracę nadziei, że się odrobię i na dłużej wlezę do szuflady i "poskrobię"... ile wlezie. Odpowiedz Link
kendo Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 24.02.09, 21:43 o jejaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...a ja gapiszon wielki, zapomnialam o wszystkim( nawet u siebie( milo bylo,troszke pusto sie zrobilo,niemniej jednak zawsze ktos powroci . Odpowiedz Link
marucha1 Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 03.02.10, 15:03 Jeszcze troszke i bedzie 22 luty. Mam nadzieje,ze zjawia sie wszyscy z szufladki na kolejne urodziny. Zapraszam. Odpowiedz Link
kendo Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 03.02.10, 19:57 jak nie zapomne to wpadne bo u mnie tez ta data dotyczy wiec zapraszam i do siebie Odpowiedz Link
marucha1 Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 22.02.10, 06:50 Dzien dobry szufludki. To nasza rocznica. Tyle lat juz mamy NASZA szufladke. Tak bardzo byla i jest potrzebna. Pamietam jak bardzo mi pomogla. Pomaga mi zawsze. Nawet jak z braku, czasu czy po prostu zwyklego lenistwa nie zagladam do szufladki. Jest zawsze bardzo wazna. Dzis znow tak bardzo chce schowac sie w NASZEJ szufladce. Dziekuje,ze jest. Dziekuje,ze Wy jestescie. Nie smucmy sie. Bawmy sie i radujmy. Jak jest troche smutaskowo i zle....Powiedzmy sobie po prostu:" I to na dobre". Nic na swiecie nie dzieje sie przypadkiem. Nie ma przypadkow. Niech wiec wszystko co Was spotyka w dobro sie odmieni. I tak bedzie. Ja w to wierze. 100 lat NASZA szufladko! Dziekuje,ze jestes. Dziekuje,ze jestescie. Ja dzis musze isc po poludniu do pracy,ale gdy wroce to zagladne do Was. Moze zostanie mi kawaleczek urodzinowego tortu i lyczek wina? Odpowiedz Link
aniouek1 Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 22.02.10, 21:38 jestem i ja...uff ale się zasapałam biegusiając coby zdążyć choć maciupeński swój ślad zostawić w SZUFLADZIE a dla Szufludków WSZYŚCIUTKICH Każdemu milion z okładem cmoków smoków tu zostawiam, to bierzcie bo prawdziwie są Wasze O! i JUŻ! Hmm...torcik, winko...marzysię a z drugiej strony...Wielki Post i...WSZYSTKO WIELKIE nakazuje dać swoim pragnieniom na wstrzymanie Kto nie musi bądź nie chce się wstrzymywać ...3 rodzaje tortów zostawiam do wyboru i w nietkniętej całości, a do tego ...jedną butelkę winka niezwykłej wprost pyszności, co zwie się ...MAŁMAZYJKA DOMOWA! Jedzcie! Pijcie! DOBRA życzcie z wiarą co czyni cuda, to możliwe, że sie uda, że się spełni i dopełni i wypełni serce radością i napełni ufnością i zapełni się przestrzeń obecnością dotykalnie widzialną O! i JUŻ! Odpowiedz Link
marucha1 Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 22.02.10, 23:55 Dziekuje Ci Anioueczku, ze nie zapomnialas o szufladkowych urodzinach. Bardzo mnie wzruszyly Twoje slowa. Tu jest cudnie. Szufladka jest miejscem gdzie jest tak ,jak powinno byc wszedzie. Tyle tu ciepla i serdecznosci. Dziekuje Tobie i wszystkim za szufladke. Niech nam nigdy nie zaginie. Niech tych urodzin bedzie jeszcze wiele i oby wielu szufludkow bylo z nami. Dziekuje . Odpowiedz Link
mala200333 Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 23.02.10, 18:04 O jeden dziec za pozno wpadlam... Ale sle serdecznosci... Odpowiedz Link
megxx Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 24.02.10, 14:10 Jak ślicznie, jak miło, jak ciepło! Taaakie urodziny...to można i tydzień obchodzić. Sto lat Szuflandio, Sto lat Ludkowie, Sto lat Aniouku! Odpowiedz Link
kendo Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 03.03.10, 16:36 alez smakowitosci mnie ominely nic to,nastepnym razem,moze nie bedzie przeszkod by szufladki pootwierac duzo klikow i ludkow zycze. Odpowiedz Link
marucha1 Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 22.02.11, 04:14 Dzien dobry Szufludki w kolejne, osme urodziny szufladki. Poczytalem sobie troche poprzednich urodzinowych wpisow. Tak duzo juz czasu jestesmy razem. To taki piekny czas. Jakby malenki dom pelen ciepla i dobra. Taki dom o jakim kazdy z nas marzy. To prawdziwy cud, ze udalo sie nam wspolnie taki dom stworzyc. Tak jak Aniouek napisal:"...Moze cud sie zdarzy?.." Zdarzyl sie Anioueczku. Nie jeden. Wiele cudow. Dziekuje Wam wszystkim. Jestescie nadzieja na lepszy swiat. Oby byl taki jak nasza Szufladka. Pelen ciepla, dobra, zyczliwosci. Niech te iskierki dobra w kazdym z Was nadal utrzymuja plomien nadziei. BEDZIE DOBRZE. Odpowiedz Link
marucha1 Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 22.02.11, 20:59 Smutno mi, ze nikt sie nie zjawil na Urodziny Szufladki....Smutno mi. Odpowiedz Link
aniouek1 nie smutaskuj Marucho 23.02.11, 02:44 nie zdązyłam wpisu dokonać, tortu przygotować, szampana zafundować ale...przecież byłam i jestem i mam nadzieję że i pozostali Szufludkowie przynajmniej czasem tu zagladają, przysiadają, po cichutku dusze w listach zanurzają, wspominają, planują i...marzą. BĘDZIE DOBRZE! Dziękuję,że byłeś i ze JESTEŚ dziękuję Odpowiedz Link
kendo Re: 22 luty urodziny szufladuni 21.02.12, 12:14 naprawde by bylo milo,bo to juz jutro gdyby sie wszyscy przywitali ponownie/odkurzyli swe szufladki... Odpowiedz Link
marucha1 Re: 22 luty urodziny szufladuni 22.02.12, 04:26 To juz dziesiec lat mija, jak pewnego lutowego wieczoru otworzylem jako pierwszy nasza szufladke. Piekne slowa od naszego Aniouka:"..Moze cud sie zdarzy?" Zdarzyl sie cud. Powstalo miejsce gdzie nie ma zlych slow. Nie ma zlosci, nienawisci, niedobrych slow ktore rania i zabijaja w nas wiare w dobro. Zdarzyl sie cud. Znalazlem Przyjaciela na cale zycie. Na dobre, ale rowniez na zle chwile. Zdarzyl sie cud, bo mam kat, gdzie moge sie przytulic jak jest mi zle, i cieszyc jak jest mi radosnie. A moze to nie cud? Moze to po prostu miejsce na ziemi gdzie spotyka sie etyka i dobro? Gdzie zlo nie ma wstepu, bo nie ma tu szufladki z napisem:" Tu mieszka zlo". Niech tak zostanie. Wszystkiego dobrego szufladko. Wszystkiego dobrego kochane szufludki. Samego dobra ukochany Aniouku. Dziekuje, ze jestescie. Odpowiedz Link
marucha1 Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 22.02.14, 06:33 Dzień dobry duszki szufladkowe Dziś na pewno nie będę sam na urodzinach szufladki. Nie będę smutny i z całą pewnością zjawi się duuuuużo szufludków aby uczcić nasze...............No właśnie. Kto zgadnie ile to już lat mamy nasza szufladkę? czekam na odpowiedź,m a tym czasem przygotuję świąteczne nakrycie na ogromnym szufladkowym stole dla wielu, wielu gości. Wszystkiego najlepszego szufladko! 120 lat!!!! Odpowiedz Link
marucha1 Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 22.02.14, 15:52 No tak....torty przyniesione, kanapki zrobione, szampan się mrozi. jeszcze tylko sałatki aby świeże były. Stoły ponakrywać i można by zaczynać. Tylko jak na razie.....nie ma z kim . No ale jeszcze wcześnie. Dopiero 15:50. Może cud się zdarzy i ktoś się zjawi? Odpowiedz Link
marucha1 Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 22.02.14, 18:08 Hmmm . Trochę zaczynam się martwić . Od rana nikogo nie było . Cóż.....Poczekam jeszcze trochę i zacznę świętować sam urodziny szufladki Odpowiedz Link
marucha1 Re: 22 lutego... WAZNY DZIEN... dla mnie.. BARDZO 22.02.14, 20:18 Aniouek napisał kiedyś: "22 lutego...WAŻNY DZIEŃ...dla mnie....BARDZO" Cóż....pójdę chyba już spać. Przynajmniej będę miał nadzieje, że " może cud się zdarzy". Jest mi strasznie przykro. Tak po prostu przykro, że nawet dziś nie było chwili czasu aby zaglądnąć do szufladki. Wszystko inne jest pilniejsze, ważniejsze, wartościowsze i godniejsze uwagi. Dobrej nocki szufludki. Jak ktoś wpadnie to zostawiam moje dobre myśli i myślące serce. Spokojnych snów. Odpowiedz Link
marucha1 Re: wiecie która to rocznica???? 22.02.13, 08:26 Huraaaaa!!!!!! szufladka ma dzis juz 10 lat!!!! Wszystkiego co najlepsze najlepsza szufladko swiata. Samego dobra najlepsze duszki szufladkowe!!!!!! Predko otwierac szampana i kroic torta. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: wiecie która to rocznica???? 22.02.13, 08:45 Kochanym Szufludkom i NASZEJ szufladzie Odpowiedz Link
aniouek1 torcika można kroić i zajadać a z szampanieniem.. 22.02.13, 08:51 lepiej zaczekać na wieczorek, bo...bezpieczniej dzień przejść prosto niż zygzakiem Odpowiedz Link
kendo Re: torcika można kroić i zajadać a z szampanieni 22.02.13, 18:17 po sasiedzku wpadlam by pogratulowac Szufladzie jubileuszu, oby prezne bylo jak za dzwnych lat.... tez nie moge w to uwierzyc, szybko czas "uciekl"....zostawiajac mile wspomnienia,,,, pozdrawiam Zaloge Odpowiedz Link
marucha1 Re: torcika można kroić i zajadać a z szampanieni 22.02.13, 21:00 Przepiekne ciastko! Dziekuje Kendo. Gdzie Ty sie podziewalas? Nie bylo Cie chyba z rok? Ale fajnie, ze jestes. Ciekawe czy ktos przyjdzie? Odpowiedz Link
marucha1 Re: torcika można kroić i zajadać a z szampanieni 22.02.13, 21:47 Chyba nikt dzis nie przyjdzie wiecej na urodziny szyfladkowe. W samotnosci to nawet szampan i torcik nie smakuje. Ech....Takie dziwne czasy. Smutne te dziesiate urodziny. Moze jednaste beda lepsze? Odpowiedz Link
marucha1 Re: torcika można kroić i zajadać a z szampanieni 22.02.13, 22:02 Dobrej nocki szufludki.......Czestujcie sie. Szampanik jest....Torcik jest...Tylko gosci brak. Pojde spac. Wrocilem z pracy przed godzina. Zmeczzony jestem. Chcialem z Wami pobyc ale pewnie nie macie dzis czasu. Trudno. Dobrych snow. Odpowiedz Link
mala200333 Re: wiecie która to rocznica???? 23.02.13, 03:26 Spóźnione, ale serdeczne..100 lat! Odpowiedz Link