kendo 05.01.04, 11:48 Witam Was w pierwszy poniedzialek Nowego Roku 2004 zyczac wszystkiego najlepszego,,,,, sloneczkiem dzisiejszym pozdrawiam cieplunio choc za oknem minus stopni i sniezek skrzypi pod stopami,,,,, Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megxx Re: P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 05.01.04, 12:33 Hej hej! Witam, a u mnie za oknem ciągle sypie i nie wygląda na to, że przestanie. Już zastanawiam się jak ograniczyć konieczność wychodzenia z domu. Wiosno, gdzie jesteś!!! Odpowiedz Link
kasikk Witam :)) 05.01.04, 13:00 Megxx!! jaka wiosna?? ) jeszcze zima na dobre się nie zaczęła ja się cieszę, bo wreszcie jest śnieżnie i mroźno - cudnie... powinnam byc sąsiadką Kendo? ) Odpowiedz Link
kendo Re: Witam :)) 05.01.04, 13:58 Haj dziewczatka,,,, ale by bylo wspaniale Kasiku miec Ciebie za sasiadke,,,, a ja lubie jak sinieg pada, byle nie bylo zamieci snieznej.... a wisnw wczoraj sobie kupilam do domciu piekne tulipany, postawilam w slaonie i upajam sie ich widokiem marzac cieplo o wiosnie. Odpowiedz Link
kasikk dobry wieczór :)) 05.01.04, 22:39 Kenduś, miło mi bardzo, że nie przegoniłabyś mnie ) a ja lubię też zamieć, kiedy siedzę w ciepłym domku, a ona szaleje za oknem wtedy robi się w domu tak... przytulnie tulipany ja tez chyba kupię i cebulki i poczekam, aż mi wyrosną i zakwitną na Święta Wielkanocne ) mam tylko nadzieję, że kocury mi nie zjedzą ich ) Odpowiedz Link
megxx drugi p*o*n*i*e*d*z*i*a*ł*e*k* zimowy 2004 12.01.04, 10:08 Zima nie daje za wygraną. Temperatura +1, ale sypie śniegiem i do tego zacina wiatrem. W miejscach, gdzie już nie było śniegu przegrywa, ale zaśnieżone połacie dzielnie się bronią. Witam Was kawką, dzisiaj trudno oczy się otwierają. Wstałam dzielnie przed 7 , bo musiałam spotkać się z wychowawczynią młodszego syna( nie chce się diabełek uczyć). A teraz najchętniej znowu przyłożyłabym głowę do poduszki, a z drugiej strony szkoda mi dnia i sen jest dla mnie zwykłą stratą czasu. Żałuję, że ma taką władzę nade mną i nie wystarcza mi spać mniej niż 7-8 godz/dobę. Do tego jeszcze nie pamiętam snów! To objaw słabej pamięci( moja teoria), czyli nie ma u mnie marzeń sennych, wszystkie marzenia na jawie(muszę marzyć podwójnie, żeby nadrobić straty. A tu z tego wszystkiego marzę co najmniej o połowę za mało. Muszę coś z tym zrobić-jak będą efekty zobaczycie je w odpowiednich "Puzlach". Ale się rozpisałam Odpowiedz Link
kasikk Re: drugi p*o*n*i*e*d*z*i*a*ł*e*k* zimowy 2004 12.01.04, 10:45 ja wstałam po siódmej ciężko było, ale dzielna jestem dziewczynka ) hihihi... Co do snów, to ostatnio też nie pamiętam i to raczej kwestia zmęczenia chyba ( a marzenia... mmm... ostatnio mi sie spełniają Odpowiedz Link
kendo Re: drugi p*o*n*i*e*d*z*i*a*ł*e*k* zimowy 2004 12.01.04, 11:55 Hej Dziewczataka ranne ptaszki jestescie..... mnie wlasciwie psiuna obudzila po osmej, jak przyszla ze spaceru, polezalam sobie do dziewiatej w lozeczku, sniadanko,scielenie"betow" spacerek z psiuna i teraz usiadlam, zeby przywiatac Was cieplunio,,,,,co robie.... PS;.tez niepamietam snow,,,, czasami cos krotko przed przebudzeniem cos zapamietam z fragmetu snu... Odpowiedz Link
jtka Re: drugi p*o*n*i*e*d*z*i*a*ł*e*k* zimowy 2004 12.01.04, 17:59 khmm, khmmm... to wy śpiochy jesteście)))) hihihihi ja wstałam w okolicach 6 rano))) jescze ciemno za oknem... zimą zawsze się śmieję ,że słońe jest większym śpiochem , bo wstaje później ode mnie))))) Pozdrawiam Odpowiedz Link
aniouek1 Re: P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 19.01.04, 09:39 Dziendoberek Ludkowie Miłego, radosnego dzionka Wszystkim serduszkowo życzę, kawką poranną częstuję i stoliczek czarodziejski w stan gotowości ustawiam. Życzcie mi efektywnego tygodnia, bo bardzo mi to potrzebne by taki właśnie był, trzymajcie kciuki, Kto i jak może, bo to naprawdę bardzowato ważny dla mnie tydzień, a tu... choróbsko mnie prześladuje i nos w myśleniu przeszkadza Wam też życzę serduszkowo by TEN tydzień spełnił wszystkie Wasze plany i oczekiwania, a teraz zmykam do pracusiowania, bo ...muszę co muszę i JUŻ! Odpowiedz Link
megxx Re: P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 19.01.04, 11:24 Oczywiście życzę Ci Aniouku i wszystkim, którzy będą intensywnie pracować dobrych, efektów tych działań. I oby nie trzymały się Was wstrętne wirusiki, czy bakterie, a sio! Częstuję się kawą, tego mi teraz potrzeba. Odpowiedz Link
jtka Re: P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 19.01.04, 18:36 zdrówka Aniouku ci życzę i wszystkim Szufladowiczom))Proszę nie chorować , a witaminki przyjmować)))) Odpowiedz Link
kendo Re: P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 19.01.04, 20:32 o! u nas juz wieczor....pieknie mielismy ze sloneczkiem i sniegiem, ktory dopadal w nocy,,,, wszystkim zycze dzielnej walki z viruskami..... Odpowiedz Link
slo-onko Re: P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 26.01.04, 08:45 Uwaga otwieram szufladki budze zaspane buzie dzien dobry mowie Kendo mam tu fartuszki dla nas, maszerujemy do kuchni gotowac czekoladowy budyn na dobry ranek Odpowiedz Link
kasikk w kwestii budyniu ;)) 26.01.04, 12:45 to był bez dodatków waniliowy jedynie - taki lubie najbardziej czekoladowy Wam zostawię, bo wolę jeszcze śmietankowy ewentualnie ) fartuszek dzisiaj też przywdzieję i w kuchni popracuję także, bo mam ochote na zupę z soczewiczy ciekawe jak M. to zniesie ) hihihi Odpowiedz Link
slo-onko Re: w kwestii budyniu ;)) 26.01.04, 13:03 kaaaaasiku, nigdy nie jadlam takie zupki. czy ona zalicza sie do jakichs dietetycznych badz wegetarianskich? jesli mozna ja ugotowac na miesku to badz tak mila i podaj mi przepis Odpowiedz Link
slo-onko Re: w kwestii budyniu ;)) 26.01.04, 13:04 tez uwielbiam inne smaki ale wtedy z soczkiem. albo np jeszcze z soczkiem lubie kaszke manna Odpowiedz Link
kasikk w kwestii zupy 26.01.04, 13:33 to mogę przepis podać dopiero wieczorkiem, bo nie mam go tutaj ale jest na boczku wędzonym, z cebulką i pomidorami a na wierzch grzanki z białego chlebka co do soczków w zupach mlecznych nie - jestem przeciwniczką, wolę na słono głównie płatki owsiane (to jeszcze z masełkiem) a kaszy mannej na tym mleku, jakie jest w sklepie, to w ogóle nie ruszę jakoś w odrazę mnie wpędza co innego na prawdziwym - prosto od krowy ) generalnie najbardziej lubię kluski lane na mleku i owsiankę hihihi to chyba temat na wątek kuchenny?? Odpowiedz Link
megxx Witam po weekendzie! 26.01.04, 14:27 Wróciłam z szalonego weekendu w Zakopanym! Całe noce zabawa, dnie pełne atrakcji!!Wczoraj oglądałam wyścigi kumoterek (między Poroninnem a Małym Cichym), coś niesamowitego! Najodważniejsze i najszybsze były dziewczyny. Czy wiecie o czym piszę? Kumoterki, skiring... Co do jedzonka najbardziej lubię dziwnawe(np.grilowane oscypki z żurawiną-to niedzielne wspomnienia-hi hi hi)i śródziemnomorskie włączając w to sałatkę grecką z serem feta. Owsianka, kasza manna. gdy mi się bardzo zachce! A podobno mleko szkodzi?! Zauważyłam, że jak syn przez pewien czas nie pił mleka, nie miewał kataru. Ale on mleko lubi i mówi, że coś ściemniam z tym katarem. A to tylko twierdzenie chińskiej medycyny, że mleko pobudza wydzielanie śluzu! Zajrzę może tutaj jeszcze po południu. Pa. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam po weekendzie! 26.01.04, 16:28 Hej dziweczyny......))) a zawlasza Magxx co z weekendu cala wrocila,,,,, ale Wam sie milo gaworzy,,,, budyn lubie kazdy, a u nas tego tu niema.jest tylko na zimno..... no wlasnie Kasikku ta zupka to mnie zastanawia ja niewiem nawet co to jest soczewica,,,,,????? a lanych klusek na mleku to zmora mojego dziecinstwa.... fu,,,musialam zawsze zjadac pod okiem Taty podobne zupki mleczne idac do szkoly jeszcze ryz na mleku z cynamonem i cukerm bylo OK a resze fu,,,,,,, teraz jestem szczesliwa,bo jem to co lubie a najlepiej yogurt waniljowy z cynamonem i platkami w miodzie/rodzynki/migdaly pozdrawiam cieplunio,,,,az mi slinka poleciala,,,,,hm,,,,,,, Odpowiedz Link
kasikk Re: Witam po weekendzie! 26.01.04, 20:00 Kenduś, Ty tam baaardzo dobre rzeczy zajadasz ) takie jogurciki też lubię Odpowiedz Link
kendo Re: Witam po weekendzie! 26.01.04, 21:16 Kasikku tak mnie naszlo juz od miesiaca i probuje za kazdym opakowaniem nowy sort, ale waniljowy przebija wszystkie smaki = mniam,mniammm,,,,,,,, i niejest kwasny,ze rano brzusio ni boli,,,, taki lagodny /aksamitny przy polykaniu,,,,hmmmm,,,,,,,,,, dobrej nocki wam dziewczyny zycze,, spijcie spokojnie i miejcie piekne sny,,,,,PA;.. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Witam po weekendzie! 26.01.04, 21:20 ja tez zycze slodkiej nocki a jutro znow Was obudze skrzypieniem szuflad papapaaaaaaaaa Odpowiedz Link
kendo Re: Witam po weekendzie! 26.01.04, 21:21 PA Sloneczko i zamknij ladnie oczki,,,,, bys nam jutro pieknie swiecila ,,,,, Odpowiedz Link
kendo Re: Witam po weekendzie! 26.01.04, 21:53 a Kasiczek nie spiacy ???? niechce jeszcze do nana isc ???? Odpowiedz Link
slo-onko Re: P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 02.02.04, 09:56 dzien dobry i przyjemnego poniedzialku Odpowiedz Link
aniouek1 Dzieńdoberek Slooneczko dla Ciebie i Wszystkich 02.02.04, 10:53 Szufludków miłego, dobrego dnia serduszkowo życzę Och...jak mnie jest potrzebny DOBRY dzień... Odpowiedz Link
hdp Re: P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 02.02.04, 11:19 .. znowu,jak ja nie cierpie tego dnia.Wczoraj po poludni na nasz czysty sniezek lunol deszcz,no i zmyl zimowy nastroj,dzisiaj pada bez przerwy,biedne pieski co na spacerki musza-mimo plaszczyka troche zmokna.Jak u Was ?,tez leje tak jak w pld. Szwecji ?,cosik sie po......o z klimatem,suche i gorace lata i mokro- wstretne zimy,no i jeszcze ten,,,poniedzialek . Pzdr. ________________________________________________________________________________ Odpowiedz Link
aniouek1 witaj Hdp w Szuflandii! Miło Cię widzieć :) 02.02.04, 11:32 za moim oknem tez tylko nikły ślad zimy...a może w lutym wiosna będzie? Nie pada, jest ciepło, choc słonecka nie widać, to.. wiosną pachnie. Masz rację cos sie w porach roku kicka, ale.. coż my ludkowie możemy na to poradzic? Ktos madry powtarzał mi nie jeden raz: nie martw się, nie przejmuj sprawami na ktore nie masz wplywu... to chyba słuszne... Pozdrawiam i zapraszam na kawe P.S. a może i Ty zostaniesz Szufludkiem? Lubisz pisac listy? Chcesz mieć w Szuflandii "osobistą" SKRYTKE LISTOWA? Jesli "tak" to szepnij słowko i... to się zrobić da! Widać i czuć, ze DOBRYM jestes Ludkiem Odpowiedz Link
kasikk dobry wieczór?? 02.02.04, 15:39 u mnie ciemno za oknem, więc chyba i doba cos nie w porządku... wiosny mi sie już chce... aniouku, tak powiedziałaś o tej wiośnie i... az mi się przykro zrobiło, że czekać jeszcze tyle trzeba ( Odpowiedz Link
megxx Re: dobry wieczór??????????? 02.02.04, 16:19 U mnie też szaro za oknem,ale jeszcze nie noc. Słoneczko dzielnie tkwi za chmurami, cóż kolejny dzień. Odpowiedz Link
kendo Re: witaj Hdp w Szuflandii! Miło Cię widzieć :) 02.02.04, 19:39 no,tak, kogo ja tu widze, a niedawno wspominalam,,,,i chyba "wilka z lasu przywolalam" Anioueczku,i Wszyscy przedstawiam Wam mojego slubnego,,,,,hdp we wlasnej osobie.... Anioueczku co Ty chcesz zrobic????????????????????????????????????? mego slubnego w szufladeczke umiescic???? no ,moze i by sie przydalo , wlozyc w szufladke ,zamknac dobrze zameczek i czekac co sie bedzie dzialo hi,hi,hi,hi, mysle,ze bedzie tu wpadal tylko jako gosc, lubi tak sobie czasami powloczyc sie moimi sciezkami,,,,, och mowie,,,mam sie z tym moimmmmmm "ze tez nigdy nie moge byc wszedzie sama" Odpowiedz Link
aniouek1 Witajcie wieczorkowo :) Gdzie Kendo i Inni? 02.02.04, 19:00 mam do Was wielką prośbę... trzymajcie za mnie kciuki, i za to by mi sił i uporu starczyło i bym zdażyła z terminem który teraz gonię... to też bardzo jest ważne... A teraz zmykam już bo muszę, muszę, muszę... strasznie dużo tych MUSÓW... szkoda, że nie jabłkowych... bo jabłkowe to nawet bardzo lubię... a TYCH.. TYCH wszystkich innych wprost nieznoszę...jednak... jak mus to mus i już Odpowiedz Link
kendo Re: Witajcie wieczorkowo :) Gdzie Kendo i Inni? 02.02.04, 19:47 juz jestem,jestem Anioueczku,,,,, tez mialam pare "musikow" dzisiaj ale teraz juz nareszcie moge sobie posiedziec z Wami.... Witajcie "szufladusie" deszczowa pogoda mi dzis towarzyszyla we wszystkim i Wy tez byliscie zemna tam gdzie i ja bo myslalam caly czas o Was,przesylajac fluidki radosci dla Was jutro tez bedzie zdziebko Musika ale wieczorem. pozdrawiam cieplunio zyczac milego wieczoru....... Odpowiedz Link
kendo Re: Witajcie wieczorkowo :) Gdzie Inni? 02.02.04, 22:57 no dobra dziewczynay, naprawde juz spicie ???? herbatke popilam ciasteczka orzechowe pojadlam a Was nima..... Megxx - pewnia faktycznie "padnieta" wiadomo pierwszy dzien pracy po urlopiku Kasikk - no zdaje sie nie lubi poniedzialkow dokladnie, jak moje slubne Anioueczek "musiki" jakies "odstawia" Slo-oneczko juz dawno spi Tradycja nas tylko podczytuje tlumaczac sie ,ze nie umie pisac jak my czy cus w tym rodzaju hi,hi, O! "najnowszy przybytek" Szufladuni martwi sie, ze za duzy balagan czyni ale to kazdy tak robil nowo przybyly, tak,ze niema czego" nadciagac zyly" no zostalo jeszcze pare osob ,ktore gdzie sie walesaja i trawic w szufladka nie moga ale mysle,ze na pewno sie tu zjawia,,,,, Odpowiedz Link
aniouek1 P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 09.02.04, 00:09 Zimą Zimą przylatują z północy jemiołuszki, gile, czeczotki podrzucone sierotki do Polski ciepłej ciotki sarny obgryzają kory drzew w lutym dzięcioł zielony bawi jak cudzy grzech 1995 - JAN TWARDOWSKI Dobranocka na dobrydzionek Ludkowie i pięknych miłych snów do przebudzenia w nowym świcie Odpowiedz Link
aniouek1 pani Zima wróciła... 09.02.04, 10:18 znów wszystko zasypało na biało, zawiało dróżki, ścieżynki... Ludkowie... sięgnijcie do wyobraźni, fantazją rozłóżcie skrzydełka i... ponad "zasypane" przyjdźcie do Szuflandii na poniedziałkową kawę... Czujecie jak pachnie? Uważajcie.. jest bardzo gorąca... świeżo parzona, dosmaczona życzeniem miłego, dobrego dnia, a także w każdej filiżance jest uśmiech na nowy dzień Odpowiedz Link
slo-onko Re: pani Zima wróciła... 09.02.04, 11:17 dzien dobry witam po przerwie kawy z checia i chyba wezme sobie urlop od obowiazkow domowych ale czy tak mozna? pozdrawiam seredcznie i slo-onecznie Odpowiedz Link
kendo Re: pani Zima wróciła... 09.02.04, 11:45 no,wiadomo, jak Sloneczko zawita do Szufladuni to i u mnie Ono jest przepieknie ,przepieknie,dzis mamy sniezek przypudrowal nas i mrozik szczypie leciutko przypominajac,ze zima nadal trwa..... ludziki,kawunia sie czestuje,w okienko czasami spogladam i sie raduje,,,,)))) zycze Wam takiego pieknego dzionka , jak u mnie teraz jest,,,usciski Wam posylam,,,, Odpowiedz Link
kasikk Re: pani Zima wróciła... 09.02.04, 18:40 do nas też, chociaż mrozik malutki, jakiś nieśmiały ) na kawunię chętnie się piszę po dniu pełnym... malunków ) pięknie, bielutko i na dworze, i u mnie w domciu ) Odpowiedz Link
kendo Re: pani Zima wróciła... 09.02.04, 20:27 Kasikku, to muwisz,ze w domciu,tez na bialo malujesz ???? slubne ma zwyczaj muwic ze "pobielil sufity " bawi mnie ta nazwa hi,hi, caly dzien mrozk trzymal i sloneczko swiecilo, a teraz mroz idzie brrrrrr O! a jak robicie nalesniki z serem bialym tzn,nalesniki umie samzyc, ale samo nadzienie z sera bialego, wiem ze slubne kiedys sie zajadalo serem z jajkiem i cukrem cos w tym rodzaju ja tego nidy nie jadlam,to bylo jego kawalerskie jedzonko. co sie z tymserm robi,mieli???? i co dalej ????? pomozecie ????? Odpowiedz Link
kasikk Re: pani Zima wróciła... 09.02.04, 20:58 na razie biało, ale będzie też inaczej ) będzie kremowo biały serek się kruszy widelcem z cukrem, cynamonem i śmietaną można dodać jeszcze jajko surowe, ale ja nie robię tak - salmonelli się boję Odpowiedz Link
kendo Re: pani Zima wróciła... 09.02.04, 21:20 Kasikku a to sie pozniej nie obsmazalo/podgrzewalo jakos ???? bo ja tak sobie myslalam toto na obiadek nigdy tego w zyciu mym nie robilam.... dziekuje-sprobuje-spytam experta-slubnego jak to On to jadal,,, hi,hi, Odpowiedz Link
kasikk Re: pani Zima wróciła... 09.02.04, 21:43 zawijasz w naleśnik i obsmażasz na złociutko pyszne a najbardziej z zupą ogórkową ) Odpowiedz Link
kendo Re: pani Zima wróciła...z nalesniczkiem 09.02.04, 22:07 Oj!!!! az sie zaslinilam hi,hi, jutro to zrobie,,,, a jak sie nie pojawie wieczorem po 21:00 to znaczy,ze nalesniczki nie wyszly a ja leze do gory kopytami padnieta hi,hi, ogoreczkow kiszonych niet, ale chyba czerwony barszcz bedzie pasowal ????tak zrobie mniam,mniammm,,,,,mlask Odpowiedz Link
hdp Re: pani Zima wróciła...z nalesniczkiem 10.02.04, 11:29 kendo napisała: > Oj!!!! az sie zaslinilam hi,hi, > jutro to zrobie,,,, > a jak sie nie pojawie wieczorem po 21:00 > to znaczy,ze nalesniczki nie wyszly > a ja leze do gory kopytami padnieta hi,hi, > > ogoreczkow kiszonych niet, > ale chyba czerwony barszcz bedzie pasowal ????tak zrobie mniam,mniammm,,,,,mlas > k ________________________________________________________________________________ ..,ja poczekam,az Kendo sie naje,po paru godzinach jak wszystko dobrze pujdzie,- zatopie zabki w jej smakolykach,i w barszczu powiosluje tez. Milego Dnia Wam Wszystkim Zycze. ________________________________________________________________________________ Odpowiedz Link
kasikk Re: P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 16.02.04, 10:32 pobudka, wstać!! ptaszyny Szufladkowe, za oknem ptaszyny ćwierkają, a Wy śpicie?? dzień dobry ) Odpowiedz Link
kendo Re: P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 16.02.04, 12:46 o nie!!!!! ja niespie,,,, obudzila mnie "wsciekla baba" telefonem bo psiuna uciekla na spacerku porannym i niestety musialam isc na pomoc w poszukiwaniu,,,, znalezlismy"czarnego lobuziaka/uciekiniera " blisko domu usch!!!!! zachcialo mu sie suczki,ktora jest" w milosnych westchnieniach" a po drodze pewnikiem nie popuscil kotom, ktorych jest to strasznie duzo (i pogonil) i rano sa wypuszczane nadwor. milego poludnia,,,, przeslicznie jest u nas,,,,,sloneczko przygrzewa,,,,hmmmmmmmmmm,,,, Odpowiedz Link
kendo Re: P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 16.02.04, 19:23 no,a co z Wami????? tak cichunio siedzicie????? tez psiuny Wam pouciekaly ????? usch,humorek jeszcze mam zly od porannego incydentu....(((((((((((((((( a na Vistule to kto z Was zajzy co????????????????????????????????? zapraszam milego wieczorku,,,,,) Odpowiedz Link
kasikk Re: P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 16.02.04, 19:39 heeej, kenduniu, to psiunia ci się zakochała a walenty już sobie poszedł - chyba psiunia się spóźniła ) nie złość się, bo nie warto tracić czasu na złości szkoda ) buziaki Odpowiedz Link
kendo Re: P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 16.02.04, 20:08 on juz tak szalal od paru dni, ale go nie puszczalam ze smyczy a pancio/madry myslal,ze da sobie rade, bo --psiunia musi sie wybiegac-- i poszedl jak strzala.... juz sie nie zloszcze,przeszla mi od razu jak go znalazlam ale wrocilo mi to uczucie, jak byl do dwoch lat i wtedy to nawet line odgryzal i uciekal "na wies" wtedy to bylam wsciekla i sie balam o niego ,ze wpadnie pod samochod... tak,ze jego wybryki kosztowaly mnie moja psychiczna strone az pewnego razu powiedzialam mu jak go dorwalam, ze jezeli ucieknie jeszcze raz to bedzie zaszczyk na uspienie u weterynarza i co ??chyba dotarlo wtedy,,,bo przestal uciekac a ja w brode sobie plulam, ze wczesniej mu tego nie powiedzialam .o))))))))))))))))) Odpowiedz Link
kasikk no i 16.02.04, 21:46 chyba wszyscy poszli spać... albo się nie obudzili jeszcze ) Odpowiedz Link
kendo Re: no i 16.02.04, 22:11 ja robie dalszy porzadeczek w skrzyneczkach az dostalam oczoplasu z mysza hi,hi, resztem jutrom zrobiem bo juz nie mogem,))))))))) ide teraz na cmoczka i chyba wczesniej nana przez ta "wstretna babe" spijcie slodzitko i milutko Szufladusie....usciski i buziaczki...PA;.. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 23.02.04, 00:34 Dobranocka na dobrydzionek Ludkowie... Kto śpi - snów kolorowych garści trzy... Kto pracusiuje... spokojnej nocy kosz i... do potem Ludkowie Odpowiedz Link
aniouek1 Ludkowie! Pora obiadowa się zbliża, a tu... 23.02.04, 12:58 do tej pory nikt nawet kawki porannej nie siorbnął? Co się dzieje? Prosze, bardzo - już nie poranna, ale południowa - czarna jak smoła kawa czeka świeżo parzona... czujecie? hihihi... gdybyśmy tą kawę co tu wypijamy w marketach kupowali, to ich właściciele chyba opłacaliby nam w formie premii wszelkie necikowe abonamenty ))) Odpowiedz Link
kendo Re: Ludkowie! Pora obiadowa się zbliża, a tu... 23.02.04, 13:39 tak,tak,moj obiadek juz w piekarniku sie gryluje a za oknem pol pochmurnie, mrozno i lekko przypudrowane sniegiem brrrrrrrrr,,,jednym slowem nieciekawie pozdrawiam zyczac mimo wszystko udanego popoludnia... Odpowiedz Link
aniouek1 co za oknem to za oknem 23.02.04, 13:43 najważniejsze, by w serduszkach było słonecznie i... by obiadek był Miłego popołudnia dla Ciebie Kendo i Wszystkich Szufludków Odpowiedz Link
kendo Re: co za oknem to za oknem 23.02.04, 15:32 juz popapusialam... psiuna pilnowal dzielnie pieca lezac bardzo blizutko sloneczko nam zaswiecilo na niebie i weselej sie zrobilo.... milego popoludnia Odpowiedz Link
aniouek1 Tobie Kendo i Wszystkim miłego, dobrego 23.02.04, 16:32 popołudnia, wieczorku i.t.d. Dla Wszystkich co zechcą tu zawitać dzisiaj, zostawiam łakocie i jabłka i orzeszki w miodzie Odpowiedz Link
megxx zasypuje nas zima śniegiem 23.02.04, 18:12 Choć już o kwiatkach wiosennych myślimy i o cieplejszych promieniach słońca, a tu gęsty śnieg za oknem. Ale tu tak ciepło i przytulnie.I wczoraj tak wielu Ludków stawiło sie na wezwanie. Pozdrawiam w pierwszym dniu drugiego roczku naszej Szuflandii. Odpowiedz Link
kendo Re: zasypuje nas zima śniegiem 23.02.04, 19:45 witaj Megxx a u nas wczoraj trosze przypudrowal sniezek i jest mroznie i tu masz racje,ze w Szufladuni zawsze lato....))))))))))) obojetnie co widzimy na dworze... zawsze lakocie czekaja na stoliku kawka/herbatka i ko co chce.... milego wieczoru.... Odpowiedz Link
jtka Re: zasypuje nas zima śniegiem 23.02.04, 20:06 a ja dziś- ale tylko przez jedną chwilkę- jak wciągnęłam powietrze, to poczułam kawałek wiosny...ale taaaki maleńki... Odpowiedz Link
kasikk zasypuje nas zima śniegiem 23.02.04, 20:35 ale on taki mięciutki jak kołderka puchowa a wiosna będzie - rano ptaszki tak świergoliły... i ponoć bociany do nas lecą ) miłego wieczoru życzę i kłaniam się wszystkim ) Odpowiedz Link
rzulw Wrony jush poleciały ? 23.02.04, 20:39 Widziałem dziś ogromne stado...chyba jush czas na wiosenkę ))) Odpowiedz Link
kendo Re: Wrony jush poleciały ? 23.02.04, 21:07 a co Wy, wrony nie odlatuja,,,,, u nas zwiastunem wiosny jest przylot zurawi, lubie patrzec i sluchac ich maja charakterystyczny glos.... Odpowiedz Link
kasikk Re: Wrony jush poleciały ? 23.02.04, 21:14 a u nas gołęgie gruchają miłośnie do siebie ) a wrony... rzadkie są i chyba nigdy nie widziałam żadnej - kawki co najwyżej ( Odpowiedz Link
rzulw Re: Wrony jush poleciały ? 23.02.04, 21:24 czy to kruki były?,,, coś stadem wielkim sobie leciało coś zimowego Odpowiedz Link
kasikk Re: Wrony jush poleciały ? 23.02.04, 21:29 ale ja nie chciałam nic złego powiedzieć :< Odpowiedz Link
kendo Re: Wrony jush poleciały ? 23.02.04, 21:33 kaskku tez mamy pare golabkow na choince latem lubie je podgladac.... rzulwik hi,hi wiesz nasze ;wrony/kruki/gawrony nie odlatuja, moze polecialy sobie tylko juz do lasu, bo z naszych obserwacji to te skandynawskie zima trzymaja sie blisko domostw latwiej o porzywienie.... Odpowiedz Link
kasikk Re: Wrony jush poleciały ? 23.02.04, 21:36 to chyba dużo ptaków tak robi u nas buszują w żywopłotach takie maluszki podobne do wróbli nawet bym dokarmiała ale boję się, że kocurzyska zewnętrzne miałyby stołówkę Odpowiedz Link
kendo Re: Wrony jush poleciały ? 23.02.04, 21:50 rzulwik,,,, a mi sie wydaje, ze moze czuja,ze ocieplenie nastapi i zbieraja sie w "sejmiki lotne" by przeniesc sie znow na stare smieci.... kasikku tez dokarmiamy ptaszyny podobne jest jak w kraju koty tez sa rano wypuszczane i robia polowania.... widzialam pare razy jak na sroke sie puscil uciekla mu ,pozniej widzielismy miala obwisle skrzydlo i rany na glowie to ylo pod koniec lata i przezyla,bo teraz przychodzi jesc.... ma lekko skrzydlo opuszczone i na glowie nie wyrosly jej piorka na drzewach owocowych zawieszam siateczki orzechow to i wewioreczka przyszl do "stolu, Odpowiedz Link
kasikk Re: A jak tam wasze koty? 23.02.04, 22:01 trochę śpiewają ) szczególnie jedna a reszta słucha ) Odpowiedz Link
megxx Re: Wrony jush poleciały ? 23.02.04, 21:52 Słyszałam, że u nas zimują wrony z bardziej północnych krain, a nasze migrują troszkę bardziej na południe, ale słaby ze mnie ornitolog. Co prawda od kilku lat mam na balkonie gniazdo jaskółek(i dużo wiem o ich pożyciu i jego skutkach), ale walczę by to sra...ce towarzystwo przestało lubić moje piętro (one są wymagające co do naświetlenie i kąta przylotu). A wiosna nadchodzi bo już sroki szaleją, gniazda budują, to dla mnie pierwszy ornitologiczny znak. Odpowiedz Link
kasikk Re: Wrony jush poleciały ? 23.02.04, 21:56 ja też tak słyszałam o wronach, megxx ) może to te odleciały od żółwika ) Odpowiedz Link
kendo Re: Wrony jush poleciały ? 23.02.04, 22:17 mowia o srokach, jak w swieta Bozego Narodzenia zaczna budowac gniazda wysoko na drzewie to lato bedzie mokre a jak nisko to lato ma byc suche u nas na medzy zaczely budowac bardzo wysoko czyli znak ze bedzie mokre lato...zobaczymy.... Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Wrony jush poleciały ? 23.02.04, 23:29 A ja sobie kupilam tulipany doniczkowe i mam wiosne w pokoju. Odpowiedz Link
kendo Re: Wrony jush poleciały ? 23.02.04, 23:35 tez tak robie czesto tradycjo u nas tulipany ciete sprzedaja juz na poczatku lutego kupuje takie romantyczne kolory i stoja mi caly tydzien....pozdrawiam wieczornie Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Wrony jush poleciały ? 24.02.04, 01:04 Mily kwiatowy odzew kendo Ja kupilam zolte, pieknie pachna i przywoluja niecierpliwe wiosne. Odpowiedz Link
megxx poniedziałek zimowy, ale marcowy 01.03.04, 12:05 Czy wszyscy zapracowani z okazji poniedziałku i do tego pierwszego dnia miesiąca? Witam ciepło w południe. Każdemu co potrzeba:kawa, herbata, kanapka...proszę sie częstować. Odpowiedz Link
kendo Re: poniedziałek zimowy, ale marcowy 01.03.04, 12:26 hej Megxx troszke bylo obowiazkow z rana... a teraz siedzie z mokra glowa, bo piorka na lepatynie umylam.... odwilzowo,sloneczko niesmialo zaglada przez chmurki.... pozdrawiam cieplunio popijac soczek z Wami.... Odpowiedz Link
kasikk Re: poniedziałek zimowy, ale marcowy 01.03.04, 12:33 śnieżny na pewno ) ja dzis mam dyspensę od pracowania ) cieszę się niezmiernie z tego, ale mam domowe obowiązki... za herbatkę dziękuję ) Odpowiedz Link
kendo Re: poniedziałek zimowy, ale marcowy 01.03.04, 12:57 Hej Kasikku szkoda ze tak dlako mieszkamy bo inaczej herbatusie juz razem bysmy chleptaly )))))) bo ja tez za bardzo niemam co do zrobienia w domu i tak mysle co dalej do wieczora bedzie,ale chyba cos wymysle.... juz nawet mi cos zaswitalo...hmmm,,,,,,,, milego leniuszkowania ,,,,, Odpowiedz Link
kasikk Re: poniedziałek zimowy, ale marcowy 01.03.04, 13:02 ja mam "opiekę" nad kotem hihihi właśnie gdzieś się schowała ) Odpowiedz Link
kendo Re: poniedziałek zimowy, ale marcowy 01.03.04, 13:14 hi,hi,figlarka kocia-kicia) ale to dobrze nieraz miec tak troszke wolnego mozna pomyslec nad czyms innym,,,, lubie miec takie dni nieraz....))))))))) Odpowiedz Link
maxwellka Re: poniedziałek zimowy, ale marcowy 01.03.04, 15:34 A mnie tak źle się zaczą nowy tydzień, nowy miesiąc. W którą stronę się zwrócę tam w głowę dostanę... Pesymizmem wieje. Pocieszenia szukam, a wszystko mi się wali... Odpowiedz Link
kasikk Re: poniedziałek zimowy, ale marcowy 01.03.04, 16:13 uszątka w górę Maxwellko!! napewno będzie lepiej ) przesyłam moje dobre fluidy do Ciebie ) Odpowiedz Link
aniouek1 pierwszy P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* marcowy 01.03.04, 18:29 ..już wieczór... Ludkowie mili - ciepełkowego wieczoru z kubkiem czegoś aromatycznego Wam życzę i ...oby dolatywały do Was dobre, życzliwe myśli ubrane w piękne słowa... Odpowiedz Link
kendo Re: pierwszy P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* marcowy 01.03.04, 18:49 ciemno i unas za okienkiem sie zrobilo zaraz ide na kolacyjke opuzniona...... dzionek byl piekny,,,, niebo pod wieczor bylo chabrowo/wisniowe/zoltawe i tak cichutko,zadna galazka na drzewku sie nie ruszala.... Odpowiedz Link
kendo Re: pierwszy P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* marcowy 01.03.04, 22:07 a Wyscie juz chyba Wszyscy pousypiali ????? to ja tez mowie slicznie DOBRANOC bajecznych snow ...........)))))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: naprawdę dzis nasze swieto 08.03.04, 10:44 to znaczy Swieto Kobiet pamietam czas gdy mieszkalam w kraju bylo wesolo i przyjemnie tego dnia.... kwiatki sie dostawalo i wiele cieplych zyczen.... zycze Wam Kobitki najwspanialszego dnia dzisiejszego,,,,, Odpowiedz Link
kendo Re: naprawdę dzis nasze swieto 08.03.04, 17:09 i jak????????????? spedzacie dzisiejszy dzien????? ja wsadzilam upiora w maszyne i obiadek pychotkowy zrobilam..... milego wiczoru,,,,,,))))))))) Odpowiedz Link
kasikk Re: naprawdę dzis nasze swieto 08.03.04, 19:51 ja upiora straszyłam wczoraj, a dziś, z okazji święta, rozmrażam lodówkę ) i obiadek też robię pycha ) Odpowiedz Link
megxx Re: naprawdę dzis nasze swieto 08.03.04, 20:25 Z okazji naszego swięta wszysto było nie tak jak powinno(ale dla kobiet to przecież normalka). Odbiorę sobie to świeto w innym terminie(hihi). A może zaświętować przez pozostałe dni w roku? Dzisiaj usłyszałam: rozmawiały dziewczynki może 8-9lat: "A chłopaki tyle różnych rzeczy dostali(pewnie wspominały Dzień chłopaka), a my takie nic. Dlaczego oni zawsze mają lepiej?" Nic dodać nic ująć. Żal mi było tych dziewczynek, to dopiero początek ich życia......... A może w innych krajach jest jednak równouprawnienie(choć w przybliżeniu). Miłego wieczoru Wam życzę.(ja do pracy pędzę, a za oknem zadyma!) aha!obiadek też smaczny zrobiłam-trochę pomogła mi teściowa, no tak, mam NIK w domu Odpowiedz Link
kendo Re: naprawdę dzis nasze swieto 08.03.04, 21:44 taaaaaaaa swieto! raniutko mozna bylo sobie o nim pomarzyc, jak to dawniej bywalo hmmmmmmmmmmm...przyjemnie teraz gdzies zapomniane i wszyscy wtykaja ze to komunistyczne swieto.... bo ja wiem ????? wszystkim kobietom na calym swicie gratulowano czyli swiatowe o -)) Megxx wydaje mi sie,ze te dziewczynki w przyszlosci nie dadza sobie w "kasze dmuchc" skoro juz teraz widza roznice w ich traktowaniu... Kasikku a glowka przeszla wczoraj,czy jeszcze dzis meczyla ???? ja jakos uselam i obudzilam sie bez bolu glowy -czyli szczesliwa usch,bo to zawsze wymeczy.... Milej nocy wszystkim.... Odpowiedz Link
kasikk Re: naprawdę dzis nasze swieto 08.03.04, 22:26 nie było tak najgorzej, chociaż mogłaby nie boleć wcale ) dobrej nocki i kolorowiutkich snów Odpowiedz Link
megxx Re: P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 Ostatni 15.03.04, 11:33 Wiem, wiem, wszyscy zapracowani, albo odsypiają jak mogą zaległości(hihi)-to trochę o mnie. Ale kawa juz gotowa, czekolada do tego na wyrównanie magnezu, by dobudzić. Zapraszam i miłego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re: P*O*N*I*D*Z*I*A*L*E*K* zimowy 2004 Ostatni 15.03.04, 17:26 O! przyczlapalam i ja juz,,,Usch... alem sie nameczyla dzis bieganiem po miescie.... ale juz chyba dzis nic mnie z domciu "niewymiecie"... milego popoludnia... Odpowiedz Link
kasikk JEJKU!! 15.03.04, 18:25 nareszcie, bo już zwątpiłam, że kiedyś uda mi się wejść na gazete... chyba przestanę próbować dobijać się z pracy ( ale i tak wszystkim krewnym i znajomym Królika życzę miłego (pozostałej części) dnia ) Odpowiedz Link
kendo Re: JEJKU!! 15.03.04, 18:29 i mi tez zle idzie "gazeta" ale zdziebko lepiej,jak przed dwoma dniami... mozna "kota "dostac wrrrrrrrrrrr... ja to sie od razu denerwuje naglos, a slubne na mnie,i chce mnie wygonic od kompa hi,hi, Odpowiedz Link
megxx Re: JEJKU!! 15.03.04, 20:27 Ja też mam konkurencję do komputera, ale ja pracuję w różnych godzinach, a konkurencja chodzi do szkoły głównie na rano. A wieczorem się konkurencję zbędzie( jak się da)hihi. Odpowiedz Link
kendo Re: JEJKU!! 15.03.04, 21:51 Megxx my ze slubnym mamy godziny podzielone,ale gdy ide na papieroska na altane to On hop na kompa i stuka jak oszalaly i wtedy czekam cierpliwie.... a nieraz wieczorem jestem tak padnieta, ze niemam nawet sily stukac .... Odpowiedz Link
kendo Re: powigilijny poniedzialek zimowy 2004..... 27.12.04, 09:52 i po swietach.... mam nadzieje,ze brzuszki wytrzymalay nadmiar wszystkich lakoci.... **milego dnia zycze, choc mgliscie u nas. Odpowiedz Link
megxx Re: powigilijny poniedzialek zimowy 2004..... 27.12.04, 15:52 Ja tam się nie przejadłam, a teraz zaczynam odpoczynek poświateczny( wczoraj pracowałam), ale pogoda koszmarna, mam nadzieję, że mimo to jakoś wzbudzę w sobie słoneczny nastrój-czego i Wam życzę. Odpowiedz Link
kasikk Re: powigilijny poniedzialek zimowy 2004..... 27.12.04, 16:24 witam, witam ja chyba się przejadlam i w nowy roczek wejdę raczej z mocnym postanowieniem poprawy w tym względzie ) miłego wieczora ) Odpowiedz Link
kendo Re: postanowienia Noworoczne;))))))))))))))))))))) 27.12.04, 16:48 ha...latwo teraz sobie obiecywac, w praktyce wyglada to zawsze inaczej, usch....zeby sie kiedys w koncu udaly wszystkie postanowione obietniec) Odpowiedz Link
kendo Re:poniedzialek w nowym roku:)))))))) 03.01.05, 15:56 witam i zycze pieknego popoludnia..) a tyle nas bylo i co?????????? co sie z wami stalo??????????? prosze sie przynajmniej wisac w nowym roczku) Odpowiedz Link
kasikk Re:poniedzialek w nowym roku:)))))))) 03.01.05, 19:09 witam ) jakoś szuflada się kurzy... aniouek odfrunął... smutno w tym nowym roczku ( Odpowiedz Link
kendo Re:poniedzialek w nowym roku:)))))))) 03.01.05, 20:22 kasikk napisała: > witam ) > jakoś szuflada się kurzy... > aniouek odfrunął... > smutno w tym nowym roczku ( nawt nam zyczeni jeszcze nie zlozyl(((((((( a my tak sie staramy,zyczonka wysylamy ze zdrowkiem i calym szczesciem) Odpowiedz Link
megxx Mam nadzieję, że Aniouek baluje poza netem 03.01.05, 20:25 I niedługo nas odwiedzi. Wszystkim miłego wieczoru! Ja muszę iść popracować ( na szczęście za pieniądze)w odróżnieniu od całej masy darmowej roboty, którą wykonuje, bo muszę, a niekoniecznie bo lubie i chcę Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasikk dzień dobry :)) 10.01.05, 09:08 witam w ten słoneczny poniedziałek ) aż żyć się chce, tak jest pięknie ) Odpowiedz Link
kendo Re: dzień dobry :)) 10.01.05, 16:05 wzglednie jest i u nas, ale prognozy znow zapowiadaja orkany na piatek( ale puki co zycze milego popoludnia. Odpowiedz Link
megxx Re: Dobry Wieczór! 10.01.05, 21:57 No, wieczór był wyjątkowo ciepły (szkoda, że nie był do tego upojny Pomieszało się pogodzie wszystko, ale najważniejsze, że od piątku każdego dnia słoneczko świeciło tak cudnie....ach! Byle do wiosny-tej prawdziwej z dłuższym dniem. Odpowiedz Link