Dodaj do ulubionych

Zadaszenie boiska w SP16

09.06.15, 09:58
Witam wszystkich
Od następnego wtorku będzie można głosować na wniosek nr. 9 z Budżetu Partycypacyjnego: BPA.XII.I.P/374/15.ELE - Zadaszenie boiska szkolnego w SP16, ul. Wilczy Dół.

Proszę Was poczytajcie i zdecydujcie czy oddacie swój obywatelski głos na to przedsięwzięcie.
Obserwuj wątek
    • isa1001 NIE!!!!!! 14.06.15, 11:04
      NIE GŁOSUJCIE NA TEN PROJEKT. Ta ma w efekcie doprowadzić do tego, że boisko po zadaszeniu zostanie zamknięte i będzie niedostępne dla dzieciaków z Kabat. Ktoś chce zrobić interes na zarządzaniu tym zadaszonym boiskiem i braniu za to kasy.
      • wit100 Re: NIE!!!!!! 14.06.15, 13:29
        Witam panią serdecznie.
        W pani negatywnej odpowiedzi nie ma odrobiny prawdy. Śpieszę wyjaśnić, że zadaszenie boiska nie zmieni zasad z jego korzystania. Mają być podnoszone burty w okresie letnim a w jesienno-zimowym włączone ogrzewanie. Wtedy pani syn oraz dzieci tysiąca rodziców będą dalej korzystać jak dziś. Zapewniam,że nikt nie zamierza czerpać zysków z dostępu dzieci do boiska szkolnego. To jest teren szkolny i obowiązują tam szkolne zasady korzystania. To zaś wiąże się z odpowiedzialnością dyrektora szkoły za bezpieczeństwo korzystających.
        Umożliwienie tysiącu dzieci korzystania z dodatkowej sali gimnastycznej w godzinach lekcyjnych wydaje mi się ważniejsze niż sporadyczne korzystanie przez okolicznych mieszkańców.
        Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie aby zapisała syna do SKS 16 lub aby zawnioskować do Budżetu P. w przyszłym roku na wybudowanie ogólnodostępnego boiska.
        Przypomnę też że teren szkoły i boiska jest własnością Miasta w użytkowaniu Szkoły, przedszkola i Basenu. Nie ma tam miejsca na profity z wynajmu dla okolicznych mieszkańców. A jeśli urząd okazjonalnie wynajmie jakiemuś zainteresowanemu zadaszone boisko to już ich sprawa.
        Zadaszenie boiska ograniczy też dźwięki dla okolicznych mieszkań i w końcu we względnej ciszy mieszkańcy będą mogli korzystać z balkonów i tarasów, a w mieszkaniach w spokoju pracować. Istotne to jest, przyzna pani rację?
        • isa1001 Re: NIE!!!!!! 14.06.15, 19:06
          Baju, baju... A potem przy wejściu zawiśnie wielka kłódka i nikt już z zewnątrz nie wejdzie. Za dużo ostatnio wokół szkoły i w samej szkole plącze się osób, które usiłują ukręcić jakiś własny biznes - finansowy i nie tylko. Dlatego w tę rzekomą troskę o uczniów i okolicznych mieszkańców nie wierzę. Mam nadzieję i z całego serca życzę tego mieszkańcom Kabat i ich dzieciom, żeby ten projekt przepadł z kretesem. Jeśli Urząd Dzielnicy chce coś faktycznie zrobić, to powinien to boisko wyremontować, bo jest w opłakanym stanie. Ale przynajmniej jest i jest dostępne popołudniami i w weekendy dla każdego. A ja lubię słuchać bawiących się dzieci. Przeszkadzają mi dużo mniej niż psy ujadające do późnej nocy na terenie obok metra i ich przekrzykujący się właściciele oraz menele rozsiadający się na skarpie pod murem metra. Może zawnioskuje Pan, żeby cały teren wzdłuż metra zadaszyć? Będziemy mogli spokojnie spać. Istotne to jest, przyzna pan, żeby mieszkańcy Kabat mogli się wyspać?
          • wit100 Re: NIE!!!!!! 14.06.15, 20:13
            Witam panią ponownie.
            Szanuję pani odmienne zdanie ale radzę nie życzyć nikomu porażki. Ludzie bardzo łatwo wyrabiają sobie opinie i zdanie nie do końca znając sedna sprawy. Proszę nie głosować i tyle.
            Brak pani wiary w bezinteresowność wnioskujących może być spowodowane jakimiś wcześniejszymi złymi doświadczeniami, ale na to są inne sposoby jak na forum wykrzykiwać głośne "NIE!!!!!" .
            Życzę miłego wieczoru
            EOT
            • domi_33 Re: NIE!!!!!! 15.06.15, 15:11
              no fakt, jak zamkną boisko na weekendy to i ja się wkurzę, młody tam zdobywa pierwsze piłkarskie szlify. i ciągle chce chodzić na boisko. jak je zamkną to postawię go włodarzom pod drzwiami, niech im robi awanturę. smile
              • isa1001 Re: NIE!!!!!! 16.06.15, 19:45
                domi_33 napisała:

> no fakt, jak zamkną boisko na weekendy to i ja się wkurzę, młody tam zdobywa pi
                > erwsze piłkarskie szlify. i ciągle chce chodzić na boisko. jak je zamkną to pos
                > tawię go włodarzom pod drzwiami, niech im robi awanturę. smile

I uwierz mi, że tak właśnie będzie.
    • molik28 Re: Zadaszenie boiska w SP16 17.06.15, 09:42
      Tere fere. Najpierw się obiecuje, że boisko będzie dostęne, a potem zamyka, że niby chroni się je przed dewastacją, bo to tyle pieniędzy kosztowało. Na koniec wynajmuje firmom prywatnym , które odpłatnie prowadzą zajęcia. Szkoła zarabia, ale dzieciaki nie mają z tego pożytku, bo maja ograniczony dostęp do boiska. Tak jest na wszystkich boiskach przyszkolnych na Ursynowie: Dembowskiego, Hawajska, Lokajskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka