rubeus 13.01.06, 19:21 A może ktoś miałby ochotę na mały spacerek po Kabatach i przyległościach w najbliższą Niedzielę ? Jeśli tak to proszę o kontakt na rubeus@gazeta.pl - ustalimy trasę, godzinę i miejsce startu... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lewe_oko Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 14.01.06, 11:05 Ja nie mogę Jeśli sprawa wypali to napiszcie jak było... Odpowiedz Link
rubeus Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 14.01.06, 11:39 Na razie cisza... Zastępczo planuję wypad w 'egzotyczne' [jak dla mnie] rejony Warszawy - na Białołękę... Odpowiedz Link
animass1 Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 14.01.06, 18:54 a może byśmy poszli na łyżwy??? Odpowiedz Link
anthonka Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 15.01.06, 10:02 Ojej, szkoda, że dopiero teraz zobaczyłam ten wątek (( Właśnie za chwilę wybieram się na spacer i milej byłoby wybrać się w towarzystwie. Odpowiedz Link
rubeus Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 15.01.06, 17:21 Nic straconego - możemy się namówić na przyszły tydzień. [O ile pogoda będzie i plucha się nie zrobi...] Ja dziś bywałem na drugim krańcu Warszawy - zwiedzałem zakątki Białołęki w rejonie Katów Grodziskich, Gordziską [ulicy Głębockiej]. Odkryłem, gdzie znajduje się sławetne osiedle Derby wybudowane przez DD... Nie chicałbym raczej tam mieszkać - ciut 'zaściankowo' - [kulturalnie mówiąc] Odpowiedz Link
pianissima Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 15.01.06, 18:37 To tak jak ja kiedys, wracajac przez Bialoleke, postanowilam obejrzec osiedle Dabrowka Wislana wybudowane przez JW.Const. (ceny byly bardzo interesujace). To co zobaczylam, najbradziej przypominalo... klimat z budowy Ursynowa w polaczeniu z Alternatywy 4. Budynki oczywiscie byly juz zasiedlone. Wspolczuje mieszkancom. Odpowiedz Link
rubeus Re: 15.01.06, 19:02 To nie do końca tak... Tylko klimatycznie osiedle nie pasuje do okolicy - wszędzie wokół zabudowa jednorodzinna, ew. nowe osiedla szeregowców, a tu ni z tego, z owego - osiedle bloków na horyzoncie majaczy... W ogóle jadąc na Białołękę [zachaczyłem również o Nowodwory] miałem wrażenie jakbym jechał gdzieś na koniec świata, z dala od normalnego miasta... Jednak na Ursynów jedzie się jakoś inaczej. Odpowiedz Link
pianissima Re: 20.01.06, 19:05 OK, teraz zrozumialam sens Twojego: "ciut 'zaściankowo' - [kulturalnie mówiąc]" Odpowiedz Link
java9 Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 15.01.06, 23:21 ja dziś sobie dreptałam po Ursynowie poszłam do końca Ciszewskiego, doszłam nad jakieś kanałki ( co to ? ten teren między SGGW a Pałacem Wilanowskim to Park Natoliński ?) potem w prawo w stronę Kabat aż do budynków SGGW potem ul Pachnącą wzdłuż Rosoła : widziałam DĄB MIESZKO I - robi wrażenie na jednym z budynków była kartka "uwaga wścieklizna"- czy to jakieś laboratorium SGGW ? Odpowiedz Link
biljana Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 16.01.06, 09:34 jestem bardzo "za" jesli chodzi o przyszla niedziele Odpowiedz Link
rubeus Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 16.01.06, 17:57 Odezwę się na maila w piątek - ustalimy co i jak... Samemu mi się już znużyło łazić... Odpowiedz Link
java9 Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 16.01.06, 18:44 to może i ja się zdecyduję ( ostatnio nie byłam pewna czy będzie mi się chciało z domku wyczłapać a zdecydowałam dopiero po południu) Odpowiedz Link
rubeus Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 16.01.06, 18:51 Jak pogoda się utrzyma napiszę do was. Ja wyczłapuje się gdzieś tak koło 11-tej... Odpowiedz Link
rubeus Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 16.01.06, 17:56 Nie - byłaś na polach wilanowskich... Park Natoliński jest jeszcze ciut dalej na południe ... Odpowiedz Link
paplotek Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 07.02.06, 11:02 Jak widziałaś dąb Mieszko to trzeba było zrobić w tył zwrot i stanąc tyłem do dębu a przodem do wysokiego metalowego płotu za którym są piękne drzewa. Te drzewa to właśnie początek Parku Natolińskiego. Odpowiedz Link
anthonka Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 16.01.06, 15:41 Za tydzień ja niestety mam szkołę, więc się na spacer niestety nie wybiorę - mimo że zdecydowanie wolałabym łazić po lesie niż zdawać egzaminy Ale skoro tyle osób lubi spacerować to może zorganizujemy jakiś "klub łazika" albo cóś? Odpowiedz Link
sloneczny_chlopak Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 17.01.06, 08:43 Tęsknie za wiosennymi, letnimi, czy jesiennymi spacerkami, gdy jest ciepełko, słoneczko. Może wstyd się przyznać, ale tej zimy taki spontaniczny spacer jeszcze mi się nie zdarzył. Spacerowałem przy okazji, jak miałem coś załatwić. Bardzo chętnie dołączę się do tych przechadzek, zwłaszcza w "egzotyczne" jak to określił Rubeus miejsca. Jednak nie podejmę się roli pilota, gdyż znając swoje zdolności orientacji w nowym miejscu, moglibyśmy mieć problemy z powrotem na Kabaty Jak się znajdę w nowym miejscu, wystarczy, że mnie ktoś obróci kilka razy o 360 stopni i już nie wiem w którym kierunku iść Odpowiedz Link
rubeus Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 19.01.06, 21:00 W najbliższą niedzielę o godzinie 11, będę czekał przy wyjściu z metra Kabaty prowadzącym w stronę TESCO na potencjalnych chętnych do wspólnego spacerownia po Kabatach. Odpowiedz Link
amlutka Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 20.01.06, 08:15 Spacer? W taki straszliwy mróz jaki ma być w niedzielę? Odpowiedz Link
kaaarolinkaa Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 20.01.06, 10:29 Rubeus-naprawde lepiej przelozyc ten spacer na inny termin. Bedzie bardzo silny mroz ktory grozi powaznymi konsekwencjami. Bez samochodu lepiej nie wychodzic. Serio-przelozmy to, bo szkoda potem odmrozonych policzkow , nosow itd. Taki mroz to juz nie marudzenie zmarzluchow tylko powazne konsekwencje przyrody. Odpowiedz Link
rubeus Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 20.01.06, 17:11 Ej... Jak pisałem zaproszenia, to było w miarę ciepło... Spacer odkładam... Najpewniej na przyszły tydzień, ale jeszcze się odezwę w tej kwestii. Odpowiedz Link
rubeus Czy jest ktoś chętny na spacer ? 26.01.06, 22:54 Właśnie wróciłem z wojaży... No i na spacer ochoty nabrałem... Więc pytanko ponawiam... Zrobiło się wszak w o wiele cieplrj [ba... cieplutko no bo co to jest te -6, -7 ? ] Mam wolny weekend, więc jestem otwarty na propozycje... Odpowiedz Link
anthonka Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 27.01.06, 11:13 Jeżeli będzie -6 to ja też chętnie połażę . Odpowiedz Link
rubeus Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 27.01.06, 19:25 Ustalam arbitralnie - zbiórka w niedzielę o 11-tej przy wyjściu z metra Kabaty prowadzącym w stronę TESCO - pod okrągłą 'tablicą'/walcem reklamowo-ogłoszeniowym... Wszystkich chętnych proszę o wcześniejszy kontakt na priva... Odpowiedz Link
biljana Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 27.01.06, 11:15 Ja sie niestety nie pisze dzis mnie czeka wyrywanie osemki, wiec w weekend pewnie bede w nastroju malo spacerowym ... chyba, ze stchorze i nie pojde do dentysty ))) Odpowiedz Link
kaaarolinkaa Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 27.01.06, 11:49 a czemu zalamuje Cie wyrwanie 8? przeciez juz jutro nic Ci nie bedzie, nawet juz dzis wieczorem? Odpowiedz Link
biljana Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 27.01.06, 13:50 Bo sie nasluchalam mrozacych krew w zylach opowiesci)) Pocieszylas mnie, jesli to serio takie "nic" Jak tak bedzie, to chetnie sie na spacer wybiore, czemu nie! Odpowiedz Link
kaaarolinkaa Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 27.01.06, 16:13 jasne ze nic-ja sobie zawsze trzymama dolan szczeke bo mam uczucie ze mi sie wyrwie ale to tylko zludzenie-dobry zebolog znieczula, rozbija zabek i wyrywa- ot, hop siup, na boczki i do golu i juz-zab laduje w koszu! potem moze ciu biolec jak znieczuenbie odejdzie ale ciut ciut-bierzesz ibuprom i nic nie czujesz aj, szkoda ze 8 ma sie tylko 4 .... Odpowiedz Link
java9 Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 30.01.06, 18:57 ja się bardzo cieszę, że takich ósmek nie mam z przodu Odpowiedz Link
java9 Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 30.01.06, 18:58 no i jak ? nie wyrwało Ci szczęki jak to kaarolinkaaa pisała Odpowiedz Link
rubeus Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 13.02.06, 19:49 W sobotę ew. w niedzielę wybieram się potestować, swój nowy sprzęt do pstrykania... Towarzystwo [niekoniecznie z aparatami] mile widziane... Odpowiedz Link
anthonka Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 14.02.06, 09:31 W sobotę mam egzaminy, ale jeżeli miałoby to być w niedzielę to ja jak zwykle chętnie dołączę Odpowiedz Link
rubeus Re: Czy jest ktoś chętny na spacer ? 14.02.06, 20:14 Skłaniam się bardziej ku niedzieli. W soboty są otwarte co poniektóre biblioteki, w których mogę wyszperać materiały przydatne do historii Kabat i moczydła. Dam znać w piątek. Odpowiedz Link