Dodaj do ulubionych

Pluton a zachowania regresywne

06.10.04, 11:30
Ostatnio zauważyłem,że powtarzającym się często wzorem, zarówno przy
natalnych aspektach plutona,jak i tranzytach (co do progresjii nie mam
wystarczającego materiału), występują zachowania dziecinne. Powrót do
zabawek,ubrań i przedmiotów codziennego użytku(np długopis) z dziecinnymi
motywami, udawane modulowanie głosu (na dziecinny) i tym podobne zachowania.
Aspekty,które sprawdziłem to aspekty do księżyca i wenus.
Czy macie jakieś inne doświadczenia bądź obserwacje?
Obserwuj wątek
    • zaden1 Re: Pluton a zachowania regresywne 06.10.04, 13:21
      jesli Księzyc i Wenus maja twarde aspekty to ludziskom brakuje zaspokojenia
      uczuc , nawet jesli maja niewiele lat i starszym tż , owszem obserwowałam
      takie zachownie u osobników w wieku okolo 14-15 lat / misie , laleczki itp /
      • aarvedui Re: Pluton a zachowania regresywne 06.10.04, 15:48
        ale ja nie mówię o dzieciach.
        zdziecinnienie zewnętrzne - misie,postacie kreskówkowe,imitowanie głosu np:21
        lat pluton kon.księżyc w natalu,albo pluton trygon wenus w tranzycie - 19 lat-
        nagła sympatia do dzieci,atrybutów dzieciństwa,etc...również starsze
        osoby,nagła sympatia do dziecięcego obrazu(niemowlęta różnych gatunków
        zwierząt:psów,kotów,ludzi,..)
        • zaden1 Re: Pluton a zachowania regresywne 06.10.04, 17:32
          przeciez napisalm ze o u straszych tez to wystepuje , braki emocjonalne
          wyniesione z dziecinstwa ,
          • aarvedui Re: Pluton a zachowania regresywne 06.10.04, 17:46
            przeczytaj jeszcze raz,bo wychodzi,ze po chińsku pisze.
            nie mówie o "emocjonalnych brakach z dzieciństwa",bo nie o to mi chodzi
            zupełnie.jak napisałem,chodzi mi o występowanie wyraźnych zachowań regresywnych
            przy aspektach plutona.wymieniłem zarówno ludzi młodych jak i wspomniałem o
            starszych też.
            napisałem,że chodzi mi nie o "zachowania typowe dla dzieci wśród dzieci" tylko
            o zachowania REGRESYWNE wśród nie-dzieci!
            zachowania dziecięce wśród dzieci nie są niczym nadzwyczajnym,prawda?
            dlatego nie chodzi mi o dzieci.
            jak tu przyrównać analizę "braków z dzieciństwa" które ewentualnie mogą mieć
            coś wspólnego z regresywnym zachowaniem osoby (aspekty plutona w natalu)
            do tranzytów i zachowań regresywnych podczas tranzytów??!!
            • zaden1 Re: Pluton a zachowania regresywne 06.10.04, 17:52
              wyrazilam swój pogląd ,masz prawo sie z nim nie zgadac , a ja mam prawo
              wyrazic własny , bywaja głupsze odpowiedzi niz moja , braki emocjonalne
              równiez u Ciebie ??? powtórz sobei lekcje z sygnifikacji , i aspe
              któw
              • aarvedui Re: Pluton a zachowania regresywne 06.10.04, 18:48
                zaden1 napisała:

> powtórz sobei lekcje z sygnifikacji , i aspe
                > któw

a którego autora polecasz? bo czasem zdarza im się pisać różne od siebie rzeczy
                • zaden1 Re: Pluton a zachowania regresywne 06.10.04, 19:11
                  Wenus to uczucia tak ? Pluton to i podświadomosc - tak ?, jak sie
                  zachowuje ludzie którzy czuja sie zagrozeni ? Ci którzy dostali odpowiednia
                  dawke uczuc, i zaspokojenie emocji , potrafia spokojniej dzialac , ci którzy
                  ich nie dostali przeżywaja jakby powtórke z traumy okresu dziecinstwa , a co
                  robi człowiek o niezspokojnoych uczuciach gdy jest atakowany , broni sie , lub
                  ucieka w dziecinstwo , obserwowalam to i bez astrologii , ja lubie róznych
                  autoróm , sporo mi daje no Podwodny , Arroyo , a i w KOnaszewskiej jak bys
                  poszukal to znajdziesz , to poprostu sygnifikatury emocji oraz przyjemności ,
                  iluz ludzi w chwilach zagrozenie i smutku przybiera postawe embrionalna , ja
                  to nazywam ostatnimi podskokami dziecinstwa , rodxaj saomobrony przed
                  koniecznościa wejścia w swiat dorosłych , a czas obecny i uklady Komiczne
                  temu nie sprzujaja , chcialoby sie ciepelka a tu znaki na niebie i ziemi
                  pokazuje ze go nie ma . MYsle ze ropzwój astrologiczny to równiez umieetnośc
                  pisanie własnie juz czegos od siebi ale w oparciu o wiedze , u kazdego to
                  wszystko trochei naczej przebiega , ale całe grupy potrafia sie zachowywac
                  podobnie bo np maja PLANETY RÓWIESNICZE LUB ASPEKTY DO NIEJ CI Z INNYCH
                  ROCZNIKOW
                  • zaden1 Re: Pluton a zachowania regresywne 09.10.04, 12:17
                    hej nie dość ze zaczelismy tyko we dwójke tę dyskusje to jeszcze nie
                    napisales do jakich wniosków doszedłes , a mnie to interesuje , moze żle
                    podchodze jednak do tematu i nie mam racji ?
                  • xxero Re: Pluton a zachowania regresywne 09.10.04, 22:25
                    a regresja do zupelnie wczesniejszego stadium rozwoju czlowieka? staje sie
                    powoli malpa czy psem jak sam to odczuwam wiec chyba to tez regresja. Marzy mi
                    sie zamkniecie w klatce z pitbullem chcialbym miec jedynie ochraniacz na
                    genitalia i przynajmniej na prawe przedramie i moge walczyc. Z czlowiekiem tez
                    bym powalczyl ale tak na maxa. Na maxa a nie wg regul np. boxu...tu sie uderza
                    a tam nie, wymiana ciosow, jakies reguly....chcialbym moc sie zachowac jak pies
                    spuszczony ze smyczy. Glowa, piesci, lokcie, nogi w extremalnym szturmie na
                    przeciwnika....THESE ARE MY DREAMS. Regresywne?
                    • zaden1 Re: Pluton a zachowania regresywne 10.10.04, 00:55
                      Wiesz xxero
                      jakos tak sie zawwsze składa ze ja Cie zupelnie nie rozumiem, chodź wiem o
                      jakich odczuciach piszesz , tylko czy chodzi o to samo ?
                      • aarvedui Re: Pluton a zachowania regresywne 10.10.04, 11:32
                        chodziło mi np. o potwierdzanie tranzytów plutona przez zachowania
                        zewnętrzne,przydatne np przy uściślaniu daty urodzenia.

ciężko jest wysnuć wnioski przy niewielkim w sumie(bo tylko z doświadczenia
                        jednostki) doświadczeniu.obiektywizm nakazuje wnioski ubrać w listek figowy z
                        doświadczeń chociaż paru osób. na razie czekam.

xxero - ale czy agresja której piszesz to rzecz typowo ognista,marsowa("skory
                        do gniewu ale i do śmiechu",prosta,czysta energia), czy też coś głębszego?(do
                        ostatniej kropli krwi,zniszczyć,zabić,wymazać z tego świata)
                        • xxero Re: aarve 13.10.04, 21:18
                          Hey, odpowiadajac: to drugie.Pewna dojrzalosc czy samoswiadomosc narasta w
                          miare uplywu czasu i dochodze do przekonania ze sens zycia czy jakas esencja
                          polega na robieniu pracy, pasji (czegokolwiek na czym naprawde zalezy) z dzika
                          wprost pasja. Dlatego niejako z ciekawosci, choc bylbym w stanie podjac
                          wyzwanie, marze by przeprowadzic pojedynek o jakim napisalem. Chodzi jeszcze o
                          jedno - cala intelektualna otoczka typowo ludzka, jest dosyc zwodnicza. Baza
                          czlowieka to jednak zwierze i takie zwierze wylazi z nas w roznych sytuacjach
                          extremalnych. Chcialbym sprawdzic ile tego jest we mnie bo czuje ze baaaardzo
                          duzo. Generalnie irytuje mnie dzialanie "jakgdyby" i ludzie ktorzy w ten sposob
                          pracuja, kochaja, bawia sie.....nie moge uchwycic ich prawdziwej natury.
                          Dlatego jesli przyszlo by mi walczyc bez ograniczen moralnych, chcialbym zrobic
                          cos znaczaco odmiennego niz np. uzywanie wulgaryzmow czy plaskanie po twarzy.
                          Widzialem kilka razy mlodziencow ktorzy sie "bili"....no niestety oni chyba nie
                          wiedzieli co to pittbull i jak sie uruchamia wewnetrzne zwierze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka