Dodaj do ulubionych

Czy tak postępuje poczta

10.12.09, 18:19
W dniu dzisiejszym odebrałem dwie paczki od kuriera pocztowego.
Jedna opłacona, druga za pobraniem. Składam podpisy odbioru płacę kasę pan kurier zabiera się do auta .W mig rozpakowuję paczkę i pech w przesyłce cegła.Pan jeszcze nie odjechał wołam go i pokazuję mu co mi przyszło.dostałem odpowiedz że muszę złożyć reklamację. Czy tak powinno być kiedy na jego oczach okazało się że padłem ofiarą oszusta a poczta robi swoje.Pytam czy tak winno być ?
Obserwuj wątek
    • evita_iv2 Re: Czy tak postępuje poczta 09.03.10, 10:03
      Wiesz moze to wydaje się nie w porządku ale takie mamy przepisyi
      taki kurier nie może nic tu zrobić.Przysługuje Ci skarga lub
      reklamacja.Sama byłam świadkiem takich sytuacji i klienci z reguły
      dostawali odszkodowanie.Niestety zamawiając towary przez internet
      narażamy sie na różne oszutwa.Poczta przyjmując taką przesyłke nie
      wie co jest w środku a oszustów nie brakuje.
      • noira Re: Czy tak postępuje poczta 15.03.10, 11:53
        Przepisy przepisami, ale ogólnie to dla mnie skandal. Wiele razy miałam problemy
        na poczcie przez jakieś drobne głupotki, ale jak sprawa jest bardzo poważna, to
        nie dba się o klienta. Teraz staram się jak najmniej korzystać z poczty,
        rachunki płacę w banku, a paczki przesyłam kurierem. Znalazłam sobie taki broker
        kurierski AIN i jestem bardzo z ich usług zadowolona, nie miewam takich
        sytuacji, jak przy wysyłaniu paczek przez pocztę - wszystko dochodzi na czas i w
        całości.
        • misiopysio25 Re: Czy tak postępuje poczta 15.03.10, 22:20
          Ja równiez paczki wysylam przez kuriera. Ale korzystam z serwisów internetowych, np. www.kurjerzy.pl Jak na razie (odpukać) nie narzekam.
    • zlotaa1 Re: Czy tak postępuje poczta 16.12.10, 14:22
      Dzis otrzymalam kartke pocztowa ze Szkocji. Koperta otwarta, w środku od kartki oderwany element ozdobny (sa wyrazne ślady po oderwaniu). Ktos moze spodziewal sie ze jest tam cos cennego. Ale kurcze zeby odrywac ozodby od kartki? Mooocno mnie to zdenerwowalo, zirytyowalo i stwierdzilam ze nie odpuszcze. Mam pytanie czy w takiej sytuacji przysluguje mi skarga na poczcie? Jezeli tak to czy zlozyc ja do naczelnika" mojej" poczty? Czy tez moze ma byc to reklamacja? Jak to ma wygladac? Prosze o rade Wszystkich zaprawionych w bojach z poczta.
    • kuszeba Re: Czy tak postępuje poczta 08.02.20, 21:03
      Tak naprawdę kurier nic by nie poradził w tej sytuacji. Winny jest sprzedawca, który Cię oszukał.
      Ja na przykład korzystam z www.kuriernet.pl i z reklamacjami nie mam problemu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka