Dodaj do ulubionych

Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 14:21
Jak zablokować nr 74500? Z ciekawości wysłałem pustego SMS-a
na bezpłatny 8043. Od tego czasu otrzymuję po kilka SMS-ów dziennie
zachęcających do loterii "Pusty SMS". Przeczytałem pobieżnie
regulamin loterii, aby uzyskać informację jak zrezygnować z
uczestnictwa (pkt. 21 regulaminu). Niestety pomimo kilkukrotnego
wysłania SMS-a o treści "STOP" na bezpłatny 8043, niechciane SMS-y z
74500 dalej przychodzą. Napisałem również do operatora o
zablokowanie tego nr z uwagi na UPORCZYWE NĘKANIE. Na razie b.z. W
dodatku w otrzymywanych SMS-ach brak jest info o kosztach wysłania
pustego SMS na wskazany numer (74500), a ich treść jest delikatnie
mówiąc bardzo sugestywna i wprowadzająca w błąd. Wielu uczestników
sądzi, że wygrało i wystarczy tylko wysłać zwrotnie pustego SMS-a.
Obserwuj wątek
    • Gość: case Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: 212.160.172.* 16.07.10, 11:20
      spróbuj zgłosić sprzeciw na reklamacje@avantis.pl, tel. (22) 312-10-00. Avantis
      jest właśnie właścicielem tego numeru.
      • Gość: Andrzej Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 10:43
        Dzięki. Tak zrobiłem - poskutkowało. W ciągu 10 minut od wysłania
        reklamacji mailem otrzymałem z Aventis odpowiedź z potwierdzeniem
        zablokowania komunikacji z nr 74500.
        • Gość: Jagodowy Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 17:15
          W regulaminie loterii powinno być jak odstąpić od gry. Jeśli to pusty sms, to
          wysyłasz wiadomość o treści "STOP".
          • Gość: case Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.centertel.pl 20.07.10, 00:54
            Jak pokazała dana historia, czasem najlepiej uderzać od razu do właściciela
            numeru. Może są lepsze źródła, ale tutaj jest to chyba dość dobrze wylistowane:
            www.wykop.pl/ramka/359082/lista-danych-wlascicieli-numerow-premium-z-ktorych-idzie-smsowy-spam-reklamowy/
            • Gość: Jagodowy Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 14:17
              No ok, tylko po co, tzn z czym chcesz w nich uderzać? Lista organizatorów
              poszczególnych loterii smsowych, jak era, orange, pusty sms, tvp... Powiesz, że
              nie wygrałeś? To gra, na 100 osób wygrywa jedna. Nie łamią prawa, mają swój
              regulamin.
              • Gość: case Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: 212.160.172.* 20.07.10, 14:18
                Nie rozumiem o co Ci chodzi...
                • Gość: Jagodowy Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 15:00
                  Przepraszam, może trochę popłynąłem:) Miałem na myśli, że nie wiem, po co
                  zwracać się bezpośrednio do organizatora. Pomyślałem, że może z reklamacją, to
                  napisałem, że (przynajmniej moim zdaniem) to nie ma sensu, a jeśli chodzi o
                  nieotrzymywanie wiadomości od organizatora jakiejś loterii, to też każda ma w
                  regulaminie punk, jak się wypisać. Tzn prościej jest chyba wysłać smsa o treści
                  "koniec", "stop" czy co tam sobie zażyczą, niż mailowanie z właścicielami numeru
                  prosząc o zablokowanie niechcianych treści. Sorry, jak zagmatwałem, chciałem
                  uprościć:)
                  • Gość: case Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.10, 15:22
                    spoko, to oczywiście też dobry sposób ;-)
                  • Gość: Andrzej Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 12:51
                    Przeczytaj sobie dokładnie (mój) tekst rozpoczynający ten wątek.
                    Wysłałem SMS-a na nr 8043 o treści "STOP", ale to nic nie dało. Być
                    może organizator oszukańczej loterii Pusty SMS życzyłby sobie
                    wysłania SMS-a o tej treści na nr płatny 74500, ale ich
                    niedoczekanie, żebym jeszcze płacił za wstrzymanie niechcianych
                    Wolałem wysłać darmowego maila do Avantis o treści:
                    ----
                    Żądam zaprzestania wysyłania niechcianych SMS-ów na mój nr tel. kom.
                    (+48) xxx xxx xxx. Od kilku dni jestem NACHALNIE i UPORCZYWIE NĘKANY
                    SMS-ami wysyłanymi z tego numeru, pomimo kilkukrotnego wyrażenia
                    przeze mnie braku zainteresowania loterią poprzez wysłanie SMS-a a
                    treści \"STOP\" (zgodnie z pkt. 21 regulaminu loterii) na nr 8043.
                    Niechciane SMS-y wciąż otrzymuję, w dodatku w treści otrzymywanych z
                    nr 74500 wiadomości SMS brak jest jakiejkolwiek informacji o koszcie
                    wysłania pustego SMS-a na wskazany numer !!
                    ------
                    na który otrzymałem poniższą odpowiedź:
                    ----
                    Witam
                    dziekujemy za korepospondencje, która wplynela do nas w dniu
                    15/07/2010. Sprawe zablokowania komunikacji przekazalismy
                    natychmiast do Organizatora - zostala ona juz zablokowana.
                    Pragniemy poinformowac iz firma Avantis S.A. nie jest organizatorem
                    loterii Pusty SMS a jedynie zapewnia techniczna aktywnosc numeru sms
                    74500.
                    Organizatorem loterii Pusty SMS jest firma Internetq Poland sp.z
                    o.o. z siedziba w Warszawie (00-094),przy ulicy Wierzbowej 9/11
                    www.pusty-sms.pl/reg.html

• Gość: Remigiusz Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 12:37
                      Zadzwon do firmy ktora prowadzi ten konkurs i zapytaj jak masz wylaczyc te smsy. Z tego co czytam najwyrazniej nie czytales regulaminu - bo organizator zastrzega w nim ze moze wyslac pare smsow dziennie.

A tak swoja droga szukajac czegos w necie wpadlem na blog ktory prowadzi pewien hazardzista, policjant( mam nadzieje ze te smsy co on wysyla to wysyla je z prywatnego telefonu...) - www.szybkiekciuki.info
            • Gość: Zablokuj PREMIUM! Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 22:19
              Najlepszym sposobem byłoby by wszyscy zablokowali nr premium wtedy te hieny zdechły by śmiercią naturalną. W mojej rodzinie wszystkie telefony są zablokowane, wszystkim swoim znajomy zalecam by blokowali sms i nr premium. Kiedyś tego h...stwa nie było i ludziom żyło się spokojniej. Jestem za tym by ogłosić akcję: BLOKUJ PREMIUM!
      • Gość: Alfred Daun Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.ip.jarsat.pl 10.01.11, 10:33
        Proszę zablokować kontakt z nr. 74500 na moją komórkę 606311602..
        Proszę o potwierdzenie na adres daunal@focus.digimer.pl
        Alfred Daun.

• Gość: jacek Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.play-internet.pl 27.10.11, 11:20
        STOP
      • Gość: JACEK reklamacje@avantis.pl IP: *.play-internet.pl 28.10.11, 10:01
        Proszę zablokuj lub stop..Nigdy nie wybieram pad2....dziekuję
        • Gość: Błaszczyk Re: reklamacje@avantis.pl IP: *.customers.d1-online.com 21.10.13, 14:05
          żądam wyłączeni wszelkich wiadomości SMS na mój numer 697286779
        • Gość: lech Re: reklamacje@avantis.pl IP: *.play-internet.pl 05.11.13, 14:29
          Dzisiaj właśnie idę zgłosić do prokuratury hamskie oszustwo niby firmy avantis
        • Gość: lech Re: reklamacje@avantis.pl IP: *.play-internet.pl 05.11.13, 18:44
          Złodzieje i oszuści żerujący na zdrowym organiźmie
          • Gość: WIESLAW Re: reklamacje@avantis.pl IP: *.portnet.pl 18.12.13, 15:17
            NATYCHMIAST PROSZE O ZAPRZESTANIE WYSYLANIA SMS NA MOJ NUMER 660442384
        • zlosni-ca1982 Re: reklamacje@avantis.pl 24.01.14, 09:35
          powołując się na ustawę o ochronie danych osobowych DZ.U.1997Nr133poz.883 żądam usunięcia mojego numeru telefonu 608015644 z bazy danych nadawcy.informuję również,iż w razie dalszego przetwarzania moich danych sprawę zgłoszę do GŁÓWNEGO INSPEKTORA DANYCH OSOBOWYCH.
    • Gość: Remigiusz Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 12:30
      Przedzwon pod numer firmy ktora sie tym zajmuje i zapytaj jak zablokowac. Zreszta widac ze nie czytales regulaminu przed wyslaniem sms'a . Organizator zastrzega sobie wyslanie paru smsow.

A tak swoja droga szukajac czegos w necie wpadlem na blog prowadzony przez goscia ktory wysyla puste smsy(chyba jest policjantem z tego co czytalem) www.szybkiekciuki.info
    • Gość: Roman Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.internetia.net.pl 18.12.10, 13:18
      Wystarczy wysłać sms o treści STOP na numer 8043.
      Po sekundzie powinieneś dostać sms zwrotny z nr 74500 z informacją o wypisaniu twojego numeru z listy wysyłkowej loterii.
      ps. to wszystko jest na stronie z regulaminem loterii ;)
      • Gość: p206 Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 09:29
        Potwierdzam - wysłanie sms treści STOP na nr 8043 załatwia sprawę.
    • Gość: Paweł Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.zamosc.mm.pl 18.12.10, 15:06
      Dzięki waszej dyskusji pozbyłem się niechcianych esemesów.
    • rozwazna19 Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 30.12.10, 10:00
      Zadzwoń pod nr.223121000 postępuj wg.zaleceń lektora .Sprawdziłam jest ok.

Pozdrawiam
    • Gość: Beata Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.09.12, 20:45
      dla mnie skandal, jestem nekana smsem TAK "sciagnij 3 dowolne gry z naszego portalu"...
      moje doladowania konta znikaly w astronomicznym tempie ale jak dzis dodladowalam za 100 zl. od poludnia seriami w odstepach parosekundowych przychodzi ten sam sms, zadzwonilam do t mobile z prosba o blokade i zapytalam kto pokrywa koszt , okazalo sie ,ze JA!, NIE GRYWAM W GRY, nie lubie reklam na kom. mimo blokady nadal przychodza zobaczmy co dalej.
      ja uwazam ,ze to bezprawne i nieuczciwe , nikt mnie nie zapytal , czy chce otzrymywac platne smsy- a dlaczego??? bo nie chce i taka bylaby odpowiedz

uwazajcie prosze
      • konsument22 Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 09.09.12, 12:50
        przestrzegam też przed ostatnim wynalazkiem: "kumulacja" na 60235

prawokonsumenta.wordpress.com/2012/09/09/kumulacja-wyslij-stop-ok-na-60235/
    • Gość: Pati Re: Blokowanie niechcianych SMS-ów z nr 74500 IP: *.protonet.pl 17.08.13, 00:24
      DEZAKTYWACJA LUB STOP KUMULUCJA NA 8043 I problem z głowy lecz które zadziałało nie wiem ;)
    • Gość: Wieja Proszę zablokować sms do nr 517253918 IP: 46.115.105.* 21.01.14, 17:07
      i

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka