Dodaj do ulubionych

TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 22:38
Witam serdecznie "Wielka Rewolucja" Telekomunikacji Polskiej Okazała się Oszustwem. Dotychczasowi starzy klienci zostali potraktowani żałośnie. Otóż Od 1.10.2010r Wszyscy byli informowani o tym iż Będzie możliwość Migracji do nowej promocji Neostrady wszystkich Klientów TP. Tutaj zapis konferencji szczególnie należy zwrócić uwagę na 2min40sek. Przes mówi że wszyscy mogą skożystać z Migracji do nowej promocji w niższych cenach niezależnie od okresu jaki jest do końca umowy. Słowa " Nie trzeba czekać do końca (umowy-przyp)" mówią same za siebie również informacje rzecznika Tp na Blogu te wszystkie informacje potwierdzały. Migracja miała być dostępna dla wszystkich klientów od 11.10.2010r Okazuje się że TP zlekceważyło kientów którym kończy się umowa i dali możliwość MIGRACJI tylko klientą albo NOWYM albo tym którym umowa na neostradę nie kończy się wcześniej niż w przeciągu 150 dni. Dlaczego i jakim prawem wprowadzono te 150 dni? W czym "MY" klienci starzy którzy już tyle mają podpisane umowy są tak traktowani , a osoba np. Która podpisała umowę 1-mc temu może bez problemu z tej promocji skorzystać. Proszę o informacje czy takie posunięcie jest legalne.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lukas Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 22:47
      Witam, przyłączam się do pytania, w regulaminie promocji "Wymażony internet" nie ma słowa o "barierze" 150 dni. O co chodzi?
    • Gość: Misiek W regulaminie nie ma Wzmianki o żadnych 150 dniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 22:54
      Regulamin www.tp.pl/b/binaries/PL/358498/regulamin_Wymarzony_Internet_367102290.pdf Punkt 3 akapit 4) Zawarcie aneksu przez Abonentów określonych w ust. 3 pkt 4) możliwe jest od dnia 11.10.2010 r.
      Więc co oni wyprawiają?
    • Gość: case Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.centertel.pl 12.10.10, 23:02
      Witam, widzę w tym jakąś sprzeczność. Z jednej strony autor pisze o limicie 150 dni przed końcem umowy, z drugiej strony pisze o nowych klientach którzy niedawno podpisali umowy i że oni mogą. Pisze, że nawet po miesiącu można. Najkrótsze umowy są na rok, czyli jakieś 345 dni. Nawet jak minęło kilka m-cy, to zawsze jest mniej niż te 150. Dopalacze jednak nadal działają?
      • Gość: lukas Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 23:09
        Dopalacze to działają ale na ciebie. Chodzi o to że ci którzy mają do końca umowy więcej niż 150 dni mogą bez problemu migrowć. Problem z migracją mają klienci którym zostało mnie niż 150 dni do końca umowy!
        • Gość: Grosso Misiek Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 23:13
          Właśnie o to chodzi. Są widzę ludzie rozumni.
        • Gość: case Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.centertel.pl 12.10.10, 23:21
          Lukasku, to ja już kompletnie nie rozumiem. Wycofanie z matury matematyki było kompletnym błędem. Matematyka poza cyferkami, wektorami i macierzami uczy jeszcze myślenia. Dobrze, że znów wprowadzili.
          • Gość: Lukas Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 23:31
            Maturę z matmy 10 lat temu zdałem na 5. A ty nie rozumisz 2 prostych zdań. Żałosne. I nie rozumię po co się tutaj wpie...sz jak sprawa cię nie dotyczy.
      • Gość: Neon Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 23:09
        Człowieku jak nie jesteś w temacie to w ogóle lepiej nie zabieraj głosu.
        Napisze jeszcze raz. Ten kto podpisał umowę na neo w ostatnich miesiącach ma prawo korzystać z tej promocji. Osoby którym umowa się kończy i mają do końca umowy mniej niż 150 dni nie mogą z niej skorzystać. Więc uprzywilejowane są tylko osoby które niedawno podpisały umowy na neostrade w innych promocjach. Osoby zainteresowane wiedzą o co się rozchodzi.
    • Gość: case Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.centertel.pl 12.10.10, 23:09
      Posty "grosso" i "misiek" są niemal identyczne. To pełen żalu rzecznik Netii ostatnio obrażający własnych Klientów robił ctrl c i crtl v?
      • Gość: Grosso Misiek Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 23:12
        Gościu jesteś potyty nikt nie pisze że musze się podpisywać w każdym poście tak samo!! Nie jestem zalogowany. Jestem klientem neo umowa konczy mi sie w grudniu i tak jak wiekszosc myslalem ze moge skorzystac z migracji okazalo sie ze TP mnie olała. Nie wiem czym się róznie od osób którym umowa się nie kończy w przeciągu 150 dni tylko np mają umowę jeszcze na 160 dni obowiązującą i oni mogą skożystać. A ja i inni musimy czekać do końca Obowiązującej umowy. Jak nie rozumiesz to głupot nie pisz!!
        • Gość: case Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.centertel.pl 12.10.10, 23:27
          Gość portalu: Grosso Misiek napisał(a): Jesteś jeszcze lepszy, jeśli umowa kończy Ci się w grudniu to patrząc na wpisy poprzedników masz najlepiej. Bez problemu przedłużysz umowę w niższej cenie. A jak jesteś Karolem Wieczorkiem to ogranicz agresję i idź do psychiatry, to tele2 rzeczywiście mogło namieszać w głowie, po psychiatrze powinno być lepiej. Skąd się biorą tacy ludzie????
          • Gość: Grosso Misiek Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 23:34
            Jesteś załosny nie wiesz o co chodzi i piszesz tylko głupoty i zamęt wprowadzasz!!!
            Jasne że mogę przedłużyć umowę ale obowiązuje ona wtedy od Grudnia!!! Migracja a Przedłużenie umowy to 2 różne Rzeczy. Migracja wchodzi w życie od razu po podpisaniu umowy i prędkość zmienia się w przeciagu 10 dni. Ja i inni mający umowy zawarte jeszcze przez mniej niż 150 dni nie możemy z tego skorzystać!!! O to chodzi! Musimy czekać do końca trwania naszej umowy a osoby które mają więcej niż 150 dni do końca trwania umowy mogą sobie w każdej chwili ZMIGROWAĆ i nie muszą czekać do końca umowy w przeciwieństwie do nas. Na prawde najpierw czytajcie potem głupoty piszcie!
          • Gość: case Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.centertel.pl 12.10.10, 23:44
            Misiu, między 150 a 160 dni jest 10 dni różnicy (wiem, znów ta okropna MATEMATYKA na poziomie przedszkola - okropnie trudne). Nie czytałem regulaminu tp, ale coś tam na blogu tp pisali, że ma być do 31 grudnia. Dziś jest 12 październik. Kiedyś uczyli mnie i teraz wiem, że do 31 grudnia jest więcej niż 10 dni. Chyba, że tak szybko mamy Sylwestra :):):) Zawsze mogę się mylić, to ta Pani matematyczka była jakaś dziwna... ale...poza tym naprawdę nie czytałem regulaminów tp, ale już wiem, że giertycha za takie puszczanie maturzystów powinno postawić się pod trybunał stanu. Chyb że masz raczej powyżej 19 lat?
            • Gość: Grosso Misiek Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 23:48
              Człowieku nie będę z tobą pisał bo widzę że albo jesteś Głupi albo robisz specjalnie zamęt w temacie. Jak nie rozumiesz o czym piszemy to połż się spać nie wiem o czym ty w ogóle piszesz że do 31 Grudnia jest więcej niż 10 dni. Każdy o tym wie tyle że akurat w tym temacie nie ma to w ogóle sensu co piszesz. Może poczytaj z 10 razy o co chodzi i dopiero potem się wypowiadaj Nobie.
              • Gość: case Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.centertel.pl 12.10.10, 23:59
                Człowieku nie będę z tobą pisał bo widzę że albo jesteś Głupi albo robisz specjalnie zamęt w temacie. Jak nie rozumiesz o czym piszemy to połż się spać nie wiem o czym ty w ogóle piszesz że do 31 Grudnia jest więcej niż 10 dni. Każdy o tym wie tyle że akurat w tym temacie nie ma to w ogóle sensu co piszesz. Może poczytaj z 10 razy o co chodzi i dopiero potem się wypowiadaj Nobie.
                ========================
                Misiu, każdy wie, że do 31 grudnia jest więcej niż 10 dni. Co do tematu nadal nie rozumiem, raz się pisze, że przedłużać umowę mogą tylko Ci którzy do jej końca mają > niż 150 dni i się na to narzeka. Moim zdaniem to bardzo korzystne. Jak ktoś do końca umowy ma mniej niż do końca grudnia to i tak się załapie. Jeśli powyżej "koniec grudnia" a mniej niż 150 dni to i tak podpisze nową umowę w styczniu czy w lutym. Może być jeszcze lepiej ze względu na Orange. Stąd mój tekst na temat matury z matematyki, tam nie na "Nobów" :)
            • Gość: Lukas Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 23:55
              Grosso nie przejmuj się to chyba rzecznik TP:) bo na swoim blogu nic nie odpisuje. Coś mi się wydaje że jutro na tym forum będzie burza, bo dużo ludzi się zdenerwowało na te 150 dni. Co za mózg to wymyslił i jaka premię za to zwnie. Pozdrawiam i mam nadzieję że się opamiętają w tej Tepsie.
              • Gość: case Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.centertel.pl 13.10.10, 00:04
                Lukas, jeśli chcesz to zgłoś mnie na rzecznika tp ;) Pewnie nieźle zarabia :) Chociaż pewne większe szanse miałbym na rzecznika Netii. A Ty naucz się trochę logicznego myślenia, w dłuższej perspektywie pewnie się przyda.
                • Gość: Grosso Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 00:07
                  Tobie Nobie już podziękujemy. Rozmawiamy na poważnie o sytuacji a że nie wiesz o co chodzi i sam przyznałeś że nie czytałeś nawet regulaminu to lepiej się nie wypowiadaj. Dziwne że jesteś jedyną osobą która tutaj niczego nie rozumie... To wszystko chyba wyjaśnia.
                  • Gość: case Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.centertel.pl 13.10.10, 00:14
                    To może Ty mi wyjaśnisz? Bądź taki dobry, czekam. Może pokarzesz te konkrety z regulaminu? :)
                    • Gość: Grosso Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 00:16
                      Wszystko jest już Dokładnie opisane Poczytaj jeszcze raz cały wątek myśląc.
                      • Gość: case Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.centertel.pl 13.10.10, 00:27
                        a Ty przeczytaj trochę niżej.... naprawdę mam dość takich depresyjnych malkontentów. Jak jesteś akwizytorem to się realizuj w bezpośrednim kontakcie z klientem. Na forum premii nie dostaniesz.
              • Gość: Grosso Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 00:05
                Wydaje mi się że po prostu się przeliczyli z możliwościami i na szybko te 150 dni wymyślili bo w regulaminie nie ma o takim czymś wzmianki. Regulamin www.tp.pl/b/binaries/PL/358498/regulamin_Wymarzony_Internet_367102290.pdf Punkt 3 akapit 4) Zawarcie aneksu przez Abonentów określonych w ust. 3 pkt 4) możliwe jest od dnia 11.10.2010 r.
                Jednak ludzie nie są tacy naiwni. Nie wykręcą się ze słów które padły na konferencji oraz z tego co pisze w regulaminie.
                • Gość: case Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.centertel.pl 13.10.10, 00:11
                  Ale jakie 150 dni? Dlaczego czarny PR wymyślił sobie 150 zamiast np 149 lub 151? :) 169 wyglądałoby jeszcze bardziej efektownie :) Pomyślcie :) Może iść w 169 :>
                  '
                  • Gość: Grosso Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 00:13
                    Zadzwoń do TP i niech oni ci powiedzą skąd im się wzięło te 150 dni. To oni to wymyślili nie wiadomo skąd. My właśnie próbujemy to wyjaśnić!!! Widzę że powoli zacząłeś łapać.
                    • Gość: case Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.centertel.pl 13.10.10, 00:21
                      Może zadzwonię, a może nie. Skoro tak odważnie piszesz na forum sam mi pokaż o co chodzi z tymi "150 dni". nie chce mi się czytać. Rozumiem, że przeczytałeś i sam mi to wskażesz, będę naprawdę wdzięczny, za wskazanie postawie Ci nawet kratę browara. Zamiast samemu czytać oferuję browar za wskazanie, przyznasz że niezła promocja. Piszę poważnie. Jak nie wskażesz przez tydzień liczę, że sam mi zafundujesz. ok?
                      • slim_f Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) 13.10.10, 00:23
                        Na żenujące wiadomości nie odpisuje. Pozdrawiam.
                        Zapraszam do rozmowy osoby które wiedzą o co chodzi i są w temacie.
                        • Gość: case Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.centertel.pl 13.10.10, 00:30
                          Ale o co chodzi z tym tematem? Jak napiszę, że Gumisie przesadziły z Gumojaodami i narzekają, że coś tam jest nie ok to będziesz ze mną rozmawiał? Czy chodzi Ci o bardziej merytoryczną dyskusję?
                      • Gość: fly Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 00:31
                        To jakieś dziecko musi być. I jeszcze nie śpi?
                        • Gość: case Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.centertel.pl 13.10.10, 00:34
                          Też weź przykład i z takimi komentarzami idz spać, bo jakoś nic nie wnoszą .
                          • Gość: fly Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 00:38
                            Maluch się zdenerwował.
                            UKE i tak zajmnie się sprawą czy będziesz tu robił zamieszanie czy nie.
                            Po twoich wypowiedziach nikt poważnie cię tu nie będzie brał to nie Bravo.
                            Szkoda tylko że kilka osób w tym ja wdalo się z tobą w dyskusję.
                            • Gość: case Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.centertel.pl 13.10.10, 00:51
                              A ja nadal czekam na jakieś wkejki z regulaminu.... ale chyba się nie doczekam... no cóż, nie ma to jak poważna dyskusja:) a włączając się na poziom dyskusji, słyszałem, że podobno marsjanie oferują 100 Mb za 1 PLN i jeszcze dają jakieś talerze gratis:) Też nie mam na to żadnych regulaminów ale to bomba :>
    • slim_f Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) 13.10.10, 07:55
      Proszę o wypowiedzi osób które orientują sie w temacie a nie troolowanie tak jak poprzednik. Czy dzisiaj coś się zmieniło w tej kwestii 150 dni?
      • Gość: hol Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.CNet.Gawex.PL 13.10.10, 08:45
        nie chce mi sie wierzyć ze wymyślili te 150 dni... ale jeśli nawet to jest to ich decyzja biznesowa i UKE i Wy wszyscy możecie im skoczyć!!! Nikt im nie zabroni tego robić - na podpisanie aneksu muszą się 2 strony zgodzić a jak TP się nie zgadza jak jest te 150 dni to tylko zrozumiała decyzja biznesowa!!!
      • Gość: Puciol Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 08:48
        Ja mam umowę do 06.01.2001 i wczoraj na 19393 wprowadzono moją migrację. Aneks dojdzie w ciągu 5 dni i najpóźniej do 1 listopada będę miał nową prędkość. A do końca umowy mam mniej jak 90 dni. Jak ktoś gada na BL o 150 dniach to od razu się rozłączyć i jeszcze raz dzwonić, może się trafi na kogoś "bardziej kumatego". Sam pracowałem na takiej infolinii i wiem jacy ludzie tam pracują...
        • Gość: Fan Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 09:01
          Jest już jeden przypadek opisywany Rozmowa z konsultantem wszystko pięknie ładnie cacy "MIGRACJA" tak tak oczywiście. Ostatnio koleś odebrał od kuriera Aneks o przedłużeniu Neostrady a nie Migracji oczywiście nie podpisał.
    • Gość: fred Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 09:31
      Nie nazwałbym tego oszustwem, po prostu istnieją określone warunki, które trzeba spełnić, aby mieć możliwość migracji. Ciężko jest zadowolić wszystkich, dotyczy to każdej oferty.
      • Gość: ON Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 09:41
        Jeżeli te informacje o 150 dniach były by podawane od samego poczatku. A nie na konferencji mówić że wszyscy moga skorzystać to nikt nie miał by teraz pretensji. Zresztą Regulamin to Regulamin a tam żadnej wzmianki o 150 dniach nie ma.
    • Gość: Grosso Misiek Slim Nadzieja?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 10:47
      Z tego co dzisiaj Mi odpisał rzecznik TP na swoim Blogu To nie ma żadnego terminu 150 dni. Napisał że bez problemu mogę Migrować ciekawe że od 2 dni na Infoliniach mówią coś innego Dzisiaj jeszcze zadzwonie wieczorem i się "rozmówie" z konsultantem :D Jakaś nadzieja jednak jest :D
    • Gość: Grosso Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 15:50
      GW końcu rozmawiałem wydaje mi się z konkretną Kobitą.
      Oczywiście dzwonie pytam o migracje odpowiedź : Nie może pan bo jest pan już w okresie tych 150 dni. Na to ja grzecznie Regulamin punkt 3 podpunkt (4. Na to miła pani odpowiedziała że TEORETYCZNIE mogę skorzystać z Promocji (MIGRACJA) ale PRAKTYCZNIE niestety NIE. Ponieważ oni nie mają możliwości jeszcze tego wprowadzenia bo w systemie jestem jako osoba której kończy się umowa i tylko PRZEDŁUŻENIE jest dostępne. Powiedziała że zapytanie zostało wysłane i teraz sami oczekują na odpowiedź CO I JAK bo sami nie wiedzą. Powiedziała że jest to Problem TECHNICZNY. Więc mam nadzieje że TP ten problem rozwiąże. W końcu jakaś szczera osoba na BL.
      • Gość: MarnyKazio Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 18:01
        Wczoraj przeprowadziłem rozmowę z jednym panem z TP (sami jak zwykle do mnie zadzwonili) w kwestii przejścia z 2 mb na 20 mb. Obecną umowę mam do 30 listopada tego roku i nie było żadnych wzmianek o 150 dniach. Kurier albo jeszcze dziś miedzy 18-20 albo już jutro ma dostarczyć umowę i po jej podpisaniu owe 20 mb ma wejść w ciągu 7 dni. Na sprawdzenie czy wszystko jest ok mam 10 dni od przejścia na wyższą prędkość.
    • Gość: Lukas Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 18:39
      Witam ponownie, dzisiaj wkońcu udała mi się migracja mimo poniżej 150 dni, za pośrednictwem BL. Pani powiedziała że umowa będzie obowiązywać od 1 listopada. Najlepsza w tym była formułka że właśnie sprawdza regulamin i jest to możliwe. Chyba ktoś się wkońcu tym zajął. Powodzenia w migracji :)
      • Gość: Urko Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: 212.160.172.* 10.11.10, 11:53
        Lukas, podaj proszę jakieś szczególy, najchętniej nazwisko kobiety która umiała to zrobić.
      • aa-ub Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) 10.11.10, 11:58
        .
    • Gość: Grosso Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 20:12
      Piszę już w sumie ostatni raz bo mam dość zszarpanych nerwów. Kolejna rozmowa z konsultantką. Mam do końca umowy mniej niż 150 dni. Powołałem się na Punkt 3 podpunkt 4) Regulaminu "wymarzony internet" Pani odpowiedziała mi tak. "Pan zalicza się do grupy osób podlegających podpunktowi 2) punktu 3. Więc wchodzi w grę tylko przedłużenie umowy. I wyraz "lub" w regulaminie nie ma zastosowania." Powołałem się na informacje Pana Wojtka że jego zdaniem bez problemu powinienem skorzystać z Promocji Migracji. Pani odpowiedziała że to już mam się zapytać Rzecznika dlaczego podaje takie informacje. Jednym zdaniem przejechałem się na tej całej promocji na maxa. Tyle lat z Neo a wychodzi na to że nowi klienci mają więcej praw. Nic pozostaje to co pozostaje. Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: inter Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 12:47
      Witam.
      Może czas na jakiś zbiorową skargę do UKE. W końcu na jakiej podstawie TP dyskryminuje część swoich klientów - termin 150 dni ?
      • Gość: gość Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 15:54
        Mi się kończy umowa za ok 380 dni i migrowałem do nowej promocji i przyjęcli moje zamówienie.
    • Gość: gug Re: TP Oszukała Klientów (Migracja Neostrada) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 17:33
      Po zapoznaniu się z nową ofertą tp postanowiłem zmienić prędkość z 2Mb na 6Mb. Zamówienie złożyłem przez internet. Po paru dniach zadzwoniła do mnie pani z tp z informacją, że nowa oferta mnie nie obejmuje, ponieważ do końca umowy mam więcej niż 150 dni(miałem ok 180 dni). Ok, poczekałem miesiąc i złożyłem jeszcze raz zamówienie. Kurier dostarczył, podpisałem. Jakie było moje zdziwienie gdy przeczytałem, że dostarczony aneks zacznie obowiązywać za 4 miesiące( po zakończeniu starej umowy).Zadzwoniłem do tp i tam grzecznie pani mi wytłumaczyła, że migracja mnie nie dotyczy, bo do końca umowy mam mniej niż 150 dni.
      Moje zamówienie sprzed miesiąca nie widnieje w ich systemie, mimo że mam emaile od tp informujące mnie że to nie był sen. Na dzień dzisiejszy mam 10 dni na anulowanie aneksu i za 4 miesiące zmienię dostawcę internetu (droga sądowa chyba nie ma sensu).
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka