Dodaj do ulubionych

Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net

IP: *.ip.netia.com.pl 03.01.12, 14:03
Czy ktoś spotkał się z problemem automatycznie przedłużanej umowy w firmy.net za pakiety wpisu do katalogu dla firm
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefan Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 27.09.12, 02:40
      W tym roku, ten proceder stał się głównym źródłem dochodów firmy.net - wpisy na forach rozżalonych klientów rosną jak grzyby po deszczu.
    • gosc_4 Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net 27.09.12, 14:02
      A czy to aby napewno jest temat własciwy dla tego forum?
      Operatorzy telekomunikacyjni takie zapisy o automatycznym przedłużaniu umowy stosują od lat, i to chyba prawie wszyscy.
    • Gość: już_były_klient Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: 212.160.172.* 08.11.13, 10:00
      niestety kolejna firma która chce w ten sposób zarabiać. co innego mówią, a po roku płać choć nie chcesz przedłużać po promocji.
      gdzie się podziały tzw. dobre praktyki???!!!
    • mikas25 Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net 03.04.14, 12:10
      Jak skutecznie wypowiedzieć umowę z Firmynet? Czy ta opcja wypowiedzenia przez internet jest pewna? Chodzi mi o to żeby mi nie przedłużali na następny rok.

• Gość: firmy niet Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.wir.com.pl 16.09.14, 10:15
      Straciłem kupę kasy za niestety automatyczne przedłużenie umowy firmy.net. Reklama w 99% nieskuteczna. Brak klientów z wyżej wymienionej reklamy, a za to rosnące ilości telefonów o sponsoring, kredyt czy ubezpieczenie.
      • robsso Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net 18.09.14, 10:50
        Mnie właśnie namawiają do wykupu pakietu u nich. Po tych wszystkich informacjach chyba jednak zrezygnuję.
        Dzięki za info...
        studiokosmetyki.org/
        • prusa13 Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net 13.01.15, 10:48
          włączyć myślenie, zapisać w kalendarzu i po sprawie
    • Gość: naiwny Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.14, 23:13
      dobrze że przeczytałem to forum bo już miałem skorzystać z ich formy reklamy..bravo ludzie za ostrzeżenia !!
    • Gość: ona Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.14, 15:43
      witam , chcialabym sie dowiedziec jak sprawa sie zakonczyla ? jestem obecnie w identycznej sytuacjii
      • Gość: Marianna Salon Mag Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.dynamic.mm.pl 16.01.15, 13:58
        Witam. Tez się zastanawiam nad skorzystaniem z odplatnych usług Firmy.net, szukając informacji o nich trafiłam na to forum. Mam pakiet testowy "biznes" i zastanawiam się czy przedłużyć.. Nie do końca rozumiem, w czym jest problem. Z tego co rozumiem, umowa jest podpisywana na czas okreslony, z oznaczonym okresem wypowiedzenia i odnawia się automatycznie na kolejny okres , jesli sie takiego wypowiedzenia nie złoży? Czyli to działa identycznie, jak umowa na świadczenie usług np. telefoonicznych, telekomunikacyjnych? Sprawa jasna. Państwo się złościcie, że nie doczytaliście umowy/regulaminu i nie złożyliście wypowiedzenia na czas? To chyba tylko na siebie się można złościć?.. To trochę dziecinne... Zapisujemy w kajeciku, żeby za kilka miesiecy sprawdzić skuteczność i zdecydować, czy kontynuujemy czy wypowiadamy.. Może ich bronię, bo osobiście odczuwam przypływ klientów do mojego salonu (pytam i zapisuję skad sie dowiedzieli, jak przyjdzie ktoś nowy).. Generalnie wyzywanie od złodziei nie wydaje mi sie tu na miejscu. Ale poczytam jeszcze regulamin, żeby się upewnić co i jak. Co zresztą każdemu polecam
        • Gość: elanak5 Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: 81.219.50.* 23.02.15, 15:06
          Nic z nimi się nie wygra, mają siedzibę w Szwajcarii i nie podlegają pod polską jurysdykcję sądów. Trzeba walczyć o swoje prawa w Szwajcarii
          • Gość: helena Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: 88.199.56.* 26.03.15, 14:03
            U mnie jest bardziej zabawna sytuacja:) Portal firmy.net podpisał umowę przez telefon z moją córką a nie ze mną. Dodaje że jestem właścicielem firmy jednoosobowej.
            • Gość: ANIELA Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.15, 17:13
              Państwo co piszą o kajecikach i pisywaniu do kalendarza to chyba PRACOWNIKAMI tej firmy są;
              prowadząc firmę nie zawsze ma się możliwość zareagowania na czas. gdybym miała każdą tej wagi sprawę zapisywać w kajeciku, to bym musiała mieć 4 przepastne kajety; a jak zlecamy coś pracownikowi i w efekcie zapomni, to co , też mu poradzić kajecik, czy z wynagrodzenia potrącić? Nieuczciwe jest zawieranie umowy w jakiejkolwiek formie, bez kopii dla obu stron; powinnam otrzymać nagranie. oczywiście - nie zadbałam o to, bo do głowy mi nie przyszło, że na moją prośbę, nie zostanie mi udostępnione; w segregatorze zostaje lakoniczny świstek ZAMOWIENIA, bez info o wypowiedzeniu; proces dojścia do tego kiedy co wypowiedzieć w tej firmie jest tak długi, że brakło mi kilku dni: a dzień ma tylko 24 godziny i na tym ta firma bazuje: że zagoniony przedsiębiorca NIE ZAPISZE w kajecie, ZAPOMNI i że ODMIENNIE, niż powszechnie NIC SIĘ SAMO NIE WYŁĄCZY! Dlatego nie kupuję już żadnych usług na próbę, o których WYŁĄCZENIU trzeba pamiętać; kupuję tylko takie, które SAMA wybieram!
              • Gość: Marianna Salon Ma Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.dynamic.mm.pl 24.07.15, 16:21
                Nie jestem pracownikiem, hahaha. Po prostu jestem osobą zorganizowaną. Pozdrawiam
    • kontonamoment Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net 19.12.14, 18:41
      I jak się to skończyło? Zapłaciłeś? Jestem teraz w identycznej sytuacji i nie mam najmniejszego zamiaru płacić, tym bardziej, że ich skuteczność była zerowa, a BOK fatalny!
    • prusa13 Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net 13.01.15, 10:47
      WYSTARCZY SŁUCHAĆ - załatwianie sprawy jest telefoniczne (trzeba słuchać) nikt tam nie mówi o tym, że usługa jest na rok tylko na czas nieokreślony z rocznym okresem rozliczeniowym (tak jak w przypadku komórek, internetu itp) wystarczy ruszyć mózgiem i wysłać rezygnacje w odpowiednim czasie tak jak się to robi gdy chce się zrezygnować z abonamentu itp. ale najlepiej siano w głowie przesypywać, nie słuchać co mówią i nie czytać regulaminu i krzyczeć na forum, że jest beee. Ja korzystam od kilku lat z ich usług i jakoś nigdy nie miałem problemu - słucham, czytam, pamiętam o terminach (osoby, które prowadza firmy powinny mieć takie zdolności albo chociaż kalendarz i go opisać) a do Pana, który nie opłacił i miał nadzieje, że wyłączą - jak prądu nie opłacisz - owszem - wyłączą ale z płatnością ścigają dalej
      • Gość: to ja Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.124.113.243.rybnet.pl 25.06.15, 14:27
        widać od razu,że gość podstawiony ( czytaj : pracownik FIRMY.NET)
        • Gość: GOŚĆ Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.17, 18:29
          dokładnie TAK
      • andrzej76310 Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net 04.08.17, 15:04
        A ty pacanie jesteś na 100% ich pracownikiem , jakich terminów pilnujesz oszuście skoro korzystasz już kilka lat to co masz do pilnowania tylko opłacasz fakturę. Załóż sobie nick buraczane pole wieśniaku
    • Gość: to ja Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.124.113.243.rybnet.pl 25.06.15, 14:21
      PRZESTRZEGAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po opłaceniu prezentacji STARTER ( prawie 300 zł na 1 rok) nie wypowiedziałam umowy i oni obciążyli mnie znowu na następny rok.
      Po reklamacji stwierdzili,że umowa została zawarta na czas nieokreślony, a faktura to zapłata tylko za okres rozliczeniowy,w związku z powyższym,skoro nie wypowiedziałam przed końcem okresu rozliczeniowego , umowa w dalszym ciągu obowiązuje i muszę opłacić następny rok.

Przestrzegam !!!!

JAK NAJDALEJ OD FIRMY NET !!!

Przestrzegam !!!!

Przestrzegam !!!!

• Gość: Marsu79 Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.play-internet.pl 10.03.17, 13:54
        Niestety wszystko potwierdzam to złodzieje którzy zbijają tylko kasę na niewypowiedzianych umowach. Reklama żadna. Podejście do klienta żadne. Raz się złapiesz na rok to dla nich umowa przedłuża się automatycznie na rok. Wszystkie wpisy broniące tu firmy net to wg mnie podstawieni pracownicy
    • Gość: Wiesława Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.124.113.243.rybnet.pl 09.07.15, 13:09
      Witam.
      Jestem kolejną ofiarą FirmyNet. Czy udało się Pani coś w tym kierunku zadziałać czy też opłaciła Pani ?
      Pozdrawiam :)
      Wiesława
    • Gość: Grzegorz Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.protonet.pl 01.08.15, 19:46
      Witam
      Tak spotkałem się z problemem przedłużenia umowy. jestem na etapie pisania wypowiedzenia dla portalu Firmynet.
    • Gość: renia Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.15, 11:55
      Jak pisaliście wypowiedzenie niby umowy do firmy net?
    • Gość: zelek Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: 94.42.133.* 07.10.15, 14:08
      polecam zapoznać się z terminem ' umowa na czas nieokreślony'
    • Gość: renia Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.15, 20:43
      Powiem tak. Zeby była ta umowa namacalna, ale nie mamy takich umów to jest umowa przez telefon wiec jak można coś wypowiedzieć jak nie mam tego w rękach, nie mam nr zawarcia umowy. Tylko jest regulamin i nic pozatym. Dalej polecasz mi zapoznanie z terminem umowa na czas nieokreślony?
      • Gość: JAJA Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: 94.42.133.* 02.12.15, 11:43
        no :)
    • Gość: marek.marek Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.15, 22:31
      Witam,
      również nie zostałem poinformowany o automatycznym przedłużaniu umowy i nie zamierzam płacić faktury za kolejny rok, którą przysłali bez jakiegokolwiek wcześniejszego powiadamiania.
      Zamierzam złożyć zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa oszustwa do prokuratora.
      Jestem zainteresowany ew. dołączeniem do wspólnej walki - marek.marek1985@onet.eu

Pozdrawiam
    • przyjaciel1410 Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net 20.10.15, 23:27
      Czasem jak ktoś mnie wkur... to nie ma ze mną lekko Emotikon smile
      Postanowiłem sobie,że za cholerę nie zapłacę faktury,którą mi przysłała jedna z firm reklamowych.
      Reklama jest w pierwszym roku bezpłatna , a po roku okazuje się,że podobno umowa sama się przedłuża i trzeba zapłacić ok 240zł.
      Trzeba???? Emotikon smile Emotikon wink
      Fi..my.ne
      Witaj,
      otrzymaliśmy od Ciebie wiadomość o temacie: Odp: Przypominamy o konieczności opłacenia abonamentu w portalu Fi..my.ne
      Poniżej znajdziesz odpowiedź na Twoje zgłoszenie:
      Szanowny Panie,
      wspominałem już kilka razy, że nie ma możliwości spotkania osobistego.
      W załączniku przesyłam fakturę wraz z danymi do płatności.
      Pozdrawiam,
      Mateusz Pas..rbek
      Zespół Fi..my.ne
      :Ticket id:9Z...DZ:
      Prosimy o zachowanie ciągłości korespondencji i nie usuwanie elementów treści każdej z wiadomości.
      Pozdrawiamy,
      Zespół Fi..my.ne
      Otrzymałeś tę wiadomość, ponieważ jesteś zarejestrowanym użytkownikiem portalu Fi..my.ne. Kliknij tutaj aby dowiedzieć się więcej.
      Witam.
      Kolejny raz proszę o wyznaczenie dogodnego dla Państwa "firmy" terminu spotkania w celu opłacenia przeze mnie abonamentu za świadczone wobec mojej firmy usługi.
      Niestety nie mam innej możliwości zapłacenia należnej sumy.
      Proszę mnie potraktować POWAŻNIE i wyznaczyć termin spotkania z Panem Mateuszem Pas...rbkiem.
      Jeśli Panu Mateuszowi nie pasuje żaden termin w tym roku to chętnie poczekam i przyjadę w roku przyszłym.
      Jeśli jesteście Państwo poważną firmą i poważnie traktujecie swoich klientów to proszę o konkretne podanie przyczyn ze względu na które nie są Państwo w stanie się ze mną spotkać i odebrać swojej rzekomo należnej gotówki.
      Czekam na odpowiedź i na termin spotkania.
      Tomasz Z.
      Fi..my.ne
      Witamy,
      informujemy, że z powodu nie uiszczenia płatności, obecny pakiet został zawieszony.
      Do momentu opłacenia wszystkich zaległości wobec Fi..my.ne Państwa prezentacja będzie posiadała jedynie funkcjonalność bezpłatnego Wpisu.
      Jednocześnie informujemy, że nie opłacone zaległości wobec Fi..my.ne są w dalszym ciągu wymagane.
      Szczegóły płatności w Państwa koncie:
      Płatności 
      Jeśli dokonano płatności za faktury, które widnieją w Państwa koncie jako nieopłacone, prosimy o przesłanie potwierdzeń wykonanych transakcji faksem na nr: (0-22) 201 21 ...
      Pozdrawiamy,
      Zespół Fi..my.ne
      Prosiłem o CAŁKOWITE USUNIĘCIE MOICH WSZYSTKICH DANYCH z waszej bazy danych.
      Nie chcę już nawet DARMOWEGO PAKIETU "STARTER".
      Dziękuję za jakiekolwiek usługi waszej firmy.
      A co do płatności to tak jak już wcześniej pisałem mogę to opłacić JEDYNIE OSOBIŚCIE W SIEDZIBIE FIRMY , bo innej możliwości NIE MAM.
      Tomek
      Witaj,
      otrzymaliśmy od Ciebie wiadomość o temacie: Odp: Przypominamy o konieczności opłacenia abonamentu w portalu Fi..my.ne
      Szanowny Panie,
      otrzymał już Pan odpowiedź, że nie ma możliwości spotkania osobistego.
      Otrzymali Państwo fakturę wraz z danymi do płatności. Teraz przesyłam w załączniku jeszcze druk z danymi do wpłaty. Z takim drukiem można dokonać płatności przykładowo na poczcie.
      Pozdrawiam,
      Mateusz Pas...rbek
      Zespół Fi..my.ne
      :Ticket id:9Z..DZ:
      Prosimy o zachowanie ciągłości korespondencji i nie usuwanie elementów treści każdej z wiadomości.
      Pozdrawiamy,
      Zespół Fi..my.ne
      Otrzymałeś tę wiadomość, ponieważ jesteś zarejestrowanym użytkownikiem portalu Fi..my.ne. Kliknij tutaj aby dowiedzieć się więcej.
      Nie ma możliwości spotkania z Panem Mateuszem Pas...bkiem???
      No to niestety nie mogę opłacić zaległości za wystawioną fakturę.
      JEDYNA MOŻLIWOŚĆ ZAPŁATY JAKĄ MAM TO WPŁATA OSOBISTA W SIEDZIBIE FIRMY.
      Czekam z niecierpliwością na ustalenie terminu spotkania.
      Zależy Państwu na Waszych pieniądzach? Mogę je przywieźć.
      Jeśli NIE MA MOŻLIWOŚCI SPOTKANIA W SPRAWIE UREGULOWANIA PRZEZE MNIE NALEŻNOŚCI to proszę więcej mnie nie nękać i nie zakłócać mojego miru domowego ,bo zostaną z tego wyciągnięte konsekwencje w stosunku do konkretnej osoby,która ze mną koresponduje.
      Proszę to potraktować poważnie.
      Tomek
      Aż tu nagleeeeeee!!! Emotikon smile
      Taaaaaaaa daaaaaaam!!! =>
      Witaj,
      Witam ponownie,
      Państwa płatność została anulowana ze względu na wyrozumiałość działu reklamacyjnego.
      Jeśli otrzymali już Państwo fakturę, proszę o jej zignorowanie.
      Konto firmy zostało usunięte z serwisu fi..my.ne.
      Pozdrawiam,
      Mateusz Pas...bek
      Zespół Fi..my.ne
      :Ticket id:9Z..DZ:
      Pozdrawiamy,
      Zespół Fi..my.ne
      • Gość: Arturro Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: 94.42.133.* 02.12.15, 11:57
        Hehe, jaka cebula. Człowieku, czym tu się chwalić :)

No ale najśmieszniejsze w tym jest to, że skuteczne.
      • Gość: Zawiedziony Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.pruszkow.mm.pl 23.12.15, 10:43
        Odradzam korzystania z usług firmy.net. Założyłem tam stronę internetową i nie jestem zadowolony:

- fatalny kontakt z klientem (np. odpowiadanie na maile po 5 dniach)
        - ingerowanie w wygląd strony
        - brak możliwości układania produktów według własnej kolejności (produkty wyświetlane są wg. zasady wprowadzania, nie ma możliwości późniejszej zmiany kolejności wyświetlania)
        -bardzo mało szablonów do wyboru
        -brak możliwości wyłączenia niektórych wyświetlanych opcji
        • Gość: Zawiedziony Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.pruszkow.mm.pl 23.12.15, 10:44
          Aha i jeszcze logo własnej firmy wyświetlane jest w tragicznie małym rozmiarze, bez możliwości powiększenia
    • piotr1948 Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net 11.01.16, 15:51
      Dałem się nabrać na "Firmy.net". Oczywiście zapłacę za to, że w porę nie zrezygnowałem z ich "usług".
      Piszcie, niech potencjalni klienci nie dadzą się wrabiać.
      • rutrak78 Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net 24.03.16, 12:48
        Ja dokładnie mam taki sam przypadek, załorzyłem na Facebooku antfanpage Firmy.net,
        zapraszam wszystkich którzy mieli podobne doświadczenia z tą firmą proszę o opisanie tego na antyfanpage, trzeba ostrzec jak najwięcej ludzi przed takim działaniem tej firmy.
        • Gość: arek Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.146.94.47.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.01.17, 12:37
          witam.prosze o namiar na fb
    • Gość: Zadowolony Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.146.129.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.02.16, 21:57
      Ludzie zastanówcie się co piszecie. Niedawno założyłem własną firmę i dodałem swój profil do kilku największych portali tego typu w Polsce. Skontaktiwal sue ze mna ich konsultant z propozycja wlaczenia bezplatnego testu- pomyslalem dlaczego nie? Wyniki po kilku dniach byly obiecujace (nie zdobylem klienta ale firma vyla widoczna w internecie po frazach na ktorych mi zalezalo). Chcąc się dowiedz czegoś więcej od ludzi ktorzy dluzej korzystaja z ich uslug między innymi trafiłem na to forum i zacząłem się trochę wahać. Po rozmowie z konsultantem udało mi się wszystko ustalić i umowę mam na czas okreslony- wystarczy napisać maila z rezygnacja nawet po zamowieniu- po kilku h dostałem odpowiedź ze ktoś się skontaktuje przed końcem umowy. Oczywiście co do tego ze umowa jest na czas nieokreślony byłem informowany w mailach z ofertami oraz przy dokonaniu zakupu było jasno powiedziane ze umowa jest na czas nieokreślony. Z tego co się dowiedziałem działa to w 2 strony- jak będę przedłużal abonament za rok to nie zapłacę więcej niż teraz. Ogólnie polecam a co do efektów to na ta chwile wiem ze zdobyłem 1 klienta z którego zwróciła mi się reklamą a pozostało mi jeszcze prawie 9 miesięcy abonamentu:) pozdrawuan
      • Gość: Gość Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.17, 18:36
        Pracownik firmy NET:-))
    • panekhawranek Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net 22.02.16, 10:41
      Nie ma czegoś takiego jak automatyczne przedłużanie umowy w prawie polskim :):). Jest za to coś takiego jak umowa zawierana na czas nieokreślony. Operatorzy sieci komórkowych/dostawcy kablówki /internetu, firmy pozycjonujące oraz wszystkie te usługi, które powinny mieć zawartą umowę na czas nieokreślony takie właśnie umowy proponują. Sam oferuję klientom taką umowę w ramach usługi pozycjonowania. Umowa ta jest o tyle dobra, że nie ma ryzyka, że po wygaśnięciu umowy spadną mi pozycje klientów, gdyż ja przestanę świadczyć usługi. Dziwne, że prowadzicie gd i nie wiedzie takich podstawowych rzeczy na temat rodzajów umów.
      • rutrak78 Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net 24.03.16, 12:52
        www.facebook.com/AntyFirmy.net/
    • rutrak78 Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net 24.03.16, 12:51
      przestrzegam przed portalem Firmy.net!!
      wraz ze wzrostem ilości użytkowników wzrosła ich buta. poczytajcie na forach jak wyciągają pieniądze. rozmowa przez telefon o promocji na rok, że prezentacja na czas nieokreślony, a potem po roku fakturka z automatu. zero rozmowy o przedłużeniu, tylko wg standardowej taryfy. A przez telefon obiecują kontakt i rozmowę o przedłużeniu.

www.facebook.com/AntyFirmy.net/
    • rutrak78 Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net 24.03.16, 12:54
      www.facebook.com/AntyFirmy.net/UWAGA!
      Przestrzegam przed portalem FIRMY.NET Stosują lekko mówiąc "zagranie nie fair", wprowadzają w błąd lub celowo prowadzą rozmowę telefoniczną w celu dezorientacji klienta. Radzę nie zakładać nawet darmowego konta. Pomijając kwestię nieskutecznej reklamy (przynajmniej w moim przypadku) po okresie próbnym 1 roku została wystawiona fv na kolejny rok. Bez telefonu, bez umowy, bez czegokolwiek. Mechanizm podobny jak w przypadku serwisu "pobieraczek" - firma twierdzi, że jedno (rzekome) kliknięcie oznacza podpisanie umowy. Ponadto wszystkie fv są na 0% kwotę vat - nie można go odliczyć!

Firma wygląda na fasadową, nastawioną tylko na zysk (na początku mnóstwo telefonów, porad, zachęcań - po wykupieniu usługi nic). Skuteczność dyskusyjna, w moim przypadku żadna.
      Wszystkim, którzy posiadają tam prezentację/wizytówkę radzę jak najszybciej wysłać emaila z żądaniem usunięcia danych formowych oraz skasowania profilu i przede wszystkim ROZWIĄZANIA WSZELKICH ZOBOWIĄZAŃ bo ciężko tu mówić o umowie skoro nic się nie podpisuje.

Polecam także wysłać całą korespondencję do UOIIK i GIODO. Nie można z panelu usunąć swoich danych.

JESZCZE RAZ UWAGA!! PRZESTRZEGAM

Polecam wpisać frazę w google: firmy net rozwiązanie umowy
    • mikolajek111 Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net 14.04.16, 18:41
      Do wszystkich ludzi dobrej woli!!
      Bardzo prosimy o pomoc! Zainteresujcie się naszą historią i przyłączcie się do nas w naszej grupie i naszym funpagu. Nasz synek jest chory i próbujemy dotrzeć do jak największej liczby osób, aby zebrać pieniążki na jego leczenie i rehabilitację. Wpłać proszę chociaż złotówkę na jego leczenie, liczy się dla nas każdy grosz.

Konto zrzutka:
      zrzutka.pl/leczenie-mikolaja-dawidczyka
      Nasza grupa:
      www.facebook.com/groups/473069046229423/
      Nasz funpage:
      www.facebook.com/malywojownik/
    • Gość: aga11116 Re: Automatyczne przedłużanie umowy w firmy.net IP: *.warszawa.virtuaoperator.pl 29.10.16, 22:21
      Również przestrzegam przed portalem firmy.net. Dałam się oszukać temu portalowi i również nacięłam się na ich automatyczne przedłużenie jakieś umowy, gdzie po pierwsze żadnej umowy z nimi nawet nie podpisywałam. Miałam u nich wizytówkę przez rok czasu i żadnej absolutnie reklamy, zero klientów a jedynie tylko dzwonili telemarketerzy. Nie byłam zadowolona z płatnej wizytówki. Proszę tylko o pomoc i doradzenie czy im płacić za kolejny rok ?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka