Dodaj do ulubionych

CaptchaA w Aero2

IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.14, 09:55
Witam,
mam pytanie o wprowadzenie mechanizmu CAPTCHA w Aero2. Czy mają oni prawo do wprowadzenia tego. MEchanizm jest dużym utrudnieniem ze względu na nieczytelność wpisywanych słów, jest to duży problem dla mnie - osoby młodej, a nie wspomnę o ludziach starszych, którzy zetknęli się z tym wczoraj po raz pierwszy. Niestety te osoby nie kwalifikują się na wyłączenie mechanizmu, bo nie mają niepełnosprawności wzrokowej.
Będę wdzięczny za informacje.
Obserwuj wątek
    • elf333 Re: CaptchaA w Aero2 05.04.14, 17:31
      UKE zajęło się tematem: uke.gov.pl/captcha-aero2-uke-interweniuje-w-sprawie-kodu-13664
      Problem wynika z tego, że ten BDI z Aero2 został wymyślony jako usługa dla klientów opieki społecznej. Aby nie stanowił konkurencji dla ofert komercyjnych wprowadzono ograniczenie prędkości do 512 kb/s i zrywanie sesji co godzinę. Mimo tego znaleźli się cwaniacy wykorzystujący BDI wręcz komercyjnie (śledzenie pojazdów, systemy alarmowe, monitoring) lub zwykli klienci których stać na normalny internet. Ograniczanie tego jestem w stanie zrozumieć, to tak jakby człowiek dobrze zarabiający brał mąkę z MOPS w ramach pomocy socjalnej UE. Ten kod jest jednak dyskusyjny, zwłaszcza ze względu na osoby starsze a dla których internet to jednak duży koszt w budżecie. Może wymyślą jakieś inne zabezpieczenie.
      • Gość: Piosz Re: CaptchaA w Aero2 IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.04.14, 21:03
        Naturalnie "captcha" jest niepożądanym utrudnieniem. Zdaje mi się, że system nie wymaga absolutnej dokładności w przepisaniu captchy, ale dla mnie problemem jest instrukcja/komenda / zalecenie "zresetuj dostęp do internetu". Ja jej po prostu nie rozumiem. Udaje mi się odzyskać dostęp po serii chaotycznych działań - ponownie się rejestruję w sieci. wyłączam, włączam tablet i osiągam skutek albo nie. Jeżeli nie - to jeszcze raz i jeszcze raz do skutku. Co trzeba zrobić by odbywało się prosto, szybko i skutecznie?
        • Gość: zdunia Re: CaptchaA w Aero2 IP: *.leon.com.pl 12.04.14, 01:42
          Zeby zrestartowac dostep do internetu aero Wytarczy wylaczyc tryb samolotowy i wlaczyc tryb samolotowy ,tak wlasnie restartuje aero na androidzie.pozdrawiam
          • Gość: piosz Re: CaptchaA w Aero2 IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.04.14, 03:04
            Przede wszystkim baaardzo dziękuję za poradę.
            Po drugie, skąd Pani/Pan/Ty to wiecie? Dla "tradycyjnych", mających praktykę z Windowsami czy Linuxem, Android jest czymś nowym i nieprzyjaznym. Tam nie ma podpowiedzi ani intuicyjnych zachowań. W "tradycyjnych" systemach kliknąłbym "zrestartuj.. . " i by się zrobiło. W Androidzie trzeba by sięgać do helpu, ale i tam znaleźć właściwą instrukcję nie jest łatwo.
            Niskie ukłony,
            • Gość: Oleczka Re: CaptchaA w Aero2 IP: *.chelm.hypnet.pl 27.04.14, 20:23
              Witam ! Idiotyzm !! tych liter wogole nie mozna odczytać ,czlowiek nie wie czy to jest " O" czy "A" Totalna jakas masakra :/ weście to chociaz jakos poprawcie .Z gory dziekueje!
              • Gość: Piosz Re: CaptchaA w Aero2 IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.04.14, 21:03
                Odnoszę wrażenie, że to nie koniec szykan ze strony Aero2. Pierwsze zgadywanki co jest napisane były - dla mnie - łatwe. Dziś zauważyłem zadania niepomiernie trudniejsze. Ciemne litery na białym tle i odwrotnie To już jest nie do odczytania. Trzeba kierować się intuicją, a ta nie zawiodła mnie dopiero za jakimś szóstym razem. Dobrze mieć zdrowe nerwy. Będzie jeszcze gorzej. Ciekawe co wymyślą i kiedy. I jaki będzie kolejny krok. Nie przestaną dopóki nie obrzydzą nam swoich usług do końca.
      • Gość: JaJas Re: CaptchaA w Aero2 IP: *.free.aero2.net.pl 01.06.14, 00:21
        Szanowny panie, nie pisz pan bzdur, U mnie na Mokotowie prędkość Aero2 to 62kB/sek a nie 520 a cwaniacy i tak potrafią "obejść" kapcia.
    • Gość: sjan1 Re: CaptchaA w Aero2 IP: *.centertel.pl 25.04.14, 13:46
      Już dziś nie działa -brak durnych pochyłych literek,chyba będzie koniec tego wariactwa
    • Gość: dfssds Re: CaptchaA w Aero2 IP: *.free.aero2.net.pl 28.04.14, 12:27
      Celowa robota by obrzydzić ludziom aero. Litery są absolutnie nieczytelne. Pora zgolić im te pejsy.
      • Gość: biały Re: CaptchaA w Aero2 IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.05.14, 09:10
        Z tego co ja się orientuję Aero2 jest dla każdego a nie dla biednego. Każdy dorosły obywatel UE ma mieć dostęp do netu. Ten dostęp ma być do celów prywatnych a nie komercyjnych. Jak mają bałagan i nie sprawdzają komu wydają to potem utrudniają życie. Kasę na to dostali od nas, kupili sprzęt a teraz chcą aby nikt z tego nie korzystał. Po co rozłączanie skoro jestem priv? Po co przepisywanie nieczytelnych kodów skoro jestem priv?
        • Gość: elf Re: CaptchaA w Aero2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.14, 10:28
          Wyobraź sobie, że jesteś dostawcą Internetu. Zauważyłeś, że jest luka, kupiłeś dostęp od któregoś z dostawców umożliwiający wykorzystanie go komercyjnie. Kupiłeś sprzęt. A tu nagle nie ma klientów bo decyzją urzędową masz konkurencję w postaci darmowego Internetu. W takiej sytuacji możliwe, że w obliczu bankructwa powiesisz się. Dlatego każda darmowa opcja ma jakieś ograniczenia, są one wprowadzane po to, aby korzystały z tego osoby których naprawdę nie stać. Logiczne?
          • elf333 Re: CaptchaA w Aero2 03.06.14, 21:46
            technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,16085429,Uzywasz_Aero2__Przyzwyczaj_sie_do_CAPTCHA__Winni_uzytkownicy_.html#BoxSlotI3img

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka