Dodaj do ulubionych

INEA POZNAŃ wymuszona promocja

IP: *.man.poznan.pl 04.12.08, 14:27
Inea wymusza na klijęcie cena podpisanie umowy na zasadach
promocyjnych, ogólnie maja nieustającą promocje, a jak sie ona
skończy to zwiększają cenę za usłógę. W mojej ocenie to praktyka
oszukańcza i monopolistyczna. Uważam że warto zwórcić uwagę na takie
praktyki urządowi ochorny konkurencji i konsumentów. Pozdrawiam i
nie polecam usłóg w INEA.
Obserwuj wątek
    • Gość: niezadowolony Re: INEA POZNAŃ wymuszona promocja IP: *.sta.asta-net.com.pl 12.01.09, 14:51
      Zgadzam się z moim przedmówcą i sam również uważam tą firmę za
      stosującą oszukańcze metody.Bezwzględna,bezduszna ,mało kompetentna
      i permanentnie niewydolna przy załatwianiu nawet prostych spraw w
      swoim tzw.biurze "obsługi"klienta.Nierzadko ci obsługiwani klienci
      stoją w kolejce na zewnątrz budynku.Nigdy też na pisemne wnioski
      nie bierze się pod uwagę indywidualnych sytuacji.Odnoszę wrażenie,że
      to tzw.biuro ma gotowce ,w które wystarczy wpisać nazwisko
      petenta.Szukajcie innych operatorów TV kablowych.
    • natalia_sankowska1 Re: INEA POZNAŃ wymuszona promocja 12.01.09, 19:30
      Zasadą PROMOCJI jest jej tymczasowy charakter, więc nie ma co się
      dziwić, że po zakończeniu okresu promocyjnego cena za usługę się
      zmienia. Natomiast niepokojące jest, że BOK tej firmy nie jest w
      stanie zorganizować godnych warunków oczekiwania dla swoich
      klientów.
      A tak w ogóle, ludzie, opisujcie dokładniej sytuację, bo nic nie da
      się zrozumieć poza tym, że zgłaszający pretensje tak naprawdę sam
      nie wie, czego chce. Inni mogą Bog wie co pomysleć, a firma jednak
      może być ogólnie w porządku.
    • Gość: klient Re: INEA POZNAŃ wymuszona promocja IP: *.icpnet.pl 04.02.10, 18:24
      Jestem w kablówce 5 lat i stwierdzam ,że starych klientów mają gdzieś .Nie
      rzetelna obsługa .
      • natalia_sankowska1 Re: INEA POZNAŃ wymuszona promocja 05.02.10, 12:11
        A w czym to się wyraża?
        • Gość: ja Re: INEA POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 18.03.11, 12:08
          to banda złodziei!
          monopol na dzielnice miasta, który działa jak w mafii niestety zmusza mnie do korzystania z "usług" tej firmy
          niekompetentni pracownicy, chaos panujący wewnątrz firmy, częste awarie, to tylko cząsteczki które na pierwszą myśl o firmie INEA przychodzą do głowy
          szczerze nienawidzę!
          • Gość: wnerwiony Re: INEA POZNAŃ IP: *.icpnet.pl 07.04.11, 19:22
            Święta prawda. Dupki z serwisu przepinają szwagrom nowopowstałe łącza byś płacił za gnoja. Po 5-ciu reklamacjach walę złodziei.Napewno zmienię operatora.Każdy byle NIE inea!!!!
    • Gość: KK Re: INEA POZNAŃ wymuszona promocja IP: 80.50.94.* 09.02.10, 16:01
      A ja miałem z nimi umowę od 2003 do 2009 roku. Musiałem ją zerwać ze względu na
      zmianę miejsca zamieszkania i bardzo żałuje, że w obecnej lokalizacji nie mam
      INEII - nigdy nie miałem żadnych problemów z dostępem do internetu a prędkości i
      cena jest bardzo dobra
      • Gość: jaro Re: INEA POZNAŃ wymuszona promocja IP: *.icpnet.pl 04.05.10, 22:36
        jak dla kogo. cena np. za 256 kb/s 39,00 zł w promocji jest OK:)?
    • Gość: stary klient Re: INEA POZNAŃ wymuszona promocja IP: *.icpnet.pl 09.01.11, 19:17
      Zgadza się - starych klientów mają gdzieś. Po raz któryś pojawia się u mnie problemalbo z dostępem do internetu albo bardzo niskim transferem (mimo, iż umowa obejmuje wyższy transfer). Podobna sytuacja pojawiła się i tym razem. Od 1,5 miesiąca zgłaszany jest problem i obsługa tłumaczy się tym, że 'mają awarie na tej ulicy'. Na kontrargument, iż w tym czasie takiego problemu nie ma nikt z sąsiadów odpowiadają "możliwe. zdarzają się takie sytuacje". Paranoja. Umowa na transfer 25 a w tym momencie jest 3. I tak dobrze, bo zdarzały się sytuacje w ostatnim okresie, iż nawet poczty nie szło odebrać. Żałuję, iż po raz kolejny bez namysłu dałam się skusić na 'promocję'. Ostatni raz.
    • Gość: uczulonynagłupotę Re: INEA POZNAŃ wymuszona promocja IP: *.icpnet.pl 14.01.11, 10:17
      "Gość: Bisqp 04.12.08, 14:27 Odpowiedz
      Inea wymusza na klijęcie cena podpisanie umowy na zasadach
      promocyjnych, ogólnie maja nieustającą promocje, a jak sie ona
      skończy to zwiększają cenę za usłógę. W mojej ocenie to praktyka
      oszukańcza i monopolistyczna. Uważam że warto zwórcić uwagę na takie
      praktyki urządowi ochorny konkurencji i konsumentów. Pozdrawiam i
      nie polecam usłóg w INEA."

Człowieku!!!! Słownik ortograficzny oraz gramatyka języka polskiego kłaniają się Tobie. Szkoda, że z bardzo daleka... "Kljęt, usłóga, zwórcić"... Tragedia...
    • Gość: Wkurzony Re: INEA POZNAŃ promocja nie dla firm IP: *.icpnet.pl 27.01.11, 02:11
      Witam!

Podzielę się źródłem mojej frustracji: otóż INEA nie umożliwia osobom prowadzącym działalność gospodarczą skorzystania z promocji na ogólnych warunkach.

Zamiast 25MB/s za 69,90zł mogę dostać 8 czy 6 MB/s za... 89zł!!!
      Ale uwaga - będę miał stałe IP. Zajefajnie jak w kombajnie, czyż nie?

Pozdrawiam geniuszy od tworzenia takich promocji w INEA!
      • Gość: abonent Inea TV nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 13:54

TRAGEDIA BRAK SERWISANTÓW, FIRMA NIE RADZI SOBIE Z PROSTYMI SPRAWAMI
        PODŁĄCZENIE DO SIECI TRWA 4 DNI
        BRAK SŁÓW
        • Gość: Niezadwolony Re: Inea TV nie polecam IP: *.181.73.73.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.04.11, 20:34
          4 dni?j Czekam juz 8 na przelaczenie na nowy adres. "Ponizej kopia rozmowy z "obsluga klienta":
          Dyspozytor8 Joins.
          You Say:
          witam
          Dyspozytor8 Says:
          Witam!
          W czym mogę pomóc?
          You Say:
          Witam, od poniedzilaku 18.04 czekam na podlaczenie tv kablowej przeniesionej z Taczaka na Katowicka , jak dlugo mam czekac? Powiedziano mi do 3 dni!!!!
          Dyspozytor8 Says:
          Proszę o chwilę cierpliwości
          You Say:
          Nie rozumiem, jak dlugo mam jeszcze czekac?
          Dyspozytor8 Says:
          przekazuję Pana sprawę do osoby zajmującą się aktywacją usług. Proszę jeszcze uzbroić się w cierpliwość
          You Say:
          Wczoraj otrzymalem taka sama odpowiedz, czekalem 30 minut.....
          Dyspozytor8 Says:
          przykro mi, że taka sytuacja ma miejsce. Robimy co w naszej mocy aby usługa mogła działać
          You Say:
          Minelo ponad 30 minut i nie mam odpowiedzi!

Czekam juz ponad 40 minut na tych pojebancow, ]NIGDY NIE KORZYSTAJCIE Z INEA!!
          • Gość: X Re: Inea TV nie polecam IP: *.icpnet.pl 27.04.11, 23:16
            Mnie inea potraktowała lepiej.Podpisałem umowę na kablówkę która miała być pdłączona w połowie kwietnia.Zrezygnowałem z poprzedniego operatora i wychodzi na to że będę bez kablówki i internetu przez około pół miesiąca bo przedstawiciel obiecuje swoje a buro obsługi swoje.Miła pani z biura odpowiedziała ironicznie że przecież w umowie jest napisane że przyłączenie od 14 do 30 dni.A moją uwagę że przedstawiciel obiecał pominęła milczeniem.Miałem internet od wielu lat i nie było problemu a teraz taka wtopa z telewizją.Niestety umowa podpisana i minął czas na rezygnację ale po wygaśnięciu umowy to chyba nigdy więcej żadnej inei Aha zapomniałem dodac że kilka razy dzwoniłem i za kazdym razem miał ktoś oddzwonić. Przedstawiciel z którym podpisałem umowę już też nie odbiera telefonów więc potwierdzają się opinie o traktowaniu klientów
      • Gość: misiek Re: INEA POZNAŃ promocja nie dla firm IP: 81.219.101.* 13.06.11, 08:17
        z usług inei (a wczesniej ICP) korzystam praktycznie od chwili wypuszczenia na rynek pierwszych stały łącz rzedu 128 kbps
        szczerze niemam na co narzsekać naprawde łącze stabilne i w dobrej cenie wiem bo w tym samym okresie miałem w firmie neta w NEO żenada tam dopiero była awaryjnośc w ICP nic praktycznie w INEI tez niema na co narzekać ale nigdy niemiałem nanizszego łacza zazwyczaj średnie lub max (zależnie od promocji) dziwicie sie że w chwili zakończenia okresu promocyjnego zwieksza sie abonament tpsa od lata sotosowała taka polityke o0 ine zaczeła od paru lat i jakoś mi to nieprzeszkadzało.
        Aktualnie tam gdzie meiszkam mam inna kablówke east&west to powiem ze poprostu niema co porównywac z INEA tam wszystko działało bez zarutów a tu non stop cos sie chaczy stęka łącze niestabilne poprostu żenada.
        Więc niewiem co tak na tą inee psioczycie
    • Gość: mamusia630 Re: INEA POZNAŃ wymuszona promocja IP: *.man.poznan.pl 12.09.11, 11:44
      Jeżeli ktoś jeszcze nie korzysta z usług tej oszukańczej firmy dostawcy usług telewizji internetu telefonii to ostrzegam!!!! Nie mając wyboru po zamieszkaniu na Grunwaldzie zmuszona byłam do skorzystania z usług tv kablowej tej firmy oraz internetu-alternatywą było tylko TPSA.Na początku czyli 8 lat temu było ok.Ale firma INEA zaczęła oszukiwać i okradać swoich abonentów, wciskając coraz to nowsze promocje,pakiety...;/Złodzieje - przedstawiciele handlowi wciskają nowe promocje,dekodery,modemy mówiąc ze są one gratis...a potem okazuje się ze pobierane za wszystko są opłaty abonamentowe i nie można z tego zrezygnować!-grożą karami! Do tego wszystkiego jakośc ich usług pogarsza się internet który kupuję ma 25mbs a jest w rzeczywistości 8MBS ,sygnał tv zakłócony, sygnał telefoniczny tez zakłócenia internet mobilny to kpina ceny koszmarne i wszystko sobie naliczją nie informując klienta,złodzieje tak sporządzają swoje umowy że człowiek nie ma szans z nimi i musi płacić..!!!
    • Gość: gość Re: INEA POZNAŃ wymuszona promocja IP: *.icpnet.pl 07.01.12, 13:02
      Szanowny kliencie! Kłania Ci się ortografia

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka