Dodaj do ulubionych

tuBiedronka/ uwaga na BOK

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 14:07
Dziś zakupiłem starter nowego operatora "tubiedronka" odpakowałem i
zaczołem.Zanlazłem " Jak uruchomić telefon","Jakie możliwości daje
starter",:Co zrobić,gdy wyczerpuje się limit","Przydatne kontakty"Dziwiło mnie
czego nie znalazłem otóż nigdzie nie było ani o cenach
połączeń,sms,mms.Znalazłem numer *1234 do Biura Obsługi Klienta.Myślę sobie
zadzwonie. Szukam znowu ile kosztuje połączenie z BOK niestety również nie
znalazłem.Dzwonie odzywa się miła Pani.Zaczołem więc pytać o ceny
połączeń,sma,mms,o przenoszenie numeru,roming trwało to 11 minut Panie w
miedzyczasie kazała mi posłuchać muzyki bo musi sprawdzic.Na koniec rozmowy
zadałem pytanie od którego jak się pózniej okazało powinienem zacząć tą
rozmowę,a mianowicie spytałem ile kosztuje połączenie z BOK miła Panie
powiedziała mi ze 1zł polski za każdą rozpoczętą minute opadła mi
szczęka!Połączenie kosztowało mnie 11zł. Zrozumiałem wtedy na czym chce
zarabiać Polska Telefonia Cyfrowa czytaj "ERA" Myślę,że celowo nie ma żadnych
informacji na starterze żeby potencjalni użytkownicy dzwonili na BOK i nim się
spostrzegą będą mieli czyste konto! Mam wiec pytanie,czy operator nie powinien
umieścić na starterze podstawowych informacji o cenach połączeń jak i cenie
połączenia z BOK???
Obserwuj wątek
    • Gość: arE Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.szeptel.net.pl 19.01.09, 15:40
      Starter ma 2 minuty, wcześniej go doładowałeś? Trochę się zagalopowałeś w tej
      niewiarygodnej historii ;)
      ps. Słownik ortograficzny lub moduł sprawdzania pisowni to bardzo przydatna rzecz.
      • Gość: shutruk Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 20:31
        Jesteś i... czy tylko udajesz takiego? Chyba jesteś skoro trzeba Ci napisać
        wszystko w najdrobniejszych szczegółach!Normalny człowiek załapał by ,że skoro
        straciłem 11 zł to musiałem uprzednio doładować konto,ale dla ciebie to zbyt
        skomplikowane!Poza tym wyobraz sobie Panie chodząca encyklopedia,że niektórzy
        ludzie w stanie wzburzenia mogą popełniać jakieś błędy.Ps.Ja chcesz się mądrować
        to chyba nie na tym forum.Jutro osobiście zadzwonie do UKE bo widzę,że tu PTC
        "ERA" dostawca usługi "tubiedronka" ma swoich przedstawicieli!!!
        • Gość: arE Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.adsl.szeptel.net.pl 19.01.09, 21:15
          Skoro jesteś taki bystry to powinieneś cennik przeczytać - nie zrobiłeś tego,
          Twoja strata.
          Poza tym, wydanie 11zł wymaga nie tylko telefonu do UKE (uwaga za tą rozmowę też
          zapłacisz), ale napisania do rzecznika praw konsumenta.
          • Gość: shutruk Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 22:28
            Co Ty tak bronisz Biedroneczki? Jesteś ich rzecznikiem prasowym? Nie chodzi o
            mnie bo dla mnie te 11zł nie jest dużo. Napisałem to raczej w trosce o ludzi,dla
            których ta oferta jest głównie skierowana.Poza tym jakbyś uważnie przeczytał mój
            post to wyczytałbyś tam,że nigdzie nie znalazłem informacji dotyczącej ceny
            tegoż połączenia.Masz racje powinienem przeczytać cennik ja mam internet i
            mogłem to sprawdzić i sprawdzałem problem w tym,że na stronie internetowej
            również nie mam na ten temat informacji.Tylko jak to mają sprawdzić klienci
            sklepów Biedronka,którzy nie mają dostępu do internetu? Muszą zadzwonić do
            BOK!Tutaj chyba jednak PTC trochę przeszarżowała!Choć nie zmienia to faktu ze
            ceny na rynku są najniższe!
            • Gość: arE Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.szeptel.net.pl 20.01.09, 08:17
              Nie bronię biedronki, piszę to po tym jak kolejny raz ktoś wylewa żale, że
              drogo, że źle itp, nie czytając wcześniej cennika czy regulaminu. Po to one są
              aby się z nimi zapoznać. Trzeba się nauczyć, że nieczytanie to krzywdzenie
              siebie nie operatora.
              • natalia_sankowska1 Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK 20.01.09, 11:44
                Przecież człowiek napisał, że w starterze nie było cennika! I że na
                stronie internetowej też nie! W "Biedronce" też nie wywieszają, a i
                sporo klientow tego taniego sklepu przecież nie ma dostępu do
                internetu.
                I w tym jest problem, że wciskany jest produkt, co do którego nie ma
                podstawowej informacji.
                • Gość: arE Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.szeptel.net.pl 20.01.09, 14:02
                  Post niżej wkleiłem cennik - ze strony biedronki, więc jednak jest.
                  Z mojej strony EOT, ta dyskusja nie ma sensu.
              • Gość: shutruk Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 12:59
                Czy ja pisze w innym języku?! Już po raz trzeci pisze Ci,że tego cennika nie ma
                ani na starterze ani na stronie internetowej!!! Ty widzę dalej swoje! Więc ta
                dyskusja jest bez sensu!
                Może nie potrafisz znaleść strony wiec Ci pomogę.

www.tubiedronka.pl/cennik/
                Znajdz mi tu proszę cenę np.sms,mms,czy też cenę połączenia z BOK!!!
                • Gość: arE Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.szeptel.net.pl 20.01.09, 14:00
                  www.tubiedronka.pl/cms/att/regulamin/tuBiedronka_04_Cennik_Uslug_Telekomunikacyjnych.pdf
                  w _pierwszej_ tabelce jest.
                  • Gość: shutruk Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 18:17
                    Ciekawe kiedy się to pojawiło??? poza tym PTC wprowadza klientów w błąd! Według
                    tego cennika,który tam się pojawił minuta rozmowy kosztuje 0,45zł,a w reklamie
                    tv i na www.tubiedronka.pl/cennik/ jest kwota o,33zł. kolejny trik???
                    Myślimy,że płacimy 0,33 a w rzeczywistości 0,45 bo tak jest w cenniku??? Maiła
                    to być prosta,czytelna,tanie oferta! Widać,że chyba taka nie bedzie!
                    • Gość: arE Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: 87.119.27.* 20.01.09, 18:47
                      0,33 w promocji, później stawka z cennika.
                      • Gość: shutruk Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 21:04
                        Gdzie w reklamie jest powiedziane czy też napisane,że jest to stawka
                        promocyjna??? Jest to ukryte gdzieś na stronie internetowej! Zdajesz sobie
                        sprawę,że przeciętny klient Biedronki nie ma dostępu do internetu.Ludzie będą
                        przenosić numery nieświadomi tego,że 0,33 to jest stawka promocyjna trwająca do
                        30.06.2009. Nie mogę tutaj pojąć polityki PTC!
                    • fajnyqwa Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK 20.01.09, 18:51
                      ...kończ już Waść, wstydu oszczędź!!
                      • Gość: shutruk Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 21:05
                        Kolejny lobbista PTC?
                        • fajnyqwa Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK 20.01.09, 22:02
                          ale masz już wszystkie linki, czy erE ma podsyłać kolejne?? może na początek
                          jakiś szybki kurs obsługi internetu??? No i polecam tradycyjny telefon
                          stacjonarny, taki z tarczą, najlepiej bratek. A od ery z daleka, bo ich chwyty
                          marketingowe są skierowane właśnie do takich jak TY.
                          • Gość: shutruk Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 22:15
                            Dzięki ja też Cię lubię!Tak na marginesie ciekawe ile ERA płaci ludziom,którzy
                            kierują jej wizerunkiem na forach internetowych?
                          • Gość: shutruk Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 22:17
                            Dzięki ja też Cię lubię! Tak na marginesie ciekawe ile ERA płaci ludziom,którzy
                            kreują jej wizerunek na forach internetowych?
                            • Gość: arE Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: 87.119.27.* 20.01.09, 23:07
                              Bez bicia przyznaję, że mi nie płaci nic - jakby chciała to chętnie przyjmę ;)
                              Propozycje poproszę na arE małpa irc kropki odpowiednia ilość pl
                              Wątek od początku wygląda tak jakby autor miał chęć ostro pojechać po
                              tubiedronce. To, że połączenie z BOK kosztuje, to niestety standard we wszystkim
                              poza abo, więc nie ma co się temu dziwić.
                              Ja tylko pokazałem, gdzie jest cennik (znalezienie tego zajęło mi z 10 sekund).
                              Jak to było - tylko dwie rzeczy we wszechświecie są nieskończone...
                              Tym razem EOT z mojej strony, argumenty podawane logicznie nie docierają, na
                              pieniaczy nic się nie poradzi.
                              • Gość: shutruk Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 01:59
                                Zadam Ci pytanie? Jak przeciętny klient taniej sieci sklepów Biedronka, dla
                                których ta oferta jest głównie skierowana,który w przeważającej części nie ma
                                dostępu do internetu ma sprawdzić cennik?Dla kogoś takiego jedynym zródłem
                                informacji jest BOK. Druga sprawa reklama w tv mówi,że minuta połączenia do
                                wszystkich oprócz PLAY kosztuje 0,33zł i nigdzie w żadnej ulotce czy tez
                                reklamie tv nie jest napisane/powiedziane prócz strony internetowej,że te 0,33zł
                                to tylko promocja i trwa do zdaje się do 30.06.2009.Co np. z ludzmi,którzy
                                sugerując się reklamą przeniosą numery do "tuBiedronka" a pozniej się okaże,że
                                koszt takiego połączenia to o,45zł tyle samo bądz więcej jak dotychczasowego
                                operatora.Poniosą kosz przeniesienia numeru.Odpowiedz mi proszę,ale tak szczerze
                                czy Twoim zdaniem wszystko jest ok! To nie jest tak,że chcę tu dopiec PTC byłem
                                u nich cztery lata i mam dobre wspomnienia.Teraz jestem u konkurencji,ale dość
                                poważnie zastanawiam się nad powrotem.poza tym nie uważam się za "pieniacza"
                                • Gość: maryska Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 21:51
                                  shutruk, masz rację, to nieuczciwa reklama, zgłoś to do UOKIK i proś
                                  o wszczęcie postępowania wyjaśniającego w sprawie naruszenia
                                  zbiorowych interesów konsumentów.
                                  Nie wiem, dlaczego UKE nie reaguje.
                                  Wczoraj w programie w tv na stacji TVN24 Portfel mówiono o tej akcji
                                  reklamowej jako mogącej wprowadzać w błąd konsumentów.
                                  Zgadzam się z tobą shutruk i nie bierz do siebie uwag moich
                                  przedmówców, są dziwnie bezkrytyczni wobec takiego postępowania
                                  przedsiębiorcy, a za to bromią pokrzywdzonych konsumentów.
                                  • Gość: shutruk Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 22:38
                                    Zgłosiłem sprawę do stosownych urzędów tj.UKE i UOKiK. Czekam co się będzie
                                    działo w temacie.Zrobiłem to tak dla zasady! Nie będą nas świadomie okradać!Nie
                                    wiem czy wiesz,ale operatorzy na takich właśnie forach mają opłaconych ludzi w
                                    celu kreowania marki.Jak pojawi się jakaś krytyczna uwaga próbują takiego kogoś
                                    zdyskredytować...Niech piszą co chcą w końcu wolność słowa mamy:)
                      • Gość: hal Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: 85.26.37.* 26.01.09, 11:38
                        komu?Biedronce!!!
    • Gość: zszokowany Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK IP: *.rzeszow.vectranet.pl 01.02.14, 18:58
      jakie h...e niby 19gr. do każdej ieci tylko ze ku... naliczają te 19 gr.co 15se. czyli 19*15sek=76gr.szok
      • sysiler Re: tuBiedronka/ uwaga na BOK 11.11.14, 08:26
        Zakupiłem dwa lata temu starter tubiedronka z adnotacją, że karta nie traci ważności. Tydzień wstecz zablokowali mi numer. Czy też czegoś nie doczytałem w regulaminie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka