dragonka Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 09.07.04, 08:17 hej dziewszyny!!! niedlugo wyjezdzam jako aupair i jestem ciekawa jak to jest to piersze spotkanie z rodzinka. mnie moi hosci odbiora z lotniska. bede z nim pozniej jechac ok 30 km do domu i nie bardzo wiem o czym z nimi gadac itd. no i jak te pierwsze chwile w domu. napiszvcie jak to u was bylo. czy na drugi dzien juz pracowalyscie czy moze matka byla z wami??? no i czy nie bylscie troche sprepowane??? Odpowiedz Link
anulka7 Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 09.07.04, 11:25 noooo właśnie, tesz sie na tym zastanawiałam.... myślę że owo skrępowanie jeśli sie pojawi będzie czymś naturalnym i rozejdzie sie po kościach szybciutko! w sumie to zależy, ja np koresponduję z fajną babeczką single mother, jeszcze sie nie zdecydowałam ale wyczuwam że dogadywałybyśmy sie luzacko, ale wiesz, cały wyjazd i znalezienie sie w obcym miejscu to wielgachny stres wiec chyba nie powinnyśmy sobie robić wyrzutów jesli na początku z hostami będzie coś nie szło, albo wogle jeśli tak już zostanie to chyba nic dziwacznego bo ludzie bywaja różni. też jestem ciekawa jak to było u innych. piszcie!!! pzdr :*** Odpowiedz Link
anulka7 Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 09.07.04, 11:32 acha, a gdzie jedziesz Smoczko? :*** Odpowiedz Link
dragonka Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 10.07.04, 11:07 ja jade do szkocji. wyjezdzam we wtorek:). ja dojade bede opisywac wrazenia. Odpowiedz Link
mary_an Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 11.07.04, 23:01 No wlasnie tego sie troche boje, bo jade do mojej rodzinki, ktora bedzie z wizyta u swoich rodzicow i tam bedzie jeszcze ich rodzenstwo i ich dzieci razem z 15 osob sami Francuzi a moj Francuzki kiepski. A z dworca ma mnie odebrac kobieta, podejrzewam, ze bedziemy probowaly sie cos dogadac po francusku. Jak poprzednio bylam jako aupair to przez cala droge gadalam z moja host-mother i bylo naprawde super, ale teraz troche sie obawiam ze wzgledu na jezyk. Odpowiedz Link
dragonka Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 12.07.04, 10:24 to czemu jedziesz do francji jak nie znasz francuskiego ?? tak tez mozna na aupair:)). i kiedy wyjezdzasz mary.an??? Odpowiedz Link
mary_an Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 12.07.04, 10:56 Wyjezdzam jutro, a francuski znam, ale jakos marnie. Ucze sie od kilku miesiecy i rozumiem w pismie, ale nie w mowie :))) Mam nadzieje, ze przy tej czworce jakos sie naucze gadac.. Odpowiedz Link
dragonka Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 12.07.04, 11:34 ja wyjezdam pojutrze. mam nadzieje ze4 jeszcze sie spotkamy na forum. powodzenia Odpowiedz Link
dragonka Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 12.07.04, 11:49 ja lece do szkocjii w okolice inverness. ps. u mnie 3/4 zajmuja ksiazki :))), bronie sie w nastepnym roku wiec coos trzeba zaczac:))) Odpowiedz Link
mary_an Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 12.07.04, 11:52 no ale przynajmniej lecisz a ja jade i to jeszcze z przesiadkami... a przez agencje cz prywatnie? Odpowiedz Link
dragonka Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 12.07.04, 11:57 mary_an napisała: > no ale przynajmniej lecisz a ja jade i to jeszcze z przesiadkami... a przez > agencje cz prywatnie? no lece tyle ze tez z przesaidka w londynie na luton. niestety nie ma bezposredniego placzenia do tego zadupia :))). czekam tam 7h. nie wiem co tam bede roboc:)). moze sie z kims zaprzyjaznie :). jade przez agencje internetowa brytyjska. Odpowiedz Link
mary_an Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 12.07.04, 12:02 hehe ale masz przynajmniej fajnie, ze to samolot. A moze mozesz gdzies bagaze zostawic i sobie polazic, zawsze lepiej, niz 15h w autobusie spedzic. a rodzinka ile ma dzieci i w jakim wieku? moja jakos strasznie duzo... Odpowiedz Link
dragonka Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 12.07.04, 15:11 no pewnie moge zostawic na check-in :)))jade do rodzinki z 4 zdieci. najstarszy ma 17 lat, 8 i 9 i najmlodszy 19 m-cy:). no ja podobno tylko tym najmodszymm mam sie zajmowac :)). ale to sie w praniu okaze:))) hihhihih. Odpowiedz Link
anulka7 Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 12.07.04, 16:20 cześć Daragonku a jaka to internetowa agencja bryt? możesz podac namiary i powiedzieć jak sie z tobą kontaktowali? ppa :*** Odpowiedz Link
dragonka Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 12.07.04, 16:56 ta agencja to almondbury w londynie. jak sie > z > tobą kontaktowna poczatku z agencja i rodzinkami tylko mailami. pozniej telefonicznie. ich strona inter www.aupair-agency.com. oni nie biora zadnych oplat. to rodzinka placi papapa Odpowiedz Link
anulka7 Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 12.07.04, 18:06 great dzięx a ile czekałaś az Cie znaleźli? pzdr Odpowiedz Link
dragonka Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 12.07.04, 18:24 to trwalo gdzies ok. miesiaca . ale to dlugo bo ja zaczelam sie w to bawic w trakcie sesji egzaminacyjnej i nie mialam czasu an pisanie listow i odpisywane na emaile. agencja zasypywala mnie propozycjami rodzin. ale chyba mialam farta tez troche bo studjuje pedagogike i pracowalam jako nauczycielka wiec.. sama rozumiesz. ale mysle ze tak ok 2 tyg to standar. mozesz sobie sama wybrac tez rodzine ze stronki. ja akurat z nimi sie zgralam bo oni w tym samym momencie wyslali do mnie co ja zapytalam o ich adres email :))) wiec miwjy nadzieje ze to szczesliwy zbieg okolicznosci :) Odpowiedz Link
anulka7 Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 12.07.04, 19:07 dzięki, ale kurka długo, ale może uda sie szybciej jak mnie ktoś polubi od pierwszego wejrzenia;)) papa :*** A Odpowiedz Link
dragonka Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 12.07.04, 20:22 ja to bylam zajeta egzaminami i brdzo wybredna. cwicze wiec szukalam rodzinki z jakimis udogodnieniami w housie :)). ale jakby mi nie zaezalo na jakis konkretach to pewnie juz pierwszego dnia mialabym rodzinke. ps. pozatym aj wyslalam zupelnie przypadkiem swoj rejetracje inie imialam czasu na pisanie listu itd. pozdrowienia:). a ty tez z tej sgencji chcesz jechac??? Odpowiedz Link
anulka7 Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 15.07.04, 21:42 no właśnie chcę, i bedzie to juz chyba stopięćdziesiąta agencja albo portal dla operek gdzie mam juz swój profil... bo wszystkie rodzinki ktore sie ze mna kontaktowaly jakos mnie wykołowały buuu a ja bym chciała jak najszybciej żeby mnie ktoś wziął bo tylko do końca września moge... no i w tej Twojej Almondbury też juz jestem:) ale mimo że wysłałam faxem wszystkie files i mi powiedzieli że sa ok nie ma mnie jeszcze w katalogu na stronce, o co chosi? kurka, bo mi czas uciekaaaaaaaa uu;( pozdrowionka :*** Odpowiedz Link
slotna Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 15.07.04, 22:28 Ja pojechalam z agencji Guide, rodzine znalezli mi w niespelna dwa tygodnie, chcieli zebym wyjechala dokladnie tego dnia, od ktorego ja moglam, w koncu przedluzylam wyjazd prawie o tydzien i nie bylo zadnych niesnasek. Jestem tu od tygodnia (dziura pod Londynem) i strasznie mi sie podoba. Rodzina jest cudowna, dzieci przemile i bardzo grzeczne, chociaz kazde ma swoj charakterek;)) Generalnie jestem bardzo zadowolona. Wczoraj mialam urodziny i wiecie co dostalam? modny markowy plecak, 20£ i .. odtwarzacz dvd. Normalnie mnie zatkalo;)) Z host-mather sie swietnie dogaduje, przesympatyczna osoba. ech, trafilo mi sie jak slepej kurze ziarno;) Odpowiedz Link
dragonka Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 17.07.04, 13:44 hej ! no mnie nie bylo na stronie wogole. ale jest fajnie. juz tu jestem. rodzinka przemila i dzieciaki tez fajne. ciagle sie gryza ale najmlodszy jeste super :))). mieszkam w okropnej dziurze ale jest fajnie. w poniedzialek kupuja mi auto i bede sie uczyc po lewiznie jezdzic :)))) Odpowiedz Link
anulka7 Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 17.07.04, 14:37 wow a na ile tam pojechałaś ze tak w Ciebie inwestują?:) twoj 17latek chyba Cie znienawidzi:) pozdro :*** Odpowiedz Link
gosik3 Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 20.07.04, 02:07 omjaj biura posrednictwa wezma kase za to co sama mozesz za darmo zalatwic ja sama zalatwilam au pair i jade we wrzesniu do Londynu i to z chlopakiem Odpowiedz Link
dragonka Re: Pierwsze spotkanie z rodzina 24.07.04, 13:59 ja pojechalm na rok. oj ten 17 jest calkiem mily . musze konczyc jeszce cos napisze :))) wlasnie zamykja biblio. ps. pozatym i kasy nie brakuje al ja przecie zbuiedna studentka z polski :)). pozatym maja zle doswidczenie z poprzedna aupair :)) Odpowiedz Link