Dodaj do ulubionych

Chce byc au pair w Hiszpanii

20.01.05, 04:44
Hej kobitki!
W zwiazku z malymi porzadkami na forum probuje zrobic tak, zeby wszystkim bylo
latwiej, i zebysmy trzymaly sie w kupie [bo jak to "ktos" kiedys powiedzial
"kupy" nikt nie ruszy].
Piszcie tu o tym, ze chcecie byc au pair w Hiszpanii, pytania, odpowiedzi, rady,
etc...
Nie zakladajcie nowych watkow.
Pzdrf
Mia
Obserwuj wątek
    • luciamdb Re: Chce byc au pair w Hiszpanii 21.01.05, 10:14
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11154&w=17940055&v=2&s=0
      • estrellia Re: Chce byc au pair w Hiszpanii 25.01.05, 16:24
        czesc,
        jestem au-pairka w Hiszpanii, znalazlma te prace prze polska agencje i
        gwarantuje, ze zadna wiza nie jest potrzebna :)
        mieszkam u rodziny francuskiej i jest naprawde niezle.
        pozdrzviam
        k.
        • cosmo21 Re: Chce byc au pair w Hiszpanii 08.05.05, 21:25
          mam pytanko....napisalas, ze zalatwialas wszystko przez agencje...a z tego co
          wiem, agencje daja dziewczyna namiary na inne au pair w okolicy....moze masz
          jakies namiary na kogos z Majorki??? pozdrawiam.
    • luciamdb Re: Chce byc au pair w Hiszpanii 21.01.05, 10:25
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11154&w=18827598&v=2&s=0
      • ann1983 Re: Chce byc au pair w Hiszpanii 25.01.05, 19:10
        do estrelia... mozesz dac jakies namiary na ta agencje z ktorej wyjezdzalas do
        Hiszpanii?? ja rowniez bardzo chcialabym wyjechac do tego pieknego kraju -tylko
        ze moge jedynie na 3 miesiace na wakacje...napisz tez jak tam jest ?? znasz
        hiszpanski ??? jacy sa ludzie???
        • estrellia Re: Chce byc au pair w Hiszpanii 26.01.05, 10:58
          do ann1983...nie znam wcale hiszpanskiego, dopiero zaczelam sie go uczyc.
          dokladnie jestem w Katalonii,a tu wszyscy posluguja sie tym jezykiem. troche to
          utrudnia komunikacje. jako, ze jestem blisko granciy z Francja, staram sie
          mowic po francusku (mieszkam z rodzina francuska, choc Hiszpanie wydaja sie byc
          lekko przeciw nastawieni do Zabojadow.. nie wiem, dlaczego. ogolnie sa bardzo
          otwarci, weseli, na razie nie narzekam, ale jestem tu dopiero 2 tyg. musze
          jeszcze zaznaczyc, ze trafilam tu przez przypadek, bardzo chcialam byc w
          Paryzu, a jestem tu..
          oto adres tej agencji. www.au-pair.tennet.pl/
          jak chcesz wyjechac, zacznij szukac nie pozniej niz w marcu. tylko w Hiszpanii
          praca jako au-pair nie jest zbytnio znana, tak powiedziala mi moja fr. rodzina.
          i nie patrz na kieszonkowe, tak naprawde jest tego mniej..
          ja jestem srednio zadowolona z tej agencji, w sensie takim, ze ok, rodzian
          znalazla sie szybko, bo po 2 tyg. od zlowenia papierow, ale trudno sie dogadac
          z panem, kt. to prowaszi, slalam mu 10tki maili i musialam sie o wszystko
          pytac. ale jak chesz, mozesz sprobowac.
          pozdraviam
          k.
          • ann1983 Re: Chce byc au pair w Hiszpanii 26.01.05, 15:12
            wielkie dzieki estrellia!!! a teraz do wszystkich jesli znacie jakies namiary
            hiszpanskich agencji au pair dajcie znac...
            • aureliana Re: Chce byc au pair w Hiszpanii 28.01.05, 12:32
              u mnei na wydziale (iberystyka) widzi od jakiegos czasu ogloszenei agencji AU
              PAIR PARTNER z poznania..
              zaraz poszukam tu na forum czy ktos w ogole o tym slsyzal:)
              napisalam do nich i trza wplacic 700 zl. i ze 99,9% klientek wyjezdza;)
              a jesli nie- zwracaja wplaona kwtoe- 200 zl.
              czyli chyba standard.
              ale, qrcze, boje sie troche
              • aureliana Re: Chce byc au pair w Hiszpanii 28.01.05, 12:35
                aha, no i boje sie tez szukanaiagencji HISZPANSKEIJ przez neta..
                nie znam AZ TAK dobrze jezyka, jak myslicie, wypada prosic kogos o pomoc?;)
                bo lepiej bym sie czula, gdybym byla zdolna zaaltwic to wszystko sama, ale z
                drugiej strony dobrze, zeby np. lsit do rodziny i ewentualnej agencji hispz.
                byl napsiany w maire poprawnie;D
              • aureliana jeszcze jedno:))))))) 28.01.05, 12:42
                wyabczcie, co chwile cos mi sie przypomina:))))
                ogromnie zalezy mi na wyjezdzie do hiszpanii na czas wakacji (zwlaszcza, ze w
                zeszlym roku na pozn osie tym zajelam, zakochalam;);) i nic nie wyszlo), wiec
                chcialabym miec rodzine na 100%.
                i najlepiej oczywiscie zalatwiac to przez agencje hiszpanska, bo kazdy grosz
                sie lcizy( a 7 stow to nie taki maly grosz:)).
                ale skad mam wiedziec, suzkajac agencji w necie, ktora jest dobra? boje sie, ze
                jacys wariaci robia sobie stronke, ot tak, mam wyjechac, strona znika...
                macie jakies konkretne agnecjie hiszpanskei znajome?
                ta strona eaupair.com to jest zbior rodzin po prostu, prawdA? balabym sie
                chyba.. nikt takiej rodziny nie sprawdza (z tego co zrozumialam, krotko bylam
                na tej stronie)...
                poradzcie:)
                • mujer1323 Re: jeszcze jedno:))))))) 04.02.05, 22:59
                  a ja bylam w hiszpani z polskiej agencji i juz nie pojade
                  tylko z neta albo jakiejs bezplatnej hiszpanskiej-a znacie takie??
                • malwi_nieves au pair durante las vacaciones 08.02.05, 12:06
                  Holassssss aureliana:
                  Ja mam ten sam problem co Ty. Chciałabym wujechać na wakacje jako au pair do
                  Hiszpanii. Ale ja mam gorzej, bo w tym roku piszę maturę i załatwiam papiery na
                  studia, dlatego będe mogła wyjechac tylko na dwa miesiące ewentualnie 2
                  miesiące i tydzień. Mniej więcej tak sierpień i wrzesień. Słyszałam o paru
                  agencjach , które prowadzą takie wyjazdy, ale nie znam ich z autopsji. To byłby
                  mój pierwszy wujazd.
                  Szukam rodziny hiszpańkiej (nie cudzoziemców mieszkajacych tam, w Hiszpanii! No
                  chyba, że byliby to obywatele jakiegoś kraju Ameryki ŁAcińskiej). Zależy mi po
                  prostu żeby mówić en castellano. Język oczywiście znam. Tyle, że nie wiem w
                  jakim stopniu :P Piszę z niego maturę zaawansowaną (zobaczymy, mniejsza o to).
                  Poza tym znam angielski jako tako (uczę się 9 lat, ale nie mówię rewelacyjnie).
                  Znam jednak na tyle by w razie czego sobie poradzić. Co prawda wolę hiszpański.
                  No i podstawowy niemiecki.
                  Pomyślałam sobie, że lepiej jechać z kimś, tzn. z jakąs jeszcze osobą z Polski
                  żeby w razie czego, no wiesz, zawsze tak jakoś raźniej.......
                  Jak chcesz pogadać , to napisz
                  malwi_nieves@yahoo.es
                  Ja nadal poszukuję czegoć.....
                  • aureliana Re: au pair durante las vacaciones 10.02.05, 16:11
                    skontaktowalam sie z biurem poznanskim 'aupair partner', kobieta, ktora to
                    prowadzi skonczyla iberystyke;)poznanska.
                    jestem w trakcie skladania dokumentow.
                    nie mam na tym kompie zadnych ich danych, adresow @etc, ale poszukaj w necie;
                    au pair partner
                    ul. swiety marcin 66/72 poznan,
                    to wszystko co pamietam:)
                    w necie powinno cos byc:)
                    powodzenia!
                    ps. ponoc oczekuja b. au pairek znajacych hiszpanski, bo takich jest niewiele..
                    mamy szanse;)
                    pzdr
                    • malwi_nieves Re: au pair durante las vacaciones 10.02.05, 22:18
                      dzięki wielkie!!!!!!!! postaram się poszukać czegoś. Jak przypomnisz sobie
                      więcej pisz: malwi_nieves@yahoo.es
                      A, jeszcze jedno, skąd jesteś?
                    • anna_deszczowa Re: au pair durante las vacaciones 07.05.05, 23:01
                      aureliana napisała:

> skontaktowalam sie z biurem poznanskim 'aupair partner', kobieta, ktora to
                      > prowadzi skonczyla iberystyke;)poznanska.
                      w poznaniu nie ma iberystyki :) jest hispanistyka, a to lekka roznica. wiem, bo
                      mam zajecia na tym samym pietrze collegium novum. pozdrawiam
    • mari_paz Re: a ile sie teraz zarabia jako opiekunka 16.02.05, 20:40
      w Hiszpanii? Pytam, bo ja byłam w Hiszpanii 10 lat temu i wtedy zarabiało sie
      25.000 peset co dawało ok. 100 zł na m-c. Polecam Majorkę ale niestety nie
      pamietam adresu. Pojechałam tam na slepo i zgłosiłam sie do agencji: dostałam
      10 adresów i odwiedziłam te rodziny, wybrałam jedną gdzie pracowałam prawie
      rok. Hiszpańskiego sie nauczyłam ...i do dzisiaj nim władam. Pozdrawiam.
      • sylwiq Byłam au-pair w Madrycie 07.05.05, 14:42
        • sylwiq Byłam au-pair w Madrycie 07.05.05, 14:45
          Cześc dziewczyny.
          Dwa lata temu wróciłam z Madrytu.Pojechałam tam na rok ale w sumie zostałam na
          dwa lata, bo tak było cudownie:))
          Wyjeżdżałam przez agencję z Wrocławia "Transcall".
          Jeśli macie jakiekolwiek pytania ,chętnie odpowiem.Możecie pisać tutaj albo na
          sylwiq@gazeta.pl
          Pozdrawiam
          • olita23 Re: Byłam au-pair w Madrycie 29.10.05, 18:10
            bylam au pair wakacyjna 2 razy, ani razu przez agencje, raz przez znajomosci,
            raz w ciemno i znalazlam rodzine przez ogloszenie w gazecie.
            ogolnie warto zostawiac ogloszenia na forach hiszp, wkelpujcie au pair espana ,
            ninera espana i takie tam w wyszykiwarke to wam sie wyswietla, dostalam tak
            kilkanasice ofert w tym roku ale nie skorzystalam bo szukalam innej pracy.
            generalnie ja byla au pair plus czyli sprzatanie, czasem gotowanie, tez
            wchodzilo w gre, czas pracy nielimitowany, 1 dzien w tyg wolny. o 600 e od reki,
            na wakacje to fajna sprawa a hiszp podciagnelam bardzo. szukanie przez agencje
            to strata czasu i pieniedzy,
            pozdr.
            olita
    • pelikano4 Re: Chce byc au pair w Hiszpanii 15.11.05, 17:49
      polecam:
      www.aupair-szczecin.com.pl
      • mujer1323 Re: bylam au pair w Hiszpanii 20.01.06, 19:59
        zgadzam sie "szukanie przez agencje to strata czasu i pieniedzy"
        bylam 2 razy raz przez agencje(horror)a drugi przez neta
        i jak zawsze myslalam ze szukanie przez internet jest niepewne i niebezpieczne
        tak teraz mysle o agencjach>
        • opiekan jak wygląda praca au pair w Hiszpanii ? 25.02.06, 13:42
          Dziewczyny, te- które były i są- napiszcie szczerze- jak wygląda praca w
          Hiszpanii/
          Ile godzin, jak z płacą? kurs jezykowy? etc.?
          Pozfdrawiam , czekam na e-mail ;-)
          Dzięki !!!!!!!!!!!!!!
          =====================
          • opiekan Re: jak wygląda praca au pair w Hiszpanii ? 04.03.06, 15:50
            .....hm...nikt niczego nie napisze ??? Naprawdę?
            • ismeria Re: jak wygląda praca au pair w Hiszpanii ? 02.04.06, 19:50
              A czy byla ktoras w Portugali?Jak tam jest? Ile placa i jacy sa ludzie?
    • anetalukas7 Re: Chce byc au pair w Hiszpanii 05.10.15, 21:54
      Witam wszystkich serdecznie. Jestem mamą dwójki dzieci 4 lat i 6 miesięcy. Szukam opiekunki dla nich osoby odpowiedzialnej, ktłóra ma lub miała kontakt z dziecmi, która potrafi się zająć nimi, z doświadczeniem i bez nałogów. Oferujemy własny pokoj i wyzywienie i dostęp do internetu. Wynagrodzie miesięczne to 320 euro, pokryjemy również koszty podróży z i do kraju. Osoby zainteresowane proszę o kontakt +34 663 681 438 pozdrawiam aneta&lukas.
    • marcin3427 Re: Chce byc au pair w Hiszpanii 30.10.15, 12:23
      Witam pomożecie mi wyjechać zagranice i tam znaleść prace?? Marcin marcin3427@o2.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka