gosik3 01.04.05, 22:18 Za 5 tyg jade do domku i zastanawiam sie jak to jest z kasa czy moze jakas dodatkowa daja jakas odprawe tak zwana na dowidzenia slyszalam ze cos takiego sie zdaza.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mijaczek Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 01.04.05, 22:43 Kpisz czy o droge pytasz? Nie dostalam ABSOLUTNIE zadnej kasy. W prezencie pozegnalnym zaprosili mnie na kolacje i dali pusty album na zdjecia...z flaga amerykanska... Odpowiedz Link
slotna Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 02.04.05, 00:31 Mijaczek, sorry, ale to, ze TY nic nie dostalas nie uprawnia Cie do takich niemilych komentarzy. Jesli rodzinka jest spoko, to moze sypnac kasa! Ja dostalam wiecej na Swieta, jak jechalam do domu, dostalam jeszcze prezent (super torbe, ze sklepu o ktorym gadalysmy z host), a wczesniej na urodziny dali mi £20 i... odtwarzacz dvd! Tak samo napisalas mi kiedys nt srodkow czystosci, ze smieszne - a mnie hostmama kupuje wszystko, lacznie z kremem do rak i tamponami. Takze nie ma regul. Za niecale 2 tyg wyjezdzam (;(((((() i jestem pewna, ze dostane jakas premie! Bylam b.dobra operka:) Odpowiedz Link
mary_an Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 02.04.05, 16:36 chyba nie ma zadnych regul, ale ostatnio dostalam oferte pracy od rodzinki, ktora bardzo wyraznie podkreslila, ze jesli beda zadowoleni z mojej pracy to na koniec dadza mi jakas dodatkowa kase (to jako motywacja do przykladania sie) Odpowiedz Link
gosik3 Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 02.04.05, 17:33 to ze akurat tak Ci sie trafilo mijaczku ze nie dostawalas zadnej dodatkowej kasy to nie oznacza ze inni tez tak maja po to jest forum zeby wszyscy sie mogli wypowiedziec,dziekuje za opinie.. moim zdaniem napewno cos tam dodatkowego zaplaca, w swieta dostalam dodatkowa kase i na urodziny kupili mi calkie calkiem niezle prezenty( bluza,torebka,plecak i branzoletke, az sie niespodziwalam ze az tyle i wyprawili mila impreze),wiec moze moze.... ale nie waz w sumie najwazniejsze ze wracam do domku juz niedlugo!! Odpowiedz Link
mijaczek Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 03.04.05, 03:20 Dziefczyny, ale gdzie ja napisalam, ze nikt nie dostaje kasy!? Przeciez nie pisalam o wszystkich rodzinach. Napisalam o sobie... dlaczego generalizujecie moja wypowiedz, jesli nie macie zadnych przeslanek do tego? Odpowiedz Link
slotna Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 03.04.05, 15:22 "Kpisz czy o droge pytasz?" - moze dlatego...? Odpowiedz Link
mijaczek Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 03.04.05, 16:45 No coz... poczucie humoru ciezarnej...wybaczcie... Odpowiedz Link
anulka7 Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 03.04.05, 16:53 moi tesz wogle o niczym nie pomyśleli.nie mówie że od razu kasa bo przez cały moj 2miesięczny +tydz pobyt pod tym względem było ok ale bez rewelacji. myślałam o jakiejś pamiątce, zwłaszcza że ja im przywiozłam album o Polsce i bajki dla małej czy np na imieniny Benny dostał ode mnie wino itp. odwieźli mnie na London Luton(godzine od londka)-bilety w obie str musiałam se kupić sama, i było po sprawie. i tak byłam im wdzięczna. powinnam? Odpowiedz Link
girlfrompoland Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 04.04.05, 23:40 Potwierdzam "kpisz czy o droge pytasz"!!!!!!! Moze to w US takie cepy sa?!? Monika www.fotolog.net/opereczki/ www.fotolog.net/monikagata/ Odpowiedz Link
mijaczek Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 05.04.05, 00:59 No fidzicie? A jednak nie fanaberie Mijaczka w ciazy :o) Odpowiedz Link
sunnygirl1 Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 07.04.05, 10:23 mijaczek, a Tys w ciazy?????? bo chyba przegapilam jakis post ;) gratulacje :) Odpowiedz Link
hair Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 08.04.05, 00:32 MIjaczek niestety tutaj sie nie pochwalil, tylko na forum Kobieca Polonia. Odpowiedz Link
mijaczek Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 08.04.05, 20:09 Tak, jestem w ciazy :o) Juz od jakiegos czasu zreszta... chwalic sie nie chwalilam, ale w mojej sygnaturce jest link do suwaczka i co poniektorzy sami doszli do tego, ze wskazuje on na przebyte dni mojego stanu :o) To juz polowa 4-go miesiaca.... Odpowiedz Link
gosik3 Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 14.05.05, 11:51 Ku zdziwieniu wszystkich jednak sa dobrzy ludzie na swiecie bo na koniec od rodziny dostalam kilka ksiazek kucharskich (przez moje zainteresowanie gotowaniem:)), ciuchy, i laptopa!!!!!!!!!!! i wszystko przy bardzo sympatycznej pozegnalnej uroczystosci:) Odpowiedz Link
cosmo21 Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 15.05.05, 19:49 a moge zapytac gosik, gdzie ty bylas??? bo trudno jest trafic na takich ludzi... Odpowiedz Link
gosik3 Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 15.05.05, 20:23 w Irlandii w samej stolicy Dublinie Odpowiedz Link
estera_ja Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 15.05.05, 22:43 Milo jest dostawac prezenty:) Ja dostaje prezenty niemal na codzien.host mama,gdy kupuje sobie koszulke,druga taka sama kupuje dla mnie.Dostaje kosmetyki,extra kase,plyty...Na swieta dostalam taka gore prezentow ze az trudno mi bylo uwierzyc. Sa fajne rodziny.Wszystko zalezy od tego do kogo trafisz:-) Odpowiedz Link
alunia12 Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 19.05.05, 11:13 witam!:) jestem pierwszy raz na forum gazety. Estera moglabys napisac w jakim miescie jestes i czy niedlugo opuszczasz moze ta rodzinke? bo ja jestem chetna na twoja nastepcznynie!:) wlasnie szukam powoli ofert i bardzo bym chciala trafic na fajna rodzinke. pozdrawiam:) Odpowiedz Link
estera_ja Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 19.05.05, 12:46 hej! Moja rodzina jest cudowna,ale ja postanowilam z nimi zostac troche dluzej a mianowicie do Swiat Bozego Narodzenia:) Rowniez zaczynam szukac czegos nowego,od stycznia:) Powodzenia! Odpowiedz Link
p.antoszkiewicz Re: czy na koniec sypneli wam jakas dodatkowa kas 15.05.05, 23:17 Szczerze mówiac chciałbym mieć takie problemy jak wy. Jak na razie jestem w fazie poszukiwań rodzinki........Na wakacje chyba juz sie nie uda,wiec planuje wystartowac pod koniec września.Mam nadzieje ze wtedy są wieksze szansze na wyjazd. Co do prezentów to jesli ja bym kogos goscił to bym sypnał na koniec jakas kase lub jakis prezent.Ale nalezy pamietac ze te rodziny nie maja takiego obowiązku. Wiec nie mozna byc zdziwionym jak nic nie dadzą. Najważniejsze przecież sa kontakty międzyludzkie a nie jakies tam rzeczy materialne.Pozdro. Odpowiedz Link