Dodaj do ulubionych

może wy mi pomożecie? ktorych hostow wybrac??

12.06.06, 18:36
czesc mam do wyboru dwie rodzinki i nie moge sie zdecydowac!
moze wy mi pomożecie? musze podjąc szybką decyzje, bo do mnie wydzwaniaja..
rodzina 1
wojskowi, winchester, 1 godz od londynu, 1 dziecko 10 miesiecy chlopiec,
praca 8.30-17.30 pn-pt (45 godzin) wiekszosc weekendow i wieczorow wolna, + 2
babysitting, nie jest moim obowiazkiem sprzatanie.. (choc napisali ze byloby
milo:) Ł100 + moga zalatwic babysittingi, wlasny pokoj tv, dvd, umywalka,
dostep do internetu, dziecko mialo problemy ze zdrowiem (jeszcze nie wiem
jakie, ale juz jest zdrowy)

rodzina 2
samotna mama, z pochodzenia amerykanka, w UK od 10 lat, rozwodka, dwojka
dzieci, chlopiec 9 i pol i dziwczynka 3 i pol, hampstead-londyn, 20-25 godzin
Ł65, + Ł30 u ojca dzieci (prasowanie, sprzatanie, itd), pokoj do dzielenia z
dziweczynka, a w weekendy moge mieszkac w pokoju chlopca, weekendy(cale) i
poniedzialki wieczorem wolne..

to chyba tyle, prosze doradźcie mi!
pzdr edytka
Obserwuj wątek
    • opereczka Re: może wy mi pomożecie? ktorych hostow wybrac?? 12.06.06, 18:56
      zdecydowanie lepsza opcja pierwsza

druga ma zbyt wiele wad:
      1. single mum
      2. wiecej dzieci niz w 1 przypadku
      3. pokoj dzielisz z dzieciakami (a to duuuuuuuuza roznica)
      4. mniej kasy
      5. fakt jest mniej godzin ale cos za cos

ja bym wybrala 1 !!!
      • korwinek Re: może wy mi pomożecie? ktorych hostow wybrac?? 12.06.06, 19:34
        Zdecydowanie 1.
        Nigdy nie dzeililabym pokoju z dzieckiem, bron Boze!!!! Uciekaj poki mozesz :P
        • edytka1984r zapomnialam dodać, dot 1, ważne 1 m-ac trial 12.06.06, 21:32
          zapomnialam dodac, ze u piewrszej rodziny chca mnie przetestowac.. tj pierwszy
          miesiąc trial, nie pytalam czy za ten trial placa, ale chyba napewno.. może
          dlatego sie waham, bo ogolnie tez mysle ze chyba ta 1 rodzi nka lepsza mimo
          tych 45 godzin, jak myslicie?
          bardzo prosze o wasze opinie:)
          • kamyk4 Re: zapomnialam dodać, dot 1, ważne 1 m-ac trial 12.06.06, 21:39
            A nie chcesz sobie znalezc trzeciej opcji? Zadna mi nie przypadla do gustu a wojskowy mnei przeraza.
            • natalka5082 Re: zapomnialam dodać, dot 1, ważne 1 m-ac trial 12.06.06, 21:55
              tak szczerze powiedziawszy to zadna z tych rodzinek nie jest jakas specjalna,
              ale jak juz masz wybor tylko z tych dwoch to stanowczo nr 1!!nawet jak cie
              biora na probe to w ciagu tego miesiaca jak juz bedziesz na miejscu mozesz sie
              zaznac z okolica ludzmi i praca i szukac sobie jakies alternatywy w razie
              gdybys im nie odpowiadala(czego wcale nie zakladam)NIGDY nie godz sie na
              dzielenie pokoju z dzieckiem!!To jest jedno miejsce w domu gdzie jestes sama i
              masz troche prywatnosci!!Pomysl o tym,to baardzo wazne!Ja jak mam tu
              wszystkiego dosyc to sie wlasnie w swoim pokoju zamykam i sobie tv ogladam czy
              muzyczki slucham.Good luck anyway!Take care, Nati
            • edytka1984r czmu wam żadna nie odpowiada? 12.06.06, 22:08
              ja to "sikam" z radości.. to pierwsze osoby ktore sie odezwaly, szukam od
              marca.. coprawdaż ja szukalam na wakacje a oni chca na rok, ale.. cos wymysle,
              bo na wakacje od marca NIC nie znalazlam;(
              • mujer1323 Re: czmu wam żadna nie odpowiada? 13.06.06, 00:41
                no to witaj w klubie bo ja tez nic i teraz jestem w prawdziwej desperacji
                wlasciwie wczesniej mialam jakas 1 czy 2 propozycje ktore mi sie nie podobaly i
                stwierdzilam ze znajde cos innego a ostatnia ktora mialam przepadla chyba bo
                sie nie odzywaja-miejsce mi nie odpowiadalo za bardzo ale poza tym super i
                teraz zaluje ze sie lepiej nie "zareklamowalam"
                tez bym wybrala 1 sza rodzine -w ogole sobie nie wyobrazam nie posiadania
                swojego pokoju i jesli ktos w ogole na cos takiego sie godzi to podziwiam-
                przeciez to oznacza zero prywatnosci!
                jak zaprosisz kogos?jak bedziesz ogladac tv poznym wieczorem jak dziecko bedzie
                spac?w ogole jak sobie wyobrazasz to ze dziecko moze wejsc w kazdej chwili do
                twojego pokoju bo to tez jego teren?jak bedziesz chciala sobie spedzic
                popoludnie w pokoju to musisz z dzieckiem-nie bedziesz odrozniac pracy od
                wolnego czasu
                przeciez to jednak nie twoja rodzina tylko obcy ludzie
    • dzwony1 Re: może wy mi pomożecie? ktorych hostow wybrac?? 13.06.06, 09:54
      Witam, jestem hostka, wybierz cos innego, a cos wtrace do Mujer - przeciez Ty
      juz raz pisalas ze znalazlas rodzinke ?? Odmowilas im ? czy za dlugo sie
      zastnawialas?

Pozdrawiam // Dzwony
      • mujer1323 Re: może wy mi pomożecie? ktorych hostow wybrac?? 13.06.06, 10:26
        znalazlam-od wrzesnia na rok w belgi
        a na wakacje szukalam w hiszpani i francji

no i nie wiem juz co robic bo strasznie mi zalezy-dwa ostatnie lata spedzilam w
        hiszpanii na au pair i teraz sobie nie wyobrazam siedzienia w domu szczegolnie
        ze wszystkie kolezanki gdzies wyjezdzaja!
      • mujer1323 Re: może wy mi pomożecie? ktorych hostow wybrac?? 13.06.06, 10:39
        a propo,jestes hostka to latwo powiedziec "wybierz cos innego" ale na wakacje
        naprawde nie ma ofert!
        chyba ze znasz jakies rodziny co potrzebuja
        • dzwony1 Re: może wy mi pomożecie? ktorych hostow wybrac?? 13.06.06, 11:28
          Mujer, piszac "cos innego" mialam dorbe intencje, z tego co sie orientuje,
          to rzeczywiscie na wakacje jest trudniej znalezc, bo duzo rodzin woli na min. 6
          miesiecy ( a w wakacje sami gdzies jada z dziecmi), dzieci to nie klocki
          potrzebuja stabilnosci, co dwa miesiace miec nowa Aupair to nie takie latwe
          i dla rodziny ( zamin sie dotra obie strony juz wyjezdza).

Pozdrawiam // Dzwony
    • edytka1984r wybierz coś innego, hmm? 13.06.06, 12:40
      ale ja nie mam nic innego, a bardziej nikogo innego.. wszyscy chcecie zebym
      znalazla kogos lepszego i w sumie niue wiem czemu? napiszcie czemu, jade 1 raz
      i moze faktycznie sie nie znam, ale ta 1 rodzinka wydaje sie byc ok.. ;/ nie
      jest?

a tak w gogole skoro wyjazd za tydzien a od marca to jest pierwsze "tak" jakie
      uslyszalam to chyba nic innego nie znajde, prawda?
      pzdr
    • dzwony1 Re: może wy mi pomożecie? ktorych hostow wybrac?? 13.06.06, 13:53
      Ojj, oj, przeczytalam caly watek i cos znalazlam co wydaje mi sie niewporzadku.
      Tyle dziewczyn narzeka ze rodziny nie sa w porzadku, a Ty co robisz ?
      Rodzina szuka na rok, a Ty na wakacje ? Piszesz ze potem cos wymyslisz?
      No i dajesz poczatek opini, ktora ta rodzina bedzie powielac, ze polska Aupair
      ich wykolegowala. A potem sie dziwimy "dlaczego" nas nie wybiaraja ?
      A teraz spodziewam sie, ze mi sie oberwie od innych z Forum, sorry staram sie
      byc szczera.

Papa
      • mujer1323 Re: może wy mi pomożecie? ktorych hostow wybrac?? 13.06.06, 16:42
        no tez mysle ze to nie fair-w taki sposob to sama znalazlabym rodzinke bo na
        rok mi ofert nie brakowalo
        w ogole zawsze mialam jakies szczescie bo nawet w tym roku udalo mi sie znalezc
        rodzinke na miesiac na ferie! a teraz nic..
    • mary_an Re: może wy mi pomożecie? ktorych hostow wybrac?? 13.06.06, 20:05
      Jak dla mnie obydwie rodziny sa beznadziejne i jak pojedziesz to moim zdaniem
      bedzie to jedno z najgorszych przezyc w twoim zyciu, ale to tylko moja prywatna
      subiektywna opinia
      • edytka1984r ale dlaczego są takie "beznadziejne" ?? 13.06.06, 20:44
        skoro piszecie, ze te rodziny sa beznadziejne, prosze podajcie powody, dlaczego
        tak uważacie?

a co do wyjazdu, to musze wyjechac żeby zarobić na studia, jestem w ciężkiej
        sytuacji finansowej i po prostu muszę jechac!! wzielabym dziekanke ale niestety
        w naszym kraju dziwne rzeczy pan giertych wyrabia i do mojej szkoly nie ma już
        naboru... wiec nie moge wziac dziekanki, bo nie bede miala do czego wracac,
        szkoda mi 2 lat studiow i harowki do rana nad ksiazkami zeby teraz to olac, a
        zarobic na studia tez jakos trzeba, prawda?

szukalam uczciwie przez 3 miesiace, nie znalazlam, trudno, a nie robie tego dla
        nowych bucikow tylko dla nauki, wiem ze to mnie nie usprawiedliwia w 100% ale
        nie mam innego wyjscia:(
        • jolietta Re: ale dlaczego są takie "beznadziejne" ?? 13.06.06, 22:33
          Nie zeby to byla moja sprawa ale checsz zarobic na studia jako aupair? Sa chyba korzystniejsze sposoby zarobienia pieniedzy w wakacje za granica, bo z tego co wiem to aupair tak duzo przeciez nie zarabia, no chyba ze ma sie rzeczywiscie farta. A podejscie w stylu probowalam uczciwie ale nikt mnie nie chcial, to teraz oszukam nieczemu nie winna rodzine i dzieciaczki jest chyba nie w porzadku. I zgadzam sie z tym co juz ktos powiedzial, ze wlasnie przez takie oszustwa pozniej ludzie maja uraz do polskich aupairek i nie chca ich brac.
    • ewa1408 Re: może wy mi pomożecie? ktorych hostow wybrac?? 13.06.06, 22:29
      NJeśli chcesz zarobic, to bierz pierwszą rodzinę, w końcu płacą więcej i
      generalnie wydają się byc lepszą rodziną. Z drugiej jednak strony, skoro chcesz
      zarobic na studia, to czemu jedziesz jako Au Pair? Wydaje mi sie, że gdybyś
      znalazła inną pracę, to udałoby Ci się zarobic wiecej (nawet płacąc za
      utrzymanie za granicą). Powodzenia i tak:)
      • mujer1323 Re: może wy mi pomożecie? ktorych hostow wybrac?? 13.06.06, 23:10
        wlasnie-jakbym byla w takiej sytuacji to tez raczej bym szukala innej pracy,
        nawet jak nie znasz dobrze jezyka to na kuchni albo jako pokojowka mozesz
        wiecej zarobic-czasem do takiej pracy np w hotelu oferuja zamieszkanie
        na au pair to wydaje mi sie jezdza raczej ludzie zeby sie jezyka nauczyc albo
        miec fajne doswiadczenia i cos zobaczyc poza polska
        ja np jade zeby miec fajne wakacje-no wlasciwie nie jade bo nic nie mam ale cos
        sie ruszylo i moze jednak mi sie uda znalezc ta rodzinke na wakacje
    • mujer1323 Re:powody dla ktorych rodzinki sa beznadziejne 13.06.06, 23:32
      no moze nie beznadziejne ale mnie tez jakos nie zachwycaja:
      pierwsza mi nie odpowiada bo godzina od londynu-nie napisalas ale pewnie na wsi-
      czyli cos czego nienawidze,brak znajomych,no i za dojazdy do miasta jak
      bedziesz chciala isc na impreze,zakupy,cokolwiek bedziesz wydawac kupe kasy

45h tygodniowo-jak dla mnie za duzo-ale jesli 10mies dziecko nie tak zle bo
      pewnie spi i nie ma z nim klopotow(czytaj-nie doprowadza do szalu nawet przez
      te 9h dziennie)

napisalas wiekszosc weekendow wolna -co to znaczy wiekszosc???takie
      nieokreslanie dokladnie ile i kiedy prowadzi do wykorzystywania-poza tym ja
      sobie nie wyobrazam zajetych weekendow

to chyba na tyle
      co do drugiej-to rzeczywiscie beznadzieja
      przede wszystkim ten pokoj-juz pisalam nie mozna nie miec swojej przestrzeni w
      obcym domu -to niezdrowe,0prywatnosci i 24h z dzieckiem
      poza tym ja osobiscie i moje kolezanki mamy nieciekawe doswiadczenia z single
      mothers(ale to juz uprzedzenie)ktore nie potrafia sobie poradziec z wlasnym
      zyciem,dziecmi(rozpieszczonymi albo niewychowanymi) a ich dom to koszmar(w moim
      przypadku)i potrzebuja operki zeby nad wszystkim panowala

powiem ci ze ci sie w ogole dziwie ze rozwazasz ta 2ga mozliwosc-czy ty
      naprawde nie rozumiesz co znaczy mieszkanie z obcym dzieckiem w pokoju-a co
      jakis czas w innym(tym pokoju chlopca)a gdzie bedziesz miala rzeczy,swoje
      miejsce?
      moim zdaniem rodzina proponujac operce pokoj dzielony z dzieckiem juz wydaje
      opinie o sobie-traktuja cie jak rzecz-jak potrzebna to ma byc jak nie to trzeba
      gdzies ja upchnac
      bo jakby byli w porzadku to by dzieciom kazali mieszkac w 1 pokoju zebys ty
      miala swoj-albo mala moglaby mieszkac w sypialni mamy-a tak to po prostu mysla
      ze jakas glupia polka z buszu przyjedzie to na wszystko sie zgodzi
      nie chce nikogo obrazac ale ostatnio tez jak do mnie dzwonila rodzinka i
      spytalam czy bede miala tv w pokoju to mama nie zrozumiala i mowi ze pewnie ze
      maja telewizor...i duzo kanalow..(a my mamy czarno-biale z 1 programem na
      korbke nie..)

jak musisz cos wybrac to tylko 1sza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka