agamalaga1 31.03.07, 13:55 hejka:) czy wiecie moze czy jakas rodzinka nie poszukuje summer au pair w Belgii? a moze ktoras z was sie tam wybiera?:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mujer1323 Re: summer aupair- Belgia:) 05.04.07, 22:31 ja znam jedna ale nie wiem czy jeszcze szukaja,nad morzem a tak z ciekawosci czemu chcesz belgie na wakacje? Odpowiedz Link
agamalaga1 Re: summer aupair- Belgia:) 05.04.07, 22:33 znam tylko jezyk niemiecku z stopniu komunikatywnym, angielski u mnie to katastrofa:) sa ejszcze Niemcy, ale juz wole Belgie, ale oczywiscie jezeli tam nie znajde rodzinki to mi zostana niemcy. a Ty jestes teraz w Belgii? Odpowiedz Link
mujer1323 Re: summer aupair- Belgia:) 05.04.07, 22:34 sandragoudsmit@hotmail.com to ich mail ja jestem w belgi i raczej za nia nie przepadam Odpowiedz Link
agamalaga1 Re: summer aupair- Belgia:) 05.04.07, 22:36 dlaczego?? ale czytalam duzo na forum, ze czesto sie tez zdarza ze niemieckie rodziny niezbyt dobrze traktuja aupair. ale dzieki za email, znaja polski czy mam po niemiecku cos napisac?:P Odpowiedz Link
mujer1323 Re: summer aupair- Belgia:) 07.04.07, 14:04 to jest francuskojezyczna belgijska rodzina skad ci przyszlo do glowy ze niemiecka Odpowiedz Link
mujer1323 Re: summer aupair- Belgia:) 07.04.07, 14:07 aha jak znasz tylko niemiecki to bedzie ciezko cos znalezc na wakacje jesli w ogole to angielsko,flamandzko lub francuskojezyczna rodzine Odpowiedz Link
mujer1323 Re: summer aupair- Belgia:) 07.04.07, 14:11 czemu nie przepadam za belgia nie wiem...teraz mam beznadziejna rodzine ale tak w ogole to pogoda okropna,ciagle pada,belgowie tez nie sa zbyt przyjaznie nastawieni-ja akurat jestem w brukseli wiec mam okazje poznac wszystkie inne narodowosci zalezy co kto lubi-ja do tej pory bylam w hiszpani i francji i duzo bardziej mi sie podobalo a moze powinnas pomyslec o majorce albo ibizie na wakacje tam jest duzo rodzin niemieckich Odpowiedz Link
mujer1323 Re: summer aupair- Belgia:) 07.04.07, 14:20 przeciez jest jeszcze austria i szwajcaria Odpowiedz Link
agamalaga1 Re: summer aupair- Belgia:) 07.04.07, 17:46 o jaaa majorka albo ibiza, to mi sie nawet w najskrytszych marzeniach nie snilo:) ale powiem Ci ze szczerze to o Szwajcarii nawet nie pomyslalam. moze trzebaby poszukac:) a chcialam sie Ciebei spytac wiesz moze jak wyglada sprawa z babysittinami? Ile razy w miesiacu powinen byc tak mniej wiecej i czy to sa za dodatkowe pieniazki czy wliczone w tygodniowke? Pozdrawiam Odpowiedz Link
mujer1323 Re: summer aupair- Belgia:) 08.04.07, 11:37 to zalezy od rodziny jak sie umowisz zwykle jest chyba do 2 babysittingow tygodniowo ja w jednej rodzinie mialam 3-4 tygodniowo za ktore mi nie placili a teraz mam gdzies jeden na miesiac Odpowiedz Link
farelkaa Re: summer aupair- Belgia:) 09.04.07, 10:52 mujer, powiedz mi tylko czy szukając rodziny w Bxl korzystałaś tylko z greataupair i aupairworld? Mnie w przeciwieństwie do Ciebie bardzo się w belgii podobało i chętnie pojechałabym jeszcze raz ale mam problemy ze znalezieniem rodziny :| Odpowiedz Link
kc111 Re: summer aupair- Belgia:) 09.04.07, 11:26 www.belgia.net - na tej stronie często są ogłoszenia od innych dziewczyn które szukają rodzin na "zastępstwo" w okresie wakacji - warto śledzić. Ja również będę w lipcu w Belgii zastępując właśnie inną dziewczynę. Odpowiedz Link
farelkaa Re: summer aupair- Belgia:) 09.04.07, 12:38 No przecież :)) dzięki już całkiem o tej stronie zapomniałam :) Odpowiedz Link
ewoosia82 Re: summer aupair- Belgia:) 10.04.07, 20:25 Ja byłam rok w Belgii i bardzo mi się podobała(mieszkałam w Antwerpii). Ludzie bardzo sympatyczni i przykaźnie nastawieni do obcokrajowców. Wszyscy mówią po angielsku. Nie wiem tylko dlaczego uważasz,że w Belgii dogadasz się po niemiecku.Te języki są coprawda trochę podobne,ale nie aż tak. Ale ogólnie polecam. Odpowiedz Link
farelkaa Re: summer aupair- Belgia:) 10.04.07, 20:52 bo Belgia ma urzędowe języki: francuski, flamandzki i niemiecki własciwie :) tak mi host mówił na początku choć przyznam, że nigdzie niemieckiego nie słyszałam. Odpowiedz Link
niebo51 Re: summer aupair- Belgia:) 20.04.07, 15:13 dziewczyny która z Was pracuje obecnie w Belgii? Będę tam na kilka tygodni w lecie pracować jako opiekunka do dzieci, może by tak sie spotkać na kawie w jakąś niedzielę? Odpowiedz Link
chicken1984 Re: summer aupair- Belgia:) 29.04.07, 10:22 Ja tu jeszcze jestem i chyba jedyna... a do jakiego miasta jedziesz?? ja mieszkam pod Bruksela. Odpowiedz Link
straggly Re: summer aupair- Belgia:) 14.05.07, 18:38 Wszytko wskazuje ze ja tez latem bede tam au-pairka - mam nadzieje ze wszystkie pojdzie ok i sie uda. Mam bec pod Bruksella - w Leuven... Jak ktoras juz jest albo planuje to prosze o kontakt: agaaupair@interia.pl ; fajnie byloby sie jakos zgadac...czekam:) Odpowiedz Link