Dodaj do ulubionych

Operki przyznajcie sie ile wam płaca?

07.05.07, 17:11
Obserwuj wątek
    • olivia_1 Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 07.05.07, 17:13
      Mam zamiar wyjechac jako au pair na wakacje. Więc sie pytam tak orientacyjnie.
      ZA odp dzieki z góry.
      • zosia25ru Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 07.05.07, 23:21
        Witam serdecznie. Ja jestem w Angli i dostaje za 25godz.£80 Nie wiem czy to ci
        cos pomoze ale zycze powodzenia w poszukiwanich.
        • cingarela Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 08.05.07, 13:39
          Hej
          zainteresowalo mnie to co napisalas bo ja dostaje 55£ za ok. 30 godzin - bite
          24 godziny tygodnoiwo z dzieckiem +- 6 godzin sprzatania, prasowania itp. do
          tergo mam byc "elastyczna", zero extra dodatków...
          moglabys mi przedstawic dla przykladu pokrótce twoje obowiazki bo wydaje mi
          sie, ze ktos chce mnie....
    • toja95 Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 08.05.07, 09:27
      Witaj, za "operuje" w NL i przyzam, ze zadalas "trudne&latwe" pytanie zarazem,
      wg mnie srednio jest EUR 320 // 350 jako baza. Duzo zalezy od miejsca, rodzinki
      i od zakresu obowiazakow no i od Ciebie ? A czy wakacyjne kieszonkowe jest inne
      od rocznego nie wiem. Pa,pa
    • mloda.jg Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 08.05.07, 16:27
      ja slyszalam ze minimum to 55£ za 25 godzin tygodniowo. Ja tyle mniej wiecej
      mam ze sprzataniem i prasowaniem i dziecmi :) do tego rodzina pomogla mi
      znalezc dwie dodatkowe prace.
      Jedno to prasowanie dla trzech innych kobiet i moja hostka od nich przywozi i
      zawozi to prasowanie (oczywisce tez za to bierze pieniadze) a prasowania tego
      mam czasem i 9 godzin tygodniowo. Do tego pomogli mi napisac CV i poradzili
      gdzie je rozniesc, wiec teraz dorabiam sobie jeszcze pracujac w pubie w porach
      lunchu i czasem w weekendy :)

Nie bierz mnie niz 55 za 25 godzin i stosunkowo wiecej za wiecej godzin.
      • anna.gaj11 Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 08.05.07, 18:00
        Witam.Ja mam 70£ tygodniowo 25 godzin z dziecmi i 5 godzin sprzatania.Tyle ze
        sprzatanie to niezla charowka i hostka sie przewaznie czepia ze cos jest
        niedoskonale.
        • ella241 Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 08.05.07, 18:32
          Ja mam £55 za ok 25 godzin z dzieckiem ok. raz w tygodniu babysitting. Poza tym
          raz w tygodniu prasowanie ok. 1 godziny, nie sprzatam.
          • mujer1323 Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 09.05.07, 13:47
            1 rodzinka hiszpania 65euro tyg. godz nieokreslone+sprzatanie
            2 rodzinka hiszpania 70euro tyg. ok 45godz bez sprzatania ok 3 babysittingi/tyg
            3 rodzinka francja 100euro tyg 30godz bez sprzatania
            4 rodzinka hiszpania 70euro 25h tyg (tyle ze z tego 10godz siedzenia z dziecmi
            reszta przed tv bo dzieci byly za duze do zabawy)bez sprzatania
            5 rodzinka belgia(anglicy) 120euro tyg+bilet miesieczny+15euro na tel.
            mies+kurs francuskiego ok.150euro/mies -20godz tyg bez sprzatania 1 babysitting
            na mies-(nie koloryzuje)
            6 rodzinka belgia (ameryk-norw) 120euro/tyg+bilet mies 15-30godz tyg(zalezy od
            tyg)bez sprzatania,tylko light housework(kuchnia)

wrocilabym chyba tylko 3,4 i 5tej
      • emiliaw21 Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 19.05.07, 18:12
        Ja byłam jako au pair w Anglii zarabiałam 85 funtów tygodniowo za 35 godzin.
    • olivia_1 Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 11.05.07, 16:28
      dzięki że odpisałyscie .Zapisałam sie do baby care jak na razie nic mi nie
      znależli. Tak sobie mysle ,żepoczekam do końca maja i jak nic nie ruszy to sama
      sobie szukam prez neta . Jest ryzyko ale cóż. Powiedzcie czy znalazłyscie
      rodzinke przez neta????czy raczej przez biuro pośrednictwa?
      • anna.gaj11 Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 12.05.07, 15:48
        ja jestem dziewczyna z internetu :) i wcale nie zaluje.
      • niszencja1 Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 13.05.07, 14:27
        Ja znalazłam przez neta. Zrobilam profil na Aupair World i napisala do mnie
        rodzina z Sainte Maxime na Lazurowym Wybrzeżu, 300 eur miesięcznie za opieke
        nad dziećmi, bez sprzątania, dostęp do internetu. Fakt szukanie przez net jest
        troche ryzykowne ale na pewno bardziej opłacalne niz przez agencje któr
        zdzierają za pośrednictwo.
      • madziula201 Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 17.06.07, 14:12
        Szukam zawsze przez neta.Biore ogloszenia z www.gumtree.com
        .1rodzinka arabska 8 godzin dziennie dziecko 4
        miesieczne-1000e/mies {malo pracy}Niestety rodzinka musiala jechac spowrotem do
        Dubaju .2rodznka afrykanska czas pracy nieokreslony,
        czasem w nocy trzeba bylo do dzieci wstac.Dopoludna wolne do 14, bo dziecko 1 w
        przedszkolu i 1 szkole .-800e/mies plus okolo 50 e miesiecznie na bilety tel i
        takie tam bzdety. ,Obecnie nigdy wiecej
        dzieci!!!!{to trauma po tych afrykanskich}Obecnie pracuje w zamku hotelu i
        oddycham pelna piersia a i zarobki o wiele lepsze.Pozdrawiam
    • cool-nika Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 13.05.07, 17:30
      Francja : 380€ miesiecznie (tylko sprzatanie,pranie,prasowanie kiedy chce :),
      zero opieki nad dziecmi), +760€ za roczny kurs jezykowy +70€ miesiecznie placa
      abonamentu za komorke + moge dzwonic z domowego do Polski :), raj na ziemi :)
      tylko to sprzatanie raz na tydzien meczace bo dom duzy...
      Holandia (za tydzien) : 350€/mies., 25h/tydzien, reszty szczegolow nie znam...
      (wyjazd tylko 2-miesieczny)
      • mloda.jg Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 14.05.07, 17:03
        ja znalazlam rodzine w internecie na aupair wordl i trafilam super :D
        • olivia_1 Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 14.05.07, 17:46
          Dzieki dziewczyny za odp. Może i ja sie ośmiele heheh z netu. Myśle,że
          najbardziej sie boje rozmowy telefonicznej hehhe.
          Czy nie było z tym probemu?
          • agnessia Re: Pytanie powinno brzmieć ile wam płacą i za co 16.05.07, 11:09
            j.w.
          • appelsinpiken Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 25.05.07, 21:37
            @ olivia_1
            Też początkowo obawiałam się i chciałam przez agencję, ale odwlekając zbieranie
            dokumentów weszłam na kilka stronek z ogłoszeniami dla au-pair, zarejestrowałam
            się zupełnie nie biorąc tego poważnie. Odezwałam się do kilku, kilka rodzinek
            same się do mnie odezwały i jakoś poszło... Pierwszej rozmowy telefonicznej
            nawet nie miałam jak się bać, bo mnie rodzinka zaskoczyła i zadzwoniła nic nie
            mówiąc wcześniej ;) A kolejne poszły gładko... Oni rozumieją, że to dla Ciebie
            obcy język, choć często zapominają się i nawijają jak swój ze swoim ;) a ja
            czasem nawet prosiłam by powtórzyli coś cztery razy - no problem :-)
            A teraz tylko muszę kupić bilet i zacząć się pakować :)
            Powodzenia!
    • olivia_1 Re: Operki przyznajcie sie ile wam płaca? 23.05.07, 16:06
      Hej Wiecie co chyba decyduje sie na grecje na 3 miesiące ale nie jako operka
      tylko sprzataczka, lub pomoc kuchenna. Z prostej przyczyny - kasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka