Dodaj do ulubionych

Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!!

30.06.06, 21:14
Cześć, Mam nadzeję, że znajdą się chętne do "grupy wsparcia" mam 164cm i ważę
duuuużo za duuuużo..bo aż 68kg ;-(. Kończę karmienie więc mam nadzieję, że to
odpowiedni moment.20 lipca mam imprezę integracyjną w pracy i chciałabym żeby
moi koledzy i koleżanki zobaczyli mnie normalną a nie BIG MAMĘ. Jak widzieli
mnie ostatnio to ważyłam 62kg. Teraz mój cel to właśnie te 62 kg do 20
lipca :-)
Obserwuj wątek
    • bananka2 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 01.07.06, 19:39
      witaj, ja rowniez jestem BIG MAMA ,mimo ze od urodzenia córki karmiłam ja
      piersią nie udało mi sie schudnać za dużo .W ciązy przytyłam 22 kg . Teraz na
      oko mam do zrzucenia około 10 kg.. Prawie juz kończe karmienie i również mam
      zamiar od 3 07 zacząc dietę.Mam nadzieje ,że jakos wytrwamy!20 wyjeżdżam nad
      morze chcę sie jakos zmieścic w kostium. Daj znac jak ci idzie ..ja narazie
      przygotowuje sie psychicznie...pozdrawiam
      • awista1977 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 01.07.06, 22:45
        Juz od kilku dni staram sie "oszczędzać" ale jakoś mi to nie wychodzi :-(..bo
        przed chwilką zjadłam kilka cukierków toffi...ale jutro robię zakupy do diety i
        nie ma siły ..choćby skręcało mnie z głodu nic nie ruszę poza tym co będzie w
        jadłospisie. Muszę tylko synka wysłać do mojej mamy bo jak on będzie w domu to
        będzie trzeba gotować a bez smakowania pewnie bym nie przeżyła :-). Mąż juz
        przygotowany do stołowania się w mieście :-) a Ty z jaką wagą zaczynasz? DAMY
        RADĘ !!!!!
        • bananka2 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 02.07.06, 20:54
          Zjadłam dzis pizze ...kupiłam szpinak i zbieram siły.Jeśli chodzi o wage to nie
          zabardzo wiem ile waże bo nie wchodze na wage..ale mierzę sie w obwodach oraz
          widze po rzeczach , że z 10 kg musze schudnąc ..Ta dieta to tylko początek
          mojego odchudzania :)Chciałabym schudnąc teraz chociaż 5 kg..damy radę .Mam 173
          cm a waże z 75 kg pewnie
          • awista1977 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 02.07.06, 22:41
            A ja juz dzisiaj nie zjadłam grilowanej kiełbaski :-)...ale ślinka leci mi do
            teraz.. Na jutro mam szpinak ale reszty nie zdążyłam kupić. Jakie mięso
            będziesz jadła i jak je przyrządzisz? Ja kawkę wypiję przed 9 rano..potem ok 14-
            15 obiad i przed 18-tą kolacja :-) zobaczymy jak nam pójdzie...hmmm Trzymajmy
            się !!!! Pisz o której i co jadłaś ..ja też będę pisać. A tak w ogóle to mam na
            imię Dorota :-)
            • charlotta_lotta Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 03.07.06, 01:56
              Ja też jutro zaczynam...

nie wiem jak ja to wytrzymam ;-)
              Chcialabym aby ta dieta bylapoczątkiem ... w moim odchudzaniu ;)
              Moze sie uda!
              • bananka2 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 03.07.06, 09:10
                czesć ,właśnie wypiłam kawę, też planuje obiad zjeśc około 14-15 a kolacje
                18.Mięsko tzn pierś kurczaka będę piekła w piekarniku w folii albo rękawie do
                pieczenia .Mam zamiar natrzeć ją ziołami i czosnkiem. Mam na imię Marta.Boję sie
                tylko że przeż tą diete będę słaba a musze zająć się bardzo ruchliwym szkrabem.
                • margarita19 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 03.07.06, 09:33
                  czesc ja zaczęłam dietę od wczoraj....dzisiaj jest mój 2 dzień,jak narazie
                  czuję się bardzo dobrze choć czasami mam ochotę na jakiś owoc...no ale dzisiaj
                  na obiadek mogę sobie zjeść!!!!wypiłam już dzisiaj poranna kawe!...POZDRAWIAM
                  WSZYSTKICH .....TRZYMAMY SIE MOCNO i napewno damy radę :)
                  • awista1977 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 03.07.06, 16:30
                    Cześć dziewczyny :-)...właśnie jestem po szpinaku i jajeczku...i
                    pomidorku...mniam mniam..było pyszne :-) tylko mało czasu mi zostało do kolacji
                    bo chciałabym ją zjeść nie później niż o 18-tej. pewnie najgorszy dla mnie
                    będzie wieczór bo jak na razie to nie czuje głodu ..Pozdrawiam, będę pewnie
                    wieczorkiem :-)
                    • awista1977 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 03.07.06, 16:32
                      aaaa...chciałam Wam jeszcze napisać że będę jadła tylko gotowane mięsko z
                      minimalna iloścą soli..a Wy jak planujecie?
                  • kasiunia.pip Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 03.07.06, 17:00
                    Zyczę ci naprawdę powodzenia w wytrwaniu, ale już pisałam na forum, że niewarto
                    robić czegoś kosztem swojego organizmu, ja zapłaciłam za swoją niewiedzę,
                    dlatego odradzam bo sama przez to przechodziłam. Jak przemyślisz sprawę to daj
                    znać, życzę ci jak najlepiej ale pomyśl o sobie też w zdrowy sposób.
                    Pozdrowienia
      • kasiunia.pip Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 03.07.06, 16:56
        Fajne określenie dla siebie BIG MAMA, ale nie myśl tak bo trzeba podchodzić w
        sposób jak najbardziej pozytywny do swojej osoby, pisz jakie będzie twoje
        dalsze nastawienie psychiczne to ci pomogę. Pozdrowienia!!!
    • kasiunia.pip Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 03.07.06, 16:52
      Cześć, jeśli mówisz faktycznie o diecie kopenhadzkiej to odradzam Ci ponieważ
      przechodziłam przez to już parę razy i teraz wiem że niewarto, bo trzeba się
      zastanowić najpierw nad tym, czy szanujesz swoje zdrowie. Myślę, że to jest
      najbardziej istotne, bo to, iż schudniemy te pare kilo to odejmie nam z innej
      strony. Odroadzam wszystkim osobom które myślą że taka dieta to super sprawa,
      wiem co mówię. Jeżeli jesteś naprawdę zainteresowana rozsądnym schudnięciem
      przy zachowaniu wszystkich zasad dotyczących zdrowego odżywiania to się
      odezwij, ja się czuję naprawdę świetnie dlatego jestem tutaj by o tym mówić.
      Pozdrowienia!!!!
      • awista1977 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 03.07.06, 18:17
        Witaj Kasiuniu ;-) Zdrowie swoje szanuje i to może nawet bardziej niż Ci,
        którzy palą i piją robiąc spustoszenie w swoim organiźmie :-) Ta dieta to dla
        mnie początek chudnięcia, to 13 dni, które pozwoli mi podbudować moją
        psychikę.Poza tym to nie jest 13 dni całkowicie pozbawione witamin i
        mikroelementów :-) Następny etap to będą produkty Herbalife a to, jak zapewne
        sie orientujesz, już w pełni zdrowa i polecana dieta oparta na odżywianiu
        dokomórkowym. Nie należę do osób, które robią coś bezmyślnie więc decyzje
        przemyślałam i nie uważam tego za głupotę :-), Pozdrawiam,Dorota
        • bananka2 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 03.07.06, 20:21
          ja juz jestem po jedzeniu...pije wode ,ale czuje się się słaba..mam nadzieje że
          jutro będzie lepiej.Aha ja też planuje potem zastosować Herbalife :) zobaczymy
          jak będzie, pozdrawiam
          • margarita19 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 03.07.06, 21:52
            drugi dzionek minął i czuje się nawet dobrze nawet byłam dzisiaj na
            basenie....:)tylko jak pomyślę że jutro znów brokuły mnie czekają to robi mi
            się nie dobrze.. :/ale cóż tam brokuły wobec tego jak będziemy wyglądać po
            diecie..... szczupłe i piękne ;)DAMY RADĘ POZDRAWIAM
            • awista1977 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 04.07.06, 09:09
              Margarita? Zastępujesz szpinak brokułami?
          • awista1977 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 03.07.06, 22:42
            No i pierwszy dzień za nami ;-) (co niektóre mają już drugi za sobą )...czuję
            głód i boli mnie trochę głowa. Pójdę juz spac bo jutro czeka mnie ciężki
            dzień..Praca..po pracy egzaminy (zaległa sesja :-( no i mój skarbeczek maleńki
            też oczekuje szaleństwa:-) ..oj dobrze, że synek na wakacjach u babci, Do
            jutra :-), pozdrawiam
        • kasiunia.pip Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 04.07.06, 03:19
          Ja nie powiedziałam że popełniasz głupstwo ale myślę tylko że nie orientujesz
          się na temat tej diety na tyle dokładnie by mówić o witaminach i nie moja w tym
          rola żeby cię pouczać bo decyzja należy i tak do ciebie, a skoro mówimy o
          herbalife to zapewne też będziesz miała możliwość umocnienia swojej psychiki.
          Napisałam tylko dlatego ponieważ zauważam twoje błędy ale nie mam zamiaru w to
          ingerować, mogę tylko bazując na własnym doświadczeniu służyć radą. Powodzenia
          ci życzę jak również siły i wytrwania, musisz się przekonać sama.
          Pozdrowienia!!!!
          • awista1977 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 04.07.06, 08:57
            Witaj kasiuniu. Jeśli chcesz pouczać to zdecydowanie nie na tym forum :-) nie
            jestem jedyna osobą,która stosuje tę dietę. Przede wszystkim nie jesteś dla
            mnie autorytetem ponieważ w swoich wypowiedziach używać zbyt
            wielu "niewiadomych" zachowujesz się jak ktoś, kto ma rzekomo dystrybuować inną
            dietę. Może się mylę ale zaryzykowałabym stwierdzeniem, że pewnie posiadasz
            jakieś produkty do sprzedaży :-), pozdrawiam i życze powodzenia na innych
            forach. Ten wątek założyłam dla osób, które zdecydowały sie przejść dietę a już
            jest za późno żeby słuchać morałów :-)
            • margarita19 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 04.07.06, 13:02
              zastepuję szpinak brokułami bo nie lubię szpinaku, a czytałam że można zrobić
              taką zamianę!!!jestem włanie po "obiadku" i jestem zadowolona bo jadłam moję
              ulubione owoce!!!A jak tam u Ciebie awista1977?pozdrawiam
              • awista1977 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 04.07.06, 20:25
                Hej, Ja dzisiaj czuję sie bardzo dobrze...jeszcze diety porżadnie nie zaczęłam
                a na uczelni przywitali mnie z uznaniem :-)...z informacją, że
                schudłam..hehehe..to mobilizuje. Nawet nie zjadłam dzisiaj całego menu bo nie
                miałam na to czasu alre najgorsze przede mną. Najgorszy zawsze dla mnie jest
                wieczór bo lubiie sobie dobrze pojeść wieczorkiem,
                Pozdrawiam, A wagowe efekty już jakieś macie???
    • bananka2 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 04.07.06, 19:11
      Oj, czuje sie bardzo żle ,boli mnie strasznie głowa i mam mroczki .Mam nadzieje
      że to tylko chwilowy kryzys.Może jutro będzie lepiej..... a wy jak sie
      czujecie?dziś powątpiewam..
      • awista1977 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 04.07.06, 20:27
        cześć, mnie wczoraj bolała głowa i wzięłam apap. Marta..dasz rade. Odpoczywaj
        dużo. mam nadzieję, że czujesz sie lepiej :-)pozdrawiam, Dorota
        • bananka2 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 04.07.06, 21:18
          Dzięki Dorota za słowa otuchy, wziełam apap .Mąż po pracy zajmuje sie małą a ja
          leże ..a mam pytanie ile oleju, oliwy stosujesz do sałaty?pozdro
          • awista1977 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 04.07.06, 22:35
            Marta, ja daję 1 łyżkę oliwy z oliwek ale trochę mniej tej sałaty bo niezbyt ją
            lubię. Dzisiaj zamiast wołowiny jadłam kurczaka. A jutro mamy dzień bez
            mięska :-)..Trzymaj się. DAMY RADĘ!
    • justin171 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 05.07.06, 11:18
      siemka witam wszystkich jestesm tu nowa mam nadzieje ze bedziecie mnie
      wspierac=) ja równiez zaczełam 3 lipca dzis 3 dzionek jak narazie luz czuje sie
      świetnie=)oby tak dalej pozdrówka dla wszystkich trzymajcie kciuki za mnie ja
      za waz trzymam pozdro=*
      • justin171 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 05.07.06, 16:24
        hejka mam pytanko czy ktooś na tej dietce jadł witaminki????bo nie wiem czy
        wolno???
      • justin171 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 06.07.06, 16:02
        witam wszystkich=)i mamy juz prawie 4 dzionek za soba:)własnie jestem po
        obiadku sałatka owocowa i jogurt mmmmmm pychotka jak narazie u mnie tez 2 kg w
        dół=)i czuje sie super dzis bo wczoraj to tak srednio i co macie jakies
        wiadomosci a prpo tych witamin bo wczoraj wziełam i odrazu lepiej pozdrawiam
        was wszystkich jestem pewna ze wszystkie damy rade buziaki=0)=)
    • szotunia Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 05.07.06, 17:01
      Witajcie! Ja też zaczełam stosować tę dietę 3 lipca, dzisiaj zajrzałam co piszą
      w internecie o niej i trafiłam na Wasze sympatyczne forum :)
      Jak rozpoczynałam dietę to ważyłam 68 kg dzisiaj rano już 66,3kg!
      Jak narzie czuję się bardzo dobrze i nawet nie doskwiera mi brak kawy którą
      piłam do tej pory litrami! Mam dodatkowe utrudnienia bo jestem u mamy i jeszcze
      zjechała się rodzinka i ciągle tylko jedzą i jedzą i to przeróżne smakołyki...
      a wieczorem piwko itp. Ale jakoś daję radę!
      Moja mama poleciła mi te dietę bo sama ją stosowała i schudła 5,5kg i narazie
      nic nie przybrała (już jest 2 tg po diecie) i czuje się dobrze i wygląda super!
      Pozdrawiam Was prawie wszystkie (bez awizytorów :-)!!)
      • bananka2 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 05.07.06, 19:08
        No i 3 dzionek mija...dziś jest super nie boli mnie głowa , mam siłę nie jestem
        nawet bardzo głodna.Jeszcze 10 dni ,czuje że wytrwam tak mi sie dziś
        wydaje.Boje sie tylko niedzieli...
        • szotunia Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 05.07.06, 22:49
          Słyszałam że jak się dużo wody pije to głowa nie boli! U mnie się sprawdza mimo
          braku kawy głowa mnie nie boli a piję tak ok. 2l dziennie
          • awista1977 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 05.07.06, 23:20
            Witamy Cię Szotunia :-) Dzisiaj minął już 3 dzien i ja też czuje sie super/ U
            mnie wyniki dokładnie jak u Ciebie. Zaczęłam z wagą ponad 68kg a przed chwilką
            zobaczyłam magiczne 66,2kg :-) Mam nadzieje że jutro zobaczę 65 :-) Wiem że to
            pewnie głównie utrata wody ale dobre i to. Wody wypijam ponad 3 litry !! Mam
            sporą gonitwe w pracy no i ten upał...ufff..Dzisiaj to nawet jajek ani szynki
            nie zjadłam bo nie miałam kiedy :-(, Pozdrawiam Was dziewczyny :-) Bananka!
            cieszę się, że już Cię głowa nie boli :-)
            • justin171 Re: Zaczynam 3 lipca :-) Przyłączcie się!!!! 07.07.06, 17:23
              hej hej wszystkim widze ze jeszcze dzis nikt tu nie zaglądał a przeciez juz
              mamy 5 dzionek za soba=)jak tam u was z waga???bo u mnie jak narazie 3 kg mniej
              cool mam nadzieje ze wszyscy trwaja ze mna nie poddamy sie buziaki
              • bananka2 Re:to juz 5 dzień - ufff 07.07.06, 18:47
                TRoche mi ciężko,zjałabym coś mniam ,mniam...a tu tylko kawałek ryby,
                marchewka..czuje sie troche lżej,ale nie wiem czy coś schudłam , nie mam
                wagi.Tak bym zjadła arbuzika zimnego buuu...mam mały kryzysik .pozdrawiam
                • awista1977 Re:to juz 5 dzień - ufff 09.07.06, 16:24
                  Cześć Dziewczyny :-) Byłam u mamy i dlatego nie zaglądałam tutaj. Mamy dzisiaj
                  7 dzionek,-ponoć najgorszy ale jakoś mi leci... Wczoraj troszke zgrzeszyłam :-(
                  zamiast marchewki zjadłam troiszkę bobu ugotowanego ...mam nadzieje że od tego
                  nie przytyję :-) moja waga dzisiaj to 59,8 ( a zaczęłam od 68,5) Myślę, że jest
                  nieźle. A jak u Was???? , pozdrawiam, Dorota
                  • szotunia Re:to juz 5 dzień - ufff 10.07.06, 09:22
                    Witam Was wszystkie!
                    Za nami jeden tydzień, zostało nam tylko 6 dni!!
                    Dzisiaj moja waga wskazała 64,5kg jak na nią stanęłam, to jest bardzo budujące
                    i tylko te efekty pozwalaja mi wytrwać!!
                    Zjadłabym np. śledzia albo ogórki, chlebek lub bułeczkę...rozmarzyłam się :-)
                    ale nic to jeszcze tylko 6 dni!
                    Napewno wytrzymamy!!
                    Pozdrawiam Ela
                    • awista1977 Re:to juz 5 dzień - ufff 10.07.06, 21:03
                      Cześć dziewczyny, Oj widzę, że coraz rzadziej tu zaglądacie :-) Mam nadzieję,
                      że powodem nie jest przerwanie diety :-) U mnie dzisiaj na wadze 64,9 (było
                      68,5) i wytrwam choćby nie wiem co !!!!, BANANKA odezwij sie :-)
                      • bananka2 Re:to juz 8 dzień - ufff 10.07.06, 21:43
                        cześć, nie mam ostatnio czasu usiąść przy kompie.Awista1977 gratuluje wyniku:} a
                        przed nami jeszcze pare dni..czuje , że schudłam...po ubraniach są
                        lużniejsze,brzuszek mi mniej wystaje :}Wczoraj ostro walczyłam ze sobą, było mi
                        jednak ciężko , słabo.Ale wytrwałam,wytrwałyśmy :}Teraz to już z
                        górki...pozdrawiam napewno wytrwamy!aha nie czuje w sumie już głodu.
                        • awista1977 Re:to juz 8 dzień - ufff 11.07.06, 22:42
                          Cześć...to już 9 dzień za nami :-), ....Moja waga stanęła w miejscu :-(
                          niedobrze..ale trwam w postanowieniu, Dzisiaj zapisałam się na serię masaży
                          wyszczuplających. Zaczynam od piątku, Pozdrawiam i mam nadzieję, że u Was
                          wszystko ok :-)
                          • kasiulek_nr1 Re:to juz 8 dzień - ufff 11.07.06, 23:18
                            Ponoć u większości ludzi waga staje ok 7 dnia, ale warto wytrwać do końca bo to
                            zapobiegnie efektowi jojo. Nie jestem ekspertem, ale moja siostra to stosowała
                            i miała podobnie. Właśnie kończę 2-gi dzień. POWODZENIA!!!
                          • szotunia Re:to juz 8 dzień - ufff 13.07.06, 02:12
                            No właśnie u mnie też waga stanęła! I już się zmartwiłam!
                            Kasiulek, ale ta waga opadnie jeszcze czy tak już będzie stać?
                            Pozdrawiam i trzymam kciuki za finisz!
                            • awista1977 Re:to juz 8 dzień - ufff 15.07.06, 11:15
                              Cześć dziewczyny :-) Trochę mnie tu nie było ale to efekt "zabiegania" a nie
                              przerwania diety. Dzisiaj na wadze 63,8kg czyli ok 5 kg mniej niż na STARCIE !!
                              Mnie to baaaardzo cieszy..no i mamy dzisiaj ostatni dzień. Napiszcie co tam u
                              Was??? i co planujecie dalej/ Ja zaczęłam serię masaży wyszczuplających :-) jak
                              na razie to mnie trochę boli pupa :-) no i ćwiczę od wczoraj brzuszki i różne
                              inne partie ciała :-) Zawzięłam się i juz :-0, pozdrawiam, Dorota
                              • bananka2 Re:to juz 8 dzień - ufff 15.07.06, 20:07
                                No tak ,ostatni dzień,jakoś to przeszło.Czuje że schudłam o jeden rozmiar, w tzw
                                obwodach po 3 cm.Mam dość tej diety, nigdy już chyba nie zjem sałaty.Złamałam
                                sie i zjadłam maliny ...pozdrawiam
                                • szotunia Re:to juz 8 dzień - ufff 20.07.06, 14:08
                                  No i koniec! Nareszcie! Też nie jestem zachwycona tą dietą bo schudłam 4 kg,
                                  tylko! W centymetrach wydaje się więcej ale waga nie kłamie! Dieta jak dla mnie
                                  za mdła! Ciekawe jak długo efekty się utrzymają...
                                  Pozdrawiam Was wszystkie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka