madziucha_1988 16.05.08, 21:03 Zaczynam diete od jutra, z racji tego iz poprzednim razem padlam jak mucha... Czy ktos sie przylacza? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monteblack Re: Dieta od 17.05.08 - kolejne starcie...xD 16.05.08, 21:53 Witam!Ja od jutra "startuje" z 5-dniowka.Ale mysle ze po ostatnim okresie zerczym tez bede potrzebowac wsparcia,wiec ty na kopenhaskiej,ja poki co na swojej (w czwartek wyjezdzam na 4 dni an majowke,wiec wole nie planowac dalej niz do srody a 5 dni akurat skonczy sie w srode),takze powodzenia zycze Tobie i sobie!!! Odpowiedz Link
madziucha_1988 Re: Dieta od 17.05.08 - kolejne starcie...xD 16.05.08, 21:56 Siemanko fajnie, ze napisalas :) jasne wsparcie w te dni jest najwazniejsze :D pozdrawiam Odpowiedz Link
bergamotkak Re: Dieta od 17.05.08 - kolejne starcie...xD 08.07.09, 09:00 witam szukam szukam i znalezc nie moge... na czym polega dokladnie ta dietka 5dniowa...? prosze o przepis i dzieki z gory Odpowiedz Link
merefenebef Re: Dieta od 17.05.08 - kolejne starcie...xD 16.05.08, 23:17 czesc ja tez planuje ta diete od jutra. to zyczmy sobie powodzenia :) Odpowiedz Link
madziucha_1988 Re: Dieta od 17.05.08 - kolejne starcie...xD 17.05.08, 00:29 jak najwiecj powodzenia i zeby wytrwalosc wypelnila nam czas glodu :)pozdr Odpowiedz Link
madziucha_1988 Re: Dieta od 17.05.08 - kolejne starcie...xD 17.05.08, 09:33 Hejak ja sobie wlasnie siedze przy kawie :) Odpowiedz Link
monteblack Re: Dieta od 17.05.08 - kolejne starcie...xD 17.05.08, 10:15 Hej Dziewczynki!Ja juz po kawie i serku topionym.O 11 jajeczka- wybralam najweksze z calej lodowki,hihihi;-)Dzis w pracce wiec moze jakoes zleci ten dzien... Odpowiedz Link
merefenebef Re: Dieta od 17.05.08 - kolejne starcie...xD 17.05.08, 11:29 ja tez kawke pilam po 9tej ... a teraz wrocilam z zakupow i zabieram sie za przygotowanie szpinaku i mieska na wieczor :) Odpowiedz Link
aune14 Re: Dieta od 17.05.08 - kolejne starcie...xD 17.05.08, 11:29 jejciu jak ja sie ciesze, ze tutaj zajżałam hehe moje wczesniejsze podejścia do diety kończyły sie po 3 dniach:( więc przyłączam się!! newet się zalogowałam i mam nadzieję, ze razem wytrwamy:) 3mam za Nas kciuki i obiecuję codziennie wieczorem meldowac wykonanie zadania, czyli wytrzymanie reżimu jedzeniowego:) Odpowiedz Link
madziucha_1988 Re: Dieta od 17.05.08 - kolejne starcie...xD 17.05.08, 11:58 Ja wrocilam z solarium i wzielam sie za jedzonko sniadanka... jestem strasznie najedzona zaraz zaczne przygotowywac sobie kolacje i do pracy wiec tez mysle ze bedzie git :) pozdrawiam i trzymam kciuki :) Odpowiedz Link
merefenebef Re: Dieta od 17.05.08 - kolejne starcie...xD 17.05.08, 22:27 udalo sie caly dzien wg diety, a od 20tej wypijam mase wody, zeby nie myslec o jedzeniu. najgorsze jest to, ze mamy goscia i co chwile przygotowuje jakies jedzenie, ktorego nie moge tknac (nie mowiac juz o tym, ze podaje cos czego nie sprobowalam) jutro kolejne starcie :) Odpowiedz Link
patka1024 Re: Dieta od 17.05.08 - kolejne starcie...xD 19.05.08, 14:41 Też zaczęłam kopenhaską 17.05! :) Dzisiaj jest trzeci dzień. Na razie jest ok, byle do piątego dnia, kiedy jest ryba i befsztyk... Odpowiedz Link
merefenebef Re: Dieta od 17.05.08 - kolejne starcie...xD 19.05.08, 18:14 ja przy takich ilosciach wody jakie pochlaniam prawie glodu nie czuje... np dzisiejsza kolacja zapchala mnie na maxa :) nie moge sie doczekac jutrzejszej salatki ... Odpowiedz Link
patka1024 RAPORT z pierwszych dni... :) 20.05.08, 11:20 Raporcik z pierwszych dni... będę dopisywać następne, jeśli wytrzymam na diecie. ;) Niestety nie zważyłam się pierwszego dnia... dlatego waga tylko od drugiego. Ważę się rano... DZIEŃ 2 - 68.6kg 33% tłuszczu DZIEŃ 3 - 68.5kg 33% tłuszczu DZIEŃ 4 - 67.8kg 32% tłuszczu Odpowiedz Link
merefenebef Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 22.05.08, 18:23 i jak Ci idzie? bo ja juz po ostatnim na dzis posilku :) troszke sie boje jutra (bo tam tylko raz sie je) a na dodatek przychodza goscie na urodziny meza i bedzie na stole mnostwo jedzenia (juz to w tym tygodniu dwa razy przerabialam i wytrzymalam, no ale jutro mniej sie je ...) postaram sie wytrzymac :) Odpowiedz Link
patka1024 Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 23.05.08, 15:26 Uf cały czas na diecie, choć wczorajszy (szósty) dzień był ciężki... Dzisiaj tylko jeden posiłek i zjadłam 2 owoce zamiast jednego - mam nadzieję, że wytrzymam do jutra. ;) A jak u Ciebie, merefenebef? Powodzenia i wytrwałość! :) A raporcik poniżej: DZIEŃ 5 - 67.1kg 31% tłuszczu DZIEŃ 6 - 66.8kg 31% tłuszczu DZIEŃ 7 - 66.5kg brak pomiaru Odpowiedz Link
monteblack Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 23.05.08, 17:43 czolem dziewczynki!a gdzie nasza zalozycielka watku sie podziala?ja koncze dzis swoja pieciodnioweczke,jutro zrobie sobie maslankowy dzien,od niedzieli znowu 5-dniowka bo w przyszly piatek mam konferencje w pracy i mam zamiar zmiescic sie w ubrania z zeszlego lata a z tym byl ostatnio problem;)a jak wam leci?na szczescie dlugi weekend u mnie w miescie jest wyjatkowo brzydki i nikt nie kusi zadnym grillem czy piwkiem w ogrodku:P Odpowiedz Link
merefenebef Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 23.05.08, 22:48 ja dzis zjadlam piers z kurczaka i banana o 13tej(i wtedy wzglednie najedzona bylam w stanie zrobic jedzenie na urodziny meza), a teraz wszyscy siedza i jedza a ja pije wode ... wrrr... ale jakos sie trzymam... chyba zaraz pojde spac bo po woli moja silna wola wymieka (poza tym czuje sie lekko oslabiona) rowniez zycze wytrwalosci :) po takim dniu jak dzisiejszy to juz nic nie moze byc trudne :) boje sie tylko, ze z dnia na dzien bede slabsza ... i juz sobie kombinuje co w piatek zjem (brakuje mi dobrze przyprawionych posilkow, juz nie mowie, ze musza byc wieksze... a w przyszly piatek (po 13 dniach) maz zabierze mnie na spozniony obiad urodzinowy :) Odpowiedz Link
merefenebef Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 24.05.08, 09:25 podsumowanie po tygodniu katowania wynosi -5kg :) tak wiec warto :) ide pić kawkę :) Odpowiedz Link
monteblack Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 24.05.08, 12:20 Super!!!Kurcze ja jak 3 lata temu robilam kopenhaska to po 13 dniach mialam 6,5 kg mniej a Ty po tygodniu -5???Rewelacja! Odpowiedz Link
merefenebef Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 24.05.08, 16:43 no ale ja mam do zrzucenia jakies 20 kg do wagi normalnej (to moze dlatego zeszlo wiecej:) ciekawe jak bedzie waga spadac w drugim tygodniu... Odpowiedz Link
merefenebef Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 25.05.08, 11:22 a powiedz mi, ktory dzien byl dla ciebie najgorszy? bo wszyscy mowia, ze 7my (jak jest tylko jeden posilek), fakt, ciezko bylo wytrzymac od 13tej bez jedzenia. ale dla mnie najgorszy byl dzien 8my (bo to byly 24 h bez jedzenia i bylam rano bardzo slaba... po zjedzeniu obiadu (bezmiesnego) sil mi nie przybylo i dopiero po 17tej jak zjadlam befsztyk to sie zaczelam jako-tako czuc :) tak mi sie wydaje, ze lepiej ta diete w sobote zaczynac, zeby ten dzien po glodowce miec wolny bo tak to wypada w poniedzialek i ciezko sie wtedy mysli, zwlaszcza jak pracowac trzeba... a dzis rozpoczynam dzien 9ty :) i kolejne pol kilo mniej (razem -5,5) o ile moja waga dobrze dziala, bo nie mam elektronicznej tylko taka zwykla, ze wskazowka ;-) Odpowiedz Link
patka1024 Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 25.05.08, 12:40 Gratuluję i zazdraszczam... ;) Świetny wynik! Ja na półmetku tylko -3kg, ale i tak nieźle. :) Dla mnie też najgorszy był 8 dzień, dodatkowo poszłam rano na basen i po powrocie zupełnie oklapłam. Przyznam się, że trochę złamałam dietę - podjadłam tak 3-4 łyżki gulaszu i 3-4 łyżki rosołu... Odpowiedz Link
merefenebef Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 25.05.08, 14:56 niby pisza, ze nawet żucie gumy do żucia przerywa dietę ... ja dlatego trzymam się jej od początku ściśle (choć jest to trudne) i mam już serdecznie dość niesłonych potraw... ale to tylko do czwartku :) potem jeden dzień przerwy i od soboty jakaś nowa dieta - jeszcze nie zdecydowałam jaka :) a jak osiągnę wymarzoną wagę to będe po prostu mniej jeść i więcej czasu poświęcać na sport :) Odpowiedz Link
patka1024 Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 26.05.08, 10:56 No i trzeba było trzymać się ściśle diety. Waga stanęła. :( Jak widać ładnie schodziło do ósmego dnia, kiedy to nagrzeszyłam. ;) A później nic. DZIEŃ 8 - 66.0kg 34% tłuszczu (a te 34% skąd???) DZIEŃ 9 - 65.9kg 30% tłuszczu DZIEŃ 10 - 66.0kg 30% tłuszczu Odpowiedz Link
merefenebef Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 26.05.08, 19:17 ja sie jutro rano zwaze ale po spodniach juz widze, ze jest calkiem niezle (nie wiem jak Wy ale ja mam przy tej diecie problemy z wyproznianiem - w sensie po prostu mi sie nei chce i jest lepiej tylko po dniu 9tym gdzie sie je szynke z jogurtem (moze specjalnie daja takie zestawienie? :) tak wiec jutro bedzie wazenie musze sobie sprawic po wyplacie wage elektroniczna bo tej mojej ze wskazowka to nie wierze ;-) Odpowiedz Link
merefenebef Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 27.05.08, 20:43 waga kupiona, jutro wazenie i ostatni dzien DK :) zamienie jutro na kolacje pstraga na tunczyka w puszcze bo w ostatniej chwili kupilismy bilety i jedziemy na koncert do Chorzowa wiec po 17tej to ja bede w samochodzie... mam nadzieje, ze to nie bedzie straszne odstepstwo, zwlaszcza ze w tej DK bez jaj widzialam gdzies tunczyka :) juz sie go doczekac nie moge, bo uwielbiam tunczyka z puszki Odpowiedz Link
patka1024 Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 28.05.08, 15:11 Gratuluję wytrwałości! :) I pochwal się rezultatami... Ja niestety w poniedziałek poddałam się - w domu szpital, noce niedospane i gotowanie obiadków dla chorowitków... to nie było dobre połączenie dla mojej diety. I naopychałam się kanapkami i obiadem. To było jedno popołudnie, i później wróciłam do diety, no ale klapa... Mam zamiar przedłużyć ją o tydzień. DZIEŃ 10 - 66.0kg 30% tłuszczu <- tutaj popołudniu wpadka :((( DZIEŃ 11 - 67.3kg 30% tłuszczu DZIEŃ 12 - 66.3kg 30% tłuszczu Odpowiedz Link
patka1024 Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 30.05.08, 10:46 Kontynuacja "popsutej" diety nie idzie tak źle. :) DZIEŃ 13 - 65.8kg 30% tłuszczu DZIEŃ 14 - 65.1kg 30% tłuszczu (tu powinien być koniec, ale ze względu na wpadkę przedłużam o tydzień). Odpowiedz Link
patka1024 Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 28.05.08, 15:12 A z tuńczykiem to dobry pomysł... :) Nie muszę kupować ryby, tylko zjem sobie tuńczyka z puszki. Odpowiedz Link
merefenebef Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 29.05.08, 21:49 oczywiscie nie wiem w jakim zamroczeniu bylam bo przeciez wczoraj to byl przedostatni dzien ;-) a dzis jest ostatni :) na starej wadze rano bylo 75 a na nowej (dokladniejszej 75,5) czyli jakby nie bylo 6 kg mniej :) jutro kolejne wazenie, dzien przerwy (ale bez opychania) ... nadal nie wiem co by tu sobie zjesc :))) Odpowiedz Link
vivian89 Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 29.05.08, 21:56 gratulacje! hm o 6 kg tez marze :D Odpowiedz Link
patka1024 Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 30.05.08, 10:44 Bardzo dobry wynik! :) Co zamierzasz po kopenhaskiej? Odpowiedz Link
merefenebef Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 30.05.08, 22:22 dzis dzien przerwy ale nie szalalam jabko po obudzeniu sie, po po 11tej 3 plasterki szynki, o 15tej serek wiejski i o 18tej losos na szpinaku (nie byla to duza porcja) a jutro to moze trzydniowke sprobuje ... jakos tak mi ilosc jedzenia i skladniki w niej wyjatkowo pasuja ;) Odpowiedz Link
merefenebef Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 19.07.08, 08:40 na to forum już raczej nie zaglądam ale jako że w czwartek minely 2 miesiące od 1go dnia DK to zrobię małe podsumowanko. Na DK przez 13 dni o ile pamiętam schudłam 6 kg. Efekt tej diety był pozytywny - nie chce mi się jesc tyle co kiedys, mam psychiczna blokade na jedzenie po 18tej. Pije duzo wody. staralam sie jesc 5 posilkow dziennie ale w nawale pracy nie mam kiedy. Jem za to 3 posilki, z ktorych wykluczylam weglowodany (DK swietnie mnie tego nauczyla) ale poza tym to jem to co mam ochote (tylko w malych ilosciach). Efekty widac w sygnaturce: 16,4 kg mniej w ciągu 2 miesięcy :) oczywiscie do tego sport: na razie jazda na rowerku stacjonarnym i kiedy sie da slugi spacer... ale od sierpnia zaczne na powazniej do aktywnosci fizycznej podchodzic. zobacze jak bede wygladac wazac 60 kg i wtedy zdecyduje ile jeszcze zostalo kg do zgubienia (daze do rozmiaru 38 przy wzroscie 170) -----merefenebef 17.05.2008 81,5 kg 19.07.2008 65,1 kg Odpowiedz Link
monteblack Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 20.07.08, 10:05 O kurcze gratulation! Ja z mniejszymi lub wiekszymi sukcesami walcze od 10 czerwca.Z waga do konca nie wiem,ale okolo 10 kg na pewno spadlo,bo powchodzilam w ubrania w ktore wiosna nie bylo szans sie zmiescic. Odpowiedz Link
luizka25 Re: RAPORT z pierwszych dni... :) 20.07.08, 11:45 Gratulacje Laseczki;)ja od czerwca tez walcze,ale w sumie bylo tylko ograniczanie,pozniej 10dniowe oczyszczanie,co troszke mi skurczylo zeladek,a teraz od 3dni jestem na DK,wiec mam nadzieje,ze mi sie uda,czytajac wasze posty mam wiare i jakos mi lepiej,ze nie jestem z tym sama,dla innych to nic strasznego,bo tego nie sprobowali i nie rozumieja, Trzymam kciuki za wszystkich!!!! Odpowiedz Link
bergamotkak 5-dniowa na czym polega 08.07.09, 09:01 szukam szukam i znalezc nie moge... na czym polega dokladnie ta dietka 5dniowa...? prosze o przepis i dzieki z gory Odpowiedz Link
bergamotkak Re: Dieta od 17.05.08 - kolejne starcie...xD 08.07.09, 22:27 na czym dokladnie polega dieta dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link