Dodaj do ulubionych

Poród w Legnicy czy w Lubinie???

24.06.10, 14:45
Wiem,że ataki temat już był,ale interesują mnie "świeże" wiadomości!Nie
ukrywam,że bardziej wolę chyba Legnicę.Ktoś tam rodził ostatnio?A może Lubin?W
którym szpitalu opieka jest lepsza?Itd....
Obserwuj wątek
    • bach28 Re: Poród w Legnicy czy w Lubinie??? 24.06.10, 16:25
      forum.gazeta.pl/forum/w,112,112882870,112882870,Legnicki_Szpital_porod.html
    • pelnia1 Re: Poród w Legnicy czy w Lubinie??? 25.06.10, 08:22
      hej, zawsze przeczytasz plusy i minusy o naszym szpitalu i ludziach -
      to dokladnie tak jak w pracy! sa mili i zmeczeni znerwicowani
      czasem ludzie - wszedzie jest ludem szczescia na kogo trafisz i w
      jakim humorze - tak jak i my - zmiennosc kazdemu towarzyszy

osobiscie rodzilam w naszym legnickim spzitalu - i o porodzie powiem
      same plusy o lekarzach takze, zas moge ponarzekac o patologicznym ;)

co wybrac?
      jesli jestes w jakis sposob zagrozona - pomysl o tym co stanie sie z
      dzieckiem rodzac np w feminie kiedy bedzie musialo byc przewiezione
      do legnicy??
      poza tym gdzie masz blizej? rodzinie tez bedzie lepiej w bliskosci -
      dowozenie roznych rzeczy, pomoc przy dziecku, odwiedziny...a porod
      jak porod jeden skomplikowany drugi prostszy... a najwazniejsze zeby
      dziecko sie narodzilo zdrowe i ty bys szybko doszla do siebie :)
      powodzenia!
      • kasiulkamal Re: Poród w Legnicy czy w Lubinie??? 25.06.10, 13:57
        Dzięki za odpowiedź!W zasadzie do mieszkam po środku.20 km od Lubina i 20 km od
        Legnicy.
        Feminy nawet nie biorę pod uwagę.Bardziej myślałam o lubińskim szpitalu.Póki co
        przymierzam sie do legnickiego!
    • jasnorzewska_gawlikowska Re: Poród w Legnicy czy w Lubinie??? 27.06.10, 10:32
      Dam znać za ok. 2 tyg:) Ja zdecydowałam się na szpial legnicki.
      Wiem, że ile kobiet tyle opinii i wszędzie można trafic lepiej i
      gorzej. Tu mam blisko, oddział dobrze wyposażony, zobaczymy. Po
      porodzie dam znać. Będziesz miała aktualne wieści.
      • kasiulkamal Re: Poród w Legnicy czy w Lubinie??? 28.06.10, 08:39
        DZIĘKUJĘ I CZEKAM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ NA RELACJĘ!!!

Powodzenia życzę!!!Moooocno trzymam kciuki!:)
        • kasiulkamal Re: Poród w Legnicy czy w Lubinie??? 20.07.10, 15:00
          Witam!I jak tam?Jakieś nowe wieści???
          • miaau Re: Poród w Legnicy czy w Lubinie??? 21.07.10, 18:56
            też jestem ciekawa, ja też mieszkam w połowie drogi między Lubinem i Legnicą i
            mimo, że jeszcze mam czas, to zastanawiam się który szpital wybrać - ze względy
            na bezpieczeństwo dziecka Feminy nie biorę pod uwagę...
            • kasiulkamal Re: Poród w Legnicy czy w Lubinie??? 30.08.10, 09:38
              3 tygodnie temu urodziłam i polecam Legnicę ;)
              • miaau Re: Poród w Legnicy czy w Lubinie??? 15.09.10, 05:19
                kasiulkamal: możesz napisać coś więcej? opłacałaś położną? rodziłaś z kimś z rodziny? jak z możliwością chodzenia podczas porodu, opieką lekarską...
                nadal zastanawiam się między lubinem (femina) a legnicą (szpital)...

m.
                • kasiulkamal Re: Poród w Legnicy czy w Lubinie??? 15.09.10, 22:19
                  Otóż polecam szpital!Na porodówce super!Trafiły mi sie położne anioły.Głaskały,zagadywały,dokładnie tłumaczyły co mam robić i kiedy ;) Dzidziuś jeszcze w brzuszku cały czas kontrolowany sprzętem do KTG.
                  Podczas porodu był przy mnie non stop lekarz,dwie położne i salowa.Cały czas przy mnie-nikt nawet sie nie odwrócił na moment!Mógł być też maż ale nie chciałam ;) (100 zł -poród rodzinny).
                  Po porodzie na sali ogólnej we trzy leżałyśmy z dzieciakami.:)
                  Położne opiekuńcze,wszystko tłumaczyły,pokazywały,przynosiły bez żadnego "ale". Uczyły z pełnym zaangażowaniem przystawiać do piersi.
                  Jedyny minus w szpitalu to ...jedzenie..ale to chyba Cię nie zdziwiłam :)
                  Pytaj co chcesz wiedzieć!Będę tu zaglądać!:)
                  Na kiedy masz termin?
                  Pozdrówka!
                  • miaau Re: Poród w Legnicy czy w Lubinie??? 16.09.10, 07:44
                    dzięki za odpowiedź :-)
                    termin mam na 12 luty, więc jeszcze trochę czasu..
                    pamiętasz może nazwisko lekarza, który był przy porodzie? zastanawiam się nad zmianą Dajnowskiej na Kołpę (który właśnie w szpitalu w Legnicy pracuje)..
                    miałaś opłaconą położną?
                    podobno przy szpitalu jest szkoła rodzenia - chodziłaś tam na zajęcia może?

pozdrawiam,
                    m.
                    • kasiulkamal Re: Poród w Legnicy czy w Lubinie??? 16.09.10, 09:58
                      Oj tak!Polecam dr Kołpę!Ja leżałam na patoliogii tydzień przed porodem jeszcze to pojawiał się też tam pan doktor :)
                      Oprócz tego przez chwilkę pojawił się na chwilkę na porodówce przy mnie (choć na porodówce spedziłam 30 minut poród i godzina szycie ;) ).Potem był na obchodach na położnictwie.Zawsze uprzejmy,udzielał informacji i dziewczyny mówiły że delikatny ;)
                      Przy mnie był młodziutki dr Dziergawko Piotr.Też mnie szył.Myślę ze jest w porządku ze mną tam na dole ale na kontorli w 6 tyg jeszcze nie byłam (bo nie minęło jeszcze tyle)
                      Pytasz o położną.NIE TRZEBA!!!I nawet nie wiem czy to sie praktykuje w Legnicy (bo w Lubinie słyszałam ze juz nie).Położne pomagają czy opłacone czy nie.Serio!Na prawdę można na nie liczyc.
                      Szkoła rodzenia jest i prowadzi ją cudowna kobieta (odbierała mój poród) ale nie chodziłam do tej szkoły.
                      Dr Kołpa przyjmuje w Lubinie w Mediciusie na Leśnej i na Armii Krajowej w Lubmedzie.
                      Pytaj jak chcesz o więcej!:*
                      • ania0079 Re: Poród w Legnicy czy w Lubinie??? 16.09.10, 10:40
                        Witam
                        W maju rodziłam po raz drugi w legnickim szpitalu. Opiekę miałam bardzo dobrą, teraz przy porodzie była jedna położna, lekarz i salowa. Rodziłam nad ranem, nie było innych rodzących. Położna konkretna i rzeczowa (nieopłacona) mówiła co mam robić. Lekarz był w pobliżu. Ostatnia faza porodu trwała 30 minut, lekarz szył koło godziny. Zszył bardzo dobrze, bo już tego samego dnia mogłam normalnie siedzieć. Po trzech tygodniach już zapomniałam, że rodziłam. Pierwszy raz rodziła w 2007 wszystko w jak najlepszym porządku, tylko natrafiłam na lekarza, który niezbyt dobrze mnie zszył, gdyż rana się bardzo długo goiła. Z tego co wiem, już ten lekarz w szpitalu nie pracuje. Po porodzie opieka bardzo dobra, pielęgniarki z noworodków bardzo pomocne. a szpital, jak to szpital niezbyt estetyczny. Ja dobrze wspominał moje porody:) Najważniejsza rzecz to słuchać położnej, nie panikować, należy się im poddać, a wtedy poród przebiegnie dobrze i szybko.
                        Pozdrawiam
                        • miaau Re: Poród w Legnicy czy w Lubinie??? 28.09.10, 11:16
                          przepisałam się do dr Kołpy i póki co jestem zadowolona..
                          biorąc pod uwagę wątek na forum lubina jestem na 99% zdecydowana na szpital w legnicy :-) dzięki za podpowiedzi dziewczyny..
                          forum.gazeta.pl/forum/w,228,116858738,116858738,Poszkodowani_przez_Femine.html
    • fasolkaolka Re: Poród w Legnicy czy w Lubinie??? 01.10.10, 13:27
      czy w Legnicy czy w Lubinie ludzie mogą trafić się różni (położna, lekarz, pielęgniarka). Weź jednak pod uwagę bezpieczeństwo. Szpital w Legnicy jest bardzo dobrze wyposażony i gdyby coś się komplikowało, szczególnie jeśli chodzi o dzieciaczka, to tutaj będziesz miała najlepszą opiekę i sprzęt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka