dethy 11.06.04, 23:08 Slyszalam dzis ,ze TVN ma byc od 1 lipca zakodowany.Czy wiecie cos w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
servus_lca Re: TVN zakodowany? 12.06.04, 10:19 Tak nie będzie tvn na satelicie, będzie dostepny tylko z nadajników naziemnych i w kablówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
card1 Re: TVN zakodowany? 12.06.04, 10:56 Kończy się możliwość oglądania telewizji TVN i TVN Siedem przez zwykłe anteny satelitarne. Od 1 lipca TVN i TVN Siedem, które nadają obecnie z satelity z Hot Bird, będą kodowane w systemie Conax. Jak informuje TVN, taka decyzja została podjęła z powodu konieczności ograniczenia zasięgu programu do terytorium Polski oraz przestrzegania umów dotyczących praw autorskich. Od lipca dwa największe kanały grupy TVN będą dostępne wyłącznie za pośrednictwem platform cyfrowych, sieci kablowych oraz nadajników naziemnych. Dla operatorów kablowych TVN zapewni odbiorniki satelitarne z kartami dekodującymi. Telewizja TVN poinformowała również, że niebawem zostanie zakończony analogowy przez TVN. Decyzja taka została podjęta w związku z wysokimi kosztami eksploatacji analogowych transponderów oraz spadkiem zainteresowania widzów tą formą przekazu. wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=12509id_rubryki=1&id_podrubryki=22 Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: TVN zakodowany? 12.06.04, 11:52 Buuu:((( To co my bedziemy ogladac?? Chyba wezmiemy polsat.A Wy co macie? Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: TVN zakodowany? 12.06.04, 12:03 dethy napisała: > Buuu:((( To co my bedziemy ogladac?? Chyba wezmiemy polsat.A Wy co macie? Ja mam kablówkę. Na razię się nie martwię. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: TVN zakodowany? 12.06.04, 12:27 U mnie w domciu jest cale 6 kanalow. 1,2,3, Polsat i dwa czeskie. I zyje:)) Wiem, ze gdybym sobie nagle kablowke strzelil albo platforme cyfrowa to tez bym sie pewnie nie mogl z tym rozstac, a tak to nie wiem co trace;) Ma ktos mniejsza liczbe kanalow? Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaa25 Re: TVN zakodowany? 16.06.04, 13:42 to strasznie mało!!! ja mam 100 krotność twoich i bardzo często nie wiem co oglądać (chyba mam ich za dużo). a propos TVN'u to chyba warto kupić Polsat cyfrowy. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: TVN zakodowany? 16.06.04, 23:03 Odkad sa ME to mam w nosie inne kanaly i skupiam sie tylko na pilce. Moze wzialbym Polsat Cyfrowy, ale wole sport w wydaniu Cyfre+ niz PC, tam ma NBA, lige ang,fran,hiszp i wloska, do tego Golden League i Canal+. A co do ilosci kanalow to wole raczej jakos. W sumie to mnie wystarczy tvn24,ale kino! i canal sport. Male mam wymagania, co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ab84 Re: TVN zakodowany? 16.06.04, 23:15 malutkie, ja do tych wymagan dorzycan discovery travel, mtv (ew. vive), w ogole to cyfra i filmy na canal sa super (swito jak mi kablowka canal + czasem na dzien lub dwa rozkodowywuje:D) Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: TVN zakodowany? 17.06.04, 14:17 asiaaa25 napisała: > a propos TVN'u to chyba warto kupić Polsat cyfrowy. No wlasnie chcielismy kupic sama karte,ale oni sprzedaja razem z tunerami.My mamy tuner echostar z dyskiem twardym w srodku.Polsat daje tez tuner echostar,ale bez dysku:(( I na co ja bede nagrywac?? Moj maz ma sie dowiedziec czy gdzies nie sprzedaja samej karty. Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: TVN zakodowany? 17.06.04, 14:27 Ale macie wymagania co do programów. A i tak na końcu jedynkę albo dwójke oglądacie:). Ps.Dethy sprawdź pocztę. Odpowiedz Link Zgłoś
goska35 Re: TVN zakodowany? 17.06.04, 20:13 A i tak na końcu jedynkę albo dwójke oglądacie:). Coś w tym jest..... przelatuję 50 kanaow i wyłaczam telewizor, właczam muzyczkę i wyszywam. Po co mi te wszystkie kanały??? Odpowiedz Link Zgłoś
ab84 Re: TVN zakodowany? 17.06.04, 23:02 heh... ja mam glupia manie... siedze przed tv i przelaczam kanaly co jest oczywiste... ale przenioslo mi sie to tez na radio... siedze przed wieza i przelaczam stacje... Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: TVN zakodowany? 18.06.04, 19:54 No wlasnie odkad moj pilot jest kaput przelaczanie miedzy kanalami zostalo zredukowane do minimum. Dzieki temu jestem na biezaco ze wszystkimi kanalami. Mimo ze pilot to koszt okol 20zl przyzwyczailem sie bez, przyzwyczajenia druga natrua czlowiek, wiec mam nature leniwca, ktoremu nie chce sie ani kupic ani podejsc do telewizora;) Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: TVN zakodowany? 20.06.04, 19:45 Muszę przyznać, że od 1 lipca ja też nie będę odbierał tych stacji i też mam podobny dylemat. Myślę jednak, że z biegiem czasu samo przejdzie i będę oglądał pozostałe 2000 w tym śpiewane kanały arabskie. Mam jeszcze wiele innych zajęć a jak coś to zawsze mogę włączyć forum i poczytać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: TVN zakodowany? 21.06.04, 10:02 ab84 napisała: > poczytac i popisac!!!! :) No co Ty poczytać!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ab84 Re: TVN zakodowany? 21.06.04, 12:29 pisac pisac... bo jak tylko czytac to do 10tys za rok dobijecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: TVN zakodowany? 21.06.04, 19:42 Spoko, rok to my na tym forum siedzimy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ab84 Re: TVN zakodowany? 21.06.04, 21:18 dopiero rok??? a wczesniej forum nie bylo czy bylo a Was na nim nie bylo?? Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: TVN zakodowany? 21.06.04, 21:28 ab84 napisała: > dopiero rok??? a wczesniej forum nie bylo czy bylo a Was na nim nie bylo?? Raczej minimum rok siedzą.... Odpowiedz Link Zgłoś
goska35 Re: TVN zakodowany? 22.06.04, 16:50 Bo my jak trzeba to się potrafimy sprężyć :)) Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: TVN zakodowany? 22.06.04, 20:00 goska35 napisała: > Bo my jak trzeba to się potrafimy sprężyć :)) To fakt, lecz czasami nam to nie wychodzi:( Gosia masz extra sygnaturkę! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: TVN zakodowany? 16.07.04, 19:54 ab84 napisała: > heh... ja mam glupia manie... siedze przed tv i przelaczam kanaly co jest > oczywiste... ale przenioslo mi sie to tez na radio... siedze przed wieza i > przelaczam stacje... ...ale przeniosło mi sie na internet... siedzę i prze łączam strony... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: TVN zakodowany? 30.06.04, 19:37 Jutro 1 lipca.Ciekawe czy faktycznie zakoduja tvn.Boszzz,moja wspolna ...:(( Odpowiedz Link Zgłoś
goska35 Re: no i zakodowali.......ocenzurowano...... n/t 01.07.04, 18:50 Ha ha ha.... a u mnie działa :) Ciekawe kiedy DAMI stwierdzi, że jednak nie będzie opłacac :) Póki co, to mogę Ci dethy przekazywać wieści ze Wspólnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: no i zakodowali.......ocenzurowano...... n/t 01.07.04, 19:11 Ja też nie mam:( Na zbiorczej jest taki obraz, że szkoda oczu. No ale jakoś to będzie. Szkoda tylko, że nie zobaczę w TV walki z Lubinem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: no i zakodowali.......ocenzurowano...... n/t 01.07.04, 19:40 goska35 napisała: > Ha ha ha.... a u mnie działa :) Ciekawe kiedy DAMI stwierdzi, że jednak nie > będzie opłacac :) Póki co, to mogę Ci dethy przekazywać wieści ze Wspólnej :) A dlaczego Dami ma nie płacić. Sieci kablowe dostały karty do dekoderów za darmo więc nic dodatkowo nic nie płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: no i zakodowali.......ocenzurowano...... n/t 01.07.04, 21:41 TVN musi płacić więcej kasy za pokazywanie programów na inne kraje. Chcąc ograniczyć koszty zrobili to co zrobili. Szkoda tylko, że nie nastawiali więcej nadajników w takich małych miasteczkach jak nasze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: no i zakodowali.......ocenzurowano...... n/t 01.07.04, 22:23 goska35 napisała: Póki co, to mogę Ci dethy przekazywać wieści ze Wspólnej :) Dzis pojechalam specjalnie do dziadka ,bo on ma kablowke.Zapowiedzialam sie tez na jutro ...,ale dziadek mieszka sam,bo 2 tyg.temu zmarla moja ukochana babcia,z ktora bylam b.zwiazana.Przyszlam tam ogladac film,ale juz od progu zrobilo mi sie smutno,bo wszystko mi przypominalo babcie.W efekcie sie poplakalam i takie bylo ogladanie. Przyjechalam zaplakana do domu i moj maz powiedzial,ze jutro mam pojechac na Rzeczypospolita i kupic polsat :) Kochany,nie? Dzieki Gosia za dobre checi ! Nie zarzekam sie,moze skorzystam z Twoje propozycji streszczania. Wiesz,nikt z moich znajomych nie oglada tego serialu.Jestes pierwsza :) Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca TVN 04.07.04, 11:01 Podobno niekodowany tvn nadają na innej częstotliwości 12,322 H 27500 Fec 3/4. Informacja nie jest sprawdzona. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: TVN 04.07.04, 19:22 Dethy, czy Ty już sprawdziłaś tę informację. U mnie to jest mocno zakręcone. Muszę rozwalić całą listę by sprawdzić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: TVN 04.07.04, 20:08 swek1 napisał: > Dethy, czy Ty już sprawdziłaś tę informację. U mnie to jest mocno zakręcone. > Muszę rozwalić całą listę by sprawdzić. Tzn miałem na mysli, ze ja nie sprawdziłem tego, ale tvn tam jest na pewno. Leci z paczki polsatu cyfrowego, ale niedługo pewnie i to zakodują. Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: TVN-sprawdzilam 05.07.04, 00:01 servus_lca napisał: > Podobno niekodowany tvn nadają na innej częstotliwości 12,322 H 27500 Fec 3/4. > Informacja nie jest sprawdzona. > taaak,dokladnie to jest tak: czestotliwosc: 12322 polaryzacja: H S-R: 27500 FEC: 3/4 sprwdzilam i na razie ogladam stamtad.Pojechalam jednak po ten polsat,ale nie wiedzialam ,ze wypozyczajac od nich dekoder wiaze sie umowa na rok! Przez 3 m-ce placi sie 19,90 abonamentu,a potem 44,00zl! Poza tym ja nie chce tunera,bo go mam i tez echostar,ale z dyskiem,gdzie moge nagrywac co mi sie podoba.Chcialabym tylko karte ,ale nie mam modulu dostepu :(( Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: TVN-sprawdzilam 06.07.04, 08:21 dethy napisała: > taaak,dokladnie to jest tak: > czestotliwosc: 12322 > polaryzacja: H > S-R: 27500 > FEC: 3/4 > dodałbym jeszcze do tych szczegółowych danych, że to wszystko jest osiągalne na transporderze(?) 65. Chociaż jak patrzę na tefauenowe filmowe hiciory w stylu gulczas, a jak myślisz to się zastanawiam, czy dobrze robię ustawiając sobie ich program... Aj. Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: TVN-sprawdzilam 06.07.04, 08:55 ivek napisał: > dethy napisała: > Chociaż jak patrzę na tefauenowe filmowe hiciory w stylu gulczas, a jak myślisz > to się zastanawiam, czy dobrze robię ustawiając sobie ich program... No wlasnie.Te hity to raczej kity:( Nawet Wspolna zawiesili na lato :((( Dobrze,ze nie kupilam tego polsatu. Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: TVN-sprawdzilam 16.07.04, 12:29 dethy napisała: > Dobrze,ze nie kupilam tego polsatu. 12360 H - odkodowany polsat cyfrowy:) Pewnie jakaś promocja. Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: TVN-sprawdzilam 16.07.04, 15:45 servus_lca napisał: > 12360 H - odkodowany polsat cyfrowy:) Pewnie jakaś promocja. Dzieki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: TVN-sprawdzilam 16.07.04, 17:01 dethy napisała: > servus_lca napisał: > > > > 12360 H - odkodowany polsat cyfrowy:) Pewnie jakaś promocja. > > Dzieki!!!! > > A działa chociaż? Bo nie sprawdzałem tylko na innym forum wyczytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: TVN-sprawdzilam 16.07.04, 19:57 dethy napisała: > lipa:( tylko tvn dziala EEEEEE no co Ty, TVN 7 też jest. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: TVN-sprawdzilam 16.07.04, 23:43 tvn i tvn 7 to ja mam.Ja chce wiecej :) Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: TVN-sprawdzilam 16.07.04, 23:19 dethy napisała: > lipa:( tylko tvn dziala szkoda, ale dobry i tvn:) Odpowiedz Link Zgłoś
ivek mieliscie wczoraj tvn? 21.07.04, 07:39 bo ja znow mam zakodowany (nawet na tych nowych czestotliwosciach) A jak jest u Was? pozdrawiam, Aj. Odpowiedz Link Zgłoś
dethy nieee...:(( 21.07.04, 08:37 Chcialam obejrzec sobie Gorniakowa i nic....Pytalam Sylwka i u niego tez nie bylo.No coz,skonczyly sie dobre czasy i dla polsatu....Poki nie ma "Wspolnej" to przezyje,a potem bede meczyc Gosie o streszczenia,albo wezme miche popcornu i wpadne w sobote na podsumowanie tygodniowych odcinkow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
goska35 Re: nieee...:(( 23.07.04, 19:11 Dethy.... jakby co - to wpadaj - na Wspólnej siedzimy rodzinnie (oprócz kolegi małzonka który w tym czasie okupuje komputer) - to i dla Ciebie miejsce się znajdzie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: nieee...:(( 24.07.04, 15:52 Dzieki za zaproszenie ! Poki co to poszlam za przykladem Sylwka i trace wzrok ogladajac tvn ze zbiorczej.Zauwazylam,ze im dluzej sie tak oglada to albo obraz jest lepszy albo wzrok sie przyzwyczaja.Za to potem jak sie przelaczy na polsat to az ostrosc boli oczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: nieee...:(( 24.07.04, 17:06 dethy napisała: > Poki co to poszlam za przykladem Sylwka i trace wzrok ogladajac tvn ze > zbiorczej.Zauwazylam,ze im dluzej sie tak oglada to albo obraz jest lepszy albo > > wzrok sie przyzwyczaja. Az tak Wam tvn brakuje, że oglądacie na zbiorczej antenie? Teraz i tak lecą same powtórki. Do poprawienia odbioru chyba taka antena by coś dała: www.dipol.com.pl/sklep/a8790.htm . Kierunek Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: mieliscie wczoraj tvn? 21.07.04, 11:46 ivek napisał: > bo ja znow mam zakodowany (nawet na tych nowych czestotliwosciach) > A jak jest u Was? Ja nie sprawdzałem, bo nie byłem u dziadka jeszcze. ALe jeżeli nie ma to kiepsko. I jeszcze info: jak komuś chce się przestawiac antenę to na Amos 4'W jest tvn i tvn7 niekodowane. Co oni kombinują to nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: mieliscie wczoraj tvn? 21.07.04, 15:11 servus_lca napisał: > I jeszcze info: jak komuś chce się przestawiac antenę to na Amos 4'W jest tvn i > tvn7 niekodowane. Co oni kombinują to nie wiem? To pewne? Nie znam sie na ustawianiu,ale czy to co podales wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: mieliscie wczoraj tvn? 21.07.04, 17:17 dethy napisała: > To pewne? Nie znam sie na ustawianiu,ale czy to co podales wystarczy? Tzn musisz antenę przestawić na satelitę Amos 4 st.W (hot bird jest na 13 st.). Tam leci cała paczka tvn-ów. www.lyngsat.com/amos.html na samym dole strony. Odpowiedz Link Zgłoś