anuulaa 04.06.08, 22:04 Chodzi mi o tą restaurację, gdzie kiedyś był Hortex. Może ktoś już tam był i chciałby się podzielić swoimi wrażeniami? Czy warto pójść i jakie ceny? Byłabym wdzięczna za odp:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta805 Re: Nowa restauracja/ pizzeria na NMP? 05.06.08, 10:41 Byłam i wrażenia mam średnie.... no , ale może się rozkręcą. Pizze w jakiś dziwnych kompozycjach i nie ma mozliwości dodania żadnego !! składnika .. średnia cena pizzy 20 zł. , ale taka malutka i cieniutka, że nie warta tej ceny. Klimat fajny nawet..., ale nie zapowiada się na knajpę do biesiadowania przy piwku niestety :-(( tylko...elegancką restauracje ( z pizzą ) ;-))..no i może kilka innych dań, ale karta menu z napojami ma 4 kartki. Kelner nie umiał mi odpowiedzieć na żadne pytanie odnośnie menu. Nie wiedział czy mają jakieś pieczywko do szinaku czy sałatki...i nie raczył iść się o to zapytać kucharza. po 5 min od złożenia zamówienia wrócił i zapytał co ja tak właściwie zamawiałam bo..ZAPOMNIAŁ!! heheh żenada !! jak sie jednak nie rozkręcą to .... nie podziałają długo. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
anuulaa Re: Nowa restauracja/ pizzeria na NMP? 05.06.08, 11:53 No to cena za pizzę wysoka, skoro jest ona oszczędnych rozmiarów. Lokal jest dopiero od tygodnia chyba otwarty, więc obsługa na pewno się rozkręci. No i teraz mam obawy, czy wybrać się tam na romantyczną kolację:( Mam nadzieję, że poza pizzą są jeszcze jakieś inne ciekawe pozycje w menu. Odpowiedz Link Zgłoś
marta805 Re: Nowa restauracja/ pizzeria na NMP? 05.06.08, 12:13 Jesli chodzi o menu to jest tam wybór innych dań , ale nie duży i są to dania dosyć standardowe. Sałatki, spagetti, lasagne..i kilka zestawów. ..dosyć skromnie jak na taki lokal. Na romantyczną kolację polecam Vis-a-Vis--pyszne jedzonko i spory wybór --> tylko proponuję zarezerwować stolik wcześniej. Pozdrawiam serdecznie.:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
anuulaa Re: Nowa restauracja/ pizzeria na NMP? 05.06.08, 13:10 w Vis-a-Vis nie byłam i obawiam się, że jak na naszą kieszeń, to może tam być za drogo, nie orientuję się niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
marta805 Re: Nowa restauracja/ pizzeria na NMP? 05.06.08, 15:34 Jeśli chodzi o dania główne to ceny są takie same i w Pizzeri i w Vis-a-Vis. Za to w tej drugiej Odpowiedz Link Zgłoś
zikiyazi Re: Nowa restauracja/ pizzeria na NMP? 05.06.08, 15:36 Vis a vis na pewno nie jest duzo drozszy, a klimat o wiele lepszy. Nowa knajpa (bo to dla mnie nie restauracja) jest niewykonczona, brakuje porzadnej karty menu, wyszkolonej obsugi, organizacji. Na karty czekalismy 10min, na przyjecie zamowienia drugie tyle (sami wolalismy kelnera). Mialo byc eksluzywnie i milo, jest denerwujaco i rozczarowujaco. Brakuje stolikow na zewnatrz i innych szczegolow. Moim zdaniem zostalo otwarte cos, co nie jest wykonczone. Pizza ok - pasty moga byc, ale vis-a-vis robi lepsze. Jednym slowem - szkoda wielka - ja tak szybko sie tam nie wybiore i innym tez nie polece... Odpowiedz Link Zgłoś
marta805 Re: Więc- Rozczarownie 05.06.08, 16:33 Niestety....rozczarowanie ogólne :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Nowa restauracja/ pizzeria na NMP? 06.06.08, 09:20 Dwa zdania na temat Vis-a-vis: Minus jest fakt, ze w srodku mozna palic! Co w restuaracji nie powinno miec miejsca! Obsluga jest mila, szybka i usluzna, a jedzenia naprawde dobre i serwuja spore porcje, tzn nie zjadlbym przystawki i dania glownego na raz. Chociaz to tez nie problem, bo mozna wziac reszte na wynos! Ceny nie sa wygorowane, jak na standard tej restauracji! Takze polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejka_104 Re: Nowa restauracja/ pizzeria na NMP? 26.06.08, 19:29 zikiyazi napisała: > Vis a vis na pewno nie jest duzo drozszy, a klimat o wiele lepszy. Nowa knajpa > (bo to dla mnie nie restauracja) jest niewykonczona, brakuje porzadnej karty > menu, wyszkolonej obsugi, organizacji. Na karty czekalismy 10min, na przyjecie > zamowienia drugie tyle (sami wolalismy kelnera). Mialo byc eksluzywnie i milo, > jest denerwujaco i rozczarowujaco. Brakuje stolikow na zewnatrz i innych > szczegolow. Moim zdaniem zostalo otwarte cos, co nie jest wykonczone. Pizza ok > - > pasty moga byc, ale vis-a-vis robi lepsze. > Jednym slowem - szkoda wielka - ja tak szybko sie tam nie wybiore i innym tez > nie polece... O jakim Ty standardzie mowisz? O tej BEZNADZIEJNEJ OBSLUDZE!? Ty byles kiedykolwiek w prawdziwej restauracji!? Obsluga jest straszna, okropna i do deeeeee.. A pizza ok? Chyba zartujesz jak ok jest ten koncentrat pomodorowy wysmarowany gruba warstwa na spodzie pizzy! A lody?! To dopiero porazka,sa niby na wzor galerii dominikanskiej a to cos nawet kolo lodow nie stalo! Male porcje,owoce mrozone,kwasne dodane wprost do pucharkow! A je trzeba w kislu ugotowac i poslodzic i taki mus sie chlodzi i dopiero dodaje do deserow! Morde mi te mrozonki powykrecaly,nic wiecej! A puchar orzechowy ma najgorsze orzechy laskowe - po prostu gorzkie,OHYDA! Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Cubana 29.06.08, 11:22 Wczoraj (sobota) bylem w Cubanie i chcialem dzisiaj kilka slow napisac, ale niestety nie mialem okazji byc obsluzonym... Przyszlismy kolo godziny 20 i na drzwiach wisiala kartka, ze impreza zamknieta od 1830 do 2030. Przyszlismy o 2030, usiedlismy w ogrodku i nic. Poczekalismy 5 minut i przeszedlem sie do baru co by poprosic kelnera. Kelner przyszedl po kolejnych 5 minutach z prosba azebysmy poczekali kilka minut, bo byla impreza zamknieta i generalnie maja teraz natlok i prosza o cierpliwosc. My na to, ze w porzadku, gitara gra, poczekamy. Poczekalismy 10 minut z nadzieja na to, ze kelner sie pojawi. Niestety nie pojawil sie. Wobec czego sprobowalismy inaczej, dwojka z nas poszla do baru zamowic osobiscie piwo i wziac je do stolika. Niestety i ta proba zakonczyla sie fiaskiem poniewaz nie moglismy sie doczekac, az ktos z baru odbierze od nas zamowienie. Zrezygnowani poszlismy do Provincji, w ktorej to zjadlem naprawde smaczne tosty nowojorskie (sekretem smaku jest podobno sos, tak mi powiedzial wlasciciel) i wypilem kufelek piwa. Podsumowanie soboty: Cubana 0, Provincja 1. PS Moja znajoma, ktora byla tam w zeszlym tygodniu rowniez narzekala na obsluge. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Cubana 29.06.08, 11:23 Sprawdzilem pisownie, oczywiscie powinna byc Provincia:) Odpowiedz Link Zgłoś
nastyyy Re: Cubana 29.06.08, 12:05 O tak, w Provinci można zjeść pyszne jedzonko i obsługa jest tam naprawdę miła. Do tego klimat. W byłym hortexie byłam kilka dni temu i wrażenie kiepskie. Lokal ładny, wszystko było fajnie do póki nie dostałyśmy pizzy. Bez smaku, z jednym składnikiem przesadzili (może cukinia jest teraz aż tak tania?), pomidory (może zapomnieli ich dodać?) były rzucone na pizzę po jej upieczeniu w kawałkach jak do sałatki, były więc surowe (na pizzy jednak powinny być pieczone z całą pizzą) i zimne. Ceny średnie, można zjeść w Legnicy taniej, a z pewnością dużo smaczniej. Obsługa uczy się, czyli rachunek dostaliśmy z jednym dodatkowym piwem (chyba liczyli, że nie zauważymy i zapłacimy więcej), a pracownicy mają problem z wydawaniem reszty. To jeszcze można wybaczyć, w końcu dopiero początek i niektórzy zaczynają swoją karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
marta805 Re: Cubana 29.06.08, 15:44 Byłam w Cubanie już ze dwa razy i powiem szczerze, że rózne rzeczy mogłabym im tam zarzucić..mało miejsca..za malo stolików, jeszcze nie otwarta sala restauracyjna...ale czego jak czego, ale obsługa jest w porządku. Kelnerzy i barmani starają się i to widać. ZOstawili postawieni w takiej a nie innej sytuacji ( podobno były duże problemy z otwarciem tej knajpki)...i dają rade jak mogą. Skoro była impreza zamknieta wiadomo, że musieli sie "ogarnąć" po tym wszyztkim ;-))) Dajcie im szanse.... :-)) Jesli chodzi o restauracje- pizzerie na NMP to już wcześniej sie wypowiedziałm ŻEnada. Ostatnio dałam im jeszcze jedną szansę i zdania nie zmieniłam niestety. Kelnerka przyniosła nam rachunek po 40 min. mimo, że co chwilę się upominaliśmy :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
anuulaa Re: Cubana 30.06.08, 00:09 A jak sprawa wygląda w Cubanie, jeśli chodzi o tańczenie w kubańskich rytmach? Ktoś tańczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
jolka791 rest NMP 30.06.08, 18:25 jesli chodzi o lody to porażka, na karty czekałam prawie 15 minut, drugie tyle samo zamówienie, a dostarczenie lodów nastąpiło po 40 minutach!! moze dlatego ze był duży ruch, nie wiem, gałki miałam pomieszana tzn inne niż w menu, kolejne 15 minut wołalismy kelnera zeby zapłacić rachunek, no a same lody jak ktos juz napisał nie zaciekawe, lepsze juz sa na gałki, przynajmniej nie ma kwaśnych i zmrozonych owoców Odpowiedz Link Zgłoś
marta805 pizzeria NMP 16.07.08, 10:57 No i dałam im szanse raz jeszcze. Kelnerzy tam sie nie nadają do niczego !!. Po raz kolejmy mylił się co chwilę..przynosił inne rzeczy niż były zamawiane. .. Żenada...i wiecej juz nie powiem !! Obsługa do duu...y Odpowiedz Link Zgłoś
irmin Re: Nowa restauracja/ pizzeria na NMP? 18.07.08, 07:56 NIE POLECAM!!! Moje wrażenia z ostatniej wizyty: 1) obsługa - panika w oczach, nie wiedzą za jaki rewir odpowiadają, nie znają dań z menu, biegają bez celu po całym lokalu, 2) 20 min. czekaliśmy na kartę (na 4 osoby dostaliśmy 2, bo więcej nie mają, a te podane były brudne - rada: ksero istnieje, ścierka do przetarcia również), najlepsze jest to, że podczas oczekiwania podeszła kelnerka z rachunkiem - pomyliła stoliki, 3) 20 minut czekaliśmy na przyjęcie zamówienia (2 razy kelnerzy pytali się czy ktoś od nas przyjął zamówienie, na odpowiedź NIE, kiwali głową i odchodzili, 4) 40-50 minut czekaliśmy na zamówione desery, 5) najlepsze jest to, że przez kolejne 10-15 minut czekaliśmy żeby ktoś dał nam rachunek - obsługa szukała kelnerki, która nas obsługiwała (na drugi raz pójdziemy bez zapłaty), Knajpka robi bardzo dobre wrażenie, ale obsługa TRAGEDIA!!!! Pewnie wybiorę się tam jeszcze nie raz, ale pójdę kiedy będę miała na to 2-3 godziny czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoshimitsun Re: Nowa restauracja/ pizzeria na NMP? 02.01.16, 17:08 Nie warto tam isc zamowilem poledwiczki drobiowe a dostalem siekana piersc ba kawalek piersi o wadze maks 12 dkg w szklance sosu bez wyrazu z czterema lisciami salaty polowa pomidora i 8 cwiartkami ogorka wszystko skropione oliwa masakra za ta cene 23zl moglem isc na dwa kebaby do efezu Odpowiedz Link Zgłoś