Dodaj do ulubionych

poczta na gazecie

29.11.03, 16:01
Czy uzywacie w ogole konta pocztowego, ktorego uzywacie do logowania sie na forach?
Obserwuj wątek
    • servus_lca Re: poczta na gazecie 29.11.03, 16:08
      No jak już je mam, to czemu nie. Właśnie przenoszę swoje servusowe konto z
      tlenu na gazetę, bo już mam trochę za dużo tych e-maili.
      • swek1 Re: poczta na gazecie 29.11.03, 16:24
        Ja siedzę na tlenie, onecie i teraz gazecie.Tlen do zabawy,onet na powagę a
        gazeta do gazety. Pozdrawiam.
        • servus_lca Re: poczta na gazecie 29.11.03, 16:38
          A ja mam takie jadno na powagę z nazwiskiem, jedno z pseudo i jeszcze takie do
          spamu i różnego rodzaju biuletynów. Kiedys to miałem chyba z 6 kont i już nie
          mogłem się połapać, gdzie co przychodzi.
          • swek1 Re: poczta na gazecie 29.11.03, 20:03
            Servus mi przypomniał, że mam jeszcze jedno konto firmowe z imieniem i
            nazwiskiem + firma. Pozdrawiam.
          • olus_stad Re: poczta na gazecie 30.11.03, 00:29
            Do zarzadzania poczta uzywam The Bat! Idealnie sie sprawdza przy wielu kontach, jezeli wiec sie gubicie, to dajcie sobie spokoj z Outlookiem i wsiadajcie na Nietoperza:)

Pozdrawiam
            • servus_lca Re: poczta na gazecie 30.11.03, 16:39
              olus_stad napisał:

> Do zarzadzania poczta uzywam The Bat! Idealnie sie sprawdza przy wielu
              kontach,
              > jezeli wiec sie gubicie, to dajcie sobie spokoj z Outlookiem i wsiadajcie
              na N
              > ietoperza:)
              >
              > Pozdrawiam

Ale The bat nie ma możliwości przeglądania grup dyskusyjnych.
              • olus_stad Re: poczta na gazecie 30.11.03, 18:30
                Do tego sluzy mi Opera, ktora radzi sobie z grupami dyskusyjnymi wysmienicie:)

Pozdrawiam
                • servus_lca Re: poczta na gazecie 30.11.03, 18:41
                  olus_stad napisał:

> Do tego sluzy mi Opera, ktora radzi sobie z grupami dyskusyjnymi
                  wysmienicie:)
                  >
                  > Pozdrawiam

No tak do tego jeszcze kilka nakładek i innych programów i będę je uruchamiał
                  pół godziny, a po co mi to w OE mam wszystko i to za friko.
                  • if_ona Re: poczta na gazecie 30.11.03, 19:26
                    servus_lca napisał:

> No tak do tego jeszcze kilka nakładek i innych programów i będę je uruchamiał
                    > pół godziny, a po co mi to w OE mam wszystko i to za friko.
                    >

Żeby wysyłać posty na grupy zgodnie z netykietą przez OE tym bardziej trzeba sie
                    zaopatrzyć w nakładkę :)
                  • olus_stad Re: poczta na gazecie 30.11.03, 20:12
                    Chcesz mi powiedziec, ze OE i IE sa mniej pamieciozerne niz Opera i The Bat! ???
                    O jakich nakladkach mowisz???
                    • servus_lca Re: poczta na gazecie 30.11.03, 20:31
                      olus_stad napisał:

> Chcesz mi powiedziec, ze OE i IE sa mniej pamieciozerne niz Opera i The
                      Bat! ??
                      > ?
                      > O jakich nakladkach mowisz???

Tak sobie tylko powiedziałem. w OE masz wszystko w jednym . A jako
                      przeglądarki używam Avanta (też nakładka). i już nic nie chce zmieniać , bo mi
                      to pasuje. Poprostu nie mam czasu na testy i naukę obsługi nowych programów.
                      zawsze sobie obiecuję, że w wakacje wszystko przetestuję, ale obiecanki
                      cacanki. BTW The bat i opera to płatne programy, a po co mi jeszcze jeden
                      wydatek.
                      • if_ona Re: poczta na gazecie 30.11.03, 21:47
                        servus_lca napisał:

> > ?
                        > > O jakich nakladkach mowisz???
                        >
                        >
                        > Tak sobie tylko powiedziałem.

Mimo wszystko warto poczytać o Operze i innych programach, bo po co szerzyć
                        mity, że to skomplikowane i trudne w obsłudze programy.

>w OE masz wszystko w jednym .

W Mozilli i Operze masz wszystko w jednym bez dodatkowych nakładek, a jak juz
                        pisałam OE wymaga ulepszacza - np. QuoteFix
                        www.komputerswiat.pl/include/download/download_komentarze.asp?idp=1982
                        >A jako
                        > przeglądarki używam Avanta (też nakładka). i już nic nie chce zmieniać , bo mi
                        > to pasuje.

I dobrze, choc niedobrze :)

> Poprostu nie mam czasu na testy i naukę obsługi nowych programów.
                        > zawsze sobie obiecuję, że w wakacje wszystko przetestuję, ale obiecanki
                        > cacanki.

Polecam testy, bo IE i OE to juz przestarzałe twory :)

>BTW The bat i opera to płatne programy, a po co mi jeszcze jeden
                        > wydatek.
                        >

Kilka m-cy temu w Komputer Świat Expert była pełna wersja The Bat! - świetnie
                        sie sprawuje ;) A w Operze jedyny problem to baner reklamowy - mozna sie
                        przyzwyczaić, ale ja osobiscie jestem maniaczką Mozilli ;)
                        • servus_lca Re: poczta na gazecie 01.12.03, 16:40
                          if_ona napisała:

> servus_lca napisał:
                          >
                          >
                          > > > ?
                          > > > O jakich nakladkach mowisz???
                          > >
                          > >
                          > > Tak sobie tylko powiedziałem.
                          >
                          > Mimo wszystko warto poczytać o Operze i innych programach, bo po co szerzyć
                          > mity, że to skomplikowane i trudne w obsłudze programy.

Wcale tak nie twierdzę, że są skomplikowane, tylko wymagają przestawienia się
                          na trochę inny układ i obsługę, a nie mam czasu na to. W Oe robię wszystko na
                          pamięć, a jak coś się popsuje, to wiem gdzie co jest i jak ten problem
                          rozwiązać. Chociaż rzadko się coś psuje.

>
                          > >w OE masz wszystko w jednym .
                          >
                          > W Mozilli i Operze masz wszystko w jednym bez dodatkowych nakładek, a jak juz
                          > pisałam OE wymaga ulepszacza - np. QuoteFix
                          > www.komputerswiat.pl/include/download/download_komentarze.asp?idp=1982

Wiem mam nawet to zainstalowane, ale na pewno w kolejnych wersjach OE
                          programiści coś w tej sprawie zrobią i mam nadzieję ulepszą.

> >A jako
                          > > przeglądarki używam Avanta (też nakładka). i już nic nie chce zmieniać , b
                          > o mi
                          > > to pasuje.
                          >
                          > I dobrze, choc niedobrze :)

A właśnie, że dobrze, bo większość stron jest pisana pod OE, a w Operze
                          niektóre źle się wyświetlają. Avant ma blokadę pop-upów i to mi wystarczy .A
                          co lepszego ma Opera?

>
                          > > Poprostu nie mam czasu na testy i naukę obsługi nowych programów.
                          > > zawsze sobie obiecuję, że w wakacje wszystko przetestuję, ale obiecanki
                          > > cacanki.
                          >
                          > Polecam testy, bo IE i OE to juz przestarzałe twory :)

A wcale, że nie bo ciągle są jakieś nowe wersje.
                          • if_ona Re: poczta na gazecie 01.12.03, 18:28
                            servus_lca napisał:

>
                            > Wiem mam nawet to zainstalowane, ale na pewno w kolejnych wersjach OE
                            > programiści coś w tej sprawie zrobią i mam nadzieję ulepszą.

Oby :) Wszak nektykieta najwazniejsza..

> A właśnie, że dobrze, bo większość stron jest pisana pod OE, a w Operze
                            > niektóre źle się wyświetlają.

No bo jak komus nie chce sie wgłębić w zawiłości HTML i CSS i pisze kod na "odwal się" to zrozumiałe, że Opera i Mozilla pokazują kaszanę. IE przepuszcza wszelkie brednie w kodzie :) Sama tworząc stronkę muszę się napocić by wyglądała dobrze w wiekszości przegladarek - sama przyjemność ;)

>Avant ma blokadę pop-upów i to mi wystarczy .A
                            > co lepszego ma Opera?

Jak wspomniałam, nie używam na codzień Opery, ale blokada pop-up to niewielki ułamek jej możliwości. Otwieranie nowych stron w panelach, a nie w nowym oknie, gesty myszy, rozbudowana hotlista itp. No i żaden dialer sie nie wkręci LOL..Więcej szczegołow doczytaj sobie sam:

starzaki.eu.org/~hclan/operapl/opera2.html
                            softcoffee.net/index.php?module=ContentExpress&func=display&ceid=11&bid=78module=ContentExpress&func=display&ceid=11&bid=78

> > Polecam testy, bo IE i OE to juz przestarzałe twory :)
                            >
                            > A wcale, że nie bo ciągle są jakieś nowe wersje.
                            >

Wydaje mi się, że chyba nie ;) Spojrz na tabele z porownaniem przegladarek i chyba jasno z niej wynika, że IE to archaiczna przeglądarka - bez nakladek sie nie da z nia pracować :)

Ufff :)
                            • if_ona no i jeszcze jedno ;) 01.12.03, 18:34
                              www.operapl.net/NIE/
                            • servus_lca Re: poczta na gazecie 01.12.03, 18:48
                              if_ona napisała:

>> Jak wspomniałam, nie używam na codzień Opery, ale blokada pop-up to
                              niewielki u
                              > łamek jej możliwości. Otwieranie nowych stron w panelach, a nie w nowym
                              oknie,
                              > gesty myszy, rozbudowana hotlista itp. No i żaden dialer sie nie wkręci
                              LOL..Wi
                              > ęcej szczegołow doczytaj sobie sam:
                              >
                              > starzaki.eu.org/~hclan/operapl/opera2.html
                              > softcoffee.net/index.php?module=ContentExpress&func=display&ceid=11&bid=78module=ContentExpress&func=display&ceid=11&bid=78
                              >

to wszystko ma Avant, więc dalej Opera to nic lepszego.
                              • if_ona Re: poczta na gazecie 01.12.03, 18:54
                                servus_lca napisał:

> to wszystko ma Avant, więc dalej Opera to nic lepszego.

Hmm :) Wydawało mi się, że dyskutujemy na temat przegladarek, czyli IE oraz
                                Opery, a nie na temat nakładki do IE :) Na tym radosnie kończę z mej strony
                                powyższą dyskusję :) I tak Mozilla jest najlepsza :P
                                • servus_lca Re: poczta na gazecie 01.12.03, 20:02
                                  if_ona napisała:

> Hmm :) Wydawało mi się, że dyskutujemy na temat przegladarek, czyli IE oraz
                                  > Opery, a nie na temat nakładki do IE :) Na tym radosnie kończę z mej strony
                                  > powyższą dyskusję :) I tak Mozilla jest najlepsza :P
                                  >
                                  >

Ja dyskutuję o IE z Avantem.I tak IE jest najgorsza, ale będe jej dalej używał
                                  i już.
                            • olus_stad Re: poczta na gazecie 01.12.03, 19:24
                              Kobieto!!! Ty mi jak z nieba spadlas:)) Juz myslalem, ze tylko ja jeden na swiecie uzywam Opery, a tu bach! Jest nas kilkoro:) Tak sie ciesze, ze nie jestem sam jak palec na tym forum. Goraco i serdecznie witam:)

Pozdrawiam

PS Mankamentem jest nieobslugiwanie przez Menadzera Hasel portalu Gazety:( Juz kiedys o tym wspominalem na forum o forum i nic:((
                              • if_ona Re: poczta na gazecie 01.12.03, 19:38
                                olus_stad napisał:

> Kobieto!!! Ty mi jak z nieba spadlas:))

No cwiczę, bo mikolajki coraz bliżej :)

>Juz myslalem, ze tylko ja jeden na swie
                                > cie uzywam Opery, a tu bach! Jest nas kilkoro:)

No ja używam przede wszytkim Mozilli :) Mozilla rulezzzz :) Ale zdarza sie mi
                                odpalać Operę, gdy pragne popisać na forum na całą szerokośc forum. Niestety w
                                Mozilli moje wspaniałe posty zajmują wąski pasek ;) No i obowiązkowo odpalam
                                Operę, gdy testuję budowaną stronkę - czasami klnę w takich przypadkach, bo cos
                                w kodzie nie gra, a ja nie wiem co ;)

>Tak sie ciesze, ze nie jestem s
                                > am jak palec na tym forum. Goraco i serdecznie witam:)

A juz sobie popisalismy wcześniej, tylko z okazji prywatyzacji założylam nowe
                                konto. Tak naprawde jestem z Lubina, ale gdy sprawa przegladarek wyplywa to sie
                                powstrzymać nie umiem :)

>
                                > PS Mankamentem jest nieobslugiwanie przez Menadzera Hasel portalu Gazety:( Juz
                                > kiedys o tym wspominalem na forum o forum i nic:((

A pamietam tę dyskusję. Niestety Gazeta jest madrzejsza od samej siebie w
                                kwestii forum. Ja sie czepiam o beznadziejne reklamy flashowe, które nijak nie
                                chca sie wyłączać w Mozzi :) Ale już mam filtry na wszystkie flashe i nic mi nie
                                miga :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11&w=8992537
                                • olus_stad Re: poczta na gazecie 01.12.03, 23:45
                                  Jak z Lubina, czyli z importu mozna powiedziec;) Zapraszamy do dyskusji nie tylko na temat przegladarek:)

Co do poslugiwania sie roznymi przegladarkami to mam do korekcji stron Opere i IE. To co ladnie wyglada w Operze, sypie sie pod IE. I mam dylemat czy byc wiernym HTML i CSS czy checi byc dobrze odbieranym przez wiekszosc. Ale tak bylo od zawsze:)

Niektorzy falshowi reklamodawcy sa tak wyrozumiali, ze umieszczaja taki maciupki iks do zamkniecia, ale niestety tylko niektorzy i wtedy daje sobie spokoj z przegladaniem:( Co do automatycznego logowania, to ladnie mi odpowiedzial pewien uzytkownik forum: 'po co gazeta ma sie trudzic dla 5% uzytkownikow Opery???'. Trudno nie przyznac mu racji:((((

Pozdrawiam

Pozdrawiam
                                  • if_ona Re: poczta na gazecie 02.12.03, 15:26
                                    olus_stad napisał:

> Jak z Lubina, czyli z importu mozna powiedziec;) Zapraszamy do dyskusji nie tyl
                                    > ko na temat przegladarek:)

Jak trafi sie interesujacy watek to z chęcią popiszę ;)

>
                                    > Niektorzy falshowi reklamodawcy sa tak wyrozumiali, ze umieszczaja taki maciupk
                                    > i iks do zamkniecia, ale niestety tylko niektorzy i wtedy daje sobie spokoj z p
                                    > rzegladaniem:(

No i w Mozilli te maciupkie przyciski własnie nie działają :) Nie daja się
                                    wyłączyć. Poszłam więc na całość i poblokowalam wszelki gazetowy flash..

Co do automatycznego logowania, to ladnie mi odpowiedzial pewien
                                    > uzytkownik forum: 'po co gazeta ma sie trudzic dla 5% uzytkownikow Opery???'.
                                    > Trudno nie przyznac mu racji:((((

Czy ja wiem? 5% to sporo ludzi :)
                                    • goska35 Re: poczta na gazecie 02.12.03, 17:32
                                      Super dyskusja fachowców... na szczęście nic nie zrozumiałam :)

Malgoska
                                      • olus_stad Re: poczta na gazecie 02.12.03, 18:30
                                        My tez nic nie rozumiemy, tak sobie technobelkoczemy;))

Pozdrawiam
                                      • if_ona Re: poczta na gazecie 02.12.03, 18:48
                                        goska35 napisała:

> Super dyskusja fachowców... na szczęście nic nie zrozumiałam :)
                                        >

W zyciu nie będę fachowcem ;) To co pisałam to tylko podstawy poruszania sie po
                                        sieci - jak dla mnie :) Na pewno zrozumiałaś cos z tej gadaniny - że Mozilla to
                                        najlepsza przeglądarka, a Opera też jest niezła ;) - ha, ha :)
                                        • servus_lca Re: poczta na gazecie 02.12.03, 18:52
                                          if_ona napisała:

> goska35 napisała:
                                          >
                                          > > Super dyskusja fachowców... na szczęście nic nie zrozumiałam :)
                                          > >
                                          >
                                          > W zyciu nie będę fachowcem ;) To co pisałam to tylko podstawy poruszania sie
                                          po
                                          > sieci - jak dla mnie :) Na pewno zrozumiałaś cos z tej gadaniny - że Mozilla
                                          to
                                          > najlepsza przeglądarka, a Opera też jest niezła ;) - ha, ha :)
                                          >
                                          >

No i oczywiście OE i IE są najgorsze, ale używa ich 90 % użytkowników
                                          komputerów.
                                          • if_ona Re: poczta na gazecie 02.12.03, 19:01
                                            servus_lca napisał:
                                            >
                                            > No i oczywiście OE i IE są najgorsze, ale używa ich 90 % użytkowników
                                            > komputerów.

Oczywiscie, ze sa najgorsze :) Bo jak ogolnie wiadomo IE i OE dostarczane są
                                            razem z Windows, co rozleniwia uzytkownikow w poszukiwaniu lepszych programów ;)
                                      • swek1 Re: poczta na gazecie 02.12.03, 20:00
                                        goska35 napisała:

> Super dyskusja fachowców... na szczęście nic nie zrozumiałam :)
                                        >
                                        > Malgoska

Widac Gosiu, że jesteśmy na tym samym poziomie. Ja otwieram pocztę zawsze ze
                                        strony danego portalu. Pozdrawiam.
                                        • servus_lca Re: poczta na gazecie 04.12.03, 18:25

No dobra przekonaliście mnie, testuję Operę. Jak narazie nie mogę się połapałć gdzie co jest . Oj dziś za wiele na FL nie popiszę.
                                          Olus jesteś na forum bo mam pytanie?
                                          • if_ona Re: poczta na gazecie 04.12.03, 20:15
                                            servus_lca napisał:

>
                                            > No dobra przekonaliście mnie, testuję Operę. Jak narazie nie mogę się połapałć
                                            > gdzie co jest . Oj dziś za wiele na FL nie popiszę.
                                            > Olus jesteś na forum bo mam pytanie?
                                            >

Przejscie na nowa przegladarkę to faktycznie szok ;) Poczytaj operowe strony:

starzaki.eu.org/~hclan/operapl/opera2.html
                                            my.opera.com/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=60
                                            dobreprogramy.com/index.php?dz=8&a=15
                                            • servus_lca Re: poczta na gazecie 04.12.03, 20:24
                                              if_ona napisała:

> Przejscie na nowa przegladarkę to faktycznie szok ;) Poczytaj operowe strony:
                                              >
                                              > starzaki.eu.org/~hclan/operapl/opera2.html
                                              > my.opera.com/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=60
                                              > dobreprogramy.com/index.php?dz=8&a=15

Dzięki za strony, ale nie mogę jak na razie wysłać e-maila, ale wszystko powoli, a grupy dyskusyjne juz trochę opanowałem.
                                          • olus_stad Re: poczta na gazecie 04.12.03, 21:19
                                            jestem, ale nie wiem jak dlugo. jakby cos to wal na poczte:)
                                            • servus_lca Re: poczta na gazecie 07.12.03, 15:43
                                              olus_stad napisał:

> jestem, ale nie wiem jak dlugo. jakby cos to wal na poczte:)

Już sobie poradziłem. Przyznam, że nie zajęło mi długo nauczenie się obsługi. Jak na razie wrażenia dobre z uzywania Opery, muszę jeszcze tylko pozbyć się pewnych zachowań. teraz więcej działam na klawiaturze niż myszką.
                      • olus_stad Re: poczta na gazecie 30.11.03, 23:24
                        No to czekamy do wakacji:) Ale jakbys sie kiedys przerzucil na tzw. moje aplikacje z problemami, to sluze pomoca.

Pozdrawiam
                        • servus_lca Re: poczta na gazecie 01.12.03, 16:44
                          olus_stad napisał:

> No to czekamy do wakacji:) Ale jakbys sie kiedys przerzucil na tzw. moje
                          aplika
                          > cje z problemami, to sluze pomoca.
                          >
                          > Pozdrawiam

Dzięki, zapamiętam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka