olus_stad 29.11.03, 16:01 Czy uzywacie w ogole konta pocztowego, ktorego uzywacie do logowania sie na forach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
servus_lca Re: poczta na gazecie 29.11.03, 16:08 No jak już je mam, to czemu nie. Właśnie przenoszę swoje servusowe konto z tlenu na gazetę, bo już mam trochę za dużo tych e-maili. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: poczta na gazecie 29.11.03, 16:24 Ja siedzę na tlenie, onecie i teraz gazecie.Tlen do zabawy,onet na powagę a gazeta do gazety. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: poczta na gazecie 29.11.03, 16:38 A ja mam takie jadno na powagę z nazwiskiem, jedno z pseudo i jeszcze takie do spamu i różnego rodzaju biuletynów. Kiedys to miałem chyba z 6 kont i już nie mogłem się połapać, gdzie co przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: poczta na gazecie 29.11.03, 20:03 Servus mi przypomniał, że mam jeszcze jedno konto firmowe z imieniem i nazwiskiem + firma. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: poczta na gazecie 30.11.03, 00:29 Do zarzadzania poczta uzywam The Bat! Idealnie sie sprawdza przy wielu kontach, jezeli wiec sie gubicie, to dajcie sobie spokoj z Outlookiem i wsiadajcie na Nietoperza:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: poczta na gazecie 30.11.03, 16:39 olus_stad napisał: > Do zarzadzania poczta uzywam The Bat! Idealnie sie sprawdza przy wielu kontach, > jezeli wiec sie gubicie, to dajcie sobie spokoj z Outlookiem i wsiadajcie na N > ietoperza:) > > Pozdrawiam Ale The bat nie ma możliwości przeglądania grup dyskusyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: poczta na gazecie 30.11.03, 18:30 Do tego sluzy mi Opera, ktora radzi sobie z grupami dyskusyjnymi wysmienicie:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: poczta na gazecie 30.11.03, 18:41 olus_stad napisał: > Do tego sluzy mi Opera, ktora radzi sobie z grupami dyskusyjnymi wysmienicie:) > > Pozdrawiam No tak do tego jeszcze kilka nakładek i innych programów i będę je uruchamiał pół godziny, a po co mi to w OE mam wszystko i to za friko. Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: poczta na gazecie 30.11.03, 19:26 servus_lca napisał: > No tak do tego jeszcze kilka nakładek i innych programów i będę je uruchamiał > pół godziny, a po co mi to w OE mam wszystko i to za friko. > Żeby wysyłać posty na grupy zgodnie z netykietą przez OE tym bardziej trzeba sie zaopatrzyć w nakładkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: poczta na gazecie 30.11.03, 20:12 Chcesz mi powiedziec, ze OE i IE sa mniej pamieciozerne niz Opera i The Bat! ??? O jakich nakladkach mowisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: poczta na gazecie 30.11.03, 20:31 olus_stad napisał: > Chcesz mi powiedziec, ze OE i IE sa mniej pamieciozerne niz Opera i The Bat! ?? > ? > O jakich nakladkach mowisz??? Tak sobie tylko powiedziałem. w OE masz wszystko w jednym . A jako przeglądarki używam Avanta (też nakładka). i już nic nie chce zmieniać , bo mi to pasuje. Poprostu nie mam czasu na testy i naukę obsługi nowych programów. zawsze sobie obiecuję, że w wakacje wszystko przetestuję, ale obiecanki cacanki. BTW The bat i opera to płatne programy, a po co mi jeszcze jeden wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: poczta na gazecie 30.11.03, 21:47 servus_lca napisał: > > ? > > O jakich nakladkach mowisz??? > > > Tak sobie tylko powiedziałem. Mimo wszystko warto poczytać o Operze i innych programach, bo po co szerzyć mity, że to skomplikowane i trudne w obsłudze programy. >w OE masz wszystko w jednym . W Mozilli i Operze masz wszystko w jednym bez dodatkowych nakładek, a jak juz pisałam OE wymaga ulepszacza - np. QuoteFix www.komputerswiat.pl/include/download/download_komentarze.asp?idp=1982 >A jako > przeglądarki używam Avanta (też nakładka). i już nic nie chce zmieniać , bo mi > to pasuje. I dobrze, choc niedobrze :) > Poprostu nie mam czasu na testy i naukę obsługi nowych programów. > zawsze sobie obiecuję, że w wakacje wszystko przetestuję, ale obiecanki > cacanki. Polecam testy, bo IE i OE to juz przestarzałe twory :) >BTW The bat i opera to płatne programy, a po co mi jeszcze jeden > wydatek. > Kilka m-cy temu w Komputer Świat Expert była pełna wersja The Bat! - świetnie sie sprawuje ;) A w Operze jedyny problem to baner reklamowy - mozna sie przyzwyczaić, ale ja osobiscie jestem maniaczką Mozilli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: poczta na gazecie 01.12.03, 16:40 if_ona napisała: > servus_lca napisał: > > > > > ? > > > O jakich nakladkach mowisz??? > > > > > > Tak sobie tylko powiedziałem. > > Mimo wszystko warto poczytać o Operze i innych programach, bo po co szerzyć > mity, że to skomplikowane i trudne w obsłudze programy. Wcale tak nie twierdzę, że są skomplikowane, tylko wymagają przestawienia się na trochę inny układ i obsługę, a nie mam czasu na to. W Oe robię wszystko na pamięć, a jak coś się popsuje, to wiem gdzie co jest i jak ten problem rozwiązać. Chociaż rzadko się coś psuje. > > >w OE masz wszystko w jednym . > > W Mozilli i Operze masz wszystko w jednym bez dodatkowych nakładek, a jak juz > pisałam OE wymaga ulepszacza - np. QuoteFix > www.komputerswiat.pl/include/download/download_komentarze.asp?idp=1982 Wiem mam nawet to zainstalowane, ale na pewno w kolejnych wersjach OE programiści coś w tej sprawie zrobią i mam nadzieję ulepszą. > >A jako > > przeglądarki używam Avanta (też nakładka). i już nic nie chce zmieniać , b > o mi > > to pasuje. > > I dobrze, choc niedobrze :) A właśnie, że dobrze, bo większość stron jest pisana pod OE, a w Operze niektóre źle się wyświetlają. Avant ma blokadę pop-upów i to mi wystarczy .A co lepszego ma Opera? > > > Poprostu nie mam czasu na testy i naukę obsługi nowych programów. > > zawsze sobie obiecuję, że w wakacje wszystko przetestuję, ale obiecanki > > cacanki. > > Polecam testy, bo IE i OE to juz przestarzałe twory :) A wcale, że nie bo ciągle są jakieś nowe wersje. Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: poczta na gazecie 01.12.03, 18:28 servus_lca napisał: > > Wiem mam nawet to zainstalowane, ale na pewno w kolejnych wersjach OE > programiści coś w tej sprawie zrobią i mam nadzieję ulepszą. Oby :) Wszak nektykieta najwazniejsza.. > A właśnie, że dobrze, bo większość stron jest pisana pod OE, a w Operze > niektóre źle się wyświetlają. No bo jak komus nie chce sie wgłębić w zawiłości HTML i CSS i pisze kod na "odwal się" to zrozumiałe, że Opera i Mozilla pokazują kaszanę. IE przepuszcza wszelkie brednie w kodzie :) Sama tworząc stronkę muszę się napocić by wyglądała dobrze w wiekszości przegladarek - sama przyjemność ;) >Avant ma blokadę pop-upów i to mi wystarczy .A > co lepszego ma Opera? Jak wspomniałam, nie używam na codzień Opery, ale blokada pop-up to niewielki ułamek jej możliwości. Otwieranie nowych stron w panelach, a nie w nowym oknie, gesty myszy, rozbudowana hotlista itp. No i żaden dialer sie nie wkręci LOL..Więcej szczegołow doczytaj sobie sam: starzaki.eu.org/~hclan/operapl/opera2.html softcoffee.net/index.php?module=ContentExpress&func=display&ceid=11&bid=78module=ContentExpress&func=display&ceid=11&bid=78 > > Polecam testy, bo IE i OE to juz przestarzałe twory :) > > A wcale, że nie bo ciągle są jakieś nowe wersje. > Wydaje mi się, że chyba nie ;) Spojrz na tabele z porownaniem przegladarek i chyba jasno z niej wynika, że IE to archaiczna przeglądarka - bez nakladek sie nie da z nia pracować :) Ufff :) Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: poczta na gazecie 01.12.03, 18:48 if_ona napisała: >> Jak wspomniałam, nie używam na codzień Opery, ale blokada pop-up to niewielki u > łamek jej możliwości. Otwieranie nowych stron w panelach, a nie w nowym oknie, > gesty myszy, rozbudowana hotlista itp. No i żaden dialer sie nie wkręci LOL..Wi > ęcej szczegołow doczytaj sobie sam: > > starzaki.eu.org/~hclan/operapl/opera2.html > softcoffee.net/index.php?module=ContentExpress&func=display&ceid=11&bid=78module=ContentExpress&func=display&ceid=11&bid=78 > to wszystko ma Avant, więc dalej Opera to nic lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: poczta na gazecie 01.12.03, 18:54 servus_lca napisał: > to wszystko ma Avant, więc dalej Opera to nic lepszego. Hmm :) Wydawało mi się, że dyskutujemy na temat przegladarek, czyli IE oraz Opery, a nie na temat nakładki do IE :) Na tym radosnie kończę z mej strony powyższą dyskusję :) I tak Mozilla jest najlepsza :P Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: poczta na gazecie 01.12.03, 20:02 if_ona napisała: > Hmm :) Wydawało mi się, że dyskutujemy na temat przegladarek, czyli IE oraz > Opery, a nie na temat nakładki do IE :) Na tym radosnie kończę z mej strony > powyższą dyskusję :) I tak Mozilla jest najlepsza :P > > Ja dyskutuję o IE z Avantem.I tak IE jest najgorsza, ale będe jej dalej używał i już. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: poczta na gazecie 01.12.03, 19:24 Kobieto!!! Ty mi jak z nieba spadlas:)) Juz myslalem, ze tylko ja jeden na swiecie uzywam Opery, a tu bach! Jest nas kilkoro:) Tak sie ciesze, ze nie jestem sam jak palec na tym forum. Goraco i serdecznie witam:) Pozdrawiam PS Mankamentem jest nieobslugiwanie przez Menadzera Hasel portalu Gazety:( Juz kiedys o tym wspominalem na forum o forum i nic:(( Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: poczta na gazecie 01.12.03, 19:38 olus_stad napisał: > Kobieto!!! Ty mi jak z nieba spadlas:)) No cwiczę, bo mikolajki coraz bliżej :) >Juz myslalem, ze tylko ja jeden na swie > cie uzywam Opery, a tu bach! Jest nas kilkoro:) No ja używam przede wszytkim Mozilli :) Mozilla rulezzzz :) Ale zdarza sie mi odpalać Operę, gdy pragne popisać na forum na całą szerokośc forum. Niestety w Mozilli moje wspaniałe posty zajmują wąski pasek ;) No i obowiązkowo odpalam Operę, gdy testuję budowaną stronkę - czasami klnę w takich przypadkach, bo cos w kodzie nie gra, a ja nie wiem co ;) >Tak sie ciesze, ze nie jestem s > am jak palec na tym forum. Goraco i serdecznie witam:) A juz sobie popisalismy wcześniej, tylko z okazji prywatyzacji założylam nowe konto. Tak naprawde jestem z Lubina, ale gdy sprawa przegladarek wyplywa to sie powstrzymać nie umiem :) > > PS Mankamentem jest nieobslugiwanie przez Menadzera Hasel portalu Gazety:( Juz > kiedys o tym wspominalem na forum o forum i nic:(( A pamietam tę dyskusję. Niestety Gazeta jest madrzejsza od samej siebie w kwestii forum. Ja sie czepiam o beznadziejne reklamy flashowe, które nijak nie chca sie wyłączać w Mozzi :) Ale już mam filtry na wszystkie flashe i nic mi nie miga :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11&w=8992537 Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: poczta na gazecie 01.12.03, 23:45 Jak z Lubina, czyli z importu mozna powiedziec;) Zapraszamy do dyskusji nie tylko na temat przegladarek:) Co do poslugiwania sie roznymi przegladarkami to mam do korekcji stron Opere i IE. To co ladnie wyglada w Operze, sypie sie pod IE. I mam dylemat czy byc wiernym HTML i CSS czy checi byc dobrze odbieranym przez wiekszosc. Ale tak bylo od zawsze:) Niektorzy falshowi reklamodawcy sa tak wyrozumiali, ze umieszczaja taki maciupki iks do zamkniecia, ale niestety tylko niektorzy i wtedy daje sobie spokoj z przegladaniem:( Co do automatycznego logowania, to ladnie mi odpowiedzial pewien uzytkownik forum: 'po co gazeta ma sie trudzic dla 5% uzytkownikow Opery???'. Trudno nie przyznac mu racji:(((( Pozdrawiam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: poczta na gazecie 02.12.03, 15:26 olus_stad napisał: > Jak z Lubina, czyli z importu mozna powiedziec;) Zapraszamy do dyskusji nie tyl > ko na temat przegladarek:) Jak trafi sie interesujacy watek to z chęcią popiszę ;) > > Niektorzy falshowi reklamodawcy sa tak wyrozumiali, ze umieszczaja taki maciupk > i iks do zamkniecia, ale niestety tylko niektorzy i wtedy daje sobie spokoj z p > rzegladaniem:( No i w Mozilli te maciupkie przyciski własnie nie działają :) Nie daja się wyłączyć. Poszłam więc na całość i poblokowalam wszelki gazetowy flash.. Co do automatycznego logowania, to ladnie mi odpowiedzial pewien > uzytkownik forum: 'po co gazeta ma sie trudzic dla 5% uzytkownikow Opery???'. > Trudno nie przyznac mu racji:(((( Czy ja wiem? 5% to sporo ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
goska35 Re: poczta na gazecie 02.12.03, 17:32 Super dyskusja fachowców... na szczęście nic nie zrozumiałam :) Malgoska Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: poczta na gazecie 02.12.03, 18:30 My tez nic nie rozumiemy, tak sobie technobelkoczemy;)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: poczta na gazecie 02.12.03, 18:48 goska35 napisała: > Super dyskusja fachowców... na szczęście nic nie zrozumiałam :) > W zyciu nie będę fachowcem ;) To co pisałam to tylko podstawy poruszania sie po sieci - jak dla mnie :) Na pewno zrozumiałaś cos z tej gadaniny - że Mozilla to najlepsza przeglądarka, a Opera też jest niezła ;) - ha, ha :) Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: poczta na gazecie 02.12.03, 18:52 if_ona napisała: > goska35 napisała: > > > Super dyskusja fachowców... na szczęście nic nie zrozumiałam :) > > > > W zyciu nie będę fachowcem ;) To co pisałam to tylko podstawy poruszania sie po > sieci - jak dla mnie :) Na pewno zrozumiałaś cos z tej gadaniny - że Mozilla to > najlepsza przeglądarka, a Opera też jest niezła ;) - ha, ha :) > > No i oczywiście OE i IE są najgorsze, ale używa ich 90 % użytkowników komputerów. Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: poczta na gazecie 02.12.03, 19:01 servus_lca napisał: > > No i oczywiście OE i IE są najgorsze, ale używa ich 90 % użytkowników > komputerów. Oczywiscie, ze sa najgorsze :) Bo jak ogolnie wiadomo IE i OE dostarczane są razem z Windows, co rozleniwia uzytkownikow w poszukiwaniu lepszych programów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
swek1 Re: poczta na gazecie 02.12.03, 20:00 goska35 napisała: > Super dyskusja fachowców... na szczęście nic nie zrozumiałam :) > > Malgoska Widac Gosiu, że jesteśmy na tym samym poziomie. Ja otwieram pocztę zawsze ze strony danego portalu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: poczta na gazecie 04.12.03, 18:25 No dobra przekonaliście mnie, testuję Operę. Jak narazie nie mogę się połapałć gdzie co jest . Oj dziś za wiele na FL nie popiszę. Olus jesteś na forum bo mam pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: poczta na gazecie 04.12.03, 20:15 servus_lca napisał: > > No dobra przekonaliście mnie, testuję Operę. Jak narazie nie mogę się połapałć > gdzie co jest . Oj dziś za wiele na FL nie popiszę. > Olus jesteś na forum bo mam pytanie? > Przejscie na nowa przegladarkę to faktycznie szok ;) Poczytaj operowe strony: starzaki.eu.org/~hclan/operapl/opera2.html my.opera.com/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=60 dobreprogramy.com/index.php?dz=8&a=15 Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: poczta na gazecie 04.12.03, 20:24 if_ona napisała: > Przejscie na nowa przegladarkę to faktycznie szok ;) Poczytaj operowe strony: > > starzaki.eu.org/~hclan/operapl/opera2.html > my.opera.com/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=60 > dobreprogramy.com/index.php?dz=8&a=15 Dzięki za strony, ale nie mogę jak na razie wysłać e-maila, ale wszystko powoli, a grupy dyskusyjne juz trochę opanowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: poczta na gazecie 04.12.03, 21:19 jestem, ale nie wiem jak dlugo. jakby cos to wal na poczte:) Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: poczta na gazecie 07.12.03, 15:43 olus_stad napisał: > jestem, ale nie wiem jak dlugo. jakby cos to wal na poczte:) Już sobie poradziłem. Przyznam, że nie zajęło mi długo nauczenie się obsługi. Jak na razie wrażenia dobre z uzywania Opery, muszę jeszcze tylko pozbyć się pewnych zachowań. teraz więcej działam na klawiaturze niż myszką. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: poczta na gazecie 30.11.03, 23:24 No to czekamy do wakacji:) Ale jakbys sie kiedys przerzucil na tzw. moje aplikacje z problemami, to sluze pomoca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
servus_lca Re: poczta na gazecie 01.12.03, 16:44 olus_stad napisał: > No to czekamy do wakacji:) Ale jakbys sie kiedys przerzucil na tzw. moje aplika > cje z problemami, to sluze pomoca. > > Pozdrawiam Dzięki, zapamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś