Dodaj do ulubionych

Nowa odsłona śledzia

29.10.11, 01:37
Śledzie po żydowsku z pomarańczami

Składniki: 60 dag solonych filetów śledziowych, 3/4 szklanki mleka, pomarańcza, cebula, jabłko l konserwowy ogórek, 4 łyżki gęstego majonezu dekoracyjnego, łyżka soku z cytryny, cukier, pieprz, sól Filety zalać mlekiem, odstawić na 2-3 godziny. Następnie wyjąć je, osuszyć i pokroić wzdłuż na pojedyncze paski filetowe. Pomarańczę, jabłko, ogórek i cebulkę obrać, pokroić w drobniutką kosteczkę (jabłka natychmiast skropić odrobiną soku z cytryny, aby nie pociemniały).

Majonez wymieszać z resztą soku z cytryny, przyprawić solą, dwoma rodzajami pieprzu i cukrem. Połączyć z pokrojonymi owocami i warzywami. Paski filetowe śledzi składać w kornet, spiąć wykałaczką, aby się nie rozpadły. Kornety napełniać przygotowanym farszem owocowo -warzywnym. Odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Przed podaniem śledzie przełożyć na półmisek, udekorować półplasterkami pomarańczy oraz zieleniną.

www.styl.pl/kuchnia/mistrzyni-kuchni/news-nowa-odslona-sledzia,nId,369603
mniammniam
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka