vertigo5 20.11.13, 09:43 www.fronda.pl/a/prof-bauman-w-gdansku-przywitany-przez-onr,32058.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 10:04 ONR to faszystowskie bydlo. Szkoda na nich slow. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 10:14 1zorro-bis napisał: > ONR to faszystowskie bydlo. Szkoda na nich slow. Bardzo sobie cenię Twoje merytoryczne spostrzeżenia, glossy tudzież uwagi Odpowiedz Link
loczek62 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 10:27 Wielkim taktem wykazali się "narodowcy". Wszak zamiast "do więzienia" mogli napisać "do gazu". To drugie jakby bardziej pasuje do ideologii przez nich wyznawanej. Vertigo5 czy bił byś brawo gdyby "leminże watachy" z równą swada co ONR-owskie falangi, zakłóciły miting ojdyra transparentami "Ojciec malwersant do więzienia"? Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 10:41 Wiesz loczek, jak na Ciebie to nawet dość inteligentny komentarz. Jak na Ciebie oczywiście A słowo wataha pisze się przez "h". Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 10:48 a bydelko z ONRu tez jest takie entelegentne? Posluchali by wykladu to by sie moze czegos nauczyli..... vertigo5 napisał: > > Wiesz loczek, jak na Ciebie to nawet dość inteligentny komentarz. Jak na Ciebie > oczywiście > > A słowo wataha pisze się przez "h". > > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 10:53 1zorro-bis napisał: > Posluchali by wykladu to by sie moze czegos nauczyli..... Tak, masz rację. Od Baumana nauczyliby się jak zabijać i tępić polskich patriotówe, ups... chciałem powiedzieć "wrogów ludu". Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 10:54 masz racje. Oni wola uczyc sie od Adolfa..... vertigo5 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > Posluchali by wykladu to by sie moze czegos nauczyli..... > > Tak, masz rację. Od Baumana nauczyliby się jak zabijać i tępić polskich patriot > ówe, ups... chciałem powiedzieć "wrogów ludu". > > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 11:01 1zorro-bis napisał: > masz racje. Oni wola uczyc sie od Adolfa..... Mam takie ogólne pytanie. Skąd Ty czerpiesz wiedzę o otaczającym Cię świecie? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 11:24 z radia Erewan. vertigo5 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > masz racje. Oni wola uczyc sie od Adolfa..... > > Mam takie ogólne pytanie. Skąd Ty czerpiesz wiedzę o otaczającym Cię świecie? > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 11:36 1zorro-bis napisał: > z radia Erewan. To wszystko wyjaśnia Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 11:37 no wiiiiiidzisz! vertigo5 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > z radia Erewan. > > > To wszystko wyjaśnia > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 11:39 Super Bo do tej pory zdawało mi się, że Ty piszesz na serio Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 11:45 Obawiam się, że Twój zachwyt dla ONR jest na serio. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:00 Mój zachwyt nad tą konkretną akcją ONR jest jak najbardziej na serio. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:08 to mozna Tobie tylko wspolczuc. A brunatny mundurek sobie juz sprawíles? Na nastepny "marsz niepodleglosci" w Warszawie..... vertigo5 napisał: > Mój zachwyt nad tą konkretną akcją ONR jest jak najbardziej na serio. > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:13 ONR używa piaskowych koszul a nie brunatnych. Ale skoro "wiedzę" o otaczającym Cię świecie czerpiesz z takich a nie innych mediów, to można Cię z Twojej niewiedzy rozgrzeszyć Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:16 piaskowe? Nie brunatne? No, stary to tutaj mam juz cos gotowego dla ciebie w gustownym piaskowym kolorze.....: Powiedz mi, a ile Ty masz lat? www.guntia-militaria-shop.de/catalog/produkt_bilder/01059-4_T-Shirt_Afrika_Korps_2.jpg vertigo5 napisał: > ONR używa piaskowych koszul a nie brunatnych. Ale skoro "wiedzę" o otaczającym > Cię świecie czerpiesz z takich a nie innych mediów, to można Cię z Twojej niew > iedzy rozgrzeszyć > Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:19 Dla mnie oni mogą mieć stroje w kolorze żywej sraki - są brunatnym bydłem. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:22 sibeliuss napisał: > Dla mnie oni mogą mieć stroje w kolorze żywej sraki - są brunatnym bydłem. To bardzo cenny i mądry głos w dyskusji. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:39 zgadza sie. sibeliuss napisał: > Dla mnie oni mogą mieć stroje w kolorze żywej sraki - są brunatnym bydłem. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:18 vertigo5 napisał: > Mój zachwyt nad tą konkretną akcją ONR jest jak najbardziej na serio. > Mieliśmy na tym forum pewnego miernotę, który napisał, że o ile hitleryzm był zbrodnią, o tyle hitlerowcy zrobili dla Polski dobrze, bo oczyścili ja z Żydów. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:23 I co w związku z tym??? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:25 Uważasz się za inteligentnego, do pewnych kwestii nie ma podejścia wybiórczego. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:27 sibeliuss napisał: > Uważasz się za inteligentnego, do pewnych kwestii nie ma podejścia wybiórczego. Kompletnie nie wiem o co Ci teraz chodzi więc raczej nie będę się uważał za inteligentnego Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:30 Chyba nie oczekujesz, że będę Ci się tłumaczył dlaczego organizacje typu ONR uważam za dno? Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:43 Ani niczego od Ciebie nie oczekuję, ani niczego się po Tobie nie spodziewam sibeliuss napisał: > Chyba nie oczekujesz, że będę Ci się tłumaczył dlaczego organizacje typu ONR uw > ażam za dno? Odpowiedz Link
loczek62 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 11:24 vertigo5 napisał: > Wiesz loczek, jak na Ciebie to nawet dość inteligentny komentarz. Jak na Ciebie > oczywiście Coś stanęło Ci na przeszkodzie by odnieść się do mojego wpisu merytorycznie? A może łatwiejsze jest dla Ciebie atakowanie personalne? > A słowo wataha pisze się przez "h". Dziękuję za konstruktywne zwrócenie uwagi, postaram się zapamiętać. Choć nie mogę Ci obiecać że przy lada sposobności nie powtórzę tego błędu. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 11:40 Ułatw mi zadanie i napisz która część Twojego wpisu była merytoryczna Odpowiedz Link
loczek62 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 11:45 Rozmowa z Tobą to jak granie z gołębiem w szachy... Tym kończę wszelkie rozmowy z Tobą. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 11:59 loczek62 napisał: > Rozmowa z Tobą to jak granie z gołębiem w szachy... > Tym kończę wszelkie rozmowy z Tobą. A to myśmy kiedykolwiek rozmawiali??? Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 14:38 > Wiesz loczek, jak na Ciebie to nawet dość inteligentny komentarz. Jak na Ciebie > oczywiście Vertigo, to jak na Ciebie dość inteligentny komentarz, słowo! Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 14:43 tan.nawe napisała: > > Vertigo, to jak na Ciebie dość inteligentny komentarz, słowo! Dziękuję za łaskawość i uznanie W ramach wdzięczności dłoń ściskam. Konkretnie prawicę. Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 14:54 Nie mam prawicy. Lewicy też nie. Mam tylko głowę. Vertigo myśl, myśl, myśl, To ma przyszłość. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 14:57 tan.nawe napisała: > Nie mam prawicy. Lewicy też nie. Mam tylko głowę. > Vertigo myśl, myśl, myśl, To ma przyszłość. Ups, nie wiedzialem, że nie masz kończyn. Faktycznie, mogłem pomyśleć, że rozmawiam z inwalidą. Na przyszłość będę myślał. Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 15:09 No właśnie! Jestem inwalidą! Poawalam się kierować własnej głowie. Vertigo, a ty...? Masz ręce i nogi, a co z głową? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 10:46 a co mam Ci na to napisac? Sieg heil? vertigo5 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > ONR to faszystowskie bydlo. Szkoda na nich slow. > > Bardzo sobie cenię Twoje merytoryczne spostrzeżenia, glossy tudzież uwagi > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 10:50 1zorro-bis napisał: > a co mam Ci na to napisac? Sieg heil? Skoro tak się witasz... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 10:52 ja nie. Ale Twoi ulubiency - TAK. vertigo5 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > a co mam Ci na to napisac? Sieg heil? > > Skoro tak się witasz... > > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 10:54 Skąd to wiesz? 1zorro-bis napisał: > ja nie. Ale Twoi ulubiency - TAK. > vertigo5 napisał: > > > 1zorro-bis napisał: > > > > > a co mam Ci na to napisac? Sieg heil? > > > > Skoro tak się witasz... > > > > > > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 10:55 wystarczy pogladac rozne filmy i fotki z ich imprez..... vertigo5 napisał: > Skąd to wiesz? > > 1zorro-bis napisał: > > > ja nie. Ale Twoi ulubiency - TAK. > > vertigo5 napisał: > > > > > 1zorro-bis napisał: > > > > > > > a co mam Ci na to napisac? Sieg heil? > > > > > > Skoro tak się witasz... > > > > > > > > > > > > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 10:59 A to ciekawe.... Pierwsze słyszę... Ale możliwe, że masz rację. Wrzuć zatem jeden, jakikolwiek taki materiał. 1zorro-bis napisał: > wystarczy pogladac rozne filmy i fotki z ich imprez..... > vertigo5 napisał: > > > Skąd to wiesz? > > > > 1zorro-bis napisał: > > > > > ja nie. Ale Twoi ulubiency - TAK. > > > vertigo5 napisał: > > > > > > > 1zorro-bis napisał: > > > > > > > > > a co mam Ci na to napisac? Sieg heil? > > > > > > > > Skoro tak się witasz... > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 11:23 wiesz co? Mnie szkoda czasu na to "ONRowskie towarzycho". Mozesz sam sobie poszukac. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 11:37 1zorro-bis napisał: > wiesz co? Mnie szkoda czasu na to "ONRowskie towarzycho". > Mozesz sam sobie poszukac. > Szukalem i nic nie znalazłem Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 11:39 zle szukasz. vertigo5 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > wiesz co? Mnie szkoda czasu na to "ONRowskie towarzycho". > > Mozesz sam sobie poszukac. > > > > Szukalem i nic nie znalazłem Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 11:41 1zorro-bis napisał: > zle szukasz. Dlatego liczyłem na Twoje dobre serce i bezinteresowną pomoc Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 11:42 znaj moje dobre serce. Juz Ci znalazlem, leniuszku..... vertigo5 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > zle szukasz. > > Dlatego liczyłem na Twoje dobre serce i bezinteresowną pomoc > > Odpowiedz Link
1zorro-bis To popatrz sie ONRowski leniuchu..... 20.11.13, 11:41 www.youtube.com/watch?v=pKvnVw0h8b8 Odpowiedz Link
vertigo5 Re: To popatrz sie ONRowski leniuchu..... 20.11.13, 11:58 Chytba nie taki link wrzuciłeś o jakim mówisz bo nigdzie żadnego "sieg heil" tam nie było. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: To popatrz sie ONRowski leniuchu..... 20.11.13, 12:07 nie? To proponuje kupic okulary. vertigo5 napisał: > Chytba nie taki link wrzuciłeś o jakim mówisz bo nigdzie żadnego "sieg heil" ta > m nie było. > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: To popatrz sie ONRowski leniuchu..... 20.11.13, 12:08 Noszę okulary od siódmego roku życia A Tobie radzę poczytać coś innego niż "Wyborczą" i przestać oglądać w kółko "Stawkę większą niż życie" Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: To popatrz sie ONRowski leniuchu..... 20.11.13, 12:13 powaznie? To ja Tobie natomiast daje taka lekture, ktora mozesz sie "doksztalcic".... www.google.de/search?q=Der+St%C3%BCrmer&client=firefox-a&hs=PI7&rls=org.mozilla:de:official&channel=np&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=GJmMUt2KBqSS0QXI14GYBw&ved=0CDwQsAQ&biw=1024&bih=605 vertigo5 napisał: > Noszę okulary od siódmego roku życia > A Tobie radzę poczytać coś innego niż "Wyborczą" i przestać oglądać w kółko "St > awkę większą niż życie" > > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: To popatrz sie ONRowski leniuchu..... 20.11.13, 12:15 Dzięki. Domyślam się, że Adolf Hitler był liderem ONR Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: To popatrz sie ONRowski leniuchu..... 20.11.13, 12:17 a nie "patryjota" Dmowski? Jedno GOWNO. vertigo5 napisał: > Dzięki. Domyślam się, że Adolf Hitler był liderem ONR > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: To popatrz sie ONRowski leniuchu..... 20.11.13, 12:21 Dmowski nigdy nie był w ONR Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: To popatrz sie ONRowski leniuchu..... 20.11.13, 12:41 nie? To Wikipedia tez bzdury pisze? Dmowskibyl w XX wieku glownym motorem ONRu. pl.wikipedia.org/wiki/Narodowa_Demokracja vertigo5 napisał: > Dmowski nigdy nie był w ONR > > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: To popatrz sie ONRowski leniuchu..... 20.11.13, 12:46 Słowo "motor" w ogóle tym tekście nie padło Więc szukaj dalej dowodów na to, że Dmowski był w ONR 1zorro-bis napisał: > nie? To Wikipedia tez bzdury pisze? > Dmowskibyl w XX wieku glownym motorem ONRu. > pl.wikipedia.org/wiki/Narodowa_Demokracja > vertigo5 napisał: > > > Dmowski nigdy nie był w ONR > > > > > > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: To popatrz sie ONRowski leniuchu..... 20.11.13, 12:51 chyba tam po chinsku pisza..... Od przewrotu majowego endecja była systematycznie zwalczana przez sanację. W odpowiedzi na to jeszcze w 1926 powstała pozaparlamentarna opozycyjna organizacja – Obóz Wielkiej Polski na czele z Romanem Dmowskim i składający się głównie z nacjonalistycznie nastawionej młodzieży. Głównym celem OWP była pozaparlamentarna walka o władzę z sanacją, a jednym z głównych haseł walka z mniejszością żydowską w Polsce[11]. OWP stał się organizacją masową skupiającą ok. 250 tysięcy członków. Narodowa Demokracja obejmowała w tamtym okresie partie polityczne, związki zawodowe, stowarzyszenia młodzieżowe, kobiece i sportowe. Władza sanacyjna, widząc realne zagrożenie, w 1933 zdelegalizowała organizację, a jej działaczy poddała represjom. OWP kontynuował częściowo działalność w Sekcji Młodych Stronnictwa Narodowego, a następnie w Obozie Narodowo-Radykalnym (również zdelegalizowanym po kilku miesiącach działalności). W ONR wyraźna była fascynacja antysemityzmem i faszyzmem[12]. Jedną z najbardziej radykalnych organizacji była RNR-Falanga Bolesława Piaseckiego[13]. Główną formacją Narodowej Demokracji w latach 30. pozostawało Stronnictwo Narodowe kierowane przez Romana Dmowskiego. W SN toczyła się walka między narodowo-liberalnym skrzydłem "starych" a skłaniającymi się ku autorytaryzmowi "młodymi"[14]. Po wyeliminowaniu wpływów "starych" doszło do podziału "młodych" na ekstremistyczną frakcję Jędrzeja Giertycha i grupę Tadeusza Bieleckiego, bardziej skłonnej do kompromisu z sanacją[15]. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: To popatrz sie ONRowski leniuchu..... 20.11.13, 12:54 Ty jesteś śmieszniejszy od loczka Gdzie Ty masz w tym tekście zdanie, że Dmowski był w ONR???? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 11:41 vertigo5 napisał: > A to ciekawe.... Pierwsze słyszę... Nie bądź śmieszny. wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,7272958,Koncertowa_glupota___heilowanie_w_Dniu_Niepodleglosci.html www.wykop.pl/ramka/1729652/hitlerowskie-pozdrowienia-na-cmentarzu-zolnierzy-zamordowanych-przez/ dziendobry.bialystok.pl/politycy-o-marszu-nop-u/ Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:06 Co Wy byście bez "Wyborczej" robili To, że ktoś się pozdrawia rzymskim salutem nie oznacza, że się pozdrawia przez "sieg heil" Radzę poczytać inne gazety niż "Wyborcza" i pooglądać inne seriale niż "Stawka większa niż życie" Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:08 > To, że ktoś się pozdrawia rzymskim salutem nie oznacza, że się pozdrawia przez > "sieg heil" > Radzę poczytać inne gazety niż "Wyborcza" i pooglądać inne seriale niż "Stawka > większa niż życie" > Oczywiście. Zatem, swastyka to też tylko tybetański symbol szczęścia. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:09 jedzoslaw napisał: Zatem, swastyka to też tylko tybetański symbol szczęścia. Nie "tylko" ale "między innymi" Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:13 > > Nie "tylko" ale "między innymi" > Rozumiem, że Tybetańczyk nie widzi w tym nic złego i narysowanie takiego symbolu na czyimś grobie byłoby gestem pozytywnym. Logicznym jest zatem, że Rzymianin, który uczynił taki znak nad czyimś grobem także nie robi nic złego. Ale jest pewien szkopuł- starożytnych Rzymian już nie ma, a ostatni, którzy mieli coś z nimi wspólnego poddali się Turkom w 1453 roku. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:20 A narodowcy wykonywali ten gest w czasach kiedy o Adolfie Hitlerze nikt nie słyszał. Czują się spadkobiercami swoich ideowych, przedwojennych antenatów i czasem wykonują takie gesty. Ale społeczeństwo wyedukowane przez serial o Klossie i przez "Wyborczą" widzi w nich spadkobierców nazistów. Tak na serio całkiem - uważam, że źle robią wykonując takie gesty, sami sobie szkodzą. Ale nazywanie ich za to nazistami jest totalną paranoją. Inna rzecz, że w ostatnich latach już chyba nikt żadnego gościa z ONR na takim geście nie przyłapał. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:25 > Tak na serio całkiem - uważam, że źle robią wykonując takie gesty, sami sobie > szkodzą. Ale nazywanie ich za to nazistami jest totalną paranoją. Inna rzecz, ż > e w ostatnich latach już chyba nikt żadnego gościa z ONR na takim geście nie pr > zyłapał. Ale historia potoczyła się tak, a nie inaczej. Kombatanci byli także oburzeni. Sierp i młot też tylko są symbolami ludzi pracy, ale przez wielu (i chyba Ciebie też) kojarzone są z totalitaryzmem. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:28 Ale nie mówimy o odczuciach. Rozumiem kombatantów, że czuli się oburzeni i mają do tego prawo, nie dziwię się im nawet. Ale ja piszę, że wmawianie ONR że propaguje nazizm jest paranoją Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:30 vertigo5 napisał: > Ale nie mówimy o odczuciach. Rozumiem kombatantów, że czuli się oburzeni i mają > do tego prawo, nie dziwię się im nawet. > Ale ja piszę, że wmawianie ONR że propaguje nazizm jest paranoją > > Zatem co według Ciebie propaguje ONR? Odpowiedz Link
1zorro-bis Vertigo..... 20.11.13, 12:52 a ile Ty masz lat? Bo mi ciagle nie odpowiedziales..... vertigo5 napisał: > Patriotyzm > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Vertigo..... 20.11.13, 12:54 tak z wygladu, te chlopaki to sami ....intelektualisci. www.youtube.com/watch?v=tIDkyaRRhV4 Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Vertigo..... 20.11.13, 12:57 tak jak i ci..... Jakie podobne ryje... www.youtube.com/watch?v=j22XQwoEwiw Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Vertigo..... 20.11.13, 12:57 tak? Ide o zaklad, ze trzydziestki nie przekroczyles..... vertigo5 napisał: > Nie ujawniam bez potrzeby danych o sobie > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Vertigo..... 20.11.13, 13:08 wiecej?! To tym gorzej dla Ciebie.... vertigo5 napisał: > Kurczę... mogłem się założyć Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 13:47 vertigo5 napisał: > Patriotyzm > Chyba chory nacjonalizm. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 14:16 vertigo5 napisał: > Patriotyzm > Jak widać, to pojęcie jest bardzo szerokie. Ja uważam się za patriotę, tylko że dla mnie patriotą jest każdy, kto chce dobra tego kraju i jego obywateli, niezależnie od poglądów. Przedwojenny ONR niestety wykluczał innych, spoza nurtu Polak-katolik. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 14:29 jedzoslaw napisał: > Jak widać, to pojęcie jest bardzo szerokie. Ja uważam się za patriotę, tylko że > dla mnie patriotą jest każdy, kto chce dobra tego kraju i jego obywateli, niez > ależnie od poglądów. Przedwojenny ONR niestety wykluczał innych, spoza nurtu Po > lak-katolik. > Owszem, bardzo szerokie to pojęcie. Patriotyzm ma różne oblicza, może mieć też oblicze chore i zbrodnicze. Co do przedwojennego ONR to masz oczywiście rację, z tym, że trzeba brać poprawkę na to, że to były kompletnie inne czasy i nie da się tak łatwo i prosto ich porównywać z czasami współczesnymi. Pojawiające się w ówczesnej prasie (nawet w początkach 1939 roku) wezwania typu "żądamy hitleryzmu polskiego" nie były bynajmniej akceptacją dla tego co robił Hitler w Niemczech. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 14:47 a dziesiejszy ONR nie jest chory? Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 14:51 1zorro-bis napisał: > a dziesiejszy ONR nie jest chory? Ja uważam, że nie. Ty - najdeliktaniej mówiąc - chyba uważasz inaczej, choć poza obelgami merytorycznych argumentów jeszcze nie usłyszałem. Ale od gościa który twierdzi, że Dmowski był działaczem ONR nie spodziewam się wiele Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 15:03 to jaki jest? Bo wedlug fachowcow jest to skrajnie prawicowa, nacjonalistyczna - czytaj faszystowska organizacja. No tak..... Zaraz uslysze argument, ze niemcy klamia.... de.wikipedia.org/wiki/Nationalradikales_Lager Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 15:12 Skrajnie prawicowa, nacjonalistyczna= faszystowska. Ty to masz poczucie humoru Jakich "fachowców" masz na myśli? Bo nie wiem, a niemieckiego nie znam Czy może tych co Ci podpowiedzieli, że Dmowski był w ONR? A swoją drogą, faktycznie, niektórzy ONR-owcy mieli konatkty z nazistami, jak choćby Jan Mosdorf, szef ONR, wymieniony w zalinkowanym przez Ciebie materiale. Warto o nim i o o tych kontakatach poczytać bo nie jest to rzecz szerzej znana: pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Mosdorf Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 15:26 no widzisz....Ucz sie jezykow! Rozszerzy Ci to horyzonty..... vertigo5 napisał: > Skrajnie prawicowa, nacjonalistyczna= faszystowska. > Ty to masz poczucie humoru > Jakich "fachowców" masz na myśli? Bo nie wiem, a niemieckiego nie znam Czy m > oże tych co Ci podpowiedzieli, że Dmowski był w ONR? > > A swoją drogą, faktycznie, niektórzy ONR-owcy mieli konatkty z nazistami, jak c > hoćby Jan Mosdorf, szef ONR, wymieniony w zalinkowanym przez Ciebie materiale. > Warto o nim i o o tych kontakatach poczytać bo nie jest to rzecz szerzej znana: > > > pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Mosdorf > > > > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 15:29 Ale co z tym Dmowskim w ONR? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:44 a co propaguja? Wolnosc i demokracje? vertigo5 napisał: > Ale nie mówimy o odczuciach. Rozumiem kombatantów, że czuli się oburzeni i mają > do tego prawo, nie dziwię się im nawet. > Ale ja piszę, że wmawianie ONR że propaguje nazizm jest paranoją > > > > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:48 1zorro-bis napisał: > a co propaguja? Wolnosc i demokracje? Czasem piszesz do rzeczy Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 14:21 Polska tylko dla Polaków, pedały i Żydzi do gazu.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 14:25 nietety..... To jest "ppppppatriotyzm" ONRu. sibeliuss napisał: > Polska tylko dla Polaków, pedały i Żydzi do gazu.... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 15:23 I jakoś cisza z jego strony Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 15:27 sibeliuss napisał: > Polska tylko dla Polaków, pedały i Żydzi do gazu.... Szokują mnie takie Twoje poglądy... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 15:33 Obyś nie miał lęków nocnych. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 15:42 to sa przeciez hasla ONRu.... vertigo5 napisał: > sibeliuss napisał: > > > Polska tylko dla Polaków, pedały i Żydzi do gazu.... > > Szokują mnie takie Twoje poglądy... > > Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 15:45 On takich słyszał, oni tak nie mówią, a jeśli nawet to dla dobra ojczyzny, daj sto przykładów..... Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 21.11.13, 13:19 vertigo5 napisał: > jedzoslaw napisał: > > Zatem, swastyka to też tylko tybetański symbol szczęścia. > > > Nie "tylko" ale "między innymi" Acha. No, to chyba wreszcie dojdziemy do consensusu: tęcza to biblijny symbol Przymierza z Bogiem, symbol nadziei. A symbolem gejowskim jest od niedawna i "między innymi" . I po co ją było palić? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 21.11.13, 14:26 To chyba dla niego za trudne Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:11 no coz..... Oni wszyscy tez tylko z "rzymskim pozdrowieniem".... www.youtube.com/watch?v=NQ9ge33E5Uc Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:25 A to był ONR ? Kurczę, jakie tłumy potrafią zebrać 1zorro-bis napisał: > no coz..... > Oni wszyscy tez tylko z "rzymskim pozdrowieniem".... > www.youtube.com/watch?v=NQ9ge33E5Uc Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:43 no probowali. I chwala Bogu ze im sie nie udalo. Do dupy ONRoska organizacja..... vertigo5 napisał: > A to był ONR ? Kurczę, jakie tłumy potrafią zebrać > > > 1zorro-bis napisał: > > > no coz..... > > Oni wszyscy tez tylko z "rzymskim pozdrowieniem".... > > www.youtube.com/watch?v=NQ9ge33E5Uc > > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:49 Udało się, udało. Obejrzyj jeszcze raz filmik jaki wrzuciłeś Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:23 vertigo5 napisał: > Co Wy byście bez "Wyborczej" robili > Napiszę Ci to co pisałem już wiele razy innym - uważając Wyborczą za dno, a pisząc na jej forach robisz z siebie, no wiesz kogo Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:31 sibeliuss napisał: > vertigo5 napisał: > > > Co Wy byście bez "Wyborczej" robili > > > Napiszę Ci to co pisałem już wiele razy innym - uważając Wyborczą za dno, a pis > ząc na jej forach robisz z siebie, no wiesz kogo > > Ja po prostu pisząc tu czasem chcę zobaczyć, jak widzą świat ludzie przez tęże "Wyborczą" ukształtowani. I mam dużo radości jak czytam Wasze rewelacje Uwaga moja nie dotyczy jedzosława, bo z nim nieraz zdarzało mi się merytorycznie porozmawiać. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:34 A ja mam wrażenie, że pojawiasz się na tym forum, aby udowodnić sobie swoje racje i podrażnić małpy w klatce. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:45 to my......malpy???!! sibeliuss napisał: > A ja mam wrażenie, że pojawiasz się na tym forum, aby udowodnić sobie swoje rac > je i podrażnić małpy w klatce. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 12:51 Dobry mam nastrój (Wam go zawdzięczam), więc zamiast słowa "małpami" użyłbym słowa "dyletantami" Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 18:19 sibeliuss napisał: > Napiszę Ci to co pisałem już wiele razy innym - uważając Wyborczą za dno, a pis > ząc na jej forach robisz z siebie, no wiesz kogo On tu jest na misji! Nie widzisz tego? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 21.11.13, 12:45 Tak widzę, ewangelista jeden Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 15:30 vertigo5 napisał: > Co Wy byście bez "Wyborczej" robili Bingo! A Ty? Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 15:31 tan.nawe napisała: > vertigo5 napisał: > > > Co Wy byście bez "Wyborczej" robili > > Bingo! A Ty? Musiałbym czytać archiwalne numery tygodnika satyrycznego "Karuzela" Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 15:48 To Ty pamiętasz "Karuzelę"? Ja cię kręcę! Mama mi mówiła, że coś takiego kiedyś mozna było w kioskach spod lady dostać... Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 15:51 No, no, można było! Dziećmi byliśmy, ale się podczytywało. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 18:07 tego nie czytalem. "Szpilki" tak.... Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 21:16 sorel.lina napisała: > To Ty pamiętasz "Karuzelę"? Ja cię kręcę! Mama mi mówiła, że coś takiego kiedyś > mozna było w kioskach spod lady dostać... Pamiętam A czasy były takie, że poza "Trybuną Ludu" prawie wszystkie gazety były do dostania spod lady Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 20.11.13, 15:43 czytal by pewnie "Der Stürmera"..... tan.nawe napisała: > vertigo5 napisał: > > > Co Wy byście bez "Wyborczej" robili > > Bingo! A Ty? Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 21.11.13, 09:06 Przeczytałam uważnie cały ten wątek i... rację ma Tan.nawe: Vertigo to tutaj V kolumna "prawdziwych polskich patriotów". Próbuje zdobywać teren przez niby-to dyskusję na niby-to argumenty. Pokrętna ekwilibrystyka i przykład hipokryzji najczystszej wody. Przede wszystkim zaś - brak szacunku dla inteligencji nautów. Być może, Vertigo, jesteś w swoim mniemaniu szczerym patriotą, pytanie jednak, jakiego rodzaju to patriotyzm. No i jeszcze drugie "ale" - naziści Hitlera też byli "prawdziwymi patriotami". Przynajmniej we własnym przekonaniu... Odpowiedz Link
sibeliuss Swastyki na synagodze. Policja zatrzymała 18-latka 21.11.13, 09:16 To jest taki patriotyzm: www.tvn24.pl/pomorze,42/swastyki-na-synagodze-policja-zatrzymala-18-latka,373362.html Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Swastyki na synagodze. Policja zatrzymała 18- 21.11.13, 09:52 to chore.... Ale to nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Swastyki na synagodze. Policja zatrzymała 18- 21.11.13, 10:06 sibeliuss napisał: > To jest taki patriotyzm: > www.tvn24.pl/pomorze,42/swastyki-na-synagodze-policja-zatrzymala-18-latka,373362.html Ciekawe masz pojęcie patriotyzmu... Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Swastyki na synagodze. Policja zatrzymała 18- 21.11.13, 14:12 vertigo5 napisał: Vertigo, niby nie moja sprawa, ale nie podoba mi się, że za pomocą sygnaturki usiłujesz dowalić Sibelliusowi, wyrywając z kontekstu cytat, którym się posłużył. To są zagrania po prostu chamskie. Sib nie daje się łatwo sprowokować, ale mnie się to nie podoba i na jego miejscu dałbym Ci bana. Na takim poziomie dyskutować nie będziemy. Odpowiedz Link
vertigo5 Widzisz jedzoslawie... 21.11.13, 14:29 ...to jest tak... Wpis ten sibeliuss zrobił nie odnosząc go do jakiegokolwiek faktu. Bez jakiegolwiek uzasadnienia. Ot nagle, ni z gruszki ni z pietruszki tak napisał. Przecież nie mogę uznać, że ten wpis odnosił się do ONR bo takich haseł ONR nie głosi, za to wszak mogłem uznać, że głosi je sibeliuss. Ale, ok. Zazwyczaj się z Tobą nie zgadzam, ale nie mogę nie przyznać, ze jesteś dość ciekawym interlokutorem i cenię sobie Twoje uwagi i tej akurat uczynię zadość. W szerszym nieco wymiarze daję tym wyraz swojej koncyliacyjności Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Widzisz jedzoslawie... 21.11.13, 14:34 no, to jestescie teraz.....kumple. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Widzisz jedzoslawie... 21.11.13, 14:37 1zorro-bis napisał: > no, to jestescie teraz.....kumple. > Jeszcze nie, bo dla mnie kumpel to ktoś z kim chociaż raz w życiu piłem wódkę Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Widzisz jedzoslawie... 21.11.13, 14:57 to ja nie moge miec zadynch kumpli bo wodki nie pijam. A kumpli mam. Wiec cos chyba jest nie tak. Ze mna? vertigo5 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > no, to jestescie teraz.....kumple. > > > Jeszcze nie, bo dla mnie kumpel to ktoś z kim chociaż raz w życiu piłem wódkę ; > ) Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Widzisz jedzoslawie... 21.11.13, 14:58 1zorro-bis napisał: > to ja nie moge miec zadynch kumpli bo wodki nie pijam. A kumpli mam. Wiec cos c > hyba jest nie tak. Ze mna? A masz kumpli do piwa? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Widzisz jedzoslawie... 21.11.13, 15:01 predzej do wina. Piwa - prawie w ogole - nie pijam. jedzoslaw napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > to ja nie moge miec zadynch kumpli bo wodki nie pijam. A kumpli mam. Wiec > cos c > > hyba jest nie tak. Ze mna? > > A masz kumpli do piwa? > Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Widzisz jedzoslawie... 21.11.13, 15:06 1zorro-bis napisał: > predzej do wina. Piwa - prawie w ogole - nie pijam. Żaden zatem z Ciebie Ślązak, a Niemiec tym bardziej Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Widzisz jedzoslawie... 21.11.13, 15:07 U mnie jest śmiesznie, ja piję piwo, a mój serdeczny przyjaciel wino. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Widzisz jedzoslawie... 21.11.13, 15:26 no dobra, przyznam sie. Zamiast wodki lubie whisky i koniak. sibeliuss napisał: > U mnie jest śmiesznie, ja piję piwo, a mój serdeczny przyjaciel wino. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Widzisz jedzoslawie... 21.11.13, 15:26 Niemiec? Slazak! Czy Ty myslisz ze trzeba chlac piwsko zeby byc Slazakiem lub Niemcem? Na poludniu Niemiec pija w wiekszosci wino. Nie w Bawarii oczywiscie.... jedzoslaw napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > predzej do wina. Piwa - prawie w ogole - nie pijam. > > Żaden zatem z Ciebie Ślązak, a Niemiec tym bardziej > Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Widzisz jedzoslawie... 21.11.13, 23:10 1zorro-bis napisał: > Niemiec? Slazak! Czy Ty myslisz ze trzeba chlac piwsko zeby byc Slazakiem lub N > iemcem? Na poludniu Niemiec pija w wiekszosci wino. Nie w Bawarii oczywiscie... > . Ano widzisz, stereotypy jednak błędne są Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Widzisz jedzoslawie... 21.11.13, 14:50 vertigo5 napisał: > ...to jest tak... > Wpis ten sibeliuss zrobił nie odnosząc go do jakiegokolwiek faktu. Bez jakiegol > wiek uzasadnienia. > Ot nagle, ni z gruszki ni z pietruszki tak napisał. Przecież nie mogę uznać, że > ten wpis odnosił się do ONR bo takich haseł ONR nie głosi, za to wszak mogłem > uznać, że głosi je sibeliuss. O ile pamiętam, napisał to jako przykład haseł wygłaszanych przez ONR, nawet jeśli uważasz, że takich haseł ONR nie głosi. Mógł zacytować, do czego się to odnosi, fakt. Ale w naszej dyskusji to chwyt techniczny, a nie merytoryczny. > Ale, ok. Zazwyczaj się z Tobą nie zgadzam, ale nie mogę nie przyznać, ze jesteś > dość ciekawym interlokutorem i cenię sobie Twoje uwagi i tej akurat uczynię za > dość. > W szerszym nieco wymiarze daję tym wyraz swojej koncyliacyjności > Miło mi Zresztą, tak na ścisłość to czasem mamy zdania zbieżne, tylko różnimy się co do szczegółów. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Widzisz jedzoslawie... 21.11.13, 15:09 jedzoslaw napisał: > Ale w naszej dyskusji to chwyt techniczny, a nie merytoryczny. > Kiedy ja mam wrażenie, że dla niego ta technika jest ważniejsza ps. cytowanie kogoś świadczy bardziej o cytującym, a nie o cytowanym Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 21.11.13, 09:51 myslisz, ze ma nas wszystkich za......idiotow? sorel.lina napisała: > Przeczytałam uważnie cały ten wątek i... rację ma Tan.nawe: > Vertigo to tutaj V kolumna "prawdziwych polskich patriotów". Próbuje zdobywać t > eren przez niby-to dyskusję na niby-to argumenty. Pokrętna ekwilibrystyka i prz > ykład hipokryzji najczystszej wody. > Przede wszystkim zaś - brak szacunku dla inteligencji nautów. > Być może, Vertigo, jesteś w swoim mniemaniu szczerym patriotą, pytanie jednak, > jakiego rodzaju to patriotyzm. No i jeszcze drugie "ale" - naziści Hitlera też > byli "prawdziwymi patriotami". Przynajmniej we własnym przekonaniu... Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 21.11.13, 09:55 1zorro-bis napisał: > myslisz, ze ma nas wszystkich za......idiotow? ... w tym samym stopniu, co ONR-owców za patriotów. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 21.11.13, 10:07 1zorro-bis napisał: > myslisz, ze ma nas wszystkich za......idiotow? Wszystkich nie, ale większość Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Brawo dla ONR za cenną inicjatywę 21.11.13, 10:14 Ta Twoja "sygnaturka" jest o tyle żałosna, że nie wyczułeś ironii, bo cały portal wie, że jestem gejem i w 1/4 Żydem Ja nie robię tajemnicy z tego kim jestem. W odróżnieniu od ciebie moje intencje są proste, a i ja sam wypowiadam się wprost i brzydzą mnie manipulacje podczas dyskusji. Skoro jednak masz uczestników tego forum za idiotów to chyba nadchodzi powoli czas, aby ułatwić Ci pożegnanie tak plugawego towarzystwa. Pokaż swoją wyższość w innym gronie. Odpowiedz Link
vertigo5 sibeliussie 21.11.13, 10:58 sibeliuss napisał: > Ta Twoja "sygnaturka" jest o tyle żałosna, że nie wyczułeś ironii, bo cały port > al wie, że jestem gejem i w 1/4 Żydem Ja nie robię tajemnicy z tego kim jest > em. > W odróżnieniu od ciebie moje intencje są proste, a i ja sam wypowiadam się wpro > st i brzydzą mnie manipulacje podczas dyskusji. Skoro jednak masz uczestników t > ego forum za idiotów to chyba nadchodzi powoli czas, aby ułatwić Ci pożegnanie > tak plugawego towarzystwa. Pokaż swoją wyższość w innym gronie. Nie przesadzaj. Nie jesteście (w większości) plugawi tylko raczej śmieszni, a to zasadnicza różnica. Nie macie pojęcia w tematach o których się wypowiadacie, mylicie ONR z hitlerowcami, suponujecie, że hasła typu "Żydzi do gazu" mają cokolwiek wspólnego z ONR-em, zorro pisze, że Dmowski był w ONR itp. itd. Merytorycznych argumentów nie dajecie tylko jakieś stare linki do "Wyborczej" z których kompletnie nic do tematu nie wynika, jakieś filmiki z youtube'a z jakimiś świrami którzy nie wiadomo kim są i kogo reprezentują. A jakim się językiem posługujecie? "ONR to faszystowskie bydlo", "jedno gówno", "Oni wola uczyc sie od Adolfa", "Dla mnie oni mogą mieć stroje w kolorze żywej sraki - są brunatnym bydłem", "organizacje typu ONR uważam za dno" itp. itd. To są może merytoryczne głosy w dyskusji, glosy poważnych interlokutorów? Ty manipulacje zarzucasz mnie - calkowicie gołosłownie. Bo nie podałeś ANI JEDNEGO przykładu na moje rzekome manipulacje. Jeśli sobie życzysz możemy się pospierać na argumenty - ja Ci napiszę kto, gdzie i dlaczego w tej dyskusji dokonał manipulacji, Ty możesz się zrewanżować tym samym w stosunku do mnie. Chcesz merytorycznej dyskusji czy nie? Napisz wprost. A Twój wpis? Był bez cudzyslowu, bez odniesienia do JAKICHKOLWIEK danych o ONR, a kiedy napisałem, że szokują mnie Twoje poglądy napisałeś, żebym tylko nie miał moczeń nocnych, nie zaprzeczyłeś, że nie są to Twoje poglądy. Więc skąd mam wiedzieć, że to ironia??? Jak mnie o tym przekonasz to może usunę swoją sygnaturkę. Chyba, że wolisz mnie zbanować na tym forum. Cóż, cenzura to jest jakieś wyjście... Pozdrawiam PS. Mnie wszystko jedno czy jesteś Żydem, Eskimosem czy innym Peruwiańczykiem. Tak samo, nie interesuje mnie w jaki sposób zaspokajasz popęd płciowy. Dla dyskusji te kwestie nie mają żadnego znaczenia Odpowiedz Link
sibeliuss Re: sibeliussie 21.11.13, 11:10 Nie planuję prowadzić dyskusji z kimś, kto uważa uczestników mojego forum za idiotów. Już samo to sprawia, że musiałbym na każdym kroku udowadniać Ci, że nie jestem wielbłądem. Twój sposób "dyskusji" to ciągłe oczekiwanie, że to inni będą potwierdzać swoje tezy lub poglądy kolejnymi linkami, cytatami etc. a Ty będziesz je negował. Masz określone poglądy (zapewne mocne i silne) które już poznałem, do czego ma prowadzić jakakolwiek polemika z Tobą? Skoro z założenia uważasz, że tylko Twoja racja jest słuszna więc i wszystkie fakty będziesz podporządkowywał tej racji - taka dyskusja nie ma sensu. Twoja obecność na forach GW jest mocno polityczna i prowadzona w jeden sposób (tak, przejrzałem archiwa portalu) zatem o czym mam z tobą jeszcze pisać? Ja jestem liberałem i nacjonalizm jest mi kompletnie obcy. Tak, będę cenzurował Twoja obecność na tym forum, a jak w moim mniemaniu przegniesz to się zablokuję i nie będę przed nikim tłumaczył się z powodów takiego posunięcia. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: sibeliussie 21.11.13, 11:19 sibeliuss napisał: > Nie planuję prowadzić dyskusji z kimś, kto uważa uczestników mojego forum za id > iotów. Już samo to sprawia, że musiałbym na każdym kroku udowadniać Ci, że nie > jestem wielbłądem. Twój sposób "dyskusji" to ciągłe oczekiwanie, że to inni będ > ą potwierdzać swoje tezy lub poglądy kolejnymi linkami, cytatami etc. a Ty będz > iesz je negował. Masz określone poglądy (zapewne mocne i silne) które już pozna > łem, do czego ma prowadzić jakakolwiek polemika z Tobą? Skoro z założenia uważa > sz, że tylko Twoja racja jest słuszna więc i wszystkie fakty będziesz podporząd > kowywał tej racji - taka dyskusja nie ma sensu. Twoja obecność na forach GW jes > t mocno polityczna i prowadzona w jeden sposób (tak, przejrzałem archiwa portal > u) zatem o czym mam z tobą jeszcze pisać? Ja jestem liberałem i nacjonalizm jes > t mi kompletnie obcy. > > Tak, będę cenzurował Twoja obecność na tym forum, a jak w moim mniemaniu przegn > iesz to się zablokuję i nie będę przed nikim tłumaczył się z powodów takiego po > sunięcia. A był w trakcie tej dyskusji JAKIKOLWIEK cytat z JAKIEGOKOLWIEK dzialacza ONR ? Skoro ONR jest taki jak to wynika z Waszych postów to jakim cudem to jest wciąż legalna organizacja??? Piszesz: " z założenia uważasz, że tylko Twoja racja jest słuszna". Tak to prawda, uważam, "że moja racja jest słuszna". A Ty swojej nie jesteś pewien? Cenzuruj jak chcesz, wycinaj jak nie potrafisz sobie poradzić przy pomocy argumentów. Szczęść Boże Odpowiedz Link
sibeliuss Re: sibeliussie 21.11.13, 11:36 vertigo5 napisał: > A Ty swojej nie jesteś pewien? Nie, ponieważ jestem otwarty, mam do siebie samego ogromny dystans, zatem i do poglądów również. Rzeczywistość ewoluuje, uwzględniam rację drugiej strony i dopuszczam własną omylność. >Szczęść Boże > Może Tobie, mi wystarczy świecka pomyślność Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: sibeliussie 21.11.13, 12:29 > A był w trakcie tej dyskusji JAKIKOLWIEK cytat z JAKIEGOKOLWIEK dzialacza ONR ? > Skoro ONR jest taki jak to wynika z Waszych postów to jakim cudem to jest wcią > ż legalna organizacja??? Status organizacji jest zgodny z prawem, ale zachowania niektórych członków już nie. Zgodne z prawem są też ich wypowiedzi, ale etycznie są naganne. Tak samo, jak wypowiedź syna Nowickiej, neostalinisty, który uzasadniał i rozgrzeszał swego czasu zbrodnię katyńską. Niby nie łamał prawa, ale... Odpowiedz Link
vertigo5 Re: sibeliussie 21.11.13, 12:36 Jedzosławie, piszesz: "Status organizacji jest zgodny z prawem, ale zachowania niektórych członków już nie. Zgodne z prawem są też ich wypowiedzi, ale etycznie są naganne". Ależ to pasuje właściwie do każdej partii czy organizacji Świetnie pasuje np. do PO -- "Polska tylko dla Polaków, pedały i Żydzi do gazu" sibeliuss, 20.11.2013 Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: sibeliussie 21.11.13, 12:42 no, gratulacje! Porownywac PO do ONR..... vertigo5 napisał: > Jedzosławie, piszesz: > > "Status organizacji jest zgodny z prawem, ale zachowania niektórych członków > już nie. Zgodne z prawem są też ich wypowiedzi, ale etycznie są naganne". > > Ależ to pasuje właściwie do każdej partii czy organizacji Świetnie pasuje np > . do PO > > > -- > "Polska tylko dla Polaków, pedały i Żydzi do gazu" > sibeliuss, 20.11.2013 > > Odpowiedz Link
vertigo5 Re: sibeliussie 21.11.13, 12:54 A to ja gdzieś porównywalem PO do ONR? Nigdy bym tego nie zrobił. Bo uważam że PO to dużo większe szkodniki niż ONR